The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.11.2010, 08:54
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Alez oczywiscie ze sa. Stilic, Marcin Burkhardt, Iwanski czy Mila. A stawiam, ze i lepiej pod tym wzgledzie prezentuje sie Mierzejewski, Panka, Kriwec, Cetnarski i Vukovic.

Czech to pilkarz niestety ale bardzo slaby.
Na pewno ma słabą psychikę. Możliwe jednak, że sama myśl popełnienia przez niego błędu nie będzie skutkowała sytuacją rywala tylko jeszcze za nim jest Sobolewski. Być może Jirsak potrzebował takiego komfortu psychicznego jakiego wcześniej nie dostawał przy ustawieniu 4-4-2. Czas jednak pokarze czy to był jednorazowy wyskok czy może Maaskant do niego jakoś jednak dotarł.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 15.11.2010, 10:07
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Na pewno ma słabą psychikę. Możliwe jednak, że sama myśl popełnienia przez niego błędu nie będzie skutkowała sytuacją rywala tylko jeszcze za nim jest Sobolewski. Być może Jirsak potrzebował takiego komfortu psychicznego jakiego wcześniej nie dostawał przy ustawieniu 4-4-2. Czas jednak pokarze czy to był jednorazowy wyskok czy może Maaskant do niego jakoś jednak dotarł.
Zgodzę się z Tobą, nie można określić Jirsaka mianem piłkarza słabego. Ma swoje plusy, ma i minusy. Do niewątpliwych plusów zaliczam dobrą.technikę, świetny przegląd pola i celne podania. Minusem jest jego fizjonomia i psychika. Jirsak nigdy nie będzie typem lidera i nie weźmie ciężaru gry na swoje barki. Mam nadzieję, że jeśli będzie miał koło siebie Gargułę a za sobą Sobolewskiego, będzie grał coraz lepiej, czego mu zresztą życzę z całego serca, bo darzę go sympatią.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 15.11.2010, 10:20
willow napisał(a):Wyświetl post
. Minusem jest jego fizjonomia
Znaczy co ?

Brzydki jest
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2010

Stary 15.11.2010, 10:46
Piękny mecz, zajebisty doping, nic dodać nic ująć! no i Chavi się konkretnie rozkręca, Cikos też świetny mecz
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 15.11.2010, 10:47
Ela napisał(a):Wyświetl post
Znaczy co ?

Brzydki jest

I mieć jeszcze w tym ustawieniu dwóch Alvarezów po obu stronach boiska, bajka
Odpowiedz cytując
farben
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 15.11.2010, 10:58
Wisła Kraków: oby takie mecze grali co tydzień, a nie od święta

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...e-od,id,t.html
Odpowiedz cytując
tomsts
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 15.11.2010, 14:24
PANDEM0NIUM napisał(a):Wyświetl post
Zastanów się przede wszystkim czego mu brakuje. Głowy na karku, dobrego dośrodkowania, strzału, techniki, charakteru…
kolego, muszę Cie zasmucić. Nie twierdze że Mały jest ideałem bo takim piłkarzem nie jest nawet Messi czy Ronaldo. Ale jesli twierdzisz ze Mały nie jest dobrym kandydatem na napastnika spośród AKTUALNYCH zawodników Wisły i brakuje mu strzału czy techniki to wskaż mi przyjacielu zawodnika o lepszych walorach. Zapewne jest nim wg Ciebie przebojowy, megaszybki, obdarzony niezwyklym strzałem Żuraw? BTW - Żurawia bardzooooo cenię i mam nadzieje ze zostanie w Wisle w jakiejkolwiek roli. Ale jego forma akrualna jest jaka jest..
Generalnie, niezdrowe jest myslenie idealistyczne, ale idąc Twoim tokiem rozumowania, cała drużyna powinna siedziec na ławie...
Tak krawiec kraje, jak mu materiału staje. Obecnie Mały jest jednym z lepszych, ot co. pozdrawiam i do zobaczenia w niedzielne popołudnie !
Odpowiedz cytując
tomsts
Senior Member

Stary 15.11.2010, 14:31
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Przeglądu pola, dobrego dośrodkowania, umiejętności czytania gry, czyli wszystkiego czym powinien charakteryzować się dobry skrzydłowy. Posiada za to cechy które są istotne dla napastnika: przebojowość, jako taki drybling, nie najgorszy strzał.
sorry za minispam, ale teraz spostrzeglem ten post. - w pełni się zgadzam. Poza tym Mały może czuć się dobrze u boku Pawła, który potrafi się zastawić, utrzymać przy piłce. Zresztą Mały odkąd poprawcował na siłowni też sie pod tym względem prezentuje niezgorzej :] Przykład - rajd i bramka Wilka na 4:0. Potrafił się utrzymać przy piłcve a w koncowej fazie akcji przepchnąć bodajże Radovica i sie uwolnic. Daleki jestem od hurra optymizmu ale Mały w ataku może się sprawdzić. Jest bramkostrzelny, po prostu skuteczny. pzdr!
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 15.11.2010, 15:00
Cytat:
Jest bramkostrzelny, po prostu skuteczny. pzdr!
Nie przesadzaj z tą skutecznością...

Jak dla mnie to Mały jest przede wszystkim... przebojowy.
Średni strzał, kiepska wrzuta, przegląd pola.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 15.11.2010, 15:24
JrQ- napisał(a):Wyświetl post

I mieć jeszcze w tym ustawieniu dwóch Alvarezów po obu stronach boiska, bajka
Alvarezow? Widze ze mit dalej rozpowszechniany.
Alvarez był średnim obrońca, niegodnym wykupienia przez Wisłe Kraków. Pomijając balony które starał się wrzucić, średnią defensywę i szybkość (vide Radzewicz i jego pościg) mit powstał gdyż Pablo był sympatycznym człowiekiem i na zdjęciu zatrzymał Kakę.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Adamek21
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 15.11.2010, 15:31
Czy będzie można gdzieś obejrzeć mecz MESA Legia-Wisła na zywo?
"Można wyjechać za granicę, można też grać całe życie w jednym klubie. Ja wybrałem drugą opcję i jestem z tego dumny" - Arkadiusz Głowacki

"Na jednej z konferencji po zakończeniu przygody z reprezentacją mówiłem, że chciałbym zostać w Wiśle nawet do 40. roku życia...Jeżeli zależałoby to tylko ode mnie, to chciałbym zostać" - Radosław Sobolewski."

"Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub." - Bogusław Cupiał
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 15.11.2010, 15:38
W PS w "11" kolejki Pajlic i Bunoza, czyli wg naszego forum dwóch najgorszych graczy meczu
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 15.11.2010, 15:50
fialo napisał(a):Wyświetl post
W PS w "11" kolejki Pajlic i Bunoza, czyli wg naszego forum dwóch najgorszych graczy meczu
Można by napisać książkę "Świat według PS", byłoby o czym. Ja osobiście dałbym tam porównanie Muchy z Cehem, z którego lali kibice jak Polska długa i szeroka.

Do czego zmierzam: "PS" kiedyś był słaby, teraz jest żałosny.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.11.2010, 15:54
W nszrocie Cikos Pajlic,Bunoza,Mały i Brozio a czego nie ma Pawełka?
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 15.11.2010, 16:16
A czego nie ma Chaveza?

Widzieliście już kulisy meczu Wisła Legia?
http://legia.com/www/index.php?akt=18923
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 15.11.2010, 16:35
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Alvarezow? Widze ze mit dalej rozpowszechniany.
Alvarez był średnim obrońca, niegodnym wykupienia przez Wisłe Kraków. Pomijając balony które starał się wrzucić, średnią defensywę i szybkość (vide Radzewicz i jego pościg) mit powstał gdyż Pablo był sympatycznym człowiekiem i na zdjęciu zatrzymał Kakę.
Nie twierdzę że tak nie było, ale głównie mi chodziło mi o samo bieganie wzdłuż CAŁEJ linii boiska, ostatnio dobrze zagrał Cikos, ale Paljic grał tylko do połowy.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 15.11.2010, 16:53
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
Nie twierdzę że tak nie było, ale głównie mi chodziło mi o samo bieganie wzdłuż CAŁEJ linii boiska, ostatnio dobrze zagrał Cikos, ale Paljic grał tylko do połowy.
Przecież Paljic to jest pomocnik ! Nie oczekujcie od niego że w każdym meczu będzie najlepszym obrońcą Wisły.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Robek
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 15.11.2010, 17:03
Titto napisał(a):Wyświetl post

Widzieliście już kulisy meczu Wisła Legia?
http://legia.com/www/index.php?akt=18923
Prawdziwa żałoba
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 15.11.2010, 19:26
Robek napisał(a):Wyświetl post
Prawdziwa żałoba
Ale materiał.fajny, zwłaszcza ścieżka dźwiękowa. Ktoś wie co to za muzyka, która zaczyna się.od mniej więcej 02:22?
K.I.Gałczyński

Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 15.11.2010, 23:26
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Przecież Paljic to jest pomocnik ! Nie oczekujcie od niego że w każdym meczu będzie najlepszym obrońcą Wisły.
nie oczekuję, oczekuje tylko, że sprowadzą tam obrońcę z prawdziwego zdarzenia, który będzie grał ofensywnie
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 16.11.2010, 00:30

Bunoza zagral poprawnie ale Pajlic to nie ma nic oprócz szybkosci.

Apropos meczu -wdac ze caly tydzien pracowali i byli zdeterminowani na tego jednego konkretnego przeciwnika,bo prestiz ,itd
mozna sie tez pokazac ,wypromowac to tez
ale teraz przyjdzie nastepna kolejka i zobaczymy czy beda tak samo gryzli trawe
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Stary 16.11.2010, 00:33
Nie wiem czyego Wy chcecie, ale Pajilic gra na lewej obronie co najmniej dobrze. Nie popełnił jeszcze ani jednego błędu, bierze aktywnie udział w akcjach ofensywnych.
Odpowiedz cytując
Daro&Mysłowice
Member

Od: 11.2004

Stary 16.11.2010, 01:06
co do dymu na g4 byłem niestety w samym środeczku...dwie sprawy jak jeżdze na Wisełke od 1994 to byłem dwa razy swiadkiem jak sie Wislacy na sektorze bili między sobą i co powiem ...dwa razy to były te same osoby...(oczywiście po jednej stronie)kolesie koło 35 lat mówiący o sobie stara Wisła i to ta waleczna Wisła(zero barw aczkolwiek chłopaki śpiewali)...nad nimi stało około 10 osób z rabki zdrój w tym jeden koleś na bombiony i starsznie 'ważny'(niby barwy miał niby śpiewał)Gniazdowy kazał podnieś ręce i powiedział kto nie podnosi to zwrócic mu uwage no i chłopak z rabki zwrócli uwage jednemu z tym kolesi(temu który był z nich najstarszy i pozornie wygladał jak piknik)no i zaczli coś tam pyskowac do siebie...i pewnie by nic nie było ale koles hojrak z rabki nagle z nienacka wypłacił albo spróbował wypałcic temu starszemu kolesiowi gonga no i sie zaczeła jadka jak cholera kolsie rzucili sie na hojraka i zaczeli mu normalnie po głowie skakać chlopaki z rabki solidarnie chcieli pomóc koledze i cos tam próbowali go ratować ale te kolesie starsze to są naprawde kabany zaprawione w bojach...pojawił sie inny koleś i zaczoł ich uspokajać(przynajmniej tez był nabity)ale też zaczeli sie z nim lać, że to chyba był ktoś ważny to zaraz zleciało sie sporo obecnej naszej ekipy i uspokojili wszystkich(strzególnie jeden wparowal i robił czystki nawet z tymi klockami...ogólnie sytuacja nie za ciekawa bo wszyscy jesteśmy Wislakami
swoja droga chłopaki którzy krzyczeli 'my jestesmy stara Wisła'są chyba starsznie nadpobudliwi bo z 10 lat temu na X pobili sie skolesiem o miejsce(wbili na mecz 5 minut przed rozpoczenciem a zajeli miejsca jkaby mieli rezerwacje ktoś im zwórcił uwage no i zaczeli go lać...
teraz mi sie wydaje że to chlopak z rabki zawalił ale na 100% nie jestem pewien...fakt że nadpobudliwi przeginają lejąc swojch...to taki mały skrót wydarzeń dla ciekawskichnajlepeij jakby ktos z rabki coś napisał....
CZY WYGRYWASZ CZY NIE ZAWSZE JA KOCHAM CIE W SERCU MOIM WISŁA I NA DOBRE I NA ZŁE!!!
MYSŁOWICE WIERNE WISLE!!!
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 16.11.2010, 09:05
Jedenstaka Kolejki według Przeglądu Sportowego:
Łukasz Sapela - Dragon Paljić, Gordan Bunoza, Piotr Celeban, Erik Cikos - Patryk Małecki, Semir Stilić, Przemysław Kaźmierczak, Jakub Wilk - Paweł Brożek, Artur Sobiech

Jednak pierwszy raz przeczytałem się, że gra u nas niejaki Paljić Dragon. To jakiś brat Dragana Paljicia?
To nie mówj bląd tylko info stąd http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Jed...088,1,997.html
Powód: uzupełnienie
Ostatnio edytowane przez PhantomRanger : 16.11.2010 o godz. 10:39.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 16.11.2010, 09:22
Wymieniłbym Bunoze na Chaveza i mogłoby być.
K.I.Gałczyński

Odpowiedz cytując
witeq
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 16.11.2010, 12:50
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Bunoza zagral poprawnie ale Pajlic to nie ma nic oprócz szybkosci.
aha

to co ma Piotr Brożek jak nawet szybkości nie ma?
JrQ napisał(a):
ale głównie mi chodziło mi o samo bieganie wzdłuż CAŁEJ linii boiska, ostatnio dobrze zagrał Cikos, ale Paljic grał tylko do połowy
Pomijając choćby asystę Dragana z Lechią, czym tak ten Cikos się wybija? Samym bieganiem?

JrQ napisał(a):
nie oczekuję, oczekuje tylko, że sprowadzą tam obrońcę z prawdziwego zdarzenia, który będzie grał ofensywnie
czyli biegał? Jak Alvarez, jak Cikos? To ja juz wole Paljicia, który czasem pomyśli na boisku i poda.

Ja wiem że bieganie fajnie wygląda, ale rozliczajmy piłkarzy za grę w piłkę. Wypominanie braków ofensywnych Paljiciowi w porównaniu do Cikosa zakrawa na kpinę, w porównaniu do Alvareza wywołuje uśmiech politowania. Singlar w pierwszym meczu po kontuzji z Odrą zanotował asystę, więcej niż Alvarez przez rundę.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.11.2010, 16:48
http://www.youtube.com/watch?v=B0QxC...layer_embedded lepsze niż wypociny Legii
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 16.11.2010, 16:55
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Jedenstaka Kolejki według Przeglądu Sportowego:
Łukasz Sapela - Dragon Paljić, Gordan Bunoza, Piotr Celeban, Erik Cikos - Patryk Małecki, Semir Stilić, Przemysław Kaźmierczak, Jakub Wilk - Paweł Brożek, Artur Sobiech

Jednak pierwszy raz przeczytałem się, że gra u nas niejaki Paljić Dragon. To jakiś brat Dragana Paljicia?
To nie mówj bląd tylko info stąd http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Jed...088,1,997.html
Mały dla odmiany na Bunozę mówi Gordon

Cytat:
Pomijając choćby asystę Dragana z Lechią, czym tak ten Cikos się wybija? Samym bieganiem?
Przeczytaj jeszcze raz co napisałem, z naciskiem na słowo ostatnio
Odpowiedz cytując
nh79
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 16.11.2010, 17:24
witam.nigdzie nie moge znalezc w sieci konferencji pomeczowej.bylbym wdzieczny jakby ktos mial, albo jakiegos linka mogl przeslac.konferencja przedmeczowa jest a pomeczowej za cholere nigdzie nie moge znalezc co jest dla mnie conajmniej dziwne jesli chodzi o taki mecz.z gory dziekuje za pomoc pozdrawiam

chodzi mi o wypowiedz maaskanta bo skorzy znalazlem
Ostatnio edytowane przez nh79 : 16.11.2010 o godz. 17:53.
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 16.11.2010, 18:05
Jak to nie ma? Na oficjalnej stronie: http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...e_konferencje/
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów