The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.11.2010, 10:12
Różnych rzeczy mogłem się spodziewać, że Legia się położy, że biegać nie będą, że zlekceważą,że będą tłuc głową w ścianę bez efektu, ale tak grającej Wisełki to się nie spodziewałem.
Wynik cieszy bardzo ale bardziej jeszcze cieszy gra - szybko, dużo po ziemi, dużo podań, wypracowane a nie przypadkowe brameczki.
Teraz, jak już Maaskant wie, jak grać mogą to mam nadzieję - nie odpuści im żadnego meczu
Odpowiedz cytując
bouli76
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 13.11.2010, 10:14
mobik88 napisał(a):Wyświetl post
Chciałbym ten mecz mieć gdzieś w swojej kolekcji, nie wiecie skąd mógłbym ściągnąć ten mecz? Ktoś udostępnia?
miba napisał(a):Wyświetl post
O tak, ja rowniez!
http://allgoals.pl/ekstraklasa/11817...11-2010-a.html
"Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi.
Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki.
Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 13.11.2010, 10:32
wkleiłby ktoś linki docelowe
Odpowiedz cytując
Al_29
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 13.11.2010, 10:40
http://www.fileserve.com/file/YPG99vN 1 poł.
http://www.fileserve.com/file/xxUuVMS 2 poł.

Odpowiedz cytując
Kris Dee
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 13.11.2010, 10:46
Kluczem do zwycięstwa było zdominowanie środka pola przez naszych pięciu pomocników.

Kirm z Małeckim grali bardzo wąsko tak jak proponowałem ustawienie tutaj http://www.wislakrakow.com/forum/sho...?t=7709&page=3

Pawełek - 7 - uratował nas na początku, w II poł. bdb obrona strzału Borysiuka, ale trzeba przyznać że miał też kilka nie pewnych wyjść na przedpolu
Cikos - 8 - solidny w obronie, bardzo dobry w ofensywie
Chavez - 8 - nie do przejścia
Bunoza - 6 - sporo strat w I połowie ale też dużo piłek było granych przez niego, widać że gra coraz lepiej
Paljić - 7 - zaskakująco dobry w defensywie, mniej widoczny z przodu
Małecki - 8 - walczył w środku pola, wreszcie też podawał do kolegów, ładny gol
Sobolewski - 9 - przykrył czapką Vrdoljaka, świetny występ
Garguła - 7 - bdb w odbiorze piłki, jak na OM
Jirsak - 7 - wreszcie zagrał na swojej pozycji CM czyli środkowy pomocnik regulujący tempo gry, bdb w defensywie, ładna asysta
Kirm - 7 - podobnie jak Mały wałczył w środku pola, robił dużo wiatru z przodu
Brożek -9 - Paweł is back!!! 2 bramki+asysta, świetnie pokazywał się do gry jak za najlepszych czasów

Statystyki Wisła - Legia:
Bramki: 4-0
Sytuacje: 13-9
Strzały: 13-10
Strzały celne: 7-5
Posiadanie piłki: 51%-49%
Dośrodkowania: 12-27
Rzuty rożne: 2-8
Faule: 18-17
Spalone: 5-0

Niech was nie zmyli że graliśmy dwoma ofensywnymi pomocnikami. Irsak to typowy CM z dobrym odbiorem piłki a Guła również zaskakuje tym jak walczy o piłkę.

Widać że złapali świeżość. Graliśmy pressingiem prawie cały mecz a zawodnicy to wytrzymali, jestem w szoku.
Ostatnio edytowane przez Kris Dee : 13.11.2010 o godz. 12:14.
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 13.11.2010, 10:55
Wreszcie widziałem zaangażowanie Wiślaków przez cały mecz. Zasługą tego byli kibice, którzy świetnie dopingowali, a nasi byli na fali.

W kotle przy Reymonta nie ma opcji, by nasi nie grali z zaangażowaniem. Jeden z lepszych meczów w tej rundzie
Odpowiedz cytując
Kris Dee
Senior Member

Stary 13.11.2010, 11:02
Pozdrowienia dla Clebera

Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Ale też dobrze że nie było Rzeźniczaka bo to dobry gracz. Mogloby nie byc 4. U nas sklad najmocniejszy.
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Obejrzałem sobie dzisiaj powtórkę spotkania i muszę przyznać, że Wisła zagrała naprawdę świetnie. Wychodzenie po piłkę i utrzymywanie się przy niej było kluczem do zwycięstwa. Odległość pomiędzy pomocnikami, a Brożkiem była wreszcie taka, jaka powinna być przy ustawieniu 4-3-2-1, przez co Paweł nie był osamotniony i co ważniejsze, nie trzeba było uciekać się do długiej dzidy na napastnika. Dobrze działały skrzydła, obrońcy Legii nie umieli przestawić się z jednego na drugiego.
Wreszcie porządnie zagrała obrona. Była asekuracja, nikt nie grał na alibi. Najsłabszym ogniwem formacji defensywnej był Bunoza, ale porównując jego grę w meczu z Legią do postawy z Karabachem widać spory postęp. Oby tak dalej. Chavez zagrał jak porządny stoper, gra ostro, świetnie operuje wślizgiem. Taki Arboleda bez płaczu.
Maaskant pobawił się też w Indianę Jonesa i odnalazł motorykę Sobolewskiego. Albo inaczej, tak go ustawił, że jego braki w dynamice nie były tak widoczne, a waleczność i umiejętność odbioru były wykorzystane w znakomity sposób. Świetny mecz Sobola.
Na osobną pochwałę zasługuje Cikos, który odkąd do klubu przyszedł Branco zaczął grać zdecydowanie lepiej. Widać spory postęp. Jeżeli uda mu się utrzymać progres, będzie jednym z jaśniejszych punktów zespołu.
Nie oznacza to jednak, że mamy świetny skład. Trzeba wielu wzmocnień, by mówić o osiągnięciu wielkich celów. Przede wszystkim potrzebny jest napastnik, lewy obrońca i dwóch stoperów. Przydałby się też prawy obrońca, który zastąpi Branco, bo nikt chyba nie wierzy, że on tutaj zostanie,
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Stary 13.11.2010, 11:04
murray napisał(a):Wyświetl post
Obejrzałem sobie dzisiaj powtórkę spotkania i muszę przyznać, że Wisła zagrała naprawdę świetnie. Wychodzenie po piłkę i utrzymywanie się przy niej było kluczem do zwycięstwa. Odległość pomiędzy pomocnikami, a Brożkiem była wreszcie taka, jaka powinna być przy ustawieniu 4-3-2-1, przez co Paweł nie był osamotniony i co ważniejsze, nie trzeba było uciekać się do długiej dzidy na napastnika. Dobrze działały skrzydła, obrońcy Legii nie umieli przestawić się z jednego na drugiego.
Wreszcie porządnie zagrała obrona. Była asekuracja, nikt nie grał na alibi. Najsłabszym ogniwem formacji defensywnej był Bunoza, ale porównując jego grę w meczu z Legią do postawy z Karabachem widać spory postęp. Oby tak dalej. Chavez zagrał jak porządny stoper, gra ostro, świetnie operuje wślizgiem. Taki Arboleda bez płaczu.
Maaskant pobawił się też w Indianę Jonesa i odnalazł motorykę Sobolewskiego. Albo inaczej, tak go ustawił, że jego braki w dynamice nie były tak widoczne, a waleczność i umiejętność odbioru były wykorzystane w znakomity sposób. Świetny mecz Sobola.
Na osobną pochwałę zasługuje Cikos, który odkąd do klubu przyszedł Branco zaczął grać zdecydowanie lepiej. Widać spory postęp. Jeżeli uda mu się utrzymać progres, będzie jednym z jaśniejszych punktów zespołu.
Nie oznacza to jednak, że mamy świetny skład. Trzeba wielu wzmocnień, by mówić o osiągnięciu wielkich celów. Przede wszystkim potrzebny jest napastnik, lewy obrońca i dwóch stoperów. Przydałby się też prawy obrońca, który zastąpi Branco, bo nikt chyba nie wierzy, że on tutaj zostanie,
Akurat Branco jako zapchajdziura... moze byc.
Odpowiedz cytując
mc-money
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 13.11.2010, 11:07
http://www.youtube.com/watch?v=plfyNRVEH_0

Fantastycznie wyszla oprawa z racami )
Naprawde, nie żałujmy wrzucać do puszek, bo piękne rzeczy są robione z tych rzeczy
Graffiti równierz
Odpowiedz cytując
Macieeek
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 13.11.2010, 11:10
Ja się wypowiem nie na temat, ale o czymś ważnym. Chodzi mi o stosunek policji/mpk do Nas kibiców. To co wczoraj się wydarzyło to była żenada. Najpierw motorniczy nie zatrzymał się na przystanku (na szczęście go dogonilismy po 500m rajdzie w ok. 150 osób), a później nas wyrzuciła policja z "15" z czego co najmniej 2 osoby skonczyły na komisariacie. O tym w jaki sposób zostaliśmy "wyprowadzeni" nie chce mówić bo bym dostał bana za niecenzuralne słowa.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 13.11.2010, 11:23
Kris Dee napisał(a):Wyświetl post
Kluczem do zwycięstwa było zdominowanie środka pola przez naszych pięciu pomocników.

Kirm z Małeckim grali bardzo wąsko tak jak proponowałem ustawienie tutaj http://www.wislakrakow.com/forum/sho...?t=7709&page=3

Cikos - 8 - solidny w obronie, bardzo dobry w ofensywie
Chavez - 8 - nie do przejścia
Bunoza - 6 - sporo strat w I połowie ale też dużo piłek było granych przez niego, widać że gra coraz lepiej
Paljić - 7 - zaskakująco dobry w defensywie, mniej widoczny z przodu
Małecki - 8 - walczył w środku pola, wreszcie też podawał do kolegów, ładny gol
Sobolewski - 9 - przykrył czapką Vrdoljaka, świetny występ
Garguła - 7 - bdb w odbiorze piłki, jak na OM
Jirsak - 7 - wreszcie zagrał na swojej pozycji CM czyli środkowy pomocnik regulujący tempo gry, bdb w defensywie, ładna asysta
Kirm - 7 - podobnie jak Mały wałczył w środku pola, robił dużo wiatru z przodu
Brożek -9 - Paweł is back!!! 2 bramki+asysta, świetnie pokazywał się do gry jak za najlepszych czasów

Niech was nie zmyli że graliśmy dwoma ofensywnymi pomocnikami. Irsak to typowy CM z dobrym odbiorem piłki a Guła również zaskakuje tym jak walczy o piłkę.

Widać że złapali świeżość. Graliśmy pressingiem prawie cały mecz a zawodnicy to wytrzymali, jestem w szoku.
Wszystko super pięknie ładnie ale się przyczepię nie specjalnie - gdzie jest Mariusz Pawełek w tym składzie z ocenami

Warto podkreślić po raz enty, że ratuje nam dupę 4-0 do przodu ale przy stanie 0-0 obronił sam na sam chyba przy 2-0 wyciągnął trudny strzał legionisty z przed pola karnego i jeszcze parę innych bardzo dobrych interwencji.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Filippo
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 13.11.2010, 11:26
Choć sędzia cały mecz gwizdał pod Legię i zaoszczedził im co najmniej 2 czerwonych kartek(Komorowski+2 ewidentne zoltka dla Borysiuka) i kilku żółtych, dostał plusika u mnie za tego karnego. Szanowni kibice Legiuni teraz wiedzą, jak EWIDENTY BYŁ KARNY W MECZU LEGII Z KORONĄ, gdy nurkował scięty przez podmuch powietrza Radovic TOTALNA ANALOGIA ale wtedy był to tak zwany ewidenty karny..

To czy zaczynamy dobrze grac potwierdzą mecze wyjazdowe z Polonią i Arką..Wygrana z Legią nic nie da jesli tam nie wygramy.
Odpowiedz cytując
Dubi
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 13.11.2010, 11:29
fialo napisał(a):Wyświetl post
Komentatorzy c+ po bramkach dla Wisły wpadali w żałobę. Nie da się tego słuchać.
nie da sie tego ukryc że wszyscy odnieslismy takie wrażenie ale to ich problem, ich żałoba
Odpowiedz cytując
wiśnia
Senior Member

Stary 13.11.2010, 11:32
Nemanja Vidic, John Terry, William Gallas, Gordan Bunoza, Carles Puyol

7 kotów,coś pięknego
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 13.11.2010, 11:34
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post

Mam nadzieje, że nie będziecie już dyskutować z tym oto osobnikiem
Najlepsze jest to, ze dostali w dupe 4:0 i placza o jednego karnego
Poza tym, druzyna ktora ma w skladzie pajaca Radovica ktory wyludzil tak 'dziesiat' karnych, teraz wielce oburzona

"Kali brac"
Ostatnio edytowane przez mic : 13.11.2010 o godz. 11:36.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 13.11.2010, 11:40
Kluczem do naszego sukcesu jest Maciek Skorża i jego dobra (dla nas) robota w Legii. Niech gra do końca ligi jednym wysuniętym, a bedzie dobrze.
Odpowiedz cytując
Filippo
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 13.11.2010, 11:41
Jak ktoś z Was ściagnie mecz (mi net nie pozwala) to proponuje zrobić printscreen'a z sytuacji gdy Komorowski omal nie łamie nóg Kirmowi i wysłać do komisyji ligii, niech poprawią co spieprzyli...
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 13.11.2010, 11:44
Ciekawy tytul))
Proponuje szybko wejsc bo pewnia zmienia
http://www.sport.pl/pilka/1,65039,86...yla_Wisle.html
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 13.11.2010, 11:49
Ahahahahaaha

Cytat:
Biała Gwiazda upokorzyła Wisłę

Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Stary 13.11.2010, 11:51
Cytat:
Cikos jak Baszczu? A Baszczu miał kiedyś taką szybkość i drybling? Nie sądze. Baszczu był lepszy w odbiorze, ale miał mniej cech pomocnika. Cikosa można wystawiać na boku pomocy z tego co widze. Niech popracuje nad dośrodkowaniami i złamaniem akcji.
Obczaj sobie akcję Baszczyńskiego w meczu z Barceloną (sytuacja po której Cleber strzelił bramkę)
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 13.11.2010, 12:02
skeba napisał(a):Wyświetl post
Obczaj sobie akcję Baszczyńskiego w meczu z Barceloną (sytuacja po której Cleber strzelił bramkę)
Cikosza będzie można porównywać do Baszcza , jeśli zagra w Wiśle tyle spotkan co on

Baszczynskiemu w wieku Cikosza zdarzały się większe wpadki (vide Saragossa) , nie wiem czy Cikosz jest lepszym materiałem na piłkarza niż był nim Baszczyński , ale ma w sobie duzy potencjał

po tym spotkaniu można powiedzieć że będą z niego ludzie
Odpowiedz cytując
Kris Dee
Senior Member

Stary 13.11.2010, 12:06
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Wszystko super pięknie ładnie ale się przyczepię nie specjalnie - gdzie jest Mariusz Pawełek w tym składzie z ocenami

Warto podkreślić po raz enty, że ratuje nam dupę 4-0 do przodu ale przy stanie 0-0 obronił sam na sam chyba przy 2-0 wyciągnął trudny strzał legionisty z przed pola karnego i jeszcze parę innych bardzo dobrych interwencji.
Oczywiście zgadzam się z tobą Mariusz zagrał bdb. nie wiem jak mogłem zapomnieć o nim. Już poprawiam.
Odpowiedz cytując
TS Girl
Member

Od: 07.2009

Stary 13.11.2010, 12:12
bódyń napisał(a):Wyświetl post
Ciekawy tytul))
Proponuje szybko wejsc bo pewnia zmienia
http://www.sport.pl/pilka/1,65039,86...yla_Wisle.html
http://mistrzowie.org/pic/show/90884
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 13.11.2010, 12:15
To Cikosz jest u nas na wypożyczeniu, czy Bunoza?
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
nicolas
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 13.11.2010, 12:16
Byłem na stadionie i tuż przed dośrodkowaniem na początku spotkania, po którym Komorowski strzelał głową i jakimś cudem zmarnował tą setkę widziałem, że na długim słupie są niekryci legioniści. Tylko czekałem na ten błąd i obserwowałem, czy nasza obrona wcześniej zareaguje i ich pokryje, czy nie. To są makabryczne błędy. Proste błędy. Co innego pokryć wszystkich i stracić bramkę w wyniku przegranego pojedynku, a co innego postąpić tak nonszalancko i robić takie wielbłądy.

Niemniej Wisła to paradoks - potem 40 minuta i z ĆWIERĆ-sytuacji obejmujemy prowadzenie. Fartowne dośrodkowanie Jirsaka i talent Brożka. Jedna akcja, jeden strzał, jeden gol.

Ale ta nasza liga jest słaba.

Ma ktoś z Was link do CAŁEGO meczu? Chętnie oglądnę jeszcze raz, z perspektywy TV Z góry dziękuję
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 13.11.2010, 12:17
Cikosz wypożyczony z opcją pierwokupu. Bunoza transfer definitywny
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 13.11.2010, 12:19
Fartowne? Człowieku, to było mierzone, idealne dośrodkowanie... Nie ma w tym fartu... po raz kolejny odsyłam na treningi i mecze MESY, tam można zobaczyć więcej taki piłek w wykonaniu Jirsaka, czy Łobo.

Co do Bunozy i Cikosza - szkoda że nie odwrotnie. O ile tego drugiego przydałoby się zatrzymać, to ten pierwszy jest jeszcze "nieopierzony".
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 13.11.2010, 12:23
nicolas napisał(a):Wyświetl post

Niemniej Wisła to paradoks - potem 40 minuta i z ĆWIERĆ-sytuacji obejmujemy prowadzenie. Fartowne dośrodkowanie Jirsaka i talent Brożka. Jedna akcja, jeden strzał, jeden gol.

Ma ktoś z Was link do CAŁEGO meczu? Chętnie oglądnę jeszcze raz, z perspektywy TV Z góry dziękuję
A strzału z dystansu Tomasa, uderzenia Brożka w boczną siatkę, interwencje Machnovskiego po próbach Małego i Guły to Pan nie raczył zauważyć?
Może zanim zaczniesz stawiać takie odważne tezy, to obejrzyj sobie ten mecz w tv.

Poniżej link do skrótu:
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...rot_meczu.html
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów