The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
matkur
Senior Member

Od: 05.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.11.2010, 12:36
problem Wiślaków jest w tym że nie grają na 1 kontakt. za długo prowadzą piłkę, niepotrzebnie długie piłki które na samego Brożka. była 1 akcja w meczu co Wiślaci sklepali na raz i od razu zostawili cracxe.
klepać klepać TS
Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 06.11.2010, 12:46
Jazon napisał(a):Wyświetl post
I tak wszyscy tu narzekali na Boukhariego, a prawda jest taka, że gdyby na miejscu Boukhariego znalazł się jakiś inny zawodnik (Małecki, Brożek, Żurawski czy ktokolwiek inny), to pewnie ta sytuacja skończyłaby się wywaleniem piłki w trybuny. Strzał "z pierwszej" z lewej nogi prosto w ten róg po ziemi tak jak to miało być strzelone - i tak to zostało wykonane. Boukhari jest spasiony ale ma technikę i to nas dzisiaj uratowało.

Brawo Boukhari, tym golem zapracowałeś sobie na nasz szacunek

I dodam jeszcze: Brawo Kirm. Świetne dogranie, zresztą nie jedno w tym meczu.
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 06.11.2010, 12:54
Polska mentalność ... wygrywamy to wszystko ok, jak przegrywamy to totalna zjebka !
Mecz tragiczny, wszyscy co w tym meczu uczestniczyli powinni zostać zastąpieni przez innych oprócz kilku zawodników jak Brozio, Chavez, Pawełek bo ten mecz tragicznie wyglądał. Kirm największa gwiazda niby tego meczu przez 90 minut nie potrafił stworzyć sytuacji nie potrafił dośrodkować, nie potrafił kiwnąć Janusa, nie potrafił celnie podać , no ale zaliczył asyste i wielki bohate, no ale zrobił chociaż 2 akcje w przeciwieństwie do Małego, który zagrał tragicznie ;/
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 06.11.2010, 13:03
anthony09 napisał(a):Wyświetl post
Polska mentalność ... wygrywamy to wszystko ok, jak przegrywamy to totalna zjebka !
Mecz tragiczny, wszyscy co w tym meczu uczestniczyli powinni zostać zastąpieni przez innych oprócz kilku zawodników jak Brozio, Chavez, Pawełek bo ten mecz tragicznie wyglądał. Kirm największa gwiazda niby tego meczu przez 90 minut nie potrafił stworzyć sytuacji nie potrafił dośrodkować, nie potrafił kiwnąć Janusa, nie potrafił celnie podać , no ale zaliczył asyste i wielki bohate, no ale zrobił chociaż 2 akcje w przeciwieństwie do Małego, który zagrał tragicznie ;/
Asysta przy bramce
Gdyby Brozek jakims cudem nie trafil w Cabaja to bylaby druga asysta po minieciu obroncy
Wkrecenie w ziemie obroncow i strzal ktory obronil Cabaj, brakowalo tylko zeby to dobic.
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 06.11.2010, 13:19
Ten mecz to koszmar który jednak cudownie się zakończył. Chaosu i bezładnej bieganiny starczyło by na pół rundy - ale to końcu derby - mecz walki

Co do naszych grajków:
1) Bardzo dobry mecz Pawełka - znowu uratował nam skórę. Mam wrażenie że 3 czynniki dobrze na niego wpływają - konkurencja, zmiana trenera bramkarzy, koniec kontraktu. Bardzo jestem ciekaw kto będzie u nas bronił na wiosnę.
2) Zgadzam się z FraMatem co do roli Boukhariego w zespole. Dopóki nie wszedł na boisko w środku pola była wielka czarna dziura w której ginęły wszystkie podania. Nikt poza Sobolem nie był w stanie rozegrać piłki. Stąd te rozpaczliwe balony do przodu made by Bunoza i Chavez. Znamy to dobrze i dopóki nie rozwiążemy tego problemu to nie mamy co liczyć na efektywną grę. Boukhari nie jest jeszcze rozwiązaniem na całe 90 min. ale mimo wszystko po jego wejściu piłka zaczęła chodzić po środku pola. Pozwolę sobie na taką refleksję że do końca rundy nie będziemy wygrywać jeśli Boukhari lub Garguła nie będą dobrze grać w środku.
3) Małecki gra coraz gorzej. Nie wiem czym o jest podyktowane - niechęcią do współpracy, przytłoczyły go "nawoływania" z trybun. Było fatalnie - nie wiem czy można w meczu znaleźć jego 1 udaną akcję. Jeśli nie nauczy się podawać nigdy nie będzie dobrym piłkarzem.
4) Pajlić - słabiutko, chyba jego najgorszy mecz dotychczas - mam nadzieję że najgorszy w sezonie.
5) Kirm ma najlepsze dośrodkowanie z Wiślaków, może mógłby otworzyć warsztaty dla pozostałych naszych "skrzydłowych".
c.d.n.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 06.11.2010, 13:23
Acapelo napisał(a):Wyświetl post
nie rozśmieszaj mnie proszę cię... Boukhari to drewno. na 15 minut i nic więcej
Po pierwsze chlopie, to Twoja sygna jest bez sensu.
A po drugie to jest równie bez sensu jak ten wpis.

Każdy kto ma jakiekolwiek pojęcie o piłce to widział - długie piłki nie braly się z niczego - po prostu nie było do kogo grać, Garguła sam sobie nie radzi, musi mieć wsparcie drugiego ofensywnego pomocnika - w tym przypadku Boukhariego, który demonem szybkości nie jest, ale grać w piłkę potrafi.

Cóż, Łobo nie gra, Pawełek uratował nam dupy, to trzeba się na kimś wyżyć.
Żałośni jesteście niektórzy.

edit: Kirm gra akurat bdb od poczatku tego sezonu, więc też nie rozumiem narzekań na jego osobę - akurat to jest piłkarz, który potrzebuje wsparcia, teraz ma Paljicia i jakoś to wyglada.
Ostatnio edytowane przez JrQ- : 06.11.2010 o godz. 13:25.
Odpowiedz cytując
mobik88
Member

Od: 07.2010

Stary 06.11.2010, 14:52
Panowie i panie...

Wiecie może czy można i skąd (jakiej strony, torrenta czy coś) można ściągnąć cały mecz Cracovia - Wisła wczorajszy?

Z góry wielkie dzięki!
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.11.2010, 15:04
Ajjj powtórzyć to na Wiosnę i ich dobić do spadku to będzie coś PIĘKNEGO!
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 06.11.2010, 15:08
Coś pięknego to będą derby przy 33 tyś widzów

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 06.11.2010, 15:10
mobik88 napisał(a):Wyświetl post
Panowie i panie...

Wiecie może czy można i skąd (jakiej strony, torrenta czy coś) można ściągnąć cały mecz Cracovia - Wisła wczorajszy?

Z góry wielkie dzięki!
wystarczy że kolega zerknąłby na strone wcześniej

bije po oczach post Nero ( wielkie dzięki za każdy upload!)
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.11.2010, 15:59
Młoda Wisła przed chwilą pokonała Craxę 1:0. Bramkę zdobył Jirsak. Czyli dwa razy w przeciągu 2 dni pokazaliśmy Pasom gdzie ich miejsce!

Już się nie mogę doczekać wiosny, gdy debry odbędą się przy Reymonta 22. Pokażemy im wtedy jak drużyna gra przy swoich kibicach. Mam nadzieję, że będzie to taki symboliczny gwóźdź do trumny Craxy. Jedyny minus spadku Pasów do I ligi, to brak derbów Krakowa w kolejnych sezonach. Ale jakoś sobie z tym poradzimy

No i trzeba będzie przypomnieć koleżance, jak kibicują najlepsi kibice w Krakowie. Choć wiem, że niezbyt wysoko wczoraj postawiono nam poprzeczkę
Odpowiedz cytując
mobik88
Member

Stary 06.11.2010, 16:33
Karherop napisał(a):Wyświetl post
wystarczy że kolega zerknąłby na strone wcześniej

bije po oczach post Nero ( wielkie dzięki za każdy upload!)
Wielkie dzieki... mój błąd
Odpowiedz cytując
nh79
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 06.11.2010, 16:49
Boukhari to drewno? No proszę Was.Czekam z niecierpliwością na rundę wiosenną.Śmiem postawić tezę, iż po w pełni przepracowanym okresie przygotowawczym Nourdin Boukhari będzie jednym z najlepszych zawodników ligi.Czego Wy oczekujecie?Myślicie, że jak zawodnik z takim cv byłby już teraz w formie to przyszedłby do Wisły?Wisła to żaden magnes i jakby był w formie do jakiej mam nadzieję dojdzie po okresie przygotowawczym to nie byłoby jego tematu w naszym zespole.2 ga sprawa zachowanie Nourdin'a po strzelonej bramce.Runda honorowa oraz "zameldowanie wykonania zadania" a Wy przez parę stron Kebab, kebab, kebab, kebab.Noż k..... szlag ludzi trafia wiocha i buractwo straszne i razi mnie to bardzo, bo to NASZ zawodnik a określenie kebab ma jak dla mnie wydźwięk pejoratywny i obrażąjący.Wk..... mnie to tak samo jak myślenie Anglików, żę wszyscy Polacy piją, lub Niemców, że wszyscy Polacy kradną samochody (były nawet takie reklamy, co niezwykle Was tu oburzały)Teraz o meczu: Mecz jak dla mnie brzydki i bezbarwny.Małecki po raz kolejny udowadnia, że nie jest inteligentnym zawodnikem, a szkoda bo ma wielki potencjał.Maaskant powinien wziąć Małego i pokazać mu na dvd parę akcji z jego udziałem w 3 ostatnich meczach i powiedzieć.Słuchaj tu, tu i tu i tam miałeś tyle, tyle i tyle partnerów świetnie ustawionych i gdybyś podał a nie kiwał się sam na 3 lub 4 to to były świetne akcje bramkowe i dałbyś druzynie dużo wiecej niz dajesz teraz.Wiem, bo zwracam na to uwagę z każdym ogladanym meczem, że Maaskantowi udało sie wpoic, ze klotnie z sedziami nie maja sensu i widze ze Mały od paru meczy machnie raz rekami i odchodzi bez niepotrzebnych wiazanek slownych w jego stylu.Podsumowujac byl to mecz walki i mam nadzieję, że mecz z Legią bedzie wygladał zupelnie inaczej, gdyz Legia bedzie grała bardziej otwarty, techniczny futbol.Jesli doturlamy się do rundy wiosennej z jakas sensowna liczba punktow, beda sensowne wzmocnienia(zatrudnienie Stana ma to zagwarantowac.przeciez nie przyjeli chlopa, zeby swiecil tu nazwiskiem) to uwazam, ze w rundzie wiosennej wszystko jest mozliwe.Szkoda tylko, ze wiosenna ma 2 kolejki mniej.Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez nh79 : 06.11.2010 o godz. 16:53.
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 06.11.2010, 17:23
WISŁA PANY! I to razy 2
No pięknie nam się ten weekend jak na razie toczy. Kilka moich uwag, spostrzeżeń po wczorajszym meczu.

Mecz jaki był taki był. Dla kibiców Wisły czy Cracovii na pewno dobry, bo każda z drużyn mogła wygrać. Serducho drżało za swoją drużynę cały czas. Dla osób postronnych to spotkanie pewnie było bardzo słabe, ale takież osoby mnie nie obchodzą.
Generalnie każda ze stron miała swoje sytuacje, ale mimo wszystko my tych klarownych mieliśmy więcej:
1. piłka Małego do Brożka
2. piłka Guły do Małego
3. piłka Kirma do Brożka
4. strzał Kirma, gdzie mógł tempo wcześniej zagrywać do Pawła, ale jego strzał mógł ktoś dobić
5. strzał Chaveza po rożnym (centymetry!)
6. może nie aż tak klarowna sytuacja, ale z drugiej połowy gdy koronkowo rozegrali akcje Wiślacy (bodajże było to tak: Mały- Brożek-Guła-Mały[Łukasz powinien był już kończyć]).
7. akcja bramkowa ostatecznie. Pierwsze w tym meczu dobre długie podanie Bounozy do Kirma, Andraż w pole karne i Boukhari!
Z groźnych akcji Cracovii pamiętam:
1. wyjście sam na sam Ntibazonkizy i KAPITALNA interwencja Pawełka
2. strzał Ntibazonkizy z drugiej połowy, w polu karnym
3. można dodać ten wolny, po którym Mario nabawił się urazu
No i chyba tyle. Mieli sporo celnych strzałów, jakieś inne sytuacje, ale generalnie wszystko do "koszyczka" Pawełka.
Miałam obawy gdy wchodził Pawlusiński, ale na szczęście wczoraj miał "dobry" dzień ;P
A ten Saidi, to dużo szumu robi, ale czegoś mu brakuje. Nie wiem czy to przez to, że gra w słabym zespole, bez wsparcia niemal, czy jakieś inne czynniki. Po przetarciu oczów z pierwszego wrażenia już nie jest tak "kolorowy".

Co do naszych zawodników:
Pawełek- bardzo dobry mecz. Z resztą już od jakiegoś czasu broni pewnie. Mam nadzieję, że w końcu skończy się jazda po nim, bo nie ma powodów od dłuższego czasu, a i tak zawsze było "Mariusz jest be i fuj!". Wg mnie: Man Of The Match.
Cikos- mi się ten chłopak podoba. Na początku był niepewny, ale teraz i w defensywie i w ofensywie jest w porządku. Zawsze moze być lepiej, ale nie ma powodów do narzekań.
Chavez- dobry mecz. W końcu. Bo od uczestnika MŚ spodziewam się przede wszystkim tej pewności [wiem, ze się powtarzam], spokoju i doświadczenia. Denerwuje mnie czasem to, że zamiast wybić piłkę do przodu czy też szybciej gdzieś podać, on zwleka i zaczyna się kiwać.
Bounoza- ech... Nie to, że koszmarnie, ale solidny to on nie jest. Przez cały mecz grał te długie piłki, gdy nie było potrzeby! Jedno jedyne dobre podanie, rozpoczęło bramkową akcje i za to mu chwała, ale na dłuższą metę nie o to chodzi. Dobrze, że już do wolnych nie podchodził. Na dzień dzisiejszy: słaba melodia przyszłości.
Palijć- z Lechem cienko, teraz też słabo. Przyda mu się ławeczka, bo ani razu we wczorajszych derbach nie byłam zeń zadowolona. Ani razu. Skoro Saidi z nim robił co chciał, Peszko też, to Legioniści również sobie poradzą.
Piotr Brożek- zdecydowanie nie jego pozycja więc zagrał słabo. W następnym meczu widziałabym go zamiast Dragana na lewej obronie.
Sobolewski- bez zarzutów i bez zachwytów. W pierwszej połowie bodajże, na początku jakoś miał sytuacje gdzie powinien iść ze strzałem, zdecydował się na podanie i klapa. Co miał zrobić to zrobił. Z Legią musi bardziej poderwać kolegów jako kapitan.
Kirm- dobre podanie do Pawła, w miarę dobry strzał, gdzie mógł chyba jednak podawać no i asysta. Umie chłopak dobrze dograć, ale pojedynki... Dla mnie to taki drugi... Łobodziński. Być moze jednak trochę lepszy.
Małecki- pierwsza połowa lepsza od drugiej. Na pewno bardzo mu zależy na wygranych Wisły, szcz. w prestiżowych meczach. Czasem za bardzo i to go spala, bo pewnie nie te tanie wyzwiska. Szkoda tej sytuacji z I połowy, ale dobrze zrobił, że strzelał, bo gdyby szukał podania, byłoby gorzej[!] W drugiej połowie, już nawet mnie wku****ł tym egoizmem. Niech go Maaskant (lub ktokolwiek inny) nauczy częściej podawać pod polem karnym to będzie super.
Garguła- w drugiej połowie nie potrzebnie wycofywał piłkę do Małego, gdy był w polu karnym, powinien strzelać. Poza tym kilka fajnych podań (to ww. też było fajne, szkoda, że za słabe), trochę powalczył. Z Legią powinno być lepiej.
Paweł Brożek- śmieszy mnie to, jak wyma..... co chwila rękami na Patryka, a sam jak ma okazje- nie strzela. Zmarnował świetną piłkę od Małeckiego (jak on to przyjmował?!) i od Kirma (w Cabaja w takiej sytuacji?!). I pomyśleć, ze miał iść do Fulham... Mimo wszystko, naprawdę dobry mecz w jego wykonaniu (bo też dawno takiego nie miał, jak ten), narobił smaku na Legię.
Żurawski- wszedł, nic nie zrobił. Pardon- zje*** Małeckiego gdy racji nie miał. Pożegnajmy się z nim jak najszybciej, bo jest bardzo denerwujący. Wichniarek w Lechu nie szalał, ale siedział cicho. Wiedział, że nie jest świętą krową i ma słabszą dyspozycję, to nie rzucał się do Peszki jak coś nie wyszło. Pan Maciej vel "święta krowa" powinien brać przykład z pana Artura. Swoją drogą, w Poznaniu go miło nie witali przed tygodniem.
Jak mu już się nie chce, to niech ma honor i trochę godności i przyzna się, ze jest bezużyteczny i pora buty dać tacie na pamiatkę.
Boukhari- opinii na jego temat nie zmieniam. Nadal jego gra mnie irytuje i nie widzę go w pierwszym składzie. Tą bramkę musiał zdobyć i taka jest prawda. Chwała mu za to, że się nie machnął i że był tam o tej właśnie porze. Mało brakowało, a nie zapisałby się tylko "żółtkiem". Brawo Nourdin za gola!
"Kebab"- fakt, on nie Turek, ale wygląda jak Turek więc co się dziwić. Jeśli się nie obrazi, to może dajmy mu taką ksywkę jako wyraz sympatii (wątpliwy co prawda się może wydawać), a nie obelgi.^
Rios- zdecydowanie nie jego pozycja. On powinien hasać po skrzydle lub ew. grać za napastnikiem i wtedy winno być lepiej.
Robert Maaskant- pogubił się czy jak? Zmiany za późno i jeszcze nie do końca trafione. Wiadomo było, że wpuści Marokańczyka i okazał się to strzał w dziesiątkę, ale... Dlaczego Dragan P. grał do końca? Aż się prosiło w przerwie przesunąć tam Pietię i wpuścić Wilka (bądź i Nourdina). Po co było zdejmować Pawła? Jak go nic nie bolało, trzeba było trzymać faceta do końca. Dalej: Żuraw za Gargułę?! Pod koniec meczu? Wybronił się nasz trener jakoś z tych wszystkich decyzji, bo wygrał. Ale zupełnie to wszystko nie zrozumiane było i na taką Legię może się nie poszczęścić.

Parę zmian powinno zajść w naszym składzie i ustawieniu. Pewnie, niestety Boukhari się pojawi w wyjściówce, ale zobaczymy. Jeśli mają wygrywać to niech grają nawet i w 9. No i żeby Małecki nei wykonywał może jednak tych wolnych. Jak jest Łukasz, to powinno być jego pierwszeństwo.
Pamiętajmy ponad wszystko: wciąż piłkarze są poniżej oczekiwań! Wciąż musimy od nich żądać większej ambicji i większej pracy! Do końca rundy same zwycięstwa, a po zimie będziemy rozmawiać kiedy indziej.

Co do transmisji na C+: Węgrzyn po pierwszej połowie powiedział mniej więcej "Wisła zasłużyła na bramkę, miała więcej sytuacji..." Węgrzyn po meczu "No tak, Wisła jakoś specjalnie nie przeważała, mecz na remis". Przepraszam bardzo, ale o co chodzi? Po pierwszej połowie powinniśmy wygrywać, ale po całym meczu (gdzie w drugiej połowie nie byliśmy zgnieceni) już nie? Pan Kazio da się lubić, ale nie pasuje do obsady komentatorsko-eskpertowej Canalu+. Cały czas też się zastanawiam: on bardziej pasiak, Wiślak, czy może Hutnik (nie wiem jak się powinno nazwać gracza Hutnika)

Na koniec jeszcze chciałam "pochwalić" "jak zawsze" "kapitalny doping Pasów". Panowie: żenada i tyle. Wasz klub nazywa się Cracovia Kraków, a nie Anty Wisła. Naprawdę!

Każdy to powie! WISEŁKA rządzi w Krakowie!

*Mahazel888*- no tak
Ostatnio edytowane przez masterlag : 06.11.2010 o godz. 19:34.
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
WIELKI_CZŁOWIEK
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 06.11.2010, 17:27
nh79 napisał(a):Wyświetl post
Boukhari to drewno? ..
Nie, aczkolwiek bardzo ciezko go ocenic. Wezmy np Sobola i Gargule niby wygladaja jakos bardziej elastycznie, niby sa szybsi od niego a jednak ciagle gdzies pochowani za plecami przeciwnika. Boukhari mimo tego ze bardzo wolny to caly czas jest pod gra, koledzy maja mozliwosc grania do niego, malo tego to jest gra mimo ze jeszcze powolna to jednak do przodu . Ta umiejetnosc ce..... tez Bogusia, u niego szwankuje jednak technika, a dokladniej przyjecie pilki. Wezme w obrone jeszcze jednego zawodnika wczorajszego meczu, mianowcie Bunoze. Komentatorzy wieszali na nim psy ze laduje pilke do przodu ale to nie jest pojedynczy przypadek w Wisle, to dzieje sie juz kilka lat, to samo robil przeciez Glowa. Odkad odszedl z Wisly najpierw Szymkowiak, a pozniej Cantoro w Wisle nie ma zawodnika w srodku pomocy ktory moglby zdjac ciezar rozgrywania z obroncow. Cantoro potrafil wziac pilke od obroncow, zastawic sie zrobic koleczko i odegrac pilke do przodu.
Nie wiem, ja uparlem sie na Sobola i w jego miejsce w waznym meczu chcialbym zobaczyc Wilka. Amen
czy świat sie zmieni gdy z młodych gniewnych powstaną starzy w....ieni?!?!
Imagine there's no countries. It isn't hard to do. Nothing to kill or die for and no religion too.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 06.11.2010, 17:40
Bukhari drewnem nie jest o czym świadczą chociaż jego gole i gra w Ajaksie. Obecnie ma nadwagę ale taktycznie, i technicznie jest kilka klas wyżej od choćby Małeckiego. Wczoraj dziśki Bogu to on zamykał akcję i ładnie uderzył,to,że w ogóle tam był i zamykał akcję. Facet na końcóki może być bardzo przydatny.

Sam mecz był żenującym widowiskiem. Gdyby nie Pawełek to mogłoby być i w plecy. Nawet tak nędzna Cracovia kilka razy przypadkiem dała sobie radę z naszą pożal się Boże obroną. Brak gry z pierwszej nawet nie martwi tak jak brak pomysłu na grę. A przecież wystarczyło wczoraj zagrać tempo szybciej i goli mogoby być multum. Szczęśliwie się sończyło i tyle. Nie za dobrze to wygląda.

Poza słabiutką grą,także trybuny były cieniutkie. Staram się na bieżąco śledzić naszą ligę ale na żadnym meczu tak słabego dopingu nie widziałem. Zenada, no i tyle wulgaryzmów. Dobrze,że za rok tego czegoś już nie będzie.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Mahazel888
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 06.11.2010, 18:25
masterlag napisał(a):Wyświetl post
(nie wiem jak się powinno nazwać gracza Hutnika)

Gumior
( 10 znaków)
Odpowiedz cytując
nieznajomy
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 06.11.2010, 20:03
he he cała Polska się z nich śmieje. Weszło z nimi pojechało.... http://www.weszlo.com/news/5817
życie jest piękne
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 06.11.2010, 20:21
Cytat:
Niesamowite - Cracovia po dwunastu kolejkach ma tylko cztery punkty. To ledwie o cztery więcej niż ma redakcja Weszło, mimo że jak wiadomo redakcja Weszło nie wstała jeszcze w tym sezonie z kanap.
dobre
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 06.11.2010, 23:20
Dosyć śmieszne wygląda to zdjęcie.
http://sporthost.pl/~wisnia/album383/

Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 06.11.2010, 23:26
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
Chcesz mnie k..a zabic, nie dos ze juz jade na przed zawalowym to jeszcze tyle sie z nimi pier...c. Dwie szybkie brameczki mi pasuja zeby zemnie ciscienie zeszlo bo moge tego nie zniesc i nie utrzymac.
żyjesz?

sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Ps. Jak Boukhari strzeli to pojadę do miasta na kebaba.
smakowało?

flamengista napisał(a):Wyświetl post
Do ch.ja wafla, po k.wę nędzę Żuraw wchodzi na minutę przed meczem?
i tak nic nie gramy więc w sumie lepiej żeby wchodził przed meczem niż w 90min
Odpowiedz cytując
cassius31krakow
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 07.11.2010, 09:15
masterlag napisał(a):Wyświetl post
Pan Kazio da się lubić, ale nie pasuje do obsady komentatorsko-eskpertowej Canalu+. Cały czas też się zastanawiam: on bardziej pasiak, Wiślak, czy może Hutnik (nie wiem jak się powinno nazwać gracza Hutnika)
Wg mnie hutas, ale do Pana Kazia bardziej pasuje qtas. Gość jest tak nieobiektywny w stosunku do Wisły, że aż głowa boli. Widać, że w czasie gry u parchów profesorek nieźle nabełtał mu w łepetynie. W piątek np. Kazio płuł jadem, że gol padł już po upływie czterech minut.
Odpowiedz cytując
spinna
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 07.11.2010, 17:14
jeszcze galeria zdjęć z Derbów na KIKS.tv:
http://kiks.tv/2010/11/galeria-182-w...derby-krakowa/
Odpowiedz cytując
Niemogesiezarejestrowac
Member

Od: 09.2010

Stary 07.11.2010, 17:24
Pan Kazio z tego co wiem to gra w oldboyach WISŁY więc raczej parchem nie jest ...
Odpowiedz cytując
Kandzior
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 07.11.2010, 17:49
nero napisał(a):Wyświetl post
dobre
Ale też fajnie ktoś zmałpował Kazia Węgrzyna w komentarzach;
- Fajny naprawdę fajny mecz, fajne podanie Kirma i fajny strzał Boukhariego. fajny gol po fajnej akcji
Odpowiedz cytując
glob
Junior Member

Od: 06.2008

Stary 07.11.2010, 20:14
Przed chwilą dzwonił do mnie Wiślak z Sanoka i podczas meczu w hokeja (przegranego przez Cracovie 4:3) po trybunach niosło się ....:" Każdy to powie, Wisełka rządzi w Krakowie... sorry za OT ale to tak po Derbach
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 08.11.2010, 11:01
Co do meczu to powtórzę to nie po raz pierwszy w tym temacie, że Pawełek nie raz uratował na dupę w tym meczu i myślę że nie tylko w nim, a Ci którzy najeżdżają na niego póki co za pewne się schowali i tylko czekają aż popełni jakiegoś '' Pawełka'' żeby można było znowu po nim cisnąć, wyzywać i w ogóle.

Mariusz moim zdaniem w ostatnim czasie znacząco poprawił swoją grę i przy takich częstych zmianach w obronie naprawdę spisuje się bardzo dobrze. Jest najpewniejszym punktem bloku obronnego w tym momencie w Wiśle.
Ostatnio edytowane przez FraMat : 08.11.2010 o godz. 11:28.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
pcpc
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 08.11.2010, 11:48
Pawełek na dwa lata i tyle i porzadny konkurent bo jak był Dolha Pawełek lepiej bronił
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów