The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
sovinho_02
Senior Member

Od: 05.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.11.2010, 08:06
Przydałoby się kupić Sandomierskiego ( ale to raczej nie realne, więc jakiegoś GK z zagranicy), Wołąkiewicza,Grosickiego i do tego lewego i prawego obrońcę i skład mamy tak:
Sandomierski(Pawełek)
Nowy prawy obrońca(Cikos), Chavez(Bunoza),Wołąkiewicz(włączyć do składu Nalepe),Nowy lewy obrońca(Pajlic)

Grosicki(Małecki), Sobolewski(Wilk), Kirm(Piotr Brożek )
Rios(Chrapek) Garguła(Mączyński)

Paweł Brożek(Żurawski,Boguski)
Odpowiedz cytując
pcpc
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 10.11.2010, 13:07
co do wojciechowskieg jest to porywczy człowiek i jak lech wygra z Polonią i w wekend przegraja to moze skład poloni zaczac sie sypac
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 10.11.2010, 13:26
sovinho_02 napisał(a):Wyświetl post
Przydałoby się kupić Sandomierskiego ( ale to raczej nie realne, więc jakiegoś GK z zagranicy), Wołąkiewicza,Grosickiego i do tego lewego i prawego obrońcę i skład mamy tak:
Sandomierski(Pawełek)
Nowy prawy obrońca(Cikos), Chavez(Bunoza),Wołąkiewicz(włączyć do składu Nalepe),Nowy lewy obrońca(Pajlic)

Grosicki(Małecki), Sobolewski(Wilk), Kirm(Piotr Brożek )
Rios(Chrapek) Garguła(Mączyński)

Paweł Brożek(Żurawski,Boguski)
Tak jasne. Kupmy całą nową linię obrony, a już widzę to zgranie na początku rundy wiosennej... wszyscy by nam kopali w dupę ile wlezie. Tutaj trzeba to wszystko racjonalnie budować. Kogoś na środek obrony no i ewentualnie kogoś na lewą. W obronie i bramce widzę tyle możliwych transferów na zimę. Maksymalnie 2 osoby.
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 10.11.2010, 13:47
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Tak jasne. Kupmy całą nową linię obrony, a już widzę to zgranie na początku rundy wiosennej...
To kupmy od jednej drużyny wszystkich czterech.
Odpowiedz cytując
adikos1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 10.11.2010, 14:17
sandbender napisał(a):Wyświetl post
To kupmy od jednej drużyny wszystkich czterech.

Rozwaliłeś mi głowe tym

A żeby nie robić OT to wydaje mi się, że w zimowym okienku trzeba kupić jednego ale SOLIDNEGO obrońce.Na lato trzeba przebudować skład i wywalić Jirsaków, Łobodzińskich itp...

Pozdro
Odpowiedz cytując
pcpc
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 10.11.2010, 14:46
Jak Jirsaka bym wypozyczył bo ma on nadal potencjał ale musi regularnie grac moze do Śląska
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 10.11.2010, 15:18
pcpc napisał(a):Wyświetl post
Jak Jirsaka bym wypozyczył bo ma on nadal potencjał ale musi regularnie grac moze do Śląska
Skończ proszę.

To, co napisałeś jest tak głupie, że przez chwilę zastanawiałem się, czy w ogóle polemizować. No, ale dobrze - Tomas nie ma żadnego potencjału. On od czterech sezonów po prostu zawodzi. Nie radzi sobie na boisku. Widocznie również na treningach, skoro kolejni trenerzy nie widzą dla niego miejsca w podstawowej jedenastce.
Odpowiedz cytując
kozuba92
Banita

Od: 06.2010

Stary 10.11.2010, 23:44
Gdzieś czytałem, że Legia chce w zimie prowadzić negocjacje z Arboledą, aby w lecie przyszedł do nich za darmo. Może my byśmy się nim zainteresowali? Może i płaczek , może i udaje, ale jednak to bardzo dobry na nasze warunki obrońca, a patrząc na naszą obronę, to mógłby się sprawdzić.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 10.11.2010, 23:48
kozuba92 napisał(a):Wyświetl post
Gdzieś czytałem, że Legia chce w zimie prowadzić negocjacje z Arboledą, aby w lecie przyszedł do nich za darmo. Może my byśmy się nim zainteresowali? Może i płaczek , może i udaje, ale jednak to bardzo dobry na nasze warunki obrońca, a patrząc na naszą obronę, to mógłby się sprawdzić.
Są piłkarze, których nie zniósłbym na Reymonta. Jednym z nich jest ta kolumbijska, wielka beksa.
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 10.11.2010, 23:52
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Są piłkarze, których nie zniósłbym na Reymonta. Jednym z nich jest ta kolumbijska, wielka beksa.
Stanowcze nie dla tego pajaca-pamiętam mecz z Lubinem jak "zabawnie" pajacował na R22. Nigdy więcej Svitliców i tym podobnych Arboledów w Wiśle.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 11.11.2010, 00:29
kozuba92 napisał(a):Wyświetl post
Arboleda chce od Pyr 500 tys. euro kontraktu
tylko 500 baniek
sam sobie odpowiedz na pytanie czy to dużo czy mało
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 11.11.2010, 01:05
emjot napisał(a):Wyświetl post
tylko 500 baniek
Zależy jak na to patrzeć. 500k Euro kontraktu to ekwiwalent 300k Euro rocznego kontraktu (wydaje mi się że mniej więcej tyle płaci się w lidze zaowdnikom klasy Manu) i 600k Euro za transfer (zakładając kontrakt trzyletni, co jest chyba standardem w przypadku zawodników w wieku Arboledy). Innymi słowy możesz zapłacić 500k euro w trzech ratach jako kontrakt zawodnika albo 600k Euro z góry (za transfer) i 300k euro kontraktu przez trzy lat.
I teraz: nie jestem pewien ile kosztowały Legię wynalazki typu Kneżewic czy Vrdoljak ale jeśli faktycznie 1 mln Euro to zakładając trzyletni kontrakt po powiedzy 200k Euro rocznie to wychodzi że ich koszt jest na poziomie tego co chce Manu za trzyletni kontrakt. Wszystko to oczywiście przy założeniu że nie płaci się nic za podpis czy prowizję dla managera.
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 11.11.2010, 08:40
Kowalczyk byłby niezły na obronę chociaż to nie jest klasyczny lewy obrońca. To bardziej taki Branco. Podpisałbym z nim kontrakt, a z Branco rozwiązać i problem rozwiązany Zeby zachować proporcje Polacy-obcokrajowcy to lepszego Polaka chyba nie znajdziemy

Lewego obrońcę chciałbym żeby ściągneli z Ameryki Południowej Wogóle wydaje mi się, że w Ameryce Południowej łatwo by dla nas było znaleźć tanich świetnych graczy do obrony i może ataku. Bo pomoc to bardziej wierzę w europejczykow.

Zobaczymy co zrobi Valckx bo wydaje mi się, że Holandia owszem jak się kogoś dobrego da wyciągnąć, a poza tym to będziemy napewno dużo szukać gdzie indziej.
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 11.11.2010 o godz. 08:42.
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Stary 11.11.2010, 12:08
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Ja go b. lubię. Jeden z niewielu piłkarzy w polskiej lidze, do tego nie-Wiślak, którzy wzbudzają moją szczerą sympatię.
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 11.11.2010, 12:17
polska.mysl.szkoleniowa napisał(a):Wyświetl post
Ja go b. lubię. Jeden z niewielu piłkarzy w polskiej lidze, do tego nie-Wiślak, którzy wzbudzają moją szczerą sympatię.
Raczej współczucie i politowanie. Gra bardzo ostro, a jak sam zostanie sfaulowany to płacze jakby mu lizaka zabrali. Oprócz tego, jest fałszywy w swoich zachowaniach i wypowiedziach. Daleko mu do miana fair play.
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Stary 11.11.2010, 23:36
Czego nie rozumiesz w słowie: "moją"?
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 12.11.2010, 09:17
emjot napisał(a):Wyświetl post
tylko 500 baniek
Jedni piszą że 500 euro inni, że usd.
Grajek niezły (choć wydaje mi się, że ostatnio mniej pewny w obronie) natomiast nie lubię go za pajacowanie.
Odpowiedz cytując
Ikki
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 12.11.2010, 09:32
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32284,t...b3aa&_ticrsn=5

wp.pl napisał(a):
Kogo jeszcze chciałby mieć Skorża? W kręgu zainteresowań znajduje się także Adrian Mierzejewski. Skrzydłowy Polonii Warszawa gra w tym sezonie znakomicie, jest najlepszym piłkarzem Czarnych Koszul. Prezes Józef Wojciechowski z pewnością zażąda za swoją gwiazdę pokaźnej sumy, ale jeśli zespół z Konwiktorskiej po rundzie jesiennej nie będzie miał szans na mistrzostwo Polski, właściciel Polonii zrobi wszystko, by odzyskać choć część z wyrzuconych w błoto pieniędzy.
Polityka Legii... ale Mierzejewskiego to ja bym widział w Wiśle Ciekaw jestem jaka jest szansa na wyciągnięcie Go z Polonii?
Ostatnio edytowane przez Ikki : 12.11.2010 o godz. 09:34.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 12.11.2010, 09:50
Acapelo napisał(a):Wyświetl post
Kowalczyk byłby niezły na obronę chociaż to nie jest klasyczny lewy obrońca. To bardziej taki Branco. Podpisałbym z nim kontrakt, a z Branco rozwiązać i problem rozwiązany Zeby zachować proporcje Polacy-obcokrajowcy to lepszego Polaka chyba nie znajdziemy

Lewego obrońcę chciałbym żeby ściągneli z Ameryki Południowej Wogóle wydaje mi się, że w Ameryce Południowej łatwo by dla nas było znaleźć tanich świetnych graczy do obrony i może ataku. Bo pomoc to bardziej wierzę w europejczykow.

Zobaczymy co zrobi Valckx bo wydaje mi się, że Holandia owszem jak się kogoś dobrego da wyciągnąć, a poza tym to będziemy napewno dużo szukać gdzie indziej.
Zamiast Kowalczyka wolałbym Wołąkiewicza . Zawodnik uniwersalny i wg mnie lepszy. Ostatnio gra na lewej obronie ale jest prawonożny i lepiej prezentowałby się na prawej obronie ,zresztą na obu tych pozycjach jest u nas cieniutko .
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 12.11.2010, 09:51
Akurat Arboleda jest najlepszym obecnie obrońca, a Mierzejwski playmakerem, więc gdyby zasilili Legię byliby jej wzmocnieniem.

Właściciele Legii zrozumieli, że bez transferów w dzisiejszej piłce nie można się obejść. Musi się jeszcze Cupiał obudzić
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 12.11.2010, 10:44
Skorża może sobie chcieć. Tylko ciekawe skąd kase wezmą na tych grajków. Mierzejewski pewnie wyceniony na 2 miliony euro, Małecki podobnie, kontrakt dla marmolady lekką ręką pół miliona. Musieliby wydać ponad możliwości a i tak ci piłkarze są przeciętni w skali europejskiej.
..
Odpowiedz cytując
Reiro
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 12.11.2010, 11:11
Ikki napisał(a):Wyświetl post

Polityka Legii... ale Mierzejewskiego to ja bym widział w Wiśle Ciekaw jestem jaka jest szansa na wyciągnięcie Go z Polonii?
Raczej bardzo mała...szczególnie ze względu na fakt, że:

-Jest najlepszym zawodnikiem Polonii i jeśli odejdzie to za granicę;
-Ma bardzo wysoki kontrakt;
-Jest bardzo drogi;
-Wojciechowski go nie sprzeda, a to co piszą gazety to psucie atmosfery w Polonii, bo niestety większość Warszawskich dziennikarzy jest za Legią;
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Stary 12.11.2010, 14:36
Ikki napisał(a):Wyświetl post

Polityka Legii...
A jaką politykę miała Wisła przez ostatnią dekadę? Graliśmy tylko wychowankami? Ja nie widzę nic złego w podbieraniu najlepszych polskich i w polskiej lidze grających piłkarzy - to raz. Nie podoba mi się hipokryzja, przez niektórych tutaj uprawiana - to dwa.
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 12.11.2010, 14:57
polska.mysl.szkoleniowa napisał(a):Wyświetl post
A jaką politykę miała Wisła przez ostatnią dekadę? Graliśmy tylko wychowankami? Ja nie widzę nic złego w podbieraniu najlepszych polskich i w polskiej lidze grających piłkarzy - to raz. Nie podoba mi się hipokryzja, przez niektórych tutaj uprawiana - to dwa.
Wskaż zdanie w którym Ikki w jakiś sposób politykę Legii krytykuje bo ja takowego znaleźć nie mogę, jeśli Tobie też się to nie uda to trochę wyluzuj.
Odpowiedz cytując
Dunkel
Junior Member

Od: 09.2010

Stary 12.11.2010, 15:15
a niech sobie walcza o Mierzejewskiego i zwłaszcza o Arboledę, który początek sezonu miał fatalny i dla mnie to pachnie tym, że on sie w końcu skończy i nie będzie taki pewny, jak chcą za 31-latka dawać 2 miliony złotych to prosze bardzo...
Odpowiedz cytując
pawkas1992
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 12.11.2010, 16:15
Arboleda to pajac
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 12.11.2010, 16:24
pawkas1992 napisał(a):Wyświetl post
Arboleda to pajac

Czemu tak uważasz ?

Według mnie Arboleda to dobry obrońca , jeden z lepszych w naszej lidze.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 12.11.2010, 16:26
pawkas1992 napisał(a):Wyświetl post
Arboleda to pajac
Teqcontroller napisał(a):Wyświetl post
Czemu tak uważasz ?

Według mnie Arboleda to dobry obrońca , jeden z lepszych w naszej lidze.
Co to ma do rzeczy?
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 12.11.2010, 16:31
Titto napisał(a):Wyświetl post
Co to ma do rzeczy?

To ma do rzeczy że koleś powiedział że Arboleda to pajac i chciałem się dowiedzieć czemu tak myśli.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.11.2010, 16:48
Teqcontroller napisał(a):Wyświetl post
To ma do rzeczy że koleś powiedział że Arboleda to pajac i chciałem się dowiedzieć czemu tak myśli.
Można być pajacem i jednocześnie dobrym piłkarzem. Arboleda sportowo by nam się przydał, ale mentalnie bym go tu nie widział Piłkarz który nie przywiązuje się do klubów,a dla $ zmieni zespół na najbardziej znienawidzony, nie zasługuje by grac w Wiśle.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów