|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
znalazł się na okładce Fify 2010...
![]() ![]() "Unia Tarnów - Te słowa brzmią dumnie..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Jaga , Widzew , Polonia w tej chwili nasi kopacze mogą im czyścić buty ... Legia, Ruch , Korona < Bełchatów następni którzy wcale od nas gorzej nie grają .... więc popatrzy prawdziwe w oczy . jeśli te ....usie nie wezmą sie do roboty to będziemy walczyli o miejsca 4-8 . Ale to i lepiej wole grać ambitną grę chłopaków z Białegostoku czy Widzewa jak naszych gwiazdorów .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
![]()
Do what you mean and mean what you do.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Oczywiście, że Rios został w polu karnym znokautowany przez obrońcę Ruchu. Karny ewidentny. Dziwne, zę ci komentatorzy zachwycający się sędziowaniem w tym meczu nie dostrzegli tego wydarzenia skoro były powtórki, a oni się nawet nie zająkneli. Gdyby to było w drugą stronę krzyk byłby wielki.
|
|
|
|
Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Gra Wisły już nie męczy ale totalnie wkur.....
Pawełek - 50% winy przy bramce + 2 dobre interwencje Cikosz - gość kaleka piłkarski niewidziałem żeby kiedykolwiek używał lewej nogi plus brak umiejętności przy wyprowadzeniu piłki. Kowalski - gorsza wersja Jopa: braki w technice, taktyce i głowie, takich nieprzymyślanych zagrań dawno nie oglądałem. Cleber -już nie tak szybki, a i tak o klasę lepszy od całego bloku defensywnego razem wziętego. Diaz - jak można patrzyć jak zawodnik dośrodkowuje zamiast do niego dojść. Sobolewski - walczył za dwóch, krzyczał, starał się motywować. Kirm - grał on dziś? W ataku i obronie niewidoczny. Małecki - szarpał, próbował, niezłe podanie do Riosa. W drugiej połowie zniknął. Rado - ktoś mi powie na jakiej on pozycji grał? Grał ambitnie ale mam wrażenie, że nie wiedział gdzie się ustawić. Rios - coś potrafi, fizycznie nieprzygotowany do polskiej ligi. Mial sytuacje, niezłe podanie do Żurawia. Mam wrażenie, że także nie wiedział gdzie grać i jak poruszac się po boisku. Uważam, że powninen bć karny za faul Grodzickiego. Żurawski - potrafi wrócić do pomocy i rozegrać i jedyny co umie podać celnie do partnera. Szacun za podsumowanie gry. Pajic- gość jest szybki i tyle. Boguski - ME conajmniej na miesiąc gral 30 minut i chyba 2 razy dotknął piłkę. DRAMAT. Łobo - KATASTROFA , kalectwo piłkarskie. Trener Kulawik - ogromny szacun za grę z Białą Gwiazdą na koszulce ale trenerem Pan nie będziesz. Ustawienie piłkarzy, taktyka i role na boisku to elementarne czynniki, a ja ich dzisiaj nie widziałem. Rado i Rios biegali bez celu po boisku w I połowie. Boguski i Pajić w II. Ogólnie mecz dramat i katastrofa - Quo Vadis Wisło |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Czlowieku dla mnie to bylo 100% winy Pawelka.
Jak dobrze sie orientuje to bramkarz jest od bronienia i wylapywania pilki lecacej w bramke. Dla mnie Pawelek powinien tam znokautowac Diaza i wybic ta pilke a on zachowal sie o niepodskocze tam bo kolega tam stoi i sobie krzywde zrobimy. Tak to nawet dzieciaki na podworku nie graja. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Ogólnie gramy bardzo dobrą kupę, wszyscy pospinani jak dostaja piłke, nie wiedza gdzie biec gdzie podawać, wygląda to jak 11nastu chłopków z fabryki kabli w koszulkach Wisły.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Potrzeba dobrego trenera co pouklada druzyne. M.Kowalsli ten chlopak nie nadaje sie do ekstraklasy a co dopiero pierwszy sklad w Wisle. Kolejny trudny mecz gramy w łodzi z Widzewem ,ktory dzis wygral w kielcach. Jesli nasza gra sie nie zmieni nie mamy po co jechac do łodzi. Jest ciezko i bedzie jeszcze ciezej.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zgadzam się z jeszcze jednym faktem. Forma rodzi się jeszcze w szatni, a ta musi żyć! Muszą być przyjaźnie, animozje, balangi, ciężka praca, zakupy, dupy i coś tam jeszcze, ale ludzi tych musi łączyć i motywować jeden cel: zwycięstw w najbliższym meczu. Do tego jednak potrzebna jest komunikacja w szatni, a tam mamy z dziewięć różnych narodowości! Jak wśród tej Wieży Babel sprawić, żeby szatnia żyła? To do niedawna była rola Mauro Cantoro, Marka Penksy, Sobola, teraz obcokrajowców przybyło, facetów z jajami niekoniecznie. Mamy gości z charyzmą drużynie: Brozio i Pietia, Mały, Sobol, Żuraw... ich rola w budowaniu atmosfery jest znaczna, bota będzie się przekładać na grę.
Kolejna sprawa: poziom zarobków piłkarzy jest wprost proporcjonalny do delikatności gry. Dziś piłkarze Ruchu nas prześcigali, fizycznie gnietli, ale co smutne, byli bardziej agresywni i pod względem gry pod presją, jak i delikatnych fauli, twardej, męskiej gry, ale fair. U nas chłopaki (albo dziewczyny) są jakby papierowi, plastikowi, szklani, takie kruche laleczki. Jak się nie ma techniki, pomysłu taktycznego, kondycji, to trzeba zauwać po męsku, nie bać się. Kto u nas gra po męsku pytam się? Może na całą szeroką kadrę pięć osób... ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Spokojnie, w końcu dobrze poinformowani mówią o prawdziwych wzmocnieniach zimą - sprzedać już nie ma kogo więc nawet w to wierzę. A już o jakość nowych, zimowych zakupów w ogóle się nie boję - Zdzsiek zna się na robocie i już ma na oku (tym razem ogląda po 46 spotkań na weekend) co najmniej 15 prawdziwych perełek z Bałkanów...
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 15.08.2010 o godz. 21:49.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Pomimo iż mecz słaby w naszym wykonaniu , to uważam że gra była i tak lepsza niż z Arką Gdynia , tyle że tam mielismy więcej szczęcia , w Chorzowie było go za grosz , do tego kapitalna dyspozycja Pilarza . Po strzale Riosa i główce Żurawskiego powinny być bramki... Obrona pomimo powrotu Clebera zagrała bardzo słabo . Jednakże głównej winy w naszej przegranej upatruje w przegranej walce o środek pola . Kto to widział w XXI wieku żeby w środku pola zostawić 1 ( słwnie JEDNEGO ) zawodnika . Kulawik do zwolnenia. Poza tym Ruch zagral przynajmniej 10 razy lepiej niż z Lechią .
Szybkie oceny : Pawełek : 3 , zawalił pierwszą bramke bez dwóch zdań Cikosz : 3 , chyba jego najsłabszy mecz odkąd przyszedł do Wisły , masa strat Kowalski : 1 , totalna pomyłka i tyle w tym temacie Cleber : 3 , chyba czas kończyć kariere , strasznie wolny , doświadczenie to już nie wszystko Diaz : 3 , przy pierwszej bramce nie miał nic do powiedzenia , no może gdyby miał 2,20 wzrostu . Poza tym strasznie go wkręcali zawodnicy Ruchu Małecki : 5 , chciec a móc to co innego Sobolewski: 6 , co mógł zrobic sam w środku pola ? Rado : 2 , nie ten kaliber Kirm : 2 , sprzedać puki jest jakaś szansa.. Żurawski : 3 , potwornie słaby , to niestety nie ten sam Żuraw co pare lat temu Rios : 6 , osobiście mnie nie zawiódł , bo pomimo iż był to jego pierwszy mecz to często brał cięzar na swoją strone i próbował nawet rozgrywać piłke . Będziemy mieć z niego jeszcze pocieche Paljić : 5 , bez rewelacji , ale pokazał więcej niż Kirm i Rado razem wzięci . jeszcze bym go nie skreślał. Boguski : 1 , wypożyczyć w pakiecie z Kowalskim do klubu 2 ligi . Łobodziński 2 : mam wrażenie że to jego ostatnie mecze w Wiśle |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Jak do dziś wierzyłem, że stac Nas na dobrą grę tak dzisiaj tą wiarę straciłem... Jak długo będzie tolerowana ta padaka, jak długo piłkarzyki będą robic sobie jaja z kibiców, biorąc za to gruby hajs? Kiedy do kur*y nędzy ktoś rozpieprzy to towarzystwo wzajemnej adoracji? Albo trzeba przeprowadzic gruntowne wietrzenie szatni (i wy.......ic na zbity pysk Brożków, Sobola, Pawełka, Kowalskiego i im podobnych) albo będziemy stopniowo gnic w tym bagnie... Bo z tymi ludzmi nic nie osiągniemy...Rewolucja w składzie, chocby kosztem tego sezonu, bo tylko to może nam przywrocic normalnośc...
PS. Sorry za mocniejsze słownictwo, ale frustracja jest wprost proporcjonalna do wyników piłkarzyków... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Co ta drużyna ma grać jeśli na treningach ( z Kulawikiem ) stoja przez godzine poustawiani po calym boisku i sluchaja tylko co Kulawik powie. A naszym gwiazdorom to odpowiada i dlatego go(czyt. Kulawika) chwalą . Po piątkowym treningu zostali tylko Rios,Wilk i Chavez a reszta po godzinie wykładu i postaniu sobie na boisku + moze 10 minutowej gierce poszła do szatni i zadowoleni.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale ten stan trwa już od dawna. kilka lat takich trenningów, zamiast ostrego zap...nia, paintbole, gokarty i inne zabawy. Teraz ten magik wprowadził ten styl w Legii i widać z jakim skutkiem. Mamy obecnie bandę rozwydrzonych, zblazowanych leni, których już nikt nie zagoni do roboty. Stopniowa wymiotka co pół roku jest potrzebna. Pytanie czy Basałaj to zrobi ? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Nie wiem czy da sie z Nich zrobić kiedykolwiek kolektyw.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak się odetnie łapy Małeckiemu i Brożkom, to może tak. Ale tak na serio, to wg mnie można zrobić, tylko musi być chęć z drugiej strony. Jeżeli nie będzie, to można z całą odpowiedzialnością wywalić każdego marudę, zaorać i zaczynać od nowa.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Chcesz się bawić to do przedszkola, a nie na boisku za takie pieniądze. Lepiej to zrobił Dan Petrescu, który miał w zwyczaju brać zespół do kopalni, żeby zobaczyli jak ciężko ludzie pracują i dziękowli Bogu, że są piłkarzam za o wiele większą kasę.i |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Żadne gierki integracyjne, powinni pojechać na dzień do Bogatyni i pomóc cały dzień w czyszczeniu domów z mułu dla tych osób co w powodzi wszystko stracili. Może to dałoby coś im do myślenia.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Dajcie już spokój Cikoszowi. Koleś przychodził z założeniem że będzie się uczył przy doświadczonych obrońcach tak samo jak Bunoza. Nikt o zdrowych zmysłach nie spodziewał się że od początku będą wymiataczami na swoich pozycjach. Każdy kto gra trochę w piłkę wie że mając obok siebie doświadczonego kolegę gra się znacznie lepiej, pewniej i spokojniej. Wystarczy popatrzeć na Piotra Brożka jak grał w tamtym sezonie a co wyczyniał w Baku.
Z oceną prawdziwej wartości zawodników powstrzymał bym się do czasu objęcia ich przez prawdziwego trenera a nie jakieś domorosłe wynalazki dla których słowa taktyka i motywacja to Sci-Fi |
|
|
|
Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Kulawik za swoja wypowiedz o Cikosu powinien byc natychmiast wyp..... z klubu. Totalny palant!! To ze gwiazdeczki mu sie nie pokazywaly do gry nie moze obarczac go za porazke!!!! Jeden z niewielu ktory myslal na boisku a nie wyp.... pilke byle dalej od bramki. Kulawik out!!!!!!! Natychmiast!!!!
![]()
BARCA I WISŁA!! DWIE KRÓLOWE!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Kula mi zawsze imponował jako zawodnik ale takie wypowiedzi pokazują tylko że nie będzie z niego żaden trener - to więcej mówi o gościu niż sam mecz. I żeby nie było - większość trenerów wygaduje mniejsze czy większe bzdury by usprawiedliwić taki a nie inny wynik ale siadanie na 1 kolesiu i sugerowanie że wszystko było ok tylko ten p....Cikos...jak dla mnie dyskwalifikacja bo nic nie było ok a cytując klasyka - było kurewsko daleko od ok. |
|
|
|
Member
Od: 05.2005
Offline |
|
![]()
BARCA I WISŁA!! DWIE KRÓLOWE!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Przy pierwszej bramce Cikos przegrał pojedynek główkowy po którym Nykiel zdobył kuriozalną bramke po błędzie Pawełka.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 15.08.2010 o godz. 22:39.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Panowie.ŻADEN nowy nie nadaje się do 11 meczowej.Przygotowanie pozostałych jest tragiczne.Jeśli będą puchary to będziemy zadowoleni.Nowy trener może nie mieć już czasu na poprawę.Rezerwowi powinni być sprzedani w zimie.
|
|
|
|
Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
No raczej tylko zupełny fantasta mógł liczyć na to że taki np Bunoza zastąpi z dnia na dzień Marcelo czy Głowę Takie rzeczy tylko w.....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ostatnia wiadomość ode mnie: wcześniej chciałem przeanalizować system, teraz po piłkarsku: Kowalski i Wojciech Łobodziński, nie powinni więcej wychodzić na boisko w koszulce Wisły Mamy najniższy poziom piłkarski drużyny od 1998 roku, a Łobodziński i Kowalski są najsłabsi w drużynie... 3/4 z piłkarzy dzisiaj kompletnie nic nie pokazali. Jedni nie potrafią wybijać autów, inni nie potrafią przyjąć piłki i permanentnie podejmują złe decyzje (jak trzeba podać strzelają, jak trzeba strzelić - podają), straty, złe przygotowanie fizyczne (szybkość wytrzymałość). Są piłkarze których obecność ani szkodzi ani przysparza radości, a z całą pewnością wynagrodzenie jest nieadekwatne do prezentowanych możliwości. Pozostają piłkarze wyróżniający sie, ale Ci nabraliby rozpędu pod wpływem kolegów, prezentujących się lepiej od nich samych. Dorośnijmy. Spójrzmy prawdzie w oczy. Jesteśmy jak Widzew w 1999. Jeszcze niedawno w lidze mistrzów. Teraz bronimy się przed spadkiem i każdy nas leje.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
![]() ![]() ![]() ![]() Skrót z Ligi+ Kod:
http://hotfile.com/dl/62340629/623fcb4/Ruch_-_Wisla_skrot_Liga.avi.html |