The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.11.2010, 17:30
Dramat z tym oznaczeniem dla Michnika. Wstyd i zażenowanie.
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 05.11.2010, 18:25
yoda79 napisał(a):Wyświetl post
Czyli w PiS zaczęła się kampania przekonywania przekonanych.
jak facet twierdzi, że przegrał bo za mało eksponowali katastrofę... to nic dziwnego...
Jarosław sabotażysta...

w takim stanie psychicznym jakim on jest to dla jego własnego dobra powinni go odsunąć od polityki...
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 05.11.2010, 18:40
Wizard napisał(a):Wyświetl post
Dramat z tym oznaczeniem dla Michnika. Wstyd i zażenowanie.
Mam nadzieję że nie dożyje pośmiertnego odznaczenia dla wujka Iosif Wissarionowicza chociaż w tym kraju już wszystko jest możliwe.

hańba!
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
harimata
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 05.11.2010, 19:32
Jak ktoś popiera PO to musi się liczyć z tym,że w jakiś sposób dokłada cegiełkę do budowy indoktrynowanego społeczeństwa przez baronów medialnych i postpzprowskich dygnitarzy na nieświadomych umysłach ludzi.
W społeczeństwie jest spora grupa ludzi żyjących w 2 światach jednocześnie. Jak można podczas meczu Wisły krzyczeć ,,Gwiazda Biała, Orzeł Biały to są nasze ideały,, czy ,,ITI spr...,, lub potępiać konfidenta z GW kibica Cracovii ,,Roman,, a jednocześnie dawać przyzwolenie na takie antypolskie zachowania ?

Zaraz jeden z drugim napisze, że nie musi czytać GW i kochać Michnika by głosować na PO.
Ale trzeba być na tyle inteligentnym aby w najmniejszym stopniu nie dołożyć się do tego bagna ponad politycznego. I w tym wypadku możecie sobie umyć ręce od tej sprawy ale wytrzecie je GW czy chcecie czy nie.
Kod:
               W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem

9 października wywal Tuska do śmietnika !
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 05.11.2010, 22:57
harimata napisał(a):Wyświetl post
Ale trzeba być na tyle inteligentnym aby w najmniejszym stopniu nie dołożyć się do tego bagna ponad politycznego.
Musisz zrozumieć że większość ludzi to debile a już znaleźć tak inteligentną i błyskotliwą osobę jak Ty...ja takiej w życiu nie znalazłem i autentycznie zazdroszczę Ci.Ile bym dał by być takim człowiekiem...Pozostaje mi być debilem i otworzyć browar za wygraną Wisły
94 - Allah Akbar!!
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 05.11.2010, 23:25
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Joaśka i Elżbietka wywalone z sekty
Ale co Cię tak śmieszy
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 06.11.2010, 01:59
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Ale co Cię tak śmieszy
To że zostają wyznawcy, łącznie z Tobą jak się domyślam.'Nasz' radny pod którym kopałeś dołki już dawno po.......ił sektę i co mu się chwali, nie wrócił.A kopałeś dołki tylko dlatego że z sekty wyszedł(nie patrząc co robi dla Wisły), co rozumiem.Prawdziwy wyznawca tak robi.
I cieszy mnie a nie śmieszy że 2 kobity nie dały się wodzowi zeszmacić bo powiedzmy sobie szczerze, to ich w miarę szczera postawa, zadecydowała że sekta je wypluła.One nie przejdą do Po, tak jak i Migalski...Lech pewnie by się przewracał w grobie ale jego już nie ma więc jedziemy dalej.Wielu już nie sekciarzy nie zostało więc bądź spokojny.Nadal będziecie drugą siłą
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 06.11.2010 o godz. 02:10.
94 - Allah Akbar!!
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 06.11.2010, 12:37
Ig2 widziałem cytat który miałeś w podpisie

Zastanowiałem się ostatnio nad kwestią wiary i doszłem do wniosku że kościół jest wrogiem człowieka i Boga .
Czy wiara nie jest po prostu zabijaniem wątpliwości ? A przecież nie ma możliwości żeby tych wątpliwości nie było , zresztą wątpliwości są potrzebne do tego aby poszukiwać i poznawać .Wątpliwości to nie grzech tylko cecha inteligencji .
Wszystkie religie mają korzenie mistyczne , tacy ludzie jak Jezus,Mojżesz,Budda,Mahawira,Krishna,Lao Tzu itp. nie musieli wierzyć , mieli własne doświadcznie ,własne zrozumienie a przedewszystkim oni jakoś doszli do tego poznania .
Wierzyć możesz tylko w słowo i we własne wyobrażenie .
Po co Bogu twoja wiara ? Nie trzeba wierzyć ani nie wierzyć .Niewiara także może być pułapką bo jest odpowiedzią na wiarę , a więc może stać się wiarą w nie warę i przez to cię zamykać .
Dochodze do wniosku że "wiara" została zdefiniowana na potrzeby kościoła , jest ona fundamentem potrzebnym do jego istnienia .
Wiara to twoje ubezpieczenie , wierzysz a więc zostaniesz zbawiony , wierzysz i masz już Boga z głowy , jesteś dobrym katolikiem , człowiekiem .

polecam też ten filmik
http://www.youtube.com/watch?v=PVdB7ypoBKM
Ostatnio edytowane przez jachting : 06.11.2010 o godz. 12:39.
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
AYALA
Senior Member

Stary 06.11.2010, 13:00
Jarek usuwając liberałów ze swojej partii może chce zrobic miejsce w PiSie dla tej Pani Joanny co tak mocno broniła Krzyża ?
http://www.youtube.com/watch?v=cCJVaMzXB4E
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 06.11.2010, 13:29
jachting - dzięki za wrzucenie tego filmiku - bo on pokazuje jak bardzo ograniczeni myślowo ( i to wcale nie ma brzmieć jako urąganie tym ludziom tylko fakt) są ludzie, którzy łapią takie brednie.

Sęk w tym, że to nie wina tych ludzi, lecz ich rodziców dziadków, pradziadków... którzy nie potrafili zaszczepić w nich tej iskry prawd wiary.

Bo jeśli ktoś uważa, że Boga nie ma, to ten gość do niczego nie przekona. Jeśli ktoś uważa, że Bóg istnieje a swoje twierdzenie opiera na zdrowych fundamentach wiary przekazanych im od dziecka, ten popatrzy na tego kolesia z politowaniem, jak ównież z politowaniem na tych, którzy łapią te frazesy.

Oczywiście, że Bóg jest problemem dla tych, którzy wierzą w konsumpcjonizm i do Galerii Krakowskiej nie pójdą inaczej niż w odświętnym stroju i makijażu - tak jak wierzący w Boga chodzą do Kościoła.
Ostatnio edytowane przez sambo : 06.11.2010 o godz. 13:32.
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 06.11.2010, 13:44
Co tam wypatrzyłeś takiego , jakie to ograniczenia ?
Na podstawie taśm z wykładami tego gościa wydano ponad 400 różnych ksiązek na całym świecie .
On jest doceniany i podziwiany przez takich ludzi jak choćby Frederico Felllini , Deepak Chopra ,Dalai Lama ,Tom Robbins i wielu innych .

Odnieś się proszę do mojego tekstu , albo do tego filmiku , chciałbym przejrzeć na oczy , może się czegoś naucze , coś zrozumiem .

Cytat:
Bo jeśli ktoś uważa, że Boga nie ma, to ten gość do niczego nie przekona. Jeśli ktoś uważa, że Bóg istnieje a swoje twierdzenie opiera na zdrowych fundamentach wiary przekazanych im od dziecka, ten popatrzy na tego kolesia z politowaniem, jak ównież z politowaniem na tych, którzy łapią te frazesy
.

Acha , no to chyba że tak ... tyle że jest to uproszczenie i uogólnienie a taka postawa jeśli ją przyjmiesz jest ograniczeniem .
Ostatnio edytowane przez jachting : 06.11.2010 o godz. 14:02.
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
Kandzior
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 06.11.2010, 14:59
Rozmyślania duchowe na temat Boga i religii będą Nam towarzyszyły do końca egzystowania rodzaju ludzkiego na Ziemi. I tak wierzący zawsze będą głosić, że Bóg po Nas jeszcze zejdzie na Ziemię, a ci drudzy będą się śmiali z naiwności tych pierwszych. To coś w rodzaju co było pierwsze jajko, czy kura
sambo
dziarski chłop

Stary 06.11.2010, 16:35
jachting napisał(a):Wyświetl post
Co tam wypatrzyłeś takiego , jakie to ograniczenia ?
Na podstawie taśm z wykładami tego gościa wydano ponad 400 różnych ksiązek na całym świecie .
On jest doceniany i podziwiany przez takich ludzi jak choćby Frederico Felllini , Deepak Chopra ,Dalai Lama ,Tom Robbins i wielu innych .

Odnieś się proszę do mojego tekstu , albo do tego filmiku , chciałbym przejrzeć na oczy , może się czegoś naucze , coś zrozumiem .

.

Acha , no to chyba że tak ... tyle że jest to uproszczenie i uogólnienie a taka postawa jeśli ją przyjmiesz jest ograniczeniem .

postawa nie jest ograniczeniem - ograniczeniem jest łykanie tych bredni.

Jeśli Ty mówisz o Fellinim - to ja Ci powiem, że idee Stalina były wysławiane przez Wisławę Szymborską - wielką noblistkę. I teraz pytanie co o czym świadczy - czy wysławianie przez Szymborską Stalina świadczy o wielkości Stalina, Szymborskiej czy o Komitecie Noblowskim ?

Jeśli chodzi o tego kolesia - to nawet nie trzeba być praktykującym katolikiem ani nawet wierzącym , żeby stwierdzć, że konkluzja tego mędrca jest znana chyba tylko jemu.

Właśnie chrześcijanie są tą grupą która patrzy w przyszłość - zarówno dlatego, że całe życie jest inwestycją w życie wieczne, jak również dlatego, że Bóg nakazał czynić sobie ziemię poddaną.

Nie będą wspominał o takich frazesach w Biblii jak to, że jest czas siania i zbierania.

Żeby wiedzieć takie rzeczy - trzeba po prostu mieć trochę oleju w głowie.

Gośc wyważa otwarte drzwi- kwestia darwinizmu już została w kościele rozstrzygnięta a jego brednie łykają chyba albo mało kumaci albo raczej ludzie totalnie zagubieni

------------------------------------

o kurcze od 2 miechów Bolek jest już oficjalny a ja dopiero dziś się dowiedziałem. W mediach cisza była zupełna http://news.money.pl/artykul/walesa;...,0,667879.html
Ostatnio edytowane przez sambo : 06.11.2010 o godz. 19:09.
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
AYALA
Senior Member

Stary 06.11.2010, 21:20
Jarek oddał partie Ziobrze ?
http://wiadomosci.onet.pl/raporty/ro...wiadomosc.html

Myśle że to byłby dobry pomysł bo Jarek wiele w życiu przeszedł w ostatnim czasie i chyba wydaje sie byc już zmęczonym człowiekiem.Z reszta chyba mało kto zniósłby tyle ataków (też fizycznych) na siebie.
wislak68
Senior Member

Stary 07.11.2010, 01:58
Szanowny 1q2,
Bardzo dziękuję z odpowiedź. Pozwolisz że skomentuję:

"To że zostają wyznawcy, łącznie z Tobą jak się domyślam."

Jak się domyślam słowo "wyznawcy" w Twoim poście ma mieć znaczenie wartościujące. Coś takiego jak: fanatyk, oszołom. Nie mam nawet ochoty odnosić sie do takich nonsensów. Pragnąłbym tylko zwrócić uwagę że jeśli będziesz konsekwentny w swoim rozumowaniu to swoje poglądy pownieneś określić również jako religię (bo przecież jesteś "wyznawcą"). Religię antykaczyzmu. Religia ta jest co prawda trendy ale, jakby to powiedzieć, dość miałka intelektualnie. Szkoda że dajesz się łapać na taki popkorn.

'"Nasz' radny pod którym kopałeś dołki już dawno po.......ił sektę i co mu się chwali, nie wrócił.A kopałeś dołki tylko dlatego że z sekty wyszedł(nie patrząc co robi dla Wisły), co rozumiem.Prawdziwy wyznawca tak robi."

Pozwolisz że zwrócę uwagę że argument o "kopaniu dołków" jest tyleż nieprawdziwy co (nie bójmy się tego słowa) prymitywny w swojej naturze. Przykro mi o tym pisać ale wygląda na to że nie zrozumiałeś zupełnie naszej polemiki z Panem radnym podobnie jak nie rozumiesz tego ze to nie tyle radny "wyszedł z sekty" co (pozwolę sobie na kontynuację Twojej "poetyki") "sekta wykluczyła radnego" (wbrew jego intencjom). Odnoszę niestety wrażanie że podobne problemy ze zrozumieniem rzeczywistości wpływają na jakość Twoich postów na tym forum.

"I cieszy mnie a nie śmieszy że 2 kobity nie dały się wodzowi zeszmacić bo powiedzmy sobie szczerze, to ich w miarę szczera postawa, zadecydowała że sekta je wypluła."

Jeśli zrozumiesz różnicę pomiędzy "sektą" a "partią polityczną" to zrozumiesz również że ta druga instytucja jest dobrowolnym stowarzyszeniem osób które obowiązuje pewne zasady (statut partii). Jeśli są one łamane to partia ma prawo takie osoby wykluczyć. Jako przykład takiego działania można tu podać partię PO która zdecydowała się wykluczyć ze swojego grona między innymi swoich członków założycieli (Olechowski, Płażyński), kandydatów na premiera (Rokita) czy innych prominentów (np: Gilowska).
Możliwe są oczywiście również działania odwrotne tzn: przyjmowanie do parti osób poprzednio z niej wykluczonych. I tu służę przykładem PiS który w ostatnim czasie przyjął "wcześniejszych renegatów" z Polski Plus (nawiasem mówiąc partii Pana radnego). Ciekawym jest że kiedy w tym samym czasie dwie posłanki zostały wedle Twoich słów: "wyplutę przez sektę" to sześciu posłów (w tym między innymi Polaczek i Ujazdowki) wcześniej "zeszmaconych i wyplutych" postanowiło do tej "sekty" wrócić.
Wnioskując z entuzjazmu po odejściu posłanek wcześniejszy powrót posłów z liberalnej przecież Polski Plus musiał być dla Ciebie straszną traumą.

"One nie przejdą do Po, tak jak i Migalski...Lech pewnie by się przewracał w grobie ale jego już nie ma więc jedziemy dalej.Wielu już nie sekciarzy nie zostało więc bądź spokojny.Nadal będziecie drugą siłą"

Bardzo dziekuję za powyższą analizę i słowa otuchy. Problem polega na tym że jak napisałem powyżej mam dość ... ambiwalentny stosunek do jakości Twoich analiz. Powody podałem. Byłbym jednak bardzo wdzięczny gdybyś zechciał podac ilu to jeszcze " nie sekciarzy" pozostało w PiS. Pytam bo chciałbym sie dowiedzieć bezpośrednio od takiego fachowca od sekciartswa jak Ty kiedy wreszcie z nimi skończymy (i oświeć proszę jak zakwalifikować tych powracających jak np: z Polski Plus).
Od siebie dodam że z 80% pewnością można założyć że obydwie Panie w przyszłorocznych wyborach wystartują z list ... PiS (prezes ma niestety za miękkie serce). Ciekaw jestem czy wtedy popełnisz tekst o "przypluwaniu nie sekciarzy" (czy może okaże się że "nie sekciarzami" są ci którzy akurat z PIS odchodzą w przeciwieństwie do "sekciarzy", czyli tych którzy w PIS są bądż do niego wracają).
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 07.11.2010 o godz. 03:07.
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 07.11.2010, 04:02
Generalnie wszystko co napisałeś jest mistrzostwem świata.Idealny podwładny, broniący swojego guru ....'prezes ma niestety za miękkie serce' -sory za ten sarkazm ale nie mogę
Zostają tylko najwierniejsi...powinniście autentycznie uszyć taką flagę, gdzie w żadnym razie nie wyśmiewam się z naszej klubowej flagi, która jest strzałem w 10.
Cóż można dodać...Radny nie wyszedł z sekty tylko radnego z sekty wyrzucili.Ty należysz do sekty będąc jej członkiem a nie ja , więc pewnie wiesz lepiej...A czy Rostowska i Jakubiak wyszły, czy je wyjebaliZrobiły to z własnej woli..To jest właśnie sekta, tak jak radnego usunięto(jak piszesz) tak i je usunięto bo śmiały się w czymś z guru nie zgadzać.Oni wszyscy zapisywali się do prawicowej partii a nie do partii w której szaleństwo staje się normalnością.

A wiesz co mnie najbardziej śmieszy?To że z tym szaleństwem , zostajecie sami.Kpisz jeśli piszę o sekcie a ludzie od zawsze zajebiście Wam przychylni, nie są w stanie znieść tego co się u Was dzieje.Oddani sprawie, Anty PO 24/h ale nie sekciarze którzy idą w ogień, nawet w najbardziej absurdalny.Przykład?Choćby Ziemkiewicz z Rzepy - nazywa Was SEKTĄ - gość nienawidzący PO i przychylny Wam zawsze, czytałem o Zakonie Kaczyńskiego, nie pamiętam kto , za późna pora ale też osoba po Waszej stronie i myślę że każdy kto nie jest wyznawcą Jarka , widzi co jest grane...Nie przerzuci się , będzie takim samym krytykiem obecnego układu jakim był ale zauważy że Twój guru szkodzi sprawie i to szkodzi ogromnie.

Ale nie Ty - Ty jako żołnierz będziesz brnął do końca.Powodzenia
94 - Allah Akbar!!
carpenter
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 07.11.2010, 06:40
Szczerze mówiąc to bardzo cieszy mi to co mówisz 1q2, bo zawsze jak wypowiadasz się o polityce PiS negatywnie, to jest to dla mnie sygnał, że jest ona prowadzona poprawnie. Dla ciebie,komorowskiego i tuska najlepiej było by jakby Jarek oddał władzę bez walki, tymczasem wszystko wskazuje na to, że przekazuje ją komuś, z kim będzie wam walczyć jeszcze ciężej Dla mnie osobiście ważne jest, że na czele partii stoją ludzie, którzy twardo stoją przy swoim zdaniu i nie są politycznymi ....ami, jakich pełno w partii rządzącej. I na koniec jeszcze apel. Zajmij się w końcu swoją "jedyną" słuszną partią, bo czasu od kiedy mają w Polsce pełnie władzy, już trochę minęło, e efektów żadnych. O PiS i ich politykę się nie martw, bo jaka by nie była i kto by nim nie zarządzał, to przy takiej formie rządów PO , czeka was nieuchronny koniec. PiS ma się dobrze
Ostatnio edytowane przez carpenter : 07.11.2010 o godz. 06:45.
Zbychu
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 07.11.2010, 09:35
PiS miał się dobrze do końca kampanii wyborczej,w której Kaczyński uzyskał idealny dla siebie wynik - minimalna porażka z Komorowskim(w przypadku wygranej byłby zjedzony przez salon).Tak jak napisał 1q2 -się zgadza.Jak tak dalej pójdzie to w PiSie nie będzie polityków tylko zostaną potakiwacze Kaczyńskiego.Nie mówie żeby mnie taka sytuacja cieszyła wręcz przeciwnie,potrzebna jest silna opozycja aby kontrolowała działania rządu.Niestety w obecnej sytuacji wszystko wskazuje na to iż Tusk miał racje mówiąc iż PO nawet nie ma z kim przegrać.Oznacza to że rządzący mogą nic nie robić,wybuchać kolejne afery hazardowe a i tak utrzymają władze bo ludzie będą wybierać mniejsze zło i cały czas im ufać w obawie przed radykalizmem Kaczyńskiego.
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
Mahazel888
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 07.11.2010, 11:30
Zbychu napisał(a):Wyświetl post
.Jak tak dalej pójdzie to w PiSie nie będzie polityków tylko zostaną potakiwacze Kaczyńskiego..
Naprawdę, te analizy już poziom śmieszności dawno przekroczyło. PiS PiS . W koło Macieju. A rząd cacy.
Tu jest analiza Ziemkiewicza pod która się podpisuje obiema rękami:
http://www.rp.pl/artykul/560203.html

W skrócie, jesteśmy w dupie. Przy całej niechęci do Kaczora trzeba być ślepym na jedno oko żeby nie widzieć ,że kraj miedzy Odrą i Bugiem zbankrutuje ,jak dalej Donek będzie trwał. A wtedy zostanie tylko Kaczor, jako niezłomny rycerz. I o to tu chodzi w tych kluzikach rostowskich.
Powiedzmy sobie szczerze , taki z Kaczyńskiego konserwatysta jak ze mnie król cygański , ale antykomunizmu nie można mu odebrać i mam nadziej ,że jak już nastąpi to co nieuniknione to Moniczkę Olejnik razem z Grasiem w majtkach o 6.00 z wyra wyprowadzą.
Zbychu
Senior Member

Stary 07.11.2010, 12:43
Nie mówiłem że rząd cacy.Problem w tym że Kaczyński wydaje się staczać PiS do dożywotniej opozycji aby jedynie krytykować mścić się na PO bez nadziei powrotu do władzy.A Ziemkiewicz w tej analizie próbuje odwrócić uwage od katastrofalnej sytuacji w partii.Nie od dziś wiadomo komu że tak powiem kibicuje.
A że antykomunizmu Kaczyńskiemu nie wolno odmówić to prawda.Ale komuna już dawno upadło.Zresztą prawdziwa komuna to była ta przedwojenna rodem z KPP a nie PZPRowscy aparatczycy którzy po 89r rozpłyneli się w głównym nurcie europejskim popierającym prawa człowieka i demokracje jak Kwaśniewski.
Mahazel888
Senior Member

Stary 07.11.2010, 13:50
Bo nie chodzi o katastrofalna sytuacje w partii. Jaka by nie była to by i tak PiSiorów gnojono, nawet jakby była wspaniała. Kaczyński czeka aż wszystko szlak trafi, a jak się patrzy na Tuska , Kopacz , Klicha i Grasia i ta babę od szkolnictwa wyższego to jest to bardzo prawdopodobne.

edit:
1q2, od kiedy to Ziemkiewicz był PiSowi przychylny? Co Ty wypisujesz? Jak rządził Kaczyński to go masakrował codziennie, nawet książkę napisał "Czas krzyczących staruszków" podsumowywać rządy Kaczora, naprawdę można boki zrywać jak się to czyta. Teraz Tusk rządzi to się z niego napierdala bo trudno się z tego pluszowego obleśnego hipokryty nie niepieprzać. Ziemkiewicz człowiek Korwina przychylny "od zawsze" Kaczyńskiemu? To jest własnie NIEZALEŻNY dziennikarz co wali w każdego.
Nie można patrzeć na tą obłudę mediów i kłamstwa rządu , plątania w zeznaniach spotęgowane po 10 kwietnie. Z samej przyzwoitości jak leją słabszego to się w człowieku odruch sprzeciwu budzi, a jak zobaczyłem naćpana bandę po dopalaczach katujących jakieś babule za to że jojczą coś tam pod krzyżem to krew zalewa, a panie w tvn nazywa to "radosny happening".
Powód: edit
Ostatnio edytowane przez Mahazel888 : 07.11.2010 o godz. 16:01.
wislak68
Senior Member

Stary 07.11.2010, 15:17
1q2,
Z naprawdę wielką przyjemnością czytam Twoje komentarze. Są idealne na szare listopadowe dni. Ale żeby nie czerpąć z krynicy za darmo spróbuje dorzucić coś od siebie:

"Generalnie wszystko co napisałeś jest mistrzostwem świata".

Bardzo dziękuję za uznanie. Musze przyznać że sam jestem w ocenach nad sobą znacznie skromniejszy. Wydaje mi się że może wynikac to z faktu że na codzień staram się unikać kontaktu z TVN czy GW co siłą rzeczy wpływa na podniesienie ogólnego poziomu intelktualnego. Co i Tobie doradzam.
"
Idealny podwładny, broniący swojego guru ....'prezes ma niestety za miękkie serce' -sory za ten sarkazm ale nie mogę"

Ależ proszę. Pofolguj sobie. Jak to mówią: Każdy orze jak może. Jak widać akurat Ty możesz akurat tak. Gwoli ścisłości chciałbym tylko zwrócić uwagę (mam nadzieję że nie popsuje to Twojego humoru) że tak jak masz to w zwyczaju znowu nic nie zrozumiałeś: nie chodzi o podwładnego a o sympatyka, nie o guru a o szefa partii czy w końcu nie o zaletę a o wadę. Całkiem jak w Radiu Erewań. Ciekawe czy odpowiada Ci takie poczucie humoru? Mnie osobiście bardzo (stąd mój entuzjazm).

"Zostają tylko najwierniejsi...powinniście autentycznie uszyć taką flagę, gdzie w żadnym razie nie wyśmiewam się z naszej klubowej flagi, która jest strzałem w 10."

Widzisz akurat ten "do w cip" jakoś mnie nie śmieszy. Jak dla mnie taki za bardzo ... rustykalny. Natomiast żeby Cię nie rozczarować i utrzymać zaproponowaną przez Ciebie konwencję to zasugerowałbym aby podobni Tobie wyznawcy antykaczyzmu ("sekciarze" jesli wolisz) uszyli sobie flagę z chasłem znanym z drugiej strony Błoń: "Oczyścimy Polskę z PiS-owskiego ścierwa". Zresztą dobry przykład został ostatnio dany w Łodzi. Teraz tylko trzeba powiedzieć B. A ideologię dorobi już później GW do spóły z TVN i kancelarią premiera i prezydenta.

"Cóż można dodać...Radny nie wyszedł z sekty tylko radnego z sekty wyrzucili.Ty należysz do sekty będąc jej członkiem a nie ja , więc pewnie wiesz lepiej..."

I znów muszę z przykrością wspomnieć o Twoim braku szacunku dla słowa pisanego. Żeby dowiedzieć się o tym że radny nie odszedł sam z siebie nie koniecznie trzeba być "członkiem sekty". Wystarczy umiejętność czytania ze zrozumieniem. Szczegolnie że radny sam o tym pisze na forum. Nie jest też prawdą że nie jesteś członkiem sekty. Jesteś. Tyle tylko że ona nazywa się "antykaczyści".

"A czy Rostowska i Jakubiak wyszły, czy je wyjebaliZrobiły to z własnej woli..To jest właśnie sekta, tak jak radnego usunięto(jak piszesz) tak i je usunięto bo śmiały się w czymś z guru nie zgadzać.Oni wszyscy zapisywali się do prawicowej partii a nie do partii w której szaleństwo staje się normalnością."

Czyli wychodzi na to że nasz kraj rządzony jest przez sekty: sektę PO (bo usunięto nie zgadzających się z guru Tuskiem: Olechowskiego, Płażyńskiego, Rokitę, Gilowską itp.), sektę PSL (usunięto nie zgadzających się z guru Pawlakiem np:Wojciechowskiego) i sektę SLD (usunięto niezgadzających się z guru Napieralskim: Millera, Oleksego itp.). Zastanawiam się jednak czy to aby przypadkiem nie jest tak że do tego aby zasłużyć sobie na to szlachetne miano Twój umysł potrzebuje dodatkowego katalizatora w postaci słowa PiS. I tylko pod tym warunkiem rzeczone instytucje przemieniają się z partii w sekty. Jeśli brak tego magicznego słowa to (w Twoim umyśle) partie nadal partiami pozostają. I niech to będzie komentarz do Twojego rozumienia słów "szaleństwo" i "normalność"

"A wiesz co mnie najbardziej śmieszy?To że z tym szaleństwem , zostajecie sami.Kpisz jeśli piszę o sekcie a ludzie od zawsze zajebiście Wam przychylni, nie są w stanie znieść tego co się u Was dzieje".

Sądząc z trochę histerycznego tonu tego fragmentu odnoszę wrażenie że jesteś nie tyle rozśmieszony co raczej rozemocjonowany swoim poglądem na temat tego co jest dobre dla PiS. Bardzo to miłe z Twojej strony że ten temat jest dla Ciebie aż tak ważny ale uwierz mi że (szczególnie biorąc pod uwagę niestety słabą jakość Twoich analiz o której wspomniałem wcześniej) będzie znacznie lepiej jeśli troskę o partię pozostawisz fachowcom. Aby Cię uspokoić dodam tylko że już od ładnych kilku lat wieszczy się upadek PiS a tymczasem partia ma się coraz lepiej. A skrzydło liberalne (którego przedstawicielami miały być obie panie) ma sie po powrocie Polski Plus i "elekcyjnym akcesie" Bieleckiego tak dobrze jak nigdy. Jak to mówią: zachowaj nas Boże od przyjaciół, z wrogami poradzimy sobie sami.

"Oddani sprawie, Anty PO 24/h ale nie sekciarze którzy idą w ogień, nawet w najbardziej absurdalny.Przykład?Choćby Ziemkiewicz z Rzepy - nazywa Was SEKTĄ - gość nienawidzący PO i przychylny Wam zawsze,

Wybacz ale znowu pokazujesz że nie znasz zupełnie tematu. Gdybyś zadał sobie trud i prześledził publicystykę Ziemkiewicza to zauważyłbyc że z częstotliwością średnio raz na pół roku popełnia tekst w którym odsądza PiS od czci i wiary. Jego ostatni artykuł nie jest tutaj niczym nowym. Zapewne o tym nie wiesz ale już na ostatnim kongresie PIS (ładnych parę miesięcy temu) wykluczono go z jednego z paneli dlatego że uważany był wówczas za anty-Pisowskiego. Od siebie dodam że w tych jego dąsach na PiS więcej jest spraw prywatnych (chwilowych sympatii i antypatii z poszczególnymi politykami) niż jakichś głębszych przekonań. Zresztą o ile trzeba się zgodzić że jest niezłym publicystą o tyle o jakości jego analiz politycznych świadczy jego kariera w UPR.

"... czytałem o Zakonie Kaczyńskiego, nie pamiętam kto , za późna pora ale też osoba po Waszej stronie i myślę że każdy kto nie jest wyznawcą Jarka , widzi co jest grane...Nie przerzuci się , będzie takim samym krytykiem obecnego układu jakim był ale zauważy że Twój guru szkodzi sprawie i to szkodzi ogromnie."

No więc kiedy przypomnisz sobie o kogo chodzi i co konkretnie powiedział to będziemy mogli o tym porozmawiać. Póki to wybacz ale ten argument jest co najwyżej śmieszny (żeby nie powiedzieć histeryczny).

"Ale nie Ty - Ty jako żołnierz będziesz brnął do końca.Powodzenia"

Bardzo mi miło że masz o mnie aż tak dobre zdanie. Rozumiem że jako żołnierz "antykaczysta" wiesz co mówisz.

Z żołnierskim (sekciarskim?) pozdrowieniem.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 07.11.2010 o godz. 22:00.
Zbychu
Senior Member

Stary 07.11.2010, 17:48
Mahazel888,
Z tym Kaczyńskim to ciekawa teoria...,ale z Ziemkiewiczem to nieźle pojechałeś po bandzie
Mahazel888
Senior Member

Stary 07.11.2010, 17:55
No zgoda z tym niezależnym przegiąłem ,bo UPR zawsze w tyłek wchodził. Ale jaki on był propisowski przed 2007?
A teraz cała jego popisowość sprowadza sie do miażdżenia Donka. Ile takich teraz jest? Nawet nie ma teraz nikogo który Tuska chwali, wszyscy napierdalają w Kaczora od świtu do zmierzchu.
sambo
dziarski chłop

Stary 07.11.2010, 19:10
ale chłopaki zauważcie, iż wcale nie jest ważne co robi rząd i jak rządzi a skoro tak, to mimo wszystko jest ważne co robi PIS.

Owszem, świadczy to o tym jakim Polacy są marnym i nie wartym większej uwagi narodem. Dalej aktualne są słowa przypisywane Bismarckowi - dajcie Polakom rządzić a się sami wykończą.

PIS jest gwarancją rządów Tuska - to jest w tym momencie aksjomat, który nie wymaga większego uzasadnienia. Wystarczy poczytać posty pokrzykiwaczy jak 1q2 żeby o tym sie przekonać.

Jeśli więc w Pisie się źle dzieje to znaczy, że dzieje się dobrze a dzieje się tak dlatego, ze być może ludzie odrwócą się od PIS a właściwie od Kaczyńskiego.

Prawda jest taka, że najważniejszym zadaniem dla Polski jest tąpnięcie Tuska takie jak kiedyś Milera. Niezbędnym do tego jest pozbycie sie Kaczyńskiego z życia politycznego. Być może te akcje a Kluzikową są właśnie dobrym krokiem w kierunku samounicestwienia się Kaczyńskiego. I tu musimy wspierać krzyki krzykaczy antypisowskich. Jeślidla kogoś ważne są wartości jakie niesie PIS to w tym momencie musi się właśnie stać zaciekłym jego wrogiem - nie ma innego wyjścia.

Pies Pawłowa zawsze puszczał ślinę gdy słyszał dzwonek - nie łudźcie się, że "wykształcony ciemnogród" nie będzie puszczał śliny na nazwisko Kaczyński nawet jeśli VAT będzie wynosił 50%. Bo jeśli nawet PO się totalnie skompromituje, to tak jak sie skompromitował AWS i UW i na jego gruzach powstało PO. Tak po kompromitacji PO powstanie dajmy na to Platforma Antykaczyńska i przefarbowane lisy dalej będą rządzić.

Nie liczcie na jakąkowliek mądrość Polaków - bo tej nie ma od 300 lat
Ostatnio edytowane przez sambo : 07.11.2010 o godz. 19:13.
Greg91
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 08.11.2010, 00:30
http://www.e-uropa.pl/
Nawet fajny miesięcznik, prawie 100stron.
25zł w empiku.
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 08.11.2010, 02:31
wislak68 napisał(a):Wyświetl post

Wybacz ale znowu pokazujesz że nie znasz zupełnie tematu. Gdybyś zadał sobie trud i prześledził publicystykę Ziemkiewicza to zauważyłbyc że z częstotliwością średnio raz na pół roku popełnia tekst w którym odsądza PiS od czci i wiary. Jego ostatni artykuł nie jest tutaj niczym nowym. Zapewne o tym nie wiesz ale już na ostatnim kongresie PIS (ładnych parę miesięcy temu) wykluczono go z jednego z paneli dlatego że uważany był wówczas za anty-Pisowskiego..
Po pierwsze to nie ma żadnej u mnie histerii - mi to jest na rękę.Możesz piłeczkę odrzucać ale nie zmieni to faktu że jestem anty ale choćby nie na tyle by głosować na Bronka.Czym innym jest mieć poglądy,bronić czegoś, nie zgadzać się z czymś a czym innym jest być sekciarzem, który pójdzie wszędzie tam gdzie wyśle go jego guru.Moim guru jest koleś robiący zajebistą muzę, kręcący zajebiste filmy( a nie jakiś polityk)i to też nie powoduje że co on powie to jest dla mnie święte.Kapisz?

Ty bronisz 'szefa' bo widzisz jego nieomylność i boskość.Ja jako iż nie ma na kogo zagłosować z czystym sumieniem, to głosuje na tych których uważam za najmniejszych szkodników.Zwykły pragmatyzm.Domyślam się że podobnie postępuje większość ludzi którzy siedzą w temacie, z tego forum.Inaczej widzą to co się dzieje, inaczej to interpretują, więc głosują czy to na Jarka czy to na Pis ale domyślam się że bez jakieś wielkiej satysfakcji.

Ty jesteś zwykłym rzecznikiem Kaczyńskiego...Jest coś w ogóle co Ci w nim nie pasuje?Nie ma.Co guru powie, jest święte i nawet jak bredzi , to jest genialny.

Kończąc...cytat z góry.Właśnie o to chodzi i o tym pisałem.Napiszesz coś złego o sekcie, sekta Cię wypluwa i Ziemkiewicz jest kolejnym tego przykładem.Taka jest idea i tak działacie, każda krytyka jest uważana za zamach na Was.Nie powiem że jestem miłośnikiem Ziemkiewicza a wręcz odwrotnie ale by móc świadomie wysnuwać wnioski, czytam dużo rzeczy, ludzi o różnych punktach widzenia.Ziemkiewicz ma tego pecha że zdarza mu się samodzielnie myśleć a nie tak jak Ty, jedynie wyznawać prezesa.I tym sobie nagrabił.

PS.Tak mnie naszło.Jak Darek Olszówka to czyta, sory że pisałem o Tobie, jeśli gdzieś zabrnąłem to sprostuj albo napisz na priv, to ja sprostuje.Staram się po prostu interpretować zdarzenia, od tego mamy ten ciężki organ wystający z szyi
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 08.11.2010 o godz. 02:35.
94 - Allah Akbar!!
cpc
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 08.11.2010, 08:47
Cytat:
W przygotowanym przez Bank Światowy rankingu "Doing Business 2011" Polska znalazła się dopiero na 70. miejscu - ubolewa "Puls Biznesu".

Wyprzedziły nas m.in. Białoruś i Namibia. Nasi południowi sąsiedzi, Czesi są na 19. pozycji w klasyfikacji łatwości prowadzenia biznesu. A jeszcze rok temu zajmowali 82. pozycję.
http://www.deon.pl/wiadomosci/biznes...i-namibia.html

Zastanawia mnie jaki wpływ na tak "wysoką" pozycje Polski w rankingu ma wyrzucenie z PiS dwóch posłanek, media trąbią prawie tylko o tym już od kilku dni, więc to musi być jakieś istotne wydarzenie dla Polski, niestety jeszcze nie znalazłem związku, koledzy pomóżcie.

wislak68
Senior Member

Stary 08.11.2010, 16:13
1q2,
Bardzo dziękuję za odpowiedź. Zaczynam co prawda odnosić wrażenie że piszesz jakby z troszkę mniejszym entuzjazmem (radością?) i zaczynasz (mam nadzieję że podświadomie) redukować temat naszej ciekawej dyskusji li tylko do zagadnienia sekciarstwa (a tak dokładnie Twojego w nim uczestnictwa) ale to być może tylko moje mylne wrażnie. Tym niemniej żeby nie wyjść na osobę niegrzeczną postaram odnieść się króciutko do twoich tez:

"Po pierwsze to nie ma żadnej u mnie histerii - mi to jest na rękę."

Jeśli odniosłem mylne wrażenie to oczywiście przepraszam. Dla mnie tak to brzmiało. A ponieważ histeria nie koniecznie jest przeciwieństwem "bycia na rękę" to pomyślałem że histeryzujesz. Jeśli w rzeczy samej nie histeryzowałeś to oczywiście mój błąd.

"Możesz piłeczkę odrzucać ale nie zmieni to faktu że jestem anty ale choćby nie na tyle by głosować na Bronka."

Agrument z piłeczką absolutnie zbędny. Wszyscy doskonale zdają sobie sprawę że jesteś anty. Bardzo anty. Tak bardzo że fakt iż nie głosowałeś na Bronka urasta do wyczynu wręcz heroicznego. I szalenie umacnia wiarygodność Twojego bycia anty. No bo przecież ktoś kto nie głosował na Bronka musi być anty "racjonalnie" a nie "sekciarsko". Ciekaw jestem tylko czy w ten sam sposób uzasadnia "racjonalność" swojego anty ta chołota która biła babcie na Krakowskim Przedmieściu. Przecież większość z nich też nie głoswała na Gajowego (co innego to fajny Napieralski).

"Czym innym jest mieć poglądy,bronić czegoś, nie zgadzać się z czymś a czym innym jest być sekciarzem, który pójdzie wszędzie tam gdzie wyśle go jego guru."

Ta teza jest szalenie interesująca. Powiedziałbym wręcz powalająca na kolana. Informuje nas o dwóch faktach: po pierwsze 1q2 ma poglądy. W przeciwieństwie do Pisowców którzy ich nie mają (w ich wypadku mamy do czynienia z sekciarzmi którzy pójdą wszędzie gdzie wyśle ich guru). Z mojego punktu widzenia interesujące są tutaj dwie sprawy: skąd wiesz że pisowcy poglądów nie mają oraz to na czym opierasz swoje przekonanie że pójdą wszędzie tam gdzie wyśle ich guru? Odnoszę wrażenie że jest to dla Ciebie "prawda objawiona" (tzn; taka której udowadniać nie trzeba bo tak po prostu jest). Zwróć proszę uwagę że ten sposób"analizy" to nic innego jak przykład "myślenia sekciarskiego". I to jest pierwszy przyczynek do tego że wbrew Twoim oporom obiektywnie podpadasz pod kategorię "sekciarz antykaczysta"

Moim guru jest koleś robiący zajebistą muzę, kręcący zajebiste filmy( a nie jakiś polityk)i to też nie powoduje że co on powie to jest dla mnie święte.Kapisz?

Czyli jak rozumiem występuje u Ciebie silne pragnienie do tego aby mieć w różnych dziedzinach życia "autorytety" które w jakiś sposób pokierują Cię poprzez wątpliwości których sam nie jesteś w stanie sobie wyjaśnić. Oczywiście jest tak że niektóre spośród tych autorytetów są uświadomione a inne nie. W przypadku Twojego antykaczyzmu mamy oczywiście do czynienia z pragnieniem nieuświadomionym (jeszcze). Podświadomie uznajesz za autortet oponentów JK uznając ich argumenty za "prawdę objawioną" (co koresponduje z przesłanką pierwszą opisaną powyżej). I to jest przyczynek drugi Twojego sekciarstwa. Analizę w tym punkcie można by oczywiście jeszcze kontynuować ale zaczęlibyśmy wchodzić w sfery zbyt intymne dlatego jeśli interesowałby Cię ten temat to tylko na priv.

Ty bronisz 'szefa' bo widzisz jego nieomylność i boskość.Ja jako iż nie ma na kogo zagłosować z czystym sumieniem, to głosuje na tych których uważam za najmniejszych szkodników.Zwykły pragmatyzm.Domyślam się że podobnie postępuje większość ludzi którzy siedzą w temacie, z tego forum.Inaczej widzą to co się dzieje, inaczej to interpretują, więc głosują czy to na Jarka czy to na Pis ale domyślam się że bez jakieś wielkiej satysfakcji.

Podobnie jak wcześniej widać w Twoim sposobie rozumowania wiarę w "prawdę objawioną". Nie możesz przecież wiedzieć dlaczego bronię "szefa" ale twierdzisz że wiesz iż dlatego że widzę jego "nieomylność i boskość" (nawiasem mówiąc dlaczego akurat te cechy mam w nim widzieć i dlaczego akurat one mają decydować o tym że mam go bronić nie wyjaśniasz). Elementów racjonalności brak tu kompletnie, za to widać Twoją bardzo mocną wiarę w "prawdę objawioną" (pisowcy wierzą że: szef jest Bogiem, jest nieomylny itp). Nikt kto nie jest członkiem sekty nie napisałby takich bzdur bo pachną one szaleństwem na kilometr. Ale Ty niestety nie zauważasz tego bo masz swoją "prawdę". Druga część cytatu dowodzi że występuje u Ciebie również pewnego rodzaju mechanizm obronny. Podświadomie starasz się "zracjonalizować" swoją "prawdę" wyszukując argumentów przemawiającyh za tym że jest w niej element racjonalny. Stąd podnosisz tak często fakt że nie głosowałeś na Bronka, piszesz o mniejszym źle czy pragmatyźmie. Wszystko to służy jednak tylko temu aby w swojej głowie obronić "prawdę objawioną". I to jest przyczynek trzeci.

"Ty jesteś zwykłym rzecznikiem Kaczyńskiego...Jest coś w ogóle co Ci w nim nie pasuje?Nie ma.Co guru powie, jest święte i nawet jak bredzi , to jest genialny."

Kolejna porcja irracjonalności. Rzecznikiem JK oczywiście nie jestem. Stawiasz pytanie i sam sobie na nie odpowiadasz. Nie interesuje Cię bowiem odpowiedź z tego względu że Ty przecież już wiesz. Masz przecież swoją "prawdę objawioną". Jak widać wiesz również co pisowcy myślą gdy JK bredzi. Nie tłumaczysz tylko dlaczego akurat mieliby mysleć o jego świętości i genialności i dlaczego wtedy kiedy akurat bredzi (czy tylko wtedy?).

"Kończąc...cytat z góry.Właśnie o to chodzi i o tym pisałem.Napiszesz coś złego o sekcie, sekta Cię wypluwa i Ziemkiewicz jest kolejnym tego przykładem.Taka jest idea i tak działacie, każda krytyka jest uważana za zamach na Was.Nie powiem że jestem miłośnikiem Ziemkiewicza a wręcz odwrotnie ale by móc świadomie wysnuwać wnioski, czytam dużo rzeczy, ludzi o różnych punktach widzenia."

O braku logiki napisałem już tylę że w przypadku tego fragmentu zwrócę uwagę tylko na te najgrubsze sprawy: żeby sekta mogła wypluć to najpierw należy do niej wstąpić: jak rozumiem Z też był w sekcie? Najlepszym przykładem działania pod wpływem krytyki jest zapewne Twoim zdaniem przyjęcie do PiS (ponowne) krytykantów z Polski Plus tudzież wystawienie w wyborach negacjonisty Czesława Bieleckiego. Jeśli chodzi o różne punkty widzenia to zapewne masz na mysli to że spektrum sięgające od monarchistów (Górski), konserwatywnych katolików(Hoffman), ludowców (Wojciechowski), narodowców (Góral) , chadeków (Ujazdowski) .... po liberałów (Bielecki) jest jak na partię prawicową stanowczo za wąskie.

"Ziemkiewicz ma tego pecha że zdarza mu się samodzielnie myśleć a nie tak jak Ty, jedynie wyznawać prezesa.I tym sobie nagrabił."

I to jest czwarty i ostatni przyczynek do Twojego sekciarstwa. Jak prawdziwy wyznawca każdemu zdarzeniu przypisujesz znaczenie potwierdzające Twoją "prawdę objawioną". Nawet jeżeli jest zupełnie inaczej. Nie masz oczywiście pojęcia czym Z nagrabił sobie w PiS ale wierzysz że właśnie dlatego że" zdarza mu się myśleć samodzielnie". Prawda jest oczywiście zupełnie inna i znacznie bardziej prozaiczna ale jakie ma to znaczenie dla prawdziwego wyznawcy? Jeśli fakty nie zgadzają się z tezą to tym gorzej dla faktów!

Przykro mi o tym pisać (bo odniosłem wrażenie że w jakiś sposób Cię to drażni) ale teza o Twoim sekciarstwie została udowodniona. Witam w klubie.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 08.11.2010 o godz. 21:55.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów