|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Jak zwykle.
Cała runda zaczyna sprowadzać się do jednego meczu. Taka zgraja jak jest teraz, która z niewielkimi wyjątkami nie identyfikuje się z klubem tylko "kasuje co miesiąc" ma dupie takie dywagacje na temat prestiżu danego spotkania. Trener mało winien bo banda kolesi gada w I zespole w 8 językach!!! Mecz z nimi nie jest w naszej sytuacji najważniejszy ze względów sportowych. Natomiast marka może ucierpieć bo niemal każdy ich zapiął w tej rundzie, więc i my musimy się sprężyć. ![]()
JESTEM LAMUSEM
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Wystawienie samych Polaków to odwazny pomysł , biorąc pod uwage że rok temu w Sosnowcu grało ich wraz z rezerwowymi aż 9 , a i tak dostaliśmy w dupe .
Nie mniej jednak ten mecz po prostu musimy wygrać , każdy inny wnik sprawi że duża cześć kibiców postawi bardzo duży krzyżyk na Maaskancie , który ciężko mu będzie odbudować . Dla jego dobra , niech wkońcu posadzi na ławce Boukhariego , bo to już się robi aż przykre . Dobrze że derby są już w piątek , bo czym szybciej zmażemy tą plame tym lepiej . Z tak słabą Craxa po prostu trzeba zwyciężyć , tyle że gra Wisły w tej chwili nie jest gwarantem niczego . |
|
|
|
Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Wlasnie my wiemy co to sa derby...a taki Bunoza Chavez itd.Oni musza w ten mecz 100000% umiejetnosci wsadzic...bo to najwazniejszy mecz.Mam nadzieje ze na koniec meczu bd tylko 1 hasło: WISŁA PANY!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Dramatycznie słaba Cracovia z nowy trenerem na ławce kontra grająca bez ładu, składu i obrony Wisła z Boukharim.
To jest pewne. A co z tego wyjdzie? Obawiam się że zwycięstwo starozakonnych lub w najlepszym wypadku remis. Cracovia w tej całej swojej bryndzy wyjdzie mimo wszystko maksymalnie zmobilizowana, bo po pierwsze nowy trener, po drugie to już dla nich naprawdę mecz ostatniej szansy a po trzecie zwycięstwo z nami to całkowita poprawa nastrojów w klubie i okolicach. A Wisła? Każdy mecz pokazuje, że jeżeli rywal rzuca się na nas od pierwszego gwizdka to jest gorąco, zwłaszcza z Chavezem i Bunozą w obronie. Jeżeli gra drużyna z nożem na gardle i nowym trenerem u siebie z drużyną środka tabeli, to nie patrząc na nazwy drużyn typ 1x jest najbardziej prawdopodobny ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Boję się tego meczu jak nigdy! Choć... ostatnio prawie zawsze się boję, widząc formę piłkarzy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
a bilety beda dostepne w wolnej sprzedarzy?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
jest 6 meczy
wypadałoby zdobyć 6 pkt, a na wiosnę resztę żeby się utrzymać, czyli jakieś 13-15pkt jest tragicznie, przegraną z Legią już trzeba wliczyć, a pkt. zdobyć z Cracovią i Arką ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Osobiście proponuje przed derbami iść na trening ''kopoczy", wywiesić transparent i coś pośpiewać. Niech wiedzą czym są dla nas DERBY.
![]() 06.07.1987 Ś.P KOMPOT [*] † 26.03.2010 † |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
Jakby takiego przyzwolenia na to co sie dzieje w klubie nie bylo ,to juz by dawno polecialy jakies glowy... |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
a gdzie są te myliony za Głowackiego, Marcelo i Diaza
![]() będą w zimę...? dużo ich musi być żeby kadrę uzupełnić... no i jeszcze muszą się zgrać... będzie jakość...? wątpię :( PS. Górnik tez miał miliony... i Zagłębie...
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 01.11.2010 o godz. 18:38.
![]()
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Witam. Mam pytanie. jak będzie z biletami na cracovie? Będzie jakieś pierwszeństwo czy kto pierwszy ten lepszy? i ile będzie biletów?
|
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Powinni zagrać 1 4 4 2 . bo kogo tu sie bać . Mój proponowany skład
-------------------------------Pawełek---------------------------------------- Cikos---------------Chavez--------------Bunoza------------------Piotr BROŻEK Małecki----------------Sobolewski---------------Garguła-------------------Kirm --------------Brożek------------------Rios-------------------- |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przynajmniej w ME ekstraklasie mamy 99% na pogrom
![]()
" Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą "
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Z biletami na Craxe bym sie wsztrzymal bo pewnie w czwartek wielka konisyja ligowa walnie nam zakaz za POZnan...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Dajcie spokoj, az tak zle nie bedzie. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Panowie jak czytam Wasze wypowiedzi to aż żal mi się robi.... Połowa forum już widzi lanie od Cracovii i I ligę w przyszłym sezonie. Raz na wozie,raz pod wozem,takie jest życie. Na wszystko potrzeba czasu i cierpliwości. Dajmy Maaskant'owi pracować spokojnie,cały czas wierzę w tego chłopa. Moja recepta jest prosta: rozwiązać kontrakty z leszczami, pościągać gości pasujących Robertowi w zimie i się zgrywać na wiosnę ( poświęcając w ten sposób sezon w pi.z.d.u) .
Przyjdzie czas,że znów będziemy na szczycie, głowa do góry Bracia ku chwale Białej Gwiazdy !!
Ostatnio edytowane przez blanco : 01.11.2010 o godz. 19:16.
![]()
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jest dokładnie tak jak napisał ktoś wcześniej Cracovia ma problem z wykańczaniem akcji.
Normalnie w meczu potrafi stworzyć sobie kilka naprawdę świetnych sytuacji na zdobycie bramki. W tym meczu zapewne będzie widać efekt miotły Szatałowa. Nie jesteśmy faworytem co więcej to Cracovia ma więcej atutów przed tym meczem: Gra na własnym stadionie czy też to, że ich pomocnicy są bardziej produktywni od naszych. A Wisłę chcę widzieć kur*a W-A-L-C-Z-Ą-C-Ą! |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Bez przesady nic wielkiego się znowu nie działo.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
|
Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
nie jestem trenerem, nie jestem prorokiem, judki kiedys sie odbija od dna, i boje sie tylko, aby nie byla to Wiselka.........
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co wy ciągle z tym Riosem?W ostatnich meczach nic nie pokazuje.Próbuje być obiektywny.Zamiast Riosa do ustawienia 442 wpuściłbym Papieża z ME.Naprawdę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Ogólnie w dalszym ciągu bronię tezy,że w ostatnich kolejkach uda nam się uciułać te 5 punktów. Myślę,że dadzą nam je Polonia i Arka. 20 punktów jest do zrobienia. 9-11 pozycja na koniec rundy. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Na bramce pewnie zagra Pawełek. W obronie wiadomo że na stoperze Chavez z Bunozą bo innej opcji nie ma. Na lewą obronę Pietia - przynajmniej wie jakie ciśnienie jest na ten mecz. Na skrzydłach Małecki - też będzie gryzł trawę i Kirm który wykazuje ostatnio dużo ochoty do gry i niezłą szybkość. W środku Sobol z Gargułą. To nie jest mecz na granie dwóch defensywych pomocników. Za Boukhariego Rios operujący za Brożkiem. ![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Małecki może i będzie gryzł trawę, ale wszyscy wiemy, że nasz Patryk niestety się chyba za bardzo spina na Lecha, Legię i Cracovię. Kocha Wisłę ten facet i być może właśnie te zbyt wielkie chęci plątają mu poniekąd nogi.
Oczywiście jestem chyba ostatnią osobą, która by go zdejmowała, ale mam nadzieję, że po 1. będzie w pełni sprawny, a po 2. przemyśli sobie to wszystko trochę, wyluzuje i da z siebie wszystko i wyjdzie to na plus. Poza tym, to Boukhari OUT! Za niego za Brożka niech idzie Garguła, a Rios na skrzydełko za Kirma np. Pietie bym widziała w składzie, za Palijcia lub może i za Kirma. Paweł w ataku musi być, bo któż by miał grać zamiast niego? No chyba nie Żuraw... Sobol i Wilk na środku to dobry pomysł choć w sumie na Craxe wystarczy jeden . Niestety na środek obrony nie mamy wyjścia...Może generalnie niech oni podejdą do tego meczu, jak do spotkania z ostatnią drużyną w tabeli, bardzo słabą, a nie jak do derby? Może im kurde będzie lepiej szło? Nic mnie nie obchodzi, oprócz zwycięstwa w tym meczu. Niech robią co chcą, grają jak chcą ale 3 punkty mają być! Jeszcze jedno- jak się ma sprawa z Szatałowem? Bo Weszło wyciągnęło pewien fragment, że Jurij nie może ich trenować teraz więc... Jeśli zasiądzie na ławce, to może być ew. walkower czy jak? Niech jeszcze pociągną Pasy tą swoją piękną serię ![]()
Ostatnio edytowane przez masterlag : 01.11.2010 o godz. 21:39.
![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
nie wiem panowie jak wy ale ja mysle ze jesli padnie wysoki wynik to kazdy z nas bd w ch** zadowolony. Wiadomo ze to najslabsza druzyna lecz przed derbami kazdy motywuje sie podwójnie
Wg mnie ostatni wystep chaveza nie byl taki zly w porownaniu do kowalskiego to niebo i ziemia wiec jemu dalbym szanse wraz z Bunoza Pawelek-Czikos-Chavez-Bunoza-Piotrek Brozek - Kirm - Sobol -Gargula-Palijc-Rios-Brozek ja widze to tak ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
tyle tylko ze po zmianie boukhariego stracilismy 3 bramki
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Pawełek
Branco-Nalepa-Chavez-P.Brożek Małecki-Guła-Sobol-Kirm Brożek-Rios Na ławce Chrapek i Papież. |
|
|