The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Franciszek Smuda wyciągnie Białą Gwiazdę z marazmu?
Tak 398 51,42%
Nie 376 48,58%
Głosujących: 774. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.03.2015, 14:36
Trenerze Smuda, dzięki za trud, zrobileś dla nas tyle ile byleś w stanie zrobić. Dzięki za wytrwałość, za to że byleś z klubem w tym trudnym dla niego czasie. Że nie uciekłeś jak Probierz.

Co do obecnej chwili, Panie Gaszyński, ciężki orzech do zgryzienia przed Panem. Trzymam kciuki za dobry wybór.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
marcin_częstochowa
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 09.03.2015, 14:47
W zeszłym roku po 23 kolejkach bilans u siebie: 10-2-0. W tym sezonie 4-4-4

Ale moim zdaniem decyzja pochopna.
Dwa ważne mecz tuż tuż, a tu zmiana sztabu. Rzadko takie zamieszanie przynosi dobry efekt.
Było poczekać dwa tygodnie. Jeśli Smuda wypadłby słabo w meczach z L i C - wtedy decyzja o zwolnieniu byłaby bardziej oczywista i zrozumiała (także na zewnątrz).
Gdyby zaś jakimś cudem wygrał, być może zespół dostałby kopa i wszystko potoczyłoby się zupełnie inaczej.
Ostatnio edytowane przez marcin_częstochowa : 09.03.2015 o godz. 14:51.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 09.03.2015, 14:49
No prosze a jednak, Smude pozegnalismy to po mału mozemy zegnac Stilicia. Jak teraz pilkarze nie zaczna grac to znaczy, ze obijali sie caly czas a to nie w trenerze był problem.
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 09.03.2015, 15:42
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
No prosze a jednak, Smude pozegnalismy to po mału mozemy zegnac Stilicia. Jak teraz pilkarze nie zaczna grac to znaczy, ze obijali sie caly czas a to nie w trenerze był problem.
Jesli by tak było to znaczy, że w d... mają kibiców i ten klub i sa zwykłymi sabotażystami, których nalezałoby dyscyplinarnie wyp... jak mawia Tomaszewski.
Odpowiedz cytując
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 09.03.2015, 15:19
No i znowu Cupiał wrzucił granat do własnego szamba
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 09.03.2015, 16:37
Może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego w polskich klubach sporządza się umowy z trenerami, że w przypadku ich zwolnienia trzeba będzie im wypłacić resztę wynagrodzenia Nie można sporządzić innej umowy? W normalnej robocie, jak szef jest z ciebie niezadowolony to do widzenia i krzyż na drogę.
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 09.03.2015, 18:00
Zwitter napisał(a):Wyświetl post
Może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego w polskich klubach sporządza się umowy z trenerami, że w przypadku ich zwolnienia trzeba będzie im wypłacić resztę wynagrodzenia Nie można sporządzić innej umowy? W normalnej robocie, jak szef jest z ciebie niezadowolony to do widzenia i krzyż na drogę.
Ja też tego naprawdę nie rozumiem. No bo nikt chyba nie będzie próbowal mi wmówić, że Smuda podpisując tą umowę w 2013r. nie podpisałby jej bez tej klauzuli. Przecież on by wtedy wszystko wziął
Odpowiedz cytując
SĘDZIA ZGRED
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 09.03.2015, 17:24
Szczerze mówiąc zmiana Smudy nie wiele tu zmieni. Niestety mamy słabą kadrę , bo Boguski, Sarki czy Brożek w takiej formie cudów nie zdziałają. Na poprawę się nie zanosi i na grosza od B. C też raczej nie
WIERNY ZAWSZE WIŚLE
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 09.03.2015, 17:30
Po Zawiszy: "Zwolnić Smudę!"
Po zwolnieniu: "Od razu nie ma nikogo? Brak przygotowania! Żenada. Zarząd do zmiany"

W dupach się chyba poprzewracało...

Dajcie zarządowi czas, prawdopodobnie żaden z krytykujących nie ma wiedzy, co się dzieje w klubie, więc czekajcie cierpliwie. Wszelkie ocenianie w tym momencie jest. o kant dupy rozbić.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 09.03.2015, 17:34
To byla w tej chwili jedyna możliwa decyzja. Smuda się wypalil, pilkarze tez mieli juz na niego zapewne wyjebane.
Dzieki Franek za kilka fajnych chwil, zwłaszcza za jesien 2013.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 09.03.2015, 17:41
Trenerze

dzięki za wszystko!
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
qqq_b
Banita

Od: 07.2011

Stary 09.03.2015, 17:47
Płakać nie będziemy. Ten człowiek po EURO2012 powinien zostać wyeliminowany z polskiej piłki nożnej. W zamian tego dostał angaż w jednym z najlepszych klubów w Polsce i pensję idącą w setki tysięcy złotych. Takie rzeczy tylko w Polsce możliwe. Takie rzeczy tylko w Wiśle.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 09.03.2015, 17:50
http://www.futbol.pl/news/bedzie-wie...a-na-odpowiedz
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Stary 09.03.2015, 17:55
Ten dzień nigdy nie powinien się zdarzyć.

Nie powinien, bo Smuda nie miał prawa być zatrudniony w Wiśle w 2013 roku.
To był ogromny błąd.

Mimo wszystko dzięki za te parę dobrych chwil. Zdrowia życzę.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 09.03.2015, 17:59
Elefant napisał(a):Wyświetl post
Ten dzień nigdy nie powinien się zdarzyć.

Nie powinien, bo Smuda nie miał prawa być zatrudniony w Wiśle w 2013 roku.
To był ogromny błąd.
+1

dziesięć znaków
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Glazik
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 09.03.2015, 18:10
Bardzo slaby trener... Tak długo trzeba bylo czekac na ten dzien...
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Stary 09.03.2015, 18:50
Ja nie byłam zwolenniczką zwalniania Smudy i dalej twierdzę, że powinien zostać do końca sezonu. Ktokolwiek nie przyjdzie już teraz kijem Wisły (nomen omen) nie zawróci... A tak pewnie trzeba Franzowi zapłacić jeszcze odprawę, bo przecież jego prawnik nie pójdzie na rękę klubowi.
Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 09.03.2015, 18:50
a mi Franca po ludzku szkoda. Nie było wyników a mimo to, decyzja o zwolnieniu nie spowodowała u mnie uśmiechu.
Odpowiedz cytując
dominatorbj
Member

Od: 08.2013

Stary 09.03.2015, 19:29
Tragedia.
Tak to jest jak z g**a robi się wynik, a potem inni oczekują, że to tak zawsze będzie i jeszcze poprzeczkę będziemy podnosić bez inwestycji, wymiany kadry itp.

Jak przyszedł Pan Robert Gaszyński to się cieszyłem. Naobiecywał, naopowiadał bajki a potem:
- Kłótnia z kibicami
- Brak obiecanego sponsora
- Brak kasy na wzmocnienia
- Brak wzmocnień w okresie przygotowań
- Wzmocnienia na szybko w tym 2ch kontuzjowanych piłkarzy
- Bajki o grach w pucharach
- Wywalenie Smudy

Dosyć ponury obraz zmian.

Można Smudy nie lubić, ale w mojej opinii umiał on do większości trafić i wykrzesać z nich więcej niż potrafią stąd taki dobry wynik w zeszłym sezonie i na półmetku tego.
Teraz napompowano balonik (transfery, sponsor, wzmocnienia), który pękł i w mojej opinii to główna przyczyna formy zespołu. Zamydlono oczy, a król nagi.

Chciałbym aby było inaczej, ale dzisiaj 9 marca jestem w stanie postawić kasę na to, że do 8 się nie zakwalifikujemy czy na trenera dostaniemy Mourinho czy innego Urbana.

I nie przez Smude, bo dzięki Smudzie mieliśmy szanse się jakoś w niej znaleść.

Może to i jednak dobrze, bo jak to wszystko padnie a my będziemy walczyć o utrzymanie to ktoś postanowi sprzedać ten klub dla jego dobra.
Odpowiedz cytując
Babba
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 09.03.2015, 22:46
dominatorbj napisał(a):Wyświetl post
Tragedia.
Tak to jest jak z g**a robi się wynik, a potem inni oczekują, że to tak zawsze będzie i jeszcze poprzeczkę będziemy podnosić bez inwestycji, wymiany kadry itp.
Amen

Dodać można,że jeszcze sporo wody w Wiśle upłynie nim w Polsce zrozumie wreszcie przeciętny kibic,właściciel itp,że trener potrzebuje czas i materiał do obróbki.
Życzę sobie od dekady:Cupiale odejdź w pierony!
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 10.03.2015, 13:31
szczepans21 napisał(a):Wyświetl post
a mi Franca po ludzku szkoda. Nie było wyników a mimo to, decyzja o zwolnieniu nie spowodowała u mnie uśmiechu.

ojojoj.. Twój Franek nie rozwiazal umowy za porozumieniem stron i Wisla bedzie mu musiala placic pensje za pierdy w fotel.
Ma w dupie Ciebie, mnie i Wisłę, ktora boryka sie z problemami finansowymi. Pozbyc sie go i tak trzeba bylo bo byl jak wrzod na zdrowym organizmie czlowieka i coraz bardziej psul atmosfere w klubie i druzynie.
"Chce pomoc temu klubowi" - Franciszek Smuda.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 10.03.2015 o godz. 13:35.
Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 10.03.2015, 13:49
aNouc napisał(a):Wyświetl post
ojojoj.. Twój Franek nie rozwiazal umowy za porozumieniem stron i Wisla bedzie mu musiala placic pensje za pierdy w fotel.
Ma w dupie Ciebie, mnie i Wisłę, ktora boryka sie z problemami finansowymi. Pozbyc sie go i tak trzeba bylo bo byl jak wrzod na zdrowym organizmie czlowieka i coraz bardziej psul atmosfere w klubie i druzynie.
"Chce pomoc temu klubowi" - Franciszek Smuda.
Trochę nie fair jest takie stawianie sprawy. Na pewno każdy z tego forum nie zrezygnowałby z pensji od Wisły, szczególnie tak wysokiej. Każdy z nas byłby w....iony za wywalenie z pracy i każdy nie byłby zdolny do rezygnacji z 65 tys. zł. Także mówienie, że Franz jest zły, bo kłamał, nie chce pomóc klubowi rezygnując z wynagrodzenia jest śmieszne. Podobnie jest ze stawianiem sprawy przez Gaszyńskiego, który mówi że ruch należy do trenera odnośnie rozwiązania za porozumieniem stron. Wywołał tym kolejne napięcia na linii Smuda - kibice, kolejne po "chłamie", a nie grze. Smuda nie może mówić, że ma piłkarzy za 5 zł, a Gaszyński może mówić o chłamie nie grze?
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 09.03.2015, 18:54
Gdyby nie fakt, że Smuda zapieprzyl wieloma wypowiedziami na temat zawodników, jawnie plujac im w twarz, to przypuszczam, że dopiero po ewentualnej porazce w Derbach by go zwolnili. Inną sprawą jest, ze u starego dobrego Cupiala wyleciałby z hukiem po 0-5 na Łazienkowskiej.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 09.03.2015, 18:54
Po udanej jesieni 2013 Smuda miał u wielu ogromny kredyt zaufania. W tym u mnie. Jednak tej wiosny i w końcówce jesieni pogrążył się wieloma rzeczami. Wyniki wynikami, ale sam sobie kopał od jakiegoś czasu grób.

Pierwszy z brzegu przykład. Tak długo bał się postawić na Piotrka Żemło, że teraz (ktoś) musi na niego postawić, pierwszy raz od początku w meczu z Legią. Długo wierzyłem w bajki Smudy, że w Wiśle nie ma utalentowanej młodzieży i faktycznie nie ma na kogo postawić. Może dlatego, łączenie z Wisłą Jana Urbana wcale mnie nie niepokoi. Jako jeden z niewielu polskich trenerów nie boi się stawiać na modych.Na nikogo lepszego nas nie stać, a musimy mieć trenera - strażaka który z miejsca wkomponuje się w nasze realia.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 09.03.2015, 19:01
http://sport.interia.pl/klub-wisla-k...-m,nId,1694115
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 09.03.2015, 19:15
No to zarabiał u nas o 5 tys. więcej czyli 65 tys. zł/m. Nieźle nas kosztował.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 09.03.2015, 20:34
Wywiad Białońskiego z Dyzmą w Interii to szczyty autopropagandy w wykonaniu Dyzmy.

A już twierdzenie, że Cupiał zwalnia Dyzmę, bo ten nie dał rady z awansem do LM w tym roku to chyba jakiś ktoś mocno napruty ziołami mógł wymyślić.

Idź już Dyzma i mam nadzieję, że więcej o Tobie nie będzie słychać.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 09.03.2015, 20:36
Może następca będzie gorszy? Może spotkają nas jeszcze inne nieszczęścia? Ale z okazji wywalenia Smudy otwarłem browca po przyjściu z pracy

Ja tam za "sparciałym" Frankiem "0-5 Legia" - płakał nie będę.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 09.03.2015, 21:26
No to teraz Urban albo Kasperczak Z deszczu pod rynnę
Odpowiedz cytując
TS&ZKS
Senior Member

Od: 10.2014

Stary 09.03.2015, 21:41
Ciągle czytam o tych cudach smudy, bo awansowaliśmy do pierwszej 8. Przed dyzma skład był lepszy? Przecież prze dyzma tez byliśmy w 8. Gdzie te czary, cuda? Ludzie obudzcie się. On nie osiągnął kompletnie nic. A na obecne warunki 65 tys. za takie cos? No sory ale to chyba jakies nieporozumienie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów