|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
A tak odchodząc od tematu obiektywności to TVP sama sobie robi te skróty? Czy dostaje je od C+? Bo zwykle są gówniane, brakuje kluczowych momentów, powtórek bramek itd., a widać np. jak trenerzy spacerują przed meczem. Tak z ciekawości pytam czy C+ podrzuca konkurencji takie coś, czy też dziennikarze z tvp odwalają kawał "porządnej" roboty?
![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur, i nad Krakowem zaświeci znów. O jednym marzę, o jednym wciąż śnię, Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem. Życie bym dał, za krakowską Wisłę O jakże bym chciał, by znów była mistrzem O jakże bym chciał ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Sądzę, że dostają to jako highlights od ekstraklasy.tv a podkładają wyłącznie komentarz swoich dziennikarzy.
Właśnie przypomniał mi się świetny kawałek z tamtego programu pt. "Wójta się nie bójta" http://www.youtube.com/watch?v=KMIZCA648EI |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Online |
|
|
hahaha, Sobolewskiego nie umiescili bo musieliby tym samym przyznac ze stlamsil chorwackiego legioniste
![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
![]() w ogóle, to połowy tych ekspertów z C+ nie da się słuchać np. taki Przytuła, że też takiego gościa wciskają do komentowania... to już wolę Żurka ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Może w umowie mają, że skrót może trwać minutę? Dostają 3-4 minutowy filmik z C+ i muszą ciąć.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Teraz to i tak jest w sumie wypas.Kiedyś jak się c+ nie miało to była lipa, teraz wszystko można sobie na necie oglądnąć ps i zdanie do tych wiecznie narzekających. Na prawdę nie nudzi Was notoryczne utyskiwanie na wszystko?.Jak tak czytam niektórych to prawie jestem w stanie uwierzyć że to nie nasza sąsiadka ale my jesteśmy wiecznie prześladowani.pzpn, komisja ligi, komentatorzy,dziennikarze..wszyscy przeciwko nam , no i wszyscy to tajni współpracownicy Legii.![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kulisy piątkowego lania (pogromu).
http://legia.com/www/index.php?akt=18923 Żałuję, że jednak nie mogłem obejrzeć tego spotkania na żywo. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
![]() A teraz można wszystko na necie złapać, cały mecz, magazyn ligowy, poszczególne wydarzenia. Nawet głupi faul z meczu można dorwać prosząc na jakimś forum 'czy może ktoś ma'. Nie mówiąc już o palecie programów i meczów w telewizji. Jestem prawie pewny, że za parę lat będą transmitowane wszystkie mecze. 1q2 napisał(a):
![]() ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Ja uwielbiam sluchac Zarzecznego bo facet ma wiedze,genialną nawijke gdzie moze normalnie sam opowiadac z 10 minut rozne historyjki a pozatym zawsze doda cos smiesznego. Szkoda ze nie jest juz w C+ bo z nim zawsze dzialo sie cos ciekawego. ![]() a teraz w C+ jak piszesz towarzystwo wzajemniej adoracjii,przydalo by sie u nich "odwiezyc" bo sie troche skisłe robi. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
||
Ostatnio edytowane przez Uran235 : 15.11.2010 o godz. 02:04.
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Ten program to było kompletne dno.Macie teraz nSport i tam pełen pakiet prolegijny Dobrze, że reszta nie musi się z tym męczyć.![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Możecie pisać co chcecie, ale dla mnie L+Ekstra to zdecydowanie najlepszy program piłkarski w Polsce. Pomimo pewnych niedociągnięć... A osobną sprawą jest, że nie ma w zasadzie w ogóle poważnej konkurencji. Ale jak tylko coś złego o nim zaczynam myśleć, to przypominam sobie "Szybką piłkę", największe sportowe badziewie ostatnich lat wypuszczone przez telewizję publiczną. Toż już skoki naszego Adama są w ciekawszy sposób transmitowane
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Obecnie lepiej odpalić ekstraklase.tv zamiast marnować czas na tą żenadę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Skrót meczu Legii - Salak czy jak mu tam produkuje sie 5 minut ten drugi mu przerywa ze czas na nastepny skrót Pokazuja skrót meczu Pogoni - powrót do studia - i Salak do Bednarza(był ekspertem w tym programie jakiś czas): Jacek, Pogoń jak Pogoń ale porozmawiajmy o Legii ![]() Nigdy wiecej czegos takiego |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Osobiście z zasady jestem daleki od szukania spiskowej teorii dziejów i prolegijnych dziennikarzy ale wczoraj dali mocny argument tym, którzy lubują się w takich insynuacjach. Sam czekałem na L+E, liczyłem, że rozłożą mecz na czynniki pierwsze, może spróbują odpowiedzieć na odwieczne pytanie czy to my zagraliśmy tak dobrze czy Legia tak słabo. A tu: a wiesz Ariel, że zagrałes lepiej niż Sobol? Patrz, tu mam taką tabelkę i tak z niej wynika! a wiesz Ariel, że Szymek uważa, że jesteś lepszy niż defensywni pomocnicy ManU? a czego Ariel możesz sie nauczyć od Vrdoljaka? a kiedy Ariel zrobisz mature? a jakie to fajne, że Vrdoljak fauluje po cichu, a Ty Ariel jesteś od brutalnej gry a pogratulujesz Ariel Vuko bramki z Jagą? Dramat... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Z Liga+ jest ten problem,że brak konkurencji stacza ich ku przeciętności, od czasu do czasu zahaczając o dno. Cichy pisze,że czekał na to aż rozbiorą mecz na czynniki pierwsze. Tylko kto ma to zrobić?Ograniczony w słownictwie i wymowie Mielcarski czy równie mierny ale butny Wieszczycki. A może Węgrzyn Kazio, który poza ligową szarością nie widział innych lig na oczy. Na dłuższą metę braki językowe,problemy z budową poprawnego zdania w czasie relacji są drażniące u tych panów a wypowiadanie się na tematy w których sami lepsi nie byli od recenzowanych zakrawa na kpinę i niezły teatrzyk. Pewnie,że jest to wyżej od Szybkiej piłki czy tego co było na TVN-ie, ale porównania do tego typu programów i mówienie,że jest lepszy też prawdą całą nie jest,bo jest to dobry program ale na tle jak mizernej konkurencji. Tak więc szczytach dziennikarstwa sportowego nie mówimy. Ot zwykły program z skrótami,nic więcej.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Guest
|
|
Może dno to za dużo powiedziane, ale rzeczywiście bywa lepiej i gorzej... |
|
|
|
Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Naturalne, że jedziecie po legioniście, ale...
Ale po Borysiuku również jeździli jak i chwalili i Smokowski i Wieszczycki. Faktem jest, że ostatnio bardzo się poprawił i !uwaga! zagrał lepiej niż Sobol rzeczywiście. I tak grającego środkowego 19-latka w lidze nie ma. Poprawił sie i w defensywie i ofensywie. Powołanie do reprezentacji pokazuje tylko jak ch... ona jest. Niech zagra chociaż rundę na takim poziomie to może... niech się zmierzy Gmoch do kadry!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Borysiuk zagrał lepiej niż Sobol... inny mecz oglądałeś?
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
My tu gadu gadu a polska myśl szkoleniowa została doceniona
![]() Gmoch trenerem PAO. Teraz będzie ujadanie,że jednak polscy trenerzy coś znaczą ![]() ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
dalej jestem przekonanym, ze dzis musi byc prima aprilis.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Gmoch jest tymczasowym trenerem PAO. Zawsze się kręcił koło prezesa i po zwolnieniu obecnego trenera, potrzebowali kogoś na chwilę (a jednak Gmoch to lepszy kandydat niż Warzycha). Jak tylko kogoś znajdą, to Gmoch się znów zaszyje w gabinecie prezesa.
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Guest
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przecież został jedynie TYMCZASOWYM szkoleniowcem. Otwarcie mówią wszyscy, że szukają kogoś poważnego, a Jacka dali tylko, żeby miał kto piłkarzy na trening wypuścić.
Ale jestem pewien, że przy najbliższych debatach PZPN będzie powoływał się na fakt, że "polska myśl szkoleniowa bierze czynny udział w rozgrywkach ligi greckiej. A wiemy przecież kto nie tak dawno zdobył ME..." Już Engela słyszę i resztę leśnych dziadków... |
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
He, he, he...
![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
|
|
Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
ten sam, i nie mówię tu o głupkowatej analizie Wieszczyckiego. Sobol to już nie ten sam Sobol co kiedyś. Wciąż waleczny i wytrwały, jak pitbull... ale piłkarsko jest coraz słabszy. Sercem Wisły bywa a nie jest na stałe, sposób gry już anachroniczny. Przecięcie/odbiór i najbliżej. Borysiuk taktycznie zrobił duuuży krok na przód i jeśli miałbym i jeśli miałbym wybierać to raczej on. Odbiór i rozegranie. Piłkarsko wniósł więcej i tyle. Mecz z Wisłą był słabszy w jego wykonaniu, a mimo to odbierał piłki, podawał, walczył. Śmiesznie brzmiał Szymkowiak z ManUtd, ale ja osobiście uważam że zrobi karierę. Nie Manchester, ale ma przed sobą jakieś 11-15 lat grania w piłkę. Ocena gry subiektywna, każdy szuka czegoś innego, postęp ocenimy na koniec sezonu |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|