The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
RALFO
Junior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.08.2010, 12:56
burdel i anarchia , a potem zdziwienie że kopacze graja jak grają
RALFO
DrunkenBear
Senior Member

Stary 18.08.2010, 13:20
Cytat:
„Wybraliśmy dwóch, trzech kandydatów i mamy nadzieję, że w przyszłym tygodniu zaprezentujemy nowego trenera pierwszego zespołu Wisły Kraków” – powiedział w rozmowie z nami prezes Bogdan Basałaj.

Fot. Maks Michalczak

„Zdaję sobie sprawę z tego, że kibice niecierpliwie oczekują na wiadomość, kto zostanie nowym trenerem pierwszej drużyny Wisły Kraków” – mówił prezes klubu. „Proszę ich jednak o jeszcze trochę cierpliwości” – dodał.

„Jestem już po rozmowach z kilkoma kandydatami. Z każdym z nich, tak jak informowałem na początku poszukiwań nowego szkoleniowca, przeprowadzałem wielogodzinne rozmowy. W związku z tym mogę zapewnić, że wybór, którego dokonamy, będzie przemyślany i najlepszy z możliwych. Przez to jednak ogłoszenie nazwiska nowego trenera nieco się opóźni” – podkreślił Bogdan Basałaj.

W najbliższym meczu ligowym z Widzewem Łódź zespół Białej Gwiazdy poprowadzi jeszcze trener Tomasz Kulawik.

Biuro Prasowe Wisły Kraków SA
Czyli w tym tygodniu nie ma co spodziewać się nowego trenera. Pozostaje modlić się o wynik w Łodzi...
Evil_
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 18.08.2010, 14:09
remis w Łodzi będzie dobrym wynikiem, potem nowy trener i zaczynamy wszystko od nowa.
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 18.08.2010, 14:10
ale musisz wziac pod uwage ze cos moze sie nie ulozyc po mysle prezesa.. byc moze nie doszedl z kims do porozumienia i trzeba nakrecac wszystko od nowa.. to nie takie proste i nalezy to zrozumiec, nic na wariackich papierach bo nie chodzi tu o kupno kilograma kartofli, nie oszukujmy sie, i tak nie bedzie to tak wygladac ze trener przyjdzie i nagle nowa jakosc bedzie.. takze lepiej dac sobie wiecej czasu i zalatwic wszystko z GLOWA! zeby chociaz miejsce pucharowe zajac.. choc i nie takie cuda sie zdarzaly i moze i MP bedzie )
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 18.08.2010 o godz. 14:12.
fond
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 18.08.2010, 14:14
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post
ale musisz wziac pod uwage ze cos moze sie nie ulozyc po mysle prezesa.. byc moze nie doszedl z kims do porozumienia i trzeba nakrecac wszystko od nowa.. to nie takie proste i nalezy to zrozumiec, nic na wariackich papierach bo nie chodzi tu o kupno kilograma kartofli, nie oszukujmy sie, i tak nie bedzie to tak wygladac ze trener przyjdzie i nagle nowa jakosc bedzie.. takze lepiej dac sobie wiecej czasu i zalatwic wszystko z GLOWA !

Oczywiście, że to nie kupno kilograma kartofli dlatego odpowiedzialny prezes nie podaje terminów w stylu 'najpóźniej' Sam sobie winien

Tak naprawdę chodziło mi jednak tylko o to, że może też pójść nie po myśli prezesa fakt zatrudnienia szkoleniowca z zagranicy więc taką samą wagę jak do terminów przez niego podawanych należy przywiązywać do tej obietnicy i nie być tak całkiem pewnym, że nie będzie to Polak.
Ostatnio edytowane przez fond : 18.08.2010 o godz. 14:16.
mgła
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 18.08.2010, 14:13
A ja pamietam komentarz Milecarskiego (chyba z jakiejś transmisji) że dziwi się że Basałaj dał sobie tylko 10 dni, bo to jest zbyt ważna decyzja i spokojnie trzeba to załatwić!
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 18.08.2010, 15:10
na razie roztrząsamy kwestie co obiecał Basałaj->moim zdaniem wczoraj wyraźnie powiedział iż do poniedziałku nie mamy czego się spodziewać-koniec kropka. Ja osobiście wierzę iż Jimenez nie jest jeszcze stracony i trwają negocjacje personalno-budżetowe. Do poniedziałku ciężko coś powiedzieć bo jak widać negocjacje są prowadzone dość tajemniczo i do tego ludzie sobie robią jaja(patrz blog który poinformował nas o prezentacji Jimeneza). Na Dana raczej nie liczę bo musiałby dostać bardzo szerokie kompetencje i realne szanse przebudowy zespołu połączone z ogromną kasą i do tego trzeba byłoby uderzyć w jego jakaś wewnętrzna ambicje, chęć udowodnienia sobie i Cupiałowi wartości i błędnej decyzji w 2006 i trzeba pamiętać iż opuścił UU w Rumunii która grała w pucharach i dobrze sobie radziła dla 2ligi rosyjskiej więc wydaję mi się bardzo odległy...

P.S
Jak ktoś zna lub ma kogoś w sheratonie to niech sprawdzi po znajomych może ktoś tam pracuję i się dowiemy o kogo chodzi
concedi
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 18.08.2010, 15:27
szczepans21 napisał(a):Wyświetl post
P.S
Jak ktoś zna lub ma kogoś w sheratonie to niech sprawdzi po znajomych może ktoś tam pracuję i się dowiemy o kogo chodzi
koleżanka pracuje w Sheratonie ale wyjechała teraz na obóz - ma wyczucie czasu
(...)Kto Nie Ma Odwagi Do Marzeń Nie Będzie Miał Siły Do Walki...
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 18.08.2010, 17:23
Powiem tyle- im lepszy trener, tym lepsi zawodnicy do nas przyjdą, ale do tego potrzeba dobrego dyrektora sportowego plus rozbudowaną siatkę skautów. A jeszcze do tego potrzeba szkółki, która pozwoli nam wyszkolić nowych, młodych piłkarzy i nie będziemy musieli kupować przepłacanych polskich kopaczy.
Isfahan
Member

Od: 08.2006

Stary 18.08.2010, 17:36
Markus, Ty chyba w innej rzeczywistości żyjesz. Zresztą patrząc na Twoje wypowiedzi coraz bardziej utwierdzam się w tym przekonaniu. Od zwolnienia Kasperczaka minęło 12 dni. Według mnie to nie tylko nie są 3 tygodnie, ale nawet niepełne 2.

Może daj Basałajowi czas na znalezienie trenera. Ja wiem, że Ty zrobiłbyś porządek w klubie ze wszystkim w godzinę, ale nie wszyscy są tacy operatywni i odpowiedzialni.
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.08.2010, 17:46
Isfahan napisał(a):Wyświetl post
Markus, Ty chyba w innej rzeczywistości żyjesz. Zresztą patrząc na Twoje wypowiedzi coraz bardziej utwierdzam się w tym przekonaniu. Od zwolnienia Kasperczaka minęło 12 dni. Według mnie to nie tylko nie są 3 tygodnie, ale nawet niepełne 2.

Może daj Basałajowi czas na znalezienie trenera. Ja wiem, że Ty zrobiłbyś porządek w klubie ze wszystkim w godzinę, ale nie wszyscy są tacy operatywni i odpowiedzialni.
Już po pierwszym meczu z Azerami zarząd powinien zacząć działania ku temu. Tak nakazywał rozsądek.

Uważasz zatem że w niespełna 3 tygodnie nie można podpisać kontraktu z żadnym wartościowym trenerem? To mission imposible? Jeśli tak, to naprawdę ktoś z nas żyje w "innej rzeczywistości". Może mamy teraz poszukać i powymieniać nazwy klubów, którym udało się zastąpić jednego szkoleniowca innym nawet tylko w parę dni?

Nikt nie wymaga od Basałaja ściągnięcia nowego coacha w godzinę.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Isfahan
Member

Stary 18.08.2010, 17:58
Markus napisał(a):Wyświetl post
Już po pierwszym meczu z Azerami zarząd powinien zacząć działania ku temu. Tak nakazywał rozsądek.

Uważasz zatem że w niespełna 3 tygodnie nie można podpisać kontraktu z żadnym wartościowym trenerem? To mission imposible? Jeśli tak, to naprawdę ktoś z nas żyje w "innej rzeczywistości". Może mamy teraz poszukać i powymieniać nazwy klubów, którym udało się zastąpić jednego szkoleniowca innym nawet tylko w parę dni?

Tak, wymień mi te kluby, które w kilka dni znalazły dobrego trenera, który zgodził się na pracę w takich warunkach, jak nasze, polskie. Ale poproszę o takich trenerów, którzy rzeczywiście zrobili różnicę. Ale tą na lepsze, a nie na gorsze. I dzięki którym ten polski klub odniósł jakiś sukces, np. na arenie międzynarodowej. Bo o to przecież chodzi, prawda? Żeby ten nowy trener w Wiśle wyprowadził ją na prostą zarówno w Polsce, jak i w Europie. Poproszę przykłady w miarę świeże, a nie z ubiegłego wieku.
Markus
Senior Member

Stary 18.08.2010, 19:01
Tak, wymień mi te kluby, które w kilka dni znalazły dobrego trenera, który zgodził się na pracę w takich warunkach, jak nasze, polskie. Ale poproszę o takich trenerów, którzy rzeczywiście zrobili różnicę. Ale tą na lepsze, a nie na gorsze. I dzięki którym ten polski klub odniósł jakiś sukces, np. na arenie międzynarodowej. Bo o to przecież chodzi, prawda? Żeby ten nowy trener w Wiśle wyprowadził ją na prostą zarówno w Polsce, jak i w Europie. Poproszę przykłady w miarę świeże, a nie z ubiegłego wieku.
Zapomniałeś jeszcze dodać jednego kryterium: "...i który nazywał się Hitzfeld".

Oczywiście możemy robić z Basałaja tytana operatywności i efektywności w poszukiwaniu nowego trenera. Będzie to tak samo prawdziwe, jak fakt że nie da się szybko zatrudnić nowego trenera w miejsce odchodzącego.

Ja nie mam zamiaru oczekiwać od Basałaja cudów. Chciałbym tylko, aby dotrzymał choćby tylko ram czasowych, które sam sobie nakreślił (słynne "dziesięć dni" - to też za wiele? A może on nawet tego nie powiedział, a Ci którzy to słyszeli byli z "innej rzeczywistości"? ) i abyśmy nie musieli dłużej oglądać na ławce tak słabego coacha jak Kulawika.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Isfahan
Member

Stary 18.08.2010, 21:21
Zapomniałeś jeszcze dodać jednego kryterium: "...i który nazywał się Hitzfeld".

Oczywiście możemy robić z Basałaja tytana operatywności i efektywności w poszukiwaniu nowego trenera. Będzie to tak samo prawdziwe, jak fakt że nie da się szybko zatrudnić nowego trenera w miejsce odchodzącego.

Ja nie mam zamiaru oczekiwać od Basałaja cudów. Chciałbym tylko, aby dotrzymał choćby tylko ram czasowych, które sam sobie nakreślił (słynne "dziesięć dni" - to też za wiele? A może on nawet tego nie powiedział, a Ci którzy to słyszeli byli z "innej rzeczywistości"? ) i abyśmy nie musieli dłużej oglądać na ławce tak słabego coacha jak Kulawika.
Jak zwykle wiele słów, zero zawartości merytorycznej. Google nie potrafiło odpowiedzieć na Twoje zapytanie? Jak nie umiesz znaleźć odpowiedzi na swoje (a nie moje) tezy, to się przyznaj do tego. To nie boli. Pozdrawiam z realnego świata.
willow
a.k.a. morgenes

Stary 18.08.2010, 20:10
Jak dla mnie rozsądek nakazywał, aby dymisja Kasperczaka została przyjęta z klauzulą, że opiekuje się drużyną do momentu przyjścia nowego trenera.

Cytat:

Markusie, tym razem nie zgodzę się z Tobą.

1.Decyzja o zatrudnieniu nowego trenera będzie jedną z najważniejszych w ostatnich latach Wisły i każdy nieprzemyślany ruch może mieć ogromne konsekwencję. Jeśli wymaga tego dobro drużyny, wybór może się przedłużyć jeszcze o tydzień. Jeśli ma to doprowadzić do postawienia na najlepszą kandydaturę, poczekam. Nie to zadecyduje o mistrzowskim tytule w tym sezonie.

2. Sądzisz, że wybór trenera to jedyne zadanie, jakie ma Basałaj? Zważ, że musi wybrać dyrektora sportowego, szefa scoutów, rozruszać dział marketingu, rozmawiać z miastem na temat stadionu... mało?

3. Skąd wiesz, jak przebiegają negocjacje? Może to nie Basałaj, a ewentualni kandydaci przedłużają rozmowy, prosząc o czas do namysłu? A może współdecydowanie o trenerze to jeden z warunków, jakie postawił kandydat na dyrektora sportowego?

4. Wściekasz się na przeprowadzone "na chybcika" transfery z łapanki (tu się z Tobą zgadzam w 100%), a chcesz, żeby wybór trenera przeprowadzić wedle tej samej formuły? I co potem napiszesz, jak trener nie wypali? Że wzięto byle kogo byle szybko? Konsekwencji Markusie, konsekwencji!

Mnie też zżera niecierpliwość, ale trzymam się zasady, że pośpiech jest wskazany, ale przy łapaniu pcheł.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Markus
Senior Member

Stary 18.08.2010, 20:18
willow napisał(a):Wyświetl post

Markusie, tym razem nie zgodzę się z Tobą.

1.Decyzja o zatrudnieniu nowego trenera będzie jedną z najważniejszych w ostatnich latach Wisły i każdy nieprzemyślany ruch może mieć ogromne konsekwencję. Jeśli wymaga tego dobro drużyny, wybór może się przedłużyć jeszcze o tydzień. Jeśli ma to doprowadzić do postawienia na najlepszą kandydaturę, poczekam. Nie to zadecyduje o mistrzowskim tytule w tym sezonie.

2. Sądzisz, że wybór trenera to jedyne zadanie, jakie ma Basałaj? Zważ, że musi wybrać dyrektora sportowego, szefa scoutów, rozruszać dział marketingu, rozmawiać z miastem na temat stadionu... mało?

3. Skąd wiesz, jak przebiegają negocjacje? Może to nie Basałaj, a ewentualni kandydaci przedłużają rozmowy, prosząc o czas do namysłu? A może współdecydowanie o trenerze to jeden z warunków, jakie postawił kandydat na dyrektora sportowego?

4. Wściekasz się na przeprowadzone "na chybcika" transfery z łapanki (tu się z Tobą zgadzam w 100%), a chcesz, żeby wybór trenera przeprowadzić wedle tej samej formuły? I co potem napiszesz, jak trener nie wypali? Że wzięto byle kogo byle szybko? Konsekwencji Markusie, konsekwencji!

Mnie też zżera niecierpliwość, ale trzymam się zasady, że pośpiech jest wskazany, ale przy łapaniu pcheł.
Dobrze, przekonałes mnie. Mam tylko nadzieję, że ten kolejny tydzień faktycznie coś zmieni, doprowadzi do przełomu, a nie okaże bezowocnym czasem, który zakończy się niespodzianką w postaci jakiegoś Boba Kaczmarka czy Lenczyka.

Trzeba pamiętać też, iż naszym coachem jest obecnie Kulawik, czyli trener, który kompletnie się do tej roli nie nadaje. To niestety, ale nakazuje pośpiech, a nie zwlekanie.
(...)
"
Markus
Senior Member

Stary 19.08.2010, 14:19
Isfahan napisał(a):
Google nie potrafiło odpowiedzieć na Twoje zapytanie? Jak nie umiesz znaleźć odpowiedzi na swoje (a nie moje) tezy, to się przyznaj do tego. To nie boli. Pozdrawiam z realnego świata.
Naprawdę nie sądziłem, że trzeba będzie przykładami ilustrować oczywistość, iż trenera można znaleźć i zatrudnić niekoniecznie w 3 tygodnie lub dłużej. I to nawet w polskiej lidze (przykłady? A choćby Wiślackie: „Drugi Smuda” po Nawałce, Engel po Liczce, czy ostatnio Bakero w Polonii). Nie mam czasu wyszukiwać Ci przykładów z innych lig naszego regionu, gdzie czekanie na nowego „docelowego” coacha wcale nie trwało miesiącami. Więc oczywiście możesz sobie dalej do woli podważać oczywistość, wmawiając że ich nie ma i śląc pozdrowienia z „realnego inaczej” świata.

Oldpara napisał(a):
Strasznie sie mądrzysz, a gołym okiem widać, że nie wiesz o czym mówisz. Zatrudniałeś kiedyś kogoś?
Proces rekrutacyjny zwykłego księgowego w mojej firmie to minimum miesiąc
Gołym okiem widać, że wiesz o czym piszesz, powtarzasz tylko puste i oklepane formułki.

Dla Twojej wiadomości – Basałaj nie zatrudnia księgowego. To po pierwsze.

A po drugie – to sam Basałaj dał sobie na załatwienie sprawy 10 dni. Stosując Twoje rozumowanie – on też się wówczas "mądrzył" nie wiedząc o czym mówi i nie miał bladego pojęcia o procesie rekrutacyjnym. Bo przecież powinien wiedzieć, że byle „księgowego zatrudnia się w minimum miesiąc”, a co dopiero trenera.

Ale zostawmy już to. Mam nadzieję, że mimo różnych problemów nowy trener rzeczywiście podpisze kontrakt najpóźniej w przyszłym tygodniu.
(...)
"
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 19.08.2010, 10:17

Strasznie sie mądrzysz, a gołym okiem widać, że nie wiesz o czym mówisz. Zatrudniałeś kiedyś kogoś?
Proces rekrutacyjny zwykłego księgowego w mojej firmie to minimum miesiąc a ja nie muszę latać samolotem na rozmowy kwalifikacyjne, a ty życzysz sobie, żeby trenera zatrudnić szybciej. Może w ogóle zatrudnic tego który szybciej CV wyśle? Albo zrobić losowanie?

Cieszę się, że Basałaj nie zagląda na forum, tylko robi swoje. Tym bardziej, że na głowie ma jeszcze dyrektora sportowego, budowę stadionu, następne wzmocnienia itp.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Pinechas
Member

Od: 05.2003

Stary 19.08.2010, 06:58
Markus, Ty chyba w innej rzeczywistości żyjesz
Panowie, w innym wymiarze to żyją Ci co nadal wierzą że coś się ruszy. Od kilku sezonów słyszymy tylko obiecanki. Zresztą nawet Sobol ostatnio powiedział że u nas nie zmieniają się tylko cele. Taki Basałaj musi coś mówić niby robić żeby zarobić swoje... Tak naprawdę to wygląda mi to na szukanie dyrektorów trenerów na zasadzie polityki transferowej ostatnich lat, jak przyjdzie ktoś za darmo z karta na ręce to go brać. Jaki efekt to przyniosło każdy widzi. Piszę to i naprawdę bardzo bym chciał żeby to nie była prawda. Bo choć do przerwy było 0:3 to w głupim sercu była gdzieś na dnie nadzieja że może coś się... odwróci
nesta
Senior Member

Stary 18.08.2010, 17:51
On nie ma byc trenerem..
marco94
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 18.08.2010, 17:53
Uważam ,że lepiej trenera niech nie będzie i miesiąc, ale trener będzie najlepszy, a nie w pośpiechu byle kogo ściągnąć. Kolejna sprawa, ja chciałbym, żeby przed trenerem miał cel na przyszły sezon FG ligi europejskiej. Niech spokojnie buduje by np. za 2, 3 sezony była Liga Mistrzów. Jak dostanie cel LM od razu to jak się nie uda to nie wiadomo co będzie. Cierpliwość jest nam potrzebna.
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 18.08.2010, 18:56
Markus nie zapominaj, że Basałaj przez te dni nie zajmował się wyłącznie poszukiwaniem trenera.

My, kibice, którzy są z reguły gorzej poinformwani wiemy, że Prezes Wisły zajmował sie co najmniej dwoma rzeczami:

- poszukiwaniem dyrektora sportowego,
- rozmowami z miastem ws. stadionu.

Nie wymagajmy od tego człowieka więcej niż to jest możliwe.
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 18.08.2010, 19:06
Markusie, zgadzam się z Tobą, bo wyrzucając Kasperczaka klub powinien mieć już kogoś na jego miejsce i rozmowy powinny być sfinalizowane w tydzień po jego wyrzuceniu. Ale z drugiej strony, jak przyjdzie rzeczywiście dobry trener(to się okaże po pół sezonu), to jestem w stanie poczekać jeszcze ten tydzień. Cierpliwości!
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 18.08.2010, 22:29
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Markusie, zgadzam się z Tobą, bo wyrzucając Kasperczaka klub powinien mieć już kogoś na jego miejsce i rozmowy powinny być sfinalizowane w tydzień po jego wyrzuceniu.
Taka sytuacja już miała miejsce za "poprzedniego" Kaspra. Liczka był dogadany z Wisłą zanim pojechali na rewanż do Tibilisi.
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 18.08.2010, 19:10
Resino? to juz wolę Simone
szczepanwislak
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 18.08.2010, 20:52
Stan Valckx, były obrońca PSV Eindhoven, Sportingu Lizbona i reprezentacji Holandii (uczestnik MŚ w 1994 roku), spotkał się w Krakowie z prezesem Wisły Bogdanem Basałajem. Holender jest kandydatem na stanowisko dyrektora sportowego Białej Gwiazdy. Pisze " Przegląd Sportowy "

Taką samą rolę przez ponad trzy lata odgrywał w PSV, a ostatnio w chińskim klubie Szanghaj Shenhua. Za Wielki Mur udał się jednak po tym, jak w atmosferze skandalu i oskarżeń rozstał się z PSV.
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''

Henryk Reyman
palladynTS
Banita

Od: 01.2010

Stary 18.08.2010, 21:57
Szanowni Panowie i Panie!

Faktem było że dwa dni wcześniej widziałem Basałaja z tajemniczym osobnikiem,udającym sie przypuszczalnie na rozmowy do Sheratona.Raptusom i nerwowym radzę odrobinę spokoju!Możliwe że był to nasz,jakże oczekiwany trener!
Ale na miłość boską!Nawet jeśli to ON,to pewnie pertraktacje trwają!
Facet z łapanki nie jest,zatem normalne że chciałby optymalnych warunków do pracy! Łącznie z zabezpieczeniem środków na transfery i wszystko co związane jest z prowadzeniem drużyny!
Dla mnie ,to takie spotkanie dwóch światów.Dajmy im troszkę czasu,niech pogadają.Nie wiem co musi miec w zanadrzu Basałaj by przekonać tak wybitnego trenera jak Jimenez by poukładac to z czym mu przyjdzie ewentualnie pracowac.Dla mnie to misja bez powrotu.Ale kto wie...Prezes ma dar przekonywania....Daj mu Boże...
Forza
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 18.08.2010, 23:04
Fakty są takie:

Dzisiaj osobiście widziałem Marka Kozmaimińskiego w Krakowie. Ogólnie on z Krakowa pochodzi więc może nie ma w tym nic dziwnego... ale skoro ostatnio tak gorąco w jego temacie to może łączył przyjemne z pozytecznym.

Niemniej mam nadzieje że był w Krakowie tylko odwiedzić znajomych a nie szukać pracy.
n_matt
Member

Stary 18.08.2010, 23:35
Cytat:
Fakty są takie:

Dzisiaj osobiście widziałem Marka Kozmaimińskiego w Krakowie. Ogólnie on z Krakowa pochodzi więc może nie ma w tym nic dziwnego... ale skoro ostatnio tak gorąco w jego temacie to może łączył przyjemne z pozytecznym.

Niemniej mam nadzieje że był w Krakowie tylko odwiedzić znajomych a nie szukać pracy.
Nie ma w tym nic dziwnego... Prowadzi własną działalność w Krakowie więc raczej jest tutaj codziennie; )
Sopranos
Senior Member

Stary 19.08.2010, 06:46
n_matt napisał(a):Wyświetl post
Nie ma w tym nic dziwnego... Prowadzi własną działalność w Krakowie więc raczej jest tutaj codziennie; )
Tak z ciekawości zapytam - jakiego rodzaju jest to działalność? Znasz może nazwę firmy?
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów