The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.04.2021, 11:43
ciastek88 napisał(a):Wyświetl post
Cebula dzisiaj byłby naszym najlepszym piłkarzem. Nikt nie spojrzał na niego z Wisły ? Raków spojrzał kiedy była u nas podnieta gwiazdą ligi słoweńskiej Savicem , który takiemu Cebuli może obecnie buty wiązać.
Tak?Jesteś tego pewien?A Cebule to był taki kozak jak grał w koronie czy Papszun zrobił z niego kozaka?
Czy Cebula grałby tak samo jeśli trenował by go Skowronek?Czy Skowronka by pogoniono gdyby z piłkarzy pokroju Cebuli robił wyróżniające się jednostki na tle ekstraklasy?Wiemy juz że nie ale przyjmijmy że ten Cebula jednak przeżył w Wiśle Skowronka i jego trenerem jest Hyballa.I tu te same pytania.Czy Cebula wyglądał by tak jak teraz gdyby dostał w ....e od Hyballi?
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 22.04.2021, 11:23
"Na papierze" - to jest kluczowe określenie.
Na papierze Medved to napastnik słoweńskiej młodzieżówki i niby nadzieja.

W praktyce anonimowy Kuzimski czy obieżyświat Biliński są od niego o 2-3 klasy lepsi.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 22.04.2021, 11:26
No dobra, ale na jakiej podstawie taki Kuzimski ma być lepszy? Przecież ten gość nie grał do 29 roku w Ekstraklasie. Taki sam przypadek jak Abarmowicza którego u nas już nie ma? To Ci nasi kopacze mają poziom I czy II ligowców mimo tego że niektórzy mają po 100 spotkań w Ekstraklasie czy byli w ligach lepszych od naszych? Kupy się to nie trzyma.
Ostatnio edytowane przez Mar85 : 22.04.2021 o godz. 11:47.
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 22.04.2021, 11:43
Ja tak tego nie oceniam. Wcale pomocy słabej nie mamy i widzę trochę to inaczej. Ciągle mam wrażenie że z niektórych zawodników u nas można wykrzesać więcej, a niektórym się nie chce. Pytanie imo dlaczego? Słabą to mamy obronę i atak.
Ostatnio edytowane przez Mar85 : 22.04.2021 o godz. 11:48.
Odpowiedz cytując
ciastek88
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 22.04.2021, 12:00
Mar85 napisał(a):Wyświetl post
Ja tak tego nie oceniam. Wcale pomocy słabej nie mamy i widzę trochę to inaczej. Ciągle mam wrażenie że z niektórych zawodników u nas można wykrzesać więcej, a niektórym się nie chce. Pytanie imo dlaczego? Słabą to mamy obronę i atak.
Takie prawo kibica
Ale gdyby tak usiąść i na chłodno zestawić kadrę każdego zespołu który jest wyżej nas w tabeli ( za wyjątkiem Warty ) to jestem przekonany , że większość pierwszej 11 stanowiliby zawodnicy drużyny z którą zestawiamy Wisłę.

Spójrzmy też jaki jest stan kadry Wisły : syte stare koty + kilku turystów + meteoryty w postaci Frydrycha , Zukowa. W dodatku części kończą się kontrakty. Nie miało prawa to zadziałać.
Ostatnio edytowane przez ciastek88 : 22.04.2021 o godz. 12:11.
Odpowiedz cytując
Harcownik
Senior Member

Od: 08.2017

Stary 22.04.2021, 12:54
silver03 napisał(a):Wyświetl post

Wędki zawodników w 30 minucie to jakieś nie porozumienie, gdyby wykonywał to nie Hyballa, a Probierz mówilibyśmy, że typ po.je.bany. Mam wrażenie, że trener nie kuma że ma słabych piłkarzy z jeszcze słabszą psychiką i samym napierdalaniem ich niszczy mentalnie.
Zabawne ale prawdziwe.

Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Jak kupimy takich co umieją prosto kopnąć to okaże się że nie umieją biegać tak jak Hyballa chce. A tacy co umieją to i to to nie grają w naszej lidze
Kiko wróć. Może mógłby poza Rakowem pracować dla Wisły na drugi etat skoro jednak bawi się w skauta?

Mar85 napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe te oceny Hyballi, ale zastanawiam się jak to jest że inne drużyny mające na papierze gorszych zawodników notują lepsze wyniki od nas? Chyba że ja jestem na tyle głupi i oceniam naszych wyżej mimo tego że są totalnym szrotem. Niestety w teorii nie zgadza mi się tylko jedna rzecz. Jak zawodnik do nas przychodzi i coś potrafi w pierwszych meczach jeszcze coś pokazuje, potem następuje jego zapaść i zaczyna wyglądać jak zwykły ogór. Dotyczy to tylko tych co mają jakość na wstępie przygody z naszym klubem. Druga sprawa to jak dany zawodnik od nas odchodzi, oczywiście nie zawsze, ale przykład np. Alana czy Janickiego, gdzie u nas byli szrotem a gdzie indziej coś pokazują? O co tu chodzi?
Na to pytanie nie zna odpowiedzi chyba nikt. Kiedyś powiedzielibyśmy że to PMS (polska myśl szkoleniowa) ich niszczy ale teraz? Zły Niemiec?

sandomingo napisał(a):Wyświetl post
"Na papierze" - to jest kluczowe określenie.
Na papierze Medved to napastnik słoweńskiej młodzieżówki i niby nadzieja.

W praktyce anonimowy Kuzimski czy obieżyświat Biliński są od niego o 2-3 klasy lepsi.

Racja.

Spójrzmy też jaki jest stan kadry Wisły : syte stare koty + kilku turystów + meteoryty w postaci Frydrycha , Zukowa. W dodatku części kończą się kontrakty. Nie miało prawa to zadziałać.
A kiedy grał Hoyo na stoperze, na szpicy Drzazga, na obronie Burliga, nie było pensji na czas i przychodzili grajkowie z łapanki jak Peszko czy Wasyl to miało prawo zadziałać?
W ogóle to jak klasyfikować Peszkę? Turysta, syty kot, meteoryt? Jakoś byłem spokojny że da radę. I całkiem możliwe że i dziś nakryłby czapką naszych skrzydłowych.
Ostatnio edytowane przez Harcownik : 22.04.2021 o godz. 13:00.
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg!
Odpowiedz cytując
ciastek88
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 22.04.2021, 13:07
Harcownik napisał(a):Wyświetl post

A kiedy grał Hoyo na stoperze, na szpicy Drzazga, na obronie Burliga, nie było pensji na czas i przychodzili grajkowie z łapanki jak Peszko czy Wasyl to miało prawo zadziałać?
W ogóle to jak klasyfikować Peszkę? Turysta, syty kot, meteoryt? Jakoś byłem spokojny że da radę. I całkiem możliwe że i dziś nakryłby czapką naszych skrzydłowych.
Doraźnie zadziałało. Podobnie jak w przypadku Alona , tutaj częściowo przez kontuzję.
Pytanie czy nasza polityka ma sprowadzać się do doraźnych transferów na 1 rundę ? Możemy tak co roku wypożyczać zawodników na rundę wiosenną żeby ratować ekstraklasę ale chyba nie o to nam wszystkim chodzi.

Nie wiem czy Hyballa jest dobrym, średnim czy beznadziejnym trenerem ale jest najwyraźniej źle wyselekcjonowanym, pomimo przekazu o stawianiu na rozwój sportowy.
Oczywiście przy założeniu , że dojdzie do oczyszczenia kadry w lecie, pożegnania się z turystami i sytymi kotami a w ich miejsce przyjdą tacy , którym będzie się chciało to Hyballa ma sens i za takim rozwiązaniem jestem ale mam obawy bliskie pewności , że kadra na jesień nie będzie wiele odbiegała od obecnej. ( nie mam o to pretensji do Trio, takie mamy realia finansowe )
W tej sytuacji skoro mamy grac turystami i sytymi kotami to lepiej jest jednak zatrudnić jakiegoś speca od autobusu i męczenia buły i wychodzić przez kolejne 5 lat z długów grając dzidą na defensywnego napastnika i celebrować każdy SFG i wyrzut z autu niczym Arka Ojrzyńskiego.
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 22.04.2021, 15:14
W tej sytuacji skoro mamy grac turystami i sytymi kotami to lepiej jest jednak zatrudnić jakiegoś speca od autobusu i męczenia buły i wychodzić przez kolejne 5 lat z długów grając dzidą na defensywnego napastnika i celebrować każdy SFG i wyrzut z autu niczym Arka Ojrzyńskiego.
Oooooo... wreszcie przemyślana propozycja strategii działania (bez ironii) . Zatytułuję ją PRZETRWAĆ i SPŁACIĆ DŁUGI . Moja propozycja miała tytuł DĄŻYĆ do BUNDESLIGI .
Kto następny zaproponuje coś konkretnego ?
Z góry wykluczam jednak strategie wy.......ć wszystkich /zawodników/trenera / włąścicieli
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
Odpowiedz cytując
Levis88
Senior Member

Od: 02.2015

Stary 22.04.2021, 11:50
Ewidentnie nie ma atmosfery w klubie. Typom kończą się kontrakty, na nowe widocznie nie liczą więc po co mają się starać i zapierdalać? Zagrać na alibi, bez kontuzji i liczyć że PBB, Warta albo jakiś nowy beniaminek się odezwie po ekatraklasowego wyjadacza.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 22.04.2021, 11:56
Wyjściem byłoby teraz zasiąść z ekstraklasowymi wyjadaczami do rozmów o nowym kontrakcie - zawsze działa mobilizująco.

...

Tak, wiem, nierealne.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 22.04.2021, 12:01
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Wyjściem byłoby teraz zasiąść z ekstraklasowymi wyjadaczami do rozmów o nowym kontrakcie - zawsze działa mobilizująco.

...

Tak, wiem, nierealne.
Przepraszam ale wtrącę się po raz kolejny, ale wolę fakty niż takie "mitomańskie" gadanie:

To Yeboahowi, Forbesowi, Savicovi się też kończą kontrakty? Bo grają taką samą hoojnie jak Sadlok czy Burliga. Ja żadnej róznicy nie widzę.

Jestem przeciw łatwym narracjom wytrychom z cyklu - Sadlok i Burliga grają hooja i dlatego jest źle. A grają huooja bo mają już wyjebane. NIE! Cały zespół gra gówno za przeproszeniem w ostatnich meczach i dlatego jest problem! I ci którzy mają dłuższe kontrakty i ci którzy są na wylocie. A 2 miesiace temu jeszcze śmigali że hej. I to prawie wszyscy śmigali... no może poza Medvedem.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 22.04.2021, 12:08
Przepraszam ale wtrącę się po raz kolejny, ale wolę fakty niż takie "mitomańskie" gadanie:

To Yeboahowi, Forbesowi, Savicovi się też kończą kontrakty? Bo grają taką samą hoojnie jak Sadlok czy Burliga. Ja żadnej róznicy nie widzę.

Jestem przeciw łatwym narracjom wytrychom z cyklu - Sadlok i Burliga grają hooja i dlatego jest źle. A grają huooja bo mają już wyjebane. NIE! Cały zespół gra gówno za przeproszeniem w ostatnich meczach i dlatego jest problem! I ci którzy mają dłuższe kontrakty i ci którzy są na wylocie. A 2 miesiace temu jeszcze śmigali że hej. I to prawie wszyscy śmigali... no może poza Medvedem.
Dwa miesiące temu śmigali ze hej a 6 miesięcy temu mieliśmy jakieś 11 pkt w 13 kolejkach z tymi samymi zawodnikami ale innym trenerem. Wiec patrząc całościowo ten zespół jest zdecydowanie częściej beznadziejny niż zachwyca swoją grą.
Jeżeli zespół na przestrzeni całego sezonu ma problem z wyrobieniem średniej 1pkt. na mecz przy dwóch różnych trenerach to może jednak zawodnicy są słabi.
Ostatnio edytowane przez RAFi89 : 22.04.2021 o godz. 12:14.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 22.04.2021, 12:15
RAFi89 napisał(a):Wyświetl post
Dwa miesiące temu śmigali ze hej a 6 miesięcy temu mieliśmy jakieś 11 pkt w 13 kolejkach z tymi samymi zawodnikami ale innym trenerem. Wiec patrząc całościowo ten zespół jest zdecydowanie częściej beznadziejny niż zachwyca swoją grą.
Kolego,

Trochę nie na temat napisałeś.

Mój post jest przeciw łatwym wytrychom, które część kolegów chce "sprzedać". Że przez Sadloka i Burlige wszystko leży i kwiczy bo im sie kończą kontrakty i albo graja przeciw trenerowi albo mają juz tylko wyjebane.

Wg mnie gdyby tak było, nie byłoby "większego" problemu że tylko 2 piłkarzy jest pod formą. Zespół by grał dalej poprawnie. Ale problem jest że WSZYSCY są pod formą. Bez względu jaka jest ich przyszłosć w Wiśle.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 22.04.2021, 12:31

Ale masz rację. Zgadzam się w 100%
Sądzę tylko, że jeśli część piłkarzy gra słabo (nie że specjalnie, ale po prostu bez motywacji) ma to wpływ na całą resztę.
Kiedy takiemu przykładowemu Sadlokowi/Burlidze więcej się chciało, miało to też wpływ na całą drużynę, bo było wsparcie na skrzydle (realne, a nie tylko, żeby sztuka się zgadzała).
Kiedy taki przykładowy Sadlok/Burliga gra na alibi (niby intensywnie, ale niechlujnie), przestaje też funkcjonować cała gra do przodu.

Żeby nie było - nie robię z Sadloka czy Burligi twórców i przyczyn wszystkich naszych nieszczęść.
W drużynie wszystko jest ze sobą powiązane.
Niechlujność jednego niweczy trud wszystkich.
W dodatku mamy słabą ofensywę.
Nie ma kogoś takiego jak Brożek, Carlitos, Turgeman, kto by postawił kropkę nad i dla wysiłku całej drużyny.

Twierdze tylko, że postawa niechlujności się udziela a ona wynika z braku motywacji.

Odpowiedz cytując
Dzinus
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2003

Stary 22.04.2021, 13:22
Ale masz rację. Zgadzam się w 100%
Sądzę tylko, że jeśli część piłkarzy gra słabo (nie że specjalnie, ale po prostu bez motywacji) ma to wpływ na całą resztę.
Kiedy takiemu przykładowemu Sadlokowi/Burlidze więcej się chciało, miało to też wpływ na całą drużynę, bo było wsparcie na skrzydle (realne, a nie tylko, żeby sztuka się zgadzała).
Kiedy taki przykładowy Sadlok/Burliga gra na alibi (niby intensywnie, ale niechlujnie), przestaje też funkcjonować cała gra do przodu.

Żeby nie było - nie robię z Sadloka czy Burligi twórców i przyczyn wszystkich naszych nieszczęść.
W drużynie wszystko jest ze sobą powiązane.
Niechlujność jednego niweczy trud wszystkich.
W dodatku mamy słabą ofensywę.
Nie ma kogoś takiego jak Brożek, Carlitos, Turgeman, kto by postawił kropkę nad i dla wysiłku całej drużyny.

Twierdze tylko, że postawa niechlujności się udziela a ona wynika z braku motywacji.
Idealnie się to pokrywa z moim spojrzeniem na sprawę
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 22.04.2021, 12:45
Chyba że oni nie są pod formą tylko sabotują. I podburzają innych, a tych co na to nie idą traktują jak Sadlok Radakovica.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 22.04.2021, 13:07
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Chyba że oni nie są pod formą tylko sabotują. I podburzają innych, a tych co na to nie idą traktują jak Sadlok Radakovica.
Czyli Sadlok i Burliga steroryzowali Forbesa, Yboaha, Savica, Kulveica, Medveda, Frydrycha, Zukowa i całą resztę, a tylko JEDEN biedny Radokavić się im postawił?

Wierzysz w to co piszesz?

Znowu szukanie NAJPROSTRZYCH wytrychów? Ciężko przyjąć nawet po artykule Treli ze generalnie siedliśmy fizycznie? Że jako zespół ostatni dobry mecz zagraliśmy 6 marca (pod wzgledem fizycznym)?

btw
Znwu NAPISZĘ - ale ten nasz trener to ślepiec. Nie widzi takich gangsterskich praktyk w naszej szatni... i wciąż wystawia dwóch największych knucicieli do 11
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 22.04.2021 o godz. 13:10.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 22.04.2021, 13:13
Czyli Sadlok i Burliga steroryzowali Forbesa, Yboaha, Savica, Kulveica, Medveda, Frydrycha, Zukowa i całą resztę, a tylko JEDEN biedny Radokavić się im postawił?

Znowu szukanie NAJPROSTRZYVH wytrychów? Ciężko przyjąć nawet po artykule Treli ze generalnie siedliśmy fizycznie? Że jako zespół ostatni dobry mecz zagraliśmy 6 marca (pod wzgledem fizycznym)?
Zjazd fizyczny zauważa chyba każdy kibic Wisły, który oglądał nasze mecze z ostatnich dwóch miesięcy.

Tutaj jest rola zarządu, aby znaleźć przyczynę tego zjazdu. Mogą przecież zażądać raportu nt. spadających statystyk stricte biegowych od trenera, który się będzie musiał po prostu z tego wytłumaczyć. Jeżeli nie potrafi dozować obciążeń i daje im nieustannie w palnik, to jest atrapą a nie trenerem (już nawet nie chcę snuć teorii o tym, że Hyballa najzwyczajniej w świecie mści się na piłkarzach za słabe wyniki wpier*****em na treningach).

edit: do tego pamiętajmy, że na każdym treningu jest obecny Kuba i widzi wiele rzeczy.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 22.04.2021 o godz. 13:16.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 22.04.2021, 14:29

Znowu szukanie NAJPROSTRZYCH wytrychów? Ciężko przyjąć nawet po artykule Treli ze generalnie siedliśmy fizycznie? Że jako zespół ostatni dobry mecz zagraliśmy 6 marca (pod wzgledem fizycznym)?

btw
Znwu NAPISZĘ - ale ten nasz trener to ślepiec. Nie widzi takich gangsterskich praktyk w naszej szatni... i wciąż wystawia dwóch największych knucicieli do 11
Dlaczego Starzyński nie siadł fizycznie? To samo Żukow.To powinno kończyć dyskusje na temat przyczyn słabszych statystyk.

Grają bo nie ma alternatywy, to sprawiło że poczuli się mocni.

A w przodzie po prostu nie ma napastnika, nawet jak wszyscy walczyli to był problem ze strzelaniem bramek. Teraz jak część gra na alibi nie może być lepiej. To chyba oczywiste.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 22.04.2021, 14:37
Dlaczego Starzyński nie siadł fizycznie? To samo Żukow.To powinno kończyć dyskusje na temat przyczyn słabszych statystyk.

A w przodzie po prostu nie ma napastnika, nawet jak wszyscy walczyli to był problem ze strzelaniem bramek. Teraz jak część gra na alibi nie może być lepiej. To chyba oczywiste.
Czyli co - bo się gubię w tych twoich "intrygach" - Yeboah, Forbes, Savic, Frydrych, Kuvleić itd też knują czy jak? Bo grają taką samą hoojnie jak Sadlok z Burligą. A ci co "przeżyli" cieżkie treningi Hyballi to nie knują?

To chciałeś napisać?
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 22.04.2021, 19:13
Czyli co - bo się gubię w tych twoich "intrygach" - Yeboah, Forbes, Savic, Frydrych, Kuvleić itd też knują czy jak? Bo grają taką samą hoojnie jak Sadlok z Burligą. A ci co "przeżyli" cieżkie treningi Hyballi to nie knują?

To chciałeś napisać?
Chyba nie rozumiesz podstawowych spraw. Jeżeli taki Sadlok czy Burliga po rozegraniu kilku niezłych spotkań na początku rundy dowiedzieli się, że mimo tego, że zrobili wyjątek i zagrali tak jak powinni nie dostaną nowej umowy to się zaczęło. Udawanie gry mają po tylu latach w ekstraklasie opanowane do perfekcji. To jak wyglądała pierwsza połowa i początek drugiej w Bielsku nie mogło wynikać z żadnych innych przyczyn jak tylko olewania obowiązków. Kozłem ofiarnym został Mawutor, a ci co najbardziej dali dupy zaczęli go bronić i pieprzyć za przeproszeniem o szacunku. Jakim prawem jeden z drugim opowiada co się dzieje w szatni i jeszcze płacze ze czuje się obrażany publicznie. Kabaret.

Decydująca była kontuzja Plewki który trzymał defensywę jak go brakło i każda strata w przodzie to potencjalny gol dla przeciwnika, nie ma odpowiedzialnego za farfocle w obronie. W każdej chwili któryś obrońca może popełnić przecież błąd. A jak nie obrońca to bramkarz. I wysiłek tych w przodzie idzie się paść, a jak wiadomo skutecznością nasza formacja ofensywna nie grzeszy.

Czy opie...dalanie się zamiast grania to jest "intryga" "foch" czy "złośliwość" mam głęboko w dupie. Wiem jedno że winny takiej postawy nie jest Trener. A już na pewno nie w pierwszym rzędzie.

Można oczywiście naiwnie wierzyć, że sabotowanie gry na szkodę własnej drużyny jest niemożliwe, ale ja twierdzę, że niemożliwe jest tylko parasol w dupie otworzyć...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 22.04.2021, 14:43

To sie pokrywa z moim odbiorem tego, co dzieje się w drużynie:

brak motywacji u 2-3 piłkarzy, którzy mają "stały plac" niweczy wysiłki całej drużyny.

Gdyby jeszcze z przodu grał jakiś Carlitos (czytać: zawodnik o sporych indywidualnych umiejętnościach jako napastnik) byłyby lepsze wyniki i nikt by mocno nie płakał.

A tak: my nawet rzutu wolnego nie umiemy wykorzystać jak Starzyński (Filip, oczywiście).

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 22.04.2021, 14:51
To sie pokrywa z moim odbiorem tego, co dzieje się w drużynie:

brak motywacji u 2-3 piłkarzy, którzy mają "stały plac" niweczy wysiłki całej drużyny.

Gdyby jeszcze z przodu grał jakiś Carlitos (czytać: zawodnik o sporych indywidualnych umiejętnościach jako napastnik) byłyby lepsze wyniki i nikt by mocno nie płakał.

A tak: my nawet rzutu wolnego nie umiemy wykorzystać jak Starzyński (Filip, oczywiście).
Bez urazy ale Twój "odbiór" to obrona na siłę Hyballi kosztem "tajemnych intryg". Tak tak 2-3 piłkarzy rozłożyło gościa na amen. A on taki "mądry" a nie widzi sabotażu?

Wiesz że tak go broniąc robisz jednocześnie z gościa debila? Ponadto zamykasz dyskusję do rzetelnej oceny pracy trenerskiej Hyballi. Wszak to wszystko wina kilku "bumelantów", tu nie ma co dyskutować czy Hyballa zrobił błąd z obciążeniem treningów, czy materiał piłkarski jest słaby. Jest prosta odpowiedź z "dupy" za przeproszeniem. Bumelanci

Dlatego pisze, a jak resztę traktujesz - Yeboahów i innych co grają również pytę? Też bumelują? jeśli tak tak to prawie cała drużyna bumeluje
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 22.04.2021 o godz. 14:53.
Odpowiedz cytując
pomeran
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 22.04.2021, 14:54
Za dużo dziwnych rzeczy dzieje się koło Wisły i Hyballi żeby mówić ze to jeden czy drugi piłkarz go zwalni. To ze nagle obrodziło w przestrzeni internetowej tylu informatorów będących „blisko” zespołu świadczy ze przecieki z szatni idą wcale nie od 1-2 czy 3 piłkarzy. Chemii w zespole nie ma. Piłkarze nie dają z wątroby co widać po bramkach jakie tracimy. Pytanie jest takie. Czy rozstaniemy się z Hyballa jeszcze w tym sezonie czy już po zakończeniu ? A drugie, czy zarząd ma jakikolwiek pomysł i plan na kolejnego trenera. Nie na lapu capu. Tylko takiego co ogarnie ta stajnie Augiasza. Jest taki jeden w Zabrzu, który niedługo opuści górnik..
Odpowiedz cytując
Colin
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 22.04.2021, 18:58
Jak pokazuje przykład innych zespołów ekstraklasowych akademia jest ważna bo to budowanie przyszłości (możliwość zarobku w bliższej czy dalszej przyszłości, do tego przepis o młodzieżowcu, punktowanie w ProJunior) i tożsamości klubu, który po tym jak został uratowany przez Trio od niebytu cały czas dryfuje i stara się utrzymać na powierzchni (biorąc też pod uwagę, że na dzień dobry jak weszli do klubu to paru kluczowych piłkarzy rozwiązało kontrakty przez błędy i machloje poprzedniej ekipy). Oczywiście, że sportowo i pod względem wyników szorujemy prawie po dnie ale mimo wszystko Trio wyprostowuje pewne sprawy z przeszłości, długi, akademia więc logiczne, że budżet jeśli chodzi o sprawy bieżące, płace, transfery jest mocno ograniczony i to jest lepienie z tego co się da (transfery głównie darmowe, prowizje menedżerskie). Do tego Covid i brak kasy z biletów, znany już brak wsparcia ze strony miasta. Naprawdę sytuacja niełatwa, nieciekawa i myślę, że nasz zarząd stara się i "orze jak może". Choć przyznam, że jeśli chodzi o transfery przydałaby się osoba najlepiej jeśli byłaby związana z klubem, która ma kontakty, zna rynek polski może jeszcze jakiś zagraniczny, zna się na rzeczy czyli grała zawodowo w piłkę.
Powód: ...
Ostatnio edytowane przez Colin : 22.04.2021 o godz. 19:02.
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...

"Heroes don't die, they just move on to the next stage"
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 22.04.2021, 13:01
Peszko jednak umiejętności jak na tą ligę raczej powyżej przeciętnej, no i po prostu mu się chciało grać. Podejście do wykonywanego zawodu u każdego zawodnika jest inne, jeden odjebie pańszczyznę i skasuje wyjściówkę, drugi dołoży coś od siebie z wątroby.

[35/54]

Odpowiedz cytując
Harcownik
Senior Member

Od: 08.2017

Stary 22.04.2021, 13:24
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Peszko jednak umiejętności jak na tą ligę raczej powyżej przeciętnej, no i po prostu mu się chciało grać. Podejście do wykonywanego zawodu u każdego zawodnika jest inne, jeden odjebie pańszczyznę i skasuje wyjściówkę, drugi dołoży coś od siebie z wątroby.
Racja, ale tyle było gadki że to pijak, leser i w ogóle Peszko 0,7. A tu proszę. Ja wiedziałem, że da radę.
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg!
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 22.04.2021, 13:27
Harcownik napisał(a):Wyświetl post
Racja, ale tyle było gadki że to pijak, leser i w ogóle Peszko 0,7. A tu proszę. Ja wiedziałem, że da radę.
Pamiętajmy też, że on miał coś do udowodnienia Rudemu z Lechii, przez co grał na sportowej złości.

[35/54]

Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 22.04.2021, 13:26
Wszyscy, którzy są w tym klubie dłużej niż trzy sezony - WON.

Tylko nowym otwarciem jesteśmy w stanie zatrzymać trend, który jest niepokojący i jeśli się utrzyma doprowadzi nas jeśli nie w tym, to w nastepnm sezonie do spadku.
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
Blixa
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 22.04.2021, 13:55
Peszko ma reputacje balowicza ale na boisku zawsze zapierdzielal. Taki pilkarz moze nie pasowac wielu trenerom bo nie jest poslusznym aniolkiem ale o brak motywacji nie mozna go posadzic. Na warunki polske to jest jeden z najlepszych skrzydlowych ostatnich 15 lat.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów