The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.10.2010, 16:25
Skąd pomysł, że Sandomierski jest do wyciągnięcia za 500k euro?
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 27.10.2010, 16:42
Gdybym był biedny - rozpocząłbym rozmowy z Górnikiem Z. o wykupienie karty zawodniczej Damiana Gorawskiego za przysłowiową złotówkę, a zawodnikowi zaproponował godne uposażenie podstawowe i atrakcyjny kontrakt motywacyjny.

U Henia grał jako prawy pomocnik, dużo biegał - ale ciekawe, czy by się nadawał na maaskantowego skrzydłowego.
Odpowiedz cytując
neq.
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 27.10.2010, 17:11
ciebie chyba Bóg opuścił....
"Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 27.10.2010, 17:31
Abstrakcja napisał(a):Wyświetl post
W Wiśle widziałbym Adriana Mierzejewskiego. Koleś potrafi być motorem napędowym i biegać przez pełne 90min. Ma braki w obronie itd ale to piłkarz ofensywny. Umie dobrze dryblować posłać dobre dośrodkowanie, gorzej z piłkami prostopadłymi. Gracz nieco podobny do Garguły(Guła mniej drybluje) Stosunkowo młody jak na ekstraklasę 23 lata. Jednym czynnikiem, który uniemożliwia kupienie go to Józek Wojciechowski. Pewnie zażądałby nie wiadomo jakich pieniędzy. ; )
No właśnie tym bardziej, że nie dawno przedłużył kontrakt z Polonią.
Ja bym go w Wiśle nie widział, moim skromnym zdaniem jest po prostu słaby. Kirm, który występuje na tej samej pozycji co Mierzejewski jest po prostu lepszy. Może i drybling ma niezły, ale dośrodkowania w jego wykonaniu bardzo słabe.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.10.2010, 18:21
polska.mysl.szkoleniowa napisał(a):Wyświetl post
Gdybym był biedny - rozpocząłbym rozmowy z Górnikiem Z. o wykupienie karty zawodniczej Damiana Gorawskiego za przysłowiową złotówkę, a zawodnikowi zaproponował godne uposażenie podstawowe i atrakcyjny kontrakt motywacyjny.

U Henia grał jako prawy pomocnik, dużo biegał - ale ciekawe, czy by się nadawał na maaskantowego skrzydłowego.
ale to było 7 lat temu...jak On był w formie.
Już bym wolał żeby sprowadzili 2-3 kolegów Riosa z rezerw River Plate
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 27.10.2010, 18:39
WhiteStarDvisionTheBest napisał(a):Wyświetl post
Kamil Grosicki - POMOCNIK/NAPASTNIK lat 22 , kontrakt do : 30.06.2012
- Kamil w tym jak i w poprzednim sezonie to motor napędowy Jagi,piekielnie szybki zawodnik , dobry technicznie.Wielu z Was powie,że jego charakter go przekreśla..
ale spójrzcie co się wypisuje w gazetach na temat Terrego czy Rooneya w ostatnim czasie,ważne jest to,że ten chłopak gra bardzo dobrze i,że chce się dalej rozwijać,
podobno działacze Jagi dali mu zielone światło na zmianę klubu a On sam nie wykluczył gry np. w Wiśle,cena oscyluje w granicach 1 mln euro ale wg mnie lepiej zapłacić
za niego ten wspomniany milion niż 1,3 mln za Riosa.
Jasne ,mln euro za zawodnika + 400 tyś euro kontraktu . A co będzie kiedy Grosikowi coś się nie spodoba? Co jeśli znów zaszaleje z hazardem i wszystko przewali. Jeszcze jakiś czas temu palił papierosy być może nadal to robi a jeśli chodzi o alkohol to też nigdy sobie nie odmawiał i za takiego piłkarza chcesz dawać mln euro? Oczywiście jest dobry - to fakt ale za taką kasę brać piłkarza o takim charakterze to za duże ryzyko. Jeśli byłby za darmo albo zdecydowanie tańszy to ok - można próbować ale teraz to niech lepiej idzie za granicę . Oczywiście być może kupienie Grosika za tą dużą kwotę byłoby strzałem w dziesiątkę i Grosickiemu żadne głupoty by do głowy nie przychodziły ale pewności nie mamy . Jednak w Polsce jest równie dobra alternatywa na tą pozycję ale wszystko zależy od zdrowia tego zawodnika - jeśli ono mu dopisze to większość kibiców z przyjemnością zobaczyłaby go z koszulką Białej Gwiazdy , w przeciwieństwie do Grosika ma przynajmniej poukładane w głowie , ten kto śledzi ligę wie o kim mówię .
Ostatnio edytowane przez fanfan : 27.10.2010 o godz. 18:41.
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 27.10.2010, 19:02
neq. napisał(a):Wyświetl post
ciebie chyba Bóg opuścił....
Może i bez formy, ale kiedyś coś potrafił i może jeszcze błyśnie? Odbudowałby się i sezon-dwa pograł, choćby jako wchodzący z ławki. Takie mamy mocne rezerwy? Ja przypominam sobie, że w odwodzie jest np. Łobo. Na kolegów Riosa to nas nie stać..
Odpowiedz cytując
sessegnon
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 27.10.2010, 19:08
polska.mysl.szkoleniowa napisał(a):Wyświetl post
Może i bez formy, ale kiedyś coś potrafił i może jeszcze błyśnie? Odbudowałby się i sezon-dwa pograł, choćby jako wchodzący z ławki. Takie mamy mocne rezerwy? Ja przypominam sobie, że w odwodzie jest np. Łobo. Na kolegów Riosa to nas nie stać..
Nie pamiętasz już niejakiego Georgi Hristova? Też coś tam kiedyś potrafił, był nawet królem strzelców ligi bułgarskiej.Jak przychodził do Wisły był bez formy i właśnie trafił do Krakowa po to by się odbudować.A jak było? Jedna wielka kupa.Całe szczęście już go nie ma.
Odpowiedz cytując
neq.
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 27.10.2010, 19:09
to ja powiem tak: Matusiak i jak narazaie Żuraw i tyle w temacie "może by sie odbudował"
"Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 27.10.2010, 19:17
neq. napisał(a):Wyświetl post
to ja powiem tak: Matusiak i jak narazaie Żuraw i tyle w temacie "może by sie odbudował"
Warto jeszcze dodać Niedzielana, który co prawda przyszedł w formie ale po długim czasie wrócił bez formy.
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 27.10.2010, 19:40
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Warto jeszcze dodać Niedzielana, który co prawda przyszedł w formie ale po długim czasie wrócił bez formy.
Wrócił po kontuzji. Poza tym coś w Wiśle jest nie tak - Dawidowski wiecznie niezdolny do gry - w Lechii gra, Niedzielan - najpierw w Ruchu, teraz w Koronie, teraz Rafał Boguski...
Odpowiedz cytując
Wisielak
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 28.10.2010, 22:01
Ja chciałbym w Wiśle 19letniego Teodorczyka z Polnii młody i obiecujący napadzior
" Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą "
Odpowiedz cytując
KuLwIk
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 28.10.2010, 22:16
Wisielak napisał(a):Wyświetl post
Ja chciałbym w Wiśle 19letniego Teodorczyka z Polnii młody i obiecujący napadzior
Mogę potwierdzić tylko . Akurat pochodzi z tej samej mieściny co ja. Stylem przypomina Lewandowskiego, silne nogi, ale będzie lepszy . Jak na razie prowadzi w tabeli strzelców MESY,a ostatnio zapewnił awans Polonii w PP
Odpowiedz cytując
Reiro
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 29.10.2010, 10:16
Wisielak napisał(a):Wyświetl post
KuLwIk napisał(a):Wyświetl post
Mogę potwierdzić tylko . Akurat pochodzi z tej samej mieściny co ja. Stylem przypomina Lewandowskiego, silne nogi, ale będzie lepszy . Jak na razie prowadzi w tabeli strzelców MESY,a ostatnio zapewnił awans Polonii w PP
Akurat od Teodorczyka to się odczepcie Liczę, że wkrótce razem z Sobiechem będzie decydował o sile Polonii...no i z Gołąbkiem w obwodzie.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 31.10.2010, 08:50
Powiem krótko, Saidi Ntibazonkiza - jak Parchy polecą, to nie bedzie problemu z wyciagnieciem go, moze nawet taniej niz za milion euro
Odpowiedz cytując
leyzer87
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 31.10.2010, 09:16
Reiro napisał(a):Wyświetl post
Akurat od Teodorczyka to się odczepcie Liczę, że wkrótce razem z Sobiechem będzie decydował o sile Polonii...no i z Gołąbkiem w obwodzie.
A to obydwaj się nim obwiążą, czy będą się wymieniać tym specyficznym "paskiem"?
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
Odpowiedz cytując
Reiro
Senior Member

Stary 31.10.2010, 10:05
leyzer87 napisał(a):Wyświetl post
A to obydwaj się nim obwiążą, czy będą się wymieniać tym specyficznym "paskiem"?
Zwykłe przejęzyczenie, miało być odwodzie ;p

Co do Ntibazonkizy to nie wiem, niby widać w jego grze spore umiejętności ale nie idzie mu najlepiej, chociaż to pewnie wynik słabej gry całego zespołu.
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 31.10.2010, 10:22
Ja tam do Ntibazonkizy nie jestem przekonany, jak dla mnie to taki jeździec bez głowy, dużo szumu, a jak na razie mało pożytku, choć to może wynik tego że gra z takimi a nie innymi partnerami... No właśnie - gra w Przekrętovii, jakby był tak dobry to by chyba dalej grał w Holandii, a nie w ogonie polskiej Ekstraklasy.
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Stary 31.10.2010, 10:56
Syn Kangura z 1984 napisał(a):Wyświetl post
Ja tam do Ntibazonkizy nie jestem przekonany, jak dla mnie to taki jeździec bez głowy, dużo szumu, a jak na razie mało pożytku, choć to może wynik tego że gra z takimi a nie innymi partnerami... No właśnie - gra w Przekrętovii, jakby był tak dobry to by chyba dalej grał w Holandii, a nie w ogonie polskiej Ekstraklasy.
Przyszedł do Cracovii bo w Nijmegen nie patrzyli na niego zbyt pozytywnie - bo chciał podwyżki - klub się nie zgodził i Saidi strzelił focha. Po ponad 2 miesiącach przywrócili go do drużyny.
Sprowadził go bodaj Radomski za 700 000 ojro.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 31.10.2010, 12:29
http://transfermarkt.de/de/mustapha-...ler_82021.html

Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 31.10.2010, 13:30
Zadnych pilkarzy z przeszlocia w Dresovii!
Nie dla Saidiego.

Nie dosc ze fochy strzela, to jeszcze muzulmanin = ramadan w na starcie sezonu.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 31.10.2010, 13:35
To już lepiej wyciągnąć Traore z Lechii.
Odpowiedz cytując
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 31.10.2010, 13:39
Chrapka i Nalepe ogrywać a nie sprowadzać murzynów. Ewentualnie innych polaków. Wiem że w np liverpoolu gra chyba 2 anglików ale trzeba stawiać na swoich
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 31.10.2010, 13:43
gdybym byl bogaty sprowadzilbym jakies znane nazwisko np.kezmana http://www.transfermarkt.co.uk/en/ma...eler_4358.html
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 31.10.2010, 13:53
Cytat:
To już lepiej wyciągnąć Traore z Lechii.
Ten Traore dla mnie nie wyrożnia sie niczym szczególnym, więc nie wiem po co nam on?

Cytat:
gdybym byl bogaty sprowadzilbym jakies znane nazwisko np.kezmanahttp://www.transfermarkt.co.uk/en/ma...eler_4358.html
O matko. Keżman? Chłop się skończył wraz z podpisaniem kontraktu z Chelsea. Ludzi na trybuny może i by przyciągnał ale nic by nie pokazał, a zapewne wiecej czasu by spędził u lekarzy
Odpowiedz cytując
Reiro
Senior Member

Stary 31.10.2010, 15:05
cinekw napisał(a):Wyświetl post
Ten Traore dla mnie nie wyrożnia sie niczym szczególnym, więc nie wiem po co nam on?
Traore się niczym nie wyróżnia...? Szybki, zwinny, dobra technika, strzał również dobry...czego Ci więcej potrzeba...?
Dodatkowo potrafi wziąć ciężar gry na siebie, strzelić oraz dobrze obsłużyć podaniem partnera z drużyny.
Nie mówię, że jest drugim Messim ale na polskie realia jest wyróżniającym się zawodnikiem.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 31.10.2010, 21:54
Osobiście powoli mam już dość tych czarnoskórych, arabskich, eskimoskich i hinduskich wynalazków. Jak nie jeden ma ramadan, to drugi coś innego. Skoro to nie wychodzi, bo się ściąga szrot z całego świata to może lepiej faktycznie szukać w niższych klasach rozgrywkowych i łudzić się, że tam jest więcej takich Błaszczykowskich, Sobót, Lewandowskich, etc.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 31.10.2010, 22:31
Po sezonie Dziękujemy: Pawełek,Bunoza,Kebab,Branko,Chavez,Łobodziński i kupujemy:

Sandomierski/Stachowiak,Hernani,Cionek,Rodionow/Sernas i skład wyglądał by tak:

Sandomierski/Stachowiak,Brożek Piotr,Hernani,Cionek,Czkos,Małecki/Kirm,Wilk,Sobolewski,Kirm,Rios/Brożek,Rodionow/Sernas
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 31.10.2010, 22:38
Janoszke bym sprowadził z Ruchu bo Kirm ma dobre mecze raz na dwa lata.Do ataku Rodionowa koniecznie, 30 grudnia kończy sie mu kontrakt z Bate no ale on chce gdzieś przeczytałem 400 tyś € rocznie kontraktu.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 31.10.2010, 22:50
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Po sezonie Dziękujemy: Pawełek,Bunoza,Kebab,Branko,Chavez,Łobodziński i kupujemy:

Sandomierski/Stachowiak,Hernani,Cionek,Rodionow/Sernas i skład wyglądał by tak:

Sandomierski/Stachowiak,Brożek Piotr,Hernani,Cionek,Czkos,Małecki/Kirm,Wilk,Sobolewski,Kirm,Rios/Brożek,Rodionow/Sernas
Przezabawny skład. Taki minimalistyczny. Nie daje gwarancji na to, że odzyskamy mistrzostwo, nie mówiąc już o poprwieniu Pucharowego bilansu.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów