|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
Jeżeli jest tak dobry to: 1. j.w 2. powinien mecze z takimi kelnerami jak Levadia i Karabach "sam wygrać" 3. ustawiać się przed obrońcami a nie biegać za nimi i machać rękami, że mu źle podali bo nie zdążył itp... 4. grać regularnie w kadrze |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Ojej ojej Fillippo, przemądrzasz się. Przecież nie sztuką jest strzelać bramki mając dobry skład, tylko właśnie sztuką jest je strzelać, gdy cała drużyna gra do d... ot co. I tutaj młody ma rację.
Ale mam nadzieję, że na R22 już dziś za 18 godzin wpadnie o jedna bramka więcej w siatce drużyny gości i to Brożek będzie autorem tej decydującej ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Maaskant przed Legią: Nie jesteśmy faworytami
http://kiks.tv/2010/11/maaskant-nie-...my-faworytami/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Lysy - musisz chyba przyznać rację PhantomRangerowi, bo za Skorży dobrze było głównie w sezonie, gdy grał Kosowski. Potem było coraz gorzej...
Więc zobaczymy na co stać "gwiazdki" ległej pod wodzą Macieja Skorży, a na co naszych graczy pod wodzą Maaskanta. Mam nadzieję, że Brożki będą gryzły trawę by wygrać ten mecz i pokazać charakter. Powód: podwójne konto - obraza przeciwnika
Ostatnio edytowane przez TWSD Guard : 12.11.2010 o godz. 04:10.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Moim zdaniem, nie należy oceniać trenerów Wisły na przestrzeni ostatniej dekady poprzez europejskie puchary, ale przez dokonania na krajowym podwórku. Każdy trener prowadzący Wisłę w ostatnim dziesięcioleciu kompromitował się na arenie europejskiej. Oczywiście nie liczę „ratowników” Kulawików, Nawałków, czy Moskalów, którzy trenowali krótko Białą Gwiazdę. Nawet Wasz „wybawiciel” - Petrescu, dostał w tyłek na Reymonta od ostatniego w lidze w tamtym okresie Iraklisu Saloniki. Co do trenera Skorży, to nie wydaje mi się, żeby w głównej mierze to Kosowski, grający notabene jedną tylko rundę za Skorży, był architektem Mistrzostwa Polski w 2008 roku. Fakt, dał wiele tamtej drużynie, ale jak wytłumaczyć następny sezon, gdzie nie było w Wiśle piłkarza urodzonego w Ostrowcu Świętokrzyskim? Co osiągnął Skorża w Wiśle to nikt mu tego nie odbierze. Tak jak może sobie zapisać w CV dwa Mistrzostwa Polski, tak też i blamaże z Levadią, odpadnięcie ze słabym Tottenhamem, porażka z Cracovia u siebie od ponad 50 lat, notoryczne lanie przez Lecha i Legię. Co do naszego trenera, to wydaje mi się, że jednak jest trochę za miękki, przynajmniej w mediach sprawia takie wrażenie. Jestem jednak zdania, żeby Holender trenował Wisłę co najmniej do końca kontrakt. Niech w końcu będzie jakaś stabilizacja na ławce trenerskiej. Marzy mi się model Manchesteru United, gdzie Szkot trenuje "Czerwone Diabły od blisko 24 lat.
Co do dzisiejszego meczu to odczuwam niepokój, ale cały czas mam w głowie cytat z weszlo, że kto nie wygra z Legią ten frajer. Oby Wisła się nim nie okazała. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Nie nawidzę tego, że wielcy kibice, którzy na stadionie wykrzykiwali MACIEK SKORŻA, teraz robią z siebie filozofów i mówią, jakim to on był słabym trenerem. Kiedy wygrywał z Cracovia 4:1 każdy uważał go za Boga. A teraz, odkąd trenuje Legię, pojawia się zmiana zdania... hipokryci. Skorża jest i był dobrym trenerem i wciąż uważam za największy błąd wyrzucenie go w środku sezonu. Teraz prawdopodobnie bylibśmy mistrzem 3 raz pod rząd... Życzę Legii przegranej, a Maćkowi Skorży zadowalających wyników, ale nie koniecznie z Wisłą
|
|
|
|
Member
Od: 04.2010
Offline |
|
|
Szkoda,że Skorży tak się dostaje.Łatwo jest krytykować człowieka,zbyt łatwo.
![]()
Kibic Legii Warszawa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Legia ma silną prawa stronę i wg mine najwazniejsze bedzie by lewy obronca zagrał pewnie w odbiorze i ustawieniu. Zamiast Paljicia wystawilbym Branco. W obronie to jest solidny zawodnik i mysle, że lepiej powstrzymałby Manu niż Niemco-Serb.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Generalnie jest to tak że drużyna się rozkręca.U Skorży zaczęła z piątego biegu i co rundę było słabiej, aż skończyło się na klęskach z każdym kto umiał prosto kopnąć piłkę i 7! godzinach bez bramki ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Ja to widze tak. Skorza co dla Nas zdobyl to zdobyl ale generalnie kazdy z Nim rok to byla rownia pochyla w dol. Dodatkowo osobiscie uwazam ze On nie umie pociagnac zespolu, byc Jego liderem i odpowiednio mobilizowac. Zauwazcie ze jak sukcesy odnosil to zwykle mial mocna osobowosc w szatni (w Groclinie Wieszczycki, u nas Kosa, jak Kosy zabraklo to sie zaczelo sypac wszystko).
Co do samego meczu to widac nawet po konferencji z Maaskantem ze On wie ze Legia ostatnio idzie w gore a my stoimy w miejscu i ze ciezki mecz Nas czeka. Zreszta po derbach to czego sie mozna spodziewac, wszak w tydzien tylu brakow sie nie wyeleminuje. Ktos tu pisal ze Nasza "forma" moze byc pochodna tych dwoch zgrupowan w przerwach na kadre gdzie Maaskant musial dac wieksze obciazenia zeby odrobic straty z lata i teraz moze byc tak faktycznie ze gramy na "hamulcu". Pytanie tylko kiedy ta blokada pusci Licze przynajmniej na dobry mecz i mam nadzieje ze skonczy sie dla Nas szczesliwie. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Piasecki dzis nam sedziuje
|
|
|
|
Koneser
Offline |
|
2004 - Wieszczycki kończy karierę. Coś Ci się tu nie zgadza kolego. A między Bogiem, a prawdą to prawdziwym motorem napędowym w tamtym okresie był Marek Zieńczuk. Później znacznie obniżył loty. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
Kilkuletnich zaniedbań w sferze prowadzenia treningów nie da się nadrobić w 2 miesiące. Możliwe, że Maaskant przygotowuje ich, aby w trakcie zimowej przerwy i przygotowań nie sypali się jak domki z kart podczas obozu. Podobny scenariusz jak w meczu z Cracovią byłby mile widziany tzn bramka na 1:0 autorstwa Nourdin'a Boukhar'ego przykładowo w 88-92 minucie. ![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
O cholera, fakt sie zagalopowalem, myslalem ze Maciek tam dluzej pracowal. Moj blad. A co do Zienczuka masz jak najbardziej racje, ale mi chodzi bardziej o atmosfere w szatni i mobilizacje niz o forme na boisku. ![]() Do kolegi powyzej, kazdy scenariusz dobry byle udalo sie te 3 punkty zdobyc czego Tobie i Nam wszystkim rzycze ![]() ![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Witam,
mam małe pytanie z nieco innej beczki. Czy TVP zrezygnowala z relacjonowania topowych spotkan naszej ligi? Dzisiejszego spotkania na publicznej nie ma? Zostaje Radio Krakow? |
|
|
|
Koneser
Offline |
|
|
TVP wolała puścić mecze Widzew - Lech i Legia Jagiellonia. Cóż, są gusta i guściki.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Chyba ich pogielo... Widzew-Lech? A coz to za jakis "nowy klasyk"? Eh... Dzieki za odpowiedz.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
. Ba czytałem teorie , że za obecną fatalną grę zespołu odpowiedzialny jest nie kto inny jak Maciej Skorża -trzymajcie mnie Ciekawe czy jak w sezonie 2011/2012 nie zdobędziemy mistrza to dalej to będzie wina Maćka? |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Też mi się tak wydaje , że w destrukcji będzie lepszym zawodnikiem od byłego gracza Kaiserslautern , ale na pewno w ofensywie odstaje od Dragana i czy to będzie lepszy pomysł to nie wiem... Ale jak Pajlic pójdzie na ławę to nie będzie żadnej złej taktyki i od razu niepowodzenia w osiągnięciu korzystnego rezultatu
![]()
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''
Henryk Reyman |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Maciek Skorza jak na polska lige byl dobry (2MP), ale jak kazdy polski trener, jest jedynie cieniem trenerow z czlowych druzyn z lig europejskich. Bo jak kazdy wie, nie ma czegos takiego jak: Polska Mysl Szkoleniowa. Cos takiego poprostu nie istnieje.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Prawda jest taka, że za Skorży, Wisła ciągle była w czołówce i gdyby nie dymisja to pewnie byłby 3 tytuł z rzędu.Owszem był okres słabszej gry, ale czy to normalne, żeby zwalniać trenera po 3 gorszych meczach i będącego z drużyną na 1 miejscu w tabeli? Może jeszcze kiedyś niektórzy zatęsknią za tą "padliną" jak to niektórzy nazywają grę, gdy trenerem był Maciek.Może i grali ch***wo, ale przynajmniej były wyniki.Teraz nie ma ani tego, ani tego.
Ostatnio edytowane przez sessegnon : 12.11.2010 o godz. 13:42.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Kosa? Kosowski zagrał w 13 meczach tylko, po czym rozstał się w niezbyt elegancki sposób z zespołem... Nie przesadzałbym w jego roli jeśli chodzi o te dwa tytuły Skorży...
![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
też z perspektywy 7 miesięcy uważam że zwolnienie Skorży to był bład.Więcej z graczy ściaganych głównie za darmo nie wykrzesal ani Heniu ani teraz Maaskant, jakiejkolwiek poprawy w grze nie widac.
A w Legii ma na pewno Skorża spore możliwości, już teraz piszą że w zimie będzie miał 2 mln € na transfery a My ? pewnie przyjdzie jakiś grajek którego już nigdzie nie chcą , jest po kontuzji albo ma dwa podbrudki
Ostatnio edytowane przez AYALA : 12.11.2010 o godz. 13:58.
|
|
|
|
Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Na meczyk z legia nawet specjalnie przycieli trawe
ciekawe jak bedzie sie prezentowac płyta boiska |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
No i przecież de facto w tych 13 meczach zdobyliśmy tytuł.Wiosną jeszcze wygrywaliśmy ale męcząc się już.Drugi sezon to połączenie mega farta(Lechia) i nieudolności Lecha a trzeci skończył się 7 godzinami bez gola.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Dla mnie ta nagonka na Skorże jest bezsensowna. Chłop zdobył dla nas 2 MP i za to należy mu się szacunek. Wszyscy wypominają mu Levadie i ja to rozumiem ale nikt już nie przypomina, że pokonaliśmy Barcelonę (to zawsze coś).
Ostatnio edytowane przez Jagul : 12.11.2010 o godz. 14:24.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|