The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WIELKI_CZŁOWIEK
Senior Member

Od: 05.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.11.2010, 13:24
Niektorzy ewidentnie maja kompleks Pawelka. Ja jestem zdania ze zaden z trzech ostatnio rozegranych meczy nie obciaza konta Mariusza. Czepianie sie go za wszystkie krzywdy Wisly jest durne i glupie. Czy Pawelek mogl obronic bramke Injaca? Tak, mogl. Dlaczego? Bo swietnie gra na lini bramkowej. Co by zrobil inny bramkarz Inny bramkarz albo by sie rzucil i nie dolecial, albo stalby w miejscu. Wtedy byloby gadanie ze nie mial szans tego obronic a strzal byl fantastyczny. W zeszlym sezonie Injac rowniez strzelil taka bramke tylko ze w prawy rog, bramkarz sie rzucil ... i co? i nie dolecial! Bardzo dobrze rozumiem krytyke, ale konstruktywna i sprawiedliwa. Ktos pisze ze to sedzia nam wybronil mecz z Lechia a nie Pawelek. Sedzia to nam wybronil dwa karne, czyli wynik 5-5 ale jezeli ogladales mecz to w drugie polowie Pawelek obronil cztery bardzo grozne sytuacjie, moze nie 100%, ale tak 90 to napewno
czy świat sie zmieni gdy z młodych gniewnych powstaną starzy w....ieni?!?!
Imagine there's no countries. It isn't hard to do. Nothing to kill or die for and no religion too.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 04.11.2010, 13:39
Oj, ja nie przeczę, że Paljić mu zagrał fatalnie i w zasadzie zmusił do błędu, ale akurat w tej sytuacji, mógł zachować się lepiej, poza tym - ten błąd wcale nie kosztował nas gola, więc można o nim zapomnieć.

Pawełek wybronił nam mecz z Lechią i mówienie, że było inaczej jest zaciemnianiem rzeczywistości.

Nie wiem, co musiałby zrobić ten bramkarz, aby docenili go tacy ignoranci, jak niektóre osoby wypowiadające się w tym temacie. Dla mnie to aktualnie najlepszy zawodnik naszej formacji obronnej, o dziwo - palpitacje serca, gdy jest przy piłce, zdecydowanie u mnie ustąpiły.

Swoją drogą - admini, ten temat już chyba powinien być zamknięty, mijają 4 dni od końca meczu, o czym tu jeszcze dyskutować?
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 04.11.2010, 13:59
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Chyba jednak strasznie mało wiesz o pozycji bramkarza - a to zdanie mnie już konkretnie o tym przekonało. Popytaj jakiegokolwiek trenera bramkarzy o tą interwencję...
Przyznaje się do błędu, pomyliły mi się ręcę którymi Mariusz interweniował. Teraz włączyłem powtórkę i zgadzam sie, że mógł próbować lewą ręką. Co i tak nie czyni go winnym tej bramki.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 04.11.2010, 14:15
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post

Swoją drogą - admini, ten temat już chyba powinien być zamknięty, mijają 4 dni od końca meczu, o czym tu jeszcze dyskutować?
Jak widać można, skoro dyskusja jest nadal prowadzona.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 04.11.2010, 14:35
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Co i tak nie czyni go winnym tej bramki.
Też tak uważam.
Odpowiedz cytując
coonta
maurotanin

Od: 04.2004

Stary 04.11.2010, 14:51
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post

Nie wiem, co musiałby zrobić ten bramkarz, aby docenili go tacy ignoranci, jak niektóre osoby wypowiadające się w tym temacie. Dla mnie to aktualnie najlepszy zawodnik naszej formacji obronnej, o dziwo - palpitacje serca, gdy jest przy piłce, zdecydowanie u mnie ustąpiły.
jestem wiec IGNORANTEM

co nie zmienia faktu, że oglądając rozgrzewkę w Poznaniu można zauważyć różnicę w podejściu do meczu Mariusza i Filipa. Nie wiem czy kiedykolwiek przekonam się do Pawełka. Po tych jego wszystkich "pawełkach" w naszych szeregach, będzie mi ciężko. Choć nie powiem, że jest mi niezmiernie miło oglądając go w dobrej formie. I oby mu się szczęściło dla dobra nas wszystkich i klubu naszego, amen

P.S. nie wiem czy moje serce wytrzyma kolejną umowę Pawełka w naszym klubie ;-) ;-p
Po burzy słońce wychodzi zza chmur...
Odpowiedz cytując
witeq
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 04.11.2010, 19:44
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post

"karny w środek" - od bramkarza wymaga się przy karnych, żeby wybrał jedną stronę i się w nią rzucił. Jakby stał w środku bramki, a strzał byłby w bok, to byście pisali że "stał jak kołek". Przy dobrze strzelonym karnym, nie ma czasu na reakcje, trzeba 'sobie "wylosować" narożnik.
Przy dobrze strzelonym karnym to nawet trafny wybor w ciemno nie pomoże, przestrzelony karny to raczej zawsze wina strzelca a nie trafnego wyboru rogu bramkarza.

Poza tym nie uważam że przy karnym ktoś wymaga wybrania strony i rzutu w ciemno. Nie wymaga się w sumie niczego, można jedynie liczyć na obronę, a środki do tego bramkarz może wybrać sam. Jednym z nich jest rzut w ciemno, ale nie jedynym
http://www.youtube.com/watch?v=TI1sOhUzqtE
http://www.youtube.com/watch?v=TgXK5VH7HfE

I żeby nie było że krytykuję Mariusza że karnego nie obronił - nie, ja po prostu uważam że Mariusz ogólnie oceniając jego historię gry w Wiśle nie miał meczu idealnego. Po prostu nie miał błysku,i tyle. A miał błędy.

A tak z ciekawości - czy Mariusz w barwach Wisły obronił kiedyś jedenastkę? Ja nie pamiętam, ale przyznam - mogę się mylic.
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 04.11.2010, 23:16
witeq napisał(a):Wyświetl post
A tak z ciekawości - czy Mariusz w barwach Wisły obronił kiedyś jedenastkę? Ja nie pamiętam, ale przyznam - mogę się mylic.
Pamiętam jedną jedenastkę, była jakiś mecz Pucharu Polski z Groclinem chyba, najpierw sfaulował Sikorę(?) i później właśnie wybronił jedenastkę. Jakoś to było tuż przed przerwą w meczu, w drugiej rundzie Skorży w Wiśle.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 05.11.2010, 08:10
Cytat:
witeq napisał(a):

Wybronił w superpucharze z amikowcami...
Odpowiedz cytując
philips kr
Banita

Od: 09.2010

Stary 06.11.2010, 19:29
widziałem w tv,tradycyjna dziecinada sfrustowanych debili,liga pseudohuliganów kwitnie,jakie to żałosne i marne...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów