|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Dokładnie. Poletanović odejdzie jeśli za niego zapłacą, Colley niech szuka kupca jeśli chce odejść, inaczej niech się szykuje na pierwszą ligę. Nie jest aż tak dobry żeby wybrzydzać.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Manu do widzenia. Jak myślicie czy wyglądałby lepiej po okresie przygotowawczym u Wujka? Czy dalej pojedyncze zrywy i stojanov na środku, głupie straty itd?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Czy po okresie przygotowawczym wuja to nie wiem, ale po dobrym okresie przygotowawczym na pewno.
![]() ![]() "Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Elvis Manu - ręka Boga
![]() W sumie chłop się wydatnie przyczynił do spadku tą ręką i jak marnował sytuacje w meczu z Piastem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Nie tylko z Piastem ale i Jagiellonią.
![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Największa kompromitacja w historii klubu to miała miejsce w 1993 za sprawą zawodników.
Kolejne "największe kompromitacje" miały miejsce w okolicach 2018 za sprawą gości co "zawsze mają Wisłę w sercu". W 1985 roku zlecieliśmy z ostatniego miejsca w lidze. A teraz po prostu zlecieliśmy. I to nie pierwszy, a czwarty raz. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
No to bez licytacji są w TOP 4 największych kompromitacji.
![]() ![]() "Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie zmieści się w top 5, jeszcze raz przeczytaj co kolega wyżej napisał. IMO sprzedaż meczu w 93, Meresiński, Sharksi, Vanna Ly, nóż w głowie Dino Baggio (i jego tragiczne konsekwencje dla klubu) to top 5, można dyskutować o kolejności. Potem możemy zacząć liczyć spadki.
Co ciekawe za dwa z wyżej wymienionych odpowiada Misiek. @Lucjusz - cieżko powiedzieć, bo koleś miał jakieś urazy i z jakiegoś powodu pozostawał bez klubu. Pytanie jak ze zdrowiem Elvisa. Poletanović oficjalnie sprzedany, podobno 400 tys. zł.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 09.06.2022 o godz. 15:07.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Jeśli to prawda to jprd ...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Moim zdaniem uczciwa kwota.
Tzn., ja rozumiem że na tle naszych łamag się wyróżniał, ale to jest piłkarz ma środek tabeli, nie żadna gwiazda. Zainteresowane były Lechia, Śląsk i Zagłębie, czyli m.in. dwóch potencjalnych spadkowiczów.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 09.06.2022 o godz. 17:22.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Albo w kasie hula wiatr albo kogoś do reszty po jebało...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Chłop nie chce tu grać, nas na jego pensję nie stać, kluby które chcą go zatrudnić doskonale się w naszej sytuacji orientują - czego się spodziewałeś, pół miliona Euro?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Z takim podejściem, że albo sprzedajemy w środku sezonu, w zimie gdzie grozi nam spadek najlepszych piłkarzy - bo sobie zarobimy, albo sprzedajemy po spadku najlepszego płkarza za niecałe 100 tys euro to nas nigdy na nic nie będzie stać i będziemy w....u spadać niżej i niżej.
To, że spadliśmy, że nas na niego nie stać itp to jedna sprawa ale żeby za darmo wręcz gościa oddawać to jest ....a dramat. Super biznes! Kolejna wtopa co do budowania kadry, transferów do i z klubu. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nikt nie pisze, że to super biznes - zwyczajnie jesteśmy w dupie a nasza pozycja negocjacyjna jest żadna. Możesz się upierać i go zatrzymać, bo nie pasuje Ci oferta i płacić mu kontrakt, na który nas nie stać. To dopiero biznes
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Ale co trzeba przyznać, to robienie interesów z Wisłą jest czystą przyjemnością.
Jeżeli chodzi o "politykę sportową" to naszą dewizą jest: drogo kupić, tanio sprzedać. I w ratach ![]() Ps. Doskonale rozumiem nasza pozycje negocjacyjną. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Trudno, lepiej tak stracić niż bez sensu puścić. Po to jest zarząd żeby kombinował, póki co to nie mamy chyba żadnego dobrego piłkarza, który też by zarabiał jakiś dobry pieniądz. Także niech kombinują, po to są. A gościu albo by grał i nam realnie pomagał w potencjalnym awansie, albo by leciał w chuja i sobie karierę rujnował.
Także to też nie jest tak, że on był w komfortowej sytuacji i miał wszystkie karty w ręku. Ja wiem, że znaleźliśmy się w tragicznej sytuacji ale jednak sprzedanie chłopa za bezcen to jest jak dla mnie posunięcie tragiczne. My tak sobie sami pod górkę robimy i póki co to po 3 latach nie ma moim zdaniem (mogę czegoś nie pamiętać) dobrego ruchu transferowego. Goście na których zarobiliśmy w zimie odbili nam się czkawką - spadkiem. Wyszło na to, że transfery te były przeprowadzone w najgorszym momencie. Teraz tracimy na Poletanoviciu, a oprócz Biegańskiego to nie mamy w kadrze żadnego innego człowieka, o którym można by powiedzieć, ze jest to efekt pracy zarządu, że ten człowiek ma potencjał, coś do klubu wniósł i coś się na nim zarobi (tylko żeby nie kosztem spadku...) 3,5 roku pracy, spadek, zostaliśmy z wagonem szrotu, młodziakami, póki co katastroficznym Fazlagiciem za pół bańki, kontuzjowanym Urygą. Niestety ale jakby trio się nie starało to cały czas jakieś fatum ciąży nad nimi i nic nie idzie po myśli, tak jak ten ciąg różnych zdarzeń przed spadkiem - sędziowie, Fernandez - ręka Manu - obijanie słupków i poprzeczek w kilku meczach - 2:4 z Radomiakiem itp itd ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
Kto jak kto, ale Poletanović za huhu by tu nie został. Chłop nie po to całą rundę skutecznie udawadniał, że niesłusznie go odpalono z Rakowa, żeby teraz kisić się w I lidze.
Co do reszty Klimentów, Zukowów, Frydrychów jak ktoś da ze 120tys. euro to oddawać bez żalu. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
oczywiście szkoda, że nas na niego nie stać, ale jak się o tym pomyśli...
kupili Falzagica za 0.5 mln EURO sprzedali Poletanovica za 0.4 mln PLN Nasza polityka transferowa to jakiś Monty Python Nie zdziwiłbym się wcale, gdyby też Falzagić zarabiał więcej niż Poletanović ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Przestańcie robić z tego poletanovica jakiegoś półboga, gość jest średniakiem, który na tle naszej beznadziejnych grajków się wyróżniał. Nie widzę, żeby biła się o niego Amica z legią, tylko Zagłębie i Śląsk, zespoły które ledwo uniknęły spadku.
No i ile wy byście za niego chcieli, milion ojro? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
No to już inna sprawa - również jestem zawiedziony naszymi ruchami transferowymi.
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 09.06.2022 o godz. 18:56.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
Fazlagicia kupowaliśmy jako ekstraklasowy klub z kilkudziesięciomilionowym budżetem, który właśnie wychodzi na prostą finansową, snuje plany wielkiej odbudowy sportowej i zgłaszają się do niego chętni zapłacić kwoty liczone w milionach euro za najlepszych piłkarzy... ...a Poletanovicia sprzedajemy jako klub z relatywnie ciężkimi długami, który właśnie zaliczył glebę sportową (spadek) i finansową (utrata jakichś 2/3 budżetu), który rozpaczliwie usiłuje zachować płynność i całkowicie przebudować kadrę wypychając wszystkich, którzy byliby zbyt dużym obciążeniem finansowym. Cudów na rynku transferowym nie ma. Gdybyśmy Poletanovicia sprzedawali dokładnie w tym samym dniu kalendarza, ale po utrzymaniu w ESA, pewnie wyciągnęlibyśmy za niego zupełnie inny rząd wielkości i nie byłby to wynik polityki transferowej, tylko sytuacji finansowej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Otóż to, niektórzy myślą, że to fifa. Jest ok, jeśli udało się go wytransferować, a nie skończyło się na rozwiązaniu za porozumieniem stron.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Oczekiwania wobec rządzącej rodzinki są już na tak niskim poziomie, że odpalenie kontraktu Kliementa i uzyskanie jakiejkolwiek kasy za Poletanovica - to jednak wiadomość na plus.
Umówmy się - to też nie był gamechanger, żeby za nim płakać. Ktoś się orientuje, ile nas Raków za niego skasował? Zbilansowało się chociaż? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Chciałbym tylko zwrócić uwagę, że jak odchodzili Aschraf El Mahdioui oraz Yaw Yeboah to nie wydawało się, że możemy spaść z ligi... Co prawda to byli nasi dwaj najlepsi zawodnicy ale w drużynie z dołu tabeli eklapy... Można było liczyć, że bez nich damy sobie jakoś radę... efekt znamy... za chwilę zaczniemy grać w I lidze...
Obecnie, co nie może dziwić odchudzamy kadrę... Sęk w tym, że odchodzą od nas najlepsi (co nie znaczy dobrzy) bo skoczył im się kontrakt lub wypożyczenie: czyli odpowiednio Elvis Manu, Heorhij Citaiszwili, Matěj Hanousek.... Rozwiązaliśmy kontrakt z Janem Klimentem... co akurat uważam za błąd... Oczywiście gość był jednym z architektów spadku ale wydaje mi sie, że można było go spróbować sprzedać... przecież okienko transferowe jeszcze trochę potrwa... U nas bezapelacyjnie zawiódł ale w Czechach, czy na Słowacji miał jakąś tam renomę... nie rozumiem tego bezsensownego pośpiechu... Sprzedaliśmy Marko Poletanovicia za 0,4 mln zł... On miał obowiązujący kontrakt i jako tako prezentował się. Zawodnik miał obowiązujący kontrakt, okienko transferowe jest na początku... Jaki jest sens takiego pośpiechu, a w szczególności takiej ceny? Na serio nie można było na nim więcej zarobić? Można odnieść wrażenie, że palimy forsą w piecu...
Ostatnio edytowane przez kopaczoholik : 09.06.2022 o godz. 20:35.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Szczerze?Chyba lepiej by wyglądało rozwiązanie kontraktu za porozumieniem stron niż 85 tyś euro za jednego z nielicznych który się nie kompromitował na boisku.Kto następny?Biegański ?Uda nam się wyciągnąć 100 tyś euro za niego czy mamy wypiąć dupę i niech się dzieje co chce
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Nie twierdzę, że w Wiśle mądrze wydaje się pieniądze (uważam, że jest przeciwnie), ale obawiam się, że w takich wypadkach nie ma na co czekać. To Wisła ma nóż na gardle, nie drużyny, które płacą za zawodników. One mogą poczekać aż skończą się środki i Wisła rozwiąże kontrakt za porozumieniem stron.
Nie wiem, ile zarabiał Poletanovic i jaki mamy budżet, ale ten przypadek odpowiada ogólnemu obrazowi sytuacji. Dlatego dziwią mnie Wasze odważne stwierdzenia: należało czekać, podbijać cenę, mamy zapas gotówki w budżecie itd. To po Waszej stronie leży tu ciężar dowodu, którego nie przeprowadzicie, bo nie macie danych. A post o tym, że lepiej honorowo rozwiązać i nic nie zarobić, niż zarobić 100 tysięcy euro uważam za absurdalny. Tym bardziej, że to nie tylko 100 tysięcy euro do przodu, ale także efekt psychologiczny - nie ma w Wiśle pożaru i panicznego rozwiązywania kontraktów, jest schodzenie z kontraktów poprzez sprzedaż. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Po drugie wydaje mi się że właśnie w Polskę poszedł komunikat że właśnie w Wiśle jest pożar i jesteśmy w stanie sprzedać każdego byle tylko ktoś sypnął parę złociszy. Nie wiem ile zarabiał Poletanovic i jaki mamy budżet ale wygląda mi na to że w kasie może być mniej niż w 2018 roku kiedy Trio zdecydowało ratować Wisłę |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Dla mnie sprzedaż Poletanovića ,który na pewno robiłby różnicę w I lidze i to za kwotę 400tys.,to przeslanka,że raczej nie ma planu na szybki powrót,kasa świeci pustkami, wyrwanie co jeszcze się da...Zobaczymy czy konferencja natchnie mnie optymizmem,bo póki co czarno to widzę.
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Od dawna było jasne że Poletanović odejdzie a tu pokemony histerię rozkręcają. Idę po popcorn. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|