The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.07.2024, 11:30
FraMat napisał(a):Wyświetl post
No, w naszym przypadku ( w ogóle w Polsce) każdy, kto potrafi prosto kopnąć piłkę, bezmyślnie jej nie tracić, dużo biegać i realizować podstawowe założenia taktyczne, a przede wszystkm chcieć, chcieć i jeszcze raz chcieć - jest gwiazdą.
Sukiennicki traci głupio piłki, z tym prostym kopaniem to też różnie bywa...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
horalek
Member

Od: 04.2024

Stary 30.07.2024, 12:43
Baena z 5 metrów wali 10 metrów na bramką, więc jakiś progres w ściąganiu zawodników jest
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 30.07.2024, 12:52
No, Sukiennicki w meczu z Llapi z 5-10 metrów trafił w bramkarza, więc jakaś celność jest.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 30.07.2024, 15:06
Nie obracaj kota ogonem. Długo jeszcze będziesz uciekał od odpowiedzi na to bardzo proste pytanie, które zadałem?

To, że mała grupka Hiszpanów jest równie dużym, o ile nawet nie większym szrotem niż ów przykładowy Łasicki, nie wymazuje faktu, że ich większa grupa sprawdziła się w polskich warunkach. Tej małej części Hiszpanów "będących takimi samymi ogórami jak Łasicki" towarzyszy sprowadzanie takich gwiazd w naszych warunkach jak Carlitos, Rodado, Carbo czy cała lista nazwisk, którą wiele razy przytaczałem.

Sprowadzaniu zaś ogórów takich jak Uryga czy Biedrzycki nie towarzyszy ściąganie jakiegokolwiek polskiego zawodnika, który w ostatnich latach w naszym klubie zbliżyłby się do statusu gwiazdy ligi czy drużyny, towarzyszy mu zaś cały wagon takiego szrotu jak Broda, Szywacz, Talar.

Co jest więc bardziej opłacalne i dochodowe: celowanie w sprowadzanie nowych Carlitosów, Rodado, Imazów, Lionchów, Carbo itd. z hiszpańskich niższych lig (lub innych wartościowych obcokrajowców) z nieuchronnym dodatkiem w postaci Benito czy Eneko, czy celowanie w przepłacanie polskich ligowców typu Biedrzyckiego, Sapały, Urygi, Młyńskiego, Łasickiego, Żyry, Polaka z Kotwicy, Mokrzyckiego z ŁKS-u itd?

Bo na najlepszych i na naprawdę coś potrafiących Polaków dziś nas już absolutnie nie stać (jedynie na wyjątki takie jak miejmy nadzieję Sukiennicki, które się trafią raz na kilka lat). Nie rozumiesz pytania?
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
horalek
Member

Od: 04.2024

Stary 30.07.2024, 15:17
Markus napisał(a):Wyświetl post
Nie obracaj kota ogonem. Długo jeszcze będziesz uciekał od odpowiedzi na to bardzo proste pytanie, które zadałem?

To, że mała grupka Hiszpanów jest równie dużym, o ile nawet nie większym szrotem niż ów przykładowy Łasicki, nie wymazuje faktu, że ich większa grupa sprawdziła się w polskich warunkach. Tej małej części Hiszpanów "będących takimi samymi ogórami jak Łasicki" towarzyszy sprowadzanie takich gwiazd w naszych warunkach jak Carlitos, Rodado, Carbo czy cała lista nazwisk, którą wiele razy przytaczałem.

Sprowadzaniu zaś ogórów takich jak Uryga czy Biedrzycki nie towarzyszy ściąganie jakiegokolwiek polskiego zawodnika, który w ostatnich latach w naszym klubie zbliżyłby się do statusu gwiazdy ligi czy drużyny, towarzyszy mu zaś cały wagon takiego szrotu jak Broda, Szywacz, Talar.

Co jest więc bardziej opłacalne i dochodowe: celowanie w sprowadzanie nowych Carlitosów, Rodado, Imazów, Lionchów, Carbo itd. z hiszpańskich niższych lig (lub innych wartościowych obcokrajowców) z nieuchronnym dodatkiem w postaci Benito czy Eneko, czy celowanie w przepłacanie polskich ligowców typu Biedrzyckiego, Sapały, Urygi, Młyńskiego, Łasickiego, Żyry, Polaka z Kotwicy, Mokrzyckiego z ŁKS-u itd?

Bo na najlepszych i na naprawdę coś potrafiących Polaków dziś nas już absolutnie nie stać (jedynie na wyjątki takie jak miejmy nadzieję Sukiennicki, które się trafią raz na kilka lat). Nie rozumiesz pytania?
I dlatego wszystkie drużyny, którym udało się wyczołgać z 1 ligi do ekstraklasy, stawiają na sprawdzonych trenerów i Polaków, z małym dodatkiem zagranicznych piłkarzy.
No ale my musimy być innowacyjni, tak innowacyjni że 3 sezon wracamy tam gdzie nasze miejsce.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 30.07.2024, 15:47
horalek napisał(a):Wyświetl post
I dlatego wszystkie drużyny, którym udało się wyczołgać z 1 ligi do ekstraklasy, stawiają na sprawdzonych trenerów i Polaków, z małym dodatkiem zagranicznych piłkarzy.
No ale my musimy być innowacyjni, tak innowacyjni że 3 sezon wracamy tam gdzie nasze miejsce.
Choćby tylko przykłady Lechii Gdańsk czy Motoru Lublin, trenowanego przez długi czas przez Feio doskonale pokazują jakie te słowa są przekłamaniem i bzdurą.

To, że na 18 klubów pierwszoligowych przynajmniej 17 regularnie opiera się głównie na polskich zawodnikach z automatu sprawia, że każdorazowo przynajmniej jeden czy dwa kluby budowane w ten sposób muszą awansować. Nie stoi za tym żadna wybitność ani skuteczność tej drogi, tylko zwykła statystyka, która potem najczęściej kończy się spadkiem z Ekstraklasy i powrotem do pierwszej ligi tak jak stało się w przypadku Ruchu, ŁKS, Zagłębia Sosnowiec, Podbeskidzia, Termaliki itd.
Ostatnio edytowane przez Markus : 30.07.2024 o godz. 17:45.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 30.07.2024, 15:43
Markus napisał(a):Wyświetl post

nie rozmawiam z ludźmi którzy manipulują
i przypisują komuś słowa których nie wypowiedzieli
więc daruj sobie
wciskam ignora
i gratuluję ci jesteś pierwszy w historii mojej bytności tu
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 07.08.2024, 13:11
Termalika zrobiła mocny upgrade względem Biedrzyckiego, czyli ściągnęła obrońcę z FC Vaduz https://www.transfermarkt.pl/gabriel...spieler/494670

Przynajmniej wiadomo czemu oddali go lekką ręką.

PS. Że też Vullnet się nim nie zainteresowal
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 07.08.2024, 20:45
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Termalika zrobiła mocny upgrade względem Biedrzyckiego, czyli ściągnęła obrońcę z FC Vaduz https://www.transfermarkt.pl/gabriel...spieler/494670

Przynajmniej wiadomo czemu oddali go lekką ręką.

PS. Że też Vullnet się nim nie zainteresowal
Bo nie jest Polakiem. Kto truł że za dużo mamy obcokrajowców?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 07.08.2024, 21:45
wolfy napisał(a):Wyświetl post
No, kto truł?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 08.08.2024, 06:54
Basha póki co żadnego Polaka nie sprowadził.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 08.08.2024, 07:05
Nikt nie truł. To wy w swojej antypolskiej koalicji coś sobie ubzduraliście.
Kwestionowane było tylko budowanie ośrodka dla uchodźców z Hiszpanii prezentujących w większości żenującą jakość. Jakoś po pierwszym okienku Kiko, gdzie większość transferów wypaliło nikt nie narzekał.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 08.08.2024, 12:33
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Nikt nie truł. To wy w swojej antypolskiej koalicji coś sobie ubzduraliście.
Kwestionowane było tylko budowanie ośrodka dla uchodźców z Hiszpanii prezentujących w większości żenującą jakość. Jakoś po pierwszym okienku Kiko, gdzie większość transferów wypaliło nikt nie narzekał.
Nie kłam. Są posty, nawet teraz są tutaj goście jarający się polską Wisłą.
Problemem nie jest ściąganie Polaków, tylko marnych Polaków. Biedrzycki i Mikulec budzą moje poważne wątpliwości, a niektóre plotki transferowe (Janczukiewicz, Cezary Polak) jeżą włos na głowie.
Chciałbym też przypomnieć że nasi najlepsi piłkarze to Hiszpanie. Głupia sprawa, ale radosne podrygi Sukiennickiego, Kutwy, Sapały i Dziedzica w środku pola daly nam jeden punkt w dwóch meczach z leszczami, że o naszych polskich obrońcach nie wspomnę, bo szkoda czasu.

@Karherop - sam się jarałeś polskim drewnem do momentu kiedy się okazało że wyniki mogą być nieszczególne. Kto tu zachwalał Cezarego Polaka za marne 400 tys. euro?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 08.08.2024 o godz. 12:41.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 08.08.2024, 12:45
Nie kłam. Są posty, nawet teraz są tutaj goście jarający się polską Wisłą.
Ok, jest KOALIK
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 08.08.2024, 13:45
@Karherop - sam się jarałeś polskim drewnem do momentu kiedy się okazało że wyniki mogą być nieszczególne. Kto tu zachwalał Cezarego Polaka za marne 400 tys. euro?
Na pewno nie za 400k euro i nie w przypadku gdy Krzyżanowski zamiast dać Wiśle 700k euro idzie do Włoch pokopać za darmo.

Z Kotwica byli ugadani na 150k euro i to była w miarę rozsądną (choć wysoka) cena. Obecnie to strata pieniędzy których Wisła i tak nie ma. Nie jest to też obecnie priorytetowa pozycja do wzmocnienia.

Oddzielmy polskie drewno od polskich talentów i zagraniczny szrot od solidnych wzmocnień i wtedy możemy rozmawiać. Ciągle widzę w dyskusjach zestawianie np Młyńskiego z Rodado i już to dawno przestało być zabawne. To po prostu czysta demagogia.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 08.08.2024 o godz. 13:48.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 08.08.2024, 07:14
Jagul to wystarczająco wyjaśnił

Obecne okno pokazuje że można korzystać z piłkarzy z każdego rynku. W przeciwieństwie do poprzednich nie zamykamy się ani na jeden (hiszpański), ani na dwa (polski). Basha nie jest tak ograniczony w tym zakresie jak KR i jego współpracownicy.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 08.08.2024, 11:21
Obecne okno pokazuje że można korzystać z piłkarzy z każdego rynku. W przeciwieństwie do poprzednich nie zamykamy się ani na jeden (hiszpański), ani na dwa (polski). Basha nie jest tak ograniczony w tym zakresie jak KR i jego współpracownicy.
Niestety ale rynek hiszpański to chyba został kompletnie zaorany, co jest totalnym debilizmem.
O ile Kikuś jako dyrektor był parodystą to będąc ustawionym na kierunek hiszpański przez 1,5 roku mogliśmy zadbać o jakieś kontakty tam, żeby były podsyłane sensowne kandydatury. Nawet dogadać się z Kiko, żeby o nas pamiętał. Wtedy moglibyśmy wybierać z tego co wyczaruje Basha i mieć uzupełnienie w postaci kandydatur z Hiszpanii, a na koniec wybrać to co najlepsze.
Tymczasem Zaskroniec ewidentnie zmienił front, co tylko pokazuje jakie parodystyczne są jego rządy.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 08.08.2024, 11:44
Ale co zaorany? Bo przez miesiąc nikt z tamtad nie przyszedł?

Przecież negocjowaliśmy transfer Cédric Teguia z 3 ligi, no ale wybrał laliga2. JK to potwierdzał.

Prędzej czy później ktoś z tego rynku przyjdzie. A już Basha na pewno będzie nie raz i nie dwa pytał Kiko o zdanie.

Fajnego środkowego obrońcy, a i środkowego pomocnika w PL nie znajdziemy, więc obstawiam że jak ktokolwiek do nas jeszcze wleci w tym oknie to będzie to zagranica.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 08.08.2024, 20:25
Potrzebujemy srodkowego obronce i pomocnika a nie bocznego obronce na ktorego pozycji mamy Kiakosa i Mikulca.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 09.08.2024, 07:09
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
Potrzebujemy srodkowego obronce i pomocnika a nie bocznego obronce na ktorego pozycji mamy Kiakosa i Mikulca.
Mam takie same odczucia, + napastnik, bo to co wyprawia Zwoliński powoduje że nie powinien już powąchać murawy.

Bardziej niż wynik to boli postawa kilku zawodników. A w zasadzie jej parodia.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 10.08.2024, 05:51
Mam takie same odczucia, + napastnik, bo to co wyprawia Zwoliński powoduje że nie powinien już powąchać murawy.

Bardziej niż wynik to boli postawa kilku zawodników. A w zasadzie jej parodia.
To Marcelo i Chrapek bo liczba kolegów musi się zgadzać.
Napastnik - może Marko Kolar.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 08.08.2024, 21:39
Liczę że w ramach nieprzewidywalności ligi zdobędziemy jakieś punkty z Ruchem, a potem to już seria 5-6 w.......i.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 08.08.2024, 21:42
Recepta na Wisle:

- presować stoperów
- grać piłkę za plecy obrońców
- strzelać z 13, 14 metra
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 08.08.2024, 21:43
Od około 65 minuty brak sił. Tak będzie wyglądać cała runda jesienna. Obstawiam, że Wisła będzie tracić dużo bramek w ostatnich 20 minutach.
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 08.08.2024, 22:00
Jedyna szansa na zakończenie tego sezonu w górnej połowie jest wyblaganie u Kwietnia żeby wziął do siebie jeszcze chociaż Uryge, Jarocha, Młyńskiego i Sapale
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 08.08.2024, 22:05
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Jedyna szansa na zakończenie tego sezonu w górnej połowie jest wyblaganie u Kwietnia żeby wziął do siebie jeszcze chociaż Uryge, Jarocha, Młyńskiego i Sapale
Nie wiem po co mu taki szrot, kiedy awansują do I Ligi. Za to nam w drugiej przydadzą się "doświadczeni ligowcy".
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 09.08.2024, 08:28
Revolver napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem po co mu taki szrot, kiedy awansują do I Ligi. Za to nam w drugiej przydadzą się "doświadczeni ligowcy".
Zupełnie po nic po prostu liczę że sentyment do Wisły jest u niego wciąż silny więc mógłby pomóc
Będzie miał pachołki do gier treningowych
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 08.08.2024, 22:02
I co z tego, ze Kwiecien ich wezmie jak do nas przyjda kolejni tacy sami?
Miec jedno drewno na srodku obrony i wziac drugie jeszcze gorsze to trzeba byc kretynem do kwadratu i udowodnic, ze kompletnie sie nie rozumie pilki noznej.
A jeszcze placic, za taka wtope to juz trzeba byc binarnym idiota
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 10.08.2024, 11:40
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
I co z tego, ze Kwiecien ich wezmie jak do nas przyjda kolejni tacy sami?
Miec jedno drewno na srodku obrony i wziac drugie jeszcze gorsze to trzeba byc kretynem do kwadratu i udowodnic, ze kompletnie sie nie rozumie pilki noznej.
A jeszcze placic, za taka wtope to juz trzeba byc binarnym idiota
Biedrzycki jest gorszy od Urygi? Nie wydaje mi się. I jeszcze jedna sprawa, nawet jeśli za wymienioną czwórkę leserów przyjdą słabsi, to jeżeli tylko będą pracować na treningach to szybko staną się od wymienionej grupki lepsi.

Jagul napisał(a):Wyświetl post
Czyli Biedrzycki popełnił błąd.
Błędów, nie popełnia tylko ten kto nic nie robi. Uryga od dawna próbuje stosować tą zasadę, dlatego co mniej rozgarnięci widzą błędy Biedrzyckiego, a stojącego jak widły w gnoju Urygi już nie dostrzegają. W tej konkretnej sytuacji błąd popełnił Broda, Biedrzycki wziął tylko przykład z kapitana.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 10.08.2024 o godz. 11:45.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 10.08.2024, 12:57
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Błędów, nie popełnia tylko ten kto nic nie robi. Uryga od dawna próbuje stosować tą zasadę, dlatego co mniej rozgarnięci widzą błędy Biedrzyckiego, a stojącego jak widły w gnoju Urygi już nie dostrzegają. W tej konkretnej sytuacji błąd popełnił Broda, Biedrzycki wziął tylko przykład z kapitana.
Uryga to parodysta. Nie trzeba o tym co wpis przypominać. Zajebał pierwszego gola co było tutaj pisane.
Dlatego błagam nie usprawiedliwiaj błędów jednego kloca błędami drugiego kloca.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów