The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.10.2010, 19:01
budka napisał(a):Wyświetl post
To jest typowa odpowiedź szeregowego zwolennika PO, a raczej przeciwnika PIS-u...
Nawet nie chcą wysłuchać drugiej strony.
Na argumenty odpowiadają szyderstwem i ironią.
Nie byłem zwolennikiem J.K , ale to ,co dzieje się teraz jest po prostu obrzydliwe i tak zafałszowane,...ech brak słów
Tak jest, szeregowy Kiełbasa melduje wykonanie zadania

Jasne że wysłuchałem drugą stronę która mówiła:

Drozd napisał(a):Wyświetl post
Szukał błogosławieństwa i tyle. Kogoś kto utwierdzi go w przekonaniu że zamordować kaczora to dobry uczynek.
Więc czy to była polemika? Nie! Bardziej potwierdziłem zdanie Drozda. Chyba że uważasz że ja jestem zaślepiony a Drozd oświecony?

Na argumenty odpowiadają szyderstwem i ironią.
Ja z argumentami Drozda wcale nie dyskutowałem.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
budka
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 29.10.2010, 19:16
"Tak jest, szeregowy Kiełbasa melduje wykonanie zadania "

I znowu prześmiewczy ton......
Z resztą Twojego postu mogę się pogodzić...
MatMario
Senior Member

Stary 29.10.2010, 19:18

I znowu prześmiewczy ton......
Z resztą Twojego postu mogę się pogodzić...
Oj tam oj tam prześmiewczy.

Ale drugie zdanie jest ważne. Zgoda buduje
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 29.10.2010, 19:25
Jeszcze jeden komentarz w sprawie Smoleńska. Tym razem z Holandii:

Cytat:
"List z Polski" film o Smoleńsku w holenderskiej TV

Okazuje się, że musiał powstać film poza granicami o tym, co wydarzyło się 10 kwietnia 2010r., bo Polscy dziennikarze przestali być niezależni? To kompromitacja polskich mediów i dziennikarzy śledczych, bo poza Misją Specjalną nikt w tym kraju nie podjął dziennikarskiego śledztwa w tej sprawie, które już dawno mogłoby ustalić fakty.

W holenderskiej telewizji wyemitowano szokujący (dla Zachodu) dokument o tragedii do jakiej doszło pod Smoleńskiem. Warto go obejrzeć pomimo, że większość wypowiedzi w filmie jest po angielsku, ale w dzisiejszych czasach to już nie problem jak mniemam.

Zastanawiając się nad paradoksem tej sytuacji (bo sprawą najpierw zajęła się austriacka Dziennikarka, a teraz TV Holenderska) przypominają mi sie czasy komuny... Wtedy też cała Europa wiedziała, co sie dzieje w Polsce tylko nie Polacy... Obawiam się, że teraz też tak będzie, bo to efekt grubej kreski Mazowieckiego.
http://www.redakcja.newsweek.pl/Teks...rskiej-tv.html
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Kandzior
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 29.10.2010, 19:52
Vinci napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze jeden komentarz w sprawie Smoleńska. Tym razem z Holandii:

http://www.redakcja.newsweek.pl/Teks...rskiej-tv.html
E tam... U nas media 1. klasa!..
budka
Senior Member

Stary 29.10.2010, 20:06
Tłumaczenie wypowiedzi z języków obcych filmu "Listu z Polski"
w poszczególnych postach autorów tłumaczenia.
Ostatnio edytowane przez budka : 29.10.2010 o godz. 20:11.
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 29.10.2010, 20:11
Kto w kampanii wykupił za 100 000 domenę z imieniem i nazwiskiem kontrkandydata żeby móc się z niego nabijać? To jest właśnie przekraczanie kolejnej granicy przyzwoitości. Druga strona albo sie dostosuje albo przegra. Dlatego żadnych zasad pasuje, ale tylko do jednej strony, co obrazuje powyższy przykład.
Pisałem o swoim piekiełku, gdzie PiS z PO idą prawie za rękę, a tajemnicą poliszynela jest to, że niektóre działania podejmują razem. Wszystko po to, aby dorwać się do kolejnego w miarę niezależnego samorządu.
budka
Senior Member

Stary 29.10.2010, 20:21
Skopiowane z portalu "Rebelya.pl" z postu Hakir'a
cytat;
"Transkodowałem ten filmik i wgrałem polskie napisy na stałe (tłumaczenie angielskie, rosyjskie i ukraińskie - bez napisów rozmów polskojęzycznych, bo wszystko dobrze słychać), z dokładnym synchro + wymazałem napisy holenderskie + usunięta czołówka i końcówka.

Kodek Xvid, dźwięk mp3, wielkość 390 MB, polskie napisy hardsub

List z Polski

Fachowa robota Hakira.
Ostatnio edytowane przez budka : 29.10.2010 o godz. 20:29.
Drozd
Senior Member

Stary 29.10.2010, 21:33
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Więc czy to była polemika? Nie! Bardziej potwierdziłem zdanie Drozda. Chyba że uważasz że ja jestem zaślepiony a Drozd oświecony?

Ja z argumentami Drozda wcale nie dyskutowałem.
Z mojej strony to nie były argumenty kolego, a opinie. Na temat, co dwie godziny przed zamordowaniem pracownika biura PiS morderca robił w biurze marszałka sejmu Stefana Niesiołowskiego. Opinia GW że chciał marszałka zamordować wydała mi się mało prawdopodobna. Dlatego nie przypuszczając ze mordercy w cale w owym biurze nie było założyłem że przyszedł tam aby upewnić się w słuszności swojej decyzji. Decyzji że PiSowców trzeba wymordować. Przypominam, że dwie godziny po rzekomej wizycie w biurze Niesiołowskiego, jednego PiSowca zastrzelił wykorzystując cały magazynek, a drugiego poraził paralizatorem, usiadł na nim i próbował poderżnąć mu gardło. W swojej opinii popełniłem błąd. Powinienem od razu dostrzec, że to propagandowy wymysł mający potwierdzić opinię "ałtorytetów" że wariat zabił akurat PiSowca przez przypadek.

Ty natomiast nie przedstawiając własnej opinii wyśmiewasz moją, jak sam zauważyłeś nie podając żadnych argumentów. Nie wstyd Ci?
Hej Nasz TS !!
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 29.10.2010, 23:12
Granicę wstydu w tej 'wojnie' minięto parę lat temu.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

MatMario
Senior Member

Stary 30.10.2010, 01:45
Ty natomiast nie przedstawiając własnej opinii wyśmiewasz moją, jak sam zauważyłeś nie podając żadnych argumentów. Nie wstyd Ci?
Podziwiam umiejętność wybiórczego czytania. Porażasz nią i ty i Budka. Zobacz czyje "argumenty" wyboldowałem (pogrubiłem) w cytacie. Kto pisał o argumentach pierwszy?

Moją opinie chcesz poznać? Jest prosta, żal mi człowiek który zginął, żal mi człowiek który odniósł rany, bardzo mi z tego powodu przykro. Dla mnie napastnik jest po prostu zdrowo .......niętą jednostką aspołeczną, nastawioną destrukcyjnie. Dlaczego jest taką osobą? Są tu pewnie uwarunkowania osobiste tej osoby do takiego działania. Czy coś więcej, nie wiem? Nie będę zgadywał.

Rządzą nami ludzie, wydaje mi się, coraz bardziej oderwani od rzeczywistości. Tusk otacza się klakierami, bez pomysłu, bez determinacji do zmian gruntownych, a jedynie do działań doraźnych nastawionych na krótkotrwałą egzystencję polityczną. Alternatywą narzucaną nam przez te "reżimowe telewizje" jest PiS, niemogący wybić się czymkolwiek w moim odczuciu konstruktywnym, pomysłami podpowiadanymi przez jeszcze większych klakierów niż ci Tuskowi. I PO i PiS w moim odczuciu jest równie beznadziejnymi wizjami rozwoju Polski. A dziwnym trafem w tych "reżimowych mediach" nie dostajemy alternatywy dla naszych dwóch ulubieńców, co wbrew ogólnemu myśleniu, ratuje PiS przed niebytem. Wyobraźmy sobie że w miejsce PiSi jego "czasu antenowego" np w TVN24 wchodzi SLD czy np PPP. Taka zagrywka dla PiS oznacza zjazd w notowaniach do poziomu 15%. Analogicznie jest z PO.

Nasze media skupiły się na jakiś dennych gierkach słownych, kłótniach, podjazdach. A czemu? Bo tematów o pracy rządu, opozycji, o wydarzeniach ważnych a nie w formie jak Palikot pojechał po Kaczyńskim, czy co Kurski powiedizał o Kaliszu, po prostu brakuje. Meritum większości spraw można streścić w 3 minutach, a opędzić trzeba 30 w telewizji. Ludzie to łykają i się kręci.
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 30.10.2010, 02:17
Dlaczego jest taką osobą?
No jak to dlaczego? - przecież chłopcy tak jak z partii jak i z forum wyjaśnili.Palikot,Niesioł,Kutz,Tusk i niemieckie media tak mu zryły beret że pojechał po bandzie.Sprawa jest oczywista a wieki wódz mówi wprost - ja jestem barankiem a to są zdrajcy i mordercy.Ja nie mam sobie nic do zarzucenia a oni nie dość że zamordowali mi brata to chcieli zamordować mnie.On od smoleńska gra na drugiego Chrystusa a już po tym zabójstwie....
Taka jest gadka i nic tego nie zmieni.Z jednej strony na szczęście wygląda na to że to szaleństwo nie przejdzie, z drugiej strony to jest nasza narodowa tragedia bo można nic nie robić i pokazywać palcem - jak nie my to do władzy dojdzie ten człowiek.

Gdzie to jest niby bezpieczna a jednak ryzykowna gra, bo jakieś większe tąpnięcie czy w kraju czy na świecie(takie które realnie dotknie nas) i szaleniec może dojść do władzy.

ps.mam takie przekonanie że 'lud' ma dość PO tyle że nie zaryzykuje wybraniem człowieka który jest aż tak pojechany,Jakiś czas temu Pis=Kaczyńscy.Dziś myślę że Jarek jest jedyna przeszkodą w wykorzystaniu nieudolności PO.To pokazały wybory gdzie normalny przywódca partii opozycyjnej może dostać prawie 50%.Jak mam bardzo złe zdanie o ludziach to na prawdę duże zaskoczenie że nie dali się tej szopce zwieść.Ja nigdy nie wierzyłem że on jest w stanie się zmienić, ale sądziłem że pozostanie tym barankiem do przyszłorocznych wyborów i je wygra bo niechęć do PO jest bardzo widoczna .Jednak jako klasyczny przykład człowieka żywiącego się tylko napierdalanką, wytrzymał do dnia po wyborach
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 30.10.2010 o godz. 02:44.
94 - Allah Akbar!!
Drozd
Senior Member

Stary 30.10.2010, 08:49
1q2 napisał(a):Wyświetl post
No jak to dlaczego? - przecież chłopcy tak jak z partii jak i z forum wyjaśnili.Palikot,Niesioł,Kutz,Tusk i niemieckie media tak mu zryły beret że pojechał po bandzie.Sprawa jest oczywista a wieki wódz mówi wprost - ja jestem barankiem a to są zdrajcy i mordercy.Ja nie mam sobie nic do zarzucenia a oni nie dość że zamordowali mi brata to chcieli zamordować mnie.On od smoleńska gra na drugiego Chrystusa a już po tym zabójstwie....
Taka jest gadka i nic tego nie zmieni.Z jednej strony na szczęście wygląda na to że to szaleństwo nie przejdzie, z drugiej strony to jest nasza narodowa tragedia bo można nic nie robić i pokazywać palcem - jak nie my to do władzy dojdzie ten człowiek.
To może pokuś sie o mniej "szalone" wyjaśnienie. Dlaczego ktoś tak chce zamordować Kaczyńskiego że jak nie potrafi to dla świętego spokoju morduje w biurze PiS jakiegoś innego PiSowca.

Tylko nie pisz że to przypadek albo winna mgła, bo myślący ludzie właśnie to uważają za szalone i niedorzeczne. Dodam jeszcze że "przypadkowo" morderstwo w łodzi miało miejsce w rocznicę morderstwa ks Popiełuszki. Zwyczajne szaleństwo.

A "ten człowiek" już rządził i PKB rosło o 6%, a deficytu mieliśmy 20 mld rocznie, a nie 100 mld jak teraz. Wiec straszyć to możesz gołębie na dachu.
Hej Nasz TS !!
Mahazel888
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 30.10.2010, 09:17
@Drozd zaraz dostaniesz odpowiedz mniej więcej taką:
TO nie zasługa Mrocznego Kaczora ,że coś rosło ,bo to było "prosperity" ( tRRRudne magiczne słowo) na świecie. To ,że łapówkarze zaczęli się bać to też tylko przypadek. A to ,że Tusekowi spada i kraj jest na skraju bankructwa to też nic z tym facet o aparycji " małego z Flipa i Flapa" nie ma wspólnego tylko kRRRRRRRRRRRyzys. I jak mantrę będą to powtarzać : hary kriszna, hary kriszna hary kriszna hary hary hary hary. W trupach jest 98 do zera, ale to tylko przypadek, to Mroczny Kaczor jest agresywny, zły , brzydki i nosi dziuraw buty , sapiąc i jak"zniknie" z polityki to na dRRRRRRRRugi dzień będzie tu jak w IRRRRlandii.Niemcy nas jeszcze bardziej pokochają, a Rosjanie wszystko nam przebaczą. Wszyscy zaczną się kochać ,a pardy gejowskie wylęgną na ulice każdej WSI i miasteczka. Tak mi dopomóż Adamie Michniku!
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 30.10.2010, 09:34
Drozd już pisalem kilka razy abyś doczytał/douczył się, bo wypisanie bzdur powoduje, że nikt nie chce z Tobą dyskutować.

Zakładany deficyt budżetowy na ten rok to ok. 52 mld zł (może być poniżej 50 mld zł), a 103 mld zł to deficyt sektora finansów publicznych. W 2006 roku za rządów PiS-u deficyt budżetowy wyniósł ok. 26 mld zł (planowano wstępnie 32 mld zł, później 30 mld zł).
Drozd
Senior Member

Stary 30.10.2010, 10:38
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Drozd już pisalem kilka razy abyś doczytał/douczył się, bo wypisanie bzdur powoduje, że nikt nie chce z Tobą dyskutować.

Zakładany deficyt budżetowy na ten rok to ok. 52 mld zł (może być poniżej 50 mld zł), a 103 mld zł to deficyt sektora finansów publicznych. W 2006 roku za rządów PiS-u deficyt budżetowy wyniósł ok. 26 mld zł (planowano wstępnie 32 mld zł, później 30 mld zł).
Celowo to napisałem żeby sprawdzić czy kolejny raz zaczniesz się czepiać dupereli i oczywiście się nie zawiodłem.
Komunikat dotyczący
deficytu i długu sektora instytucji rządowych i samorządowych w 2009 r.

PiS ; PiS ; PO ; PO
Wyszczególnienie 2006 ; 2007 ; 2008 ; 2009
Produkt Krajowy Brutto (PKB) 1 060 031 ; 1 176 737 ; 1 272 838 ; 1 342 612

Deficyt / Nadwyżka sektora instytucji
rządowych i samorządowych -38 476 mln ; -22 105 mln ; -46 889 mln ; -95 730 mln

% PKB -3,6 ; -1,9 ; -3,7 ; -7,1

http://www.stat.gov.pl/cps/rde/xbcr/...22_04_2010.pdf

Co ty na to? Kto powinien się douczyć ? Ja mam dla Ciebie inną propozycję. Pomyśl trochę zamiast powielać co usłyszysz w TVN albo GW. Bo od samej nauki rozumu nie przybędzie.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 30.10.2010 o godz. 12:28.
Hej Nasz TS !!
Drozd
Senior Member

Stary 30.10.2010, 10:53
A co do dyskusji ze maną. Dyskutuje się wówczas kiedy pojawiają się różnice zdań. W sytuacji kiedy różnicy zdań nie ma, dyskusja staje się bezcelowa. Dlatego wypowiedź kolegi Mahazela888 mógłbym skomentować "Można się tego spodziewać" i tyle. Oczywiście nie jest to podejście ogólnie przyjęte. Funkcjonują takie gremia w których jednomyślność nie podważa sensu dyskusji np. "jaki to Jarek jest straszny, brzydki i wszystkim szkodzi". Jest potoczne określenie na takie instytucje mianowicie "kółka wzajemnej adoracji" gdzie jeden dyskutant utwierdza drugiego w jego przekonaniu. Chcesz przykładu? Włącz TVN.
Powód: Uzupełnienie.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 30.10.2010 o godz. 11:06.
Hej Nasz TS !!
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 30.10.2010, 11:28
...... Alternatywą narzucaną nam przez te "reżimowe telewizje" jest PiS, niemogący wybić się czymkolwiek w moim odczuciu konstruktywnym, pomysłami podpowiadanymi przez jeszcze większych klakierów niż ci Tuskowi. I PO i PiS w moim odczuciu jest równie beznadziejnymi wizjami rozwoju Polski. A dziwnym trafem w tych "reżimowych mediach" nie dostajemy alternatywy dla naszych dwóch ulubieńców, co wbrew ogólnemu myśleniu, ratuje PiS przed niebytem. .............
Doprawdy masz "wprawne" oko jeśli uważasz że reżimowe telewizje jak je określasz narzucają alternatywę jaką jest PIS. Sugeruje to że w drugim rzucie po PO jest PIS jakoś preferowany. Ciekawe stwierdzenie. Krótkie zestawienie : z programów które można nazwać pro platformerskimi i pro-sldowskimi mamy : Tomasz Lis na żywo (TVP), program Żakowskiego(TVP Info- jak się nie myle),Kropka nad i Monika Olejnik (TVN24), Tak jest -Morozowskiego (TVN), śniadanie mistrzów Mellera (TVN24) ,Loża prasowa (TVN24),program Gugały na Polsat News (nazwy nie pamiętam bo rzadko oglądam) i jeszcze kilka innych w tym programy na Superstacji ale powiedzmy że tam oglądalnośc jest taka jak w TVTrwam dla równowagi.Wszystkie w prime timie od godz.18-22 (poza może Mellerem sobota rano).Z pro pisowskich -program Ziemkiewicza (TVP info) - niedziela godz.10 i Warto rozmawiać Poniedzielski (TVP) 23.30. Godziny podaję bo to one mówią do jakiej ilości widzów chce się dotrzeć z przekazem i kogo się preferuje.
Oczywiście masz prawo tak sądzić że nie ma alternatywy - np. nie pasuje ci program PIS i to jest ok.Nigdy nie bedzie tak że wszystkim pasuje dany program. Ale sposób artykułowania różnić bez szydery, obrazy a merytorycznie może spowodować postęp. Ja widze wady Kaczyńskiego i PIS wiele rzeczy i zachowań mi się nie podoba ale ogólna wizja jest ciekawa .I jako jedyni coś zrobili- realnie w 2 lata - były obniżki podatków, dodatki ina dzieci, becikowe, walka z korupcją (jak by jej nie oceniać BYŁA) - nikt wcześniej czy później jej nie podjął.Mało to czy dużo nie mi oceniać ale drgnęło. Moje odczucie czasów PO, SLD (2 razy), czy Unii Wolności jest zerowe
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 30.10.2010, 13:02
Arapaho;1001098. napisał(a):
I jako jedyni coś zrobili- realnie w 2 lata - były obniżki podatków, dodatki ina dzieci, becikowe, walka z korupcją (jak by jej nie oceniać BYŁA) - nikt wcześniej czy później jej nie podjął.Mało to czy dużo nie mi oceniać ale drgnęło. Moje odczucie czasów PO, SLD (2 razy), czy Unii Wolności jest zerowe
Becikowe to akurat zostało przelicytowane przez liberalną PO, bez względu na kształ budżetu - ot, na zasadzie, skoro PiS daje 500 to my 1000.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Drozd
Senior Member

Stary 30.10.2010, 13:20
A teraz zabierają wszystko , 55% PKB straszy.

Jeżeli Jarek jest agresywny i winny nagonce na PiS która jest prowadzona to jak nazwać to :

http://www.youtube.com/watch?v=rGMQLZNW8W0&feature

Zastanawiam się czy to nie ta mityczna Platwormiana miłość .
Powód: uzup.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 31.10.2010 o godz. 10:03.
Hej Nasz TS !!
cpc
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 03.11.2010, 07:59
Cytat:
Według danych Ministerstwa Finansów, rośnie liczba decyzji nakazujących zapłatę karnej 75-procentowej stawki podatku od dochodów z tzw. nieujawnionych źródeł. W I półroczu 2010 r. było ich 317 - wymierzono 20,5 mln zł podatku do zapłaty. W tym samym okresie 2009 r. decyzji było 296 na kwotę 17 mln zł. "Wzrasta zainteresowanie fiskusa osobami fizycznymi. Sprawdzani są często ci, którzy pracowali za granicą i po powrocie zainwestowali pieniądze" - potwierdza Anna Łukaszewicz-Obierska, radca prawny z kancelarii WKB Wierciński, Kwieciński, Baehr.
Co ich pojebało do reszty, kręcą bata na kure znoszącą złote jajka, mam na myśli szarą strefe, bez niej to Donek mógłby tylko pomarzyć o "zielonej wyspie". W 2004 roku gdy mieliśmy zdecydować o przystąpieniu do WE Donek przekonywał ludzi głównie możliwością wyjechania do pracy na zachód, w Polsce wtedy o pracę było nieco trudniej niż obecnie. Później w 2007 roku kiedy okazało się, że jednak emigracja zarobkowa, z różnych względów, nie jest do końca taka zajebista , obiecywał, że zrobi wszystko aby do Polski ludzie chętnie wracali i inwestowali zarobione pieniądze.
Współczuje więc tym którzy dali się nabrać i trzymam za nich kciuki.
Mam nadzieje, że to tylko nieskoordynowane z rządem działania US
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.11.2010, 16:45
cytat napisał(a):
Szef klubu PiS Mariusz Błaszczak razem z warszawskimi radnymi zaapelował "o to, żeby Centrum Nauki Kopernik nosiło imię śp. profesora Lecha Kaczyńskiego". - Tego wymaga zwykła ludzka przyzwoitość - powiedział poseł Prawa i Sprawiedliwości Adam Hoffman.
Kto przeciw, ten nieprzyzwoity.

No i jeszcze krzyż i godny! pomnik przed wejściem
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.11.2010, 19:06
tak myślałem że to była ściema że ten taksówkarz z Częstochowy chciał najpierw odpalić Niesiołowskiego.
http://wiadomosci.onet.pl/raporty/na...wiadomosc.html
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 03.11.2010, 19:16
AYALA napisał(a):Wyświetl post
tak myślałem że to była ściema że ten taksówkarz z Częstochowy chciał najpierw odpalić Niesiołowskiego.
cytując jednak przywołanego przez Ciebie klasyka -

"no dobra i co z tego"

no właśnie i co z tego?!

NIC
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
Buziek_LG
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 03.11.2010, 20:19
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Jak kurde nie był, nie wierzysz Marszałkowi Sejmu Rzeczpospolitej?

A to do pośmiania się, tzn sam artykuł jest taki sobie ale rozwinięcie nawet przyjemnie się czyta.
harimata
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 05.11.2010, 14:49
Komorowski chce odznaczyć Michnika Orderem Orła Białego To że to odznaczenie nie odzwierciedla tego co powinno to już wiedziałem po tym jak dostał je Bartoszewski, Mazowiecki i Samsonowicz. Tuska podziękował jeszcze Michnikowi za wsparcie medialne ,,Uważam, że mało kto zasłużył się tak dla ojczyzny jak Adam Michnik,, Już nie mówię o kłamstwach w sprawie zamachu terrorystycznego na biuro poselskie PiS.

Zaborca wygrywa Polska przegrywa.
Kod:
               W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem

9 października wywal Tuska do śmietnika !
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 05.11.2010, 16:14
Joaśka i Elżbietka wywalone z sekty
94 - Allah Akbar!!
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 05.11.2010, 16:17
Czyli w PiS zaczęła się kampania przekonywania przekonanych.
Tylko Wisła!
Skipper
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 05.11.2010, 16:37
"To była jednogłośna decyzja"

A jaka miała być, jak ją podejmuje 1 osoba? Teraz czas na Poncyliusza, na którego PO już pewnie czeka (i nic dziwnego, bo to bardzo sensowny gość).
everybody on earth wanna rap
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 05.11.2010, 16:40
harimata napisał(a):Wyświetl post
Komorowski chce odznaczyć Michnika Orderem Orła Białego To że to odznaczenie nie odzwierciedla tego co powinno to już wiedziałem po tym jak dostał je Bartoszewski, Mazowiecki i Samsonowicz. Tuska podziękował jeszcze Michnikowi za wsparcie medialne ,,Uważam, że mało kto zasłużył się tak dla ojczyzny jak Adam Michnik,, Już nie mówię o kłamstwach w sprawie zamachu terrorystycznego na biuro poselskie PiS.

Zaborca wygrywa Polska przegrywa.
Order Orła Białego ustanowił August II Mocny król Polski i elektor saski. Człowiek, którego działania i czyny spowodowały uzależnienie Rzeczypospolitej Polskiej od Rosji (Sejm Niemy 1717r.). Michnik na tym polu ma również dokonania (lata 80-te i wizyta w Moskwie chyba 88 na temat zmian w PRL). Należy się.

A może tu chodzi o http://http://pl.wikipedia.org/wiki/Order_Or%C5%82a_Bia%C5%82ego_%28Rosja%29 ten order ?
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów