|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Różnych rzeczy mogłem się spodziewać, że Legia się położy, że biegać nie będą, że zlekceważą,że będą tłuc głową w ścianę bez efektu, ale tak grającej Wisełki to się nie spodziewałem.
Wynik cieszy bardzo ale bardziej jeszcze cieszy gra - szybko, dużo po ziemi, dużo podań, wypracowane a nie przypadkowe brameczki. Teraz, jak już Maaskant wie, jak grać mogą to mam nadzieję - nie odpuści im żadnego meczu ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
![]()
"Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi.
Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki." |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
wkleiłby ktoś linki docelowe
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Kluczem do zwycięstwa było zdominowanie środka pola przez naszych pięciu pomocników.
![]() Kirm z Małeckim grali bardzo wąsko tak jak proponowałem ustawienie tutaj http://www.wislakrakow.com/forum/sho...?t=7709&page=3 Pawełek - 7 - uratował nas na początku, w II poł. bdb obrona strzału Borysiuka, ale trzeba przyznać że miał też kilka nie pewnych wyjść na przedpolu Cikos - 8 - solidny w obronie, bardzo dobry w ofensywie Chavez - 8 - nie do przejścia Bunoza - 6 - sporo strat w I połowie ale też dużo piłek było granych przez niego, widać że gra coraz lepiej Paljić - 7 - zaskakująco dobry w defensywie, mniej widoczny z przodu Małecki - 8 - walczył w środku pola, wreszcie też podawał do kolegów, ładny gol Sobolewski - 9 - przykrył czapką Vrdoljaka, świetny występ Garguła - 7 - bdb w odbiorze piłki, jak na OM Jirsak - 7 - wreszcie zagrał na swojej pozycji CM czyli środkowy pomocnik regulujący tempo gry, bdb w defensywie, ładna asysta Kirm - 7 - podobnie jak Mały wałczył w środku pola, robił dużo wiatru z przodu Brożek -9 - Paweł is back!!! 2 bramki+asysta, świetnie pokazywał się do gry jak za najlepszych czasów Statystyki Wisła - Legia: Bramki: 4-0 Sytuacje: 13-9 Strzały: 13-10 Strzały celne: 7-5 Posiadanie piłki: 51%-49% Dośrodkowania: 12-27 Rzuty rożne: 2-8 Faule: 18-17 Spalone: 5-0 Niech was nie zmyli że graliśmy dwoma ofensywnymi pomocnikami. Irsak to typowy CM z dobrym odbiorem piłki a Guła również zaskakuje tym jak walczy o piłkę. Widać że złapali świeżość. Graliśmy pressingiem prawie cały mecz a zawodnicy to wytrzymali, jestem w szoku.
Ostatnio edytowane przez Kris Dee : 13.11.2010 o godz. 12:14.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Wreszcie widziałem zaangażowanie Wiślaków przez cały mecz. Zasługą tego byli kibice, którzy świetnie dopingowali, a nasi byli na fali.
W kotle przy Reymonta nie ma opcji, by nasi nie grali z zaangażowaniem. Jeden z lepszych meczów w tej rundzie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pozdrowienia dla Clebera
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Ale też dobrze że nie było Rzeźniczaka bo to dobry gracz. Mogloby nie byc 4. U nas sklad najmocniejszy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Obejrzałem sobie dzisiaj powtórkę spotkania i muszę przyznać, że Wisła zagrała naprawdę świetnie. Wychodzenie po piłkę i utrzymywanie się przy niej było kluczem do zwycięstwa. Odległość pomiędzy pomocnikami, a Brożkiem była wreszcie taka, jaka powinna być przy ustawieniu 4-3-2-1, przez co Paweł nie był osamotniony i co ważniejsze, nie trzeba było uciekać się do długiej dzidy na napastnika. Dobrze działały skrzydła, obrońcy Legii nie umieli przestawić się z jednego na drugiego.
Wreszcie porządnie zagrała obrona. Była asekuracja, nikt nie grał na alibi. Najsłabszym ogniwem formacji defensywnej był Bunoza, ale porównując jego grę w meczu z Legią do postawy z Karabachem widać spory postęp. Oby tak dalej. Chavez zagrał jak porządny stoper, gra ostro, świetnie operuje wślizgiem. Taki Arboleda bez płaczu. Maaskant pobawił się też w Indianę Jonesa i odnalazł motorykę Sobolewskiego. Albo inaczej, tak go ustawił, że jego braki w dynamice nie były tak widoczne, a waleczność i umiejętność odbioru były wykorzystane w znakomity sposób. Świetny mecz Sobola. Na osobną pochwałę zasługuje Cikos, który odkąd do klubu przyszedł Branco zaczął grać zdecydowanie lepiej. Widać spory postęp. Jeżeli uda mu się utrzymać progres, będzie jednym z jaśniejszych punktów zespołu. Nie oznacza to jednak, że mamy świetny skład. Trzeba wielu wzmocnień, by mówić o osiągnięciu wielkich celów. Przede wszystkim potrzebny jest napastnik, lewy obrońca i dwóch stoperów. Przydałby się też prawy obrońca, który zastąpi Branco, bo nikt chyba nie wierzy, że on tutaj zostanie, |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=plfyNRVEH_0
Fantastycznie wyszla oprawa z racami )Naprawde, nie żałujmy wrzucać do puszek, bo piękne rzeczy są robione z tych rzeczy ![]() Graffiti równierz |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Ja się wypowiem nie na temat, ale o czymś ważnym. Chodzi mi o stosunek policji/mpk do Nas kibiców. To co wczoraj się wydarzyło to była żenada. Najpierw motorniczy nie zatrzymał się na przystanku (na szczęście go dogonilismy po 500m rajdzie w ok. 150 osób), a później nas wyrzuciła policja z "15" z czego co najmniej 2 osoby skonczyły na komisariacie. O tym w jaki sposób zostaliśmy "wyprowadzeni" nie chce mówić bo bym dostał bana za niecenzuralne słowa.
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
Warto podkreślić po raz enty, że ratuje nam dupę 4-0 do przodu ale przy stanie 0-0 obronił sam na sam chyba przy 2-0 wyciągnął trudny strzał legionisty z przed pola karnego i jeszcze parę innych bardzo dobrych interwencji. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Choć sędzia cały mecz gwizdał pod Legię i zaoszczedził im co najmniej 2 czerwonych kartek(Komorowski+2 ewidentne zoltka dla Borysiuka) i kilku żółtych, dostał plusika u mnie za tego karnego. Szanowni kibice Legiuni teraz wiedzą, jak EWIDENTY BYŁ KARNY W MECZU LEGII Z KORONĄ, gdy nurkował scięty przez podmuch powietrza Radovic
To czy zaczynamy dobrze grac potwierdzą mecze wyjazdowe z Polonią i Arką..Wygrana z Legią nic nie da jesli tam nie wygramy. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nemanja Vidic, John Terry, William Gallas, Gordan Bunoza, Carles Puyol
7 kotów,coś pięknego ![]() |
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Najlepsze jest to, ze dostali w dupe 4:0 i placza o jednego karnego
![]() Poza tym, druzyna ktora ma w skladzie pajaca Radovica ktory wyludzil tak 'dziesiat' karnych, teraz wielce oburzona ![]() "Kali brac"
Ostatnio edytowane przez mic : 13.11.2010 o godz. 11:36.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kluczem do naszego sukcesu jest Maciek Skorża i jego dobra (dla nas) robota w Legii. Niech gra do końca ligi jednym wysuniętym, a bedzie dobrze.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Jak ktoś z Was ściagnie mecz (mi net nie pozwala) to proponuje zrobić printscreen'a z sytuacji gdy Komorowski omal nie łamie nóg Kirmowi i wysłać do komisyji ligii, niech poprawią co spieprzyli...
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Ciekawy tytul
))Proponuje szybko wejsc bo pewnia zmienia http://www.sport.pl/pilka/1,65039,86...yla_Wisle.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Ahahahahaaha
Cytat:
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Baszczynskiemu w wieku Cikosza zdarzały się większe wpadki (vide Saragossa) , nie wiem czy Cikosz jest lepszym materiałem na piłkarza niż był nim Baszczyński , ale ma w sobie duzy potencjał po tym spotkaniu można powiedzieć że będą z niego ludzie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
To Cikosz jest u nas na wypożyczeniu, czy Bunoza?
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Byłem na stadionie i tuż przed dośrodkowaniem na początku spotkania, po którym Komorowski strzelał głową i jakimś cudem zmarnował tą setkę widziałem, że na długim słupie są niekryci legioniści. Tylko czekałem na ten błąd i obserwowałem, czy nasza obrona wcześniej zareaguje i ich pokryje, czy nie. To są makabryczne błędy. Proste błędy. Co innego pokryć wszystkich i stracić bramkę w wyniku przegranego pojedynku, a co innego postąpić tak nonszalancko i robić takie wielbłądy.
Niemniej Wisła to paradoks - potem 40 minuta i z ĆWIERĆ-sytuacji obejmujemy prowadzenie. Fartowne dośrodkowanie Jirsaka i talent Brożka. Jedna akcja, jeden strzał, jeden gol. Ale ta nasza liga jest słaba. Ma ktoś z Was link do CAŁEGO meczu? Chętnie oglądnę jeszcze raz, z perspektywy TV Z góry dziękuję ![]() |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Cikosz wypożyczony z opcją pierwokupu. Bunoza transfer definitywny
![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Fartowne? Człowieku, to było mierzone, idealne dośrodkowanie... Nie ma w tym fartu... po raz kolejny odsyłam na treningi i mecze MESY, tam można zobaczyć więcej taki piłek w wykonaniu Jirsaka, czy Łobo.
Co do Bunozy i Cikosza - szkoda że nie odwrotnie. O ile tego drugiego przydałoby się zatrzymać, to ten pierwszy jest jeszcze "nieopierzony". ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Może zanim zaczniesz stawiać takie odważne tezy, to obejrzyj sobie ten mecz w tv. Poniżej link do skrótu: http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...rot_meczu.html |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|