Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Pany ! (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7694)

Wisielak 31.10.2010 20:42

Wisła Pany !

W tym temacie zajmiemy się następnym meczem (bardzo ważnym), derbami z Cracovią .

Wg mnie po dzisiejszej porażce skład powinien wyglądać tak : Pawełek-Cikos-Chavez-Nalepa-Pio.Brożek-Kirm-Chrapek-Sobol-Guła-Rios-Brożek Paweł

sportnh 31.10.2010 20:46

jesli tego meczu z taka druzyna nie wygra Wisla, to dla mnie to jest jakis koniec...

wolfy 31.10.2010 20:50

Jesteśmy w...
Cracovia też.

Dobrze byłoby ich pognębić, ale...

Wisielak 31.10.2010 20:53

Ciekaw jestem czy zagraniczni piłkarze typu Bunoza,wiedzą co to derby? czy wiedzą czym derby są dla nas ?

Miejmy nadzieję że jak nie wiedzą, to się dowiedzą

Porażke z Lechem można zrozumieć (rywal dobry , teren nie wygodny) , ale porażke z Żydkami (nie daj Bóg) nie zrozumiem

Eternit 31.10.2010 20:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wisielak (Post 1002142)
Ciekaw jestem czy zagraniczni piłkarze typu Bunoza,wiedzą co to derby? czy wiedzą czym derby są dla nas ?

Śmiem wątpić, mecz jak mecz...

LanceTS 31.10.2010 20:59

Wystawić 11 Polaków, nawet jesli 9 miało by być z młodej ekstraklasy. A najlepiej jak by się dało wystawić 11 wychowanków. Byłbym spokojniejszy o wynik, niż z Bunozą, Cikosem, Branco i Paljiciem w obronie.

yoda79 31.10.2010 21:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eternit (Post 1002145)
Śmiem wątpić, mecz jak mecz...

Dobrze,że polscy piłkarze rok temu wiedzieli co to za mecz...

małpa 31.10.2010 21:00

Derby to derby, ale jednak uważam że powinno się dać szansę zawodnikom MES-y..

==

co do meczu, to ile biletów dostaje sportowy skład ? ile wchodzi max na estadio da jude gości ?

ooona 31.10.2010 21:02

Pasy kiedyś muszą przesatć przegrywać, chociażby z czysto satystycznego podejścia do tematu. Kiedyś ich obrońcy nie będą robić samych błędów, a i w przodzie coś uda się im ustrzelić. Oby to nie było w ten piątek. Gramy aktualnie plażę, oni też. Może być różnie. Oby nie przełamali się w meczu z nami, wiemy jak w zeszłym sezonie było. Boję się i tyle.

brylant17 31.10.2010 21:04

Po dzisiejszym meczu i wyniku można spodziewać się wszystkiego :lol:

sorry

P.s proponuje zamienić drużyny, Młoda do Pierwszego seniorzy do młodej...

sovinho_02 31.10.2010 21:05

Może nie za bardzo będzie w temacie, ale jest taka jedna prawda....
Wisła za 1 czasów Heriego ( jak wygrywała z Shalke, Parmą itd.) grała 10 Polakami + Uche.... Teraz uważam że lepiej wyjść 9-10 polakami, przyniajmniej by walczyli...
Ja to widzę tak:
Pawełek - Burliga,Chavez,Nalepa.Piotr Brożek-Małecki,Sobolewski,Wilk,Garguła - Paweł Brożek, Rios

63.5 Kg 31.10.2010 21:07

Tez sie zastanawialem czy oni wiedza czym dla nas sa te derby?
Bo to nie sa zwykle derby to dla mnie i innych zupelnie cos innego.

Nie wygraie tego meczu bedzie swiadczylo tylko i wylaczie o frajerstwie naszych grajkow...

Wisielak 31.10.2010 21:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sovinho_02 (Post 1002164)
Może nie za bardzo będzie w temacie, ale jest taka jedna prawda....
Wisła za 1 czasów Heriego ( jak wygrywała z Shalke, Parmą itd.) grała 10 Polakami + Uche.... Teraz uważam że lepiej wyjść 9-10 polakami, przyniajmniej by walczyli...
Ja to widzę tak:
Pawełek - Burliga,Chavez,Nalepa.Piotr Brożek-Małecki,Sobolewski,Wilk,Garguła - Paweł Brożek, Rios

Mały ma chyba kontuzje (miejmy nadzieje ze nie groźna)

za niego Kirma

Bialix 31.10.2010 21:08

No z kim jak z kim, ale z pasiastymi powinniśmy sobie dać radę. To nie musi być ładny mecz, bo ładne mecze z reguły się przegrywa. Na pewno będziemy ich cisnąć, ale żeby coś z tego wynikało. Pamiętacie jak Janas był trenerem Reprezentacji? Z kimś tam graliśmy, kotłowaliśmy się pod ich polem karnym, zamieszanie niesamowite i wyszło z tego słynne "8 rożnych to przerwy" z których jednak nic nie wyszło.

Pasy są makabrycznie słabe. Filipiak kupił Szatałowa, który umiał zrobić z Polonii Bytom dobrą drużynę, w tym sezonie nieco kulejącą. Cracovia ma bilans 1-1-9 czyli dno. Mnie zadowoli wymęczone 1-0 byle były te 3 punkty, bo to już przestaje być zabawne.

Wisielak 31.10.2010 21:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bialix (Post 1002171)
No z kim jak z kim, ale z pasiastymi powinniśmy sobie dać radę. To nie musi być ładny mecz, bo ładne mecze z reguły się przegrywa. Na pewno będziemy ich cisnąć, ale żeby coś z tego wynikało. Pamiętacie jak Janas był trenerem Reprezentacji? Z kimś tam graliśmy, kotłowaliśmy się pod ich polem karnym, zamieszanie niesamowite i wyszło z tego słynne "8 rożnych to przerwy" z których jednak nic nie wyszło.

Pasy są makabrycznie słabe. Filipiak kupił Szatałowa, który umiał zrobić z Polonii Bytom dobrą drużynę, w tym sezonie nieco kulejącą. Cracovia ma bilans 1-1-9 czyli dno. Mnie zadowoli wymęczone 1-0 byle były te 3 punkty, bo to już przestaje być zabawne.

Prawda,ale miejmy nadzieje że "NOWA MIOTŁA " nie zadziała

Bialix 31.10.2010 21:10

A skład pewnie będzie taki: Pawełek - Cikos, Chavez, Bunoza, Paljic(Brożek) - Małecki, Sobolewski(Wilk), Garguła(Wilk), Kebab, Kirm - Brożek(Żurawski)

Bo rewolucji nie przewiduję :]

flamengista 31.10.2010 21:10

Umówmy się. Pasy to obecnie najsłabsza drużyna ligi, mało tego - jedna z najsłabszych drużyn ostatnich kilku lat. Nie wygrać z nimi, gdy są na absolutnym dnie jeśli chodzi o formę to wstyd.

Mało tego - mamy wygrać lekko, łatwo i przyjemnie. I to mimo lania od Amiki. Po prostu mimo mizerii, którą prezentujemy mamy o 2 klasy lepszych zawodników.

PS1. Nie, Pogoń Szczecin przynajmniej walczyła i nie strzelała sobie sama bramek.

PS2. Jeszcze jedna uwaga. Nie jestem zwolennikiem gwałtownych ruchów, ale jeśli Maaskant tego meczu nie wygra, umówmy się - wyleci na zbity pysk. To chyba oczywiste. I nie chodzi tu o moje odczucia, a o temperament BC.

Bialix 31.10.2010 21:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1002175)
Umówmy się. Pasy to obecnie najsłabsza drużyna ligi, mało tego - jedna z najsłabszych drużyn ostatnich kilku lat. Nie wygrać z nimi, gdy są na absolutnym dnie jeśli chodzi o formę to wstyd.

Mało tego - mamy wygrać lekko, łatwo i przyjemnie. I to mimo lania od Amiki. Po prostu mimo mizerii, którą prezentujemy mamy o 2 klasy lepszych zawodników.

Bo ja wiem, Pogoń Szczecin a'la Brazylia była jeszcze gorsza :D

A łatwo nam nie pójdzie, bo Pasy będą chciały ugościć Szatałowa czyli się zbiorą do kupy, ale liczę na to, że gó*no z tego wyjdzie ;)

satori 31.10.2010 21:14

Ja mysle ze to najwyzszy moment by dawac szanse gry zawodnikom z ME. Milo sie patrzy na ich gre wygrywaja mecz za meczem a 1 druzyna kisi się w tym marazmie... Moze ktorys z tych mlodych zawodnikow wniesie troche walki serca i luzu do gry..

Wisielak 31.10.2010 21:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1002175)

Nie będzie lekko,łatwo i przyjemnie BĘDZIE STRASZNIE CIĘZKO
Piłkarzyny Cracovii będą zapierd**** , gryźć trawe ,aby pokazać Szatałowi że zasługują na grę...Obstawiam przykro mi to mówić,ale taka jest rzeczywistość 1:1

Bialix 31.10.2010 21:20

Tak daleko bym nie szedł. Pasy są słabe i można ich rozbić w drzazgi, ale derby rządzą się swoimi prawami, poza tym sąsiedzi zza miedzy mimo swej biedy wynikowej mogą być niebezpieczni. Dlatego wolałbym żeby grali nasi kalecy z pierwszego składu, bo mają takie coś znane jako doświadczenie, które powinno pomóc w starciu z pasiakami :]

Bo na wygraną w pięknym stylu i upokorzenie pasiaków nie liczę w żadnym stopniu.

Poza tym Maaskant i tak wystawi skład z Kebabem więc nie ma co gdybać :] Takie cyrki mógłby robić, gdybyśmy mieli teraz 33 punkty a Cracovia nadal 4 :]

iiYama 31.10.2010 21:21

Jak w tym meczu nie będą gryźć trawy i zapierdalać na 150% to znam że należy tę rozpędzić na 4 wiatry.

Kubaa1906 31.10.2010 21:21

Mecz z "Amicą" pokazał na jakim aktualnie poziomie piłkarskim stoimy.Jesteśmy słabi pod każdym względem czy to defensywnym ,ofensywnym, nie potrafimy skonstruować składnej akcji.W meczu z "Amicą" nie wychodziliśmy z własnej połowy przez dobre 20 min!!.Jednak Derby rządzą się własnymi prawami i mam nadzieje że ze słabiutką Sracovią wygramy.Według mnie powinniśmy dawać szanse chłopakom z Młodej Ekstraklasy bo to co wyczynia nasza obrona to jest kabaret;] i to mało powiedziane.Preferuje taką o to jedenastkę:Pawełek Cikos Cleber(jeśli oczywiście uraz którego doznał nie wykluczy go z gry) Nalepa Paljić małecki sobol wilk guła brożek rios.

Zbychu 31.10.2010 21:22

Lepszego rywala nie można było sobie wymarzyć aby zmazać dzisiejszą klęske.W końcu pasy są na SZARYM KOŃCU W LIDZE - JAK NIE Z NIMI TO Z KIM WYGRYWAĆ??

4karol4 31.10.2010 21:26

Nie wiem skąd u Was ten optymizm, może po dzisiejszym meczu? W zeszłym sezonie, też mieli ich ograć na luzie, chyba nie muszę przypominać jak się skończyło.. Craxa zawsze spina się na derby, nie ma znaczenia w jakiej jest formie, historia pokazuje, że w im słabszej to z tym większym zaangażowaniem wychodza na ten mecz. Jak patrzę na naszych grajków to czarno to widzę...

kamilo584 31.10.2010 21:31

Jedno jest pewne , napewno od początku zagra Boukhari

wojti11795 31.10.2010 21:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez iiYama (Post 1002196)
Jak w tym meczu nie będą gryźć trawy i zapierdalać na 150% to znam że należy tę rozpędzić na 4 wiatry.

Co z tego że bądą zapier..... jak nawet nie umieją stworzyć dogodnej sytuacji bramkowej, przytrzymać piłke, poklepać tz, "krakowską piłkę" (nzwa ta nie wzieła sie od cracovi). Niewązne czy będzie to Jaga czy craxsa to tego już się nie nauczą.

dynek.pl 31.10.2010 21:34

Co do derbow to jedno jest pewne ... w pierwszym skladzie zagra Boukhari :D

WiślakMyślenice 31.10.2010 21:51

Cytat:

Jedno jest pewne , napewno od początku zagra Boukhari
u Krakusów zawsze ale to ZAWSZE podobało mi się poczucie humoru :)

Bialix 31.10.2010 22:04

Toć mówiłem, a myśleliście że kłamię ;)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:36.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl