The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.11.2010, 18:21
Jak dla mnie GKS nie ma pomysłu na doprowadznie do remisu. Tylko takie nieprzekonowujące wrzutki. WKS tym czasem gra zdecydowanie. Dobrze to wygląda póki co dla WKS-u.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 06.11.2010, 18:23
Filippo123321 napisał(a):Wyświetl post
Jaga jak na wyjazd i mecz z mocną drużyną, to zaprezentowała się przyzwoicie.

Juz sobie wyborazam jak wygladalaby nasza gra na Łazienkowskiej ;o
Dokładnie. Przypominam sobie jak wyglądała nasza gra na Bułgarskiej. Jagiellonia w Warszawie miała tyle samo strzałów co Legia.

Skorża fajnie ogarnął sytuacje, i Legia oficjalnie jest z powrotem w walce o tytuł. Mam nadzieje, że za tydzień dostanie klapsa w dziąsło
Powód: cytat
Ostatnio edytowane przez Oldpara : 06.11.2010 o godz. 18:24.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 06.11.2010, 18:23
Najbardziej profesjonalny i medialny klub w Polsce zalicza kolejną, oczywiście zupełnie przypadkową i incydentalną wpadkę:

http://www.sport.pl/lechpoznan/1,104..._od_Lecha.html

A ja naiwnie myślałem że kwestia rozliczeń z Lewandowskim została już dawno uregulowana.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
63624
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 06.11.2010, 18:26
Nie wiem co jest z tą murawą w Bełchatowie, na ekranie nieźle wygląda, a grajki co chwila wywracają się nieatakowani. Deszcz padał i ślisko, czy jak?
"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 06.11.2010, 18:36
@63624

Przypatrz się jak piłka podskakuje na boisku - murawa jest po prostu nierówna.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 06.11.2010, 18:36
Coś z tą murawą rzeczywiście jest nie tak. Leżą równie czesto co Szymkowiak na dupie w okresie schyłkowym swojej gry w Wiślle. Ja tu 3 punkty widze,tylko zdecydowanie w kontrach i byłby spokój.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
TS Girl
Member

Od: 07.2009

Stary 06.11.2010, 18:42
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
bo jak spiewali WTSK czy Malecki gej czy inne .... Ci na imie Malecki... to az mi sie szyby trzesly w oknach a jak spiewali cos tam o Cracovii to tylko jakies mruczenie slyszalem.
Tak samo było z hymnem Cracovii - głośno słychać było jedynie wiadomą linijkę, reszta tak jakoś cicho...
Odpowiedz cytując
63624
Senior Member

Stary 06.11.2010, 18:45
Murray, no tak jak się przypatrzeć, to tam niezłe kartoflisko jest. Sotirovic wrócił teraz do normy i nie strzelił gola, choć na całe 100% to sytuacja nie była chyba. Bełchatów mimo wszystko zepchnął nas do obrony teraz...Tylko spokój może nas uratować.
"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 06.11.2010, 18:54
Ja tu widzę ładne punktowanie w przypadku WKS-u. Ja tu widzę 2 mecze i 6 punktów. Wrócili do ligowej gry. Bardzo fajnie. Ja tu widzę postęp. Dobra kolejka.

A tak swoją drogą w Bełchatowie to mają jakiś kibiców,bo to wyglądało jakby grali na Oporowskiej.
Odpowiedz cytując
63624
Senior Member

Stary 06.11.2010, 18:58
Wiem, że Lenczyk nie jest tu lubiany za trenowanie waszej "ulubionej" sąsiadki, ale jego sprowadzenie do Śląska to był bardzo dobry ruch naszych włodarzy. Najpierw przestaliśmy przegrywać, a teraz jeszcze wygrywamy. Seria 5 meczów bez porażki i 2 zwycięstwo z rzędu. Owszem w tym meczu były błędy i wypaczenia, ale cel główny coraz bliżej: zaczynamy wyrywać się ze strefy spadkowej.
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 06.11.2010, 18:59
Tak swoją drogą to w tej chwili układ tabeli od miejsca 10 w dół jest wymarzony, nic tylko się napawać ;]
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 06.11.2010, 18:59
I się udało. Pisałem tutaj parę tygodni temu, że najbliższe mecze (Korona, Górnik, Jaga) są najważniejsze w sezonie. Wróciliśmy do gry, mimo beznadziejnego początku. Ale muszę przyznać, że Jagiellonia to najlepsza drużyna jaka do nas w tej rundzie przyjechała - po 20 minutach brałem remis w ciemno. Teraz mecz z Wisła, remis w ciemno i jedziemy dalej - najważniejsze, że nawet w wypadku porażki nie wylatujemy z gry o puchary etc.

dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
fajny mecz w Wawie - eh, dlaczego my nie potrafimy zrobić takiego kotła jak legioniści ?

22 tysiące.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 06.11.2010, 19:00
No to juz teraz klub wystepujacy goscinnie w ekstraklasie naszego kraju
musi spaść - bo sobie nie wyobrażam, zeby uczciwie sie z takiej sytuacji uratowac
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 06.11.2010, 19:05
No i proszę. Liga robi się coraz ciekawsza.

Cracovia pogrąża się na dnie. Śląsk ucieka z głową spod topora. Aż dziw, że pejsy nie zostawiły Lenczyka... To naprawdę dobry trener.
Legia pokonuje Jagę, przez co pomaga nam zredukować straty do lidera.

Wypada, aby dzisiaj Arka zremisowała, albo nawet pokonała Koronę, gdyż kielczanom grozi podgonienie Jagiellonii, a przecież to nie może tak być.
Jutro zacne byłyby zwycięstwo Lechii, w najgorszym razie remis. No i albo wygrana, albo remis Ruchu z Lechem. Choć przyznam, że poznaniaki raczej mogą to wygrać z łatwością...
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 06.11.2010, 19:16
Mimo porażki Jagę wciąż uważam za jednego z faworytów do MP, bo naprawdę w pierwszej połowie pokazali że grać to oni potrafią. Bramka do szatni Vrdoljaka ich trochę przybiła, ale nawet w drugiej połowie mieli szanse na doprowadzenie do remisu. Niezły mecz, na boisku i na trybunach

Oby Rado tak pykał do końca rundy, a może ze 2 mln euro nam wpadną. Wszakże jest jeszcze młody, tylko kończy mu się kontrakt.

Ciekawy jestem co sądzicie o tym nieuznanym golu w 1 poł? Z trybun wyglądało na faul Frankowskiego, a nigdzie nie ma jeszcze powtórki.
Odpowiedz cytując
FajQ
Senior Member

Stary 06.11.2010, 19:19
Cytat:
Cracovia pogrąża się na dnie. Śląsk ucieka z głową spod topora. Aż dziw, że pejsy nie zostawiły Lenczyka... To naprawdę dobry trener.
Zgadzam się. Ulatowski też jest bardzo dobrym trenerem.Nic nie zdziałali u sąsiadki bo poprostu Cracovia jest mega chu**wa.
Odpowiedz cytując
Rev
Junior Member

Od: 02.2009

Stary 06.11.2010, 19:20
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Ciekawy jestem co sądzicie o tym nieuznanym golu w 1 poł? Z trybun wyglądało na faul Frankowskiego, a nigdzie nie ma jeszcze powtórki.
Nagrałem sobie mecz i w tej chwili go oglądam. Nie faul, a spalony.. i to można powiedzieć, że kontrowersyjny. Nie było dokładnej powtórki, dzięki której dało się to stwierdzić na 100%.
Odpowiedz cytując
FajQ
Senior Member

Stary 06.11.2010, 19:28
Sam Frankowski nie był na spalonym. Inny piłkarz był na spalonym i zrobił ruch głową do do piłki , czyli brał udział w akcji i absorbował uwagę bramkarza.Dla mnie słuszny spalony.
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 06.11.2010, 19:31
Co do tego spalonego to ten który ostatecznie strzelił bramkę (Skerla?) na spalonym nie był. Natomiast w momencie strzału na spalonym był Franek i mimo iż piłki nie dotknął to sędzia mógł uznać to jako przeszkadzanie bramkarzowi, zwłaszcza że Tomek podskoczył do tej piłki.
Więc obiektywnie patrząc, gol wg. mnie prawidłowo nie uznany.

Co do Legi to grają solidnie ale bez szału. Ogólnie ciężko w tym momencie wskazać zespół który by jakoś przerastał tą ligę. Praktycznie w każdym spotkaniu trudno wskazać faworyta.
A przed spotkaniem z Legią, to nie obawiam się o ich formę ale niestety o naszą.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 06.11.2010, 19:31
To zagadką jeszcze pozostaje co się stało z Pączkiem, że nie strzelił tej dobitki na 2-0.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 06.11.2010, 19:34
Rev - Franek był na spalonym. Około 0,5 metra, także decyzja dobra.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 06.11.2010, 19:35
Arka 1:0 Korona
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 06.11.2010, 19:36
Właśnie Franek był na spalonym, zaś Skerla który strzelił bramkę był za obrońcami. Ewidentny błąd sędziego(chyba że podciągnął ruch głową Frankowskiego pod absorbowanie bramkarza, co jednak byłoby mocno naciągane)
Odpowiedz cytując
FajQ
Senior Member

Stary 06.11.2010, 19:38
A pomyliło mi się.Byłem pewien że to Franek gola strzelił.Wkażdym razie zadecydowało zachowanie gracza który był na spalonym czyli Frankowskiego ,który jak wspominałem absorbował uwagę bramkarza i zrobił ruch glową do piłki.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 06.11.2010, 19:40
Kilka uwag po meczu :

Borysiuk - Niezly mecz ale powinien dostac zoltko. Gracz meczu moim zdaniem. Dwa przezuty mial kapitalne no i czyscil, jak zwykle zbyt "mocno".
Manu - Za bardzo kombinuje i za czesto wychodzi z pilka na aut.
Iwanski - Co on zrobil w polu karnym to ja nie wiem do teraz. Musze zobaczyc jakas powtorke bo wygladalo to arcykomicznie.
Kucharczyk - Szacunek za to co robil na boisku. Nie strzelil ale on nie bedzie typowim egzekutorem.
Rzezniczak - Wiedzialem ze dostanie kartke i nie zagra z Wisla

Kupisz - Gosciu jest przykry. Widzialem za kazdym razem jak przepychal sie na chama i faulowal jego pedalskie machanie lapami i pretensje do sedziego.

Mecz fajnie sie ogladalo, ale milej sie dopingowalo. Jaga fajnie sie zaprezentowala na trybunach. Zawsze mi sie ich "wyjazdowa" flaga podobala, a dzisiaj ladnie ja bylo znowu widac

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
spidey
Banita

Od: 09.2005

Stary 06.11.2010, 19:48
Na trybunach fantastycznie, mecz bardzo przyzwoity, Pączek niezła łamaga.

Fajna fotka:
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Stary 06.11.2010, 19:50
O widze, że na Legii kazdy zawodnik ma osobną szatnie
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 06.11.2010, 20:01
Jaka bramka Ediego,....a mać trzapki z głów,a jak Korzym ładnie się zastawił,palce lizać. Taki to proste ale jak widzę naszych asów to nie wiem czy by tak potrafili. Ten Edi to jest magikStary niby a jak gra.

Szczerze mówiac z tego co widziałem jednym okiem to Arka miała więcej z gry niż Korona.

Michniewicz sięgnął dna reklamując weszlo. Skoro już musiał to zrobić to dobrze by było jakby mu ktoś wytłumaczył,że weszło to nie portal a zwyczajna strona.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 06.11.2010 o godz. 20:07.
Odpowiedz cytując
LuKaS TSW
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 06.11.2010, 20:08
Ogólnie Arka ciśnie, stwarza sytuacje a Korona strzela gola...
Marszałku,to "trzapki z głów" to celowo?
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 06.11.2010, 20:11
LuKaS TSW napisał(a):Wyświetl post
Ogólnie Arka ciśnie, stwarza sytuacje a Korona strzela gola...
Marszałku,to "trzapki z głów" to celowo?
A jakże. Toż to Korona to czapki nie zdejmę ale chciałem żeby było ładnie to zdejmę trzapkę
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów