The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
fan01
Senior Member

Od: 12.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.11.2010, 08:22
http://www.90minut.pl/sparing/0/sparing7731.html
taka ciekawostka
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 06.11.2010, 14:51
gra młoda
po pierwszej połowie jest 1-0
Odpowiedz cytując
mobik88
Member

Od: 07.2010

Stary 06.11.2010, 14:55
jest jakaś relacja live z młodej ekstraklasy?
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 06.11.2010, 15:00
masterlag napisał(a):Wyświetl post
Co do Krzysia Mączyńskiego to chyba sie z nim pożegnamy. Nie ma co gościa trzymać i cały czas wypożyczać skoro żaden szkoleniowiec nie chce na niego postawić. Moim zdaniem od Jirsaka nie odstaje, Garguła niestety wiele lat u nas nie pogra i Krzysiek mógłby u nas się wpasować. No ale skoro żaden szkoleniowiec nie ma na tyle odwagi[?] żeby konsekwentnie na niego stawiać, no to trudno.
Właśnie Krzysiek strzelił ładnego gola z wolnego w meczu ŁKS - Sandecja. Gra bardzo mądrze, dużo widzi, daje dobre krzyżowe i prostopadłe piłki. Wielka szkoda że nikt nie postawi na tego 23 latka
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 06.11.2010, 15:01
Na meczu ok tysiac osob, doping prowadzony od pierwszego gwizdka.

Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 06.11.2010, 15:11
Jestem pod wrażeniem tego co wyprawia Mączyński Łks-ie.
A czy ktoś wie jaki wynik na młodej Wiśle ?
Odpowiedz cytując
Adamek21
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 06.11.2010, 15:15
a my go oddalismy czy wypożyczyliśmy
"Można wyjechać za granicę, można też grać całe życie w jednym klubie. Ja wybrałem drugą opcję i jestem z tego dumny" - Arkadiusz Głowacki

"Na jednej z konferencji po zakończeniu przygody z reprezentacją mówiłem, że chciałbym zostać w Wiśle nawet do 40. roku życia...Jeżeli zależałoby to tylko ode mnie, to chciałbym zostać" - Radosław Sobolewski."

"Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub." - Bogusław Cupiał
Odpowiedz cytując
bearex
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 06.11.2010, 15:16
wypożyczenie
Odpowiedz cytując
Adamek21
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 06.11.2010, 15:17
e to dobrze
"Można wyjechać za granicę, można też grać całe życie w jednym klubie. Ja wybrałem drugą opcję i jestem z tego dumny" - Arkadiusz Głowacki

"Na jednej z konferencji po zakończeniu przygody z reprezentacją mówiłem, że chciałbym zostać w Wiśle nawet do 40. roku życia...Jeżeli zależałoby to tylko ode mnie, to chciałbym zostać" - Radosław Sobolewski."

"Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub." - Bogusław Cupiał
Odpowiedz cytując
usioc1
Member

Od: 06.2008

Stary 06.11.2010, 15:17
http://cracovia.pl/pilka-nozna/mecze..._ME:_Cracovia_

Wstyd, pejsy prowadzą relacje, a od nas z klubu nikt sie nie pofatygował...
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.11.2010, 15:55
Koniec meczu.
Młoda Wisła, tak jak pierwsza drużyna, pokonała Cracovię 1:0!
Bramkę w 43. minucie zdobył Jirsak.

Wisła ma 28 pkt i zrównała się z Legią, która przewodzi tabeli. Zobaczymy jak zakończy się spotkanie stołecznej drużyny z Jagą w Białymstoku.

Brawo Panowie!

Derby Krakowa - Jesień 2010: 2 zwycięstwa Wisły Kraków
Odpowiedz cytując
glob
Junior Member

Od: 06.2008

Stary 06.11.2010, 15:55
no i gitara ME tak samo
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 06.11.2010, 15:57
Wyjściowy skład Młodej Wisły:
Kurto – Burliga, Cyzio, Nalepa, Cygal, Jeleń, Jirsak, Brud, Chrapek, Rado, Rios

Bravo!!!
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując
neq.
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 06.11.2010, 17:14
słaby mecz Wisła miała kilka szans ale i żydki też mogły coś trafić, bardzo dobrze bronił Kurto
Całe g2 zapełnione i doping prowadzony cały mecz, ogólnie fajne sobotnie popołudnie chociaż z dużą ilościom bluzgów na odmieńców i zrobiło sie troche anty
"Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 06.11.2010, 17:42
brawo dla Chrapka, chłopak się świetnie pokazuje, dać mu szansę.
ładnie też Kurto. ogólnie przyzwoita gra, powinno być więcej niż 1-0.
Odpowiedz cytując
Mila
Banita

Od: 09.2010

Stary 06.11.2010, 20:48
neq. napisał(a):Wyświetl post
fajne sobotnie popołudnie chociaż z dużą ilościom bluzgów na odmieńców i zrobiło sie troche anty
no przepraszam cie bardzo ze przyspiewki anty cie urazily :| mecze derbowe maja to do siebie ze leca bluzki i finito...Wczoraj Cracovia po nas jezdzila bluzgali na nasze zgody na maleckiego to rozumiem ze my mielismy siedziec cichutko? fakt faktem bylo bardzo duzo Anty(kolo mnie siedzialy osoby ktore je liczyly na koniec wyszlo ponad 100 w calym meczu) ale mielismy do tego prawo!
Ogolnie meczyk fajny pod kazdym wzgledem...
Odpowiedz cytując
AL_PB
Member

Od: 06.2010

Stary 06.11.2010, 21:13
Ale skoro parchy nie mają inwencji twórczej, by zaśpiewać coś innego od napinkowych pieśni to nie znaczy, że my też musimy.

Na początku było to znośne, ale gdy co drugą przyśpiewką było "barak 6, barak 6...", albo "Jebać Żydów S....ysynów", to robi się nudno. We wszystkim trzeba mieć umiar.
Odpowiedz cytując
avangarda
Senior Member

Stary 06.11.2010, 21:31
Mila napisał(a):Wyświetl post
Wczoraj Cracovia po nas jezdzila bluzgali na nasze zgody na maleckiego to rozumiem ze my mielismy siedziec cichutko? fakt faktem bylo bardzo duzo Anty(kolo mnie siedzialy osoby ktore je liczyly na koniec wyszlo ponad 100 w calym meczu) ale mielismy do tego prawo!
A to znaczy, że mieliśmy się zniżać do ich poziomu? Chyba lepiej pokazać, kto jest inteligentniejszy, nie?
Odpowiedz cytując
h3po4
Senior Member

Stary 06.11.2010, 22:00
No lekka przesada była z tym anty, trochę już mdliło hehe no ale też było dużo innych normalnych przyśpiewek
Być okrutny i odważny
Zmienić dolę swą przeklętą
Trochę zemsty, trochę krwi
Worek z forsą mieć pod głową
Wtedy ma się piękne sny
Odpowiedz cytując
max TS
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 06.11.2010, 22:26
Mila napisał(a):Wyświetl post
no przepraszam cie bardzo ze przyspiewki anty cie urazily :| mecze derbowe maja to do siebie ze leca bluzki i finito...Wczoraj Cracovia po nas jezdzila bluzgali na nasze zgody na maleckiego to rozumiem ze my mielismy siedziec cichutko? fakt faktem bylo bardzo duzo Anty(kolo mnie siedzialy osoby ktore je liczyly na koniec wyszlo ponad 100 w calym meczu) ale mielismy do tego prawo!
Ogolnie meczyk fajny pod kazdym wzgledem...
Derby derbami ale stadion Wisły to nie jakiś rynsztok. Myslalem ze mamy madrzejszych kibicow niz Cracovia ale po tym co dzisiaj zobaczylem to powaznie sie nad tym zastanawiam. Oni na nas bluzgali 20 minut w meczu a my na nich 80 minut...
Przychodze na Wisle i mam ochote kibicowac naszemu klubowi a nie robic bydła.
Jeszcze te przyspiewki typu "barak 6..." czy "Auschwitz Birkenau sialalala...". Takie rzeczy moga spiewac tylko jakies polmozgi, ktore nie znaja historii i nie wiedza co sie tam dzialo. Pojedzcie tam,poczytajcie troche, a potem na kleczkach na Jasna Gore (przeciez 95% Polakow to katolicy, podobno). Jakby Ci tam rodzine zabili to tez bys tak spiewal? teraz drastyczny przyklad. Jakby twoja żone zgwałcił oddział niemcow, potem poderżnęli by jej gardlo, a potem zwolki Twojej żony zgwałciłi caly garnizon ukrainskiej policji pomocniczej to tez bys cieszyl ryja spiewajac "Auschwitz Birkenau sialalala..." Takie rzeczy sie tam dzialy matole.
!!Ekstraklasa w miastach, a nie w wioskach!!
Odpowiedz cytując
AL_PB
Member

Stary 06.11.2010, 22:41
Osobiście pierwsza połowa z przyśpiewkami anty pozbawiła mnie chęci dopingu w drugiej połowie. Praktycznie cały czas stałem z założonymi rękami. Zliczyłem 78 przyśpiewek na żydków i ich zgody. Doliczając bluzgi na sędziego. majchrowskiego, ległe itd wyszłoby ponad 100.
Odpowiedz cytując
Niemogesiezarejestrowac
Member

Od: 09.2010

Stary 06.11.2010, 22:43
A kto prowadził doping?
Odpowiedz cytując
fan1906
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 06.11.2010, 22:50
AL_PB napisał(a):Wyświetl post
Osobiście pierwsza połowa z przyśpiewkami anty pozbawiła mnie chęci dopingu w drugiej połowie. Praktycznie cały czas stałem z założonymi rękami. Zliczyłem 78 przyśpiewek na żydków i ich zgody. Doliczając bluzgi na sędziego. majchrowskiego, ległe itd wyszłoby ponad 100.
widocznie tłuką kompleksiarzy w szkole, na osiedlu, i tu się wykazują..
Odpowiedz cytując
AL_PB
Member

Stary 06.11.2010, 22:54
Niemogesiezarejestrowac napisał(a):Wyświetl post
A kto prowadził doping?
Nie było gniazdowego. Kto chciał to na jana krzyczał i reszta się zajawiała. Ogólnie kilka osób stale coś krzyczało, ale co druga śpiewka była o żydach.

Szczęście, że przynajmniej było kilka naprawdę fajnych przyśpiewek.
Odpowiedz cytując
AL_PB
Member

Stary 06.11.2010, 22:55
fan1906 napisał(a):Wyświetl post
widocznie tłuką kompleksiarzy w szkole, na osiedlu, i tu się wykazują..
Bywa... Chuligani w tłumie i na trybunach. Na ulicach już nie bardzo.
Odpowiedz cytując
Kandzior
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 06.11.2010, 23:02
Gdzie można znaleźć jakąś aktualną tabelę Młodej Ekstraklasy. Oficjalna strona nie jest aktualna.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 06.11.2010, 23:04
Kandzior napisał(a):Wyświetl post
Gdzie można znaleźć jakąś aktualną tabelę Młodej Ekstraklasy. Oficjalna strona nie jest aktualna.
http://www.90minut.pl/liga/0/liga5045.html

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 06.11.2010, 23:04
Kandzior napisał(a):Wyświetl post
www.90minut.pl

Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Stary 06.11.2010, 23:14
Jeśli dla kogoś argumentem jest, "że na Kałuży też bluzgają" to ja nie mam pytań. Pewnie, zejdźmy do ich poziomu bo oni już tam są. Świetny argument Panowie...

My jesteśmy Wisła Kraków. To do czegoś powinno nas zobowiązywać. Przynajmniej do tego, żeby prezentować się co najmniej o niebo lepiej niż koleżanki z gorszej strony błoń. Szczególnie gdy nie ma kibiców gości na stadionie, a na boisku grają w większości chłopaki, których średnia wieku oscyluje w okolicach 20 lat...
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 07.11.2010, 00:01
Ja mam tylko nadzieję, że ci co dziś tak głośno krzyczeli "wszyscy wstają i śpiewają" a potem z automatu bo tak należy przecież "ruszcie dupy" ruszą swoje na kolejne mecze Młodej Wisły bo z dotychczasowych wizyt na stadionie Wawelu i przy R22 odnoszę wrażenie, że to inni powinni wam zaśpiewać "ruszcie dupy"!

Cytat:
no przepraszam cie bardzo ze przyspiewki anty cie urazily :|
mnie akurat nie uraziły ale mnie irytowały, że zamiast usłyszeć

Cytat:
# Jak długo na Wawelu- Hymn
# Biała Gwiazda na niebie się mieni
# Chłopcy z Reymonta
# Chociaż w świecie
# Gdzieś w starym mieście

j... żydów sk...

# Moja jedyna miłość
# Na polu jest mrok
# Najwspanialszy klub na świecie

cracovia to
to słyszałem

Cytat:
barak 6
jabać zydów
cracovia to....
pzpn

Wisła to jest potega

ch... ci na imię
legia to
majchrowski skur...

jazda jazda jazda

nie jestesmy aniołami....
jebac zydow
barak 6
cwel
różnicą chyba widać

Cytat:
fakt faktem bylo bardzo duzo Anty(kolo mnie siedzialy osoby ktore je liczyly na koniec wyszlo ponad 100 w calym meczu) ale mielismy do tego prawo!
w przyszłej rundzie mam nadzieję, na meczu Ekstraklasy zobaczysz jak wygląda doping w meczu derbowym i jak będzie wyglądało prawo do bluzgów na Cracovię.

jak się za coś zabieracie to róbcie to mądrze i z głową bo my nie Cracovia ale WIELKA WISŁA jesteśmy!

Brawo dla Młodej Wisły pokonali odwiecznego rywala i są na chwilę obecną liderem. Brawo Wiślacy! Wisła Pany!
Ostatnio edytowane przez PvD : 07.11.2010 o godz. 00:18.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów