The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.10.2010, 21:10
Pamiętajmy, że nie przepracował z nami okresu przygotowawczego. I choć porusza się po boisku jak smok to mimo wszystko widać, że jest to dość inteligentny piłkarz. Ściągniecie go to niezły ruch, uwzględniając czas, miejsce i pieniądze.

Chociaż pewnie w następnym sezonie już z gwiazdą na piersi nie zagra.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 27.10.2010, 21:20
majson napisał(a):Wyświetl post
bo widze jak porusza się po boisku,moze duzo widzi ,ale technika i szybkosc nie jest jego mocna strona. Moze sie myle,oby tylko na korzysc Wisły.
technikę!?
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 27.10.2010, 23:16
Titto napisał(a):Wyświetl post
Kim w ogóle jest Peszko? Jeden sezon mu wyszedł w Lechu i od razu zrobili z niego wielką gwiazdę.

Dopoki byl Lewandowski to akcje Peszki mialy sens bo ktos je wykańczal.

teraz kuchenni maja z tym problem,no i sam Peszko bo jego rajdy nie sa nic warte.,no chyba ze jakis Wichniarek czy inny super snajper cos tam ustrzeli

mam nadzieje ze Maaskant nastawi zespol na to zeby wygrac a nie na to zeby nie przegrac.Na AGD Stadium mamy grac o zwyciestwo.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 27.10.2010, 23:34
Cracovia poziom A-klasy, szkoda bo liczyłem na dogrywkę ale z taką nędzą obroną jaką oni grają to Bytom jest im w stanie 4 wcisnąc. A Peszkę spokojnie nakrywał czapką Piotr Brożek we wcześniejszych meczach. Także teraz rowniez Paljic powinien sobie na luzie z nim poradzic.
Mozemy spokojnie ten mecz wygrac.
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 27.10.2010, 23:39
Niestety ale mecz meczowi nierówny i obawiam się że Lech się sprzęży na nas a załatwi nas Rudnevs...obym się mylił ale takie mam przeczucie że min. 2 bramki nam wpakuje
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 28.10.2010, 00:07
Ja liczę że nasi również się sprężą jakby grali o przełamanie. Mam nadzieję że piłkarze wiedzą czym dla nas jest ten mecz.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 28.10.2010, 00:32
Kryniu napisał(a):Wyświetl post
Ja liczę że nasi również się sprężą jakby grali o przełamanie. Mam nadzieję że piłkarze wiedzą czym dla nas jest ten mecz.
Dla nas to niech oni na derbach wyplują płuca bo zagrają z ostatnim zespołem w lidze.Z Amiką to oni dobrze wiedzą że nie będzie lekko więc o motywacje bać się nie należy.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Żuczek
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 28.10.2010, 01:14
leszekpw napisał(a):Wyświetl post
Niestety ale mecz meczowi nierówny i obawiam się że Lech się sprzęży na nas a załatwi nas Rudnevs...obym się mylił ale takie mam przeczucie że min. 2 bramki nam wpakuje
Jakby się przeczucia wszystkich "ekspertów" na tym forum sprawdzały to byśmy w 3 lidze teraz grali.
Odpowiedz cytując
wiśnia
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 28.10.2010, 06:52
Obrona Czestochowy była za Głowy i Marcelo, to teraz myslicie że co będzie?
Odpowiedz cytując
kolarz90
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 28.10.2010, 06:57
Ale wtedy też Lech grał dużo lepiej od nas. Teraz są jednak w gorszej dyspozycji od nas, bo my wygraliśmy w niezłym stylu dwa ostatnie mecze, a oni wprawdzie wygrali z Craxą ale kto z nią nie wygrywa
Myśle że spokojnie ugramy remis, może jak się sprężą to wygrają, ale gdybym miał postawić kase to na wynik 1:1

Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 28.10.2010, 07:49
wiśnia napisał(a):Wyświetl post
Obrona Czestochowy była za Głowy i Marcelo, to teraz myslicie że co będzie?
Obrona Częstochowy?
Ostatnie 2 mecze z Lechem to był otwarty football, przy czym w poprzednim sezonie grając piach potrafiliśmy wypracować masę sytuacji strzeleckich - powinniśmy wygrać zarówno u siebie jak i na wyjeździe, zwłaszcza na wyjeździe.
Wyjazdowy mecz w sezonie 2008/2009r był bardzo wyrównany, skończył się również remisem.

My z Lechem nie wygrywaliśmy nie dlatego, że odstawaliśmy od niego poziomem sportowym, a dlatego że brakowało piłkarzom zimnej krwi przy strzale do bramki.
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 28.10.2010, 08:24
Arturo Qr2nów napisał(a):Wyświetl post
A tak offtopując, Cracovia, to jakaś masakra. Co oni robią w Ekstraklasie... No tak "zielony stolik". Będzie wstyd jak cholera jeśli nie pojedziemy ich przynajmniej "trójką".
Przypominam kolego ze w zeszlym roku nie grali nic a nic lepiej a pamietasz jakie wyniki z Nami osiagneli Lepiej nie kusic losu i mimo wszystko z pokora podejsc do meczu z Nimi zeby znowu nie bylo brutalnego kontaktu z rzeczywistoscia.

bo widze jak porusza się po boisku,moze duzo widzi ,ale technika i szybkosc nie jest jego mocna strona. Moze sie myle,oby tylko na korzysc Wisły.
Co do slowa co pogrubilem u Ciebie w wypowiedzi, jesli uwazasz ze Boukhari ma slaba technike to pokaz mi kogos lepszego od niego poza Riosem i Gargula w Naszym zespole.

Zeby nie bylo offtopa. Na dzisiaj ciezko stwierdzic jak bedzie wygladac mecz w Niedziele. Z jednej strony Lech mimo wszystko jest w nierownej formie i moze z Nami blado wygladac. Z drugiej strony ostatnio byly u nich pogaduszki z zarzadem z trenerem i wiedza tez ze beda grac z Nami przed wlasna publicznoscia ktora im nie daruje jesli slabo z Nami zagraja. Mecz bedzie wedlug mnie bardzo ciezki. Mysle ze trzeba przeczekac pierwsze 20 minut (czytaj bez straty gola) i potem ruszyc na Nich zdecydowanie i agresywnie. Dobrze by tez bylo troche pograc pilka tak aby duzo biegali bo i kondycyjnie chyba nie do konca dobrze wygladaja. Ehh licze ze przynajmniej punkt przywieziemy.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 28.10.2010, 08:24
Słaba technika? Tylko nie wiem kto ma lepszą u nas.Może Rios. Jedyny który od kilku meczów wie co to jest gra bez piłki i wystawia się na pozycje. Tyle że reszta traktuje go jak Kirma na początku i jeśli sam nie wywalczy piłki to jest bez gry.
Inna sprawa że jest faktycznie wolny jak muł bagienny i przydałby mu sie dobry trening fizyczny
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Stary 28.10.2010, 09:49
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,t...wiadomosc.html

Czyzby nowa miotla u Kuchenek w meczu z Nami
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 28.10.2010, 09:55
Ta miotła jest już tak "przerzedzona" przez Wojciechowskiego, że niewiele zamiecie.

Liczę na przekonującą wygraną, która pozytywnie nakręci naszych piłkarzy przed derbami i Legią.
Odpowiedz cytując
pcpc
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 28.10.2010, 10:05
bedzie remis 0-0
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 28.10.2010, 10:23
Powiem jedno - to jest najważniejszy dla nas mecz. Warto byłoby wykorzystać nieporadność Lecha. My jesteśmy na drobnej fali wznoszącej. Lech niby też, ale on wygrał z ostatnią w tabeli Cracovia, która, powiedzmy sobie szczerze nie ma formy, piłkarzy - nieważne, ale jest słaba. Musimy wykorzystać tę szansę. Lech będzie grał raczej otwarty futbol, a to dla nas szansa, ale i dla Lecha. Ja bym raczej też się skłaniał do remisu, ale bramkowego, powiedzmy - 2-2.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.10.2010, 10:26
Boukhari ma jeszcze dośc mocny strzał z dystansu , powinien częściej z niego korzystac bo w naszej ekstraklasie Buffon czy Casillas nie bronią.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 28.10.2010 o godz. 10:58.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 28.10.2010, 10:32
Boukhari jak jeszcze trochę schudnie, to będzie jeszcze lepszy. Taki piłkarz w środku pola jest potrzebny. Taki kreator gry trochę, choć wolałbym młodszego, to jednak uważam, że jest to dobry zawodnik.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 28.10.2010, 10:57
Ludzie!!!

Tu nie chodzi o wagę, tylko o przygotowanie motoryczne jak i stricte piłkarskie do sezonu!.Przecież on pól roku (albo rok?) nie grał w piłkę a i tak jakoś sobie radzi na naszych boiskach!
Tu jego statystyki.

http://www.90minut.pl/kariera.php?id=18323

Wyobrażacie sobie np takiego Brożka po półrocznym rozbracie z piłką, skoro narzeka on czasami, na początku sezonu, że jeszcze nie czuje piłki?

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 28.10.2010, 11:02
leszekpw napisał(a):Wyświetl post
Mówimy o tym zawodniku, którego Kołtoń do spółki z mediami po meczu z Juventusem obwołali gwiazdą ligi? Gdyby Bakero do nich poszedł to bym nie płakał.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
mariutto
Member

Od: 08.2009

Stary 28.10.2010, 11:10
Boukhari według mnie nie jest taki zły, ma czasem dobre akcje. Prawda, niestety partaczy, ale widać, na treningach się dobrze spisuje.
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 28.10.2010, 11:18
Feniks1983 napisał(a):Wyświetl post
Przypominam kolego ze w zeszlym roku nie grali nic a nic lepiej a pamietasz jakie wyniki z Nami osiagneli Lepiej nie kusic losu i mimo wszystko z pokora podejsc do meczu z Nimi zeby znowu nie bylo brutalnego kontaktu z rzeczywistoscia.
Oczywiście, że pamiętam i uważam, że zdobyty 1pkt. w meczach z nimi, to właśnie mega wstyd i żenada. Czy grali lepiej, czy gorzej, hmmm... zaryzykuje stwierdzenie, że 8 porażek na 10 meczów i jedno wydrukowane zwycięstwo, to jednak słabszy wynik niż ten, który osiągnęli rok temu. Grają też jakoś tak bardziej żenująco Choć może to tylko wrażenie, bo w tym roku oglądam więcej ich spotkań.

A żeby było na temat, to ciekawe czy Bakero faktycznie obejmie Amice do niedzieli. Jeśli tak, to możliwe jest nieco inne ustawienie, jednak personalnie raczej nic się nie zmieni, bo po prostu nie ma na kogo. Bakero nie sprawi też, że nagle przybędzie im sił na drugą połowę.
http://wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic26075_1.gif
Odpowiedz cytując
mariutto
Member

Od: 08.2009

Stary 28.10.2010, 11:27
Lepiej, żeby Bakero jeszcze nie obejmował, bo wtedy Zieliński podejdzie do tego meczu byle jak.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 28.10.2010, 11:46
Cytat:
My z Lechem nie wygrywaliśmy nie dlatego, że odstawaliśmy od niego poziomem sportowym, a dlatego że brakowało piłkarzom zimnej krwi przy strzale do bramki.
Wg mnie wykorzystywanie sytuacji strzeleckich to właśnie poziom sportowy
Jedni nazywają to szczęściem, ale ja się z tym nie mogę zgodzić.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 28.10.2010, 12:00
Boukhari musi się ograć wrócić do rytmu meczowego. To jest na razie jedyny piłkarz który potrafi dobrze przyjąć piłkę i dokładnie ja zagrać.

Ma braki w kondycji czasem ale jest to dobry ofensywny środkowy pomocnik.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 28.10.2010, 12:53
Z Amiką nigdy nam się łatwo nie grało. Dobrze wszyscy pamiętamy męczarnie we Wronkach.
Nawet mając dobrą drużynę kroczącą od zwycięstwa do zwycięstwa tam nam się zdarzało przegrać. Dlatego mim zdaniem o motywację nie będzie trudno.
Z resztą za Maaskanta nie widziałem jakiego większego olewania. Chyba zdają sobie sprawę, że już nie jesteśmy maszyną wygrywającą na 1 biegu.
..
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 28.10.2010, 14:38
No to nasz najbliższy rywal ma chyba nowego trenera:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Najprawdopodobniej Bakero poprowadzi zespół występujący pod nazwą Lech Poznań.
Czy będzie efekt "nowej miotły"?
Swoją drogą, mamy szczęscie do nowych mioteł. Już Leńczyk ze Śląskiem dał tej drużynie nową motywacje w meczu z Wisłą.
Teraz tylko trzeba czekać aż nowy trener "na przełamanie" zasili Cracovię, a także może Legię?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Stary 28.10.2010, 14:48
FraMat napisał(a):Wyświetl post
No to nasz najbliższy rywal ma chyba nowego trenera:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Najprawdopodobniej Bakero poprowadzi zespół występujący pod nazwą Lech Poznań.
Czy będzie efekt "nowej miotły"?
Swoją drogą, mamy szczęscie do nowych mioteł. Już Leńczyk ze Śląskiem dał tej drużynie nową motywacje w meczu z Wisłą.
Teraz tylko trzeba czekać aż nowy trener "na przełamanie" zasili Cracovię, a także może Legię?

No faktycznie taka seria moze sie zdarzyc. Dobrze by bylo jednak aby takie zmiany zachodzily tak jak teraz max 2-3 dni przed meczem bo wtedy nowy trener duzo nie zmieni i wystawi sklad po konsultacji z bylym sztabem co moze byc plusem bo nie wyeleminuje sie do konca bledow. Tak czy owak dobrze by bylo popsuc swieta ewentualnym nowym trenerom.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 28.10.2010, 14:50
Bakero to był świetny piłkarz, ale trener z niego żaden co pokazują wyniki.
Warsztatu trenerskiego to on też na pewno znakomitego nie posiada.
Mimo wszystko chyba jednak lepszy jest od Zielińskiego.
W 4 dni zespołu nie odmieni, ale coś tam w grze Lecha może zmienić np. taktykę.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów