The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.06.2015, 22:45
Jak bardzo lubię i szanuję Moskala tak wydaje mi się, że niestety trenerem jest słabym. Piszę to z ogromnym bólem serca bo wiem, że to Wiślak z krwi i kości, ale niestety na przyszły sezon przydałby się chyba ktoś z większymi umiejętnościami trenerskimi...
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 03.06.2015, 22:49
Ja mam dość pięknych remisów, wspaniałych porażek i pięknej krakowskiej gry. Wygraliśmy z Cracovią, Koroną i Górnikiem i tyle.A reszta - zawsze o mało co tylko ja mam już dość tych o mało co.
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 03.06.2015, 22:55
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Ja mam dość pięknych remisów, wspaniałych porażek i pięknej krakowskiej gry. Wygraliśmy z Cracovią, Koroną i Górnikiem i tyle.A reszta - zawsze o mało co tylko ja mam już dość tych o mało co.
To zacznij kibicować Barcelonie. No offence, ale mamy skład złożony z piłkarzy po przejściach, emerytów i młodych-niezdolnych (Uryga, Czekaj anyone?). Do tego płacimy mało i rzadko kiedy na czas.
Nic też nie zapowiada, żeby coś w najbliższym czasie się zmieniło.

Przy którymś kolejnym trenerze czytam to samo. Wcześniej Smuda, teraz Moskal, za pół roku kto - Ojrzyński?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
zelek
Junior Member

Od: 12.2013

Stary 03.06.2015, 22:59
Kibice to i Fergusona by zwolnili po 3 miesiącach. Po pierwsze Moskal musi dostać czas, facet przecież przyszedł w połowie rundy i ta gra wcale nie wyglądała źle, przede wszystkim brakowała szczęścia. A po drugie jak już coś zmieniać to zawodników, a nie trenera, choć jak wiadomo nie ma na to kasy, więc raczej pozostanie tak jak jest.
KOMINEK
ANAJNARAB

Stary 03.06.2015, 23:02
ty tak naprawdę nie widzisz co się dzieje nie masz dość bramek w 93 minucie, podań ja do ciebie ty do mnie. Nie mamy gorszego składu jak Śląsk czy Jagiellonię skończcie pier..lić jak Smuda jakich to mamy słabych piłkarzy. Ci emeryci i młodziaki jakby nie tracili idiotycznych bramek liczyliby się w walce o mistrzostwo. I jeszcze jedno jestem kibicem Wisły ale nie KM
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 03.06.2015, 23:04
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
ty tak naprawdę nie widzisz co się dzieje nie masz dość bramek w 93 minucie, podań ja do ciebie ty do mnie. Nie mamy gorszego składu jak Śląsk czy Jagiellonię skończcie pier..lić jak Smuda jakich to mamy słabych piłkarzy. Ci emeryci i młodziaki jakby nie tracili idiotycznych bramek liczyliby się w walce o mistrzostwo. I jeszcze jedno jestem kibicem Wisły ale nie KM
Proponuję przypomnieć sobie, co pisano kiedy zwalniano (zawieszano?) Smudę czy Kulawika.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 03.06.2015, 23:07
I co zrobimy? Nawet jeśli zastąpią Kazka to pewnie kimś z ekstraklasowej karuzeli. Wdowczyk, kocian, ojrzynski itp. Jaki będzie tego skutek? A no taki ze po pół roku znowu każdy będzie wylewal na niego wiadro pomyj, dlatego że wyniku nie będzie, bo z takim budżetem i trenerem i zawodnikami będącymi na poziomie środka tabeli, nic się nie zmieni, zmiana trenera daje tylko złudzenie długofalowej zmiany na lepsze, a pozostawianie obecnego to gwarancja ostrej walki o utrzymanie w przyszłym sezonie, bo bez smudowych jesieni będziemy grać kloca nie tylko na wiosnę ale cały rok (jak za kuli czy probierza). Podsumowując, Wisła tonie i nic nie jest w stanie jej powstrzymać od upadku który jest tylko kwestią czasu. Właściciel ma nas w dupie, prezes stara się reanimowac trupa, toniemy w długach, wszechobecna bylejakosc i brak jakiekolwiek organizacji sprawia że jesteśmy kolosem na glinianych nogach, przypomina mi to trochę XVII i XVIII wieczna Polskę... Smutne ale prawdziwe. Kazek zostanie - źle, Kazek odejdzie - również źle, ale może niektórym da to chociaż cień nadziei na zmianę na lepsze...
Ostatnio edytowane przez Stelio : 03.06.2015 o godz. 23:10.
KOMINEK
ANAJNARAB

Stary 03.06.2015, 23:07
Żeby było jasne ja nigdzie nie napisałem że Moskal aut, ale wpienia mnie jak gra teraz Wisła a niestety podobnie było jak Moskal ostatni nas trenował. Jeśli widzicie światełko w tunelu jeśli widzicie poprawę gry naszej drużyny to super ja nie widzę.
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 03.06.2015, 23:21
Jest to samo grane co za Smudy. Jedyna różnica jest taka, że Smuda był nie lubiany wśród kibiców.
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 03.06.2015, 23:53
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Jest to samo grane co za Smudy. Jedyna różnica jest taka, że Smuda był nie lubiany wśród kibiców.
No i Smuda miał wyniki, a po samych wynikach z 2015 lądujemy w okolicach strefy spadkowej.

Moskal stara się zaczarować sytuację to co dziś powiedział po meczu to jakieś kuriozum. Facet żyje w równoległej rzeczywistości.
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 03.06.2015, 23:36
Bo w druznie nie ma czegos takiego jak keidyś tam

czyli "zapie*dlalamy i jezdzimy na dupach niech sie krew poleje"

teraz takie Jankowskie czy Stilicie bardziej dbaja o swoj wyglad i prezentacje na boisku niz o to zeby przeciwnika zgniesc.Jak kiedys za SObola czy Baszcza.To bylo pilakrze,wojownicy.

Kazia Moskala szanuje ,ale sam nie wiem co z Wisła pod jego trenerką,za malo czasu,ale jakies forumowe pisklaki juz chca go zwlaniac.W glowe sie puknijcie,jak chcecie kolejngo Albina Mikulskiego.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 04.06.2015, 10:16
Moskal:
Cytat:
Nie mogę zarzucić zawodnikom braku determinacji, woli walki i zagażowania

Pomijając tragiczne wyniki,za firmowanie swoim nazwiskiem tej prowizorki panu już dziękujemy.
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 04.06.2015, 11:21
Po Moskalu nie spodziewałem się nic ciekawego, gdy przychodził za Smudę, ale już sama ulga po pozbyciu się Frania wystarczyła za pozytywne chwilowe odczucie. Reaktywacja Kazika wyszła słabiutko. Nie wiem, czy ktoś zwrócił uwagę na zachowanie Moskala podczas końcowych sekund meczu z Pogonią, gdy frajersko tracili 3 punkty? Stał jak mumia, kiedy grajki jak juniorzy przemieścili się pod bramkę rywala, zamiast zabezpieczyć tyły.
Nie zareagował w żaden sposób.
Robbie92
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 04.06.2015, 11:28
Moskal Kazimierz, nie rusz Kazika bo zginiesz!! Przegrali piłkarze mu tą rundę? I już zły? Eh.. Dajmy mu czas!
B.Cupiał o Danie Petrescu: "On jako trener Wisły w 2006 r. bardzo mi się podobał. Zdarzyło się, że kiedy grali słabiej, Petrescu zebrał ich o 6 rano i zamiast na boisko zaprowadził do jednej z naszych fabryk, żeby zobaczyli, jak ciężko ludzie pracują. To ja już wtedy wiedziałem, że to koniec. Wkrótce zaczęli grać przeciw niemu i musiałem go zwolnić. Niestety."

rafaltwsd
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 04.06.2015, 11:46
Cytat:
Moskal Kazimierz, nie rusz Kazika bo zginiesz!! Przegrali piłkarze mu tą rundę? I już zły? Eh.. Dajmy mu czas!
Święte słowa
Urodziłem się z Białą Gwiazdą w sercu i z nią umrę
Ajax
Socios Wisła Kraków

Stary 04.06.2015, 11:56
rafaltwsd napisał(a):Wyświetl post
Święte słowa
Dokładnie dajmy mu czas najlepiej, żeby spuścił nas z ligi. 1 punkt na mecz to szalone osiągnięcie!
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 04.06.2015, 11:58
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie dajmy mu czas najlepiej, żeby spuścił nas z ligi. 1 punkt na mecz to szalone osiągnięcie!
No tak, to trenera wina, że Stilic nie trafia do pustej...

Moskal powinien pracować nadal i powoli budować zespół wg własnego planu. Teraz dokończył sezon rozbitym, przygotowanym przez Smudę zespołem. Niech wreszcie dostanie szansę na swój autorski zespół.
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 04.06.2015, 12:19
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Teraz dokończył sezon rozbitym, przygotowanym przez Smudę zespołem.
Ale głupoty. Smudzie przysłowiowo raz żarło raz nie, a zwolniony został przez piłkarzy, którzy strzelili focha. No cóż Moskal ulubieńcem części kibiców jest, więc będzie teraz zaklinanie rzeczywistości zrzucanie wszystkich win na Smude (zespół rozbity, źle przygotowany), a braki awansów Moskala z Termalica i GKS będą nadal tłumaczone tym, że Termalica nie chciała tak naprawdę awansować (widać to teraz), a GKS miał słabych piłkarzy

P.S. To wina Smudy, ze Brożek nie strzelał za jego kadencji? Oczywiście, że tak

EDIT:
Cytat:
W meczu ze Śląskiem nie wyszło zastąpienie Stilicia Maciejem Jankowskim, który rozegrał bardzo słaby mecz. - Widać było brak zgrania z nim. Nie ćwiczyliśmy takiego ustawienia - przyznał Brożek.
Bardzo rozsądna decyzja trenera w momencie kiedy gramy o puchary.
Ostatnio edytowane przez silver03 : 04.06.2015 o godz. 12:23.
Ajax
Socios Wisła Kraków

Stary 04.06.2015, 18:48
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
No tak, to trenera wina, że Stilic nie trafia do pustej...

Moskal powinien pracować nadal i powoli budować zespół wg własnego planu. Teraz dokończył sezon rozbitym, przygotowanym przez Smudę zespołem. Niech wreszcie dostanie szansę na swój autorski zespół.
Tego się obawiam widać, że stare ramole pod twardą ręką Smudy jakoś grały. Dobry wujek Moskal to nie jest dobre rozwiązanie. Jak będzie chciał przycisnąć śrubę Brożek i spółka zwolnią Moskala tak jak to robili z innymi trenerami wiele razy wcześniej.

Teraz tak jak ktoś pisał będzie zaklinanie rzeczywistości, że Smuda wszystko spieprzył. A tylko jemu zawdzięczamy grupę mistrzowską a nie bicie się o utrzymanie. Punktów uciułanych przez Moskala nie starczyło by chyba nawet na utrzymanie w lidze.
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 04.06.2015, 19:52
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Tego się obawiam widać, że stare ramole pod twardą ręką Smudy jakoś grały. Dobry wujek Moskal to nie jest dobre rozwiązanie. Jak będzie chciał przycisnąć śrubę Brożek i spółka zwolnią Moskala tak jak to robili z innymi trenerami wiele razy wcześniej.
Stare ramole pd ręką Smudy grały na wiosnę tak samo, jak pod okiem Moskala. I podobnie przed Frankiem. Skończmy już te bajeczki na temat ich potencjału i wartości sportowej na papierze. Słabe wyniki to nie efekt braku zaangażowania czy grania przeciwko komuś, tylko odzwierciedlenie możliwości.
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 04.06.2015, 12:52
Każdej tęgiej głowie krzyczącej "MOSKALA ZWOLNIĆ" polecam przestudiować jego kontrakt ( z naciskiem na długość).

Jak to nie pomoże, to listę płac trenerów w Wiśle.

Jeśli wciąż za mało, to finanse Wisły.

Idźcie grać w jakiegoś football managera. Jesteście ślepymi krzykaczami bez krzty rozsądku.

Oceniać Moskala (i 90% innych) jako trenera można będzie po dwóch sezonach spokojnej pracy.

Facet nawet nie miał połowy okresu przygotowawczego z drużyną.
Każdy z was tak napier..la, że u nas w TME trener nie ma komfortu pracy... to poczytajcie sami siebie.

Wystarczyło dowieźć Białystok, Pogoń i wsadzić pustaka Stilicia. I byście sprawdzali rozstawienia w LE.

To Moskal zjebał kontrę Garguły, setkę Semira i kazał Dudce zjebać ustawienie żeby Murawski strzelił z Pogonią?
Kazał Jovicovi wsadzić samobója z Legią i odpuścić krycie Rzeźniczaka?

nie wybielam go, nie oczerniam - oczywiście, mógł wpłynąć w takim okresie na drużynę mentalnie, zrobić nieznacznie korekty taktyczne - ale uważam że NIE SPOSÓB ocenić obiektywnie pracę Kazka po takim czasie i w takich warunkach. Dopiero za rok o tej samej porze.

Pozdrawiam.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 04.06.2015, 12:53
i to powinno zamknąć tę zbędną dyskusję na temat zwolnienia Kazimierza Moskala.
satori
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 04.06.2015, 23:02
Tak duzo osob pisze, ze wiele rzeczy nie zalezy od trenera ale chyba zgodzicie sie, ze akurat na motywacje pilkarzy powinien wplywac trener. Moskal nie ma charyzmy stad mamy to co mamy
Kurz
Senior Member

Stary 04.06.2015, 23:36
satori napisał(a):Wyświetl post
Tak duzo osob pisze, ze wiele rzeczy nie zalezy od trenera ale chyba zgodzicie sie, ze akurat na motywacje pilkarzy powinien wplywac trener. Moskal nie ma charyzmy stad mamy to co mamy
Idąc tym tokiem rozumowania motywować nie potrafił Maaskant w drugiem sezonie (a i według niektórych w pierwszym), potem Probierz, potem Kulawik, potem Smuda, a teraz Moskal. Czy naprawdę tak trudno dostrzec, że bez względu na trenera od 4 lat powtarza się ta sama śpiewka? Może więc to nie problem motywacji i zaangażowania, tylko przecenianych możliwości naszych zawodników?

A może, nawet jeśli przyjmiemy, że spiskowa teoria o braku motywacji jest prawdziwa, nie istnieje trener na ziemi w zasięgu Wisły, który potrafiłby wykrzesać z naszych zawodników coś więcej poza tym co pokazują?

Tak czy inaczej na jedno wychodzi. W tym składzie personalnym, niezależnie od przyczyny, niezależnie jakiego będziemy mieli trenera, nie osiągniemy nic ponad to, co ugrywamy w ostatnich latach. Na to wskazują wyniki, to nie przypuszczenia i teorie spiskowe.
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 05.06.2015, 07:59
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Idąc tym tokiem rozumowania motywować nie potrafił Maaskant w drugiem sezonie (a i według niektórych w pierwszym), potem Probierz, potem Kulawik, potem Smuda, a teraz Moskal. Czy naprawdę tak trudno dostrzec, że bez względu na trenera od 4 lat powtarza się ta sama śpiewka? Może więc to nie problem motywacji i zaangażowania, tylko przecenianych możliwości naszych zawodników?

A może, nawet jeśli przyjmiemy, że spiskowa teoria o braku motywacji jest prawdziwa, nie istnieje trener na ziemi w zasięgu Wisły, który potrafiłby wykrzesać z naszych zawodników coś więcej poza tym co pokazują?

Tak czy inaczej na jedno wychodzi. W tym składzie personalnym, niezależnie od przyczyny, niezależnie jakiego będziemy mieli trenera, nie osiągniemy nic ponad to, co ugrywamy w ostatnich latach. Na to wskazują wyniki, to nie przypuszczenia i teorie spiskowe.
Wszystko się przeciez zgadza. Na poczatku motywacja u Maaskanta i Smudy (przy 3 podejsciu) była ogromna, prawda ? Wszyscy przecierali oczy, ze Wisla tak gra. Nieprawdaz ? Maaskant tez zrobil super wynik, pozniej zabrakło tych 7 minut i wszystko szlag trafił. Tak samo bylo jesli pamietam z Engelem.

Prawdopodbnie tak samo jest z Legia, była motywacja i "power" teraz wszystko wyglada jak u ... Hugh Hefnera czyli sflaczale i bez wyrazu (jak się domyslam )

Niestety ale chyba wszyscy przyznacie, ze u Kulawika i innych typu Jerzy Kowalik, Marek Kusto motywacji nawet nie bylo wiadac na samym poczatku. Mam nadzieje, ze u Moskala po okresie przygotowawczym bedzie inaczej, choc nic na to nie wskazuje.
Kurz
Senior Member

Stary 05.06.2015, 08:25
Fugiel napisał(a):Wyświetl post
Wszystko się przeciez zgadza. Na poczatku motywacja u Maaskanta i Smudy (przy 3 podejsciu) była ogromna, prawda ? Wszyscy przecierali oczy, ze Wisla tak gra. Nieprawdaz ? Maaskant tez zrobil super wynik, pozniej zabrakło tych 7 minut i wszystko szlag trafił. Tak samo bylo jesli pamietam z Engelem.
To delikatnie inna kwestia. Trochę tak, jakby po nieudanym związku rozpoczynać wszystko od nowa z nową partnerką . Potem jednak zaczyna się codzienna rutyna i to ona decyduje o udanym pożyciu, a nie sporadyczne przebłyski. Najwyraźniej z tej grupy ludzi nie da się wydobyć nic więcej, tym bardziej że kilku kluczowych graczy z roku na rok traci, a nie zyskuje. Nie udało się to wielu trenerom i nie ma racjonalnych podstaw, żeby podejrzewać, że kolejny coś w tej kwestii zmieni. Do tego dochodzą niezbyt pozytywne sygnały wysyłane przez klub od kilku lat (brak jasnej wizji, mijanie się z prawdą itd) i bylejakość. Problemy muszą przytłaczać i na pewno również w jakimś stopniu również odbijają się na wynikach.

W każdym razie, jeśli chcemy osiągnięć na miarę aspiracji, potrzebujemy przede wszystkim konkretnych wzmocnień (na które nas nie stać), uzdrowienia atmosfery w klubie i jasnej wizji, wyrażonej działaniami, która mogłaby porwać piłkarzy.
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 04.06.2015, 13:33
"Nie mogę zarzucić zawodnikom braku woli walki i zaangażowania"

Nikt Moskala nie wini za pudło Stilicia czy tym podobne rzeczy, ale że pieprzy 3 po 3.
Świadczy to o zakłamywaniu rzeczywistości, co źle wróży jego przyszłej pracy na Reymonta (o ile zostanie).
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 04.06.2015, 15:46
rozarian napisał(a):Wyświetl post
"Nie mogę zarzucić zawodnikom braku woli walki i zaangażowania"

Nikt Moskala nie wini za pudło Stilicia czy tym podobne rzeczy, ale że pieprzy 3 po 3.
Świadczy to o zakłamywaniu rzeczywistości, co źle wróży jego przyszłej pracy na Reymonta (o ile zostanie).
A gdzie Ty widzisz brak zaangażowania, poważnie pytam? Wg mnie grają na tyle na ile potrafią... Wy każdy słaby mecz tłumaczycie sobie brakiem zaangażowania?
Kac
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 04.06.2015, 13:33
Moskal musi zostać, będzie dobrze!
TYLKO WISŁA
Rustin
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 04.06.2015, 14:24
Osobiście nic do Moskala nie mam, nie spodziewałem się po nim cudów, bo nigdzie nie udowodnił, że jest kimś więcej niż przeciętnym trenerem. Jeden z wielu, wyróżniający się szacunkiem u kibiców za to, co zrobił dla Wisły jako piłkarz.

Jednak duży minus za jego ostatnie wypowiedzi, szczególnie o braku pretensji do zawodników o zaangażowanie. To jest kolejny raz plucie kibicom w twarz. Ale skoro piłkarze mogą, to trener też. Prezes napluł już w styczniu.
Wisła ponad wszystko

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów