The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
bomber85
Member

Od: 09.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.10.2010, 22:35
Nie mówmy że cała wisła jest słaba. Gdyby wisła dzisiaj wygrała w takim samym stylu jak przegrała większosc piałaby z zachwytu. Wiadomo maskant musiał wybrać jednego bramkarza żeby ten czuł sie pewien itd. Maaskant w zimie sciagnie jakiegos bramkarza jestem pewien. Bardzo jestem zadowolony z powrotu garguły, w następnym meczu licze ze da koncert. Kilka razy wisła zagrała pieknie z klepki i pieknie wjechała w zabrzan jak w masło, trzeba powiedzieć jest lepiej niz to co pokazaliprzez ostatnie dwa spotkania. Brakuje kogos na miejsce Boukhariego. Co do Małeckiego, kiedy on sie kur*a nauczy grać lewą noga, jest zawodowym piłkarzem!! Mam szacunek do brozka, chce grać dla wisły, od x-lat jest z krakowem zwiazany, ale po raz kolejny mowie ze nie jest rasowym napastnikiem, on nie porwie drużyny do ataku. Gosc dostaje pile i strzela, do zurawskiego z wisly kasperczaka brozkowi brakuje lata swietlne. Co do obrony jest lepiej, to co dzisiaj zdarza się najlepszym zestawieniom obrony na swiecie. Nie winie brozka za stracona bramke, ale paljic swietnie sie spisywał na lewej obronie.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 17.10.2010, 22:36
Braki widać w obronie, strzelić nam może każdy. Mamy tak nie zgrfaną obronę że to jest dramat. Ten gol padł po błędzie Pawełka, ale nie powinni dopuścić do tego Pietia z Binozą. Bunoza biegł bardziej na alibi niż z tą akcją i Piotrek za późno odskoczył do Kwieka.

Ibutti dwa tygodnie temu tłumaczył mi że to nie wina Pawełka gol dla Bełchatowa bo poszedł po długim rogu.

Krótki jest świętością bramkarza. A on w jakimś paralitycznym ruchu próbuje bronić. Jest z nami do stycznia i dzięki bogu, a jego płacze w gazetach że podpisze za granicą bo ma oferty i w pewnym stopniu szantaż na Wiśle, odbieram jak niesmaczny żart, tak nie smaczny jak to że jest bramkarzem.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 17.10.2010, 22:42
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Braki widać w obronie, strzelić nam może każdy. Mamy tak nie zgrfaną obronę że to jest dramat. Ten gol padł po błędzie Pawełka, ale nie powinni dopuścić do tego Pietia z Binozą. Bunoza biegł bardziej na alibi niż z tą akcją i Piotrek za późno odskoczył do Kwieka.
MatMario - ale nawet jak będziemy tracić po bramce na jeden mecz, to i tak nie powinno być problemu, my musimy zacząć strzelać bramki, a strata jednego gola w spotkaniu to dla mnie nie problem. Gorzej jest z atakiem, bo po 9 meczach ligowych strzeliliśmy o zgrozo! średnio mniej niż 1 bramkę na mecz. To nie jest normalne.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 17.10.2010, 22:53
MatMario napisał(a):Wyświetl post
.

Krótki jest świętością bramkarza.
Czyli co, gdyby bronił krótkiego a dostał po długim to by był rozgrzeszony?
Po pierwsze to był strzał z dosyć bliskiej odległości i ciężko winić bramkarza który nie ma czasu na przygotowanie się i szybką reakcje.Akurat tą bramkę to można zapisać Bunozie który zupełnie zgubił krycie a Kwiek w tej akcji to był jego człowiek, co widać zresztą, no i Piotrek też się nie popisał, bo powinien ostrzej reagować.

Ja w ogóle mam odwrotny pogląd jak większość i twierdze że dziś obrona zagrała bardzo przyzwoicie.Tak samo bardzo przyzwoicie zagrała pomoc, ale tylko jeśli chodzi o pressing i odbiór piłki.
Z kreowaniem to było tak jak wolfy pisał.Dokąd był luz to nawet szło a odkąd zaczynały się zasieki to w ogóle nie szło.

bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Brakuje jedynie egzekutorów.
A ja z tym się nie zgodzę bo nie ma czego wykańczać.Gdyby środkowi, boczni pomocnicy stwarzali okazje a problemem była by ta kropka nad i to ok ale u nas od dawna , problemem jest stworzenie jakiejkolwiek okazji.Mamy takich zawodników że w całej tej układance, pt jak sforsować obronę przy ataku pozycyjnym - zawsze ktoś coś s.......i.Nie ma akcji która od początku do końca by była udana
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 17.10.2010 o godz. 23:01.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 17.10.2010, 22:57
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Czyli co, gdyby bronił krótkiego a dostał po długim to by był rozgrzeszony?
Po pierwsze to był strzał z dosyć bliskiej odległości i ciężko winić bramkarza który nie ma czasu na przygotowanie się i szybką reakcje.Akurat tą bramkę to można zapisać Bunozie który zupełnie zgubił krycie a Kwiek w tej akcji to był jego człowiek, co widać zresztą, no i Piotrek też się nie popisał, bo powinien ostrzej reagować.

Ja w ogóle mam odwrotny pogląd jak większość i twierdze że dziś obrona zagrała bardzo przyzwoicie.Tak samo bardzo przyzwoicie zagrała pomoc, ale tylko jeśli chodzi o pressing i odbiór piłki.
Z kreowaniem to było tak jak wolfy pisał.Dokąd był luz to nawet szło a odkąd zaczynały się zasieki to w ogóle nie szło.
Cud! Zgadzamy się, w czymś Hehe

Jedna malutka różnica - Bunoza powinien trzymać Zahorskiego, a nie Kwieka. A Kwieka Brożek. Wszystko sie poprzestawiało, Kwiekowi zeszło i mamy co mamy.

Pawełek spodziewał się górnej piłki, więc skoczył do niej tak żeby sobą zasłonić jak najwięcej bramki. Niestety Kwiekowi zeszło... (szkoda, że jak grał w Wiśle, to mu schodziło w drugą stronę...)
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
ooona
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 17.10.2010, 22:49
Witam wszystkich po 3-miesięcznym banie (dostałam za : "100% wpisów o beznadziei w Wisełce", faktycznie się myliłam hihih, ban skończył się w sierpniu, ale jakoś brak było chęci do pisania tutaj), Po powrocie z Zabrza napiszę tylko, że postępów nie widać, gramy z meczu na mecz niestety coraz gorzej, jedyny plus to Guła!
Jeśli tak dalej iść będzie walczymy na wiosnę o miejsca 12-14, czyli prawie o byt ligowy. Zgroza.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 17.10.2010, 22:50
Wolfy nie zgadzam się z Tobą. Mieliśmy miażdżącą przewagę w posiadaniu piłki. Ponad 60 %(czy coś w tych okolicach). To oznacza, że brakuje nam jedynie kogoś z przodu, a nie kogoś z tyłu, bo potrafimy już przyzwoicie organizować się w grze. Piłkarze się wracają, jest mniejszy dystans między obrońcami i pomocnikami, więc jest nadzieja, że będzie coraz lepiej. Brakuje jedynie egzekutorów. Dlatego dla takiego Pawła Brożka przydałby się jakiś poważny rywal, bo Anders Rios jest dla mnie lepszy jako prawy pomocnik, na pozycji Małeckiego, a nie jako wysunięty napastnik. Dla mnie ważniejsze jest dłuższe utrzymywanie się przy piłce, bo tak jak ty myślisz, to moglibyśmy się oszukiwać wieki. Robić cattenaccio przez cały mecz, by nagle wykorzystać jedną kontrę i strzelić bramkę. To ja tak nie chcę. Wolę, by drużyna grała dłużej w posiadaniu piłki i szybciej wymieniała podania. To w końcu musi zaprocentować.
Odpowiedz cytując
Bnn
Member

Od: 03.2003

Stary 17.10.2010, 22:57
przez pierwsze 15 minut mieliśmy chyba z 7-8 całkiem niezłych, jak na polskie warunki, wrzutek. Czemu do jasnej cholery NIKT nie skacze do tych piłek? Obrońcy tak jak ze Śląska ostatnio zupełnie nieatakowani wybijali, a Brożek nawet nie próbował postraszyć że atakuje...
There is only one Dennis Bergkamp
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 17.10.2010, 23:00
Powinien mieć zabezpieczony krótki, w takich sytuacjach strzał po długim ogranicza a przynjamniej powinnien utrudniać obrońca presją i pójściem na wślizgu.

Mniejsza z tym. 4 i pół roku dawałem mu kredyt zaufania, tłumaczyłem różne dziwne rzeczy ale kończę pisać na jego temat bo nie jest wart moich nerwów.

Ogólnie można sobie wszystko wytłumaczyć, powiedzieć a gdyby zrobił tak to by było dobrze? No jasne że było by inaczej. On jest naszym cabajem. I tak jak dziś powiedział jeden z komentatorów meczu Ruchu. Takie rzeczy przytrafiają się bramkarzom, tylko dlaczego wszystkie one przytrafiają się też cabajowi?
Ostatnio edytowane przez MatMario : 17.10.2010 o godz. 23:03.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 17.10.2010, 23:06
Bardzo, bardzo negatywnie zagrali bracia Brożkowie. Paweł jak zawsze - malutko waleczności. Ja nie wiem na co ten facet liczy. Ciągle gdy leci długa piłka nie walczy o nią , a się chowa myśląc, że obrońca nie trafi w piłę? Piotrek Brożek zagrał masakrycznie słabo. Nie potrafi piłki podać, przyjąć totalne zero.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 17.10.2010, 23:21
Jedyny plus ze Garguła wytrzymuje 90 minut i jest w stanie poslac pare pilek do przodu i rozegrac akcje co jest malym swiatelkiem w tunelu.
Malym bo i tak nikt tego podania nie wykorzysta ,bo Brozek nie potafi przyjac pilki a potem jedyne co mu wychodzi to bluzgi na kolegów.Irytuje mnie coraz bardziej,

Dzis bylo troche lepiej w srodku gdzie pilka fajnie chodzila ale to i tak o kant dupy rozbic bo pozytku nie ma ,a punktow malutko.
Z taka grą ,nieskutecznoscią to krucho to widze srodek tabeli to max .

Gornik byl dzis tak slaby ze niewiem czy to byl poziom I ligi a i tak my tam wtoplismy.Niewiem jakim cudem ale jednak to sie stalo.Maaskant robi mi sie na kolejnego po Liczce i Engelu bajkopoisarzem.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 17.10.2010, 23:23

Jak ściągnąć pliki: Zjeżdżamy na dół strony. Po prawej klikamy "Pobieranie plików" następnie przepisujemy kod. Czekamy parę sekund, i klikamy na Wolne pobieranie. Które nie jest takie wolne
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
wwf
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 17.10.2010, 23:31
Najlepiej ten mecz podsumowali w Kronice. Wisła szuka trenerów z zagranicy , sciąga jakiegoś Holendra a ogrywa ją Nawałka który był na wyciągnięcie ręki.

Wisła ściąga zawodników z całego świata równocześnie pozbywając się zawodników którzy byli na Wisłę za słabi a dziś oni strzelają Wisle bramki i w ostatecznym rachunku pokazują że Wisła ściąga beznadziejnych graczy z zagranicy.

Czy ktoś z naszego klubu wie kto gra w takim Hutniku Kraków i kto się tam wybija. Może lepiej było by porozmawiać z takim Przytułą w przerwie meczu w Zabrzu zamiast sciągać kolejnego słabiaka z zagranicy.

Jak tak oglądam teraz jak gramy to mi się przypomina że tak samo było za Petrescu. Też grliśmy z taką niemocą. Dosłownie jak by ci zawodnicy nie wiedzieli jak się mają zachowywać na tym boisku.
Ostatnio edytowane przez wwf : 17.10.2010 o godz. 23:49.
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 18.10.2010, 00:18
wwf napisał(a):Wyświetl post
Jak tak oglądam teraz jak gramy to mi się przypomina że tak samo było za Petrescu. Też grliśmy z taką niemocą. Dosłownie jak by ci zawodnicy nie wiedzieli jak się mają zachowywać na tym boisku.
Grał w juniorach Hutnika jeden utalentowany zawodnik - Marcin Byszewski. Przeszedł w tym okienku transferowymdo Lecha Poznań... niestety u nas nawet do Młodej Ekstraklasie zamiast rokujących młodych graczy, biorą zawodników niechcianych nigdzie indziej typu Jacek Pawłowski, który w Młodej Polonii miał gorszy dorobek strzelecki niż Maciej Batko.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 18.10.2010, 01:41

Jak tak oglądam teraz jak gramy to mi się przypomina że tak samo było za Petrescu. Też grliśmy z taką niemocą.
Za Petrescu z tego co pamiętam to na 10 ligowych meczów u siebie , zremisowaliśmy 1...jaki był wynik pozostałych to do sprawdzenia
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
OPTIMUS_(konto_usunięte)
Banita

Od: 09.2007

Stary 17.10.2010, 23:55
Ojjjj przydał by się spadek co jest nierealne no ale wyszło by to na dobre. Gwiazdorzy by wylecieli może w końcu ktoś by pojął że trzeba zacząć wszystko od nowa . począwszy od szkolenia młodzieży po gryzienie trawy , dobrych transferach i całej reszcie. Najlepiej zostawcie Wisłę bo nie zdobędziemy mistrza... śmiech ogarnia myślę ze nie tylko mnie jak to nagle następuje wysyp debili płaczków i innych heretyków.
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 18.10.2010, 09:50
Najlepiej ten mecz podsumowali w Kronice. Wisła szuka trenerów z zagranicy , sciąga jakiegoś Holendra a ogrywa ją Nawałka który był na wyciągnięcie ręki.
Nawałka już kiedyś był trenerem w Wiśle i nie szło mu za dobrze, ponadto nie był na wyciągnięcie ręki tylko był do wyciągnięcia z GKS Katowice (inna sprawa że w momencie zwolnienia Kasperczaka był już w Górniku od poł rundy i świerzo po awansie do E-klasy z tym klubem).

Wisła ściąga zawodników z całego świata równocześnie pozbywając się zawodników którzy byli na Wisłę za słabi a dziś oni strzelają Wisle bramki i w ostatecznym rachunku pokazują że Wisła ściąga beznadziejnych graczy z zagranicy.
W okresie w którym byli faktycznie nie mieli szans na przebicie się do składu więc nie można tego rozpatrywać w takich kategoriach. Dzisiaj Wisła jest słabsza więc i inaczej to wygląda na tle tych zawodników.

Nie wiedzą bo są słabi pod względem pojmowania taktyki.

Co do samego meczu. Miałem obawy, że po tych cięższych treningach Nasi piłkarze będą mieli cięzkie nogi. Rzeczywistość okazała się nie taka straszna i według mnie teraz widać jak na dłoni że przygotowania były całkowicie skopane. Co do taktyki, zmieniono środek i podobało mi się to, że Garguła (bardzo poprawny występ) i Boukhari dużo sie cofali po piłke, wymieniali się pozycjami. Niestety to wszystko załamywało sie na 30 metrze przed bramka Górnika. Na dzisiaj widać, że poza obrona brakuje Nam kogoś kto będzie z Brożkiem z przodu grał albo go nawet zastąpi. Nie mamy kim ukłuć, Małecki walczy ale On nie umie dośrodkować piłki, Paljić nawet nawet, Sobol za dużo przestojów w grze. Za to jeśli chodzi o obrone to wydaje mi się że było już o niebo lepiej. Mnie osobiście podoba się Branco (może się nie znam), Cleber tym razem bez większych wtop (oczywiście poza bramka), Bunoza również jakiś taki pewniejszy mi się wydawał niż wcześniej, Pietia też w miare poprawnie (Zahora cięzko było mu przepchnąć). Co do Pawełka, obronił co miał obronić a przy bramce wydaje mi się że tu raczej małe szanse miał, sam Kwiek powiedział że piłka mu zeszła i widać było na powtórkach że chciał uderzać raczej bardziej ku środkowi i tak też Pawełek się ustawiał i potem nie mógł już tego obronić.

Najbliższe mecze bedą bardzo ciężkie dla Nas, ale już nie jesteśmy żelaznym faworytem, balon nie będzie już tak dmuchany i to może będzie dla Nas dobre. Do zimy jak będziemy w pierwszej 10 to będzie dobrze, a zima pokaże czy cos się zmieni w zespole czy nie.
Odpowiedz cytując
farben
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 18.10.2010, 10:06
Łukasz Garguła: Machina Wisły Kraków ruszy

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...uszy,id,t.html

Oby.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 18.10.2010, 11:03
Na plus:
Pawełek, Garguła

Na minus:
Bukhari (kondycja) po 70 minutach dętka
Piotrek Brożek - lubie gośćia ale to co wczoraj zagrał to żenada .... Przy bramce też troszkę zawinił ... widział że ma dwóch gości ... więc nawet kosztem faulu nie powinien dać przyjąc piłki gościowi ...
Paweł Brożek - naprawdę nie potrafi od czasu do czasu uciec obrońcy
Branco ... pilnował defensywy i tam był dobry ... ale .. Wisła ma wygrywać .. boczni obrońcy powinni się włączać

Szara przeciętność:
Cała reszta ....

Maskant : masz coraz mniej meczy aby udowodnić że nie jestes pomyłką.

Pisałem przed meczem: należy zacząć budowanie nowej Wisły wprowadzając młodych ... trener się boi .... w zaistniałej sytuacji ryzyko nie jest wielkie. Rado, Cikos, Wilk i paru z młodej Wisły powinni zacząć grać, kosztem starych wyjadaczy ...
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 18.10.2010, 11:32
Tenzen napisał(a):Wyświetl post
Branco? Czy on przechodził w ogóle na połowę przeciwnika?
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Branco ... pilnował defensywy i tam był dobry ... ale .. Wisła ma wygrywać .. boczni obrońcy powinni się włączać.
Eee albo mi sie wydaje albo czesciej go widywalem na polowie Gornika niz Pietie. Wedlug mnie dobrze zagral na obronie i czasami ladnie sie podlaczyl pod atak. Nie mowie ze nie powinien wiecej razy ale nie bylo zle.

Grantar napisał(a):Wyświetl post
Maskant : masz coraz mniej meczy aby udowodnić że nie jestes pomyłką.
To znaczy ile konkretnie tych meczy mu zostalo Trener pomylka czy raczej Prezes ktory namawia trenera na przyjscie do zespolu zamazujac stan faktyczny kadry i przygotowanie zespolu?

Ja wcale nie chce sie czepiac i nikogo nie mam zamiaru urazic. Uwazam ze do zimy to mozna sobie pisac co sie chce bo i tak na ten czas nic sie nie zmieni (poza motoryka i byc moze taktyka). Ktos tu na forum juz pisal ile czasu budowal Jage trener Probierz i jakim kosztem sie to dzialo. Niech mnie ktos poprawi ale chyba dwa lata temu Jaga sie jeszcze bronila przed spadkiem (nie mowie o sezonie kiedy startowali na minusie). My obecnie tez raczej bedziemy budowac zespol od nowa niz przebudowywac wiec trzeba czasu. Lige spokojnie sprobowac dograc a skupic sie trzeba na PP bo to moze byc jedyna droga do pucharow.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 18.10.2010, 12:06
kolarz90 napisał(a):Wyświetl post
Branco zagrał dobrze? Stał jak tyczka na połowie boiska i każda piłka która do niego szła to JEP do przodu dzide do Brożka. Żadnego rozegrania, żadnego podania po ziemi tylko balony byle jak najdalej. Moim zdaniem lepszy był Cikos. Wychodził do gry, na obieg, biegał od pola karnego do pola karnego. Fakt ze popełniał błędy, ale jest jeszcze młodym piłkarzem i moze się jeszcze sporo nauczyć
Mam takie samo spostrzezenie. Niestety gracze sprowadzeni po znajomosci z trenerem byli najslabsi na boisku - trudno o dobra atmosfere w zespole w takiej sytuacji.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 18.10.2010, 18:12
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Mam takie samo spostrzezenie. Niestety gracze sprowadzeni po znajomosci z trenerem byli najslabsi na boisku - trudno o dobra atmosfere w zespole w takiej sytuacji.
Są lepsi od tych sprowadzonych przez Basałaja z pomocą Klejdinsta i Kapki. To nie znaczy, ze są dobrzy - są po prostu lepsi od sprowadzonych w tym okienku paralityków w rodzaju Cikosa. Że tak zapytam - a czegoś ty się spodziewał po graczu z kartą na ręku? Albo - po gościu co to od jakichś dwóch lat praktycznie nie gra w piłkę?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 18.10.2010, 15:14
Powiedziec wam cos ? Klepie sie ciagle ze polski pilkarzyna jest przeplacany i wiecej kosztuje niz tej samej klasy pilkarz zza granicy. ok, ale patrzac na nasza konkretna sytuacje, to pilkarz zagraniczny zeby mogl zastapic podobnego Polaka, musi byc od niego lepszy, ze wzgledu na aklimatyzacje, nijakosc naszej ligi, nieznajomosc realiow, problem z porozumieniem sie itd. Mowie caly czas o poziomie naszej ligi. I co z tego ? Nasi dzialacze chcieli zwojowac Europe pikarzami zza granicy. Ok, slusznie. Ale oni dalej sa za slabi. To ja mowie tak, wole juz w tym momencie wyciagnac zdolnych z nizszych lig, glodnych sukcesu, i nimi wojowac nasza kopana. Zaciag pilkarzy kazdy z innej parafii to mozna robic na poziomie najsilniejszych lig, albo conajmniej srednich, a nie u nas.

szczerze, nie jestem kibicem sukcesu ale klade lage na ten sezon. byleby tylko na Kaluzy ich dziewczyny nie zbily i bede happy.

ps - niemoglismy trafiic lepiej z forma od 10 lat na otwarcie stadionu
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 18.10.2010, 15:51
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
To ja mowie tak, wole juz w tym momencie wyciagnac zdolnych z nizszych lig, glodnych sukcesu, i nimi wojowac nasza kopana.
Też mi się wydaje, że w niższych ligach jest sporo graczy o dużym potencjale, którzy kosztowaliby znacznie mniej niż ściągnięcie średniej klasy obcokrajowców.

Przykłady z tego sezonu: Sobota ze Śląska, Kucharczyk z Legi, czy nawet Makuszewski z Jagi.

Oczywiście taki zawodnik nie musi "odpalic" ale wielkiego kontraktu to mu dawac nie trzeba i można zawsze go gdzieś pierw wypożyczyc. Ryzyko wtopy kasy na pewno jest mniejsze niż w przypadku obcokrajowca.

No ale tu potrzeba kilku dobrych skautów do monitorowania takich zawodników.
Odpowiedz cytując
bomber85
Member

Od: 09.2010

Stary 18.10.2010, 05:39
Jak słyszę że spadek z ligi nam pomoże, to zdzieliłbym takich ludzi parasolka przez łeb!! To tak jak polskie wieziennictwo resocjalizuje przestępców, a naprawde z więzienia wychodzi dwa razy tyle chłopa(silownia+kox) pierwsze co robi to zaczyna kraść bo nic innego nie umie. W czym spadek pomógłby Wiśle W tym pewnie że cupiał opuściłby r22 i rozleciałaby się druzyna, przez kilka lat byłyby jaja jak berety jak w teraz ma liverpool.
Mowienie że polscy zawodnicy nas pokonali nie zagraniczni, nawałka jako trener a byl na wyciagniecie reki. Spoko w gorniku rozumiem. Graja tam ludzie ktorzy chca sie wybic bo taka jest prawda. Nawałka takich kolesi może ustawiac trenowac, bo oni i tak beda chcieli dac i na treningach i na meczach z siebie wszystko. W wisle kazdy zawodnik to odrazu gwiazda. Trzeba ich motywowac, kazac im ciezko trenowac. Gdyby nawałka byłby teraz w wisle, przypuszczam ze straciłby niedlugo prace.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 18.10.2010, 06:47
U was jak zwykle trener winny. OD 6 lat Markus pisze, jakie to dziadostwo i amatorszczyzna jest na Wiśle, ale wy tylko widzicie złych trenerów i złych piłkarzy. Gdzie jest szkółka? Gdzie sa boiska treningowe? Gdzie jest sięć skautingu? Gdzie są wychowankowie?(no tych ostatnich nie będzie bo nikogo nie wychowano odpowiedniego! Z dnia na dzień nie przybędzie nowych piłkarzy jak się ich nie "wyhodowywało" od lat). Gówno mnie te wyniki obchodzą jeżeli nie robi się nic w tym zakresi eo jakim mówię.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 18.10.2010, 08:03
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
U was jak zwykle trener winny. OD 6 lat Markus pisze, jakie to dziadostwo i amatorszczyzna jest na Wiśle, ale wy tylko widzicie złych trenerów i złych piłkarzy. Gdzie jest szkółka? Gdzie sa boiska treningowe? Gdzie jest sięć skautingu? Gdzie są wychowankowie?(no tych ostatnich nie będzie bo nikogo nie wychowano odpowiedniego!
Rozumiem, że to wszystko ma Górnik, dlatego z nim przegraliśmy.
Odpowiedz cytując
rendkamp
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 18.10.2010, 06:54
Wychowankowie są na piwie, w pizza hut,albo zarywaja laski na swoją fachure.Nastepny oboz na dalekiej Syberii i bieganie po Uralu w celu ogolnego zapoznania się z funkcja wlasnego układu ruchu.Fajnie że duzo podan jest przez naszych wymieniane ale co z tego skoro nie ma bramek.A tak pozatym zobaczymy co bedzie po przerwie zimowej
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 18.10.2010, 07:40
jak przychodzili do Wisły najlepsi gracze z naszej ligi to zdobywaliśmy mistrzostwo bez więskzych problemów i z pucharów europejskich odpadaliśmy zazwyczaj dopiero późną jesienią albo nawet w zimie (Lazio).Od kiedy zaczeli przychodzic gracze za darmo, po kontuzjach, majacy najlepsze lata dawno za sobą to zaczeły sie problemy w lidze a z pucharów odpadamy już w lecie zanim sie one na dobre wogóle zaczną.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 18.10.2010, 07:59
AYALA napisał(a):Wyświetl post
jak przychodzili do Wisły najlepsi gracze z naszej ligi to zdobywaliśmy mistrzostwo bez więskzych problemów i z pucharów europejskich odpadaliśmy zazwyczaj dopiero późną jesienią albo nawet w zimie (Lazio).Od kiedy zaczeli przychodzic gracze za darmo, po kontuzjach, majacy najlepsze lata dawno za sobą to zaczeły sie problemy w lidze a z pucharów odpadamy już w lecie zanim sie one na dobre wogóle zaczną.
Dwie rzeczy. Po pierwsze, już nigdy nie będą przychodzili do nas najlepsi gracze ligi. A właściwie, już nigdy nie trafi ich tylu w tak krótkim czasie. W dzisiejszych czasach mają do dyspozycji kilka klubów oferujących podobne warunki finansowe i nie do pomyślenia jest, aby wszyscy wybierali jeden kierunek, tak jak przed laty.

Po drugie, z punktu widzenia Cupiała, wariant z najlepszymi Polskimi zawodnikami się nie sprawdził, bo nie dali mu awansu do upragnionej Ligi Mistrzów, więc trzeba szukać innych rozwiązań. Oczywiście, nie dali mu awansu, bo w przełomowym momencie pozwolono odejść Kuźbie i Kosie, co ośmieliło Uche do "buntu", zamiast ich zatrzymać i jeszcze wzmocnić zespół. Według mnie to ta jedna decyzja doprowadziła do powolnego rozkładu Wisły i spadku poziomu sportowego.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów