The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Haidar
Senior Member

Od: 04.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.11.2010, 19:37
Zaopatrzylem sie dzis w monohydrat kreatyny Olimpu 1250 Mega Caps. Czy proporcje takie jak 3 tabletki rano na czczo i 3 po treningu sa dobre ( takie podal mi sprzedawca) ? To prawda ze trzeba duzo pic przy kreatynie?
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
PrawdziwośćDlaGry
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 10.11.2010, 19:42
dobra porcja. możesz nawet 4 rano i 4 po trenie.
zalecana dzienna dawka to ok 8-10g kretki.
więc rozłożyć możesz to na 6-10 kapsuł.
jeśli chodzi o picie to tak, duuuuużo wody
PdG.

TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
wisłaWieczysta
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 10.11.2010, 19:42
powinieneś brać 4rano i 4po treningu, żeby w sumie wyszło 10g dziennie. to prawda przy kreatynie trzeba dużo pić wody.
Odpowiedz cytując
Haidar
Senior Member

Stary 10.11.2010, 19:55
Dzieki panowie. Zaczne od dawek po 3 tabletki 2 razy dziennie a po pewnym okresie przejde na wieksze bo to dopiero pierwsza moja kreatyna, wczesniej byl gainer.

Pozdrawiam.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
Arteka1906
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 12.11.2010, 14:00
nie zdziw sie jak bedziesz sikał jak koń wyscigowy przez pierwsze dwa dni
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 12.11.2010, 14:37
Czy ktoś z was zetknął się z urazem polegającym na zerwaniu przyczepu dalszego tricepsa? Interesowałoby mnie to ile trwa rehabilitacja i czy można odzyskać 100% wytrzymałości tricepsu sprzed urazu? Innymi słowy: czy można będzie jeszcze ćwiczyć na maksa czy zostaje tylko rekreacja?
Odpowiedz cytując
kokrys
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.11.2010, 15:22
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Czy ktoś z was zetknął się z urazem polegającym na zerwaniu przyczepu dalszego tricepsa? Interesowałoby mnie to ile trwa rehabilitacja i czy można odzyskać 100% wytrzymałości tricepsu sprzed urazu? Innymi słowy: czy można będzie jeszcze ćwiczyć na maksa czy zostaje tylko rekreacja?
Nie znam się do końca, ale tkanka miękka się nad wyraz dobrze regeneruje, poza tym triceps ma 3 przyczepy więc jeśli dobrze to lekarze zeszyją to jest szansa na powrót. Chyba że tylko naderwany, wtedy po odpowiednim czasie i rehabilitacji powinno być 100%.

Pozdrawiam.

P.S. Ktoś może polecić jakieś środki przyspieszające spalanie tłuszczu?
Odpowiedz cytując
wisłaWieczysta
Senior Member

Stary 12.11.2010, 15:31
thermo speed extreme firmy olimp - uważam że świetny spalacz tłuszczu
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 12.11.2010, 16:15
kokrys napisał(a):Wyświetl post
Nie znam się do końca, ale tkanka miękka się nad wyraz dobrze regeneruje, poza tym triceps ma 3 przyczepy więc jeśli dobrze to lekarze zeszyją to jest szansa na powrót. Chyba że tylko naderwany, wtedy po odpowiednim czasie i rehabilitacji powinno być 100%.

Pozdrawiam.
Dzięki za info. Gdyby jednak ktoś znał z autopsji (słyszał) o konkretnym przypadku i wiedział o tym jak postępowała rehabilitacja byłbym bardzo wdzięczny. W necie nie mogę nic znaleźć.
Odpowiedz cytując
martinius028
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 23.11.2010, 19:51
jak często trenować? ma ktoś sprawdzony plan treningu na mięśnie brzucha?
Odpowiedz cytując
Donson
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 23.11.2010, 20:10
martinius028 napisał(a):Wyświetl post
jak często trenować? ma ktoś sprawdzony plan treningu na mięśnie brzucha?
http://www.youtube.com/watch?v=vkKCVCZe474&feature=fvhl

działa, autopsja - 28 dni - znaczna poprawa+rezygnacja z białego pieczywa na rzecz wieloziarnistego+indyk zamiast wiejskiej
JESTEM LAMUSEM
Odpowiedz cytując
Donson
Senior Member

Stary 23.11.2010, 20:14
Możesz zastosować suplementację glukozaminą - oraz wpieprzać kleik z kurzych łapek (nie żartuję).
Rozumiem, że jest zerwane i masz na to diagnozę a nie podejrzewasz. Zerwanie przyczepu powoduje skrócenie mięśnia w długości, ponieważ mięśnie poprzecznie prążkowane kurczą się z natury rzeczy (włókna aktyno-miozynowe). Więc jak zauważasz skrócenie mięśnia (skurczenie) to masz zerwane.
JESTEM LAMUSEM
Odpowiedz cytując
Pawel.Busko
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 23.11.2010, 20:17
Cell pump biogenixa. Potrzebuje Waszych opinii na jego temat.

Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 24.11.2010, 01:39
Donson napisał(a):Wyświetl post
Możesz zastosować suplementację glukozaminą - oraz wpieprzać kleik z kurzych łapek (nie żartuję).
Rozumiem, że jest zerwane i masz na to diagnozę a nie podejrzewasz. Zerwanie przyczepu powoduje skrócenie mięśnia w długości, ponieważ mięśnie poprzecznie prążkowane kurczą się z natury rzeczy (włókna aktyno-miozynowe). Więc jak zauważasz skrócenie mięśnia (skurczenie) to masz zerwane.
Dzięki za info. Zerwanie jest nie tylko zdiagnozowane ale jestem już nawet miesiąc po operacji. Obecnie zaczynam rehabilitacje i byłbym bardzo ciekaw doświadczeń z rehabilitacją i powrotem do treningów ludzi którzy mieli podobne doświadczenia (chodzi mi konkretnie o zerwanie ścięgna tricepsu). Przede wszystkim interesuje mnie to czy byli w stanie cwiczyć z takimi obciązeniami jak przed kontuzją czy raczej nie.
Siłownia to dla mnie tylko hobby ale te 1,5 PLN na klatę wyciskam (wyciskałem?). Jeśli miałbym się ograniczać do powiedzmy 1 PLN to raczej wolę poszukać sobie innego hobby.
Jeśli masz jakieś info o rehabilitacji zerwanego przeczepu tricepsu (może jakas literatura?) będę bardzo wdzięczny za podrzucenie.
PS: wedle mojej wiedzy glukozamina działa nie tyle na ścięgna (przyczepy) ile na stawy. Stosowałem ją i mogę polecić (bóle stawów ustepują niemal natychmiast). Kurze łapki mają chyba podobne działanie.
Odpowiedz cytując
Haidar
Senior Member

Stary 24.11.2010, 11:52
Chcialbym zapytac dla tak wlasnie wiedzy i zaspokojenia ciekawosci - jaki jest kolejny "krok" po 1 cyklu z monohydratem kreatyny? Jestem wlasnie w polowie przyjmowania kreatyny, wiem ze po skonczeniu trzeba miesiac przerwy i wlasnie ciekawi mnie co po tym miesiacu przerwy Chcialbym tez wiedziec zeby odpowiednio przygotowac budzet na jakis nastepny suplement

Z gory dzieki za odpowiedzi, pozdrawiam
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
Jarza
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 24.11.2010, 12:05
Haidar: pytanie jaki masz cel
Odpowiedz cytując
martinius028
Senior Member

Stary 24.11.2010, 17:22
jakie ćwiczenia wykonywać by spalić nadmiar tłuszczu?
Odpowiedz cytując
Jarza
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 24.11.2010, 17:32
Bieżnia, Rowerek, Wiosłowanie...

Postaw na ćwiczenia aerobowe
Odpowiedz cytując
PrawdziwośćDlaGry
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 24.11.2010, 17:34
biegać, jeździć, brzuszki. generalnie aeroby.
redukcję polecam robić na wiosnę )
PdG.

TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
mb_1906
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 24.11.2010, 17:49
Tak jak koledzy wyżej pisali, ale podstawą w spalaniu tłuszczu jest dobra redukcyjna DIETA. Bez tego ani rusz.
Odpowiedz cytując
martinius028
Senior Member

Stary 24.11.2010, 17:51
dzięki wielkie za wszystkie odpowiedzi postanowiłem się wziąść za siebie ;]

PS: Jak często trenować?
Ostatnio edytowane przez martinius028 : 24.11.2010 o godz. 18:18.
Odpowiedz cytując
Donson
Senior Member

Stary 24.11.2010, 18:13
PrawdziwośćDlaGry napisał(a):Wyświetl post
biegać, jeździć, brzuszki. generalnie aeroby.
redukcję polecam robić na wiosnę )
Polecam basen.
Zarzuć drób zamiast wieprza i będzie gitara.
JESTEM LAMUSEM
Odpowiedz cytując
Haidar
Senior Member

Stary 24.11.2010, 18:20
Haidar napisał(a):Wyświetl post
Chcialbym zapytac dla tak wlasnie wiedzy i zaspokojenia ciekawosci - jaki jest kolejny "krok" po 1 cyklu z monohydratem kreatyny? Jestem wlasnie w polowie przyjmowania kreatyny, wiem ze po skonczeniu trzeba miesiac przerwy i wlasnie ciekawi mnie co po tym miesiacu przerwy Chcialbym tez wiedziec zeby odpowiednio przygotowac budzet na jakis nastepny suplement

Podbijam
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
Donson
Senior Member

Stary 24.11.2010, 18:24
Dzięki za info. Zerwanie jest nie tylko zdiagnozowane ale jestem już nawet miesiąc po operacji. Obecnie zaczynam rehabilitacje i byłbym bardzo ciekaw doświadczeń z rehabilitacją i powrotem do treningów ludzi którzy mieli podobne doświadczenia (chodzi mi konkretnie o zerwanie ścięgna tricepsu). Przede wszystkim interesuje mnie to czy byli w stanie cwiczyć z takimi obciązeniami jak przed kontuzją czy raczej nie.
Siłownia to dla mnie tylko hobby ale te 1,5 PLN na klatę wyciskam (wyciskałem?). Jeśli miałbym się ograniczać do powiedzmy 1 PLN to raczej wolę poszukać sobie innego hobby.
Jeśli masz jakieś info o rehabilitacji zerwanego przeczepu tricepsu (może jakas literatura?) będę bardzo wdzięczny za podrzucenie.
PS: wedle mojej wiedzy glukozamina działa nie tyle na ścięgna (przyczepy) ile na stawy. Stosowałem ją i mogę polecić (bóle stawów ustepują niemal natychmiast). Kurze łapki mają chyba podobne działanie.
Sorry że dopiero teraz odpisuję, ale cały dzień byłem w robocie.
Generalnie każda rehabilitacja zaczyna się od stopniowego włączania dodatkowych obciążeń. Musisz o tym pamiętać. O ile nie jesteś wyczynowcem, to suplementacja napewno pomoże, ale...
No właśnie zaczynają się schody. Zależy jak biceps jest rozwinięty. Jeżeli mięsień jest masywny to intensywność skurczów jest siłą rzeczy większa. Na początku zrezygnuj z ćwiczeń hiperkinetycznych (wymagających szybkich skurczów - pompki, ciężkie hantle, podciąganie na drążku - odpuść to wszystko na razie).
Zacznij od hipotonicznych - najlepiej angażujące grupę mięśni niż ten jeden - polecam wiosła z niezadużym obciążeniem, "klaskanie" na atlasie. 2-3 kilowe hantle.

Z czasem włączaj większe obciążenia.
Ćwiczenia hipertoniczne odpadają w całości - to są ćwiczenia które utrzymują napięcie we włóknach przez dłuższy czas (martwe ciągi, utrzymywanie ciężaru ciała na ramionach np podciąganie kolan na drążku - odpuść).

Pływanie napewno pomoże - a napewno nie zaszkodzi.
Nie wiem jak długo masz zamiar trenować (rehabilitować ten mięsien), ale po około 3-4 tygodniach zrób sobie USG tego przyczepu i zobaczysz jak to wygląda. Wtedy sam dobierzesz obciążenie.
Wcinaj galaretki jeszcze.

Życzę powrotu do zdrowia.

3maj się
JESTEM LAMUSEM
Odpowiedz cytując
wisłaWieczysta
Senior Member

Stary 24.11.2010, 18:29
Do Heider:

Generalnie nie ma żadnego następnego kroku. Najważniejsza jest dieta i dobry trening. Kreatyna jest tylko dodatkiem np. za miesiąc lub dwa możesz powtórzyć cykl. Są oczywiście inne (mocniejsze) środki np. Staki przedtreningowe, stymulujące produkcje testosteronu, lecz nie są to kolejne "kroki" po kreatynie. To zależy indywidualnie od każdego i na każdego inaczej wszystko działa.
Odpowiedz cytując
Donson
Senior Member

Stary 24.11.2010, 18:32

Cykl kreatynowy fizjologicznie obciąża nerki, więc musisz zmniejszyć odpowiednio do swojej wagi (1-1,5 g/kmc) podaż białka.
Jak rozumiem celem jest nabranie masy mięśniowej, więc od strony dietetycznej węglowodany złożone, niewielkie porcje tłuszczów zwierzęcych (masło, mleko, maślanka) w celu okrycia nadbudowanej tkanki. Nie chodzi o obtłuszczanie, ale organizm musi zabezpieczyć nowe włókna błoną ochronną w postaci omięsnej. Trzeba o tym pamiętać inaczej może dochodzić do pękania włókien.

W kwestii jaki suplement nie pomogę dopóki nie powiesz jaki jest cel. Masa czy siła czy redukcja.
JESTEM LAMUSEM
Odpowiedz cytując
Donson
Senior Member

Stary 24.11.2010, 18:34
kacpergawlo napisał(a):Wyświetl post
Dostałem lekarstwo na skóre, które niestety jest na tyle inwazyjne, iż nie mogę przeciążąć stawów, gdyż owy lek osłabia mi połączenia maziowe w stawie. No i teraz moje pytanie, co polecacie robić w takim wypadku ?
Skończ zażywać i nie kombinuj.
Boże ludzie czy Wy nie rozumiecie, że trenowanie podczas terapii to nie jest najlepszy pomysł...
JESTEM LAMUSEM
Odpowiedz cytując
Haidar
Senior Member

Stary 24.11.2010, 18:34
Mysle ze ogolne nabranie masy miesniowej + sily, chce poprostu "podrosnac"
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
Donson
Senior Member

Stary 24.11.2010, 18:56
Mysle ze ogolne nabranie masy miesniowej + sily, chce poprostu "podrosnac"
Wzrost tkanki musi być harmonijny. tzn musi iść w parze z przyrostem tkanki łącznej - skóry. Inaczej nabawisz się rozstępów i będziesz wyglądał niepoważnie.
Po kreatynie zwolnij z białkiem i zajmij się trenowaniem całych grup mięśni a nie pojedynczych partii.
Trening siłowy przeplataj z aerobowym. Teraz na aeroby kiepska pora ale pływać możesz.

Ja i tak uważam - mam nadzieje że kiedyś starczy mi czasu i siły żeby zrobić cykl przygotowawczy dla płetwonurków FORMOZ'y. Trwa 3 miesiące, ale jak się to zrobi to się jest gość. Ale czas trzeba mieć...a ja robota i robota...
JESTEM LAMUSEM
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 25.11.2010, 15:23
Donson napisał(a):Wyświetl post
Sorry że dopiero teraz odpisuję, ale cały dzień byłem w robocie.
Generalnie każda rehabilitacja zaczyna się od stopniowego włączania dodatkowych obciążeń. Musisz o tym pamiętać. O ile nie jesteś wyczynowcem, to suplementacja napewno pomoże, ale...
No właśnie zaczynają się schody. Zależy jak biceps jest rozwinięty. Jeżeli mięsień jest masywny to intensywność skurczów jest siłą rzeczy większa. Na początku zrezygnuj z ćwiczeń hiperkinetycznych (wymagających szybkich skurczów - pompki, ciężkie hantle, podciąganie na drążku - odpuść to wszystko na razie).
Zacznij od hipotonicznych - najlepiej angażujące grupę mięśni niż ten jeden - polecam wiosła z niezadużym obciążeniem, "klaskanie" na atlasie. 2-3 kilowe hantle.

Z czasem włączaj większe obciążenia.
Ćwiczenia hipertoniczne odpadają w całości - to są ćwiczenia które utrzymują napięcie we włóknach przez dłuższy czas (martwe ciągi, utrzymywanie ciężaru ciała na ramionach np podciąganie kolan na drążku - odpuść).

Pływanie napewno pomoże - a napewno nie zaszkodzi.
Nie wiem jak długo masz zamiar trenować (rehabilitować ten mięsien), ale po około 3-4 tygodniach zrób sobie USG tego przyczepu i zobaczysz jak to wygląda. Wtedy sam dobierzesz obciążenie.
Wcinaj galaretki jeszcze.

Życzę powrotu do zdrowia.

3maj się
Dzięki za info. Czy spotkałeś się kiedyś już z taką kontuzją w realu a jeśli tak to czy delikwent odzyskał 100% formy z przed kontuzji?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów