The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.11.2010, 21:38
Co do Skorży to przypomina mi się sytuacja jak wszyscy się zastanawiali jak przywitanie będzie Frankowski. Cały młyn D3 wstał , a tak wszyscy mówili , że gwizdami itd. Osobiście czekałem na ten mecz bardzo, bardzo długo i na Maciusia też!
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 06.11.2010, 21:41
Titto napisał(a):Wyświetl post
Żurawski strzelił bramkę z Widzewem w sumie możemy dać mu szansę. ew. do ataku można wziąć też Małeckiego iż nie mogę patrzeć na jego nieudane dośrodkowania.
Żuraw też wziął wczoraj jednego obrońce na siebie i między innymi dzięki temu Boukhari miał więcej miejsca
Odpowiedz cytując
Kris Dee
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 06.11.2010, 21:46
Moja propozycja ustawienia na mecz z Legią. Stosowane najczęściej we Włoszech 4-3-3 bez skrzydłowych, zagęszczony środek pola Sobol i Wilk harują/asekurują,
Guła do rozegrania od tyłu, dalej trójkąt Kirm,Rios.Brożek a po skrzydłach bardzo ofensywnie Cikos z Palicem, jeżeli by nie szło to boczni obrońcy ograniczają się do bronienia.

Moim zdaniem to najlepsze ustawienie dla Wisły na obecną chwile.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 06.11.2010, 22:10
Kris Dee napisał(a):Wyświetl post
Moja propozycja ustawienia na mecz z Legią. Stosowane najczęściej we Włoszech 4-3-3 bez skrzydłowych, zagęszczony środek pola Sobol i Wilk harują/asekurują,
Guła do rozegrania od tyłu, dalej trójkąt Kirm,Rios.Brożek a po skrzydłach bardzo ofensywnie Cikos z Palicem, jeżeli by nie szło to boczni obrońcy ograniczają się do bronienia.

Moim zdaniem to najlepsze ustawienie dla Wisły na obecną chwile.
Na pozycję Paljicia lepiej by było wystawić Piotra Brożka moim zdaniem. Paljić w meczu z Cracovią popełnił mnóstwo fatalnych błędów. Wolę już oglądać Pietie. W sumie na ten mecz dobrym rozwiązaniem byłaby gra dwoma defensywnymi pomocnikami trzeba jakoś zabezpieczyć tyły. Upilnować trzeba przede wszystkim Kucharczyka i Manu nie możemy też dokonywać przewinień w okolicach pola karnego, iż Kiełbowicz świetnie potrafi wbić piłkę w pole karne.
Odpowiedz cytując
wiśnia
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 06.11.2010, 22:15
Środek obrony tragedia, Cikos cienki, na lewej obronie pomocnik Palijć, który będzie miał przeciwko sobie Manu i Radovicia....uuuu bedzie ostro
Ktoś tutaj napisał,że mamy porównywalny skład z Legią, chłopie wez ochłoń i nie pisz głupot....
Ostatnio edytowane przez wiśnia : 06.11.2010 o godz. 22:18.
Odpowiedz cytując
Kris Dee
Senior Member

Stary 06.11.2010, 22:20
Wiem że Palic zagrał słabo ale nie zmieniałbym nic w linii obrony przed tak ważnym meczem. Widać że jest już jakaś chemia między obcokrajowcami i jak zagra teraz Pietia to cholera wie co z tego wyjdzie. Skoro drużyna wyglada źle fizycznie to chyba logiczne że powinniśmy grać dwoma DMF żeby jakoś nadążać za akcjami rywali.
Ostatnio edytowane przez Kris Dee : 06.11.2010 o godz. 22:27.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 06.11.2010, 22:29
Piotrek moim zdaniem od Paljcia gorzej nie zagra. Ponadto ma większe od Paljcia doświadczenie na tej pozycji.
Jednak prawdą jest, że w obronie jest chu*owo i prawda jest taka, że cała ta linia obrony jest do wymiany i najlepiej będzie jak dokonamy tego już w najbliższym oknie transferowym aby piłkarze się zgrali.
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 06.11.2010, 22:36
Zdecydowanie ustawienie: Pawełek - Cikos, Chavez, Bunoza, Piotrek-Rios,Sobolewski,Wilk,Kirm - Garguła(Małecki), Paweł. I będzie dobrze. I najlepszy doping.

Odpowiedz cytując
Kris Dee
Senior Member

Stary 06.11.2010, 22:38
Tak wymienimy cała linie obrony i od razu będą grali super. Chyba że kupimy cały blok obrony w pakiecie to wtedy co innego. Ja uważam że mimo wszystko z tą obroną jest coraz lepiej, goście zostali wrzuceni od razu na głęboką wodę, przecież nigdzie na świecie tak nie robią i wymienia się poszczególne ogniwa. Zobacz jak to jest na zachodzie kupują nowego zawodnika np. Marcelo w PSV jest wprowadzany powoli a u nas młody Bunoza ma na dzień dobry dyrygować obroną.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 06.11.2010, 22:40
Ja się jeszcze nastawiam na brutalne starcia Vrdoljak/Borysiuk kontra Sobolewski. Myśle, że bedzie kartkowanie
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 06.11.2010, 22:43
W przypadku Vrdoljaka i Sobola to są ostre starcia, w przypadku drwala Borysiuka - brutalne. Istotna różnica.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 06.11.2010, 23:42
Remis brałbym w ciemno. Po tym co ostatnio prezentujemy to z niego cieszyłbym się bardzo. Wiadomo, że zwycięstwo najlepsze jednak jako realista po tym co oglądamy jakoś nie wierze, że nagle zaczną grać o dwie klasy lepiej. Jeśli się zepną to może, ale pewności nie ma.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 06.11.2010, 23:51
Ja powiem tak:
Albo wygramy jakimś cudem, albo dostaniemy po dupie ze 4-1 ,bo jak już na R22 przegrywamy to konkretnie
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 06.11.2010, 23:55
Nie ma takiej opcji żeby przed własną publicznością przegrać taką różnicą bramek. Co do passy Legii to każda, nawet ta najdłuższa się kiedyś kończy. Miejmy nadzieje, że nastąpi to w meczu z naszą Wisłą.

Żadna z drużyn nie jest w tym meczu faworytem.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 07.11.2010, 00:38
Myślę, że będzie 2-2
Odpowiedz cytując
ooona
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 07.11.2010, 00:44
Legia zagrała całkiem niezły mecz przecwko Jagielloni, my z kolei koszmarnie z Lechem i jeszcze gorzej z Cracovią. Jeśli zagramy tak jak z Lechią, jeśli jedyną taktyką nie będą dzidy "na Brożka" to są jakieś szanse, w przecinym wypadku będzie "masakra".
Odpowiedz cytując
orm
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 07.11.2010, 08:30
Zdumiewa mnie mówienie że Legia nic nie gra. W końcu wygrali 4 ostatnie mecze: z obecnym liderem i drużynami z 3 i 4 miejsca. To jest nic? To w takim razie co my gramy? Tak mi się przypomina mówienie że Lech nic nie gra przed naszą wyprawą do Poznania.
Odpowiedz cytując
Kris Dee
Senior Member

Stary 07.11.2010, 08:46
Oczywiście że Legia jest obecnie w dużo lepszej formie lepiej biegają i obrona też zaczęła grać pewniej. Stąd moja propozycja ustawienia ala Milan i trzeba liczyć na to że albo sie przebudzą albo bedziemy miec zwyczajnie farta.
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 07.11.2010, 08:55
Nie będzie łatwo.. Legia niestety powolutku się rozkręca. My natomiast... no cóż. Bywały lepsze okresy gry, ale jeszcze nie zagraliśmy w tym sezonie całego meczu dobrego.. Realnie patrząc, remis (najlepiej bramkowy) nie byłby dla nas zły.

Choć idąc na stadion w czerwoych koszulkach, musimy zrobić wszystko, żeby pomóc dopingiem zdobyć te 3 punkty!
Odpowiedz cytując
mhl_pl
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 07.11.2010, 09:02
duce! napisał(a):Wyświetl post
Jednocześnie przegrywając z Levadią, Cracovią i chyba przez serię 4 spotkań nie mogąc pokonać Legii, a w podobnej ilości meczy także Lecha.
I zdobywając dwa mistrzostwa Polski. A teraz to raczej cięzko nam sie będzie załapac do europejskich pucharów.
Piotrze R. Legendo Kuchenkorza - Pozdrowienia do Więzienia...
Odpowiedz cytując
mhl_pl
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 07.11.2010, 09:06
wiśnia napisał(a):Wyświetl post
Środek obrony tragedia, Cikos cienki, na lewej obronie pomocnik Palijć, który będzie miał przeciwko sobie Manu i Radovicia....uuuu bedzie ostro
Ktoś tutaj napisał,że mamy porównywalny skład z Legią, chłopie wez ochłoń i nie pisz głupot....
Ja to napisałem i cały czas to podtrzymuje. Jako Wiślak nigdy nie czułem, nie czuje i nie będę się czuł gorszy do Warszawiaków. Wiem, że to jest subiektywna moja ocena składów Wisły i Legii, ale takie mam zdanie i kropka - .
Piotrze R. Legendo Kuchenkorza - Pozdrowienia do Więzienia...
Odpowiedz cytując
SV_
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 07.11.2010, 09:16
Bylo 3:0 dla nas ostatnio, teraz bedzie dla nich. Szkoda ze obie durzyny ustepują jakims innym tworom w tym sezonie. Lubilem te pojedynki miedzy nami a Legia. Teraz jakies amicopodobne stwory sie pchaja gdzies.
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 07.11.2010, 09:31
Cytat:
Bylo 3:0 dla nas ostatnio, teraz bedzie dla nich. Szkoda ze obie durzyny ustepują jakims innym tworom w tym sezonie. Lubilem te pojedynki miedzy nami a Legia. Teraz jakies amicopodobne stwory sie pchaja gdzies.
Zwłaszcza, ze Legia na własnym stadionie męczy się z Górnikiem Zabrze. Nie przesadzajmy z tą Legią. Ona nic nie gra - tylko stale fragmenty są ich mocną stroną i tyle. Mamy wysokich obrońców, więc nie powinno być źle. Popracować przez te pare dni nad ustawieniem i będzie dobrze.

Wygrać z Legią i zatrzymać ich marsz
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 07.11.2010, 10:24
orm napisał(a):Wyświetl post
Zdumiewa mnie mówienie że Legia nic nie gra. W końcu wygrali 4 ostatnie mecze: z obecnym liderem i drużynami z 3 i 4 miejsca. To jest nic? To w takim razie co my gramy? Tak mi się przypomina mówienie że Lech nic nie gra przed naszą wyprawą do Poznania.
normalnie powalająca seria, mało kto jest ją w stanie powtórzyć
nic gra, my też nic nie gramy, wyrównany mecz bez faworyta, ale jako, że gramy u siebie więc...

TYLKO 3 PKT!
Odpowiedz cytując
Bielau
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 07.11.2010, 10:34
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
normalnie powalająca seria, mało kto jest ją w stanie powtórzyć
nic gra, my też nic nie gramy, wyrównany mecz bez faworyta, ale jako, że gramy u siebie więc...

TYLKO 3 PKT!
Oglądałeś ich mecz z Jagą i nasz z craxa i Lechem? My nie potrafiliśmy nawet jednej składnej akcji w dwóch meczach stworzyć...może Legia nie gra jakoś porywająco ale przynajmniej potrafi wymieniać podania, grać z pierwszej piłki itp. No ale cóż serce każe wierzyć że dostaną u nas po wyrównanym meczu i zdobędziemy 3 pkt
Odpowiedz cytując
ciesla1991
Member

Od: 10.2007

Stary 07.11.2010, 11:09
1Jagiellonia Białystok122517-10 2Korona Kielce122318-13 3Legia Warszawa122115-15 4GKS Bełchatów121913-12 5Górnik Zabrze121913-16 6Wisła Kraków121815-15 7Lechia Gdańsk111716-11 8Polonia Warszawa101615-9 9Arka Gdynia12167-7 10Zagłębie Lubin12159-13 11Widzew Łódź121416-13 12Polonia Bytom121411-14 13Ruch Chorzów11139-9 14Śląsk Wrocław121313-17 15Lech Poznań101113-11 16Cracovia Kraków1249-23
Pasuje 1 liga z lechem i cracovia )
Odpowiedz cytując
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 07.11.2010, 11:17
niestety ale jak nasi gracze będą mili taką dyspozycje jak z Cracovia to legia z nami wygra:( i nie ma co gadać że są słabi bo słaba jest ale wisła!! Składu być może nie maja mocniejszego ale w tej chwili grają dużo lepiej. A Lech pokazał że grać umie. Niby city zagrało w dziwnym ustawieniu ale ich gra była po prostu ładna dla oka. I jak się zmobilizują to potrafią. Legia też z nami wygra i byle do marca zobaczymy czy Robert jest db trenerem dopiero wtedy A co do posta wyżej lech na 100% nie spadnie..Po prostu grają zbyt dobrze teraz zobaczycie
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 07.11.2010, 11:21
Już wkrótce na ekranach C+ w całym kraju: 7 tłustych lat Cracovii
Scenariusz: nieomylny prezes widmo. Reżyseria: dr wiktor wektor z kańczugi.
W rolach głównych: - nie działający system identyfikacji kibiców - dział marketingu chlejący na trybunach - tworzenie niepowtażalnych plakatów na mieście
- oszczędzanie przez niedoświetlanie - ustalanie składu za trenera - stroje i pamiątki z czerwonego pudła - walka z syndromem Pilcha oraz subkulturą porażki
- produkcja piłkarzy netto - prezesowe olewanie treningów noworocznych - frekwencja podawana z dokładnością do 5000 osób - reklamowanie nieistniejącego banku
- obrotowe bandy reklamowe pokazujące na zmianę logo Comarchu i Comarchu.

Z Kańczugi pochodzi Jakub Tabisz.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 07.11.2010, 11:25
zbymak napisał(a):Wyświetl post
...
Co za inteligentna ironia, boki zrywać...

Napisz teraz bajkę o zimowych transferach - będzie śmieszniej.

Żeby nie robić OT:

Legia gra obecnie dużo solidniej od nas, co nie znaczy, że przy Reymonta skazani jesteśmy na porażkę. Mecz bez faworyta.
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 07.11.2010 o godz. 11:27.
Odpowiedz cytując
Dubi
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 07.11.2010, 11:27
na dzien dzisiejszy Legia moim zdaniem prezentuje sie lepiej. Jestem jednak przekonany, ze o wyniku zdecyduje forma dnia, mecz bedzie wyrównany, zdecydowanie stawiam na remis, a jeśli już ktos wygra ten mecz, zdecyduje jedna bramka
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów