|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2006
Offline |
|
|
trener z wizją....najgorsze, że jak wygramy to on jest gotów ich trzymać na ławce cały czas...
a Jirsak grał nawet nieźle, hm... |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Kulawik niech daje skład:
Pawełek Cikos-Bunoza,Cleber,Piotr Brozek Małecki-Rado-Sobolewski-Kirm Rios,Boguski lub Żurawski |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
lepszy jest Malecki na prawym skrzydle z Cikosem ,a Kirm na lewym
albo wilk za Sobolewskiego do srodka ,dwoch mlodych z Rado |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Bramkarz: Pawełek - dlaczego? Zagrał bardzo dobre spotkanie z Arką i dlatego. Pokazał się dobrze, więc powinien bronić dalej. Obrona: Tutaj się zgadzam. Cleber jednak jest starym wyjadaczem i wie o co chodzi. Kowalski jest za słaby na Wisłę. Pozniej oczekuje w skladzie Clebera z Chavezem. Pomoc: Tutaj bym z Ruchem inaczej zagrał. Zagrałbym systemem: 4-2-3-1 z Małeckim na szpicy. |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Online |
|
|
Mam nadzieje, ze jednak wyjdzie Zurawski, bo jesli ktos ma strzelic gola, to wlasnie on. Rado to poziom I-szo ligowy, zreszta zmiana po 45 minutach slabej gry w poprzedniej kolejce chyba cos znaczy
. Parodia bedzie stawianie na Pawelka...2 lata szukania bramkarza i sprowadzili takiego, ktory jest gorszy od Mariusza i to za calkiem powaznie pieniazki |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Wariant numer 2 już przerabialiśmy, kiedy katowano nas grą Łobodzińskiego do momentu, aż mistrzostwo zaczęło być zagrożone..
Swoją drogą - może on ma lęk wysokości?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.08.2010 o godz. 11:11.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
||
|
|
Senior Member
Online |
|
? Testuja 20 bramkarzy, w koncu znajduja(podobno swietnego) Jovanica, placa za niego duze pieniadze, a na koncu okazuje sie ze ten bramkarz przegrywa rywalizacje z Pawelkiem...dla mnie sa to jaja...albo Jovanic jest slabiutki(i znowu jakis walek przy transferze), albo Pawelek gra po znajomosci i nie wiem, co gorsze .edit. Przeciez kosztowal 400-700 tys. euro(suma nie zostala ujawniona, a rozne zrodla sie "rozstrzelane"). Jesli mamy takie pieniazki na rezerwowego bramkarza, to tylko cieszyc sie ze swietnej sytuacji w klubie. Tylko po co przez te lata testowano tylu bramkarzy .
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 15.08.2010 o godz. 12:19.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez kpn : 15.08.2010 o godz. 12:32.
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 15.08.2010 o godz. 13:00.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Mam pytanie do przedstawicieli klubu na tym forum
Niejaki Zbymak donosił, że piłkarze mają także zapłacić za kompromitowanie Wisły na boisku. Tylko ja się pytam Kulawika, co w jego składzie Wisły robi Wojciech Łobodziński ? Antypiłkarz, przepłacany niemiłosiernie, który w ciągu 3 lat nie dał Wiśle kompletnie NIC ? Cupiał potrafił pozbyć się Kowalczyka, Mijajlowicza, Baretto, Vargi, Kryszałowicza, Kaczorowskiego, Niedzielana - z ważnymi kontraktami, a najwiękrzej pomyłki stulecia, nikt nie potrafi z klubu usunąć ? . Przecież Ci wszyscy powyżej wymienieni piłkarze byli w porównaniu z Łobodzińskim, mniejszym złem klubowym. Wyrzuciliśmy w błoto 400 tys € i co rok wyrzucamy kolejne 300 tysięcy, co już dawno przekroczyło milion. Ile jeszcze mamy wyrzucać w błoto ? Kulawik, powołujący do kadry Łobodzińskiego, zaprzecza wszelkim oznakom normalnosci i przyszłości. Oby ten kolejny trener bez głosu i sensu, nie był dłużej trenerem, niż kolejny dzień. Widać, że Boguski, nawet w tragicznej formie i kondycji, także jest w składzie, podobnie, jak Piotr Brożek czy Maciej Żurawski. Gdzie i kiedy piłkarze zapłacą za kompromitującą postawę boiskową, panie prezesie Basałaj ? Czy znowu, śladem Głowackiego i Marcelo, jedyną pana ofiarą, będzie sprzedany, podobnie, jak ci stoperzy, pracowity i przydatny Wiśle, Junior Diaz ? Rzeczywiście, jeśli jedynym ukaranym za entą kompromitację boiskową, ma być znowu, wyłącznie trener ( Kasperczak tym razem), to broń Boże, aby klub zatrudniał innego trenera, niż mierny i wierny Kulawik, którego kilka lat pracy z ME, przyniosły zerowy stan wzmnocnienia Wisły, choćby w lidze, o pucharach nie wspominając. Nie marnujcie wtedy kolejnej kasy Cupiała na trenerów z sensem, których szybciutko, pseudo piłkarze przerobią w zmowie z zarządem i prezesem, na trenera bez sensu, wobec postawy piłkarzy i tolerowania tej postawy, przez zarząd i Cupiała. Nie tylko Petrescu, wskazywał palcem, prawdziwych winowajców, wszelkich kopromitacji Wisły. Zrobił to też Kasperczak, mówiąc o karnym Żurawia czy błazenadzie innych. Niestety, miernych, ale do końca wiernych, trenerów polskiej szkoły, nie stać na takie słowa, z obawy na swą dalszą karierę u innych Cupiałów czy Walterów. I polska tandeta piłkarska, zamyka się w swoim kamiennym kręgu.
Ostatnio edytowane przez kot : 15.08.2010 o godz. 13:34.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
![]()
everybody on earth wanna rap
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A po drugie, ciekawe co bys zaproponowal na drugi ogien ![]() Nie jestem pewien co kot mial na mysli piszac, ze Lobodzinski nie dal Wisle kompletnie NIC, ale moze dokonal bilansu zysku i strat, kladac na jednej szali nieprawdopodobny wystep Lobo w meczu z Lechia + 2 asysty w derbach przed trzema laty, kontra kilkadziesiat mniej lub bardziej beznadziejnych wystepow na drugiej szali. I jesli wynikiem bilansu wyszlo mu, ze Lobo nie dal nic, czyli niejako wyszedl na zero a nie na minus, to trzeba przyznac, iz byl wyjatkowo lagodny dla Wojtka. |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Mam wielkie obawy co do tego meczu, bo niestety ale Kulawik to chyba zaden trener. Jezeli Rado miesci sie w skladzie a nie ma miejsca na Jirsaka czy Gule, to chyba trener ma cos nie w porzadku w glowie. Rado to pilkarz co najwyzej przecietny, natomiast dwoch wyzej wymienionych jak na polskie warunki prezentuja poziom dobry, w porywach nawet bardzo.
Szacunek dla Kulawika, ale jesli ktos gra u niego po znajmosci kosztem jakiegokolwiek klasowego rozgrywajacego, to nie mam pytan... Oby Rios sie okazal dobrym strzalem |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
W czym Rado jest lepszy od Garguly, Jirsaka i Wilka
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
A w czym jest gorszy ? Garguła i Jirsak już mieli dużo szans na pokazanie się i jakoś szału nie było. Miejmy nadzieje, że coś Wilk zagra bo każdy powinien mieć szanse udowodnić swoją wartość.
![]() "Bo nasza ARMIA to potęga" |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Pomieszanie z poplataniem...nikt w klubach zagranicznych nie daje miejsca za wiek, ale za umiejetnosci...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Czas z tymi pseudo gwiazdami zrobić porzadek,to jest szczyt ze zarabiaja takie kokosy i gówno grają!
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Panowie z tego wszystkiego jest jeden plus, chyba na 99% spodziewac sie mozemy jutro RIOSA w 1wszym skladzie ?
jesli tak nie bedzie, to ja juz sie kompletnie zalamie.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Ja bym coś takiego widział: Pawełek Cikos-Bunoza,Cleber, Diaz Kirm-Rado-Sobolewski -Pi. Brożek Rios, Małecki Zmiany: Brożek za słabszego napastnika (zależnie od formy) Tomas Jirsak - za Rado. Żurawski za drugiego napastnika. Boguski - trening indywidualny od podstaw (sorry Gregory, lubię Rafała jako człowieka i wierze w jego potencjał, ale ostatnio ma problemy i dla jego dobra powinien sporo trenować zanim wróci na boisko) |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Lysy, BROZKA NIE MA W 18STCE MECZOWEJ... kontuzja..
Jirsaka tez nie ma... |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Szkoda, że Jirsaka nie ma w składzie i Garguły, ja bym zaryzykował wystawienie ich dwóch nawet, za nimi Sobol, w ataku Żuraw, po lewej Kirm, prawa Małecki.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Z Levadią zagrał świetnie na lewej pomocy.
![]() Bogusław Cupiał napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie grał świetnie, tylko "lepiej niż pozostali". Na ich tle to Zieńczuk wyglądałby jak Maradona.
Małecki jest:
Ma kiwkę, szybkość, taki sobie strzał z dystansu i żenujące dośrodkowanie. Gdyby nie nędza w pomocy, nie byłoby sensu go tam wystawiać. Inna rzecz, że mamy też nędze w ataku ( Brożek bez formy i kontuzjowany, Boguski bez formy, Rioz rozegrał zero minut z kolegami ). Tak sobie myślę, gdyby Małecki został gdzieś wypożyczony, jak chciały pokemony - kto by dziś grał? A najśmieszniejsze że Kasperczak, którego autorytet przecież tak bardzo ucierpiał, został kopnięty w cztery litery zaraz po drugiej porażce z Azerami. I cisza. To się nazywa konsekwencja... Mecz będzie bardzo ciężki, chyba że szybko coś ustrzelimy i Ruch nie zdzierży. Na dobrą sprawę - sami nie mamy za bardzo czym straszyć, za to z tyłu jest się czego bać... Ogólnie - trzymajmy kciuki za Rioza i Rado.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 14.08.2010 o godz. 20:51.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
![]() akurat w tym ustawieniu skrzydłowi graliby wysoko, mielibyśmy trójkę w środku pola, Garguła tuż za napastnikiem, ew. Jirsak ale to gdybnie, bo ich w składzie nie ma |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|