|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Niestety smutna prawda jest taka, że obecna drużyna Wisły po latach osłabiania i szkodliwych decyzji góry, nie nadaje się już do gry o żadne poważne cele. W tym składzie kadrowym musimy zapomnieć nie tylko o Europie. I żaden trener tu nie pomoże, ani zaklinający rzeczywistość doradcy bossa czy pseudo eksperci od lat źle oceniający wartość sportową zespołu. Trener jest tylko jednym z elementów tego cyrku i mechanizmu nastawionego nie na rozwój drużyny.
Zdrowa i mocna Wisła zależy od Bogusława Cupiała. On jednak przez ostatnie lata pokazywał, że na takiej Wiśle już mu nie zależy i nie o taką Wisłę mu teraz chodzi. Dlatego zimą zamiast wzmocnień, które były potrzebne już dawno, usłyszymy kolejne durne tłumaczenia i chorą argumentację, że w związku z utratą szans na mistrzostwo, Cupiał "zawiesi wszystko" i znów pozostanie na swej szkodliwej ścieżce działania. A Zbymak będzie dowodził, że to nic, bo dopiero latem, po sezonie zobaczymy, co znaczy "ofensywa transferowa"... ![]() ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
Ja mam tylko nadzieję, że wyjdzie coś z planu Basałaja a żeby to powstała u nas szkółka piłkarska z prawdziwego zdarzenia, bo w tym jest przyszłość! P.S Co ma zrobić trener skoro ma w składzie miernych zawodników?! (Z gówna bata nie ukręcisz) ![]() ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
Z NIĄ SIĘ LICZY KAŻDY JESTEŚMY DUMĄ TEGO MIASTA A W NASZYCH SERCACH BIAŁA GWIAZDA I NAWET JEŚLI BĘDZIE ŹLE MY NIGDY NIE PODDAMY SIĘ |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
widac chętni byli tylko w lecie na nasz blok defensywny (Alvarez,Głowa,Marcelo,Diaz) .Gdyby zgłosili sie chętni po 4 naszych pomocników to i ich by sprzedano bez mrugnięcia okiem.Jednak to nie ma nic wspólnego z budowaniem silnej drużyny.Darmowymi grajkami, starymi, po kontuzjach, nigdzie już nie chcianymi sie ich nie zastąpi
Ostatnio edytowane przez AYALA : 01.11.2010 o godz. 12:45.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Obawiam się, że "szydło z worka" wyszło już bardzo dawno. Nie tylko minionego lata.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Potrzeba wzmocnień i to poważnych, bo Sobol długo już nie pociągnie i może być tak, że obudzimy się z ręką w nocniku..........
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
U Was Panie to kawał lenia było a nie materiał na biegaczy. Sami solar-boys. Nie biegali bo połamaliby sobie paznokcie.
U nas zmiany były złe i doprowadziły do wywalenia Szula. Wielu było i tutaj takich co przyklaskiwali tym decyzjom. Zaczęto sprowadzać chłam, który nie chciał biegać i "Zarząd" podjął decyzję, że to napewno wina trenera od przygotowania fizycznego. Tym razem ryba od głowy się nie psuła, tylko od kloaki. ![]()
JESTEM LAMUSEM
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Cupiał ma w nosie. Nie dokłada - dobrze jest. Jego małpy, jego cyrk. My widownia. ![]()
JESTEM LAMUSEM
|
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Z obecnych piłkarzy zostawiłbym : Piotra Brożka,(Chavez,Bunoza,Cikos ale to wszystko z myślą o przyszłości), CEZAREGO WILKA(on jako jedyny zostawia całe serce na boisku),Kirma,Gargułę,Paljicia,Małeckiego,Riosa,Br ożka Pawła(chyba, że da się na nim jakieś pieniądz zarobić).Resztę wy.......ić, bo nie zasługują na grę w koszulce Wisły.
Sobola i Żurawia zostawić, żeby trzymali szatnię. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Markus ma rację. Cupiał ma to wszystko gdzieś. Wyciąga tylko kasę i w przerwie zimowej pójda następni, na których tylko będą chętni. Przyjdą darmowe spady z Holandii i będzie coraz gorzej. Dla mnie obecna Wisła to jest horror. Co to za klub ,w którym nie gra ani jeden wychowanek? Wisła to był klub , w której trzon stanowili krakowscy gracze, którym zależało na grze, którzy się z nim identyfikowali , dla których Biała Gwiazda coś znaczyła. Wcale nie dałabym głowy za to , czy wszyscy obecni gracze wiedzą jak nazywa sie klub w którym grają
![]() A że można wychować własnych piłkarzy , świadczy przykład np. MU, gdzie w szerokiej 35 osobowej kadrze jest 14 wychowanków , z których 9 stale gra w pierwszym składzie. W Wiśle na parę lat trzeba dać sobie spokój z wielkimi ambicjami , zacząć wszystko od początku i bez Cupiała. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
To jak Cupial ma gdzies to moze najwyzsza pora sprzedac za normalne pieniadze komus komu sie bedzie chcialo w to bawic...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Chyba macie rację z tym,że z Cupiałem raczej nigdzie już nie zajdziemy. Albo mu się nie chce albo nie potrafi lub kasa nie ta. Jedno z trzech. Średnio wierzę w gadki o chęci wzmocnenia drużyny w zimie. Pewnie przyjdą jakieś spady i nic więcej.
A prawda jest taka,że można w dalszym ciągu zacząć gonić czołowkę. Bez względu na stratę punktową. Tylko wystarczy kupic obrońców, skrzydłowych i napastnika. O bramkarzu nie wspominając. W tej przaśniej lidze spokojnie dałoby się dogonić czołowkę. Tyle i aż tyle. Proste i oczywiste. No ale nasz Boss chce zdobyć mistrzostwo spadami z innych lig. Eksperyment na skalę iście światową. Trzymam kciuki ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Taka kalkulacja. Kto chciałby kupić Wisłę i zapewnić dawną świetność. Ktoś kiedyś wspominał że Szejkowie się zastanawiali nad wykupem ale to było hoho i jeszcze trochę tak więc nie wiem
Mam takie pytanie czy ma ktoś może link do jakiejś wypowiedzi Cupiała. Szukałem i nigdzie nie widzę ani jednej. Może być nawet z przed kilku lat
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 01.11.2010 o godz. 15:12.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
No i co z tego,że dawno temu,choć z tymi Szejkami to pewnie nie prawda. Chodzi o to aby podać cenę i wystawić klub na sprzedaż.Normalna transakcja w bardzo silnych i słabych ligach. Z tego co pamiętam to nigdy nie byo oficjalnej oferty sprzedaży,tylko bardziej ploty. Chodź jak dla mnie Cupiał chce mieć ciastko i zjeść ciastko vide wyprzedaż obrony. Może niech da na sprzedaż 50 procent swoich udziałów. Kasę dostanie a nowy współwłaściciel wyłoży troszkę gotówki. W ogóle coś wyłóży
. Bo w tym systemie to poza staczaniem się z roku na rok, prędzej będziemy toczyć zacięty bój o utrzymanie niż o MP.![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
![]() Z forum Wiary Lecha Najbardziej sapią o gwizdy podczas wyjazdu karetki tzw telewizyjni kibice... Każdy kto był na stadionie mógł zauważyć, że gdy wjeżdała karetka lub moment wcześniej większość stadionu oklaskiwała Clebera. Natomiast podczas wyjazdu doszło do splotu z kolejnym wydarzeniem (jatka na stadionie, głos Mirka Szymkowiaka w C+ brzmiał niczym relacja z jakiejś przeraźliwej katastrofy, gdybym nie był na stadionie to pewnie myślałbym o potężnej rozróbie z gęsto ścielącym się trupem). Ponieważ większość stadionu nie akceptowała tego zachowania doszło do gromkich gwizdów i krzyków w stylu idźcie sobie. No może gdyby karetka jeszcze poczekała to byłyby oklaski i telewizyjny kibic mógłby być dumny i zadowolony. Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez karaoke1 : 01.11.2010 o godz. 15:25.
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Boukhari to prawdziwy fighter
![]() ![]()
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Na www.sport.pl jest kilka niewinnych fotek z wczorajszego meczu i opis demolki Niezależnie od totalnej wtopy czysto piłkarskiej, wtopa CYWILIZACYJNA. Po co nam nowe stadiony z fantastyczną infrastrukturą? Otwieramy wlaśnie Ligę Niszczycieli - kto komu bardziej nowy stadion rozp......?! Totalny obciach.
Ostatnio edytowane przez Pavlun : 01.11.2010 o godz. 15:49.
![]()
Od 15.09.1976 z Wisłą
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
Tylko ten niby dlug Cupiala... w Polsce na pilce noznej sie nie zarabia, Cupial zainwestowal i stracil wiec moze pora sprzedac klub po cenie normalnej a nie niszczyc go z roku na rok... |
|
|
|
Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
http://www.sport.pl/pilka/1,65039,85..._szpitalu.html
Tu jest link do informacji jak Djurdjević odwiedził Clebera w szpitalu. Ładny gest. Kibice Lecha to porażka!!!!!!!!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
z tej samej strony co podałeś cytuję fragment
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
sprawa jest jasna sa tylko trzy mozliwosci albo transfery beda albo ich nie bedzie albo beda ale mierne ja jednak mam nadzieje ze nie zrobili Maaskanta w pieroga i nie naobiecywali mu wzmocnien po to by sie na niego wypiac w przerwie zimowej
wracajac do tematu kometarz przy faulu Peszki "wszystko zgodnie z przepisami" na Cleberze nawoluje o pomste do nieba ![]() "W tym burdelu, jakim jest polski futbol, nic mnie już nie dziwi" ![]() Jan Tomaszewski |
|
|
|
Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
[QUOTE=thebo4;1002695]z tej samej strony co podałeś cytuję fragment
Amica, nie Lech!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
Jacy wychowankowie? Kiedy w Wisle za Cupiała grali jacyś wychowankowie? Jeszcze pare lat temu to ci nie przeszkadzało jak łoiliśmy wszystkich w lidze... Narazie zaczynamy od nowa, jest nowy stadion nowy trener dyrektor sportowy, nie da sie wszystkiego zacząć od nowa w jeden miesiąc... zobaczymy jakie będą transfery w zime potem bedziemy się zastanawiać, czy Cupiał chce Wisłe rozwalić czy nie... Szkoda słów, mówimy ze mamy prezesów właścicieli którzy nie dadzą popracować trenerowi, ze za szybko zwalniają, ze reagują impulsywnie nieracjonalnie a sami nie jesteście w stanie i do tego patrząc z boku na to wszystko normalnie, logicznie podejść do sprawy. Jak chcesz mieć 14 wychowanków w kadrze teraz? Nawet jakby za dwa miesiace oddali do urzytku 7 boisk treningowych zatrudnili 10 wysokiej klasy trenerów dla młodzierzy którzy by wprowadzili zachodnie wzorce szkolenia to i tak przez przynajmniej 10 lat zaden wychowanek by w tym klubie nie grał... bo zawodnika nie szkoli się rok... na wszystko trzeba czasu a ty byś chciał wszystko już... szejków 50 miliardów dolarów, 15 transferów i 15 wychowanków w zime... nie, nie da się... ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
wyciąga, wyciąga- od kilku lat Cupiał stopniowo redukuje "dług", który ma u niego Wisła z czasów kiedy zaczynał u nas- zobaczcie sobie raporty finansowe Wisły z ostatnich 7-8 lat z bilansem zyski i straty, tyle kasy z piłkarzy ile my dostaliśmy nie dostała w ostatnim dziesięcioleciu żadna inna nasza drużyna, inwestowane z tego było co roku średnio 10-15% (mówię o transferach z i do klubu) i mamy to co mamy
najdroższy transfer Wisły- Jirsak 800 tys. EUR, kogo jeszcze kupiliśmy za "grubą" (400tys.EUR?) kasę- Kirma?, Wilka? a policzcie ile boss wyciągnał za Kosę, Uche, Żurawia, Marcelo, Kubę, Jopa, Gorawskiego.. Wydaje mi się że ten 100mln dług cupiałowy zaczyna być mitem, ciekawe ile z niego rzeczywiście zostało ![]()
"to miasto zawsze było Semper Fidelis.."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Cupiał wyciąga kasę z Wisły!! Nie dosłownie. Strata Wisły z tytułu nie podejmowania gości na własnym obiekcie jest tzw. korzyścią utraconą (lucrum cessans) i jako taka musiała być wbita w budżet klubu (Spółki Akcyjnej), bo było wiadome wcześniej że tych pieniędzy nie będzie. Oczywiście inne koszty się pojawiły. Poza tym spółka akcyjna może odnotowywać tzw. stratę czyli ujemny wynik techniczny z działalności. Obciążać ten wynik mogą np: zlecenia na rzecz Grupy TF (a tutaj można wrzucić Bóg wie co), zlecenia obce, wynagrodzenia ekspertów, czyste straty finansowe (działalność jako taka na pewno ubezpieczona w HDI, ale oni rozliczają składkę barterem za reklamę i połowa HDI w Krakowie chodzi na mecze Wisły za friko), więc dla dobrej współpracy czyste straty są wyłączone z ubezpieczenia - bo nikt normalny tego w żadnym klubie sportowym nie ubezpieczy. Tą stratą karmi się TF w wymiarze księgowym - oznacza to, że nawet jeżeli nie teraz to w przyszłości zysk spółki sportowej zasili wynik finansowy wierzyciela (Grupy TF), dlatego spółka sportowa nie zarabia , tylko MOWI SIĘ ŻE BILANSUJE SIĘ!!! Bo każda złotówka wpadająca do kasy ponad założony plan zasila TF. Nie sądziliście chyba, że pewnego dnia Cupiał pojawi się i powie: Gdzie jest moje 160 baniek Więc im więcej karnetów wykupimy tym szybciej go spłacim .Pojawia się jeszcze kwestia praw transmisyjnych, ale one finansują kopaczy tak naprawdę, a że Wisła jest jeszcze medialna to styka, ale coraz mniej. BŁAGAM ZROZUMCIE. KASA JUŻ PŁYNIE DO TF. Nie szerokim strumieniem bo się nie da, muszą brać po trochę żeby Spółka Sportowa mogła jeszcze działać. Chodzi o takie obciążenia, które nie zaburzają podstawowej działalności. Podkreślam, że tzw. podstawowa działalność nie oznacza: - Zdobywania MP, - Zdobywania PP, - Awansu do UEFA - itd. W/w nie przeszkadza oczywiście, ale wymaga nakładów jakich TF nie chce już dawać. Mam nadzieję, że chociaż jeden zrozumiał. ![]()
JESTEM LAMUSEM
|
|
|
|
Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Niestety tak to z grubsza wygląda jak przedmówca powiedział.............. :(
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Wisła jest spółką akcyjną na herbie masz nawet taką informacje czy "Wisła Kraków S.A". I jest to spółka należąca do Telefoniki Kable a nie do Cupiała!!! Za wikipedia: Cytat:
![]() P.s dla waszej wiadomości "darmozjad" Cupiał robi wszystko, żeby takie sukcesy jak Tbilisy Levadia czy gra w Sosnowcu i na Hucie nie skończyło się bankructwem klubu... naprawdę wieżcie mi, że jemu bardzo się chce inwestować dalej!!
Ostatnio edytowane przez regan : 01.11.2010 o godz. 20:45.
![]()
Tylko Wisła!
|
||
|

|
||||||
![]() |
|
|