The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.11.2010, 17:12
Syn Kangura z 1984 napisał(a):Wyświetl post
Wskaż zdanie w którym Ikki w jakiś sposób politykę Legii krytykuje bo ja takowego znaleźć nie mogę, jeśli Tobie też się to nie uda to trochę wyluzuj.
"Polityka Legii.." - to chyba było westchnięcie i pomstowanie na tę złą politykę Legii. Ja to tak odebrałem.
Odpowiedz cytując
Ikki
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 12.11.2010, 17:20
polska.mysl.szkoleniowa napisał(a):Wyświetl post
"Polityka Legii.." - to chyba było westchnięcie i pomstowanie na tę złą politykę Legii. Ja to tak odebrałem.

Polityka Legii... ale Mierzejewskiego to ja bym widział w Wiśle

Każdy przeczyta to tak jak chce przeczytać.

Chodziło mi tylko o to, że artykuł na wp.pl dotyczy planów transferowych Legii, a wkleiłem to do tematu o Wiśle.
Żadnej polityki nie oceniam! Wszystko z mojej strony!
Ostatnio edytowane przez Ikki : 12.11.2010 o godz. 17:29.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 12.11.2010, 23:25
Po spotkaniu z Legią odczuwam takie wrażenia, że potrzebny jest nam jakiś lewy obrońca za słabego Paljcia, jeden solidny stoper no i jakiś partner dla Brożka do ataku mógłby być 27 - letni Wondolowski najlepszy strzelec MLS wg. transfermarkt wyceniany na śmieszne 150 tyś euro.
Odpowiedz cytując
SĘDZIA ZGRED
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 12.11.2010, 23:54
Arboleda za sezon , 1,5 będzie już troche mniej pewny albo wogołe wieku się nie oszuka, tak samo jak Cleber z wiekeim stał się trochę wolniejszy choć jak na naszą ligę był wciąż solidny. Tak więc przepłacanie za Arbolede wydaję się bezsensowną stratą kasy lepiej szukać kogoś trochę młodszego który może pograć pare dobrych lat na równym dobry poziomie
WIERNY ZAWSZE WIŚLE
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.11.2010, 23:58
prawie całej drużynie Bate Borysow kończą sie kontrakty z końcem tego roku.Może warto 2-3 zawodnikami ogranymi w Europie sie zainteresowac.
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 13.11.2010, 00:21
AYALA napisał(a):Wyświetl post
prawie całej drużynie Bate Borysow kończą sie kontrakty z końcem tego roku.Może warto 2-3 zawodnikami ogranymi w Europie sie zainteresowac.
Zawodnikami BATE już od jakiegoś czasu warto się poważnie interesować. Podobnie zresztą, jak zawodnikami Dinama Mińsk, czy Sheriff'a Tyraspol.

Poza tym niech Staszek Heniek Krystyna działa na rynku holenderskim i chińskim. Są widoki na fajną ekipę w rundzie wiosennej.
http://wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic26075_1.gif
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 13.11.2010, 09:24
No czyli wychodzi na to, że Chavez, Cikos, Bunoza, Paljic, Wilk się w zespół wkomponowali.
Z Riosem się pożegnamy bo za duża cena wykupnego. Szkoda bo za 4-5 lat ten piłkarz będzie bardzo dobry jak dostanie gdzieś szansę. Myślę, że będzie lepszy od Frankowskiego. No i Jovanic też zupełenie sobie nie poradził.

Przydałoby się penetrować rynek dalej w kierunku Cikosow. Mi się osobiście transfery letnie podobały i mam nadzieję, że utrzymamy ten kierunek w zimie - głównie chodzi mi o cenę piłkarzy. Tzn. mam nadzieję, że Valckx będzie starał się utrzymać dyscyplinę finansową i nie będziemy tworzyć kominów płacowych.

PS. Wilk ma ten sam dar co Sobolewski kiedyś- do zdobywania bramek strzałami z dystansu i po podłączeniach. Niech dalej pracuje u boku Sobola i będzie dobrze.
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 13.11.2010 o godz. 09:36.
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 13.11.2010, 10:54
Przedłużyć kontrakt z Pawełkiem
Kupić środkowego obrońcę dużo lepszego od Bunozy, tam aby Bośniak był rezerwowym (w kupno 2 środkowych obrońców nie wierzę, choć uważam, że Chavez, Pan X, Pan Y i Bunoza na kilka lat daliby nam spokój w tyłach - Cleber wiadomo :(, a Kowalski nie prezentuje odpowiedniego poziomu)
Kupić lewego obrońcę - tak aby Paljić poczuł rywalizację, wg mnie ma potencjał do gry na tej pozycji, nie zapominajmy, że gra tu z konieczności;
W kadrze posiadamy Branco i Cikosa, więc nie sądzę by klub szukał prawego defensora
Kupić skrzydłowego, sprzedać/rozwiązać kontrakt z Łobodzińskim; dać Jirsakowi szansę w tych kolejnych meczach, gdyby nie świetny mecz z Legią, zrobiłbym z nim to samo co z Łobo
Kupić napastnika z prawdziwego zdarzenia, który nie doś, że będzie naciskał na Brozka, to może nawet stworzy z nim "zabójczą" parę snajperów, taka, której nie mieliśmy od czasów Kuźby i Żurawia, czy Żurawia i Franka
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Stary 13.11.2010, 11:15
grogoriogreg napisał(a):Wyświetl post
Przedłużyć kontrakt z Pawełkiem
Kupić środkowego obrońcę dużo lepszego od Bunozy, tam aby Bośniak był rezerwowym (w kupno 2 środkowych obrońców nie wierzę, choć uważam, że Chavez, Pan X, Pan Y i Bunoza na kilka lat daliby nam spokój w tyłach - Cleber wiadomo :(, a Kowalski nie prezentuje odpowiedniego poziomu)
Kupić lewego obrońcę - tak aby Paljić poczuł rywalizację, wg mnie ma potencjał do gry na tej pozycji, nie zapominajmy, że gra tu z konieczności;
W kadrze posiadamy Branco i Cikosa, więc nie sądzę by klub szukał prawego defensora
Kupić skrzydłowego, sprzedać/rozwiązać kontrakt z Łobodzińskim; dać Jirsakowi szansę w tych kolejnych meczach, gdyby nie świetny mecz z Legią, zrobiłbym z nim to samo co z Łobo
Kupić napastnika z prawdziwego zdarzenia, który nie doś, że będzie naciskał na Brozka, to może nawet stworzy z nim "zabójczą" parę snajperów, taka, której nie mieliśmy od czasów Kuźby i Żurawia, czy Żurawia i Franka
To co powiedział Maaskant nie mamy pomocnikow do systemu 442. Dlatego musimy tych co mamy wykorzystac do 433. Niech już będzie ten futbol totalny Wydaje mi się że priorytet to środkowy ofensywny pomocnik do krotkiej krakowskiej pileczki.

Jeżeli chodzi o napastnika to dla mnie nie jest to priorytet do czerwca. W razie krotkiej absencji Brożka podołają Żurawski i Rios. Dlatego z napastnikiem się nie spieszyć. Czekać na mega okazję. Podobnie jak ze skrzydłowym.

Natomiast na teraz tak jak mowiłem są potrzebni w kolejności:
1 genialny stoper
2 genialny środkowy pomocnik
3 lewy obrońca

Jakość, jakość, jakość. Uważam, że nie powinno być trudno takich znaleźć.
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 13.11.2010 o godz. 11:18.
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Stary 13.11.2010, 16:44
Acapelo napisał(a):Wyświetl post

Jeżeli chodzi o napastnika to dla mnie nie jest to priorytet do czerwca. W razie krotkiej absencji Brożka podołają Żurawski i Rios. Dlatego z napastnikiem się nie spieszyć. Czekać na mega okazję. Podobnie jak ze skrzydłowym.
Patrz na taki wariant

Żurawski kończy karierę, Rios nie jest wykupowany, a jestem jakoś dziwnie spokojny, że napastnika ściągną pod koniec sierpnia. Wolę nie myśleć jak będzie to wyglądało
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 13.11.2010, 17:09
Ja uważam że w zimie powinniśmy ściągnąć :środkowego obrońce (najlepiej lewonożnego) , lewego obrońcę , rozgrywającego , typowego wysuniętego napastnika i przebojowego skrzydłowego. To jest takie minimum , oczywiście jest nam potrzebnych znacznie więcej nowych dobrych zawodników ( dzięki działaniom w poprzednich bezmyślnych okienkach transferowych) jeśli chcemy stworzyć naprawdę mocny zespół na awans do LM i tam przyzwoite zaprezentowanie się ale wszystkiego nie da się zrobić w jednym okienku a po drugie nie jestem zwolennikiem wymiany połowy zespołu w jednym okienku bo wszyscy wiemy czym to się kończy - praktycznie cała runda przypada na zgrywanie i aklimatyzację .
Ostatnio edytowane przez fanfan : 13.11.2010 o godz. 17:13.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 13.11.2010, 17:09
Z Riosa jest taki napastnik jak ze mnie zakonnica. On jest skrzydłowym!
Żurawski jest bez formy i do starego Żurawia mu bardzo dużo brakuje.
Ja bym chciał w Wiśle kogoś takiego kto będzie ładował dla nas bramki.
Wondolowski i będę szczęśliwy.
Ostatnio edytowane przez Titto : 13.11.2010 o godz. 17:14.
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Stary 13.11.2010, 17:45
Titto napisał(a):Wyświetl post
Z Riosa jest taki napastnik jak ze mnie zakonnica. On jest skrzydłowym!
Żurawski jest bez formy i do starego Żurawia mu bardzo dużo brakuje.
Ja bym chciał w Wiśle kogoś takiego kto będzie ładował dla nas bramki.
Wondolowski i będę szczęśliwy.
Ta skrzydłowy z prędkością słonia. Hahaha.

To jest taki Tevez ino jeszcze nieociosany.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 13.11.2010, 17:51
Bramkarz środkowy obrońca i boczny obrońca to w zimie. W lecie można dokupić skrzydłowego, środkowego pomocnika lub napastnika.
To wszystko muszą być wzmocnienia nie uzupełnienia. Bo poszerzanie kadry o kolejnego przeciętnego typa, który wchodzi i niczym się nie różni od tego, który zszedł, to jest bez sensu.
..
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 14.11.2010, 14:55
Tak myślę, żeby ściągnąć tego zawodnika do nas, nie trzeba by chyba być bardzo bogatym. A ja bym go barrrdzo chciał http://pl.wikipedia.org/wiki/Siphiwe_Tshabalala
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
Wisielak
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 14.11.2010, 16:12
WislaOnly napisał(a):Wyświetl post
Tak myślę, żeby ściągnąć tego zawodnika do nas, nie trzeba by chyba być bardzo bogatym. A ja bym go barrrdzo chciał http://pl.wikipedia.org/wiki/Siphiwe_Tshabalala

Marzenia, ten piłkarz byłby chętny do przyjścia do nas pare lat temu nie teraz , teraz to jemu w głowie Anglia , Hiszpania itp .

Mówiło się już , że interesuje sie nim Fulham chyba , więc nie dla nas

Też bym go widział w Wiśle
" Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą "
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 14.11.2010, 16:59
Wisielak napisał(a):Wyświetl post
Marzenia, ten piłkarz byłby chętny do przyjścia do nas pare lat temu nie teraz , teraz to jemu w głowie Anglia , Hiszpania itp .

Mówiło się już , że interesuje sie nim Fulham chyba , więc nie dla nas

Też bym go widział w Wiśle
Powiem Ci, że szkoda, bo taki zawodnik przydał by się nam. Zresztą został w tym swoim klubie w którym grał przed MŚ. Dla mnie mógł by być tą gwiazdą która przyciągnie na stadion ludzi, nie żaden stary ramol na emeryturze. Ehh...
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
Wisielak
Senior Member

Stary 14.11.2010, 17:10
WislaOnly napisał(a):Wyświetl post
Powiem Ci, że szkoda, bo taki zawodnik przydał by się nam. Zresztą został w tym swoim klubie w którym grał przed MŚ. Dla mnie mógł by być tą gwiazdą która przyciągnie na stadion ludzi, nie żaden stary ramol na emeryturze. Ehh...

A co do tej gwiazdy , w lecie tą gwiazdą mial być (również afrykanin) A.Ayew .

Teraz takimi pilkarzem może być np Wijnaldum ;] (wg mnie to jest transfer nie realny , ale znajać naszego BOSSA to wszysytko jest możliwe )
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 14.11.2010, 17:26
Znając naszego Bossa wszystko jest możliwe poza milionami na transfery o których śnią forumowicze
..
Odpowiedz cytując
Wisielak
Senior Member

Stary 14.11.2010, 17:30
tofik napisał(a):Wyświetl post
Znając naszego Bossa wszystko jest możliwe poza milionami na transfery o których śnią forumowicze
Podpis masz "Za dużo na tym forum marudzenie " więc prosze Cie nie marudź
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 14.11.2010, 17:43
Nie mylmy pisania prawdy z narzekaniem. Mnie to nie interesuje ile wydamy. Ale niektórzy za bardzo się nakręcają. Niby nagle miał Cupiał wykładać pieniądze, gdy przez kilka poprzednich lat starał się maksymalnie odzyskać?
..
Odpowiedz cytując
Wisielak
Senior Member

Stary 14.11.2010, 17:56
Nie mylmy pisania prawdy z narzekaniem. Mnie to nie interesuje ile wydamy. Ale niektórzy za bardzo się nakręcają. Niby nagle miał Cupiał wykładać pieniądze, gdy przez kilka poprzednich lat starał się maksymalnie odzyskać?
A może przez swoje doświadczenie , zrozumial żeby wygrywać potrzeba wzmocnień i pieniędzy na nie ?
Miejmy nadzieje że tak
Odpowiedz cytując
wwf
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 14.11.2010, 17:57
Cupiał nie ma wyjścia, musi mocno zainwestować bo dostał od miasta stadion za 400 000 000zł. Przecież po kursie za euro 3,8 to wychodzi ponad 100 milionów euro.

Gdyby nie rozbudowywać stadionu, a misto przekazało takie środki na klub, to przez kolejne 15 lat byśmy byli mistrzem polski i to nawet bez Cupiała.

Więc teraz Cupiał z tymi swoimi 80 milionami to nic wielkiego. Do tej pory mógł mówić że to on ma problem bo nikt go nie wspiera i narzekać.

Teraz miasto tak weszło w klub, że to Cupiał musi pokazać że było warto dać mu te 400 milionów złotych na klub.
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 14.11.2010, 17:58
wwf napisał(a):Wyświetl post
Cupiał nie ma wyjścia, musi mocno zainwestować bo dostał od miasta stadion za 400 000 000zł. Przecież po kursie za euro 3,8 to wychodzi ponad 100 milionów euro.

Gdyby nie rozbudowywać stadionu, a misto przekazało takie środki na klub, to przez kolejne 15 lat byśmy byli mistrzem polski i to nawet bez Cupiała.

Więc teraz Cupiał z tymi swoimi 80 milionami to nic wielkiego. Do tej pory mógł mówić że to on ma problem bo nikt go nie wspiera i narzekać.

Teraz miasto tak weszło w klub, że to Cupiał musi pokazać że było warto dać mu te 400 milionów złotych na klub.
a jak nie to co? odbiorą Nam stadion?

Nie wiem czy w kwestii Cupiał jest jakiekolwiek "musi"
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
wwf
Senior Member

Stary 14.11.2010, 18:05
szprotson

A ty myslisz że tak będą sobie wszyscy cicho siedzieć, jak drużyna z takim stadionem będzie broniła się przed spadkiem.

To na h*uj to było budować. Nie ma euro w Krakowie, nie będzie pucharów W takim razie ja już bym wolał wydać te pieniądzena nowe drogi, remonty, mieszkania komunalne, dofinansowanie do nowych miejsc pracy.

Jest stadion, ma być drużyna i wyniki.

ITI w Legie chce pakować 2 miliony euro w każde okienko. I Walter mówi wprost że dopiero teraz zainwestują na 100%. Miasto wypełniło swoją obietnicę. Dało im stadion, czyli narzędzie do zarabiania. Teraz oni muszę zrobić tylko drużynę.

Ja nie twierdzę że Cupiał coś obiecał. Ale ja będąc prezydentem Krakowa zanim bym podpisał wydatek rzędu 400 milionów złotych na prywatny biznes rządałbym gwarancji że ktoś zainwestuje równie dużo co ja.

Bądzmy szczerzy stadion zbudowany z "naszych" podatków a teraz jeszcze mam płacić za wejście na stadion. Ja tam nie słyszałem żeby Cupiał to współfinansował.

A ta śmieszna cena za wynajem 5 milonów rocznie. Cupiał musiałby wynajmować go przez 80 lat żeby to się zwróciło. Skoro Lech za 42 tyś. biletów zarabia na meczu z Red Bullem 2,5 miliona złotych, to za 35 tyś. Wisła zarobi spokojnie 2 miliony, z niezłym rywalem w lidze europejskiej. Wystarczą 3 takie mecze żeby mieć opłatę za stadion z głowy. Reszta to już czysty zarobek.

Ja bym był bardzo zadowolony, jak by mi miasto wybudowało Biurowce za 400 milionów a ja potem bym płacił miastu "tylko" 5 milionów.

Drużyna musi być.

Może być nawet tak , że Cupiał da pieniądze ale Kapka i spółka sprowadzą jakiś szrot.
Ostatnio edytowane przez wwf : 14.11.2010 o godz. 18:42.
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
Odpowiedz cytując
maxipiter
Banita

Od: 09.2005

Stary 14.11.2010, 18:15
Kolego wwf trochę rozwagi: śp. Wejchert
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 14.11.2010, 18:20
Micanskiego bym wypożyczył lub odkupił z Kaiserslautern w którym sie nie łapie, przez pół roku chyba nie zapomniał jak sie strzela gole
Odpowiedz cytując
wwf
Senior Member

Stary 14.11.2010, 18:28
No tak AYALA, niezły trop, ciekawe ile Micański zarabiał w Niemczech.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 14.11.2010, 18:31
wwf napisał(a):Wyświetl post
No tak AYALA, niezły trop, ciekawe ile Micański zarabiał w Niemczech.
ale jemu tam nikt nie da 2 lat na aklimatyzacje jak u Nas że mu będą płacic za siedzenie na trybunach.Po roku jak sie nie przebije to goodbye.A w 2 Bundeslidze nie zarobi więcej niż w Wiśle.

Chyba masz racje, tak szybko go nie puszczą bo własnie wszedł z ławki i strzelił gola.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 14.11.2010 o godz. 18:36.
Odpowiedz cytując
suikoden
Banita

Od: 03.2008

Stary 15.11.2010, 12:21
Kamil Kosowski na wylocie z klubu
http://naszsport.iq24.pl/default.asp?grupa=132064

Kamil zamiast Łobo jako nawet zmienik Malego czy Kirma to i tak duzy plus
Do tego napewno bedzie gral lepiej od Żurawia
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna