![]() |
Wisła Pany !
W tym temacie zajmiemy się następnym meczem (bardzo ważnym), derbami z Cracovią .
Wg mnie po dzisiejszej porażce skład powinien wyglądać tak : Pawełek-Cikos-Chavez-Nalepa-Pio.Brożek-Kirm-Chrapek-Sobol-Guła-Rios-Brożek Paweł |
jesli tego meczu z taka druzyna nie wygra Wisla, to dla mnie to jest jakis koniec...
|
Jesteśmy w...
Cracovia też. Dobrze byłoby ich pognębić, ale... |
Ciekaw jestem czy zagraniczni piłkarze typu Bunoza,wiedzą co to derby? czy wiedzą czym derby są dla nas ?
Miejmy nadzieję że jak nie wiedzą, to się dowiedzą Porażke z Lechem można zrozumieć (rywal dobry , teren nie wygodny) , ale porażke z Żydkami (nie daj Bóg) nie zrozumiem |
Cytat:
|
Wystawić 11 Polaków, nawet jesli 9 miało by być z młodej ekstraklasy. A najlepiej jak by się dało wystawić 11 wychowanków. Byłbym spokojniejszy o wynik, niż z Bunozą, Cikosem, Branco i Paljiciem w obronie.
|
Cytat:
|
Derby to derby, ale jednak uważam że powinno się dać szansę zawodnikom MES-y..
== co do meczu, to ile biletów dostaje sportowy skład ? ile wchodzi max na estadio da jude gości ? |
Pasy kiedyś muszą przesatć przegrywać, chociażby z czysto satystycznego podejścia do tematu. Kiedyś ich obrońcy nie będą robić samych błędów, a i w przodzie coś uda się im ustrzelić. Oby to nie było w ten piątek. Gramy aktualnie plażę, oni też. Może być różnie. Oby nie przełamali się w meczu z nami, wiemy jak w zeszłym sezonie było. Boję się i tyle.
|
Po dzisiejszym meczu i wyniku można spodziewać się wszystkiego :lol:
sorry P.s proponuje zamienić drużyny, Młoda do Pierwszego seniorzy do młodej... |
Może nie za bardzo będzie w temacie, ale jest taka jedna prawda....
Wisła za 1 czasów Heriego ( jak wygrywała z Shalke, Parmą itd.) grała 10 Polakami + Uche.... Teraz uważam że lepiej wyjść 9-10 polakami, przyniajmniej by walczyli... Ja to widzę tak: Pawełek - Burliga,Chavez,Nalepa.Piotr Brożek-Małecki,Sobolewski,Wilk,Garguła - Paweł Brożek, Rios |
Tez sie zastanawialem czy oni wiedza czym dla nas sa te derby?
Bo to nie sa zwykle derby to dla mnie i innych zupelnie cos innego. Nie wygraie tego meczu bedzie swiadczylo tylko i wylaczie o frajerstwie naszych grajkow... |
Cytat:
za niego Kirma |
No z kim jak z kim, ale z pasiastymi powinniśmy sobie dać radę. To nie musi być ładny mecz, bo ładne mecze z reguły się przegrywa. Na pewno będziemy ich cisnąć, ale żeby coś z tego wynikało. Pamiętacie jak Janas był trenerem Reprezentacji? Z kimś tam graliśmy, kotłowaliśmy się pod ich polem karnym, zamieszanie niesamowite i wyszło z tego słynne "8 rożnych to przerwy" z których jednak nic nie wyszło.
Pasy są makabrycznie słabe. Filipiak kupił Szatałowa, który umiał zrobić z Polonii Bytom dobrą drużynę, w tym sezonie nieco kulejącą. Cracovia ma bilans 1-1-9 czyli dno. Mnie zadowoli wymęczone 1-0 byle były te 3 punkty, bo to już przestaje być zabawne. |
Cytat:
Prawda,ale miejmy nadzieje że "NOWA MIOTŁA " nie zadziała |
A skład pewnie będzie taki: Pawełek - Cikos, Chavez, Bunoza, Paljic(Brożek) - Małecki, Sobolewski(Wilk), Garguła(Wilk), Kebab, Kirm - Brożek(Żurawski)
Bo rewolucji nie przewiduję :] |
Umówmy się. Pasy to obecnie najsłabsza drużyna ligi, mało tego - jedna z najsłabszych drużyn ostatnich kilku lat. Nie wygrać z nimi, gdy są na absolutnym dnie jeśli chodzi o formę to wstyd.
Mało tego - mamy wygrać lekko, łatwo i przyjemnie. I to mimo lania od Amiki. Po prostu mimo mizerii, którą prezentujemy mamy o 2 klasy lepszych zawodników. PS1. Nie, Pogoń Szczecin przynajmniej walczyła i nie strzelała sobie sama bramek. PS2. Jeszcze jedna uwaga. Nie jestem zwolennikiem gwałtownych ruchów, ale jeśli Maaskant tego meczu nie wygra, umówmy się - wyleci na zbity pysk. To chyba oczywiste. I nie chodzi tu o moje odczucia, a o temperament BC. |
Cytat:
A łatwo nam nie pójdzie, bo Pasy będą chciały ugościć Szatałowa czyli się zbiorą do kupy, ale liczę na to, że gó*no z tego wyjdzie ;) |
Ja mysle ze to najwyzszy moment by dawac szanse gry zawodnikom z ME. Milo sie patrzy na ich gre wygrywaja mecz za meczem a 1 druzyna kisi się w tym marazmie... Moze ktorys z tych mlodych zawodnikow wniesie troche walki serca i luzu do gry..
|
Cytat:
Piłkarzyny Cracovii będą zapierd**** , gryźć trawe ,aby pokazać Szatałowi że zasługują na grę...Obstawiam przykro mi to mówić,ale taka jest rzeczywistość 1:1 |
Tak daleko bym nie szedł. Pasy są słabe i można ich rozbić w drzazgi, ale derby rządzą się swoimi prawami, poza tym sąsiedzi zza miedzy mimo swej biedy wynikowej mogą być niebezpieczni. Dlatego wolałbym żeby grali nasi kalecy z pierwszego składu, bo mają takie coś znane jako doświadczenie, które powinno pomóc w starciu z pasiakami :]
Bo na wygraną w pięknym stylu i upokorzenie pasiaków nie liczę w żadnym stopniu. Poza tym Maaskant i tak wystawi skład z Kebabem więc nie ma co gdybać :] Takie cyrki mógłby robić, gdybyśmy mieli teraz 33 punkty a Cracovia nadal 4 :] |
Jak w tym meczu nie będą gryźć trawy i zapierdalać na 150% to znam że należy tę rozpędzić na 4 wiatry.
|
Mecz z "Amicą" pokazał na jakim aktualnie poziomie piłkarskim stoimy.Jesteśmy słabi pod każdym względem czy to defensywnym ,ofensywnym, nie potrafimy skonstruować składnej akcji.W meczu z "Amicą" nie wychodziliśmy z własnej połowy przez dobre 20 min!!.Jednak Derby rządzą się własnymi prawami i mam nadzieje że ze słabiutką Sracovią wygramy.Według mnie powinniśmy dawać szanse chłopakom z Młodej Ekstraklasy bo to co wyczynia nasza obrona to jest kabaret;] i to mało powiedziane.Preferuje taką o to jedenastkę:Pawełek Cikos Cleber(jeśli oczywiście uraz którego doznał nie wykluczy go z gry) Nalepa Paljić małecki sobol wilk guła brożek rios.
|
Lepszego rywala nie można było sobie wymarzyć aby zmazać dzisiejszą klęske.W końcu pasy są na SZARYM KOŃCU W LIDZE - JAK NIE Z NIMI TO Z KIM WYGRYWAĆ??
|
Nie wiem skąd u Was ten optymizm, może po dzisiejszym meczu? W zeszłym sezonie, też mieli ich ograć na luzie, chyba nie muszę przypominać jak się skończyło.. Craxa zawsze spina się na derby, nie ma znaczenia w jakiej jest formie, historia pokazuje, że w im słabszej to z tym większym zaangażowaniem wychodza na ten mecz. Jak patrzę na naszych grajków to czarno to widzę...
|
Jedno jest pewne , napewno od początku zagra Boukhari
|
Cytat:
|
Co do derbow to jedno jest pewne ... w pierwszym skladzie zagra Boukhari :D
|
Cytat:
|
Toć mówiłem, a myśleliście że kłamię ;)
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:36. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl