The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
dziki
Senior Member

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.02.2021, 12:27
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
Jak widac sa jeszcze na tym swiecie regiony swiata, gdzie ludzie sie prawdziwie wolni

A powaznie. Kazdy kto drwi z roli Iwana nie ma pojecia o czym pisze. To jest skarbnica wiedzy o pilce, wprawne oko obserwatora, ktory szybko potrafi oddzielic ziarno od plew. Nawwet jesli ma to byc biurkowa praca, to juz zrobi pierwsza selekcje i skauci jezdzacy na mecze nie beda marnowac czasu na ogladanie zawodnikow nie bedacych wystarczajacy arakcyjni dla nas.
Ajwen uchodzi za eksperta od pierwszej ligi. Zgaduje, że nie będzie tak, że tylko biureczko i nigdy w teren, bo tacy ludzie po prostu chcą jeździć czasami na mecze.
Life is short. Wear your passion!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 10.02.2021, 14:54
A jak będzie szukał kierowcy to będzie jeździł na mecze z Kapka (skautem Lechii).

Tak poważnie to dobrze że Wisła znalazła mu zajęcie. Powinno być dla takich zawodników miejsce na stare lata w klubie, tym bardziej że nie będzie to tylko funkcja na papierze, ale sądzę że sprawne oko przyda się w dziale.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 10.02.2021, 16:01
Szanujmy swoje legendy bo co raz mniej nam ich zostaje, a na horyzoncie nie widać następców.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 10.02.2021, 16:53
Do Niepołomic jest blisko, więc jak będzie chciał się przejechać to będzie miał gdzie.
Dziś to największym problemem jest covid, a nie wyjazd na mecz
Statystyki Wisły na wykresach: https://canva.link/yvdnxcdu2c27ql1

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Blixa
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 10.02.2021, 18:23
Ktos wie czym Brozek sie zajmuje poza gra w oldbojach? Wydaje mi sie ze w akademii bylby bardzo pozyteczny.
Odpowiedz cytując
Aalcman
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 10.02.2021, 18:49
Blixa napisał(a):Wyświetl post
Ktos wie czym Brozek sie zajmuje poza gra w oldbojach? Wydaje mi sie ze w akademii bylby bardzo pozyteczny.
Ma swoją firmę transportową.
Geniusz w swej istocie może napotkać przeszkody. Niestety, głupota nie jest tak upośledzona....
Odpowiedz cytując
tas de fleia
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 11.02.2021, 23:01
Blixa napisał(a):Wyświetl post
Paweł to zdaje się wspominał, że w trenerce się nie widzi w żadnym wydaniu.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 10.02.2021, 18:33
Bardzo dobra decyzja z zatrudnieniem Andrzeja Iwana. Klub wyciąga rękę do legendy klubu pokazując tym samym, że R22 to wielka rodzina.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 10.02.2021 o godz. 20:31.

Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 11.02.2021, 22:09
- Robimy wszystko, żeby dokończyć sezon. Pensje za grudzień zostały zapłacone w tym tygodniu. Pieniądze na to oraz na najbliższe mecze do końca miesiąca pożyczył pan Tomasz Jażdżyński - mówi krótko.

sekcja koszykówki.. nie wiem czy było. sponsor od Jażdzyńskiego domaga się 250 tys odszkodowania za zniesławienie
Odpowiedz cytując
SlawekS
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 11.02.2021, 22:36
sevenheaven napisał(a):Wyświetl post
- sekcja koszykówki.. nie wiem czy było. sponsor od Jażdzyńskiego domaga się 250 tys odszkodowania za zniesławienie
Na niezły PR sobie pracuje ten sponsor, Wszystko co do tej pory na kosza wydał poszło w piach.
Odpowiedz cytując
Cycu
Senior Member

Od: 09.2019

Stary 07.04.2021, 10:28
Zabrakło pieniędzy. Wisła Kraków znów znalazła się w trudnej sytuacji finansowej. Jakub Błaszczykowski, wraz z pozostałymi współwłaścicielami klubu, musiał ponownie udzielić klubowi pożyczki. Tym razem wspólnie pożyczyli klubowi trzy miliony złotych.

https://sport.tvp.pl/53172237/jakub-...akow-pieniadze

Pytanie co dalej, wiecznie nie będzie przecież pożyczał...
Ostatnio edytowane przez Cycu : 07.04.2021 o godz. 10:31.
Gegenpressing!
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 07.04.2021, 11:01
Miga vel zmiety nawet nie rozumie tego sprawozdania, a pozniej sie glupio tlumaczy na tt jak ktos mu cokolwiek wypomni. Ten artykul to czyste kocopoly.
Odpowiedz cytując
Cycu
Senior Member

Od: 09.2019

Stary 07.04.2021, 13:01
Gdyby ktoś chciał się zapoznać poniżej daję link do sprawozdania finansowego za rok 2020 i lata poprzednie:

https://wisla.krakow.pl/page?slug=ak...i-sprawozdania

Wywiad z wiceprezesem m.in o sprawozdaniu, ale nie tylko:

https://weszlo.com/2021/04/08/zatrud...a-podsylac-cv/
Ostatnio edytowane przez Cycu : 08.04.2021 o godz. 21:19.
Gegenpressing!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 21.04.2021, 14:38
https://gazetakrakowska.pl/wisla-kra...ar/c2-15572705
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 25.04.2021, 19:02
Jeśli w ostatnich 8 kolejkach sezonu zdobędziemy 1 pkt to spadek będzie bardzo logiczny.

I szczerze mówiąc jeśli ok się utrzymany fartem nie zdobywając w ostatnich 3 spotkaniach ani punktu to wszyscy będą do wywalenia i trener i zawodnicy.

Zresztą jeśli spadniemy to będzie tak samo.

Jedyne co uratuje trenera to wygrana w jednym z ostatnich 3 spotkan.

Ja uszanuje każdą decyzję tria po sezonie. Mam nadzieję że nie stracą motywacji, choć zdaję się że powoli tak się staje.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 25.04.2021 o godz. 19:25.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 25.04.2021, 19:09
Zbierzesz to co zasiejesz.

Jak mozna bylo grać taką pyte od meczu w Bielsku?Zeby nie strzelic gola z akcji od 5 meczów?Zeby rywal gral sobie co chcial,jak chcial a my tylko slodko pieprzymy o walce i bieganiu.
Zeby ta gra wygladała jak jakcys człapiący paralitycy udają ze im sie coś chce? Jak walczy i strzela gole Stal i Podbeskdzie?
A moze im sie niechce,moze nie zaslugujemy na Ekstraklase,bo gramy najgorzej w lidze?Bo panienki sa sfochowane,i mają okres? a kogo to obchodzi liczy sie dobro klubu tylko i wylacznie.
Takie mocne i twarde pytania nalezy postawic Hybali i kazdemu zawodnikowi,bo z tego ich slodkiego pier.dolenia nie dosc ze nie ma zadnych wniosków i wyników ,to caly czas musimy sie martwic zeby nie zleciec z ligi majac za rywali tuzow z Mielca i Bielska.Dramat.

P.SCiekaw jestem naszego miejsca w tabeli gdyby nie wygrane fuksem ze Stala i Płockiem.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 25.04.2021 o godz. 19:20.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
sl@y
Senior Member

Od: 10.2014

Stary 25.04.2021, 19:26
Wojtas napisał(a):Wyświetl post

P.SCiekaw jestem naszego miejsca w tabeli gdyby nie wygrane fuksem ze Stala i Płockiem.
Łatwo do policzenia, 23.......czyli spadek
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 25.04.2021, 19:47

Jak mozna bylo grać taką pyte od meczu w Bielsku?Zeby nie strzelic gola z akcji od 5 meczów?Zeby rywal gral sobie co chcial,jak chcial a my tylko slodko pieprzymy o walce i bieganiu.
Zeby ta gra wygladała jak jakcys człapiący paralitycy udają ze im sie coś chce? Jak walczy i strzela gole Stal i Podbeskdzie?
A moze im sie niechce,moze nie zaslugujemy na Ekstraklase,bo gramy najgorzej w lidze?Bo panienki sa sfochowane,i mają okres? a kogo to obchodzi liczy sie dobro klubu tylko i wylacznie.
Takie mocne i twarde pytania nalezy postawic Hybali i kazdemu zawodnikowi,bo z tego ich slodkiego pier.dolenia nie dosc ze nie ma zadnych wniosków i wyników ,to caly czas musimy sie martwic zeby nie zleciec z ligi majac za rywali tuzow z Mielca i Bielska.Dramat.

Ciekawe, bo jeszcze 2 miesiące temu sytuacja była o 180 stopni odwrotna i teksty, że gdyby nie żalosne sędziowanie z Gliwicami czy ze Śląskiem [na owe czasy bylibyśmy na 4 miejscu]. Widocznie puchary się niektórym zamarzyły. Trzeźwo myślący ludzie widzieli, że nic z tego nie będzie to byli minusowani [ wisla portal] bądź wyśmiewani na tym forum. Ludzie my z tego szamba nie wygrzebiemy się i w następne 2 lata, więc zapomnijcie o jakichkolwiek pucharach. Przez najbliższe 2 lata naszym celem będzie utrzymanie się w ekstraklasie.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 25.04.2021, 20:36
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe, bo jeszcze 2 miesiące temu sytuacja była o 180 stopni odwrotna i teksty, że gdyby nie żalosne sędziowanie z Gliwicami czy ze Śląskiem [na owe czasy bylibyśmy na 4 miejscu]. Widocznie puchary się niektórym zamarzyły. Trzeźwo myślący ludzie widzieli, że nic z tego nie będzie to byli minusowani [ wisla portal] bądź wyśmiewani na tym forum. Ludzie my z tego szamba nie wygrzebiemy się i w następne 2 lata, więc zapomnijcie o jakichkolwiek pucharach. Przez najbliższe 2 lata naszym celem będzie utrzymanie się w ekstraklasie.
Bez napadziora będzie to trudne
Statystyki Wisły na wykresach: https://canva.link/yvdnxcdu2c27ql1

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 25.04.2021, 23:56
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Bez napadziora będzie to trudne
Bez kogoś kto dogra piłkę do tego napastnika będzie jeszcze trudniejsze.

Chyba, że liczysz na to, że trafi się drugi Carlitos, który sam sobie może coś wykreować.
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 26.04.2021, 09:26
X-Ray napisał(a):Wyświetl post

Chyba, że liczysz na to, że trafi się drugi Carlitos, który sam sobie może coś wykreować.
To prawda, to był fenomen. W ostatnich latach jeszcze Ondrasek tuż przed odejściem dawał sobie sam radę: miał taki motorek w dupie, że biegał za piłkami rzuconymi na lagę, strącał je albo przytrzymywał.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Harcownik
Senior Member

Od: 08.2017

Stary 26.04.2021, 09:32
X-Ray napisał(a):Wyświetl post

Tak btw może to głupie a może herezja, ale zastanawiam się jak uporządkować w hierarchii naszych najlepszych napastników ostatnich lat czy dekad:

Brożek. Carlitos. Frankowski. Żurawski. Ondrasek.

Zakładając że bierzemy pod uwagę ich najlepsze sezony. Szczerze słabo już pamiętam Żurawia i Franka.
Jak dla mnie Carlitos był dużo lepszy niż Ondrasek, ale jak prezentował się na tle najlepszych sezonów Brożka, Franka i Żurawskiego?
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg!
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 25.04.2021, 21:03
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe, bo jeszcze 2 miesiące temu sytuacja była o 180 stopni odwrotna i teksty, że gdyby nie żalosne sędziowanie z Gliwicami czy ze Śląskiem [na owe czasy bylibyśmy na 4 miejscu]. Widocznie puchary się niektórym zamarzyły. Trzeźwo myślący ludzie widzieli, że nic z tego nie będzie to byli minusowani [ wisla portal] bądź wyśmiewani na tym forum
Wiesz, to też nie jest tak, że w d*pę dostajemy tylko dlatego, że jesteśmy tacy słabi. Dostajemy również dlatego, że ci, którzy są "jako-tacy" co chwilę z jakiegoś powodu wypadają ze składu.

Nawet jeśli w kadrze masz zawodników, którzy mają jakąś jakość, potem w praktyce okazuje się, że w meczu i tak grają ci, którzy są czwartym wyborem w hierarchii czy w ogóle grają nie na swojej pozycji.

W naszym przypadku jest cholernie duży rozdźwięk pomiędzy tym, co moglibyśmy wystawić na papierze, a tym, co rzeczywiście wystawiamy.

Z tego naprawdę mogło "coś" być (choć pewnie nie puchary, ale jakaś walka w okolicach 8 miejsca), ale tylko pod warunkiem, że gralibyśmy najlepszymi, a nie piątym w hierarchii stoperem, piątym w hierarchii defensywnym pomocnikiem, nominalnym prawym obrońcą na czterech różnych pozycjach czy najlepszym piłkarzem, który na 12 meczów (od czasu przywołanego meczu z Piastem) ubierał w 5 ogonach łącznie 61 minut.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 26.04.2021, 08:03

Ciekaw jestem naszego miejsca w tabeli, gdyby nie przekręt z Piastem. Po co takie gdybanie ....
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 25.04.2021, 19:43
@Wojtas

Myślę, że odpowiedzi na te pytania zna Kuba i będzie w stanie, wspólnie z pozostałymi akcjonariuszami, podjąć optymalne (jak na nasze warunki finansowe) kroki w lecie.
Jeśli chodzi o jakość piłkarzy, to chyba tylko ślepiec nie widzi, że większość składu jest do wymiany w lecie, jeśli chcemy się w przyszłym sezonie utrzymać w Ekstraklasie i kontynuować proces spłaty długów. Z obecnym składem jesteśmy murowanym kandydatem do spadku.
Jeżeli Kuba stwierdzi, że Hyballa nie zna umiaru w "dozowaniu" obciążeń treningowych i zarzyna piłkarzy, to myślę, że nie będzie się pier***ć i Hyballa następny sezon spędzi zwolniony z obowiązku świadczenia usług trenera I drużyny.
Letnie okienko będzie najważniejsze od lat, ruchy transferowe mogą położyć się cieniem na cały sezon, jak sytuacja w tabeli będzie na jesień trudna lub beznadziejna, to kolejny raz trick z utrzymaniem może się nam nie udać.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 25.04.2021, 22:10
Cytat:
Prosta sprawa, albo trener ich przed meczem wali w kakao i nie mają siły grać, albo specjalnie lecą w chuja. Można być słabym i nikt nie mówi, że mamy skład do walki o puchary ale do chuja, żeby nic nie grać...? Gola nie umieć zdobyć? Nie, nie zwyciężyć, po prostu gola zdobyć... Sabotaż i tyle.

Innego wytłumaczenia tutaj nie ma jak gra na zwolnienie szkoleniowca. Cipki się obraziły i pokazują, że jak nie będzie tak jak oni chcą to nawet Wisłę z ligi zrzucą.

Można się do końca życia oszukiwać, że jest inaczej, można żyć w świecie zludzeń. Tez kiedyś tak żyłem. Ale się obudziłem jak się dowiedziałem, że nawet jak już Wisła upadała, finansowo, jak już była na dnie, to jeszcze ....y z WSH kase z klubu wynosiły w reklamowkach, ostatnie grosze...

Także kto dalej wierzy, że problemem jest trener albo słaby skład, to go pozdrawiam ciepło.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 26.04.2021, 09:48
Nie ma o czym rozmawiać w ogóle. Takie dysputy co najwyżej Żuraw vs Franek.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 26.04.2021, 11:02
Nie wiem co w tym gronie robi Ondrasek, do Brożka/Carlitosa/Żurawskiego/Frankowskiego w szczycie formy nie miałby w ogóle startu.

Z wymienionych Carlitos prezentował chyba najwyższy poziom techniki użytkowej, co do instynktu strzeleckiego w topie byłby Maciek i Tomek.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 26.04.2021, 11:28
i pomyśleć, że teraz nie mamy nawet pół Carlitosa.

Z drugiej strony każdy z tych piłkarzy grał w innej drużynie.
Dzisiaj, każdy z nich byłby naszą gwiazdą.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
dziki
Senior Member

Stary 26.04.2021, 11:31
Żuraw to był taki mini-Lewandowski przed Lewandowskim. W najlepszym sezonie on tę ligę posiadał jak własność.

Franek w najlepszym sezonie to był potwór efektywności. Jemu wchodziło wszystko: podcinki, rajdy, dobitki, strzały z każdej strony pola karnego. I też, w najlepszym sezonie mógł sobie całą tę ligę zapakować na wynos do torby, bo była jego.

Myślę, że o włos Żuraw mógłby wygrać, bo więcej kreował.
Life is short. Wear your passion!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów