The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.10.2010, 19:56
masterlag napisał(a):Wyświetl post
Co do ocen "karheropa"- Sobol tylko 2?! Dziennikarzem to ty byś nie mógł być. . .

nie zamierzam i nigdy nie zamierzałem ;p

Sobol praktycznie zapracował w 1 połowie na wyrzucenie z boiska . Poza tym nie miał żadnego pomysłu na powstrzymanie graczy Lecha .
w 2 połowie grał tak asekuracyjnie , że poprostu powinien sam poprosić o zdjęcie z boiska , albo zamienić się z Pawłem Brożkiem miejscami , bo środek boiska to nie miejsce na odpuszczanie

poza tym moje oceny są subiektywne i nie każdemu mogą się podobac

dzięki za uwagę
Odpowiedz cytując
Lewy'88
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 31.10.2010, 19:57
Filippo napisał(a):Wyświetl post
Wrecz przeciwnie, nie wyjebać tylko dokupić dodatkowych 5 Cikoszów. Młodych, wybieganych, nie do zdarcia. Biegających do ataku, wspierających pomocników i napastników. Właśnie takich nam trzeba. Popatrz jak gra Borussia Dortmund, na kim bazuje. Na młodości, wybieganiu, młodzieńczej fantazji. Tam Błaszczu i Piszczek to emeryci.

ok ale potrzebujemy piłkarzy, a nie biegaczy, to nie maratony ....a......
"Każdy ma w życiu swoje Westerplatte"
Odpowiedz cytując
Donson
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 31.10.2010, 19:57
Karherop napisał(a):Wyświetl post
T

Szybkie oceny bez komentarzy :

Pawełek - 5 -
Cikos - 3
Cleber - 3
Chaves - 2
Paljic - 2
Małecki - 2
Sobolewski - 2
Wilk - 5
Kirm - 4
Boukhari - 2
Paweł Brożek - 5 ( taka wysoka ocena tylko i wyłącznie za zdobyta ładnie bramke )
Garguła - 4
Pawełek - 5 - wyciągnął to co miał wyciągnąć, przy 2 bramce,karnym i 4 golu nie miał nic do powiedzenia - przy ostatniej bramce to nasi byli w karetce razem z Cleberem
Cikos - 3 - coś tam jest, ale chleba z tego nie będzie
Cleber - 4 - był dzisiaj z Chavezem nie do przejścia...do czasu
Chaves - 4 - gość nie do przejścia w dzisiejszym meczu - kilka razy zatrzymał rozpędzoną kuchenkę.
Paljic - 3 - nie wiem co myśleć o tym facecie - nie stanowi dla mnie jakiegoś materiału na przyszłość
Małecki - 1 - kompletnie bezproduktywny występ czlowieka z klapami na oczach - nic nie podaje, ma pretensje, wali w mur obrońców rozpędzony jak kamikadze....i tyle
Sobolewski - 2 - jak go dzisiaj oglądałem to czekałem na taki finał jak w meczu z PAO i podczas Mistrzostw.
Wilk - 2 uciął równo z trawą zapewniając Pawełkowi karnego - destruktywnie może ok, ale nic specjalnego
Kirm - 2 - Cień gościa z meczu z Lechią
Boukhari - 2 - tradycyjnie bezinwencyjne podejście do meczu i najbardziej oklepany schemat z wycofywaniem do tyłu
Paweł Brożek - 5 - to co miał to strzelił
Garguła - 2 odkąd wszedł to nawet jego nazwiska nie słyszałem.

Kibice Nasi: 5 za frekwencję, ocena powinna spaść po tym jak zaczęli grzmić po ordynarnie chamskich przyśpiewkach kucharek podczas ewakuacji Clebera. Tak niewiele trzeba żeby klub miał kłopoty i będzie bulił nie wiadomo ile.

Kibice Lecha - 1 - nawet ostro po nas nie jechali, ale akcja z karetką przelała czarę goryczy. Gdyby nasi wytrzymali, to karę miałby tylko Kuchenkorz. A tak to i my zasilimy Ekstraklasę i jej tłustych dyrektorów. Karetka zjeżdzała a oni skandowali : Wypierdalaj - nawet w C+ było słychać.
Ostatnio edytowane przez Donson : 31.10.2010 o godz. 20:05.
JESTEM LAMUSEM
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 31.10.2010, 19:58
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Treener powininen byc zwolniony.
A co z Basałajem? Może warto spojrzeć na źródło problemu - że nasz prezes to kompletny amator, w dodatku megaloman? Zawsze trener winny?

To co - mamy może choćby kilku przyzwoitych piłkarzy? Jest z czego złożyć drużynę? Jeśli nie, to o co te sceny?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 31.10.2010, 19:58
UWAGA: ważny komunikat. Na razie tylko usuwałem idiotyczne posty, wiedząc że emocje wygrywają z rozsądkiem. Za chwilę jednak zaczną się bezpłatne urlopy.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 31.10.2010, 20:01
WhiteStarDvisionTheBest napisał(a):Wyświetl post
nie uruchamiaj się już tak,oglądnij 10x powtórkę a jak nie to 100x i zobacz,że on to zrobil przypadkowo ale pewnie! lepiej napisać ze to brutal i specjalnie to zrobił..
Mam inne zdanie w tym temacie. Zauważ że jak 3bamba upadał to widział Clebera który leżał na ziemi. Patrzał na niego. Sądze że on to zrobił z premedytacją.

Co do gwizdów to może kibice Lecha gwizdali na naszych a nie na Clebera? Przecież tam jakaś burda była.

Ktoś powyżej zaproponował dokupic 5 Cikosów. Broń Panie Boże! Przecież ten chłopak jest taki surowy technicznie że bania mała. W obronie nie grał NIC.

Przed chwilą w C+ mówili że aktualnie po kraju jeżdżą nowo zatrudnieni skauci w poszukiwaniu zawodników.
Odpowiedz cytując
mariutto
Member

Od: 08.2009

Stary 31.10.2010, 20:02
Poznań się skompromitował z organizacją!
Odpowiedz cytując
Wisielak
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 31.10.2010, 20:03
I teraz są 2 opcje (wg.mnie) Bossa

Pierwsza to : Patrząc na wyniki wkur** się w pozytywny sposób i wyłozy kase porządną lub W....i się w negatywny sposób i sprzeda klub nei widząc szans na zarobienie pieniędzy...
" Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą "
Odpowiedz cytując
moce
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 31.10.2010, 20:05
Wisielak napisał(a):Wyświetl post

Pierwsza to : Patrząc na wyniki wkur** się w pozytywny sposób i wyłozy kase porządną lub W....i się w negatywny sposób i sprzeda klub nei widząc szans na zarobienie pieniędzy...
Taaa... Cupial inwestuje od tylu lat kase z mysla ze w koncu sie odkuje
"W tym burdelu, jakim jest polski futbol, nic mnie już nie dziwi"

Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
LanceTS
Senior Member

Od: 07.2009

Filippo napisał(a):Wyświetl post
Wrecz przeciwnie, nie wyjebać tylko dokupić dodatkowych 5 Cikoszów. Młodych, wybieganych, nie do zdarcia. Biegających do ataku, wspierających pomocników i napastników. Właśnie takich nam trzeba. Popatrz jak gra Borussia Dortmund, na kim bazuje. Na młodości, wybieganiu, młodzieńczej fantazji. Tam Błaszczu i Piszczek to emeryci.
Jak będą umieli jeszcze odebrać piłke to mogą być. Ja bym wolał takiego Nikole w składzie...
Odpowiedz cytując
NHwiernyTS
Senior Member

Od: 02.2009

Przecież to są jaja, nie ważne, że Lech przegrywał wszystkie mecze, ale standardowo przychodzi mecz z Wisłą i wygrają! Po prostu gorzej być chyba nie może, czy my nie umiemy z nimi grać ? Czy oni wychodząc na boisko już wiedzą, że przegrają? Ja nie wiem. My nie umiemy grać z Lechem !!!
W piątek Derby i ja nie widzę ich z taką grą... pasiaki przegrywają wszystko co się da grają gorzej od Amici, ale przełamią się kiedy? Pewnie w meczu z Wisła! Do tego dojdzie, że Filipiak się w....i powie swoim piłkarzykom, że jak nie zaczną grać to nie mają co liczyć na wypłatę, i wygrają!
Wg mnie wina leży na pewno po stronie Maaskanta, ale nie tylko, gdyż nie może ułożyć dobrze zespołu, ale nie warto wypieprzać trenera ludzie nie bawmy się w takie coś! Dajmy popracować trochę. Kolejny problem to piłkarze.... ja nie widzę tam perspektyw żadnych, za dużo tam obcokrajowców i nie ma zespołu. Oni nie wiedzą jak grać, nie ma porozumienia. Trzeba zbudować ZESPÓŁ!!! Teraz Derby i będzie brakować takich ludzi jak Baszczyński czy Głowacki którzy na ten mecz wychodzili dosłownie z pianą na ustach, wiedzieli, że to jest coś bardzo ważnego najważniejszy mecz w sezonie, a wyjdą takie murzynki i inni co nie znają tych klimatów i będą to traktować jako zwykły mecz! I na prawdę wielkie brawa K***a dla zarządu Basałajów i innych tępaków - sprzedawajcie dalej piłkarzy a kupujcie złom !! Marcelo, Głowacki i Alvarez byli w trójkę lepsi od wszystkich obrońców co mamy razem wziętych. Jak można kupować takich zawodników? Czy oni nie widzieli przed ich zakupem jak oni grają? To, że nie mamy obrony i to jaki jest stadion w pyrlandii na który nie może wjechać karetka o tym mi się juz po prostu nie chce pisać.... Jedyny plus tego meczu to ten, że Paweł nie potrzebował 10 sytuacji do strzelenia bramy tylko jedna mu wystarczyła. Aaa... i jeszcze dla Pawełka jakie kiksy miał to miał ale zainponował mi tym, że prawie wyciągnął strzał Iniacia czy jak mu tam.
Bez odbioru
Ostatnio edytowane przez NHwiernyTS : 31.10.2010 o godz. 20:09.

Wybór Był Prosty - Wiara w Jednego Boga, Krakowska Wisła To Naszego Życia Droga!

Odpowiedz cytując
Donson
Senior Member

Stary 31.10.2010, 20:06
Wisielak napisał(a):Wyświetl post

Zrozumcie - Cupiał nie dokłada już do Wisły.Od dawna!!!!
Chcecie zakupów to będziemy musieli je sfinansować.
JESTEM LAMUSEM
Odpowiedz cytując
szczepanwislak
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 31.10.2010, 20:07
Ponowie nie miałem możliwości oglądania tego meczu. Śledziłem wynik do rezultatu 2 : 1. A gdy zobaczyłem teraz wynik to aż ciężko było w to uwierzyć...
I chodzi mi tu ogólnie o przebieg spotkania , czy wynik rzeczywiście odzwierciedla sytuacje na boisku
Czy Lech piłkarsko całkowicie nas zdominował Jak to mniej więcej wyglądało
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''

Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
ZwrABG
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 31.10.2010, 20:09
nie rozumiem was jak wygraliśmy z Lechia i Widzewem to wszystkich naszych grajków i trenera na rekach nosiliście teraz dostajemy i wszyscy narzekają albo jesteśmy z klubem na dobre i złe albo niech niektórzy dadzą sobie siana bez napinki

Odpowiedz cytując
Heero
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 31.10.2010, 20:10
NHwiernyTS napisał(a):Wyświetl post
Aaa... i jeszcze dla Pawełka jakie kiksy miał to miał ale zainponował mi tym, że prawie wyciągnął strzał Iniacia czy jak mu tam.
Bez odbioru
Prawie... i wszystko jasne.

Pawełek ma za dużo tych prawie udanych interwencji. Są bramkarze, którzy wpuszczą, to co mają wpuścić i obronią to, co mają obronić. I tacy są najlepsi. A Pawełek? Wyciągnie strzał, którego nie obroni Buffon, a po chwili puści szmatę jak Cabaj.
Ostatnio edytowane przez Heero : 31.10.2010 o godz. 20:14.
Odpowiedz cytując
Żuczek
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 31.10.2010, 20:10
szczepanwislak napisał(a):Wyświetl post
Wystarczy Ci za odpowiedź to, że gol Brożka to była jedyna nasza dobra akcje w całym meczu?
Odpowiedz cytując
satori
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 31.10.2010, 20:11
Przegraliśmy zasłużenie i tutaj nie liczy się czy przegraliśmy 4-1 czy 3-1.. Lech wygrał zasłużenie. Taką grą jak zagraliśmy nie da się wygrywać. 2 szczęśliwe wygrane nic nie zmieniły gramy bardzo słabo.
Odpowiedz cytując
max156
Junior Member

Od: 10.2010

Stary 31.10.2010, 20:12
Donson napisał(a):Wyświetl post

Kibice Lecha - 1 - nawet ostro po nas nie jechali, ale akcja z karetką przelała czarę goryczy. Gdyby nasi wytrzymali, to karę miałby tylko Kuchenkorz. A tak to i my zasilimy Ekstraklasę i jej tłustych dyrektorów. Karetka zjeżdzała a oni skandowali : Wypierdalaj - nawet w C+ było słychać.
Wypierdalaj było do kibiców Wisły, którzy zaczęli rozróby, a nie do CLEBERA!!! Pomyśl zanim napiszesz
Odpowiedz cytując
wwf
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 31.10.2010, 20:13
Wisła dziś nic nie pokazała w ofensywie.

Zrozumcie Wisła gra 1 napastnikiem, W srodku gra KEBAB

KEBAB jest do wywalenia. Dlaczego nikt na konferencji po meczu nie zapyta trenera jak długo jeszcze ten słaby KEBAB będzie grał.
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
Odpowiedz cytując
studio2
Banita

Od: 03.2009

PANDEM0NIUM napisał(a):Wyświetl post
Co do gwizdów to może kibice Lecha gwizdali na naszych a nie na Clebera? Przecież tam jakaś burda była.

Myslalem ze tylko debile i idioci zyja w Polsce ale jak widac ktos jeszcze ma rozum, glupote ktora wielu opowiada podchwycilo juz weszlo, pewnie ktos jeszcze podchwyci nie znajac szczegolow, Cleber akurat dostal brawa, wypeirdalaj bylo do waszych ktorzy zaczeli sie napinac, reszty nie ma co komentowac.

Aha, mowilem ze bedzie 4:1 i to dla gospodarzy i tak wlasnie jest.
Odpowiedz cytując
Wisielak
Senior Member

Od: 06.2010

Ponowie nie miałem możliwości oglądania tego meczu. Śledziłem wynik do rezultatu 2 : 1. A gdy zobaczyłem teraz wynik to aż ciężko było w to uwierzyć...
I chodzi mi tu ogólnie o przebieg spotkania , czy wynik rzeczywiście odzwierciedla sytuacje na boisku

No to tak :
1rwsza połowa pod dyktando Lecha . Początek drugiej dobry Wisły (zdobyta bramka i konstruowanie akcji brak ostatniego podania).Potem strzał życia Injaca . I Wisła dalej grała swoje ale kontra Lecha i bramka , która podciąła skrzydła Wiślakom . Karny (wg mnie nie prawdziwy(nie wiem jak to powiedzieć)) . Kontuzja Clebera i nasi grajkowie nie wiedzieli co robić na boisku i z przypadku 4 bramka . Ogółem Lech był jednak lepszy piłkarsko i miał SZCZĘŚCIE . A to jednak w piłkce jest ważne ;(
" Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą "
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

(...)
Powiem tak. Pierwsza połowa wyglądała, jak pierwszy mecz z Barceloną na Camp Nou. Tylko - jakby to powiedzieć - rywal "nieco" słabszy, więc nie zrobił nam z d.py jesieni średniowiecza.

To chyba pokazuje miarę naszego upadku.

W dodatku to nie tylko drużyna grała źle. Ona została fatalnie ustawiona. Między pomocą a atakiem była kilkukilometrowa dziura, dzięki czemu Amika swobodnie rozgrywała piłkę, a nasze próby ataku niezmienni kończyły się stratą piłki.

Stworzyliśmy jedną 100% sytuację, którą wykorzystaliśmy. Sytuację, której nie powinno być bo asystujący Sobolewski powinien był wylecieć z boiska w I połowie za ewidentny faul.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Cóż. Wisła przegrała tak wysoko. Świadczy to jedynie o tym, że kogoś nam brakuje, ale nie o tym, że trzeba wymieniać pół składu z zespołu, jakby pewnie połowa forumowiczów chciała zrobić.
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Jak dla mnie przegrana troche za wysoka. Do momentu straty bramki nie wyglądało to tak źle jak niektórzy tu piszą. Potem się posypało. Karny z dupy. 4 bramka to pokłosie troche faulu na Clebim. Zawodnicy byli rozbici po tym co się stało. Widac było że czekali na gwizdek.
Aha i jeszcze należał się nam rzut karny po ewidentnej ręce Krivca
Ostatnio edytowane przez PANDEM0NIUM : 31.10.2010 o godz. 20:16.
Odpowiedz cytując
Donson
Senior Member

Stary 31.10.2010, 20:14
max156 napisał(a):Wyświetl post
Wypierdalaj było do kibiców Wisły, którzy zaczęli rozróby, a nie do CLEBERA!!! Pomyśl zanim napiszesz
Widziałem i słyszałem w telewizji - odbiór mój jak i wielu osób będzie podobny.
W kadrze karetka a w tle wypierdalaj.
JESTEM LAMUSEM
Odpowiedz cytując
NHwiernyTS
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 31.10.2010, 20:15
Donson napisał(a):Wyświetl post
Zrozumcie - Cupiał nie dokłada już do Wisły.Od dawna!!!!
Chcecie zakupów to będziemy musieli je sfinansować.
Dokładnie w 100% się z tym zgadzam i coś czuję, że nadejdzie taki czas, że zabierze zabawki i zamknie interes.

Wybór Był Prosty - Wiara w Jednego Boga, Krakowska Wisła To Naszego Życia Droga!

Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 31.10.2010, 20:15
Czekam niecierpliwie na zapis z konferencji z Maaskantem.
Zobaczymy moze wtedy dlaczego wg. niego przegralismy ten mecz...
Odpowiedz cytując
LanceTS
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 31.10.2010, 20:18
Szkoleniowiec Wisły na pomeczowej konferencji poinformował, że Cleber ma problem z kręgosłupem. "Na szczęście zawodnik ma czucie w rękach, więc to dobry sygnał" - powiedizał Robert Maaskant.

Z głównej...
Odpowiedz cytując
johny96
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 31.10.2010, 20:19
Ku*wa, czy ja wymagam wiele, nie chce jakis wiruozów, bo od tego jest messi, krysia, liga hiszanska itp, a nie oszukujmy sie my do tego poziomu nigdy nie dojdziemy, dlatego wystaczy mi gosc, ktory bedzie wstanie biegać przez 200 min na 110%, ktory bd gryzl trawe przy wyniku 11-0, który ciezką, rzemieslnicza pracą będzie pokazywał, że jest zajebisty, nie przez technikę, ale serce do gry.
Tylko jeden klub !
Odpowiedz cytując
wwf
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 31.10.2010, 20:20
Jak ja bym chciał byc po takim meczu na konferencji prasowej.

Oj zadałbym pytania panu Maaskantowi. Ciekawie by było.
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów