|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Oczywiście, gdyby jego talent nagle eksplodował sam będę zachwycony. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Duda, Szywacz czy Hoyo wracają po rozegraniu sezonu w piłce seniorskiej i uważam, że dostaną szansę w 1 drużynie.
Natomiast Barton czy Gądek muszą podążyć ich droga. Wchodzą do piłki seniorskiej ale poprzez właśnie Garbarnie czy Hutnika ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Bartoń na 1 treningu będzie mógł sobie przybić piątkę z Sobolem. Szykuje się ostra konkurencja w ataku.
Oczywiście że najlepiej byłoby go wypożyczyć, ale ma tylko rok kontraktu i jak nie dostanie u nas szans to ucieknie dalej. Tak jak uciekł ze Śląska. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Taki np. Broda przedłużył tuż przed wypożyczeniem. Podobnie Chełmecki.
To jest kwestia ustalenia z zawodnikiem konkretnego planu na niego. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Poza tym Barton odszedł ze Śląska, bo dawalsmy mu lepsze perspektywy, wizję debiutu w esa, po roku to wydaje mi się że nic nie dostał względem tego co miał w Śląsku. A tam grał jeszcze w 3 ligowych rezerwach. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Damy my świetlaną wizję gry w Garbarni - podobnie jak przywołanym wcześniej Dudzie czy Szywaczowi.
A jeżeli tam się sprawdzi - wtedy 1 liga czeka ![]() Ekstraklapy raczej obiecać mu nie możemy - ale czy on jest naprawdę aż takim gorącym kąskiem?! ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Reszta to wiadomo, różnie się może potoczyć. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Franciszek Stachoń. swego czasu pisano o Nim że wielki talent. ktoś coś na Jego temat?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
A Mandembo jeszcze kopie w piłkę ?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
https://gazetakrakowska.pl/wisla-kra...ar/c2-16075899
Obydwaj w/w mocno połamani. Przy czym w przypadku Madembo to już chyba druga podobna kontuzja, więc raczej koniec przygody. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
no to faktycznie lipa.a ten Dominik Sarga?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wg. TVP Sport Fernandez zostaje, co byłoby świetną informacją. Jeden z nielicznych piłkarzy który wyróżniał się pozytywnie i dawał liczby (po odpowiednich przygotowaniu fizycznym za Brzęczka). Skoro był dobry w Ekstraklasie, to będzie też w pierwszej lidze, tutaj raczej nie ma wątpliwości. Piłkarz ze strzałem, dryblingiem i dośrodkowaniem, w sumie jedyny w kadrze.
Jest to bardzo dobra informacja, o ile prawdziwa. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Tu masz z nim wywiad http://www.wielka-wisla.pl/uwazam-ze...em-do-rozwoju/
Chłopak stracił pół rundy wiosennej ale w ostatnim meczu zagrał, więc jest zdrowy. Poki co 3 juniorów będzie trenować z jedynką, więc kolejni muszą jeszcze pracować @wolfy Luis to zdecydowanie jedyny ofensywny piłkarz ze starej kadry który zostanie i jednocześnie coś sobą reprezentuje Bo kto to jeszcze zostanie poza młodzieżą? Cisse? Kontuzjowany Ondrasek? Kuveljic? Fazlagic? Hugi. Kliment, Skvarka, Manu, Savic, Gio już się z klubem pożegnali (na moje oko). |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Co do Twojego pytania: myślę że kilku piłkarzy zostanie, być może Sadlok (chociaż podobno rozmawia z Ruchem) i Ci których niekoniecznie musimy dać za darmo (Colley, Ring). Naszą kadrę najlepiej podsumowuje fakt, że jedynymi piłkarzami których możnaby żałować są Fernandez, Poletanović, może wspomniany Colley i Hanousek (Gio i tak by odszedł, Frydrych zalicza w tym sezonie zjazd, Manu widać że organizm powoli daje za wygraną). Zostawienie Fernandeza to byłaby bardzo dobra wiadomość.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 07.06.2022 o godz. 10:20.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nasza bolączką (co można śmiało już stwierdzić), będzie ofensywa.
O ile obronę, defensywny środek możemy jakoś sklecić z tego co zostanie, tak nad ofensywa trzeba się osobno pochylić. Piłkarzy pokroju Fernandeza powinniśmy mieć minimum 3 żeby o czymś myśleć. Jeśli chcemy awansować (a zapewne rada moment klub ruszy z kampanią "walczymy razem o awans" to trzeba wygrywać mecze i iść do przodu. Na dzisiaj to wygląda na powtórkę z życia z ostatnich dwóch okienek gdzie trzeba było budować całą formacje od nowa. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Weszlo mówi, że Fernandez podobno zostaje.
Przedłużyliśmy kontrakt, a jemu też podoba się w Krakowie i chce zostać. Osobiście obstawiałem, że jest to nierealne. Widocznie nachapał się hajsu w emiratach i u nas mu się po prostu podoba ze względu na miasto i atmosferę na meczach. Może też czuje się troszkę winny za to durne czerwo. Szacunek dla niego, bo podejrzewam, że dość spora część najemników patrzy tylko, jak tu w miarę szybko spierd...lić jak szczur z tonącego okrętu. Pierwsza dobra wiadomość od długiego czasu. Patrząc na brak informacji o rozwiązaniach kontraktów - najprawdopodobniej zostanie u nas lwia część składu z poprzedniej rundy. Jest to dobra wiadomość w kontekście szansy na szybki awans, gorsza w kontekście finansów. Na pewno fani z serii - "wypier...ić wszystkich w kosmos gołymi rękoma!" będą zawiedzeni. Dla mnie jest to dobra wiadomość.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 07.06.2022 o godz. 12:25.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Wydaje mi się, że dla Fernandeza i tak zostanie zrobiony komin płacowy, ale wydaje mi się, że warto.. jeśli ominą go kontuzje to wg mnie gwarant 15-20 bramek w 1 lidze, zresztą w ekstraklasie pewnie nastukałby koło 10-15 goli w całym sezonie, Brzęczek sam mówi, że to nasz najlepszy gracz, jeśli zostanie będę w pozytywnym szoku
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dla Fernandeza z pewnością zostanie utworzony komin - jego kontrakt i tak był wysoki a przy aktywowaniu przez klub opcji przedłużenia klub musi dać podwyżkę 20% - takie są przepisy.
Więc gość będzie zarabiał o 20% więcej niż w Ekstraklapie. Takiego kontraktu 1 liga jeszcze chyba nie widziała! Oby był tego wart... ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Kolejny raz przypomnę, wraz z wypożyczonymi mamy na kontraktach 39 zawodnikow. Do tego musimy się wzmocnic kimś z 1 ligi na newralgicznych pozycjach. Przecież tu musi być redukcja kadry o 15-20 nazwisk. |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Fernandez na pewno lepiej jakby został , ale czy to jest niewiadomo jaki grajek ,zeby mu robic komin płacowy ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
No tak, tylko ja mówię o trzonie zespołu, że chyba zostanie zachowany. Wiadomo, że część piłkarzy odejdzie, ważne żeby Ci jakościowi pozostali. Osobiscie jestem fanem pogonienia Frydrycha z tych wyżej notowanych.
Jakby była masowa wyprzedaż to by mnie to bardzo martwiło w kontekście awansu. Jeszcze niech zostaną Colley i Biegański, a będę bardzo zadowolony. Na Poletanovicia nie liczę, bo za dużo szumu wokół niego jest i zapewne odejdzie.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 07.06.2022 o godz. 13:02.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Pytanie co masz na myśli mówiąc "trzon zespołu".
Z meczu z Radomniakiem na jesień zostanie może 2-3 zawodników z pierwszej 11. Trzonu zespołu nie ma. W zasadzie ten zespół w ogóle nie miał kręgosłupa. Ujalbym to tak, że jeśli z tej zbieraniny (poza Polakami) zostanie LF, Colley, Hanousek/Ring to będzie wystarczające. I tak jeden za drugiego nie miał zamiaru walczyć. Jedyny plus z tego że zostanie więcej zawodników to fakt, że znają podstawy taktyki Brzeczka oraz oszczędzimy kasę na prowizjach menagerskich. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Fernandez to jedyny piłkarz ofensywny zasługujący u nas na to miano. Ale nie, lepiej ściągnąć na jego miejsce dwa-trzy szroty, dać prowizje ich menedżerom, im za podpis i liczyć że może się sprawdzą, żeby kominu płacowego nie robić. Komedia... Akurat najbardziej potrzebni są nam piłkarze ofensywni którzy będą robić liczby. Fernandez robił je w ekstraklasie, kiedy został zawieszony nasza gra zdechła.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 07.06.2022 o godz. 15:37.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Fernandez to raptem zagrał w Wiśle 9 meczów. Jego jeszcze nasza polska pika i Wisła zweryfikują. Niemniej jest to ciekawy kopacz, w dobrym wieku do gry w piłkę. Ale już niejeden w Wiśle był taki co zagrał kilka meczów dobrze a później zyskiwał miano szrotu.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Fernandez w to w ogóle co mecz to lepiej wyglądał. Można sobie gdybać, ale fakty są takie, że gdyby nie został zawieszony, to nasze szanse na utrzymanie byłyby znacznie większe. Jak utrzyma ten poziom w 1 lidze, to sam nam może awans zapewnić.
Też jestem ciekaw, kogo się w końcu pozbędziemy. Kadra na blisko 40 chłopa to majątek. Może faktycznie 13.06 się wyjaśni. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gio i Hanousek oficjalnie pożegnani, zgodnie z przewidywaniami.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
A chłopakom zdrowia ! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gio i Hanousek oficjalnie pożegnani.
Umowy kończą się: Kieszkowi, Rosie, Sadlokowi, Zukowowi, Manu, Saviciowi. Z tej szóstki zostanie być może tylko Sadlok, czyli już jest minus 7. Poletanovic i Frdydrych chcą odejść, to jest minus 9. Jakiś dziennikarz pisał, że niby Kliment, Skvarka i Hugi pozeganli się z kolegami, pytanie tylko jak to wygląda formalnie, czy klub zaryzykował z rozwiązaniem kontraktów czy liczy na inną, polubowną drogę. Ale to byłoby minus 12. Czyli w kadrze mamy: Broda, Biegański. Gruszkowski, Szot, Szota, Colley, Hoyo, Ring, Wachowiak oraz Uryga Kuveljic, Fazlagic, Plewka, Duda, Szywacz, Mlynski, Starzyński, Cisse, Chmiel Fernandez, Sobol oraz Ondrasek. To jest 22 zawodników, 23 z Kubą. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|