|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy Franciszek Smuda wyciągnie Białą Gwiazdę z marazmu? | |||
| Tak |
|
398 | 51,42% |
| Nie |
|
376 | 48,58% |
| Głosujących: 774. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Trenerze Smuda, dzięki za trud, zrobileś dla nas tyle ile byleś w stanie zrobić. Dzięki za wytrwałość, za to że byleś z klubem w tym trudnym dla niego czasie. Że nie uciekłeś jak Probierz.
Co do obecnej chwili, Panie Gaszyński, ciężki orzech do zgryzienia przed Panem. Trzymam kciuki za dobry wybór. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
W zeszłym roku po 23 kolejkach bilans u siebie: 10-2-0. W tym sezonie 4-4-4
Ale moim zdaniem decyzja pochopna. Dwa ważne mecz tuż tuż, a tu zmiana sztabu. Rzadko takie zamieszanie przynosi dobry efekt. Było poczekać dwa tygodnie. Jeśli Smuda wypadłby słabo w meczach z L i C - wtedy decyzja o zwolnieniu byłaby bardziej oczywista i zrozumiała (także na zewnątrz). Gdyby zaś jakimś cudem wygrał, być może zespół dostałby kopa i wszystko potoczyłoby się zupełnie inaczej.
Ostatnio edytowane przez marcin_częstochowa : 09.03.2015 o godz. 14:51.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
No prosze a jednak, Smude pozegnalismy to po mału mozemy zegnac Stilicia. Jak teraz pilkarze nie zaczna grac to znaczy, ze obijali sie caly czas a to nie w trenerze był problem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Jesli by tak było to znaczy, że w d... mają kibiców i ten klub i sa zwykłymi sabotażystami, których nalezałoby dyscyplinarnie wyp... jak mawia Tomaszewski.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
No i znowu Cupiał wrzucił granat do własnego szamba
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego w polskich klubach sporządza się umowy z trenerami, że w przypadku ich zwolnienia trzeba będzie im wypłacić resztę wynagrodzenia
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Szczerze mówiąc zmiana Smudy nie wiele tu zmieni. Niestety mamy słabą kadrę , bo Boguski, Sarki czy Brożek w takiej formie cudów nie zdziałają. Na poprawę się nie zanosi i na grosza od B. C też raczej nie
![]()
WIERNY ZAWSZE WIŚLE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Online |
|
|
Po Zawiszy: "Zwolnić Smudę!"
Po zwolnieniu: "Od razu nie ma nikogo? Brak przygotowania! Żenada. Zarząd do zmiany" W dupach się chyba poprzewracało... Dajcie zarządowi czas, prawdopodobnie żaden z krytykujących nie ma wiedzy, co się dzieje w klubie, więc czekajcie cierpliwie. Wszelkie ocenianie w tym momencie jest. o kant dupy rozbić. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
To byla w tej chwili jedyna możliwa decyzja. Smuda się wypalil, pilkarze tez mieli juz na niego zapewne wyjebane.
Dzieki Franek za kilka fajnych chwil, zwłaszcza za jesien 2013. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Trenerze
dzięki za wszystko! ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Płakać nie będziemy. Ten człowiek po EURO2012 powinien zostać wyeliminowany z polskiej piłki nożnej. W zamian tego dostał angaż w jednym z najlepszych klubów w Polsce i pensję idącą w setki tysięcy złotych. Takie rzeczy tylko w Polsce możliwe. Takie rzeczy tylko w Wiśle.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ten dzień nigdy nie powinien się zdarzyć.
Nie powinien, bo Smuda nie miał prawa być zatrudniony w Wiśle w 2013 roku. To był ogromny błąd. Mimo wszystko dzięki za te parę dobrych chwil. Zdrowia życzę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
dziesięć znaków |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Bardzo slaby trener... Tak długo trzeba bylo czekac na ten dzien...
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja nie byłam zwolenniczką zwalniania Smudy i dalej twierdzę, że powinien zostać do końca sezonu. Ktokolwiek nie przyjdzie już teraz kijem Wisły (nomen omen) nie zawróci... A tak pewnie trzeba Franzowi zapłacić jeszcze odprawę, bo przecież jego prawnik nie pójdzie na rękę klubowi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
a mi Franca po ludzku szkoda. Nie było wyników a mimo to, decyzja o zwolnieniu nie spowodowała u mnie uśmiechu.
|
|
|
|
Member
Od: 08.2013
Offline |
|
|
Tragedia.
Tak to jest jak z g**a robi się wynik, a potem inni oczekują, że to tak zawsze będzie i jeszcze poprzeczkę będziemy podnosić bez inwestycji, wymiany kadry itp. Jak przyszedł Pan Robert Gaszyński to się cieszyłem. Naobiecywał, naopowiadał bajki a potem: - Kłótnia z kibicami - Brak obiecanego sponsora - Brak kasy na wzmocnienia - Brak wzmocnień w okresie przygotowań - Wzmocnienia na szybko w tym 2ch kontuzjowanych piłkarzy - Bajki o grach w pucharach - Wywalenie Smudy Dosyć ponury obraz zmian. Można Smudy nie lubić, ale w mojej opinii umiał on do większości trafić i wykrzesać z nich więcej niż potrafią stąd taki dobry wynik w zeszłym sezonie i na półmetku tego. Teraz napompowano balonik (transfery, sponsor, wzmocnienia), który pękł i w mojej opinii to główna przyczyna formy zespołu. Zamydlono oczy, a król nagi. Chciałbym aby było inaczej, ale dzisiaj 9 marca jestem w stanie postawić kasę na to, że do 8 się nie zakwalifikujemy czy na trenera dostaniemy Mourinho czy innego Urbana. I nie przez Smude, bo dzięki Smudzie mieliśmy szanse się jakoś w niej znaleść. Może to i jednak dobrze, bo jak to wszystko padnie a my będziemy walczyć o utrzymanie to ktoś postanowi sprzedać ten klub dla jego dobra. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Dodać można,że jeszcze sporo wody w Wiśle upłynie nim w Polsce zrozumie wreszcie przeciętny kibic,właściciel itp,że trener potrzebuje czas i materiał do obróbki. Życzę sobie od dekady:Cupiale odejdź w pierony! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
ojojoj.. Twój Franek nie rozwiazal umowy za porozumieniem stron i Wisla bedzie mu musiala placic pensje za pierdy w fotel. Ma w dupie Ciebie, mnie i Wisłę, ktora boryka sie z problemami finansowymi. Pozbyc sie go i tak trzeba bylo bo byl jak wrzod na zdrowym organizmie czlowieka i coraz bardziej psul atmosfere w klubie i druzynie. "Chce pomoc temu klubowi" - Franciszek Smuda. ![]()
Ostatnio edytowane przez aNouc : 10.03.2015 o godz. 13:35.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Gdyby nie fakt, że Smuda zapieprzyl wieloma wypowiedziami na temat zawodników, jawnie plujac im w twarz, to przypuszczam, że dopiero po ewentualnej porazce w Derbach by go zwolnili. Inną sprawą jest, ze u starego dobrego Cupiala wyleciałby z hukiem po 0-5 na Łazienkowskiej.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Po udanej jesieni 2013 Smuda miał u wielu ogromny kredyt zaufania. W tym u mnie. Jednak tej wiosny i w końcówce jesieni pogrążył się wieloma rzeczami. Wyniki wynikami, ale sam sobie kopał od jakiegoś czasu grób.
Pierwszy z brzegu przykład. Tak długo bał się postawić na Piotrka Żemło, że teraz (ktoś) musi na niego postawić, pierwszy raz od początku w meczu z Legią. Długo wierzyłem w bajki Smudy, że w Wiśle nie ma utalentowanej młodzieży i faktycznie nie ma na kogo postawić. Może dlatego, łączenie z Wisłą Jana Urbana wcale mnie nie niepokoi. Jako jeden z niewielu polskich trenerów nie boi się stawiać na modych.Na nikogo lepszego nas nie stać, a musimy mieć trenera - strażaka który z miejsca wkomponuje się w nasze realia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
No to zarabiał u nas o 5 tys. więcej czyli 65 tys. zł/m. Nieźle nas kosztował.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Wywiad Białońskiego z Dyzmą w Interii to szczyty autopropagandy w wykonaniu Dyzmy.
A już twierdzenie, że Cupiał zwalnia Dyzmę, bo ten nie dał rady z awansem do LM w tym roku to chyba jakiś ktoś mocno napruty ziołami mógł wymyślić. Idź już Dyzma i mam nadzieję, że więcej o Tobie nie będzie słychać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Może następca będzie gorszy? Może spotkają nas jeszcze inne nieszczęścia? Ale z okazji wywalenia Smudy otwarłem browca po przyjściu z pracy
![]() Ja tam za "sparciałym" Frankiem "0-5 Legia" - płakał nie będę. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
No to teraz Urban albo Kasperczak
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2014
Offline |
|
|
Ciągle czytam o tych cudach smudy, bo awansowaliśmy do pierwszej 8. Przed dyzma skład był lepszy? Przecież prze dyzma tez byliśmy w 8. Gdzie te czary, cuda? Ludzie obudzcie się. On nie osiągnął kompletnie nic. A na obecne warunki 65 tys. za takie cos? No sory ale to chyba jakies nieporozumienie.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|