The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
MMTS
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.08.2010, 19:23
trener z wizją....najgorsze, że jak wygramy to on jest gotów ich trzymać na ławce cały czas...
a Jirsak grał nawet nieźle, hm...
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 14.08.2010, 19:27
Kulawik niech daje skład:
Pawełek
Cikos-Bunoza,Cleber,Piotr Brozek
Małecki-Rado-Sobolewski-Kirm
Rios,Boguski lub Żurawski
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 14.08.2010, 21:22
lepszy jest Malecki na prawym skrzydle z Cikosem ,a Kirm na lewym

albo wilk za Sobolewskiego do srodka ,dwoch mlodych z Rado
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 14.08.2010, 21:44
Cytat:
Pawełek
Cikos Cleber Bunoza Diaz
Kirm Sobolewsk Wilk Pio Brożek
Małecki Rios
Tylko Rios i Małecki to podwieszenie napastnicy. Brakuje nam egzekutora (Brożek w formie).

Bramkarz: Pawełek - dlaczego? Zagrał bardzo dobre spotkanie z Arką i dlatego. Pokazał się dobrze, więc powinien bronić dalej.
Obrona: Tutaj się zgadzam. Cleber jednak jest starym wyjadaczem i wie o co chodzi. Kowalski jest za słaby na Wisłę. Pozniej oczekuje w skladzie Clebera z Chavezem.
Pomoc: Tutaj bym z Ruchem inaczej zagrał. Zagrałbym systemem: 4-2-3-1 z Małeckim na szpicy.
Odpowiedz cytując
bluefan
Junior Member

Od: 07.2010

Stary 14.08.2010, 23:07
http://www.tvs.pl/informacje/27813/

Odnośnie jutrzejszego meczu, niezła parodia...
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 15.08.2010, 01:05
Mam nadzieje, ze jednak wyjdzie Zurawski, bo jesli ktos ma strzelic gola, to wlasnie on. Rado to poziom I-szo ligowy, zreszta zmiana po 45 minutach slabej gry w poprzedniej kolejce chyba cos znaczy . Parodia bedzie stawianie na Pawelka...2 lata szukania bramkarza i sprowadzili takiego, ktory jest gorszy od Mariusza i to za calkiem powaznie pieniazki ? Juz slysze te komentarze...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 15.08.2010, 11:09
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieje, ze jednak wyjdzie Zurawski, bo jesli ktos ma strzelic gola, to wlasnie on.. Rado to poziom I-szo ligowy, zreszta zmiana po 45 minutach slabej gry w poprzedniej kolejce chyba cos znaczy .. Parodia bedzie stawianie na Pawelka......2 lata szukania bramkarza i sprowadzili takiego, ktory jest gorszy od Mariusza i to za calkiem powaznie pieniazki ? Juz slysze te komentarze......
To mają grać lepsi, czy Ci za których więcej zapłaciliśmy?
Wariant numer 2 już przerabialiśmy, kiedy katowano nas grą Łobodzińskiego do momentu, aż mistrzostwo zaczęło być zagrożone..

Filippo123321 napisał(a):Wyświetl post
Kto mógł się spodziewać, że jeszcze zatęsknimy za Jopem..

Zobaczymy czy jutro Bunoza, CHOCIAŻ RAZ wyskoczy do główki - Gordan, powodzenia!
Ja mu stawiam poprzeczkę o wiele wyżej.. Niech nie tylko wyskoczy, ale jeszcze trafi w piłkę..

Swoją drogą - może on ma lęk wysokości?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.08.2010 o godz. 11:11.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Stary 15.08.2010, 11:38
wolfy napisał(a):Wyświetl post
To mają grać lepsi, czy Ci za których więcej zapłaciliśmy?
Wariant numer 2 już przerabialiśmy, kiedy katowano nas grą Łobodzińskiego do momentu, aż mistrzostwo zaczęło być zagrożone..
Czy ja cos takiego napisalem ? Testuja 20 bramkarzy, w koncu znajduja(podobno swietnego) Jovanica, placa za niego duze pieniadze, a na koncu okazuje sie ze ten bramkarz przegrywa rywalizacje z Pawelkiem...dla mnie sa to jaja...albo Jovanic jest slabiutki(i znowu jakis walek przy transferze), albo Pawelek gra po znajomosci i nie wiem, co gorsze .

edit. Przeciez kosztowal 400-700 tys. euro(suma nie zostala ujawniona, a rozne zrodla sie "rozstrzelane"). Jesli mamy takie pieniazki na rezerwowego bramkarza, to tylko cieszyc sie ze swietnej sytuacji w klubie. Tylko po co przez te lata testowano tylu bramkarzy ? To nie ja tez przedstawialem Jovanica jako pierwszego bramkarza Wisly .
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 15.08.2010 o godz. 12:19.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 15.08.2010, 12:07
Czy ja cos takiego napisalem ? Testuja 20 bramkarzy, w koncu znajduja(podobno swietnego) Jovanica, placa za niego duze pieniadze, a na koncu okazuje sie ze ten bramkarz przegrywa rywalizacje z Pawelkiem...dla mnie sa to jaja...albo Jovanic jest slabiutki(i znowu jakis walek przy transferze), albo Pawelek gra po znajomosci i nie wiem, co gorsze .
Jeżeli dla Ciebie 200 tys. to jest dużo za bramkarza na tym poziomie...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
kpn
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 15.08.2010, 12:29
Mam nadzieje, ze jednak wyjdzie Zurawski, bo jesli ktos ma strzelic gola, to wlasnie on. Rado to poziom I-szo ligowy, zreszta zmiana po 45 minutach slabej gry w poprzedniej kolejce chyba cos znaczy . Parodia bedzie stawianie na Pawelka...2 lata szukania bramkarza i sprowadzili takiego, ktory jest gorszy od Mariusza i to za calkiem powaznie pieniazki ? Juz slysze te komentarze...
Tu chodzi o rywalizacje, a nie jak to wczesniej bylo. Mysle, ze teraz Mariusz bedzie o wiele pewniejszy niz wczesniej.Tym bardziej, ze bronić ma ten kto ma LEPSZA forme. Widocznie Mario czuje sie pewnie i dobrze. Oby tak dalej
Ostatnio edytowane przez kpn : 15.08.2010 o godz. 12:32.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Stary 15.08.2010, 12:38
kpn napisał(a):Wyświetl post
Tu chodzi o rywalizacje, a nie jak to wczesniej bylo. Mysle, ze teraz Mariusz bedzie o wiele pewniejszy niz wczesniej.Tym bardziej, ze bronić ma ten kto ma LEPSZA forme. Widocznie Mario czuje sie pewnie i dobrze. Oby tak dalej
Rywalizacja jest, jesli bramkarze sa podobnej klasy(a ja nie chcialem w Wisle kolejnego Pawelka, bo to bramkarz bardzo, bardzo przecietny). Wisla szukala przez ten okres czasu kogos lepszego od Mariusza...i to chyba jest logiczne. Dziwne tez, ze Jovanic zgubil forme w ciagu tygodnia, bo to on przeciez bronil w 4 pierwszych meczach ...
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 15.08.2010, 12:50
Rywalizacja jest, jesli bramkarze sa podobnej klasy(a ja nie chcialem w Wisle kolejnego Pawelka, bo to bramkarz bardzo, bardzo przecietny). Wisla szukala przez ten okres czasu kogos lepszego od Mariusza...i to chyba jest logiczne. Dziwne tez, ze Jovanic zgubil forme w ciagu tygodnia, bo to on przeciez bronil w 4 pierwszych meczach ...
a kto twierdzi ze zgubil forme? to ze ktos siedzi na lawce nie oznacza ze nie nadaje sie na 1 jedenastke i ze jest slabszy od swojego kolegi z danej pozycji.. rownie dobrze trenerzy moga posadzic Rooneya czy C. Ronaldo na lawce a wystawic jakichs trampkarzy i ktos nagle stwierdzi ze Ci trampkarze wymiataja lepiej od tejze dwojki?.. to sie nie laczy ze soba.. widocznie Kula ma taka taktyke, moze dlatego ze jest nowy, bo nie ogladal poprzednich meczow z jego udzialem, mial tez malo czasu na przejrzenie wszystkich, nie uczestniczyl przed objeciem trenerki w treningach czy zgrupowaniach Wisly, przeciez Kulawik nie byl zwiazany z 1 druzyna, nie on sie nia zajmowal, nie trenowal 1 druzyny, nie jezdzil z nia na zgrupowania i mogl malo co widziec i malo wiedziec... przeciez kto by sie spodziewal ze tak to sie skonczy nagle (Kasper wylot i Kula do druzyny) wystawil na oslep Pawelka, ktory troche w Wisle juz jest, a ten rozegral super mecz i znow na niego moze postawic w meczu z Ruchem, moze cos nie tak ze zdrowiem, tak to widzi i juz, powodow moze byc mnostwo..
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 15.08.2010 o godz. 13:00.
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 15.08.2010, 13:21
Mam pytanie do przedstawicieli klubu na tym forum

Niejaki Zbymak donosił, że piłkarze mają także zapłacić za kompromitowanie Wisły na boisku. Tylko ja się pytam Kulawika, co w jego składzie Wisły robi Wojciech Łobodziński ? Antypiłkarz, przepłacany niemiłosiernie, który w ciągu 3 lat nie dał Wiśle kompletnie NIC ? Cupiał potrafił pozbyć się Kowalczyka, Mijajlowicza, Baretto, Vargi, Kryszałowicza, Kaczorowskiego, Niedzielana - z ważnymi kontraktami, a najwiękrzej pomyłki stulecia, nikt nie potrafi z klubu usunąć ? . Przecież Ci wszyscy powyżej wymienieni piłkarze byli w porównaniu z Łobodzińskim, mniejszym złem klubowym. Wyrzuciliśmy w błoto 400 tys € i co rok wyrzucamy kolejne 300 tysięcy, co już dawno przekroczyło milion. Ile jeszcze mamy wyrzucać w błoto ?
Kulawik, powołujący do kadry Łobodzińskiego, zaprzecza wszelkim oznakom normalnosci i przyszłości. Oby ten kolejny trener bez głosu i sensu, nie był dłużej trenerem, niż kolejny dzień.
Widać, że Boguski, nawet w tragicznej formie i kondycji, także jest w składzie, podobnie, jak Piotr Brożek czy Maciej Żurawski.

Gdzie i kiedy piłkarze zapłacą za kompromitującą postawę boiskową, panie prezesie Basałaj ? Czy znowu, śladem Głowackiego i Marcelo, jedyną pana ofiarą, będzie sprzedany, podobnie, jak ci stoperzy, pracowity i przydatny Wiśle, Junior Diaz ?

Rzeczywiście, jeśli jedynym ukaranym za entą kompromitację boiskową, ma być znowu, wyłącznie trener ( Kasperczak tym razem), to broń Boże, aby klub zatrudniał innego trenera, niż mierny i wierny Kulawik, którego kilka lat pracy z ME, przyniosły zerowy stan wzmnocnienia Wisły, choćby w lidze, o pucharach nie wspominając. Nie marnujcie wtedy kolejnej kasy Cupiała na trenerów z sensem, których szybciutko, pseudo piłkarze przerobią w zmowie z zarządem i prezesem, na trenera bez sensu, wobec postawy piłkarzy i tolerowania tej postawy, przez zarząd i Cupiała. Nie tylko Petrescu, wskazywał palcem, prawdziwych winowajców, wszelkich kopromitacji Wisły. Zrobił to też Kasperczak, mówiąc o karnym Żurawia czy błazenadzie innych. Niestety, miernych, ale do końca wiernych, trenerów polskiej szkoły, nie stać na takie słowa, z obawy na swą dalszą karierę u innych Cupiałów czy Walterów. I polska tandeta piłkarska, zamyka się w swoim kamiennym kręgu.
Ostatnio edytowane przez kot : 15.08.2010 o godz. 13:34.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
Skipper
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 15.08.2010, 16:05
kot napisał(a):Wyświetl post
Mam pytanie do przedstawicieli klubu na tym forum

Niejaki Zbymak donosił, że piłkarze mają także zapłacić za kompromitowanie Wisły na boisku. Tylko ja się pytam Kulawika, co w jego składzie Wisły robi Wojciech Łobodziński ? Antypiłkarz, przepłacany niemiłosiernie, który w ciągu 3 lat nie dał Wiśle kompletnie NIC ? Cupiał potrafił pozbyć się Kowalczyka, Mijajlowicza, Baretto, Vargi, Kryszałowicza, Kaczorowskiego, Niedzielana - z ważnymi kontraktami, a najwiękrzej pomyłki stulecia, nikt nie potrafi z klubu usunąć ? . Przecież Ci wszyscy powyżej wymienieni piłkarze byli w porównaniu z Łobodzińskim, mniejszym złem klubowym. Wyrzuciliśmy w błoto 400 tys € i co rok wyrzucamy kolejne 300 tysięcy, co już dawno przekroczyło milion. Ile jeszcze mamy wyrzucać w błoto ?
Sugeruję czasem oderwać się od monitora i obejrzeć jakiś meczyk Wisełki. Na pierwszy ogień polecam Lechia - Wisła, kluczowy mecz w walce o nasz ostatni tytuł mistrza Polski.
everybody on earth wanna rap
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Stary 15.08.2010, 17:17
Skipper napisał(a):Wyświetl post
Sugeruję czasem oderwać się od monitora i obejrzeć jakiś meczyk Wisełki. Na pierwszy ogień polecam Lechia - Wisła, kluczowy mecz w walce o nasz ostatni tytuł mistrza Polski.
Po pierwsze dlaczego twierdzisz, ze ten mecz byl bardziej istotny niz pozostle 29? Tylko dlatego, ze byl jednym z ostatnich ?

A po drugie, ciekawe co bys zaproponowal na drugi ogien
Nie jestem pewien co kot mial na mysli piszac, ze Lobodzinski nie dal Wisle kompletnie NIC, ale moze dokonal bilansu zysku i strat, kladac na jednej szali nieprawdopodobny wystep Lobo w meczu z Lechia + 2 asysty w derbach przed trzema laty, kontra kilkadziesiat mniej lub bardziej beznadziejnych wystepow na drugiej szali. I jesli wynikiem bilansu wyszlo mu, ze Lobo nie dal nic, czyli niejako wyszedl na zero a nie na minus, to trzeba przyznac, iz byl wyjatkowo lagodny dla Wojtka.
Odpowiedz cytując
żogaiła
Junior Member

Od: 06.2010

Stary 15.08.2010, 17:01
Mam wielkie obawy co do tego meczu, bo niestety ale Kulawik to chyba zaden trener. Jezeli Rado miesci sie w skladzie a nie ma miejsca na Jirsaka czy Gule, to chyba trener ma cos nie w porzadku w glowie. Rado to pilkarz co najwyzej przecietny, natomiast dwoch wyzej wymienionych jak na polskie warunki prezentuja poziom dobry, w porywach nawet bardzo.
Szacunek dla Kulawika, ale jesli ktos gra u niego po znajmosci kosztem jakiegokolwiek klasowego rozgrywajacego, to nie mam pytan...
Oby Rios sie okazal dobrym strzalem
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 15.08.2010, 17:45
W czym Rado jest lepszy od Garguly, Jirsaka i Wilka
Odpowiedz cytując
Reiro
Senior Member

Stary 15.08.2010, 17:48
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Jest wychowanikiem i ulubieńcem Kulawika...? hehe
A może to on ma przyciągnąć pikników na stadion
Niezbadane są wyroki Kulawika, oj niezbadane...
Odpowiedz cytując
gress
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 15.08.2010, 17:49
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
A w czym jest gorszy ? Garguła i Jirsak już mieli dużo szans na pokazanie się i jakoś szału nie było. Miejmy nadzieje, że coś Wilk zagra bo każdy powinien mieć szanse udowodnić swoją wartość.

"Bo nasza ARMIA to potęga"
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Stary 15.08.2010, 18:10
Pomieszanie z poplataniem...nikt w klubach zagranicznych nie daje miejsca za wiek, ale za umiejetnosci...
Odpowiedz cytując
Tobi1906
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 15.08.2010, 20:35
Czas z tymi pseudo gwiazdami zrobić porzadek,to jest szczyt ze zarabiaja takie kokosy i gówno grają!
Odpowiedz cytując
zapalony
Member

Stary 14.08.2010, 19:38
Panowie z tego wszystkiego jest jeden plus, chyba na 99% spodziewac sie mozemy jutro RIOSA w 1wszym skladzie ?

jesli tak nie bedzie, to ja juz sie kompletnie zalamie....
Odpowiedz cytując
pikey
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 14.08.2010, 20:05
zapalony napisał(a):Wyświetl post
Panowie z tego wszystkiego jest jeden plus, chyba na 99% spodziewac sie mozemy jutro RIOSA w 1wszym skladzie ?

jesli tak nie bedzie, to ja juz sie kompletnie zalamie....
Też na to bardzo liczę - jestem strasznie ciekaw Jego gry.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.08.2010, 19:48
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Kulawik niech daje skład:
Pawełek
Cikos-Bunoza,Cleber,Piotr Brozek
Małecki-Rado-Sobolewski-Kirm
Rios,Boguski lub Żurawski
Czemu Kirm na lewej pomocy, skoro ostatnio dobrze grał na prawym skrzydle? Małecki też jako skrzydłowy jest bezproduktywny, najlepiej czuje się jako napastnik lub tzw. wolny elektron. Brak Diaza w składzie? czy ja o czymś nie wiem?

Ja bym coś takiego widział:

Pawełek
Cikos-Bunoza,Cleber, Diaz
Kirm-Rado-Sobolewski -Pi. Brożek
Rios, Małecki

Zmiany:
Brożek za słabszego napastnika (zależnie od formy)
Tomas Jirsak - za Rado.
Żurawski za drugiego napastnika.

Boguski - trening indywidualny od podstaw (sorry Gregory, lubię Rafała jako człowieka i wierze w jego potencjał, ale ostatnio ma problemy i dla jego dobra powinien sporo trenować zanim wróci na boisko)
Odpowiedz cytując
zapalony
Member

Stary 14.08.2010, 19:49
Lysy, BROZKA NIE MA W 18STCE MECZOWEJ... kontuzja..

Jirsaka tez nie ma...
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 14.08.2010, 19:57
Szkoda, że Jirsaka nie ma w składzie i Garguły, ja bym zaryzykował wystawienie ich dwóch nawet, za nimi Sobol, w ataku Żuraw, po lewej Kirm, prawa Małecki.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.08.2010, 19:58
JarTSW napisał(a):Wyświetl post
Szkoda, że Jirsaka nie ma w składzie i Garguły, ja bym zaryzykował wystawienie ich dwóch nawet, za nimi Sobol, w ataku Żuraw, po lewej Kirm, prawa Małecki.
Czytaj dwa posty wyżej.
Małecki to NIE POMOCNIK, a Kirm nigdy na lewej pomocy nie grał rewelacyjnie. Toż to sabotaż
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 14.08.2010, 20:26
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Czytaj dwa posty wyżej.
Małecki to NIE POMOCNIK, a Kirm nigdy na lewej pomocy nie grał rewelacyjnie. Toż to sabotaż
Z Levadią zagrał świetnie na lewej pomocy.
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 14.08.2010, 20:44
FredzIo napisał(a):Wyświetl post
Z Levadią zagrał świetnie na lewej pomocy.
Nie grał świetnie, tylko "lepiej niż pozostali". Na ich tle to Zieńczuk wyglądałby jak Maradona.

Małecki jest:
  • (ogólnie) słabym pomocnikiem
  • naszym najlepszym skrzydłowym

Ma kiwkę, szybkość, taki sobie strzał z dystansu i żenujące dośrodkowanie. Gdyby nie nędza w pomocy, nie byłoby sensu go tam wystawiać. Inna rzecz, że mamy też nędze w ataku ( Brożek bez formy i kontuzjowany, Boguski bez formy, Rioz rozegrał zero minut z kolegami ).

Tak sobie myślę, gdyby Małecki został gdzieś wypożyczony, jak chciały pokemony - kto by dziś grał? A najśmieszniejsze że Kasperczak, którego autorytet przecież tak bardzo ucierpiał, został kopnięty w cztery litery zaraz po drugiej porażce z Azerami. I cisza.
To się nazywa konsekwencja...

Mecz będzie bardzo ciężki, chyba że szybko coś ustrzelimy i Ruch nie zdzierży. Na dobrą sprawę - sami nie mamy za bardzo czym straszyć, za to z tyłu jest się czego bać...
Ogólnie - trzymajmy kciuki za Rioza i Rado.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 14.08.2010 o godz. 20:51.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 14.08.2010, 20:50
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Czytaj dwa posty wyżej.
nie pomocnik bo co? bo ktoś tak wyzej napisał

akurat w tym ustawieniu skrzydłowi graliby wysoko, mielibyśmy trójkę w środku pola, Garguła tuż za napastnikiem, ew. Jirsak

ale to gdybnie, bo ich w składzie nie ma
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów