|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
A takie jeszcze małe pytanie - wiecie, czy może jaśnie panujący nam Majchrowski, który obiecał 4 udostępnione trybuny na Legię, był nawczorajszym meczu?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
To co ten ch... robił w tej "budzie"? Czemu ten ch... się reklamuje przed naszym stadionem i rozdają jego ulotki?
Mam nadzieję, że chłopaki go odwiedzą... ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
*kij mu w nery jak by ktoś nie załapał późną porą.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 13.11.2010 o godz. 02:46.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Obejrzałem sobie mecz jeszcze raz "na spokojnie" i muszę przyznać,że w ogóle się nie zgadzam z tym medialnym bełkotem co się pojawił zaraz po meczu. Wszyscy na portalach , internetowych wydaniach dzienników piszą tylko o tym,że Legia zagrała słabo. Co za denny przekaz. Moim zdaniem w tym meczu to Wisła zagrała zaskakująco dojrzale, bardzo konsekwentnie , szybko operując piłką , dodatkowo widać było ,że Maaskant świetnie ustawił zespół do obrony plus przejście z obrony do ataku , do tego pressing , asekuracja. Bardzo dobrze indywidualnie zagrało wielu zawodników (Chavez, Czikosz -szczęka opada co oni robili). Jak się ogląda drugi raz meczu już bez emocji widać wiele plusów w grze Wisły. Fajnie byłoby podtrzymać taką formę. Oby tak dalej Panowie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
![]() Mam nadzieje, że nie będziecie już dyskutować z tym oto osobnikiem ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Wreszcie moj upragniony srodek... Sobol-Gula-Jirsak, skoro mamy dwoch ofensywnych srodkowych to trzeba to wykorzystywac..! coz wiecej napisac
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Efekt wygranej z Legią i Cracovią psuje tylko porażka z Lechem.
Ale widać progres i chyba możemy być optymistycznie nastawieni przed kolejnymi meczami ![]() Ps. No to nasz forumowy kolega z (L) dał popis. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Jak ja kocham te wrzuty o nożownikach z Wisły. Wielka legia antysprzętowa, szkoda, ze jakis czas temu niezle pociachali kogos z Polonii. MOże zrobili to paznokciami
![]()
Tylko Wisła...
San Antonio Spurs ) 99,03,05,07 Madrid cabron.... Detroit Red Wings! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
No no...czyżby to ten sam sympatyczny kolega, który udziela się na naszym forum A nie zapowiadał się na takiego Judasza.... ![]() ![]() ![]() Wracając do meczu...no co tu pisać...zajebiście...tak zajebiście, że ostatnio chyba na Beitarze tak mnie radość rozpierała. Zaskoczenie totalne, oczywiście na plus ![]() ![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Wkońcu to tylko " Warszawiak" więc czego się można po nim spodziewać...
![]()
WIERNY ZAWSZE WIŚLE
|
|
|
|
Pro Publico Bono
Offline |
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
No to spidyego żegnamy na stałe juz.
![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Widać że trener potrafi pozytywnie zmotywować zawodników, posadza ich na ławe na jakiś czas a później od razu do 1 składu. (Kirm, Małecki, Jrsak) Sportowa złość i o to chodzi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
po wczorajszym meczu mam parę uwag:
RAZ- wiedziałem , że Chavez się w końcu rozkręci - potrzebował czasu, jest z Hondurasu . Mega plus !!! DWA - Czikos coraz szybszy , czy nauka jazdy po lewej stronie nie nadązała TRZY - waleczność, nieodpuszczanie - wreszcie to jest. jeszcze coś - bardzo chwalebna postawa młodego Wilka w pomeczowym wywiadzie dla C+. Do końca rundy wszystko co zostało jest do wygrania.Może lidera nie będzie, ale..jest jakaś myśl w tej grze. A kto jechał po Maaskantcie po dwóch- trzech tygodniach prowadzenia zespołu - niech się w łeb puknie ![]()
TYLKO WISŁA TS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
W końcu znamy Skorże tyle lat... Ale nie sądziłem, że Wisła aż tak zaskoczy. Byliśmy znacznie lepsi w motoryce, bo: szybciej poruszalismy się, mieliśmy lepszy start, doskok do piłki, zaczeliśmy wygrywać pojedynki główkowe, sporo wygranych pojedynków 1 na 1 i na małym obszarze boiska. To są cechy, które dawno nie były domeną Wisły. Oglądając powtórkę w TV miałem wrażenie, że tych w czerwonych jest momentami dwa razy więcej. A wynikało to z dużej ruchliwości zawodników.I jeszcze dwie sprawy. Nie wiem czy to było zamierzone, ale taktyka wolnego rozgrywania piłki na własnej połowie (w pierwszej części) odniosła taki skutek, ze Legionisci biegali jak zające od jednego do drugiego, by potem paść kondycyjnie. Rajd Małeckiego przy czwartej bramce udał się głównie dzięki temu, ze tamci oddychali juz rękawami. Uwierzyłem w wygraną, gdy zobaczyłem jak piłkarze Legii wychodzą na drugą połowę. Wygladali jak zbite psy, jakby byli prowadzeni na szafot. I wyszli pierwsi. To błąd, bo od razu dostali strzała w postaci gwizdów. Wmówienie Skorży, że sa faworytami - majstersztyk. Ktoś dobrze w klubie przerobił lekcję pt. Levadia to taki klub na poziomie naszej I ligii. Piękny wieczór. Wygraliśmy bo bylismy lepsi (przynajmniej w tym meczu) i żadnego przypadku w tym nie było. Ale czy taka gra to coś trwałego. Obawaiam się, że możemy jeszcze parę gorzkich chwil przeżyc. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Ale beka z tym Spideyem hehehe. Dzieciakowi sie głowa zagotowała. Dostałem cynka z Warszawy po trzeciej bramce że sędzia .... i gwiżdze dla Wisły. Tylko pytanie czemu karny był na 3:0 a nie na 1:0 skoro tak twierdzą? Tak to jest jak dzieciom neostrade na komunie wujek sprezentuje
![]() ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
||
|
|
Pro Publico Bono
Offline |
|
|
Cytat:
![]() edit : Vinci - uprzedziłes mnie ![]() Powód: :)
Ostatnio edytowane przez Ela : 13.11.2010 o godz. 09:31.
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
porażki są wliczone w piłkarskie życie niewiem ile osób jest podobnego zdania , ale Wisła z Maaskantem może byc naprawde dobrze przygotowana na europejskie puchary . Pokazał to szczególnie dzisiejszy mecz , ale także 60 minut meczu z Lechem gdzie , trzeba powiedzieć szczerze Wisła była nastawiona defensywnie i naprawde dzielnie się broniła . Ktos zarzucał Maaskantowi że Wisła nigdy nie grała z kontry i to nie jest jej styl gdy , ale LE czy LM juz niestety nie ma już wielu rywali z którymi możemy spokojnie prowadzić grę jak kiedys , musimy więc się nauczyc efektywnej obrony i szybkiego wyprowadzania ataku . Wiele osób przed meczem widziało Legię w roli faworyta , mowa tutaj głównie o neutralnych kibicach którzy dostrzegali różnicę w jakości gry , wielu Wiślaków zaś widziało remis w ciemno . Ważnym aspektem też jest dobicie przeciwnika . Pamiętam jak w Wawie pare lat temu graliśmy jak z nut , Brożek strzelił piekną bramke po czym oddaliśmy pole przeciwnikowi . Dzisiaj też było to widać , tyle że było to przy stanie 3-0 , gdzye bylo juz pozamiatane Dodatkowo świetnie Maaskant ściąga presje z zawodników , sam mówi o sobie że nie jest medialą gwiazdą , ale ma prawdziwe zadatki na to . |
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Wczorajszy mecz to było coś czego nie mogłem się spodziewać nawet w filmie, po ostatnich meczach nic tego nie zapowiadało... Zachwyciła mnie przede wszystkim obrona. Cikos, Bunoza i Chavaz zagrali najlepszy mecz do tej pory. Cikos super mecz, i w defensywie i ofensywie, na takim spokoju mijał ich jak pachołki.
Po tym meczu nie chciał bym być w skórze Zagłębia Lubin który za tydzień musi przyjechać pod Wawel i walczyć o punkty, ale oni jeszcze mają w tej kolejce mecz przed sobą to niech się na razie tym martwią. A co do Pawła Brożka: Paweł w formie - Wisła w formie. Chciałbym ten mecz mieć gdzieś w swojej kolekcji, nie wiecie skąd mógłbym ściągnąć ten mecz? Ktoś udostępnia? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wg mnie Chavez wczoraj zagrał spotkanie bardzo dobre (wkoncu sie może odblokuje? W poprzednich meczach za dużo błędów). Musiał wziąść ciężar gry obronnej za Clebera i wczoraj zrobił to wyśmienicie.
Wisła zagrała bardzo dojrzałe, operowała dobrze piłką ![]() Skorża powiedział że Wisła ma najwiekszą siłę ofensywną w lidze. Według mnie- trudno sie z tym nie zgodzić, nazwiska w Wiśle są znane na cała Polskę. I Ostatnia sprawa. Jest wielka rywalizacja w środku pola: Sobol, Guła, Wilk, a teraz nawet Jirsak który jest naprawde solidnym zawodnikiem. Jak obejrze jakieś skróty to może się wiecej wypowiem do samego meczu, bo z trybuny i to jeszcze z G, tak szczegołowo sie przyjrzeć grze nie można. PS: Ktoś wie co sie działo na G4 ok 20 min? z góry widziałem że ktoś tam sie bił, ale właśnie nie wiem o co chodziło.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Ta, tyle że połowa tych bramek (9/19) zdobyta w 2 meczach. Ale co z tego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Ale tych 4:0, 5:1 czy 4:1 w meczach między Legią a Wisłą to się jednak nazbierało przez te lata
A pamięta ktos z was jeszcze 3:3 przy R22, niestrzelony karny Franka, pogoń Wisły za Legią? Kuźwa to jest historia....A do tych co pieja z zachwytu kubeł zimnej wody--pamiętaj że łatwiej spaść jak sie jest na szczycie niż jak sie jest na dole. ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
O tak, ja rowniez!
![]() ![]() Polerowanie lakieru samochodowego | Auto SPA Kraków | Auto Detailing Kraków Bo najlepsze rzeczy rodzą się z pasji! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Powiem wam tak, ja juz widziałem w pierwszych 3 minutach że bedzie ok. Naprawde obejrzcie sobie pierwsze 3 minuty, na jakim powerze oni wymieniaja tą piłkę.
![]()
Jovanovic - masz plusa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Wylejcie kubeł zimnej wody na rozpalone głowy. Wiadomo zwycięstwo w takich rozmiarach ma swoją wymowę ale Wisła z reguły spina sie na tych lepszych przeciwników (z Lechem to nie wyszło), natomiast następny mecz z Zagłebiem może być wielka padaka.... Oby nie uwierzyli że juz grają jak z nut. Bo tak nie jest
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mialem obawy przed tym meczem poniewaz to co nasza Wiselka pokazala w meczu z Lechem i Pejsami nie wskazywalo na to ze mozemy dobrze zagrac z Legia. Na szczescie moje obawy okazaly sie niesluszne. Zagralismy dobry mecz i wygralismy zasluzenie aczkolwiek Legia tez miala swoje szanse na bramke - nie byl to mecz do jednej bramki jak na wiosne w Warszawie. Tym razem Legia walczyla. Ocene meczu psuje troche ten karny z powietrza ale najwazniejsze ze ogralismy warszawiakow i jestesmy przed nimi w tabeli
![]() ![]()
"Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi.
Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki." |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ja bym jeszcze sie nie podniecał tak tą obroną...Cikos...ok będą z chłopaka ludzie, ale ze środkiem ciągle ciężko... Bunoza i Chavez zagrali dokładnie to co grali w poprzednich meczach, tylko dzięki genialnej grze w pomocy i rozbijaniu akcji Legii w środkowej strefie "nie musieli" Oni popełnić znowu po 10 indywidualnych błędów tylko po 3 lub 4.
Ogólnie...siłe ofensywną mamy, jak trener przepracuje z chłopakami caly okres przygotowawczy to może przynieść super efekty, ale jak chcemy walczyć w pucharach to potrzeba nam nowych obronców... p.s. masakra...mam ośmiolecie na forum Powód: rocznica :D
Ostatnio edytowane przez Szofer : 13.11.2010 o godz. 10:14.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Osiągnięcia Maskanta z drużynami,które są w walce o MP:
Wisła Kraków-Jagiellonia Bia. 1:2 Wisła Kraków-Korona Kielce 2:2 GKS Bełchatów-Wisła Kraków 1:1 Wisła Kraków - Lechia Gdańsk 5:2 Wisła Kraków- Legia Warszawa 4:0 Z:2 P:1 R:2 Bilans:13-7 Punkty:8 Osiągnięcia Skorży z drużynami,które są w walce o MP: Polonia Warszawa - Legia Warszawa 3:0 Legia Warszawa - GKS Bełchatów 0:2 Legia Warszawa - Lechia Gdańsk 0:3 Korona Kielce - Legia Warszawa 1:4 Legia Warszawa - Jagiellonia Bia. 2:0 Wisła Kraków - Legia Warszawa 4:0 Z:2 P:4 R:0 Bilans:6-13 Punkty:6 Nam został jeszcze zaległy mecz z Polonią.
Ostatnio edytowane przez RLY : 13.11.2010 o godz. 10:13.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|