|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy Franciszek Smuda wyciągnie Białą Gwiazdę z marazmu? | |||
| Tak |
|
398 | 51,42% |
| Nie |
|
376 | 48,58% |
| Głosujących: 774. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
On od czasu jak poszedł do Legii zmienił podejście, Ci niej grzeczni z którymi potrafił się dogadać czy jakoś ich ustawić stali się jego największymi wrogami. Zaczęło się budowanie na sprawdzonych nazwiskach, przecież on im tak chyba 4 kontuzjogennych emerytów z Widzewa sprowadził.
Poszedł w coś takiego że po co się użerać jak ma swoich i na nich postawi. I tak robi. A że tutaj mu znów dali wolną rękę to może sobie wymyślać. Szatnia ma Smudę przeczytanego, od początku do końca. On się łudzi że jak wy.......i starszyznę to go młodzież posłucha jako wodza, jednak ta dzisiejsza młodzież ani go nie posłucha ani nie da mu wyników. C.K. Dezerterzy idealnie pasują. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Drodzy znafcy i eksperci rozkminiający na 100 sposobów i przekomarzający się na temat plusów i minusów Franciszka...
otóż: daleki jestem od przepowiadania czarnej przyszłości naszego klubu, ale w związku z ostatnimi wydarzeniami ten jeden jedyny raz zrobię wyjątek::::: Z Franciszkiem czerwonym indorem będzie tak samo lub bardzo podobnie jak z Kasperczakiem za drugiej kadencji.. Proste? Banalne, a nikt na to nie wpadł :] dziękuję za uwagę. ps. lub nawet gorzej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Daj żeż sobie na wstrzymanie. Przyjdzie czas oceny jego pracy. Ludzie, skąd w was tyle ironii? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Napiszę po raz n-ty, JAKBY Sobola nie wywalił to raczej nie pisałbym nic na temat indora...a że Adaś skorzystał na tym i od kopa sprowadzi go do Górnika czyli mocniejszego zespołu, potwierdza tylko jak bardzo kompetentną osobą jest fransła.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Chyba nie było wrzucane:
Smuda w Wiśle łata dziury http://wisla-krakow.przegladsportowy...647,1,727.html ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Smuda to dobry wybor sezon bedziemy grac opierajac sie na ambicji walce i dyscyplinie jesli dogada sie z chlopakami wstydu nie bedzie oczywiscie mierzac sily na zamiary jesli chodzi o Sobola to osobiscie uwazam ze powinien zostac u nas jeszcze sezon co do Kosowskiego Kamil nic nie wniosl ani na boisko ani do szatni to sie z nim pozegnali bajki o budowie nowej silnej Wisly i jednoczesnie sprowadzanie pilkarzy zapchajdziur raczej sie wykluczaja wiec jak dla mnie kolejny sredni sezon przed nami
![]() "W tym burdelu, jakim jest polski futbol, nic mnie już nie dziwi" ![]() Jan Tomaszewski |
|
|
|
Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
Wywalił Sobola i Kosę i sprowadził syna swojego kolegi z IV ligi niemieckiej. Nie byłem do pomysłu zatrudnienia Smudy nastawiony sceptycznie, ale sam nie wiem co o tym myśleć. Przyszły dla nas ciężkie czasy i musimy modlić się o to, by jego talent trenerski się wreszcie obudził po 4 latach uśpienia.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Smuda pierwsze co zrobił, to wzmocnił Górnika. Brawo.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Podjąłbym inną niż Smuda decyzje odnośnie Radka Sobolewskiego natomiast jak na ten moment ma on moje pełne zrozumienie. Smuda chcę zbudować drużynęn tak aby nie w tym ale już w następnym sezonie wałczyła o "coś" - trudno w tak odległej wizji umieścić Radka. Smuda będzie z tego rozliczany. Do tego moim zdaniem jeśli w szatni będzie siedział Sobolewski czy Kosowsi to niektórzy młodsi czy nawet trochę starsi pilarze nigdy nie wezmą full odpowiedzialność za klub bo będą zawsze patrzeć co zrobi ten "WIELKI"
Jednak osobiście bardzo ciężko mi uwierzyć, że zostaną sprowadzenie tacy piłkarze abyśmy tego nie żałowali w tym sezonie. Co do pożegnania to naturalnie chyba każdy chciałby aby odbyło się to na stadionie aby chociaż zbliżyć się do takiego czegoś. wis.la/n8g2w Mimo że Radek nie lubi robić show ze swojej osoby chyba również chciałby pożegnać się na boisku ale nie można decydować za niego. Nie wiem czy Górnik jest Radkowi potrzebny - to jego decyzja i trzeba to uszanować być może czuję się na silach i ma ochotę dalej grać w piłkę. Na pewno musi liczyć się z tym że jak dostanie kontuzje i nie będzie w formie to może usłyszeć, że jest dziadem, który nie wiadomo po co tu przyszedł i blokuje miejsce młodym. Radek to nie Del Piero, który może sobie chodzić cały mecz i za chwilę strzelić w okno z wolnego. edit: Smuda ma bardzo ciężki początek podjął a właściwie wziął na siebie trudną decyzje lecz wytłumaczalną w racjonalny sposób, do tego nie pomagają mu gdzieś tam te fotki jak gdzieś Radek mu macha ręką, trochę to rozjusza kibiców. Mam nadzieję że oprócz właściciela ktoś go w klubie wspiera bo być może to dla niego tez nie łatwe.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 22.06.2013 o godz. 18:24.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nie tak sobie wyobrażałem zakończenie kariery Sobola, ale cóż zrobić, Radek chciał, franek nie pozwolił, czuje się na siłach chce grać, więc będzie to robić, a że nie w Wiśle to już pokazał jaki ma stosunek do tego na konferencji. Żal jak uj.......... Mówię, Smuda za ten manewr na starcie jest już grubo na minusie i nie wiem co musiałby zrobić aby to odkupić - 3 mistrzostwa z rzędu i awans do LM - wtedy przestanę psioczyć na waszego zbawcę
To tak jak się łudzić, będę bogaty, zbudują wymarzony dom, zakupie wymarzone auto za 1mln $, ale.... muszę wygrać w totka - bardzo liczę na wygraną :/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Westersyl Ci podpowiedział zresztą, podał Ci racjonalne powody dla których nie widział już Sobola Smuda w swojej wizji. Ja się z nim zgadzam. Całe to naśmiewanie się, jakoś mnie nie bawi. Ale stary człowiek powiedział " Czechosłowacja" to trzeba go zmieszać z błotem. Strasznie irytujące to jest, nie bawi mnie to, że kibice Wisły ośmieszają wszędzie swojego trenera... Trzeba mu życzyć powodzenia, jak już pisałem wcześniej. Jest trenerem naszej Wisły. A chcieć to ja też bym chciał, powrotu Skorży. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
- pozbywamy sie lekka ręką najlepszego środkowego pomocnika w klubie - sprowadzamy w to miejsce syna kolegi (trudno mi go nawet nazywać zawodowym piłkarzem) Także walka Smudy "o coś" to chyba utrzymanie, i to prawdopodobnie po podziale punktów do ostatniej kolejki... A ta budowa drużyny na pszyszłość to jest komiczna bo znowu będziemy sprowadzać nonamów na 1-roczne kontrakty z opcją przedłużenia co w praktyce zwiastuje że po następnym sezonie znowu odejdzie połowa drużyny... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
pomocnikiem w lidze ale kiedyś tam. To tak jakby powiedzieć w momencie nie przedłużenia kontraktu z Żurawskim, że pozbyliśmy się najlepszego napastnika w lidze. Przyznam, że nie sledzilem ekstraklasy jakos specjalnie w ostatnim sezonie ale otwieram sobie ranking "Pilki Noznej" i w pierwszejk 10 najlepszych pomocników sezonu próżno szukać Sobola (ranking wygląda tak: 1. Mila, 2. Lukasik, 3. Starzynski, 4. Traore, 5, Murawski, 6. Piątek, 7. Vrdoljak, 8. Rogalski, 9. Furman, 10. Sawala, jest jeszcze wzmianka o Kwieku czy Przybylskim, ktorzy nie zalapali się do 10 ze względu na słabą jesień). Sobolewski ma prawie 37 lat i z każdym sezonem grałby gorzej, czas przestać chlipać i się z tym pogodzić. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Guest
|
|
Nawet jak testy się udadzą to kto potem ogarnie w szatni ten jarmark z całego świata? To c.d. cięcia kosztów i gra ma przetrwanie. Oby skuteczna. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Myślę, że to wystarczy za komentarz.
![]() Jestem pewien, że tatuś Bunderskiego jakoś go pocieszy ![]() Co za kabaret ![]()
Ostatnio edytowane przez wolfy : 23.06.2013 o godz. 17:35.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
||
|
|
Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
Ale za Kosowskim ,to mimo wszystko bym nie płakał
Co z tego ,że walczył skoro był najsłabszy na boisku. Miał w tym klubie swoje lata ,ale teraz dobrze ze z niego zrezygnowali |
|
|
|
Member
Od: 05.2013
Offline |
|
|
To wszystko się rozsypało wraz z odejściem Maaskanta. I nie chodzi mi o to, że Maaskant był takim świetnym trenerem ale do czasu jego odejścia jakoś to funkcjonowało. Później to już był zjazd po równi pochyłej.
Jesteśmy chyba blisko dna. Ja wiele jestem w stanie zrozumieć. Jestem w stanie zrozumieć pozbywanie się starszych lub wysoko opłacanych zawodników. Jestem. Musimy budować od nowa. Taka jest prawda. Więc pomimo ogromnego szacunku dla Kosy i przede wszystkim Sobola za to co zrobili dla klubu, to jednak nie oni są przyszłością Wisły. Jestem w stanie również zrozumieć zatrudnienie Tomka Kulawika na przeczekanie. Dosyć rozsądne. Wiadomo, że w środku sezonu nie będzie się tworzyć druzyny. Rozumiem zjazd z kosztów i rezygnację z wielu wysoko opłacanych zawodników. Nie ma pucharów - nie ma kasy. Pewnie lepiej tak niż, jak słyszę, w Śląsku, gdzie poczyniono transfery a nie wiadomo czy klub będzie miał kasę na funkcjonowanie za 2 miesiące jeśli Solorz jej nie wyłozy (a się do tego nie kwapi). Jednego tylko nie rozumiem. Nie rozumiem czemu zatrudniono Smudę. Trenera, który na pewno nie jest tani a jednocześnie nie znam przypadku żeby za przeproszeniem "z gówna" ukręcił bicz. Zawsze, odnosząc sukcesy miał ponadprzecietnych zawodników. Moim zdaniem to nie jest właściwy człowiek do obecnej Wisły.On się nie nadaje do budowania. A tym bardziej w sytuacji gdy kasy brak. Myślę zresztą, że długo w Wiśle nie popracuje. Tyle, że znowu stracimy sezon. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Jak tak dalej pójdzie, to 3 zapowiadane okienko rzeczywiście możemy spędzić na szczycie. Szkoda tylko, że I ligi. Podziwiam optymistów, kadra uboga, obrona dramat, napastników brak. Przychodzi koleś z IV ligi po znajomości i gość z Haiti, gdzie nie wiadomo czy w ogóle są boiska.
Będzie zajebiście wesoło. ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
No co że wzmocnił - nie rywalizujemy z nim.
Nie sadzę aby Górnik zakwalifikował się do naszej, drugiej grupy. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
jedynie co bym chcial od Smudy to to zeby wkoncu Wisla grala ustawieniem klasycznym 4-4-2 - to na nasza slaba lige jedyna mozliwosc ....wiem, wiem , wszyscy graja 4-5-1 - ale takim systemem trzeba umiec grac- i miec umiejetnosci - nie tak jak w Polsce .....domyslam sie ze w tym sezonie punkt nadrzedny to utrzymanie- ale chcialbym wkoncu widziec takie ustawienie- 2 napastnikow ( skoro nikt nie chce przyjsc to Brozek + jakis dziki z lapanki - moze odpali) def i ofen pomocnik - skrzydla - i 4 w obronie - takim systemem dawno temu cokolwiek polski klub znaczyl w europie- tzn nawiazywal jakakolwiek walke ....jak ze Smuda to trener old schoolowy to moze wkoncu sie doczekam ....choc reprezentacja niestety tez grala z 1 napastnikiem i 2 def pomocnikami niestety ..... jesli ten sezon ma byc tak marny jak poprzedni - to zyczylbym sobie chociaz waliki , bo na jakies wyzsze cele nie licze, jestem realista i nie chce sie ponownie rozczarowac ...a do wszystkich szczekajacych na Smude : ja go tez nietrawie- ale zejdzcie na ziemie- jjaki powazny trener przyjdzie do tego Cupialowskiego cyrku
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
a jak Ty chcesz grać 442 ? skoro w całej naszej kadrze na obóz znalazł się jeden napastnik .. Boguski ?! którego ciężko nazwać napastnikiem
do takiego systemu potrzebnych jest minimum 4 |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
Napastnik? Można wziąć Grześka Kmiecika . Syn legendy. Strzelił nawet z 10 bramek w sezonie ,w mojej miejscowej drużynie ,ktora gra w 4 lidze
Przeszlosc na R22. poziom podobny ,co syn przyjaciela Dyzmy . To nic ze ma problemy z alkoholem .http://pl.wikipedia.org/wiki/Ironia |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Smuda o Kosowski i Sobolewskim.
A tutaj Smuda odpowiada krytykującym go piłkarzy: http://castrolfan.onet.pl/dogrywka,d...834,video.html |
|
|
|
Guest
|
|
Uważam, że Smuda "czuję piłkę" czego efektem jest być może to, że Demjan zostanie tam gdzie jego miejsce czyli w Podbeskidziu. Ciekawe stwierdzenie odnośnie zazdrości.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 23.06.2013 o godz. 19:11.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
Tak, teraz Podbeskidzie płaci więcej... Akurat Smuda bardzo Demjana chciał, więc nie wygaduj głupot już. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Wisła złożyła Demjanowi konkretną ofertę kilka tygodni temu. Wraz z przyjściem Smudy zmieniło się jednak podejście do transferu (Wisła w ogóle nie kontaktuje się z jego menedżerem od pewnego czasu) co oznacza, że mu na Słowaku najwyraźniej nie zależy (i chwała Bogu). Są inne alternatywy do ataku. Mamy 24 czerwca a lamenty jakby to była już połowa sezonu i jesteśmy na ostatnim miejscu. Poczekajcie jeszcze trochę, tak źle jak wielu z Was wieszczy to na pewno nie będzie. Transfery DO Wisły będą. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Zgodnie z zastrzeżeniem - weryfikuję bzdury ad personam.
Reszty nie komentuję, bo po prostu nie ma czego. Ciesze się Twoim szczęściem ![]() Wątpie, by Legia złożyła ofertę. ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Radek chciał zniszczyć Smude machając mu ręką...
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|