The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.06.2022, 16:47
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
nie chce rozmywać powyższych ważkich dywagacji , ale wyjaśnia sie pomalui skład na 1 lige
https://gol24.pl/wisla-krakow-wlacza...VnQiq1j2DU_dn4
Przecież oni nie będą grać... Do Ekstraklasy wraca się grając ligowymi wyjadaczami. I takich transferów się spodziewam.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 05.06.2022, 17:47
Karherop napisał(a):Wyświetl post
No i dobrze, bo Barton powinien już dawno dostać szansę w seniorce, ale popłoch spadkowy w 1 drużynie mu to uniemożliwił.

Mamy tyłu gości na kontraktach że powinni w końcu zacząć z nich korzystać zamiast szukać kwadratowych jaj w Kambodży czy Izraelu. Mam nadzieję że to okno przyniesie nam max 4-5 nowych twarzy spoza klubu.
Moim zdaniem zdecydowanie przesadzasz z optymizmem. Jakby Barton cokolwiek wtedy umiał to już by grał. Co prawda pierwsza liga to poziom niżej, ale mimo wszystko nie wydaje mi się żeby nasi juniorzy mocniej pokazali się w pierwszym składzie. Prędzej już zawodnicy ograni odrobinę w pierwszej lidze i ekstraklasie, jak Sobol, Duda, Starzyński. Ale będzie miał okazję przekonać trenera, po to zdolni juniorzy są włączani na obozie do kadry.

Oczywiście, gdyby jego talent nagle eksplodował sam będę zachwycony.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 05.06.2022, 18:55
Duda, Szywacz czy Hoyo wracają po rozegraniu sezonu w piłce seniorskiej i uważam, że dostaną szansę w 1 drużynie.
Natomiast Barton czy Gądek muszą podążyć ich droga. Wchodzą do piłki seniorskiej ale poprzez właśnie Garbarnie czy Hutnika
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 06.06.2022, 08:45
Bartoń na 1 treningu będzie mógł sobie przybić piątkę z Sobolem. Szykuje się ostra konkurencja w ataku.

Oczywiście że najlepiej byłoby go wypożyczyć, ale ma tylko rok kontraktu i jak nie dostanie u nas szans to ucieknie dalej. Tak jak uciekł ze Śląska.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 06.06.2022, 08:48
Taki np. Broda przedłużył tuż przed wypożyczeniem. Podobnie Chełmecki.
To jest kwestia ustalenia z zawodnikiem konkretnego planu na niego.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 06.06.2022, 09:24
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Taki np. Broda przedłużył tuż przed wypożyczeniem. Podobnie Chełmecki.
To jest kwestia ustalenia z zawodnikiem konkretnego planu na niego.
Inaczej się rozmawia z wychowankiem, a inaczej z najemnikiem.

Poza tym Barton odszedł ze Śląska, bo dawalsmy mu lepsze perspektywy, wizję debiutu w esa, po roku to wydaje mi się że nic nie dostał względem tego co miał w Śląsku. A tam grał jeszcze w 3 ligowych rezerwach.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 06.06.2022, 09:32
Damy my świetlaną wizję gry w Garbarni - podobnie jak przywołanym wcześniej Dudzie czy Szywaczowi.
A jeżeli tam się sprawdzi - wtedy 1 liga czeka
Ekstraklapy raczej obiecać mu nie możemy - ale czy on jest naprawdę aż takim gorącym kąskiem?!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 06.06.2022, 10:54
Damy my świetlaną wizję gry w Garbarni - podobnie jak przywołanym wcześniej Dudzie czy Szywaczowi.
A jeżeli tam się sprawdzi - wtedy 1 liga czeka
Ekstraklapy raczej obiecać mu nie możemy - ale czy on jest naprawdę aż takim gorącym kąskiem?!
Potencjał jak Duda i Starzyński. Całe trio grało że sobą w kadrach Polski U15 i U16. Fajnie byłoby inwestowac w tych chłopaków, tym bardziej że każdego "podebralismy" z innego klubu, co już niewątpliwie było sukcesem.

Reszta to wiadomo, różnie się może potoczyć.
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 06.06.2022, 11:42
Franciszek Stachoń. swego czasu pisano o Nim że wielki talent. ktoś coś na Jego temat?
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
siara
Socios Wisła Kraków

Stary 06.06.2022, 12:02
A Mandembo jeszcze kopie w piłkę ?
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 06.06.2022, 12:40
https://gazetakrakowska.pl/wisla-kra...ar/c2-16075899

Obydwaj w/w mocno połamani. Przy czym w przypadku Madembo to już chyba druga podobna kontuzja, więc raczej koniec przygody.
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 06.06.2022, 14:15
no to faktycznie lipa.a ten Dominik Sarga?
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 07.06.2022, 09:17
Wg. TVP Sport Fernandez zostaje, co byłoby świetną informacją. Jeden z nielicznych piłkarzy który wyróżniał się pozytywnie i dawał liczby (po odpowiednich przygotowaniu fizycznym za Brzęczka). Skoro był dobry w Ekstraklasie, to będzie też w pierwszej lidze, tutaj raczej nie ma wątpliwości. Piłkarz ze strzałem, dryblingiem i dośrodkowaniem, w sumie jedyny w kadrze.

Jest to bardzo dobra informacja, o ile prawdziwa.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 07.06.2022, 09:44
Szneka napisał(a):Wyświetl post
no to faktycznie lipa.a ten Dominik Sarga?
Tu masz z nim wywiad http://www.wielka-wisla.pl/uwazam-ze...em-do-rozwoju/

Chłopak stracił pół rundy wiosennej ale w ostatnim meczu zagrał, więc jest zdrowy.

Poki co 3 juniorów będzie trenować z jedynką, więc kolejni muszą jeszcze pracować

@wolfy Luis to zdecydowanie jedyny ofensywny piłkarz ze starej kadry który zostanie i jednocześnie coś sobą reprezentuje

Bo kto to jeszcze zostanie poza młodzieżą? Cisse? Kontuzjowany Ondrasek? Kuveljic? Fazlagic?

Hugi. Kliment, Skvarka, Manu, Savic, Gio już się z klubem pożegnali (na moje oko).
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 07.06.2022, 10:18
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Tu masz z nim wywiad http://www.wielka-wisla.pl/uwazam-ze...em-do-rozwoju/

Chłopak stracił pół rundy wiosennej ale w ostatnim meczu zagrał, więc jest zdrowy.

Poki co 3 juniorów będzie trenować z jedynką, więc kolejni muszą jeszcze pracować

@wolfy Luis to zdecydowanie jedyny ofensywny piłkarz ze starej kadry który zostanie i jednocześnie coś sobą reprezentuje

Bo kto to jeszcze zostanie poza młodzieżą? Cisse? Kontuzjowany Ondrasek? Kuveljic? Fazlagic?

Hugi. Kliment, Skvarka, Manu, Savic, Gio już się z klubem pożegnali (na moje oko).
Juniorom trzeba dać czas.
Co do Twojego pytania: myślę że kilku piłkarzy zostanie, być może Sadlok (chociaż podobno rozmawia z Ruchem) i Ci których niekoniecznie musimy dać za darmo (Colley, Ring). Naszą kadrę najlepiej podsumowuje fakt, że jedynymi piłkarzami których możnaby żałować są Fernandez, Poletanović, może wspomniany Colley i Hanousek (Gio i tak by odszedł, Frydrych zalicza w tym sezonie zjazd, Manu widać że organizm powoli daje za wygraną). Zostawienie Fernandeza to byłaby bardzo dobra wiadomość.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 07.06.2022 o godz. 10:20.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 07.06.2022, 10:35
Nasza bolączką (co można śmiało już stwierdzić), będzie ofensywa.

O ile obronę, defensywny środek możemy jakoś sklecić z tego co zostanie, tak nad ofensywa trzeba się osobno pochylić. Piłkarzy pokroju Fernandeza powinniśmy mieć minimum 3 żeby o czymś myśleć.

Jeśli chcemy awansować (a zapewne rada moment klub ruszy z kampanią "walczymy razem o awans" to trzeba wygrywać mecze i iść do przodu. Na dzisiaj to wygląda na powtórkę z życia z ostatnich dwóch okienek gdzie trzeba było budować całą formacje od nowa.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 07.06.2022, 12:23
Weszlo mówi, że Fernandez podobno zostaje.

Przedłużyliśmy kontrakt, a jemu też podoba się w Krakowie i chce zostać. Osobiście obstawiałem, że jest to nierealne. Widocznie nachapał się hajsu w emiratach i u nas mu się po prostu podoba ze względu na miasto i atmosferę na meczach. Może też czuje się troszkę winny za to durne czerwo. Szacunek dla niego, bo podejrzewam, że dość spora część najemników patrzy tylko, jak tu w miarę szybko spierd...lić jak szczur z tonącego okrętu.

Pierwsza dobra wiadomość od długiego czasu.

Patrząc na brak informacji o rozwiązaniach kontraktów - najprawdopodobniej zostanie u nas lwia część składu z poprzedniej rundy. Jest to dobra wiadomość w kontekście szansy na szybki awans, gorsza w kontekście finansów.

Na pewno fani z serii - "wypier...ić wszystkich w kosmos gołymi rękoma!" będą zawiedzeni. Dla mnie jest to dobra wiadomość.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 07.06.2022 o godz. 12:25.
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 07.06.2022, 12:32
Wydaje mi się, że dla Fernandeza i tak zostanie zrobiony komin płacowy, ale wydaje mi się, że warto.. jeśli ominą go kontuzje to wg mnie gwarant 15-20 bramek w 1 lidze, zresztą w ekstraklasie pewnie nastukałby koło 10-15 goli w całym sezonie, Brzęczek sam mówi, że to nasz najlepszy gracz, jeśli zostanie będę w pozytywnym szoku
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 07.06.2022, 12:45
Dla Fernandeza z pewnością zostanie utworzony komin - jego kontrakt i tak był wysoki a przy aktywowaniu przez klub opcji przedłużenia klub musi dać podwyżkę 20% - takie są przepisy.
Więc gość będzie zarabiał o 20% więcej niż w Ekstraklapie.
Takiego kontraktu 1 liga jeszcze chyba nie widziała!

Oby był tego wart...
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 07.06.2022, 12:49
s1mone napisał(a):Wyświetl post
To patrząc na brak informacji o rozwiązaniach kontraktów - najprawdopodobniej zostanie u nas lwia część składu z poprzedniej rundy. Jest to dobra wiadomość w kontekście szansy na szybki awans, gorsza w kontekście finansów.

Na pewno fani z serii - "wypier...ić wszystkich w kosmos gołymi rękoma!" będą zawiedzeni. Dla mnie jest to dobra wiadomość.
Spokojnie, idę o zakład że będzie przynajmniej 1 komunikat a w nim" dziękujemy za grę zawodnikowi X Y Z ZZ XX i CC. Czasami się zresztą to praktykuje i poda szereg nazwisk najemników dziękując w ich wkład w spadek klubu.

Kolejny raz przypomnę, wraz z wypożyczonymi mamy na kontraktach 39 zawodnikow. Do tego musimy się wzmocnic kimś z 1 ligi na newralgicznych pozycjach. Przecież tu musi być redukcja kadry o 15-20 nazwisk.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 07.06.2022, 12:53
Fernandez na pewno lepiej jakby został , ale czy to jest niewiadomo jaki grajek ,zeby mu robic komin płacowy ?
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 07.06.2022, 12:54
No tak, tylko ja mówię o trzonie zespołu, że chyba zostanie zachowany. Wiadomo, że część piłkarzy odejdzie, ważne żeby Ci jakościowi pozostali. Osobiscie jestem fanem pogonienia Frydrycha z tych wyżej notowanych.

Jakby była masowa wyprzedaż to by mnie to bardzo martwiło w kontekście awansu.

Jeszcze niech zostaną Colley i Biegański, a będę bardzo zadowolony. Na Poletanovicia nie liczę, bo za dużo szumu wokół niego jest i zapewne odejdzie.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 07.06.2022 o godz. 13:02.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 07.06.2022, 13:11
Pytanie co masz na myśli mówiąc "trzon zespołu".

Z meczu z Radomniakiem na jesień zostanie może 2-3 zawodników z pierwszej 11.

Trzonu zespołu nie ma. W zasadzie ten zespół w ogóle nie miał kręgosłupa. Ujalbym to tak, że jeśli z tej zbieraniny (poza Polakami) zostanie LF, Colley, Hanousek/Ring to będzie wystarczające. I tak jeden za drugiego nie miał zamiaru walczyć. Jedyny plus z tego że zostanie więcej zawodników to fakt, że znają podstawy taktyki Brzeczka oraz oszczędzimy kasę na prowizjach menagerskich.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 07.06.2022, 15:25
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Fernandez na pewno lepiej jakby został , ale czy to jest niewiadomo jaki grajek ,zeby mu robic komin płacowy ?
A gdyby odszedł to byś płakał że spadamy z pierwszej ligi. Żałosny jesteś z tą nieustanną krytyką.

Fernandez to jedyny piłkarz ofensywny zasługujący u nas na to miano. Ale nie, lepiej ściągnąć na jego miejsce dwa-trzy szroty, dać prowizje ich menedżerom, im za podpis i liczyć że może się sprawdzą, żeby kominu płacowego nie robić. Komedia...

Akurat najbardziej potrzebni są nam piłkarze ofensywni którzy będą robić liczby. Fernandez robił je w ekstraklasie, kiedy został zawieszony nasza gra zdechła.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 07.06.2022 o godz. 15:37.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 07.06.2022, 15:38
Fernandez to raptem zagrał w Wiśle 9 meczów. Jego jeszcze nasza polska pika i Wisła zweryfikują. Niemniej jest to ciekawy kopacz, w dobrym wieku do gry w piłkę. Ale już niejeden w Wiśle był taki co zagrał kilka meczów dobrze a później zyskiwał miano szrotu.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 07.06.2022, 16:02
Fernandez w to w ogóle co mecz to lepiej wyglądał. Można sobie gdybać, ale fakty są takie, że gdyby nie został zawieszony, to nasze szanse na utrzymanie byłyby znacznie większe. Jak utrzyma ten poziom w 1 lidze, to sam nam może awans zapewnić.

Też jestem ciekaw, kogo się w końcu pozbędziemy. Kadra na blisko 40 chłopa to majątek. Może faktycznie 13.06 się wyjaśni.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 07.06.2022, 16:44
Gio i Hanousek oficjalnie pożegnani, zgodnie z przewidywaniami.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
siara
Socios Wisła Kraków

Stary 07.06.2022, 17:08
https://gazetakrakowska.pl/wisla-kra...ar/c2-16075899

Obydwaj w/w mocno połamani. Przy czym w przypadku Madembo to już chyba druga podobna kontuzja, więc raczej koniec przygody.
Dzięki !
A chłopakom zdrowia !
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 07.06.2022, 17:30
Gio i Hanousek oficjalnie pożegnani.
Umowy kończą się: Kieszkowi, Rosie, Sadlokowi, Zukowowi, Manu, Saviciowi.
Z tej szóstki zostanie być może tylko Sadlok, czyli już jest minus 7.
Poletanovic i Frdydrych chcą odejść, to jest minus 9.
Jakiś dziennikarz pisał, że niby Kliment, Skvarka i Hugi pozeganli się z kolegami, pytanie tylko jak to wygląda formalnie, czy klub zaryzykował z rozwiązaniem kontraktów czy liczy na inną, polubowną drogę.
Ale to byłoby minus 12.
Czyli w kadrze mamy:
Broda, Biegański.
Gruszkowski, Szot, Szota, Colley, Hoyo, Ring, Wachowiak oraz Uryga
Kuveljic, Fazlagic, Plewka, Duda, Szywacz, Mlynski, Starzyński, Cisse, Chmiel
Fernandez, Sobol oraz Ondrasek.
To jest 22 zawodników, 23 z Kubą.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 07.06.2022, 17:42
Gio i Hanousek oficjalnie pożegnani.
Umowy kończą się: Kieszkowi, Rosie, Sadlokowi, Zukowowi, Manu, Saviciowi.
Z tej szóstki zostanie być może tylko Sadlok, czyli już jest minus 7.
Poletanovic i Frdydrych chcą odejść, to jest minus 9.
Jakiś dziennikarz pisał, że niby Kliment, Skvarka i Hugi pozeganli się z kolegami, pytanie tylko jak to wygląda formalnie, czy klub zaryzykował z rozwiązaniem kontraktów czy liczy na inną, polubowną drogę.
Ale to byłoby minus 12.
Czyli w kadrze mamy:
Broda, Biegański.
Gruszkowski, Szot, Szota, Colley, Hoyo, Ring, Wachowiak oraz Uryga
Kuveljic, Fazlagic, Plewka, Duda, Szywacz, Mlynski, Starzyński, Cisse, Chmiel
Fernandez, Sobol oraz Ondrasek.
To jest 22 zawodników, 23 z Kubą.
Bramka OK, obrona OK, potrzebny ktoś za Poletanovicia, skrzydłowi i napastnik.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów