The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.10.2010, 23:06
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Po sezonie Dziękujemy: Pawełek,Bunoza,Kebab,Branko,Chavez,Łobodziński i kupujemy:

Sandomierski/Stachowiak,Hernani,Cionek,Rodionow/Sernas i skład wyglądał by tak:

Sandomierski/Stachowiak,Brożek Piotr,Hernani,Cionek,Czkos,Małecki/Kirm,Wilk,Sobolewski,Kirm,Rios/Brożek,Rodionow/Sernas
Stachowiak jest zwyczajnie słaby mojego zdania nie zmienią ostatnie niezłe występy. Bramkarz jak to tu się mówi "Pawełkopodobny" .
Hermani i Cionek też nie gwarantują poziomu na środku obrony.
A wzmocnień trzeba też na bokach obrony, a tu musimy zacząć szukać zagranicą.

Po ch*j Janoszka?
Na bramkę widziałbym Sandomierskiego tak jak duża część tego forum, ale w sumie dlaczego miałby zmieniać obecnie lepszą Jagę na słabszą Wisłę ? Skusić go można tylko wysokimi zarobkami
Na obronę proponuje Wołąkiewicza, Krzysia Bąka zaś na pomoc Sobte, Małkowskiego, Grosika, Sobote bądź Sikorskiego natomiast podoba mi się opcja wymienionego przez brylanta17, Rodionowa. Ponadto widziałbym w Wiśle pomocnika Krychowiaka, Cywkę bramkarza Miskiewicza czy też napastnika Jutkiewicza, Michała Janotę.
Ostatnio edytowane przez Titto : 31.10.2010 o godz. 23:10.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 01.11.2010, 02:54
kolejna taniocha http://transfermarkt.de/de/chris-won...ler_39856.html

Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 01.11.2010, 09:44
Najgorsza jest to, że na liście transferowej znalazł się tylko jeden polak.
Minusy przyjścia Valckxa też są, a to w takiej postaci, że będą trafiać do nas głównie zawodnicy z zagranicy, a tego nie chcę.
My mieliśmy naprawdę bardzo dobrą defensywę z Alvarezem, Głowackim, Marcelo, ale Basałaj liczył się chyba tylko i wyłącznie tym, że kasa przyjdzie no i kasa jest konkretna tylko roz.......i*iśmy najlepszą formację i mogę się założyć, że tak silnej formacji defensywnej nie będziemy mieli przez najbliższe 10 lat. Ja bym chciał abyśmy ściągnęli do klubu Michała Żewłakowa to chyba najlepszy polski stoper którego mamy szansę ściągnąć na lewą obronę Wołąkiewicza poszukać jeszcze jakiś dwóch zawodników i będzie dobrze tyle że wątpię aby nasz kochany zarząd zdecydował się na takie ruchy transferowe. Ściągając Paljicia, Bunoze, Chaveza, Riosa, Boukhariego strzeliliśmy sobie w kolano bo za takie pieniądze mogliśmy ściągnąć ludzi zdecydowanie lepszych. Jedynym wyjściem z sytuacji jest oczywiście całkowita czystka w klubie czyli powy*ierdalać kopaczy bez ambicji i z małymi umiejętnościami i zastąpić piłkarzami z chęcią gry i posiadających jakiekolwiek umiejętności. Co do ściąganie zawodników to mogą być tylko pod warunkiem że będą to osoby o podobnym charakterze jak Marcelo czyli piłkarze z wielkimi ambicjami.
Odpowiedz cytując
PAC
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 01.11.2010, 10:24
Krytykujecie Chaveza i wymieniacie wśród piłkarzy których trzeba się pozbyć a według mnie był on wczoraj dobry, miał pewne i zdecydowane interwencje. Warto na niego stawiać.
WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 01.11.2010, 10:33
Chavez grał ok. Musi popracować fizycznie nad szybkością, zwinnością i będzie z niego bestia. Podoba im się jak rozbija napastników i pomocników wślizgami Pasuje do tej ligi.
..
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 01.11.2010, 10:35
Może i racja, ale trzeba zwiększyć rywalizację na środku, bo nie wiem, czy Kowalski jest godny reprezentowania barw Wisły. Dokupić jakiegoś środkowego obrońcę, albo na pozycji Bunozy albo na pozycji Chaveza. Wisła w środku obrony najbardziej się gubi. A lewa obrona też szwankuje tutaj przydałby się np. taki Lisowski z Widzewa albo kto, żeby znów nam się nie robiła międzynarodówka, to wolałbym w okienku zimowym znaleźć jakichś Polaków do tej obrony.

Aha - no i do środka pomocy może i ten Sobota byłby dobry - tylko kim on jest - ofensywnym pomocnikiem, defensywnym? Mógłby mnie ktoś oświecić?

Brakuje nam jeszcze napastnika - takiego w miarę wysokiego, jakiego w owym czasie chciał Skorża. Może warto byłoby kupić Piotra Grzelczaka z Widzewa? On całkiem nieźle sobie w tym Widzewie radzi. Myślę, że pod okiem Maaskanta mógłby się jeszcze bardziej rozwinąć, no chyba że szykowana jest jakaś bomba w postaci Pawłowskiego i on całkiem dobrze sobie radzi w MESIE - wie ktoś? Pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 01.11.2010 o godz. 10:37.
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 01.11.2010, 10:50
Chavez ma potencjał i nie mówcie, że jest słaby bo na MŚ to on zagrał nawet przyzwoicie. Bunoza też ma potencjał i może z nich być ciekawa para stoperów ale potrzebna jest jedna porządna osoba, która zwiększyłaby rywalizację i wybór pomiędzy trzema równymi zawodnikami, bo Cleber odchodzi. Kowalski to nieporozumienie jak dla mnie ;] Potrzeba porządnego Polaka na stoperze, bo z czołowej 3 to Lech ma tylko jednego stopera polaka, który odchodzi już na emeryturę. I potrzeba porządnych skrzydłowych!! Bo Małecki to jak dla mnie obrońca a'la P. Lahm a nie skrzydłowy, bo jego wachlarz zwodów jest tak niski jak pozycja Craxy w tabeli. Uwidacznia się, że jeżeli Kirm ma mało miejsca to nie potrafi nic zrobić ;] Nie potrafi zagrać 1 vs 1 tylko próbuje podawać, więc ja się do k...y pytam gdzie my mamy stworzyć przewagę w ataku jak nie na skrzydle !! Z takim skrzydłowym to możemy rozpierdzielać Craxe ale nie dobrze poukładaną drużynę.
Jak dla mnie to:
- bramkarze zostają,
- obrońcy boczni natychmiastowo potrzebni w liczbie 4 (2 PO i 2 LO),
- pomoc potrzebuje 2 super-skrzydłowych (tutaj chcę tą gwiazdę, która ma przyciągnąć na trybuny) i jednego lidera ŚP
zresztą szczerze po co ja to piszę ... Potrzeba prawie wszystkich wy... i zostawić Pawła Brożka, Gargułe, Chaveza, Bunoze, Pawełka, Małeckiego, Wilka na ławkę, a reszta out ;]
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
Odpowiedz cytując
krowczax
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 01.11.2010, 12:57
Titto napisał(a):Wyświetl post
Stachowiak jest zwyczajnie słaby mojego zdania nie zmienią ostatnie niezłe występy. Bramkarz jak to tu się mówi "Pawełkopodobny" .
Hermani i Cionek też nie gwarantują poziomu na środku obrony.
A wzmocnień trzeba też na bokach obrony, a tu musimy zacząć szukać zagranicą.

Po ch*j Janoszka?
Na bramkę widziałbym Sandomierskiego tak jak duża część tego forum, ale w sumie dlaczego miałby zmieniać obecnie lepszą Jagę na słabszą Wisłę ? Skusić go można tylko wysokimi zarobkami
Na obronę proponuje Wołąkiewicza, Krzysia Bąka zaś na pomoc Sobte, Małkowskiego, Grosika, Sobote bądź Sikorskiego natomiast podoba mi się opcja wymienionego przez brylanta17, Rodionowa. Ponadto widziałbym w Wiśle pomocnika Krychowiaka, Cywkę bramkarza Miskiewicza czy też napastnika Jutkiewicza, Michała Janotę.
Cionka uwazam za dobry pomysl, a Hernaniego sprowadziłby tylko kompletny idiota.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 01.11.2010, 13:35
Sobota to boczny/ofensywny pomocnik, w ogóle nie wraca do defensywy, coś jak kiedyś Kosa, choć nie ma tak dobrych dośrodkowań i prostopadłych podań to ma lepsze wykończenie i jest chyba szybszy (taki zwinniejszy, Kosa dzięki długim nogom robił susły i było to do przewidzenia). A wg mnie Janoszka mógłby u nas występować na lewej pomocy, na prawej Kirm, Małecki do ataku i ta trójka by sie zmieniała. Cionek z Arboledą to aktualnie chyba najlepsi obroncy, do tego dodałbym Norrambuenę, troche niedoceniany boczny obrońca (występuje i na lewej i prawej obronie).
Ostatnio edytowane przez HEDu : 01.11.2010 o godz. 13:38.

Odpowiedz cytując
Donson
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 01.11.2010, 13:37
Nasi grają taką ....ę że wolałbym aby taki Burliga albo inne rezerwy zaczął grywać w I jedenastce niż śnić co tu kupić, bo i tak nie ma za co.
JESTEM LAMUSEM
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 01.11.2010, 15:23
Nie wiem po co istnieje taki twór jak młoda ekstraklasa. Przecież w klubie nawet tym piłkarzom nie robi się nadziei( no może jakieś szanse ma Kurto ale i tak małe).
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 01.11.2010, 19:26
Gdybym był bogaty:

Rozwiązał bym kontrakt z :
Jovanciem, Bunozą, Paljiciem, Łobodzińskim, Jirsakiem, Branco, Boukharim, Riosem(?)

Na ich miejsce ściągnąłbym:
Sandomierskiego, (Miśkiewicza), Woląkiewicza(Dudkę), Bąka, Żewłakowa, Krychowiaka, Małkowskiego(Sikorskiego) Grosickiego(Sobotę) Rodionowa (Sernasa,Robaka)
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 01.11.2010, 21:30
Gdybym był bogaty:

Jovanciem, Bunozą, Paljiciem, Łobodzińskim, Jirsakiem, Branco, Boukharim, Riosem(?)

Sandomierskiego, (Miśkiewicza), Woląkiewicza(Dudkę), Bąka, Żewłakowa, Krychowiaka, Małkowskiego(Sikorskiego) Grosickiego(Sobotę) Rodionowa (Sernasa,Robaka)
Bąk i Żewłakow BRAWO Idźmy na całość weźmy Rasiaka
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 01.11.2010, 22:27
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Bąk i Żewłakow BRAWO Idźmy na całość weźmy Rasiaka
Na jeden sezon moglibyśmy zabrać tego Żewłakowa lepszy byłby niż Bunoza przynajmniej.
Chodziło mi o Krzysztofa Bąka -.-
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 02.11.2010, 10:15
Na jeden sezon moglibyśmy zabrać tego Żewłakowa lepszy byłby niż Bunoza przynajmniej.
Chodziło mi o Krzysztofa Bąka -.-
tak czy siak, Twoje propozycje transferowe sie naprawde do niczego nie nadaja - daj sobie spokoj
Odpowiedz cytując
tas de fleia
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 02.11.2010, 10:30
Faktem jest, że tym Małkowskim to bym się zainteresował. Twierdziłem, że powinniśmy to zrobić już jak z Odry odchodził. Mnie się on kojarzy z taką lepszą wersją Zienia. Bodaj najlepsza wrzutka z ekstraklasowych skrzydłowych, taka właśnie w stylu Marka, tylko że szybszy i technicznie też lepszy. Ciekawy zawodnik.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 02.11.2010, 11:09
dlaczego skauci Wisły nie szukają młodych ,OFENSYWNYCH,utalentowanych zawodników jak Kupisz czy Makuszewski ? Jak sie chce to można znaleźc ciekawych graczy za nieduże pieniądze

podoba mi sie pewna gra w tym sezonie stopera Górnika Adama Dancha.Ja bym sie nim zainteresował skoro nasi defensorzy tacy słabi są a bramki tracimy niczym na treningu.Chyba Zabrzanie miliona € za Dancha nie chcą jak Ruch za Sadloka ?

Konieczni są też nowi napastnicy: Sernas by sie przydał ale teraz to Widzew pewnie za nieg ze 2 mln € chciałby wiec raczej odpada.Ale za to w grudniu kończy sie kontrakt Rodionowa w Bate a myśle ze Białorusin nie jest gorszy od Sernasa.

Grosicki powinien przyjśc w zimie jeśli chcemy walczyc o coś więcej niż środek tabeli.

To takie moje skromne marzenia kim bym wzmocnił Wisełke ale pewnie skończy sie na jakimś opasłym kolesiu co od 2 lat nie grał na poważnie w piłke tylko wciągał tłuste żarcie
Ostatnio edytowane przez AYALA : 02.11.2010 o godz. 11:26.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 02.11.2010, 11:23
AYALA napisał(a):Wyświetl post
podoba mi sie pewna gra w tym sezonie stopera Górnika Adama Dancha.Ja bym sie nim zainteresował skoro nasi defensorzy tacy słabi są a bramki tracimy niczym na treningu.Chyba Zabrzanie miliona € za Dancha nie chcą jak Ruch za Sadloka ?
Danch to w Górniku jest rezerwowym i występuje wtedy gdy ktoś z pierwszej 11 ma kontuzję. Czy Wisła ma wzmacniać się piłkarzami którzy w innych Polskich klubach są rezerwowymi? Nie żartuj. Już prędzej Wołąkiewicz by się nadał , też może grać na każdej pozycji w defensywie. Patrząc na niektóre kandydatury w tym temacie myślę że chyba niektórzy zapomnieli że my potrzebujemy się w zimie "wzmocnić" żeby powalczyć o Mistrzostwo a prawdę mówiąc Polakami się zbyt mocno nie wzmocnimy - oczywiście można ściągnąć kilku młodych utalentowanych Polskich piłkarzy ale do zwiększenia rywalizacji a 3 , 4 zawodników którzy podniosą poziom naszej drużyny trzeba poszukać za granicą no bo chyba nie myślicie że znajdziemy ,np. dobrych Polskich obrońców czy też lewego skrzydłowego skoro Smuda od początku swojej przygody z reprezentacji takich znaleźć nie może.
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 02.11.2010, 11:47
Gdybym byl bogaty to sprowadziłbym DANA PETRESCU ......................
Ostatnio edytowane przez radek2323 : 02.11.2010 o godz. 12:03.
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 02.11.2010, 11:51
Gdybym był bogaty to nie przedłużyłbym kontraktu z Mariuszem Pawełkiem a zakupił innego solidnego bramkarza oraz młodego, szybkiego napastnika
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 02.11.2010, 13:26
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
tak czy siak, Twoje propozycje transferowe sie naprawde do niczego nie nadaja - daj sobie spokoj
JrQ, konkretnie kto się twoim zdaniem nie nadaję i dlaczego?
Wskaż mi jakiś lepszych polskich piłkarzy, którzy są w naszym finansowym zasięgu.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 02.11.2010, 13:43
Jeśli miarą siły bramkarza są tytuły mistrzowskie....
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 02.11.2010, 13:44
Gdybym był bogaty:
A tego Miśkiewicza ktoś widział w ogóle czy dlatego, że jest(?) którymś tam w Milanie?
Dudka to s/f
Ponadto z Twojej listy wywaliłbym Cikosa zamiast Branco - moim zdaniem Branco jest od niego lepszy, zostawiłbym Paljica - pożyteczny zapchajdziura. A ogólnie to min. 5, a najlepiej z 8 konkretnych grajków do pierwszego składu plus wykopanie tych których wymieniłeś. Pamiętajmy, że w zimie na stówę odchodzą Cleber i Pawełek.
@pcpc
Wiarygodna Osoba podała na tym forum, że Pawełek ma już nowy kontrakt... w nowym miejscu - więc to już jest raczej posprzątane.
Ostatnio edytowane przez arti : 02.11.2010 o godz. 13:57.
Odpowiedz cytując
pcpc
Senior Member

Stary 02.11.2010, 13:45
Powiedz mi kto bedzie lepszy niż Pawełek Jovanovic czy inne tego typu wynalazki które do nas przyjda juz wole Pawełka zatrzymać pozbyc sie jovanovicia i sciagnac lepszego Bramkarza niech mario bedzie nawet numer dwa ale zawsze jest to zabezpiecznie brami
1.W razie kolejnego niewypału z Bramkarzem
2.W Razie kontuzji
3.W razie kartek
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 02.11.2010, 14:46
Jeśli o mnie chodzi to również widziałbym Robaka w szeregach Wisły. A swoją drogą co myślicie o Sadloku?
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 02.11.2010, 14:47
Kryniu napisał(a):Wyświetl post
A swoją drogą co myślicie o Sadloku?
od stycznia ma byc w Poloni Warszawa
Odpowiedz cytując
pcpc
Senior Member

Stary 02.11.2010, 14:58
Moze w konicu czas zasatnowić sie nad Cywka z Derby czy bartoszem Białkowskim,
Co do obrony zastanawiam sie nad kim i nikogo nie widze moze jednak powrót Kokoszki i danie mu szansy
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 02.11.2010, 15:04
pcpc napisał(a):Wyświetl post
Powiedz mi kto bedzie lepszy niż Pawełek Jovanovic czy inne tego typu wynalazki które do nas przyjda juz wole Pawełka zatrzymać pozbyc sie jovanovicia i sciagnac lepszego Bramkarza niech mario bedzie nawet numer dwa ale zawsze jest to zabezpiecznie brami
1.W razie kolejnego niewypału z Bramkarzem
2.W Razie kontuzji
3.W razie kartek
Kto tu mówi o jakiś wynalazkach z zagranicy? W ogóle przyjście Sandomierskiego może wyjść nam tylko na dobre.
Co do obrony zastanawiam sie nad kim i nikogo nie widze moze jednak powrót Kokoszki i danie mu szansy
Otóż to. Też jestem za ściąganiem utalentowanych Polskich zawodników z zagranicy. Tylko pytanie czy będą chcieli do tej naszej słabiutkiej ligi wrócić. Większe szanse na rozwinięcie się mają zagranicą.
Ostatnio edytowane przez Titto : 02.11.2010 o godz. 15:10.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 02.11.2010, 15:12
Kokoszkę? Ale przecież on chciał grać i dlatego wypiął się na Wisłę ,zabrakło mu jaj żeby powalczyć wolał płakać że nie gra i skorzystał z prawa Webstera . Teraz to niech od Wisły trzyma się z daleka. Co do obrońców to do pierwszej 11 musimy szukać obcokrajowców a jako rezerwowi mogą być : Wołąkiewicz , Banaś , Sznaucner . Może popytałby o Augustyna w zależności od stanu jego zdrowia i czy już doszedł do zdrowia po zerwaniu wiązadeł .

Otóż to. Też jestem za ściąganiem utalentowanych Polskich zawodników z zagranicy. Tylko pytanie czy będą chcieli do tej naszej słabiutkiej ligi wrócić. Większe szanse na rozwinięcie się mają zagranicą.
Tylko pytanie ile takie Derby chciałoby za Cywkę który jest tam podstawowym piłkarzem i dopiero co przyszedł do tego klubu?
Ostatnio edytowane przez fanfan : 02.11.2010 o godz. 15:14.
Odpowiedz cytując
sovinho_02
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 02.11.2010, 15:15
Podreperować obronę i będzie git. Ja proponuje taki skład na wiosnę:
Sandomierski - Burliga,Cionek,Chavez,Wołąkiewicz - Małecki,Wilk,Sobolewski,Garguła-Paweł Brożek,Rios
Na ławke: Jovanic,Cikos,Bunoza,Piotr Brożek,Pajlic, Kirm,Mączyński,Żurawski,Boguski,Rado,Chrapek
Wypie***icawełek,Branco,Łobodziński,Jirsak,Boukh ari,Kowalski
Cleber pewnie i tak w zimie skończy karierę...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów