|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Fernandez to raptem zagrał w Wiśle 9 meczów. Jego jeszcze nasza polska pika i Wisła zweryfikują. Niemniej jest to ciekawy kopacz, w dobrym wieku do gry w piłkę. Ale już niejeden w Wiśle był taki co zagrał kilka meczów dobrze a później zyskiwał miano szrotu.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Fernandez w to w ogóle co mecz to lepiej wyglądał. Można sobie gdybać, ale fakty są takie, że gdyby nie został zawieszony, to nasze szanse na utrzymanie byłyby znacznie większe. Jak utrzyma ten poziom w 1 lidze, to sam nam może awans zapewnić.
Też jestem ciekaw, kogo się w końcu pozbędziemy. Kadra na blisko 40 chłopa to majątek. Może faktycznie 13.06 się wyjaśni. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gio i Hanousek oficjalnie pożegnani, zgodnie z przewidywaniami.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Gio i Hanousek oficjalnie pożegnani.
Umowy kończą się: Kieszkowi, Rosie, Sadlokowi, Zukowowi, Manu, Saviciowi. Z tej szóstki zostanie być może tylko Sadlok, czyli już jest minus 7. Poletanovic i Frdydrych chcą odejść, to jest minus 9. Jakiś dziennikarz pisał, że niby Kliment, Skvarka i Hugi pozeganli się z kolegami, pytanie tylko jak to wygląda formalnie, czy klub zaryzykował z rozwiązaniem kontraktów czy liczy na inną, polubowną drogę. Ale to byłoby minus 12. Czyli w kadrze mamy: Broda, Biegański. Gruszkowski, Szot, Szota, Colley, Hoyo, Ring, Wachowiak oraz Uryga Kuveljic, Fazlagic, Plewka, Duda, Szywacz, Mlynski, Starzyński, Cisse, Chmiel Fernandez, Sobol oraz Ondrasek. To jest 22 zawodników, 23 z Kubą. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z naciskiem na skrzydłowego i napastnika.
To jest tzw. must have. W środku w 1 lidze Kuveljic z Fazlagiciem być może będą musieli wystarczyć. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Na bogatosci. Dojdą kolejne kontuzje to będziemy mieć iście młodzieżowa Wisle jaka nam się nie śniła.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 07.06.2022 o godz. 23:01.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() A co do Colleya - tak jak napisał @Karherop powyżej a dodatkowo - co takiego wyjątkowego pokazał w kilku meczach na wiosnę, że miałby teraz rozdawać karty i przebierać w ofertach? Niektóre spotkania fajne ale tak na szybko z pamięci rownież: asysta drugiego stopnia dla rywali w meczu z Mielcem (jak się okazało kluczowym), dwie bardzo ważne, przegrane główki z Piastem oraz słabiutki mecz z Pogonią. Gość ma potencjał ale żadną gwiazdą póki co nie jest.
Ostatnio edytowane przez sandomingo : 08.06.2022 o godz. 07:04.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
Apeluje o wywalenie Colleya z Waszych składzików przypuszczalnych, bo 90%, że go nie będzie, więcej szans na Sadloka ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
to jest skład że rywale będą sikać ale ze śmiechu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czy ja wiem?
Biegański (Broda) Gruszkowski, Colley, Szota (Hoyo), Ring Kuveljic, Plewka, Duda Cisse, Fernandez, Mlynski. To nie jest sklad na awans ale też daleko od śmiesznego. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
To jest skład na walkę o utrzymanie w I lidze... poza Fernandezem kto ma kreować akcje i strzelać gole?! Wyobraźmi sobie, że z tego składu wypada Hiszpan... i robimy za czerwoną latarnie... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To jest 1 liga, nie ekstraklapa...
Różnica poziomów jest naprawdę spora. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Problem w tym, ze my na poziomie 1 ligi gralismy w Ekstraklapie. Nie wiem czy to wystarczy na cos wiecej niz srodek tabeli.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dokładnie tak napisałem. Na dziś to jest sklad na spokojny środek tabeli. Do awansu potrzeba wzmocnień w ofensywie
![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Większość tych skórokopaczy swoją postawą na przestrzeni całego okresu gry w Wiśle nie zasłużyła na szacunek, więc najlepiej aby jak ich najwięcej odeszło, bo przyczynili się do największej kompromitacji w historii klubu.
Gdy przychodzili, to internet, a dokładniej media poświęcone Wiśle za sprawą kilku pożytecznych klakierów - idiotów aż grzały się do czerwoności. Przychodzili w wielkim triumfie (prawda Krzysiu?), odchodzą skompromitowani w ciszy. Ja jestem zwolennikiem twardego resetu, który w 2019 r. nie nastąpił. Teraz po spadku prawdopodobnie też nie. Niestety po raz kolejny zostanie zastosowana gruba kreska, czyli zapominamy o przeszłości i z tymi samymi szkodnikami dalej rządzimy. Śmieszyły mnie i dalej mnie śmieszą te ciągłe analizy, zestawienia dotyczące wyboru składu. Te przekonywania, który z parodystów powinien grać, a który nie. To szybciej i krócej określę - ci skórokopacze nie zasługują na grę w Wiśle. Mam nadzieję, że z tego całego zaciągu menedżerskiego szrotu zagranicznego praktycznie nikt nie zostanie, więc jeszcze sporo komunikatów o odejściu musi nastąpić. |
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Największa kompromitacja w historii klubu to miała miejsce w 1993 za sprawą zawodników.
Kolejne "największe kompromitacje" miały miejsce w okolicach 2018 za sprawą gości co "zawsze mają Wisłę w sercu". W 1985 roku zlecieliśmy z ostatniego miejsca w lidze. A teraz po prostu zlecieliśmy. I to nie pierwszy, a czwarty raz. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Skrzydła jesli zostaną Cisse, Fernandez, Starzyński i Młyński są ok. Wolałbym dobrego napadziora i kogoś do środka. Myślę, że tyle by wystarczyło.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
My patrząc obiektywnie powinniśmy być nad kreską w Eklapie, a nie relegowani. Oczywiście popełniono szereg błędów w pionie sportowym, które ten spadek umozliwiły, ale wiekiem do trumny były poprzeczki i słupki oraz ręka boga Manu, głupie czerwo Fernandesa i przede wszystkim dymanie nas przez czarnych. No i oczywiście spieprzył też obecny trener. Uważam, że podany wyżej skład z dobrym napastnikiem powinien się plątać w czubie 1 ligi, jeśli trener to dobrze poukłada. Tyle, że ja akurat w niego mało wierzę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
Obecny skład na papierze wyglądał przyzwoicie i powinien był spokojnie utrzymać się w eklapie... Oczywiście spadliśmy m. in. z przyczyn które wymieniłeś wyżej... Dodatkowo uważam, że ci zawodnicy, z różnych względów nie stworzyli drużyny, nie było też większego zgrania... Tak naprawdę nikt w tej drużynie nie walczył jeden za drugiego... w efekcie spadliśmy z hukiem... Drużyna, która spadła, o ile została by odpowiednio wzmocniona mogłaby dopiero powalczyć o awans do eklapy.... Jakby jednak nie spojrzeć za chwilę przejdziemy kolejną rewolucję kadrową... odejdą zawodnicy z pierwszego składu... pozostaniemy z jeszcze gorszymi zawodnikami... spójrzmy na sprawę obiektywnie w tym sezonie z ławki nie miał kto wejść na mecz... bo zawodnicy na ławce byli wyraźnie za słabi... Wyobraźmy sobie teraz, że tymi własnie zawodnikami (z ławki z tego sezonu), lub zawodnikami tego pokroju mamy walczyć w I lidze? Jakim cudem ma to się udać? W drużynie w takim o to składzie: Biegański (Broda) Gruszkowski, Colley, Szota (Hoyo), Ring Kuveljic, Plewka, Duda Cisse, Fernandez, Mlynski. kto miałby być liderem poza Hiszpanem? Chyba nie Plewka... kto w tym składzie ma JAKIEKOLWIEK liczby ofensywne... jakiekolwiek! Kto ma asystować i strzelać bramki!!! Nagle Kuveljic, Plewka, Cisse, Młyński nauczą się strzelać bramki? Jeśli tak miałaby wyglądać nasza pierwsza 11 w I lidze to aż boje spytać się jakby miała wyglądać ławka rezerwowych... Kto miałby zostać liderem w tej drużynie... może Starzyński, który nawet w tej układance byłby na ławce? ![]() Już w tym sezonie wierzyliśmy, że odpali Kliemnet... i chyba wiemy jak to się skończyło...
Ostatnio edytowane przez kopaczoholik : 07.06.2022 o godz. 21:04.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tak więc nie ma sensu histeryzować, ani lekceważyć pierwszej ligi. Potrzebni nam piłkarze którzy coś umieją, ale poprzeczka jest jednak sporo niższa niż była w ekstraklasie. Dlatego zespoły które awansują często odbijają się jak od ściany. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jaki Colley? Przecież on nie chce zostać.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dokładnie. Poletanović odejdzie jeśli za niego zapłacą, Colley niech szuka kupca jeśli chce odejść, inaczej niech się szykuje na pierwszą ligę. Nie jest aż tak dobry żeby wybrzydzać.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Elvis Manu - ręka Boga
![]() W sumie chłop się wydatnie przyczynił do spadku tą ręką i jak marnował sytuacje w meczu z Piastem. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
oczywiście szkoda, że nas na niego nie stać, ale jak się o tym pomyśli...
kupili Falzagica za 0.5 mln EURO sprzedali Poletanovica za 0.4 mln PLN Nasza polityka transferowa to jakiś Monty Python Nie zdziwiłbym się wcale, gdyby też Falzagić zarabiał więcej niż Poletanović ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
Fazlagicia kupowaliśmy jako ekstraklasowy klub z kilkudziesięciomilionowym budżetem, który właśnie wychodzi na prostą finansową, snuje plany wielkiej odbudowy sportowej i zgłaszają się do niego chętni zapłacić kwoty liczone w milionach euro za najlepszych piłkarzy... ...a Poletanovicia sprzedajemy jako klub z relatywnie ciężkimi długami, który właśnie zaliczył glebę sportową (spadek) i finansową (utrata jakichś 2/3 budżetu), który rozpaczliwie usiłuje zachować płynność i całkowicie przebudować kadrę wypychając wszystkich, którzy byliby zbyt dużym obciążeniem finansowym. Cudów na rynku transferowym nie ma. Gdybyśmy Poletanovicia sprzedawali dokładnie w tym samym dniu kalendarza, ale po utrzymaniu w ESA, pewnie wyciągnęlibyśmy za niego zupełnie inny rząd wielkości i nie byłby to wynik polityki transferowej, tylko sytuacji finansowej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Nie twierdzę, że w Wiśle mądrze wydaje się pieniądze (uważam, że jest przeciwnie), ale obawiam się, że w takich wypadkach nie ma na co czekać. To Wisła ma nóż na gardle, nie drużyny, które płacą za zawodników. One mogą poczekać aż skończą się środki i Wisła rozwiąże kontrakt za porozumieniem stron.
Nie wiem, ile zarabiał Poletanovic i jaki mamy budżet, ale ten przypadek odpowiada ogólnemu obrazowi sytuacji. Dlatego dziwią mnie Wasze odważne stwierdzenia: należało czekać, podbijać cenę, mamy zapas gotówki w budżecie itd. To po Waszej stronie leży tu ciężar dowodu, którego nie przeprowadzicie, bo nie macie danych. A post o tym, że lepiej honorowo rozwiązać i nic nie zarobić, niż zarobić 100 tysięcy euro uważam za absurdalny. Tym bardziej, że to nie tylko 100 tysięcy euro do przodu, ale także efekt psychologiczny - nie ma w Wiśle pożaru i panicznego rozwiązywania kontraktów, jest schodzenie z kontraktów poprzez sprzedaż. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Po drugie wydaje mi się że właśnie w Polskę poszedł komunikat że właśnie w Wiśle jest pożar i jesteśmy w stanie sprzedać każdego byle tylko ktoś sypnął parę złociszy. Nie wiem ile zarabiał Poletanovic i jaki mamy budżet ale wygląda mi na to że w kasie może być mniej niż w 2018 roku kiedy Trio zdecydowało ratować Wisłę |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|