|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
Polityka Legii... ale Mierzejewskiego to ja bym widział w Wiśle ![]() Każdy przeczyta to tak jak chce przeczytać. Chodziło mi tylko o to, że artykuł na wp.pl dotyczy planów transferowych Legii, a wkleiłem to do tematu o Wiśle. Żadnej polityki nie oceniam! Wszystko z mojej strony!
Ostatnio edytowane przez Ikki : 12.11.2010 o godz. 17:29.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Po spotkaniu z Legią odczuwam takie wrażenia, że potrzebny jest nam jakiś lewy obrońca za słabego Paljcia, jeden solidny stoper no i jakiś partner dla Brożka do ataku mógłby być 27 - letni Wondolowski najlepszy strzelec MLS wg. transfermarkt wyceniany na śmieszne 150 tyś euro.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Arboleda za sezon , 1,5 będzie już troche mniej pewny albo wogołe wieku się nie oszuka, tak samo jak Cleber z wiekeim stał się trochę wolniejszy choć jak na naszą ligę był wciąż solidny. Tak więc przepłacanie za Arbolede wydaję się bezsensowną stratą kasy lepiej szukać kogoś trochę młodszego który może pograć pare dobrych lat na równym dobry poziomie
![]()
WIERNY ZAWSZE WIŚLE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
prawie całej drużynie Bate Borysow kończą sie kontrakty z końcem tego roku.Może warto 2-3 zawodnikami ogranymi w Europie sie zainteresowac.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
Poza tym niech Staszek Heniek Krystyna działa na rynku holenderskim i chińskim. Są widoki na fajną ekipę w rundzie wiosennej. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
No czyli wychodzi na to, że Chavez, Cikos, Bunoza, Paljic, Wilk się w zespół wkomponowali.
Z Riosem się pożegnamy bo za duża cena wykupnego. Szkoda bo za 4-5 lat ten piłkarz będzie bardzo dobry jak dostanie gdzieś szansę. Myślę, że będzie lepszy od Frankowskiego. No i Jovanic też zupełenie sobie nie poradził. Przydałoby się penetrować rynek dalej w kierunku Cikosow. Mi się osobiście transfery letnie podobały i mam nadzieję, że utrzymamy ten kierunek w zimie - głównie chodzi mi o cenę piłkarzy. Tzn. mam nadzieję, że Valckx będzie starał się utrzymać dyscyplinę finansową i nie będziemy tworzyć kominów płacowych. PS. Wilk ma ten sam dar co Sobolewski kiedyś- do zdobywania bramek strzałami z dystansu i po podłączeniach. Niech dalej pracuje u boku Sobola i będzie dobrze.
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 13.11.2010 o godz. 09:36.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Przedłużyć kontrakt z Pawełkiem
Kupić środkowego obrońcę dużo lepszego od Bunozy, tam aby Bośniak był rezerwowym (w kupno 2 środkowych obrońców nie wierzę, choć uważam, że Chavez, Pan X, Pan Y i Bunoza na kilka lat daliby nam spokój w tyłach - Cleber wiadomo :(, a Kowalski nie prezentuje odpowiedniego poziomu) Kupić lewego obrońcę - tak aby Paljić poczuł rywalizację, wg mnie ma potencjał do gry na tej pozycji, nie zapominajmy, że gra tu z konieczności; W kadrze posiadamy Branco i Cikosa, więc nie sądzę by klub szukał prawego defensora Kupić skrzydłowego, sprzedać/rozwiązać kontrakt z Łobodzińskim; dać Jirsakowi szansę w tych kolejnych meczach, gdyby nie świetny mecz z Legią, zrobiłbym z nim to samo co z Łobo Kupić napastnika z prawdziwego zdarzenia, który nie doś, że będzie naciskał na Brozka, to może nawet stworzy z nim "zabójczą" parę snajperów, taka, której nie mieliśmy od czasów Kuźby i Żurawia, czy Żurawia i Franka |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wydaje mi się że priorytet to środkowy ofensywny pomocnik do krotkiej krakowskiej pileczki.Jeżeli chodzi o napastnika to dla mnie nie jest to priorytet do czerwca. W razie krotkiej absencji Brożka podołają Żurawski i Rios. Dlatego z napastnikiem się nie spieszyć. Czekać na mega okazję. Podobnie jak ze skrzydłowym. Natomiast na teraz tak jak mowiłem są potrzebni w kolejności: 1 genialny stoper 2 genialny środkowy pomocnik 3 lewy obrońca Jakość, jakość, jakość. Uważam, że nie powinno być trudno takich znaleźć.
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 13.11.2010 o godz. 11:18.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Żurawski kończy karierę, Rios nie jest wykupowany, a jestem jakoś dziwnie spokojny, że napastnika ściągną pod koniec sierpnia. Wolę nie myśleć jak będzie to wyglądało ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Ja uważam że w zimie powinniśmy ściągnąć :środkowego obrońce (najlepiej lewonożnego) , lewego obrońcę , rozgrywającego , typowego wysuniętego napastnika i przebojowego skrzydłowego. To jest takie minimum , oczywiście jest nam potrzebnych znacznie więcej nowych dobrych zawodników ( dzięki działaniom w poprzednich bezmyślnych okienkach transferowych) jeśli chcemy stworzyć naprawdę mocny zespół na awans do LM i tam przyzwoite zaprezentowanie się ale wszystkiego nie da się zrobić w jednym okienku a po drugie nie jestem zwolennikiem wymiany połowy zespołu w jednym okienku bo wszyscy wiemy czym to się kończy - praktycznie cała runda przypada na zgrywanie i aklimatyzację .
Ostatnio edytowane przez fanfan : 13.11.2010 o godz. 17:13.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z Riosa jest taki napastnik jak ze mnie zakonnica. On jest skrzydłowym!
Żurawski jest bez formy i do starego Żurawia mu bardzo dużo brakuje. Ja bym chciał w Wiśle kogoś takiego kto będzie ładował dla nas bramki. Wondolowski i będę szczęśliwy.
Ostatnio edytowane przez Titto : 13.11.2010 o godz. 17:14.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
To jest taki Tevez ino jeszcze nieociosany. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bramkarz środkowy obrońca i boczny obrońca to w zimie. W lecie można dokupić skrzydłowego, środkowego pomocnika lub napastnika.
To wszystko muszą być wzmocnienia nie uzupełnienia. Bo poszerzanie kadry o kolejnego przeciętnego typa, który wchodzi i niczym się nie różni od tego, który zszedł, to jest bez sensu. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Tak myślę, żeby ściągnąć tego zawodnika do nas, nie trzeba by chyba być bardzo bogatym. A ja bym go barrrdzo chciał
http://pl.wikipedia.org/wiki/Siphiwe_Tshabalala![]() Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
Marzenia, ten piłkarz byłby chętny do przyjścia do nas pare lat temu nie teraz , teraz to jemu w głowie Anglia , Hiszpania itp . Mówiło się już , że interesuje sie nim Fulham chyba , więc nie dla nas Też bym go widział w Wiśle ![]() ![]()
" Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą "
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Ehh...![]() Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A co do tej gwiazdy , w lecie tą gwiazdą mial być (również afrykanin) A.Ayew . Teraz takimi pilkarzem może być np Wijnaldum ;] (wg mnie to jest transfer nie realny , ale znajać naszego BOSSA to wszysytko jest możliwe )![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Znając naszego Bossa wszystko jest możliwe poza milionami na transfery o których śnią forumowicze
![]() ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie mylmy pisania prawdy z narzekaniem. Mnie to nie interesuje ile wydamy. Ale niektórzy za bardzo się nakręcają. Niby nagle miał Cupiał wykładać pieniądze, gdy przez kilka poprzednich lat starał się maksymalnie odzyskać?
![]() ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Miejmy nadzieje że tak ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Gdyby nie rozbudowywać stadionu, a misto przekazało takie środki na klub, to przez kolejne 15 lat byśmy byli mistrzem polski i to nawet bez Cupiała. Więc teraz Cupiał z tymi swoimi 80 milionami to nic wielkiego. Do tej pory mógł mówić że to on ma problem bo nikt go nie wspiera i narzekać. Teraz miasto tak weszło w klub, że to Cupiał musi pokazać że było warto dać mu te 400 milionów złotych na klub. ![]()
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Nie wiem czy w kwestii Cupiał jest jakiekolwiek "musi" ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
szprotson
A ty myslisz że tak będą sobie wszyscy cicho siedzieć, jak drużyna z takim stadionem będzie broniła się przed spadkiem. To na h*uj to było budować. Nie ma euro w Krakowie, nie będzie pucharów Jest stadion, ma być drużyna i wyniki. ITI w Legie chce pakować 2 miliony euro w każde okienko. I Walter mówi wprost że dopiero teraz zainwestują na 100%. Miasto wypełniło swoją obietnicę. Dało im stadion, czyli narzędzie do zarabiania. Teraz oni muszę zrobić tylko drużynę. Ja nie twierdzę że Cupiał coś obiecał. Ale ja będąc prezydentem Krakowa zanim bym podpisał wydatek rzędu 400 milionów złotych na prywatny biznes rządałbym gwarancji że ktoś zainwestuje równie dużo co ja. Bądzmy szczerzy stadion zbudowany z "naszych" podatków a teraz jeszcze mam płacić za wejście na stadion. Ja tam nie słyszałem żeby Cupiał to współfinansował. A ta śmieszna cena za wynajem 5 milonów rocznie. Cupiał musiałby wynajmować go przez 80 lat żeby to się zwróciło. Skoro Lech za 42 tyś. biletów zarabia na meczu z Red Bullem 2,5 miliona złotych, to za 35 tyś. Wisła zarobi spokojnie 2 miliony, z niezłym rywalem w lidze europejskiej. Wystarczą 3 takie mecze żeby mieć opłatę za stadion z głowy. Reszta to już czysty zarobek. Ja bym był bardzo zadowolony, jak by mi miasto wybudowało Biurowce za 400 milionów a ja potem bym płacił miastu "tylko" 5 milionów. Drużyna musi być. Może być nawet tak , że Cupiał da pieniądze ale Kapka i spółka sprowadzą jakiś szrot.
Ostatnio edytowane przez wwf : 14.11.2010 o godz. 18:42.
![]()
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Kolego wwf trochę rozwagi: śp. Wejchert
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Micanskiego bym wypożyczył lub odkupił z Kaiserslautern w którym sie nie łapie, przez pół roku chyba nie zapomniał jak sie strzela gole
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No tak AYALA, niezły trop, ciekawe ile Micański zarabiał w Niemczech.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ale jemu tam nikt nie da 2 lat na aklimatyzacje jak u Nas że mu będą płacic za siedzenie na trybunach.Po roku jak sie nie przebije to goodbye.A w 2 Bundeslidze nie zarobi więcej niż w Wiśle.
Chyba masz racje, tak szybko go nie puszczą bo własnie wszedł z ławki i strzelił gola.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 14.11.2010 o godz. 18:36.
|
|
|
|
Banita
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Kamil Kosowski na wylocie z klubu
http://naszsport.iq24.pl/default.asp?grupa=132064 Kamil zamiast Łobo jako nawet zmienik Malego czy Kirma to i tak duzy plus Do tego napewno bedzie gral lepiej od Żurawia |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|