The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AS82
Banita

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.06.2015, 21:41
Jak Wisła ma grać w przyszłym sezonie tak jak dziś ze Śląskiem, to ja wolę ,żeby Moskal już nie prowadził tej drużyny.
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 03.06.2015, 21:42
Moskal z całą pewnością po sezonie odejdzie, nie jest tajemnicą ze nie był pierwszym wyborem po zwolnieniu Smudy. Trener bez charyzmy i jaj oraz ze słabym warsztatem - zasadniczo do tej pory nie wiem jak ma grać Wisła.
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 03.06.2015, 21:46
Do 3 razy sztuka Termalica, GKS Katowice, Wisła...
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 03.06.2015, 21:51
Moskal Kazimierz, nie rusz Kazika bo zginiesz!!!
Reserve
Senior Member

Stary 03.06.2015, 21:58
Proszę bardzo jeden z drugim:

Konstruktywny pomysł - kto za Kazika z realnych propozycji, po uwzględnieniu płac i wszystkie powody za zastąpieniem Kazika waszą propozycją.
I weźcie ....a poprawkę na zawodników jakich mamy odnośnie stylu gry.
Na mecz byście się lepiej wybrali, bo 30 min po ostatnim gwizdku a tu już posty na forum.

Od dłuższego czasu to się rzygać chce jak się to forum czyta. Kazika wy.......ić, Brożek chujowy, a tak w ogóle to wszystko trzeba zaorać w ....e i zacząć od IV ligi. Dramat ....a, dramat...

WhiteDoctor
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 03.06.2015, 22:16
pierd.olnięty i skończony już w futbolu Smuda wykręcił w tym sezonie:
23mecze/33puntky=1.43pkt/mecz

Kaziu Moskal wykręcił w tym sezonie:
13meczów/15punktów=1.15pkt/mecz

dziękuję do widzenia

niestety muszę to powiedzieć ale Kaziu nie masz prawdopodobnie jaj, żadnego posłuchu w szatni, pajace mogą odjebać wszystko, warsztat niestety też hujn.ia
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 03.06.2015 o godz. 22:44.
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 03.06.2015, 22:26
Ciężko to ocenić. Dzisiaj słaby mecz ale były też mecze, w których graliśmy dobrze.
Gdyby w klubie było wszystko normalnie poukładane organizacyjnie, gdyby wypłaty były na czas
to można by rozliczać trenera i zawodników, a tak trochę trudno.
Moskal chciał by pewnie coś wpisać do CV więc na pucharach mu może zależało ale piłkarzom się nie
dziwę. Daleki wyjazd, bez wzmocnień to moglibyśmy ugrać co najwyżej jedną rundę.
Skoro nie płacą na czas to chociaż urlopy będą mieć dłuższe - każdy chce od pracodawcy wycisnąć
jak najwięcej i tyle. Normalne podejście.
Puchar jest na5z!
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 03.06.2015, 22:45
Jak bardzo lubię i szanuję Moskala tak wydaje mi się, że niestety trenerem jest słabym. Piszę to z ogromnym bólem serca bo wiem, że to Wiślak z krwi i kości, ale niestety na przyszły sezon przydałby się chyba ktoś z większymi umiejętnościami trenerskimi...
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 03.06.2015, 22:49
Ja mam dość pięknych remisów, wspaniałych porażek i pięknej krakowskiej gry. Wygraliśmy z Cracovią, Koroną i Górnikiem i tyle.A reszta - zawsze o mało co tylko ja mam już dość tych o mało co.
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 03.06.2015, 22:51
WhiteDoctor napisał(a):Wyświetl post
pierd.olnięty i skończony już w futbolu Smuda wykręcił w tym sezonie:
23mecze/33puntky=1.43pkt/mecz

Kaziu Moskal wykręcił w tym sezonie:
13meczów/15punktów=1.15pkt/mecz

dziękuję do widzenia
Smuda prowadził drużynę także ze wszystkimi z grupy spadkowej. Moskal z całą grupą mistrzowską.
Nie można porównywać liczby średnich punktów na mecz.

Cracovia ma po tej rundzie 33 punkty, a Śląsk 32, nie mówiąc o naszej drużynie - 29

Z Twojego rozumowania wychodzi, że Wisła jest gorsza od Cracovii, a Cracovia powinna być dzisiaj na 4 miejscu w lidze.
Ogarnijcie się.

Dobranoc
Ostatnio edytowane przez FraMat : 03.06.2015 o godz. 22:54.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 03.06.2015, 22:55
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Ja mam dość pięknych remisów, wspaniałych porażek i pięknej krakowskiej gry. Wygraliśmy z Cracovią, Koroną i Górnikiem i tyle.A reszta - zawsze o mało co tylko ja mam już dość tych o mało co.
To zacznij kibicować Barcelonie. No offence, ale mamy skład złożony z piłkarzy po przejściach, emerytów i młodych-niezdolnych (Uryga, Czekaj anyone?). Do tego płacimy mało i rzadko kiedy na czas.
Nic też nie zapowiada, żeby coś w najbliższym czasie się zmieniło.

Przy którymś kolejnym trenerze czytam to samo. Wcześniej Smuda, teraz Moskal, za pół roku kto - Ojrzyński?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
zelek
Junior Member

Od: 12.2013

Stary 03.06.2015, 22:59
Kibice to i Fergusona by zwolnili po 3 miesiącach. Po pierwsze Moskal musi dostać czas, facet przecież przyszedł w połowie rundy i ta gra wcale nie wyglądała źle, przede wszystkim brakowała szczęścia. A po drugie jak już coś zmieniać to zawodników, a nie trenera, choć jak wiadomo nie ma na to kasy, więc raczej pozostanie tak jak jest.
KOMINEK
ANAJNARAB

Stary 03.06.2015, 23:02
ty tak naprawdę nie widzisz co się dzieje nie masz dość bramek w 93 minucie, podań ja do ciebie ty do mnie. Nie mamy gorszego składu jak Śląsk czy Jagiellonię skończcie pier..lić jak Smuda jakich to mamy słabych piłkarzy. Ci emeryci i młodziaki jakby nie tracili idiotycznych bramek liczyliby się w walce o mistrzostwo. I jeszcze jedno jestem kibicem Wisły ale nie KM
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 03.06.2015, 23:04
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
ty tak naprawdę nie widzisz co się dzieje nie masz dość bramek w 93 minucie, podań ja do ciebie ty do mnie. Nie mamy gorszego składu jak Śląsk czy Jagiellonię skończcie pier..lić jak Smuda jakich to mamy słabych piłkarzy. Ci emeryci i młodziaki jakby nie tracili idiotycznych bramek liczyliby się w walce o mistrzostwo. I jeszcze jedno jestem kibicem Wisły ale nie KM
Proponuję przypomnieć sobie, co pisano kiedy zwalniano (zawieszano?) Smudę czy Kulawika.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 03.06.2015, 23:07
I co zrobimy? Nawet jeśli zastąpią Kazka to pewnie kimś z ekstraklasowej karuzeli. Wdowczyk, kocian, ojrzynski itp. Jaki będzie tego skutek? A no taki ze po pół roku znowu każdy będzie wylewal na niego wiadro pomyj, dlatego że wyniku nie będzie, bo z takim budżetem i trenerem i zawodnikami będącymi na poziomie środka tabeli, nic się nie zmieni, zmiana trenera daje tylko złudzenie długofalowej zmiany na lepsze, a pozostawianie obecnego to gwarancja ostrej walki o utrzymanie w przyszłym sezonie, bo bez smudowych jesieni będziemy grać kloca nie tylko na wiosnę ale cały rok (jak za kuli czy probierza). Podsumowując, Wisła tonie i nic nie jest w stanie jej powstrzymać od upadku który jest tylko kwestią czasu. Właściciel ma nas w dupie, prezes stara się reanimowac trupa, toniemy w długach, wszechobecna bylejakosc i brak jakiekolwiek organizacji sprawia że jesteśmy kolosem na glinianych nogach, przypomina mi to trochę XVII i XVIII wieczna Polskę... Smutne ale prawdziwe. Kazek zostanie - źle, Kazek odejdzie - również źle, ale może niektórym da to chociaż cień nadziei na zmianę na lepsze...
Ostatnio edytowane przez Stelio : 03.06.2015 o godz. 23:10.
KOMINEK
ANAJNARAB

Stary 03.06.2015, 23:07
Żeby było jasne ja nigdzie nie napisałem że Moskal aut, ale wpienia mnie jak gra teraz Wisła a niestety podobnie było jak Moskal ostatni nas trenował. Jeśli widzicie światełko w tunelu jeśli widzicie poprawę gry naszej drużyny to super ja nie widzę.
silver03
Senior Member

Stary 03.06.2015, 23:21
Jest to samo grane co za Smudy. Jedyna różnica jest taka, że Smuda był nie lubiany wśród kibiców.
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 03.06.2015, 23:36
Bo w druznie nie ma czegos takiego jak keidyś tam

czyli "zapie*dlalamy i jezdzimy na dupach niech sie krew poleje"

teraz takie Jankowskie czy Stilicie bardziej dbaja o swoj wyglad i prezentacje na boisku niz o to zeby przeciwnika zgniesc.Jak kiedys za SObola czy Baszcza.To bylo pilakrze,wojownicy.

Kazia Moskala szanuje ,ale sam nie wiem co z Wisła pod jego trenerką,za malo czasu,ale jakies forumowe pisklaki juz chca go zwlaniac.W glowe sie puknijcie,jak chcecie kolejngo Albina Mikulskiego.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 03.06.2015, 23:53
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Jest to samo grane co za Smudy. Jedyna różnica jest taka, że Smuda był nie lubiany wśród kibiców.
No i Smuda miał wyniki, a po samych wynikach z 2015 lądujemy w okolicach strefy spadkowej.

Moskal stara się zaczarować sytuację to co dziś powiedział po meczu to jakieś kuriozum. Facet żyje w równoległej rzeczywistości.
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 04.06.2015, 10:16
Moskal:
Cytat:
Nie mogę zarzucić zawodnikom braku determinacji, woli walki i zagażowania

Pomijając tragiczne wyniki,za firmowanie swoim nazwiskiem tej prowizorki panu już dziękujemy.
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 04.06.2015, 11:21
Po Moskalu nie spodziewałem się nic ciekawego, gdy przychodził za Smudę, ale już sama ulga po pozbyciu się Frania wystarczyła za pozytywne chwilowe odczucie. Reaktywacja Kazika wyszła słabiutko. Nie wiem, czy ktoś zwrócił uwagę na zachowanie Moskala podczas końcowych sekund meczu z Pogonią, gdy frajersko tracili 3 punkty? Stał jak mumia, kiedy grajki jak juniorzy przemieścili się pod bramkę rywala, zamiast zabezpieczyć tyły.
Nie zareagował w żaden sposób.
Robbie92
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 04.06.2015, 11:28
Moskal Kazimierz, nie rusz Kazika bo zginiesz!! Przegrali piłkarze mu tą rundę? I już zły? Eh.. Dajmy mu czas!
B.Cupiał o Danie Petrescu: "On jako trener Wisły w 2006 r. bardzo mi się podobał. Zdarzyło się, że kiedy grali słabiej, Petrescu zebrał ich o 6 rano i zamiast na boisko zaprowadził do jednej z naszych fabryk, żeby zobaczyli, jak ciężko ludzie pracują. To ja już wtedy wiedziałem, że to koniec. Wkrótce zaczęli grać przeciw niemu i musiałem go zwolnić. Niestety."

rafaltwsd
Senior Member

Stary 04.06.2015, 11:46
Cytat:
Moskal Kazimierz, nie rusz Kazika bo zginiesz!! Przegrali piłkarze mu tą rundę? I już zły? Eh.. Dajmy mu czas!
Święte słowa
Urodziłem się z Białą Gwiazdą w sercu i z nią umrę
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 04.06.2015, 11:56
rafaltwsd napisał(a):Wyświetl post
Święte słowa
Dokładnie dajmy mu czas najlepiej, żeby spuścił nas z ligi. 1 punkt na mecz to szalone osiągnięcie!
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 04.06.2015, 11:58
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie dajmy mu czas najlepiej, żeby spuścił nas z ligi. 1 punkt na mecz to szalone osiągnięcie!
No tak, to trenera wina, że Stilic nie trafia do pustej...

Moskal powinien pracować nadal i powoli budować zespół wg własnego planu. Teraz dokończył sezon rozbitym, przygotowanym przez Smudę zespołem. Niech wreszcie dostanie szansę na swój autorski zespół.
silver03
Senior Member

Stary 04.06.2015, 12:19
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Teraz dokończył sezon rozbitym, przygotowanym przez Smudę zespołem.
Ale głupoty. Smudzie przysłowiowo raz żarło raz nie, a zwolniony został przez piłkarzy, którzy strzelili focha. No cóż Moskal ulubieńcem części kibiców jest, więc będzie teraz zaklinanie rzeczywistości zrzucanie wszystkich win na Smude (zespół rozbity, źle przygotowany), a braki awansów Moskala z Termalica i GKS będą nadal tłumaczone tym, że Termalica nie chciała tak naprawdę awansować (widać to teraz), a GKS miał słabych piłkarzy

P.S. To wina Smudy, ze Brożek nie strzelał za jego kadencji? Oczywiście, że tak

EDIT:
Cytat:
W meczu ze Śląskiem nie wyszło zastąpienie Stilicia Maciejem Jankowskim, który rozegrał bardzo słaby mecz. - Widać było brak zgrania z nim. Nie ćwiczyliśmy takiego ustawienia - przyznał Brożek.
Bardzo rozsądna decyzja trenera w momencie kiedy gramy o puchary.
Ostatnio edytowane przez silver03 : 04.06.2015 o godz. 12:23.
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 04.06.2015, 12:52
Każdej tęgiej głowie krzyczącej "MOSKALA ZWOLNIĆ" polecam przestudiować jego kontrakt ( z naciskiem na długość).

Jak to nie pomoże, to listę płac trenerów w Wiśle.

Jeśli wciąż za mało, to finanse Wisły.

Idźcie grać w jakiegoś football managera. Jesteście ślepymi krzykaczami bez krzty rozsądku.

Oceniać Moskala (i 90% innych) jako trenera można będzie po dwóch sezonach spokojnej pracy.

Facet nawet nie miał połowy okresu przygotowawczego z drużyną.
Każdy z was tak napier..la, że u nas w TME trener nie ma komfortu pracy... to poczytajcie sami siebie.

Wystarczyło dowieźć Białystok, Pogoń i wsadzić pustaka Stilicia. I byście sprawdzali rozstawienia w LE.

To Moskal zjebał kontrę Garguły, setkę Semira i kazał Dudce zjebać ustawienie żeby Murawski strzelił z Pogonią?
Kazał Jovicovi wsadzić samobója z Legią i odpuścić krycie Rzeźniczaka?

nie wybielam go, nie oczerniam - oczywiście, mógł wpłynąć w takim okresie na drużynę mentalnie, zrobić nieznacznie korekty taktyczne - ale uważam że NIE SPOSÓB ocenić obiektywnie pracę Kazka po takim czasie i w takich warunkach. Dopiero za rok o tej samej porze.

Pozdrawiam.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 04.06.2015, 12:53
i to powinno zamknąć tę zbędną dyskusję na temat zwolnienia Kazimierza Moskala.
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 04.06.2015, 13:33
"Nie mogę zarzucić zawodnikom braku woli walki i zaangażowania"

Nikt Moskala nie wini za pudło Stilicia czy tym podobne rzeczy, ale że pieprzy 3 po 3.
Świadczy to o zakłamywaniu rzeczywistości, co źle wróży jego przyszłej pracy na Reymonta (o ile zostanie).
Kac
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 04.06.2015, 13:33
Moskal musi zostać, będzie dobrze!
TYLKO WISŁA

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów