|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Jak ma się krzywe rączki to nie powinno się być bramkarzem wielokrotnego mistrza Polski. Rozumiem jakby by wygięło rękę do zewnątrz bo tak bywa ze ale do wewnątrz? Po prostu nie trafił czysto w piłkę i zawalił bramkę
|
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
|
A ja uwazam ze Pawelek to #*$&(@#^ no pzez niego stracilismy obronce Clebera oraz mamy zakaz na derby
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Ale to jest takie .......enie i doczepianie się do czegoś, co w zasadzie nie jest powodem naszych porażek.
Z drugiej strony nie zauważyłeś, że Pawełek wybronił nam mecz z Lechią, grał bardzo dobrze puchar z Widzewem, jeśli mnie pamięć nie myli to też z Arką nas w 1.kolejce wyratował? Jedyny żal, jaki mam do niego za mecz z Lechem to niepewne wybicie pod nogi lechity. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
No to zauważ jak mu piłka została beznadziejnie zagrana i w którym momencie. Dostał piłkę na alibi bodajże od Pajlica będąc naciskanym przez amikowca. Jedyne co mu zostało to ją zwyczajnie kopnąć. Aż się prosiło aby obrońcy wyszli mu do podania, to oni pochowali się po bokach.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Przestańcie też pisac o jakimś wybronieniu meczu z Lechią przez Mariusza - ten mecz to wybronił nam sędzia... Chyba jednak strasznie mało wiesz o pozycji bramkarza - a to zdanie mnie już konkretnie o tym przekonało. Popytaj jakiegokolwiek trenera bramkarzy o tą interwencję...
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 04.11.2010 o godz. 12:41.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Teraz włączyłem powtórkę i zgadzam sie, że mógł próbować lewą ręką. Co i tak nie czyni go winnym tej bramki.![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Nie wiem, kiedy Wy się nauczycie czegoś o pozycji bramkarza... To nie to samo co gra w polu, że wystarczy inaczej kopnąć piłkę i leci tam gdzie powinna...
Tutaj musisz podejmować decyzję, przewidywać lot piłki. Piłki, która niejednokrotnie (zwłaszcza te nowe: Pumy, ktorymi gramy, czy słynne Jabulani) skręca w zupełnie nieprzewidywalnym, nieplanowanym przez strzelca, momencie. Podejmujesz decyzję w momencie strzału, gdy nawet nie masz pewności gdzie ta piłka dokładnie będzie. Przy pierwszej bramce Mariusz próbował tego strzału bronić, ale piłka była tak mocna, że mu przegięło palce. Ci, którzy cwaniakują, że "miał ją na ręce" - proponuje popatrzeć na swoje palce i odpowiedzieć sobie na pytanie, czy zatrzymałyby przedmiot lecący spokojnie 100 km/h... "wystarczyłoby, żeby bronił drugą ręką" - widać, że nie wiesz o czym piszesz. W tej momencie większy zasięg miał właśnie prawą ręką, a nie lewą... "karny w środek" - od bramkarza wymaga się przy karnych, żeby wybrał jedną stronę i się w nią rzucił. Jakby stał w środku bramki, a strzał byłby w bok, to byście pisali że "stał jak kołek". Przy dobrze strzelonym karnym, nie ma czasu na reakcje, trzeba 'sobie "wylosować" narożnik. ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
Poza tym nie uważam że przy karnym ktoś wymaga wybrania strony i rzutu w ciemno. Nie wymaga się w sumie niczego, można jedynie liczyć na obronę, a środki do tego bramkarz może wybrać sam. Jednym z nich jest rzut w ciemno, ale nie jedynym http://www.youtube.com/watch?v=TI1sOhUzqtE http://www.youtube.com/watch?v=TgXK5VH7HfE I żeby nie było że krytykuję Mariusza że karnego nie obronił - nie, ja po prostu uważam że Mariusz ogólnie oceniając jego historię gry w Wiśle nie miał meczu idealnego. Po prostu nie miał błysku,i tyle. A miał błędy. A tak z ciekawości - czy Mariusz w barwach Wisły obronił kiedyś jedenastkę? Ja nie pamiętam, ale przyznam - mogę się mylic. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Pamiętam jedną jedenastkę, była jakiś mecz Pucharu Polski z Groclinem chyba, najpierw sfaulował Sikorę(?) i później właśnie wybronił jedenastkę. Jakoś to było tuż przed przerwą w meczu, w drugiej rundzie Skorży w Wiśle.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Niektorzy ewidentnie maja kompleks Pawelka. Ja jestem zdania ze zaden z trzech ostatnio rozegranych meczy nie obciaza konta Mariusza. Czepianie sie go za wszystkie krzywdy Wisly jest durne i glupie. Czy Pawelek mogl obronic bramke Injaca? Tak, mogl. Dlaczego? Bo swietnie gra na lini bramkowej. Co by zrobil inny bramkarz
![]()
czy świat sie zmieni gdy z młodych gniewnych powstaną starzy w....ieni?!?!
Imagine there's no countries. It isn't hard to do. Nothing to kill or die for and no religion too. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Oj, ja nie przeczę, że Paljić mu zagrał fatalnie i w zasadzie zmusił do błędu, ale akurat w tej sytuacji, mógł zachować się lepiej, poza tym - ten błąd wcale nie kosztował nas gola, więc można o nim zapomnieć.
![]() Pawełek wybronił nam mecz z Lechią i mówienie, że było inaczej jest zaciemnianiem rzeczywistości. Nie wiem, co musiałby zrobić ten bramkarz, aby docenili go tacy ignoranci, jak niektóre osoby wypowiadające się w tym temacie. Dla mnie to aktualnie najlepszy zawodnik naszej formacji obronnej, o dziwo - palpitacje serca, gdy jest przy piłce, zdecydowanie u mnie ustąpiły. Swoją drogą - admini, ten temat już chyba powinien być zamknięty, mijają 4 dni od końca meczu, o czym tu jeszcze dyskutować? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Jak widać można, skoro dyskusja jest nadal prowadzona.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
maurotanin
Od: 04.2004
Offline |
|
![]() co nie zmienia faktu, że oglądając rozgrzewkę w Poznaniu można zauważyć różnicę w podejściu do meczu Mariusza i Filipa. Nie wiem czy kiedykolwiek przekonam się do Pawełka. Po tych jego wszystkich "pawełkach" w naszych szeregach, będzie mi ciężko. Choć nie powiem, że jest mi niezmiernie miło oglądając go w dobrej formie. I oby mu się szczęściło dla dobra nas wszystkich i klubu naszego, amen ![]() P.S. nie wiem czy moje serce wytrzyma kolejną umowę Pawełka w naszym klubie ;-) ;-p ![]()
Po burzy słońce wychodzi zza chmur...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
|
widziałem w tv,tradycyjna dziecinada sfrustowanych debili,liga pseudohuliganów kwitnie,jakie to żałosne i marne...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
az chce sie wyjsc z kina
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Wiecej graczy ala pączuś Boukhari i 2 liga pewna. Szoda Clebera, a sedzia nawet faulu nie widział...Gwizdy poznańskich buraków lepiej pozostawić bez komentarza.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Wisła nie zasłużyła na taki srogi wymiar kary. Fakt faktem że obrona słabo, Sobolewski i Bukhari słabo, Garguła też zbytnio się nie rozruszał od wejśćia ale jemu nie ma co się dziwić.
4-5-1 ssie Bukhari w pierwszym składzie ssie No kiepsko..kiepsko ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Cupiał powinien się głupio zapytać Basałaja, gdzie się podziała ta stara dobra Wisła
Ps. tak, jak napisałem już wcześniej, że czarne dni Wisły nadchodzą w 3 najważniejszych meczach rundy i bądźcie przygotowani na jeszcze gorsze sceny, niż wynik w Poznaniu i połamanie Clebera oraz frustracja kibiców Wisły i stadionowa bijatyka. Cupiał niech nie udaje "Greka", bo to nie tylko Maaskant jest tutaj winny, ale bardziej i to o wiele, wiele,wiele bardziej - piłkarze, jakich obecnie ma Wisła. Bez wymiany przynajmniej 8 ( ośmiu ) podstawowych piłkarzy za kwoty kilku milionów €, Wisła stanie się od przyszłych sezonów, klubem walczącym o utrzymanie, czego dowiedzie pozycja końcowa Wisły w tabeli w tej rundzie.
Ostatnio edytowane przez kot : 31.10.2010 o godz. 19:27.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Dołączam się do pytania.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Wrecz przeciwnie, nie wyjebać tylko dokupić dodatkowych 5 Cikoszów. Młodych, wybieganych, nie do zdarcia. Biegających do ataku, wspierających pomocników i napastników. Właśnie takich nam trzeba. Popatrz jak gra Borussia Dortmund, na kim bazuje. Na młodości, wybieganiu, młodzieńczej fantazji. Tam Błaszczu i Piszczek to emeryci.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
ok ale potrzebujemy piłkarzy, a nie biegaczy, to nie maratony ....a...... ![]()
"Każdy ma w życiu swoje Westerplatte"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
|