The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.11.2010, 08:59
No to z tym daszkiem poleciane jest grubo

Pasuje on tutaj jak świni siodło
Odpowiedz cytując
Mako
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 11.11.2010, 09:47
PvD napisał(a):Wyświetl post
to teren boiska lekkoatletycznego pozyskany od KS Cracovia w zamian za tereny Kabla. Co jest na Kablu, a co u nas widać właścicielem owej działki jest jak się nie mylę Tele-Fonika

Tak to teren Tele-foniki. Cupiał pozyskał go wymieniając go jak mówisz za tereny Kabla, gdzie obecnie Pasy mają centrum treningowe. Nie wiem jak jest ze starymi basenami KS które sa zaraz obok, bo chyba też zostały wymienione i są Cupiała. Chociaz coś obiło mi sie o uszy ze tam Filipiak chce jakies centrum sportowo=rekreacyjne budowac (korty, hale). Może ktoś wie dokładnie...
Odpowiedz cytując
Południowiec
WISŁA KRAKÓW

Od: 09.2006

Stary 11.11.2010, 10:59
Mako napisał(a):Wyświetl post
Tak to teren Tele-foniki. Cupiał pozyskał go wymieniając go jak mówisz za tereny Kabla, gdzie obecnie Pasy mają centrum treningowe. Nie wiem jak jest ze starymi basenami KS które sa zaraz obok, bo chyba też zostały wymienione i są Cupiała. Chociaz coś obiło mi sie o uszy ze tam Filipiak chce jakies centrum sportowo=rekreacyjne budowac (korty, hale). Może ktoś wie dokładnie...
Baseny nie są Cupiała,a oni chcieli tam takie coś budować,ale obecnie cisza w temacie:

http://sport.interia.pl/wiadomosci-d...acovii,1414634
full of hate
Odpowiedz cytując
borsuk
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 11.11.2010, 11:26
O podziale terenów TS Wisła i przyległych szczególowo (mapka+opis) można poczytac tutaj >>> http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=13603
Odpowiedz cytując
rafil
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 11.11.2010, 12:25
tak z ciekawości, ilu robotników pracuje na budowie?
Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS.
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem.
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 11.11.2010, 12:38
borsuk napisał(a):Wyświetl post
O podziale terenów TS Wisła i przyległych szczególowo (mapka+opis) można poczytac tutaj >>> http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=13603
gdzieś czytałem/słyszałem, że te działkii zaznaczone jako działki KS Cracovia należą jednak do miasta, na których "urzędują" Pasy albo część do Gminy Kraków część do Cracovii.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
krakulaku
Junior Member

Od: 11.2010

Stary 11.11.2010, 15:47
zulu2001 napisał(a):Wyświetl post
....... a samochod zostawimy h...j wie gdzie bo parkingow dla 30 tysiecznego obiektow nie ma i nie bedzie..... no co za banda debili!!! ...
jakto nie będzie ? a co z miejscem pomiędzy stadionem a ul. Reymonta przecież tam jest duży teren i można spokojnie ogromne parkingi porobić , nie ma kasy czy co ?
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 11.11.2010, 16:35
rafil napisał(a):Wyświetl post
tak z ciekawości, ilu robotników pracuje na budowie?
Dzisiaj w dniu swieta narodowego?
,
Odpowiedz cytując
rafil
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 11.11.2010, 16:56
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
Dzisiaj w dniu swieta narodowego?

oczywiście nie, ogólnie ilu pracuje w normalnym dniu
Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS.
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem.
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 11.11.2010, 17:02
Jak popatrzeć ile miejsca jest na tej działce obok stadionu, to aż krew człowieka zalewa biorąc pod uwagę tylko jedno boisko treningowe.
Przecież tam jest miejsce na 4-5 boisk treningowych + szkółkę z zapleczem. Na samym terenie TF wejdą 2 boiska pełnowymiarowe. Ten róg S-W pewnie dałoby się pozyskać od miasta/Cracovii, skoro leży tyle lat odłogiem.
W Warszawie miasto wraz ze stadionem buduje Legii 2 oświetlone boiska treningowe, jedne ze sztuczną nawierzchnią, drugie z naturalną i podgrzewaną.
Budowę 2 boisk na terenie TF można byłoby przeprowadzić szybko i to powinien być priorytet. Ciekaw jestem tylko czy cokolwiek zacznie się w tej kwestii dziać...
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 11.11.2010, 17:57
Zacznie
Bo od sezonu bodajze 2012/13 w wymogach licencyjnych bedzie posiadanie min 4 boisk w tym jedego ze sztuczna nawierzchnia
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 11.11.2010, 18:08
PiotrG napisał(a):Wyświetl post
Ten róg S-W pewnie dałoby się pozyskać od miasta/Cracovii, skoro leży tyle lat odłogiem.
co do tego to mam powazne wątpliwości.a argumentem byłoby pewnie "nie bo nie"
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 11.11.2010, 20:06
picasso napisał(a):Wyświetl post
co do tego to mam powazne wątpliwości.a argumentem byłoby pewnie "nie bo nie"
niekoniecznie.

Skoro Pasy zgodziły się wymienić "lekkoatletyczne" w centrum miasta za tereny Kabla i widzą, że na tym dobrze wyszli, możliwe, że i te by wymienili za inne należące do TF Kable. I podejrzewam, że znowu by na tym lepiej wyszli a my byśmy mieli więcej terenu przy Reymonta, a oni więcej boisk jak to ma miejsce teraz.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
kohprzem'68
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 12.11.2010, 07:45
Ten narożny teren pasiasty miasto przekazało profesorkowi a ten z kolei zaplanował tam jakieś centrum rekreacyjno hotelowe co niby miało przynosic kase na potrzeby klubu i pewnie też nikły ale zawsze jakiś obryw dla miasta czytam prezia naszego ulubieńca , władcy baletów sylwestrowych Majcherka .

Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment."
Odpowiedz cytując
Donson
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 12.11.2010, 10:32
Napiszę pewien truizm.

Widać ewidentnie, że jak miasto jest z klubem to inwestycja idzie (Poznań, Wrocław, KSC).
Tam gdzie urzędnicy z konieczności zajmują się problemem to się wlecze.

Dlatego zanim cokolwiek ruszyło się na Wiśle to miasto chciało dać (dało w postaci dzierżawy terenu) Cupiałom wolną rękę.
Cupiał nie chciał się zbytnio angażować, więc stadion buduje miasto.
Jakby TF postawiła stadion TF Park to nie byłoby dyskusji o wycofywaniu się z klubu.

Nie ważne - priorytetem dla miasta było ze względów osobistych KSC, ale także względy praktyczne (tj. budowanie od zera) o tym zdecydowały.

Z Legią gramy u siebie 2 razy w roku.
JESTEM LAMUSEM
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 12.11.2010, 10:55
Donson, jedna uwaga: nie miasto tylko państwo dawało "wolną rękę" Cupiałowi. Wtedy tereny należały do Skarbu Państwa, Cupiał deklarował wyłożenie połowy na budowę, ministerstwo miało dać drugą część. Gdzieś tam po drodze się to wszystko pokićkało, zdaje się, że obie strony nie były bez winy.
Odpowiedz cytując
Donson
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 12.11.2010, 12:31
rav napisał(a):Wyświetl post
Donson, jedna uwaga: nie miasto tylko państwo dawało "wolną rękę" Cupiałowi. Wtedy tereny należały do Skarbu Państwa, Cupiał deklarował wyłożenie połowy na budowę, ministerstwo miało dać drugą część. Gdzieś tam po drodze się to wszystko pokićkało, zdaje się, że obie strony nie były bez winy.
Tak, ale biorąc pod uwagę finał sprawy to z naszej perspektywy wydaje się to być czystą semantyką. Biznes jest w Polsce cwaniakowaty. Najlepiej żeby Państwo (czyli Pan da, Pani dawybudowało a potem oddało w zarządzanie. Takie wałki są już na autostradach i pasą się na nich stalexporty i kulczyki.

Stadiony czeka to samo. Ja rozumiem, dobro społeczne.
JESTEM LAMUSEM
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 12.11.2010, 12:35
darek olszówka napisał(a):Wyświetl post
Dziś kończy się kadencja rady, więc na koniec złożyłem ostatnią interpelację dotyczącą naszego stadionu:

"W jakim terminie inwestor planuje odebrać od wykonawcy gotowy cały stadion z wszystkimi trybunami i zapleczem oraz zagospodarowanym terenem?
Czy według inwestora bardziej realny jest termin zakończenia w marcu 2011 roku czy w czerwcu 2011 r.?
Proszę o podanie dokładnej daty, określonej w miesiącu i roku zakończenia tej inwestycji."

Termin odpowiedzi 3 grudnia.

Pozdrawiam serdecznie wszystkich Wiślaków i dziękuję za pomoc!
Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazuja ,że bedzie to jednak Maj - Czerwiec .Nawet jak napisza date x to juz tyle razy nie dotrzymali terminow ,ze jeden wiecej to dla nich nic nie znaczy.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 12.11.2010, 12:41
PvD napisał(a):Wyświetl post
niekoniecznie.

Skoro Pasy zgodziły się wymienić "lekkoatletyczne" w centrum miasta za tereny Kabla i widzą, że na tym dobrze wyszli, możliwe, że i te by wymienili za inne należące do TF Kable. I podejrzewam, że znowu by na tym lepiej wyszli a my byśmy mieli więcej terenu przy Reymonta, a oni więcej boisk jak to ma miejsce teraz.
No tylko jaki jest sens w wymianie, skoro i tak nic na tym nie powstanie? Terenów pod bazę jest wystarczająco od kilku lat a nawet łopaty nie wbito.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
pershi
Junior Member

Stary 12.11.2010, 13:01
Witam - mam pytanie.

Po raz pierwszy mam bilety na sektor F - czy wchodzi się od strony Błoń czy Reymonta?

Dzwonilem do klubu, ale nikt nie odbiera...... :/

Pozdrawiam i dzieki za odpowiedz!
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 12.11.2010, 13:04
^^^ To jasno i dobitnie świadczy że B.C. zrezygnował z budowy silnego klubu i czeka na okazje pozbycia się go.To też jest wyłumaczenie czemu B.C. pozwolił sobie na pół roku bez prezesa i właściwie bez pionu sportowo-marketingowego- zawalając przygotowania do obecnego sezonu i sprawę nadzoru nad budową stadionu
Wszelkie spekulacje transferowe przed KAŻDYM z okienek transferowych mają za zadanie tylko utrzymywać zainteresowanie medialne klubem a przez to przyciągnąć kibiców na trybuny .Żadnych spektakularnych transferów i tak NIE BĘDZIE
p.s. to oczywiście odpowiedz na posta MatMario
Odpowiedz cytując
David.
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 12.11.2010, 13:04
Od strony al. 3 Maja.
Tutaj mapka:
http://www.wisla.krakow.pl/pl/stadion/mapa/
Odpowiedz cytując
farben
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 12.11.2010, 15:38
Majchrowski: chciałem jednego stadionu

Felieton Majchrowskiego, w którym przypomina, że on chciał jednego stadionu, a to radni zdecydowali, że będą dwa. I tak teraz sobie myślę, że jeden zajebisty stadion w Krakowie to nie był zły pomysł. Sami przecież narzekamy ile ciągle jest na Reymonta niedoróbek. Ale z drugiej strony, to w końcu Reymonta...

http://krakow.naszemiasto.pl/serwisy...asta,id,t.html
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 12.11.2010, 15:43
A jakie znaczenie ma to, że budowaliby jeden? Równie dobrze mogliby go budować z masą niedoróbek i fatalną realizacją inwestycji jak na Reymonta, albo od razu profesjonalnie jak Cracovii.
Nasz stadion jest realizowany nieudolnie i tyle w tym temacie. Gdyby wybrano normalnego projektanta, realizację projektu powierzono odpowiednim ludziom, to by cyrków nie było, a stadion znacznie lepiej dopracowany stałby już dobre 3 lata gotowy. Temu stadionowi nie sprzyjał prezydent i mamy co mamy.
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 12.11.2010, 15:52
Cytat:
Stadiony. Czy Państwo jeszcze pamiętają o tym, że skierowałem do Rady Miasta Krakowa projekt zbudowania jednego stadionu, na którym grałyby obydwa krakowskie ekstraklasowe kluby? Radni zadecydowali jednak inaczej. Nie wiem w imię jakich interesów, ale jaki jest efekt, każdy widzi. Zamiast jednego, dużego stadionu, budowaliśmy dwa.
Ciekaw jestem kto by na takim stadionie grał, bo na pewno Cracovii by sie nie opłacało wynajmować stadionu na ponad 30 tys osób, skoro na derby nie mogą zebrać kompletu...

No i co wtedy z istniejącymi dwoma obiektami? Wyburzamy stadiony na Reymonta i Kałuży? Jeśli nie, to wypadałoby je wyremontować, bo obydwa straszyły, i obydwa były w centrum miasta...

Poroniony pomysł...
Ddf
Odpowiedz cytując
Bartii
Senior Member

Stary 12.11.2010, 16:11
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
^^^ To jasno i dobitnie świadczy że B.C. zrezygnował z budowy silnego klubu i czeka na okazje pozbycia się go.To też jest wyłumaczenie czemu B.C. pozwolił sobie na pół roku bez prezesa i właściwie bez pionu sportowo-marketingowego- zawalając przygotowania do obecnego sezonu i sprawę nadzoru nad budową stadionu
Wszelkie spekulacje transferowe przed KAŻDYM z okienek transferowych mają za zadanie tylko utrzymywać zainteresowanie medialne klubem a przez to przyciągnąć kibiców na trybuny .Żadnych spektakularnych transferów i tak NIE BĘDZIE
p.s. to oczywiście odpowiedz na posta MatMario
Az tak oczywiste to nie jest, rownie dobrze moga byc to inne powody jak brak czasu, inne sprawy na glowie, w koncu musi na tym zarabiac. tak naprawde nie wiemy co Cupiał ma na głowie, wiemy tylko to ze jets z Wisła i mu zalezy tak czy innacze, inna sprawa jest czy jest skory do wydawania kasy...

Konrad. napisał(a):Wyświetl post
Ciekaw jestem kto by na takim stadionie grał, bo na pewno Cracovii by sie nie opłacało wynajmować stadionu na ponad 30 tys osób, skoro na derby nie mogą zebrać kompletu...

No i co wtedy z istniejącymi dwoma obiektami? Wyburzamy stadiony na Reymonta i Kałuży? Jeśli nie, to wypadałoby je wyremontować, bo obydwa straszyły, i obydwa były w centrum miasta...

Poroniony pomysł...
Sam juz nie wiem, po tych kosztach wynajmu, po tych "zabawach" ze stadionem Wisły czy budowie stadionu Cracovii z biznesowego punktu widzenia jestem za tym zeby byl jeden stadion, taki stadion na pewno mógłby na siebie zarabiac (na utrzymanie) nie wspominając ze byłby na 40 tyś, gdyz grałyby na nim dwa kluby.

Z punktu sentymentalnego to wiadomo..na Reymonta...

Tak czy inaczej, na takie rozwazanie jest za pozno, najwazniejsze jest zeby skonczyli wreszcie ten stadion, zrobili co trzeba (gastronomie, itp..) i zeby Wisle było stac na utrzymanie tego stadionu no i był pełny
Wisła najlepszym klubem na świecie.
Odpowiedz cytując
Wicked
Senior Member

Stary 13.11.2010, 14:17
Kolejne podejście do telebimów. W specyfikacji nigdzie nie widzę band reklamowych....

http://www.zdit.krakow.pl/sprawy-urz...sprawy-8xi2010
ULTRAS NOWA HUTA
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 13.11.2010, 14:43
Na mecz przyszedłem jakieś 30 min przed pierwszym gwizdkiem. Bilet miałem na E11 i zamarłem z przerażenia gdy zobaczyłem kolejkę przed stadionem - kłębiący się kilkuosobowej szerokości wąż na ponad 50 metrów. Jakież było moje zdumienie, gdy okazało się, że kolejka jest tylko na sektory E21-E22 a na pozostałe sektory nie ma absolutnie żadnego tłoku. Czy ma ktoś pomysł z czego to wynika?

Dodam, że w ramach testowania stadionu spędziłem już mecze na sektorach E21 (górne piętro z boku), E24 (górne piętro w środku), E11 (dolne piętro z boku), Sektor G, Sektor E i z każdego miejsca widok jest bardzo dobry, znakomity lub zgoła fenomenalny.

Chyba na Zagłębie wybiorę się na narożnik, ale siedziałem już tak blisko, że mam wrażenie, iż też będzie ok.

Bardzo brakuje kiełbasek
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 13.11.2010, 15:03
Oldpara napisał(a):Wyświetl post

Bardzo brakuje kiełbasek
przeciez są
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
Abstrakcja
Member

Od: 07.2010

Stary 13.11.2010, 15:55
medyk napisał(a):Wyświetl post
przeciez są
Ale tylko przed stadionem
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź