|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
"Tak jest, szeregowy Kiełbasa melduje wykonanie zadania
"I znowu prześmiewczy ton...... Z resztą Twojego postu mogę się pogodzić... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Oj tam oj tam prześmiewczy.
![]() Ale drugie zdanie jest ważne. Zgoda buduje ![]() ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Jeszcze jeden komentarz w sprawie Smoleńska. Tym razem z Holandii:
Cytat:
![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tłumaczenie wypowiedzi z języków obcych filmu "Listu z Polski"
w poszczególnych postach autorów tłumaczenia.
Ostatnio edytowane przez budka : 29.10.2010 o godz. 20:11.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Skopiowane z portalu "Rebelya.pl" z postu Hakir'a
cytat; "Transkodowałem ten filmik i wgrałem polskie napisy na stałe (tłumaczenie angielskie, rosyjskie i ukraińskie - bez napisów rozmów polskojęzycznych, bo wszystko dobrze słychać), z dokładnym synchro + wymazałem napisy holenderskie + usunięta czołówka i końcówka. Kodek Xvid, dźwięk mp3, wielkość 390 MB, polskie napisy hardsub List z Polski Fachowa robota Hakira.
Ostatnio edytowane przez budka : 29.10.2010 o godz. 20:29.
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
Ty natomiast nie przedstawiając własnej opinii wyśmiewasz moją, jak sam zauważyłeś nie podając żadnych argumentów. Nie wstyd Ci? ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Granicę wstydu w tej 'wojnie' minięto parę lat temu.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
Moją opinie chcesz poznać? Jest prosta, żal mi człowiek który zginął, żal mi człowiek który odniósł rany, bardzo mi z tego powodu przykro. Dla mnie napastnik jest po prostu zdrowo .......niętą jednostką aspołeczną, nastawioną destrukcyjnie. Dlaczego jest taką osobą? Są tu pewnie uwarunkowania osobiste tej osoby do takiego działania. Czy coś więcej, nie wiem? Nie będę zgadywał. Rządzą nami ludzie, wydaje mi się, coraz bardziej oderwani od rzeczywistości. Tusk otacza się klakierami, bez pomysłu, bez determinacji do zmian gruntownych, a jedynie do działań doraźnych nastawionych na krótkotrwałą egzystencję polityczną. Alternatywą narzucaną nam przez te "reżimowe telewizje" jest PiS, niemogący wybić się czymkolwiek w moim odczuciu konstruktywnym, pomysłami podpowiadanymi przez jeszcze większych klakierów niż ci Tuskowi. I PO i PiS w moim odczuciu jest równie beznadziejnymi wizjami rozwoju Polski. A dziwnym trafem w tych "reżimowych mediach" nie dostajemy alternatywy dla naszych dwóch ulubieńców, co wbrew ogólnemu myśleniu, ratuje PiS przed niebytem. Wyobraźmy sobie że w miejsce PiSi jego "czasu antenowego" np w TVN24 wchodzi SLD czy np PPP. Taka zagrywka dla PiS oznacza zjazd w notowaniach do poziomu 15%. Analogicznie jest z PO. Nasze media skupiły się na jakiś dennych gierkach słownych, kłótniach, podjazdach. A czemu? Bo tematów o pracy rządu, opozycji, o wydarzeniach ważnych a nie w formie jak Palikot pojechał po Kaczyńskim, czy co Kurski powiedizał o Kaliszu, po prostu brakuje. Meritum większości spraw można streścić w 3 minutach, a opędzić trzeba 30 w telewizji. Ludzie to łykają i się kręci. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
No jak to dlaczego? - przecież chłopcy tak jak z partii jak i z forum wyjaśnili.Palikot,Niesioł,Kutz,Tusk i niemieckie media tak mu zryły beret że pojechał po bandzie.Sprawa jest oczywista a wieki wódz mówi wprost - ja jestem barankiem a to są zdrajcy i mordercy.Ja nie mam sobie nic do zarzucenia a oni nie dość że zamordowali mi brata to chcieli zamordować mnie.On od smoleńska gra na drugiego Chrystusa a już po tym zabójstwie....
Taka jest gadka i nic tego nie zmieni.Z jednej strony na szczęście wygląda na to że to szaleństwo nie przejdzie, z drugiej strony to jest nasza narodowa tragedia bo można nic nie robić i pokazywać palcem - jak nie my to do władzy dojdzie ten człowiek. Gdzie to jest niby bezpieczna a jednak ryzykowna gra, bo jakieś większe tąpnięcie czy w kraju czy na świecie(takie które realnie dotknie nas) i szaleniec może dojść do władzy. ps.mam takie przekonanie że 'lud' ma dość PO tyle że nie zaryzykuje wybraniem człowieka który jest aż tak pojechany,Jakiś czas temu Pis=Kaczyńscy.Dziś myślę że Jarek jest jedyna przeszkodą w wykorzystaniu nieudolności PO.To pokazały wybory gdzie normalny przywódca partii opozycyjnej może dostać prawie 50%.Jak mam bardzo złe zdanie o ludziach to na prawdę duże zaskoczenie że nie dali się tej szopce zwieść.Ja nigdy nie wierzyłem że on jest w stanie się zmienić, ale sądziłem że pozostanie tym barankiem do przyszłorocznych wyborów i je wygra bo niechęć do PO jest bardzo widoczna .Jednak jako klasyczny przykład człowieka żywiącego się tylko napierdalanką, wytrzymał do dnia po wyborach ![]()
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 30.10.2010 o godz. 02:44.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
Tylko nie pisz że to przypadek albo winna mgła, bo myślący ludzie właśnie to uważają za szalone i niedorzeczne. Dodam jeszcze że "przypadkowo" morderstwo w łodzi miało miejsce w rocznicę morderstwa ks Popiełuszki. Zwyczajne szaleństwo. A "ten człowiek" już rządził i PKB rosło o 6%, a deficytu mieliśmy 20 mld rocznie, a nie 100 mld jak teraz. Wiec straszyć to możesz gołębie na dachu. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
@Drozd zaraz dostaniesz odpowiedz mniej więcej taką:
TO nie zasługa Mrocznego Kaczora ,że coś rosło ,bo to było "prosperity" ( tRRRudne magiczne słowo) na świecie. To ,że łapówkarze zaczęli się bać to też tylko przypadek. A to ,że Tusekowi spada i kraj jest na skraju bankructwa to też nic z tym facet o aparycji " małego z Flipa i Flapa" nie ma wspólnego tylko kRRRRRRRRRRRyzys. I jak mantrę będą to powtarzać : hary kriszna, hary kriszna hary kriszna hary hary hary hary. W trupach jest 98 do zera, ale to tylko przypadek, to Mroczny Kaczor jest agresywny, zły , brzydki i nosi dziuraw buty , sapiąc i jak"zniknie" z polityki to na dRRRRRRRRugi dzień będzie tu jak w IRRRRlandii.Niemcy nas jeszcze bardziej pokochają, a Rosjanie wszystko nam przebaczą. Wszyscy zaczną się kochać ,a pardy gejowskie wylęgną na ulice każdej WSI i miasteczka. Tak mi dopomóż Adamie Michniku! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Drozd już pisalem kilka razy abyś doczytał/douczył się, bo wypisanie bzdur powoduje, że nikt nie chce z Tobą dyskutować.
Zakładany deficyt budżetowy na ten rok to ok. 52 mld zł (może być poniżej 50 mld zł), a 103 mld zł to deficyt sektora finansów publicznych. W 2006 roku za rządów PiS-u deficyt budżetowy wyniósł ok. 26 mld zł (planowano wstępnie 32 mld zł, później 30 mld zł). |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
Komunikat dotyczący deficytu i długu sektora instytucji rządowych i samorządowych w 2009 r. PiS ; PiS ; PO ; PO Wyszczególnienie 2006 ; 2007 ; 2008 ; 2009 Produkt Krajowy Brutto (PKB) 1 060 031 ; 1 176 737 ; 1 272 838 ; 1 342 612 Deficyt / Nadwyżka sektora instytucji rządowych i samorządowych -38 476 mln ; -22 105 mln ; -46 889 mln ; -95 730 mln % PKB -3,6 ; -1,9 ; -3,7 ; -7,1 http://www.stat.gov.pl/cps/rde/xbcr/...22_04_2010.pdf Co ty na to? Kto powinien się douczyć ? Ja mam dla Ciebie inną propozycję. Pomyśl trochę zamiast powielać co usłyszysz w TVN albo GW. Bo od samej nauki rozumu nie przybędzie.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 30.10.2010 o godz. 12:28.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
A co do dyskusji ze maną. Dyskutuje się wówczas kiedy pojawiają się różnice zdań. W sytuacji kiedy różnicy zdań nie ma, dyskusja staje się bezcelowa. Dlatego wypowiedź kolegi Mahazela888 mógłbym skomentować "Można się tego spodziewać" i tyle. Oczywiście nie jest to podejście ogólnie przyjęte. Funkcjonują takie gremia w których jednomyślność nie podważa sensu dyskusji np. "jaki to Jarek jest straszny, brzydki i wszystkim szkodzi". Jest potoczne określenie na takie instytucje mianowicie "kółka wzajemnej adoracji" gdzie jeden dyskutant utwierdza drugiego w jego przekonaniu. Chcesz przykładu? Włącz TVN.
Powód: Uzupełnienie.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 30.10.2010 o godz. 11:06.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
dla równowagi.Wszystkie w prime timie od godz.18-22 (poza może Mellerem sobota rano).Z pro pisowskich -program Ziemkiewicza (TVP info) - niedziela godz.10 i Warto rozmawiać Poniedzielski (TVP) 23.30. Godziny podaję bo to one mówią do jakiej ilości widzów chce się dotrzeć z przekazem i kogo się preferuje.Oczywiście masz prawo tak sądzić że nie ma alternatywy - np. nie pasuje ci program PIS i to jest ok.Nigdy nie bedzie tak że wszystkim pasuje dany program. Ale sposób artykułowania różnić bez szydery, obrazy a merytorycznie może spowodować postęp. Ja widze wady Kaczyńskiego i PIS wiele rzeczy i zachowań mi się nie podoba ale ogólna wizja jest ciekawa .I jako jedyni coś zrobili- realnie w 2 lata - były obniżki podatków, dodatki ina dzieci, becikowe, walka z korupcją (jak by jej nie oceniać BYŁA) - nikt wcześniej czy później jej nie podjął.Mało to czy dużo nie mi oceniać ale drgnęło. Moje odczucie czasów PO, SLD (2 razy), czy Unii Wolności jest zerowe |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Arapaho;1001098. napisał(a):
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
A teraz zabierają wszystko
, 55% PKB straszy.Jeżeli Jarek jest agresywny i winny nagonce na PiS która jest prowadzona to jak nazwać to : http://www.youtube.com/watch?v=rGMQLZNW8W0&feature Zastanawiam się czy to nie ta mityczna Platwormiana miłość .Powód: uzup.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 31.10.2010 o godz. 10:03.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Współczuje więc tym którzy dali się nabrać i trzymam za nich kciuki. Mam nadzieje, że to tylko nieskoordynowane z rządem działania US |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
cytat napisał(a):
No i jeszcze krzyż i godny! pomnik przed wejściem ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
tak myślałem że to była ściema że ten taksówkarz z Częstochowy chciał najpierw odpalić Niesiołowskiego.
http://wiadomosci.onet.pl/raporty/na...wiadomosc.html |
|
|
|
dziarski chłop
Od: 04.2005
Offline |
|
"no dobra i co z tego" no właśnie i co z tego?! NIC ![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
A to do pośmiania się, tzn sam artykuł jest taki sobie ale rozwinięcie nawet przyjemnie się czyta. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Komorowski chce odznaczyć Michnika Orderem Orła Białego
To że to odznaczenie nie odzwierciedla tego co powinno to już wiedziałem po tym jak dostał je Bartoszewski, Mazowiecki i Samsonowicz. Tuska podziękował jeszcze Michnikowi za wsparcie medialne ,,Uważam, że mało kto zasłużył się tak dla ojczyzny jak Adam Michnik,, Już nie mówię o kłamstwach w sprawie zamachu terrorystycznego na biuro poselskie PiS. Zaborca wygrywa Polska przegrywa. ![]() Kod:
W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem 9 października wywal Tuska do śmietnika !
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Joaśka i Elżbietka wywalone z sekty
![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Czyli w PiS zaczęła się kampania przekonywania przekonanych.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
"To była jednogłośna decyzja"
![]() A jaka miała być, jak ją podejmuje 1 osoba? Teraz czas na Poncyliusza, na którego PO już pewnie czeka (i nic dziwnego, bo to bardzo sensowny gość). ![]()
everybody on earth wanna rap
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
![]() ![]() ![]() ![]() A może tu chodzi o http://http://pl.wikipedia.org/wiki/Order_Or%C5%82a_Bia%C5%82ego_%28Rosja%29 ten order ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|