|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
No to z tym daszkiem poleciane jest grubo
![]() Pasuje on tutaj jak świni siodło ![]() |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 09.2006
Offline |
|
http://sport.interia.pl/wiadomosci-d...acovii,1414634 ![]()
full of hate
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
O podziale terenów TS Wisła i przyległych szczególowo (mapka+opis) można poczytac tutaj >>> http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=13603
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
tak z ciekawości, ilu robotników pracuje na budowie?
![]() Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS. I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem. |
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
||
![]() Cytat:
|
||
|
|
Junior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
jakto nie będzie ? a co z miejscem pomiędzy stadionem a ul. Reymonta przecież tam jest duży teren i można spokojnie ogromne parkingi porobić , nie ma kasy czy co ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Dzisiaj w dniu swieta narodowego?
![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
oczywiście nie, ogólnie ilu pracuje w normalnym dniu ![]() ![]() Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS. I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Jak popatrzeć ile miejsca jest na tej działce obok stadionu, to aż krew człowieka zalewa biorąc pod uwagę tylko jedno boisko treningowe.
Przecież tam jest miejsce na 4-5 boisk treningowych + szkółkę z zapleczem. Na samym terenie TF wejdą 2 boiska pełnowymiarowe. Ten róg S-W pewnie dałoby się pozyskać od miasta/Cracovii, skoro leży tyle lat odłogiem. W Warszawie miasto wraz ze stadionem buduje Legii 2 oświetlone boiska treningowe, jedne ze sztuczną nawierzchnią, drugie z naturalną i podgrzewaną. Budowę 2 boisk na terenie TF można byłoby przeprowadzić szybko i to powinien być priorytet. Ciekaw jestem tylko czy cokolwiek zacznie się w tej kwestii dziać... |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Zacznie
Bo od sezonu bodajze 2012/13 w wymogach licencyjnych bedzie posiadanie min 4 boisk w tym jedego ze sztuczna nawierzchnia |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
co do tego to mam powazne wątpliwości.a argumentem byłoby pewnie "nie bo nie"
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
|
|
niekoniecznie.
Skoro Pasy zgodziły się wymienić "lekkoatletyczne" w centrum miasta za tereny Kabla i widzą, że na tym dobrze wyszli, możliwe, że i te by wymienili za inne należące do TF Kable. I podejrzewam, że znowu by na tym lepiej wyszli a my byśmy mieli więcej terenu przy Reymonta, a oni więcej boisk jak to ma miejsce teraz. ![]() Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Ten narożny teren pasiasty miasto przekazało profesorkowi a ten z kolei zaplanował tam jakieś centrum rekreacyjno hotelowe co niby miało przynosic kase na potrzeby klubu i pewnie też nikły ale zawsze jakiś obryw dla miasta czytam prezia naszego ulubieńca , władcy baletów sylwestrowych Majcherka .
![]() Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment." |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Napiszę pewien truizm.
Widać ewidentnie, że jak miasto jest z klubem to inwestycja idzie (Poznań, Wrocław, KSC). Tam gdzie urzędnicy z konieczności zajmują się problemem to się wlecze. Dlatego zanim cokolwiek ruszyło się na Wiśle to miasto chciało dać (dało w postaci dzierżawy terenu) Cupiałom wolną rękę. Cupiał nie chciał się zbytnio angażować, więc stadion buduje miasto. Jakby TF postawiła stadion TF Park to nie byłoby dyskusji o wycofywaniu się z klubu. Nie ważne - priorytetem dla miasta było ze względów osobistych KSC, ale także względy praktyczne (tj. budowanie od zera) o tym zdecydowały. Z Legią gramy u siebie 2 razy w roku. ![]()
JESTEM LAMUSEM
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Donson, jedna uwaga: nie miasto tylko państwo dawało "wolną rękę" Cupiałowi. Wtedy tereny należały do Skarbu Państwa, Cupiał deklarował wyłożenie połowy na budowę, ministerstwo miało dać drugą część. Gdzieś tam po drodze się to wszystko pokićkało, zdaje się, że obie strony nie były bez winy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
wybudowało a potem oddało w zarządzanie. Takie wałki są już na autostradach i pasą się na nich stalexporty i kulczyki.Stadiony czeka to samo. Ja rozumiem, dobro społeczne. ![]()
JESTEM LAMUSEM
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Witam - mam pytanie.
Po raz pierwszy mam bilety na sektor F - czy wchodzi się od strony Błoń czy Reymonta? Dzwonilem do klubu, ale nikt nie odbiera...... :/ Pozdrawiam i dzieki za odpowiedz! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
^^^ To jasno i dobitnie świadczy że B.C. zrezygnował z budowy silnego klubu i czeka na okazje pozbycia się go.To też jest wyłumaczenie czemu B.C. pozwolił sobie na pół roku bez prezesa i właściwie bez pionu sportowo-marketingowego- zawalając przygotowania do obecnego sezonu i sprawę nadzoru nad budową stadionu
Wszelkie spekulacje transferowe przed KAŻDYM z okienek transferowych mają za zadanie tylko utrzymywać zainteresowanie medialne klubem a przez to przyciągnąć kibiców na trybuny .Żadnych spektakularnych transferów i tak NIE BĘDZIE p.s. to oczywiście odpowiedz na posta MatMario |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Majchrowski: chciałem jednego stadionu
Felieton Majchrowskiego, w którym przypomina, że on chciał jednego stadionu, a to radni zdecydowali, że będą dwa. I tak teraz sobie myślę, że jeden zajebisty stadion w Krakowie to nie był zły pomysł. Sami przecież narzekamy ile ciągle jest na Reymonta niedoróbek. Ale z drugiej strony, to w końcu Reymonta... http://krakow.naszemiasto.pl/serwisy...asta,id,t.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
A jakie znaczenie ma to, że budowaliby jeden? Równie dobrze mogliby go budować z masą niedoróbek i fatalną realizacją inwestycji jak na Reymonta, albo od razu profesjonalnie jak Cracovii.
Nasz stadion jest realizowany nieudolnie i tyle w tym temacie. Gdyby wybrano normalnego projektanta, realizację projektu powierzono odpowiednim ludziom, to by cyrków nie było, a stadion znacznie lepiej dopracowany stałby już dobre 3 lata gotowy. Temu stadionowi nie sprzyjał prezydent i mamy co mamy. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Cytat:
No i co wtedy z istniejącymi dwoma obiektami? Wyburzamy stadiony na Reymonta i Kałuży? Jeśli nie, to wypadałoby je wyremontować, bo obydwa straszyły, i obydwa były w centrum miasta... Poroniony pomysł... ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Z punktu sentymentalnego to wiadomo..na Reymonta... Tak czy inaczej, na takie rozwazanie jest za pozno, najwazniejsze jest zeby skonczyli wreszcie ten stadion, zrobili co trzeba (gastronomie, itp..) i zeby Wisle było stac na utrzymanie tego stadionu no i był pełny ![]()
Wisła najlepszym klubem na świecie.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kolejne podejście do telebimów. W specyfikacji nigdzie nie widzę band reklamowych....
http://www.zdit.krakow.pl/sprawy-urz...sprawy-8xi2010 ![]()
ULTRAS NOWA HUTA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Na mecz przyszedłem jakieś 30 min przed pierwszym gwizdkiem. Bilet miałem na E11 i zamarłem z przerażenia gdy zobaczyłem kolejkę przed stadionem - kłębiący się kilkuosobowej szerokości wąż na ponad 50 metrów. Jakież było moje zdumienie, gdy okazało się, że kolejka jest tylko na sektory E21-E22 a na pozostałe sektory nie ma absolutnie żadnego tłoku. Czy ma ktoś pomysł z czego to wynika?
Dodam, że w ramach testowania stadionu spędziłem już mecze na sektorach E21 (górne piętro z boku), E24 (górne piętro w środku), E11 (dolne piętro z boku), Sektor G, Sektor E i z każdego miejsca widok jest bardzo dobry, znakomity lub zgoła fenomenalny. Chyba na Zagłębie wybiorę się na narożnik, ale siedziałem już tak blisko, że mam wrażenie, iż też będzie ok. Bardzo brakuje kiełbasek ![]() ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |