|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
A na północnej dalej nic się nie dzieje pomimo rozstrzygnięcia przetargu - czy to oznacza, że umowa jeszcze nie podpisana, czy też miasto znów coś unieważniło i czeka do zakończenia wyborów z ogłoszeniem tego? W ogóle tłumaczenia, że nie można oddać północnej przed ukończeniem zachodniej z powodu "połączenia obu trybun" jest kpiną i urąganiem sobie z ludzi. Chciałbym, aby Majchrowski zapłacił za to w wyborach. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Sa przeciez wewnatrz na E
sam kupowalem na Widzewie ![]() ![]()
Wszystkie akcje fachowe kojarza sie z KRAKOWEM !!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Teraz wychodza tymczasowo z okraglaka, a docelowo beda wychodzic dokladnie ze srodka trybuny zachodniej, na ktorej beda 2 szatnie, w wyjscie jest w miejscu VIPow.. |
|
|
|
Member
Od: 10.2004
Offline |
|
|
A ja mam takie pytanie,czy sektor E już jest oddany w całości? Tzn czy w holu będą coś jeszcze robić, czy to co jest to już końcowa wersja?
![]()
ŚLĄSK,WISEŁKA,LECHIA GDAŃSK
CZY CIEMNO,CZY JASNO PŁYNIE WISŁA PRZEZ MIASTO |
|
|
|
Member
Od: 10.2004
Offline |
|
|
niby są ale wcześniej na Lechii kupiłem hot-doga i dramat zimny taki gumowy bez smaku na Legii kupiłem kiełbasę i jeszcze większa tragedia zamiast tych wszystkich klaunów czy innych wolałbym żebym mógł coś zjeść dobrego zasilajac kase klubu ![]()
jakie załozenie mam - proste
WALCZYĆ I WYGRYWAĆ !!!! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
Chcialbym cos dodac to tematu malowania schodow.
Otoz wlasnie wrocilem z Aviva Stadium na ktorym ogladalem final pucharu Irlandii. Otoz na stadionie na ktorym bedzie rozgrywany final tegorocznej edycji ligi europy schody nie sa pomalowane. Zwykly beton z przyklejonymi czarnymi tasmami antyposlizgowymi. W zaden sposob nie sa zaznaczone. |
|
|
|
Pro Publico Bono
Offline |
|
|
W kwestii budowy nowej hali Wisły.
Jak wiadomo ogłoszono konkurs. Jednakże warunki konkursu są trochę nieprecyzyjne. Tzn - jest zapis mówiący, że nowa hala ma powstać na działce za starą, którą "ewentualnie" będzie można wyburzyć. Jednakże skądinąd wiadomo, że w klubie lepiej jest widziane pozostawienie starej hali jako zaplecza dla nowej. Więc tak do końca nie wiadomo, która wersja będzie atrakcyjniejsza dla inwestora. A jak na tą sprawę zapatrują się kibice ? Jak powinna być rozwiązana ta kwestia ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Jak dla mnie idealnie byłoby pozostawić starą halę na powiedzmy koncerty, treningi, czy inne eventy. A za nią postawić nową jak główną arenę zmagań sportowych.
Gdyby jednak istniała konieczność z uwagi na brak miejsca postawienia nowej w miejscu starej to należałoby ją wyburzyć do zera. Choć byłoby szkoda bo przecież choćby ostatniego lata klub zainwestował trochę pieniążków w jej modernizację. ![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Pro Publico Bono
Offline |
|
Dochodzą również poźniejsze koszty utrzymania dwóch obiektów i chyba jakiejś rewitalizacji elewacji zewnętrznej, która przez lata już, nie oszukujmy się trochę się zestarzała. Jednakże rozbiórka hali to też koszty - i to duże. Być może odetną nam je przy kosztach wykończenia nowej. Już sama nie wiem co byłoby lepsze... |
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
Przecież nikt nie przewiduje wyburzenia całego budynku, łącznie z basenem... ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Możemy tu prowadzić długie dysputy. Prawda jest taka, że aby móc dyskutować, powinny zostać wybrane 2-3 najlepsze projekty obu lokalizacji i dopiero wtedy może nastąpić wymiana poglądów które rozwiązanie jest lepsze.
|
|
|
|
Pro Publico Bono
Offline |
||
Jednakże w warunkach jest napisane : Cytat:
QBAS - jednakże niektórzy architekci chcieliby wcześniej znać zdanie kibiców, aby moc przedstawić możliwe optymalną koncepcję ![]() p.s. 2 http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...isly,id,t.html |
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Sytuacja będzie bardzo trudna przy wyburzeniu obecnej hali. Wiślacka koszykówka stanie się bezdomna na czas budowy, nie wiem w jakim czasie jest możliwe wybudowanie nowej hali, ale na dzień dzisiejszy przy braku hali w Czyżynach nie wiem gdzie grałyby choćby koszykarki, chyba jest hala Tomexu ale jak wygląda i czy jest do czegokolwiek przystosowana to nie wiem.
Jako hala treningowa, czy drużyn młodzieżowych mogłaby zostać, po ostatni remoncie wewnątrz dostała jakiegoś świeższego oddechu więc czemu nie. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
ktoś mówił ze najbliższa hala jest w Jaworznie!! budowa minimum 1.5 roku ale przy polskich tradycjach budowlanych to ze dwa lata
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
teoretycznie najlepsze rozwiązanie to wyburzyć starą i mniej więcej w jej miejscu postawić coś nowego - oszczędność działki dla TS i myślę że ładniej by się to komponowało tylko z drugiej strony kwestie finansowe i oczywiście nie było by znów gdzie grać, jakby się znalazła gdzieś w krk hala to jestem za burzeniem
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeżeli pozostawienie starej hali miało by zmniejszyć pojemność/funkcjonalność/itd. nowej hali to ja jestem za jej wyburzeniem, nawet kosztem bezdomności przez okres 1,5-2 lat. Jedną prowizorkę już mamy, i to całkiem niedaleko....
![]()
ULTRAS NOWA HUTA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
* Wisła ma obecnie dwie hale - "starą" i "nową" ![]() ![]()
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...chodnia/42085/
To wyglada jak po wybuchu jadrowym a to wejście jak do ogromnego schronu... Kocham to zdjęcie... I tak wyglada stadion miejski jednego najwiekszych i najpiękniejszych miast Polski, Krakowa. No cóż przynajmniej rynek, Wawel i pare innych miejsc w naszym mieście wyglada ładnie.... Stadion miejski jest jaki jest.... Czy ktoś wie wogole co w tym wejściu będzie się znajdowało Stadion od środka jest naprawdę okazały i mimo wszystko podoba mi się ale z zewnątrz to aż żal patrzeć... Betonowy klocek ze z odstajacym na 20 metrów brutalnym wejściem otoczony możem asfaltu i krzakow.... I tu miałoby euro2012 Kwintesencja estetyki i architektonicznego polotu..... Coś pięknego!!!. Jak bedą sprzedawane prawa komercyjne do nazwy tego stadionu to powinna to wygrać jakaś duża cementownia by miała najlepsza reklama... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Morze to ty żalu wylałeś właśnie. Stadion jaki jest wszyscy wiedzą i ciągłe powtarzanie, że coś jest nie tak, źle, brzydko do dupy etc. nie sprawi, że obiekt stanie się ładniejszy...
![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Na pewno Wisła zrobi wszystko, by w najbliższym czasie (kilka lat) nie burzyć starej hali.
1. Hala ta stanowi majątek klubu. Jej wyburzenie spowoduje spory uszczerbek w "słupkach". A nie jest to takie bez znaczenia. 2. W ostatnim czasie wykonano remont hali na kwotę zbliżoną do 1 mln zł. Poruszono niebo i ziemię, żeby wielu przyjaciół klubu zaangażowało się w ten remont, wyłożyło kasę lub wykonało za darmo wiele prac. I co, rok później wyburzamy odświeżoną starą halę? Na miejscu tych sponsorów bym się zdrowo wk..ił. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
||
|
Nawiązując do wypowiedzi poprzednika.
Cytat:
Ostatnio edytowane przez PvD : 15.11.2010 o godz. 21:06.
![]() Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Za SSC...
Kraków: Dokończenie modernizacji stadionu Wisły Kraków - trybuna północna Numer ogłoszenia: 367790 - 2010; data zamieszczenia: 15.11.2010 OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Roboty budowlane ZAMAWIAJĄCY: Zarząd Infrastruktury Komunalnej i Transportu w Krakowie Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 18399746,94 PLN NAZWA WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA: Mostostal Warszawa S.A., Region Południe, Kraków Cena wybranej oferty: 16375295,26 PLN Termin wykonania: 2 miesiące ![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Nie do końca chwytam te przepisy budowlane. To jest ogłoszenie wyniku przetargu? Czy jeszcze mogą być protesty? Czy to jest wiążące (od 15.11 - 2 miesiące?)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
To jest prawdopodobnie potwierdzenie przez UZP poprawności udzielenia zamówienia.
Czyli mogą wreszcie podpisać umowę z Mostostalem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|