The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.11.2010, 23:22
Na razie Maskaanta bym nie ruszał. Gramy bardzo nierówno, mamy słabych piłkarzy, ale cały czas jesteśmy w grze.
Scenariusz że my wygrywamy z Legią i Zagłębiem, a Jaga przegrywa z Legią i Koroną na wyjazdach wcale nie jest science-fiction, a wtedy bijemy się o czołówkę na równych prawach.
I można myśleć o wzmocnieniach w zimie.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 05.11.2010, 23:28
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Baala : ale czemu miałby kończyć 5 sekund wcześniej? Akcja Wisły była w 94 minucie a sam gol padł 94:02. Wytłumacz mi czemu sędzia miałby skończyć mecz przed świetnie zapowiadającą się akcją Wisły? Tym bardziej, że 4 minuty były doliczone od momentu w którym wstał piłkarz pejsów z murawy (91 minuta) i dlatego mecz trwał jeszcze minutę po strzeleniu gola?
Nie chodziło mi że sędzia nie gwizdnął końca, bo sam się dziwiłem czemu tylko 4 minuty doliczył jak ten czarny od śmiesznych leżał sam z trzy minuty. Chodziło mi o to że euforie od rozpaczy może dzielić pięć sekund. Nagle sypneło komentarzami że super itp. a prawda taka że dalej jest bardzo słabo. Pięć sekund krócej i byłby dramat i pewnie brak Maaskant już na meczu z Legią.
Odpowiedz cytując
Kajto
Member

Od: 02.2009

Stary 05.11.2010, 23:29
Maskaant nie zasługuje na to, aby być tym kim jest. Proszę Robert wracaj gdzie Twoje miejsce...
Odpowiedz cytując
krzywy
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 05.11.2010, 23:30
Maakant kompletnie nie czuje gry, jego zmiany są beznadziejne. zdjęcie Pawła, małecki na placu te decyzje to nieporozumienie i to nie pierwszy raz. Moim zdaniem to bardzo słaby trener przereklamowany. Nigdy w pierwszej kolejności nie winię trenera ale teraz mam poważne wątpliwości....
od kołyski, aż po grób zawsze ukochany klub WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 05.11.2010, 23:33
Kajto napisał(a):Wyświetl post
Maskaant nie zasługuje na to, aby być tym kim jest. Proszę Robert wracaj gdzie Twoje miejsce...
Prosze Kajto zajmij się szydełkowaniem....
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Kajto
Member

Stary 05.11.2010, 23:34
1q2 napisz co Maskaant zrobił to tej pory w naszym klubie?
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 05.11.2010, 23:44
Filippo123321 napisał(a):Wyświetl post
Wypowiedz Maaskanta na temat atmosfery na stadionie - żałosna.
Ty jesteś żałosny! Trener powiedział to co myśli , miał do tego prawo i nic w tym złego i przestańcie się go czepiać za każde słowo. Doping i atmosfera na stadionie Cracovii była przyzwoita , kibice wspierali ich piłkarzy przez cały mecz i nawet po meczu pocieszyli ich a nie wygwizdali i to mogło się spodobać.
Co do naszej gry to nie winiłbym za nią trenera bo przecież on chyba nie każe piłkarzom stać w miejscu , cofnąć się i grać cały czas długą piłką, podczas meczu było wielokrotnie słychać jak nasz trener krzyczał i przekazywał piłkarzom swoje wskazówki co znaczy że nie był zadowolony z gry naszego zespołu . Również powodem słabej gry nie może być ustawienie ponieważ piłkarze na boisku zmieniają pozycje , czasami ofensywny pomocnik podejdzie pod napastnika i bardziej to przypomina 4-4-2 , cały czas to się zmienia. Ja uważam że powodem słabej gry jest po prostu jakość piłkarzy - Bunoza jest słaby, boczni obrońcy nie prezentują się tak jakbyśmy chcieli , środkowi nie rozgrywali zbyt dobrze piłki , Małecki wszystko robił sam i zwłaszcza w drugiej połowie nic mu nie wychodziło, Kirm też był niewidoczny ale on przynajmniej dwa razy błysnął i wstrzelił świetne piłeczki , Paweł dzisiaj przyzwoicie . Jeśli chcemy zdobyć Mistrzostwo i coś zdziałać w Europie to musimy po prostu mieć nieco lepszych piłkarzy . A teraz jakość i forma tych których mamy pozostawia wiele do życzenia a i zgranie zespołu jeszcze nie wygląda tak jak powinno. Oczywiśie to jest moje zdanie ,nie musicie się ze mną zgadzać...

Lecz się człowieku , bo masz chyba jakieś problemy . Już Ci trener przeszkadza ? Jeśli jesteś taki mądry to sam może trenerką się zajmij , z pewnością daleko zajdziesz i jeszcze jedno - nie masz wystarczających kompetencji żeby oceniać czy Maskant zasługuje na to kim jest czy nie!
Ostatnio edytowane przez fanfan : 05.11.2010 o godz. 23:52.
Odpowiedz cytując
mobik88
Member

Od: 07.2010

Stary 05.11.2010, 23:45
Moim zdaniem Robert to solidny chłop! Dajmy mu czas, sprzedaliśmy obronę (Marcelo, Diaz, Głowacki, Singlar) oddaliśmy Regginie bardzo dobrego na nasze warunki Alvareza. Myślę że runda wiosenna będzie dużo lepsza po zimowym oknie transferowym (Robert coś doklei do pierwszej 11) i oczywiście zimowym okresie przygotowawczym!

A tak poza tym cieszę się że dziś potrafił zmotywować zespół na derby bo poza Brożkami Sobolem i Małeckim reszta nie wie lub nie wiedziała co znaczą nasze derby!

Powodzenia Robert! Jestem z Tobą i kibice z okolic Tarnowa i Ci z Rzeszowa też
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 05.11.2010, 23:49
1q2 napisz co Maskaant zrobił to tej pory w naszym klubie?
A co zrobił Ferguson przez pierwsze 7 lat w Manchesterze United
Tobie się wydaje że to wystarczy pstryknąć palcem?Gramy bez obrony co rzutuje na cały zespół a i tak nie gramy gorzej niż za końcówki Skorży...Jak będziemy grali taką lipę w przyszłym sezonie to przyznam się do błędu ale na dziś cieszę się z tego co jest.Spadek nam nie grozi, odzyskaliśmy Kraków.
Na dziś nawet małe czerwone światełko pod osobą Maaskanta mi się nie zapaliło co nie znaczy że biorę go w ciemno, kilka rzeczy bym inaczej zrobił ale tak miałem z każdym trenerem no i co ważniejsze, ja trenerem nie jestem.Za dużo też znam innych przykładów gdy na początku kompletnie nie żarło a po solidnej pracy żreć zaczęło, szczególnie jak gość bierze rozbity zlepek grajków a nie zespół, w trakcie rundy.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Kajto
Member

Stary 05.11.2010, 23:50
ja w niego tak nie wierze, niestety
Odpowiedz cytując
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 05.11.2010, 23:52
Cytat:
Doping i atmosfera na stadionie Cracovii była przyzwoita , kibice wspierali ich piłkarzy przez cały mecz i nawet po meczu pocieszyli ich a nie wygwizdali i to mogło się spodobać.
Z którym nr u koleżanki gra Joseph Fritzl ?

Wypowiedź Maaskanta owszem żałosna , ale nieumyślna , bo chłop ewidentnie żyje w innej rzeczywistości społecznej(również nawiązując do jego wypowiedzi po meczu w Poznaniu).
Ciężko od niego wymagać by wiedział iż 3/4 dopingu podczas meczu było poświęcone Wiśle.
Nie ma więc co specjalnie się napinać na tą wypowiedź.
Odpowiedz cytując
przemo
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 05.11.2010, 23:52
Według mnie jego największym sukcesem do tej pory jest to ze w drużynie nie ma (lub nie widać ze są) sprzeczek między zawodnikami. Widać ze jeśli są jakieś sytuacje stykowe to jest zasada jeden za wszystkich wszyscy za jednego. To mu trzeba uznać za plus wdlug mnie.
Jednak jak do tej pory jest więcej minusów po jego stronie. Głownie chodzi mi o praktycznie rozpoczynanie ustalania składu od Boukhariego ( to że strzelił dziś bramkę nadal mnie nie przekonuje do tego zawodnika), nietrafione zmiany robione zbyt późno, brak jakiejkolwiek taktyki.
Trenera rozlicza się z wyników i jeśli będziemy wygrywać każdy mecz po takich męczarniach jak dziś ( ale będziemy wygrywać) to może się okazać ze to jest po prostu styl Maskaanta.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 05.11.2010, 23:54
Nie ma co Maaskanta ruszać. Gramy piach, połowa składu wymieniona. Nie ma cudotwórców. Nikt nie odmieni tej drużyny w 5 meczy.

Jeszcze jedno, ten kto wytyka dzisiejszą wypowiedź Maaskanta jest bardziej żenujący od pejsów.
Wysłać was do Holandii, ciekawe ile wyłapiecie przyśpiewek dotyczących obrażania przeciwnemu klubowi. Nawet jeśli jedna z grupy kibiców poświeci temu 3/4 meczu
Ostatnio edytowane przez Mario Nh : 05.11.2010 o godz. 23:57.
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 05.11.2010, 23:56
1q2 napisał(a):Wyświetl post
A co zrobił Ferguson przez pierwsze 7 lat w Manchesterze United
Tobie się wydaje że to wystarczy pstryknąć palcem?Gramy bez obrony co rzutuje na cały zespół a i tak nie gramy gorzej niż za końcówki Skorży...Jak będziemy grali taką lipę w przyszłym sezonie to przyznam się do błędu ale na dziś cieszę się z tego co jest.Spadek nam nie grozi, odzyskaliśmy Kraków.
Żeby tak ta obrona była naszym jedynym zmartwieniem to chyba jeszcze nie byłoby tak tragicznie. Kumpel dzisiaj przez cały mecz się zastanawiał kto gorszy Garguła czy Marokańczyk (niestety Guła dzisiaj, a Nurdin w Poznaniu grali beznadziejnie). Zmienników dla Kirma i Małego nie ma, Paljic i Piotrek Brożek są słabi a Rios to nie skrzydłowy (a niestety i ta dwójka nie jest idealna). A w ataku dalej mamy tylko Brożka.
Nie wspomnę po raz n-ty o tym że spora część zawodników ma problemy z podstawami piłki nożnej. Co eliminuje wpajanie jakiejkolwiek taktyki, nie umiesz dokładnie podać, przyjąć, wyjść na pozycje to jesteś słaby.

Nie wiem czy Maskaant to trener odpowiedni ale wiem że potrzeba wzmocnień jakościowych i to nie 2-3 zawodników. Inaczej to czy to będzie Maskaant, Kulawik czy Ferguson w duecie z Mourinho cudów tu nie zdziałamy.
Ostatnio edytowane przez RAFi89 : 05.11.2010 o godz. 23:59.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 05.11.2010, 23:57
Co do zmiany Pawła Brożka. Może mi się coś wydawało, ale jak dla mnie Paweł schodząc nie był wściekły, nie był zdziwiony, nie gniewał się na trenera, a przecież wiemy, że dla kogo jak kogo, ale dla Brożka derby to nie w kij dmuchał. Jak dla mnie Brożek schodząc był przede wszystkim... zmęczony. A że nie mamy innych napastników, to trener wybrał Riosa, pewnie mógł np. przesunąć Małego na szpicę, ale zdecydował tak.

Druga myśl po tym meczu jest taka, że my naprawdę nie mamy kim grać i coraz bardziej wątpię w zbawienny wpływ nowego okresu przygotowawczego na formę naszych graczy. Oni dzisiaj dali z siebie sto procent. To było widać, im dzisiaj zależało- walczyli, biegali, ale piłkarsko byli słabi. Słabo myśleli, słabo się poruszali i słabo kopali.
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.11.2010, 00:05
1q2 święte słowa nikt nie pamięta początków Fergusona ale wszyscy go chwalą..
jak widać nie tylko Boss jest niecierpliwy ale i 3/4 tego forum.. Nie mamy zawodników by grać nawet przyzwoicie, taka prawda liczę że w zimie nasz trener spr naszych młodzików i zacznie ich wpuszczać powoli do składu a tych co sie nie nadają zwolnić..

Odpowiedz cytując
kangurekm
Senior Member

Stary 06.11.2010, 00:11
Kluvi napisał(a):Wyświetl post
1q2 święte słowa nikt nie pamięta początków Fergusona ale wszyscy go chwalą..
jak widać nie tylko Boss jest niecierpliwy ale i 3/4 tego forum.. Nie mamy zawodników by grać nawet przyzwoicie, taka prawda liczę że w zimie nasz trener spr naszych młodzików i zacznie ich wpuszczać powoli do składu a tych co sie nie nadają zwolnić..
Czemu czekać do zimy? Mamy tylko dwóch nominalnych stoperów - więc należałoby dołaczyć do pierwszej drużyny Nalepę i Czekaja =)
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 06.11.2010, 00:18
no w sumie racja do zimy spr wyróżniających się z ME i jak dadzą rade wcielić ich do składu resztę która sie nie spisze zwolnic i sprowadzić znowu młodych obiecujących do ME

Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 06.11.2010, 00:33
Do dnia dzisiejszego wierzyłem że nasz trener coś zmieni, że w przyszłym roku a może już na wiosnę będziemy oglądać Wisłę jak za dawnych lat.

Po dość długim już okresie czasu dalej gramy bez pomysłu bez widocznej jakiejkolwiek taktyki.
Długa piłka do przodu do samotnego Brożka i koniec.
Zamiast grać coraz lepiej gramy coraz gorzej.

Nawet przy tak osłabionej Wiśle nie powinniśmy grać aż takiej padaki.
W Wiśle nie grają same Janusze. Coś nie jest tak. Piłkarze obijają się o siebie, nie wiedzą co grać.

Dzisiejszy mecz był taki że płakać się chciało. Rozpaczy dopełnił Paljić wyrzucający piłkę z autu na …….aut.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 06.11.2010, 00:37
A dla mnie zmiany były przewidywalne.

Po prostu brakuje u nas inteligencji na boisku. Zaimponował mi dziś Chavez. Chyba trzeba go zakontraktować.

Kilka transferów w zimie i powinno to inaczej wyglądać. No i liczę na walkę w meczu z Legią. W końcu gramy u siebie. Liczę na remis.
Odpowiedz cytując
lordes
Member

Od: 08.2010

Stary 06.11.2010, 00:38
dla mnie osobiscie Maaskant nie pasuję do takiej drużyny jak Wisła gdzie potrzebny jest trener z jajem który będzie "grał" z drużyną przez cały mecz a nie tylko obserwował z wzrokiem który mówi "mam w dupie wynik pózniej wyjde na konferencje prasową i popieprzę długi monolog że w następnym meczy będzie lepiej i wszyscy uwierzą"
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 06.11.2010, 00:40
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Do dnia dzisiejszego wierzyłem że nasz trener coś zmieni, że w przyszłym roku a może już na wiosnę będziemy oglądać Wisłę jak za dawnych lat.

Po dość długim już okresie czasu dalej gramy bez pomysłu bez widocznej jakiejkolwiek taktyki.

W Wiśle nie grają same Janusze. Coś nie jest tak. Piłkarze obijają się o siebie, nie wiedzą co grać.

Dzisiejszy mecz był taki że płakać się chciało. Rozpaczy dopełnił Paljić wyrzucający piłkę z autu na …….aut.

Ja ci powiem ze ja jescze ciagle wierze

wiem ze dzis grali piach,ale walczyli ,3 setki sobie stworzyli ,widac ze chcą chłopaki cos ugrac

ja mysle ze to jescze ma szanse zaskoczyc,ze Maaskant ma plan tylko realizacja jest trudna i trzeba czasu

czekam do ostatniego meczu w grudniu i wtedy jakos to bedzie mozna w klamre zebrac i podsumowac
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 06.11.2010, 00:46
To że walczyli to jeszcze gorzej bo świadczy tylko o tym że nie brak im ambicji tylko że trener nie potrafi zrobić z nich drużyny.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 06.11.2010, 00:47

Oszukuj się dalej. Nie ma ruchu w środku pola, nie ma komu obrońca zagrać więc wali do przodu. Może by coś pokombinował inaczej, ale raz strach przed stratą, dwa, on chyba nie jest od rozgrywania więc czemu ma narazac druzynę ? Co on jest, Lucio ?
Trzeba więcej piłkarzy, a nie grajacych na alibi i bedzie lepiej wyglądało
..
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 06.11.2010, 00:57

Gdybyś przeczytał kilka archiwalnych wątków z wiosny, doznałbyś deja vu. Okazałoby się pewnie, że w przeszłości też chciało ci się płakać i to nie raz.

BTW latem sprowadzono do klubu 2 napastników, którzy mieli rozwiązać problem nieskutecznego Pawła Brożka. Żuraw, niestety, na razie nie zaskoczył i być może nigdy nie zaskoczy. Rios to napastnik, który potrafi prawie wszystko poza strzeleniem bramek. Obaj nie spełnili oczekiwań. A Paweł nie odżył...

O obronie nie ma sensu pisać, wałkowaliśmy to setki razy.

W pomocy... Nasi dotychczsowi zawodnicy grają na 60-70% swoich możliwości. Żeby nie było wątpliwości, ten kryzys nie zaczął się w tym sezonie. Najpierw zapłacił za to Skorża, potem Kasperczak, a teraz obwinia się o to Maaskanta.

Mały jest strasznie nierówny, nie daje gwarancji równej, solidnej gry nie tyllko w następujących po sobie spotkaniach, ale nawet połowach tego samego meczu.

Garguła nie zagrał jeszcze tak jak w najlepszych czasach i czort raczy wiedzieć, kiedy to nastąpi. Jeśli to miałby być szcztyt jego formy, powinien opuścić Wisłę.

Łobo, nigy nic wielkiego nie pokazał i nic się w tej sprawie nie zmieniło.

Boguś bez formy i w dodatku znowu kontuzja.

Kirm gra również z przebłyskami. Jest nieprzewidywalny.

Jirsak... to samo co Łobo.

Sobol... Latka lecą i jest słabiej niż kiedyś.

Nowi:

Palijć, chyba nie o takiego skrzydłowego nam chodziło.
Wilk... dobry transfer, chyba będziemy mieć z niego pociechę.
Boukhari... to samo co Garguła.

Jak wobec tego gra naszego zespołu ma dobrze wyglądać?
Ostatnio edytowane przez Kurz : 06.11.2010 o godz. 01:02.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 06.11.2010, 01:06
ciężko powiedziec czy Maaskant jest w stanie coś więcej z tego materiału wycisnąc.Obawiam sie że niewiele więcej, chyba doszliśmy do ściany możliwości tych graczy.Bardzo bym chciał żeby w zimie przyszli lepsi zawodnicy, będacy w wysokiej formie a nie tacy których już nigdzie nie chcą i są po kontuzjach i maja nadwage
Ostatnio edytowane przez AYALA : 06.11.2010 o godz. 01:13.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 06.11.2010, 01:17
AYALA napisał(a):Wyświetl post
ciężko powiedziec czy Maaskant jest w stanie coś więcej z tego materiału wycisnąc.Obawiam sie że niewiele więcej.A na transfery klasowych zawodników raczej sie nie zanosi i w tym problem
Raczej nie jest w stanie, a przynajmniej do zimy. Chociaż pewnie jeszcze kilka razy zagramy ładniej dla oka niż dzisiaj. Nawet w lepszych czasach i mocniejszym składzie potrafiliśmy grać koszmary z drużynami z końca tabeli. Może więc pozornie cięższe mecze z Legią i Polonią będą dla nas pod pewnymi względami łatwiejsze niż spotkanie z Cracovią czy Śląskiem.

Potem musimy liczyć na udane transfery, ale nawet one nie rozwiążą problemu. Wielu zawodników z dotychczasowego składu musi zacząć grać zdecydowanie lepiej, przynajmniej tak, jak w swoich najlepszych momentach w Wiśle.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 06.11.2010, 01:21
Ciekawe że w tym meczu RM zdecydował się na wystawienie dwóch ofensywnych pomocników, przy czym tym drugim obok Garguły był PiBrożek (a nie np: Rios, Wilk czy Jirsak). Podobno dlatego że chciał mieć po lewej stronie środka pola zawodnika lewonożnego. Oj kombinuje ten nasz Holender, kombinuje. A co z tego wychodzi to ....
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 06.11.2010, 01:22
Jakby Brożek, Małecki albo Chavez trafili do bramki w 1 połowie z tych 100% sytuacji, to inna gra i inne komenatrze by były.
Jak dopełzniemy na jakimś sensownym miejscu do przerwy w rozgrywkach, to może coś z tego będzie.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 06.11.2010, 01:29
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe że w tym meczu RM zdecydował się na wystawienie dwóch ofensywnych pomocników, przy czym tym drugim obok Garguły był PiBrożek (a nie np: Rios, Wilk czy Jirsak). Podobno dlatego że chciał mieć po lewej stronie środka pola zawodnika lewonożnego. Oj kombinuje ten nasz Holender, kombinuje. A co z tego wychodzi to ....
Może chciał mieć jeszcze jednego gracza, który szczególnie odczuwa te derby...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów