|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Przede wszystkim przemawiają za nim wyniki.
Tak samo jak za Maciejem. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
a propos z GW:
Najbardziej "dziurawe" obrony w Europie Willem II (Holandia) 5 16 3,2 (0) Carmarthen Town (Walia) 5 16 3,2 (3) Kecskeméti FC (Węgry) 5 16 3,2 (3) West Ham United (Anglia) 4 12 3 (0) Jauniba Ryga (Łotwa) 18 51 2,83 (12) Cracovia (Polska) 5 14 2,8 (0) OFK Bar (Czarnogóra) 5 14 2,8 (3) Manisaspor (Turcja) 4 11 2,75 (0) Dynamo Bender (Mołdawia) 8 22 2,75 (4) Donegal Celtic (Irlandia Płn) 7 19 2,7 (4) * miejsce, drużyna, kraj, mecze, bramki stracone, średnia, liczba punktów |
|
|
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Na poczatku witam wszystkich gdyz jest to moj pierwszy post.
A wracajac do tematu Cracovia jest juz chyba zespolem walczacym o utrzymanie ...bo watpie ,zeby zespol zapalil od razu i liczyl w stawce koncowej. Jak Ulatowski trenowal PGE to kazdy sie nim zachwycal ale ja sadze ,ze tam mial lepsza kadre bardziej ograna przez seniora Ornesta ciekawe jak skonczy w tym sezonie... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Skorża szuka winy słabej postawy Legii u zawodników.Do młodej ekstraklasy przesunięci :Iwański,Giza i Wawrzyniak
http://www.90minut.pl/news/134/news1...straklasy.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
takie standardy i w ogóle. Pewnie będzie to jego ulubiona gadka zaraz po tym jak to idą na mistrza.![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Bardzo dobrze zarząd klubu robi. (o Legię chodzi). Ciekawe, co tam szatnia próbowała wyprawiać, bo chyba nie o grę chodzi, Iwański z tego ich badziewia jeszcze jeden z lepszych a Giza zdaje się tylko raz na zmianę wyszedł, więc wiele pokazać nie miał okazji.
Niejednemu naszemu takie zesłanko plus dup po kieszeni dobrze by zrobiło (choć widać, że Maaskant to sobie na łeb wchodzić nie daje na razie, więc jest nadzieja )![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Iwański to według mnie uosobienie wszystkiego, co niedobre w polskiej piłce. To co wyprawiał w Lubinie zdyskredytowało go w moich oczach. Zarząd Legii zrobił bardzo dobrze, gdyż nie zbuduje się nowej drużyny, gdy znajdują się w niej ludzie symulujący profesjonalne podejście do zawodu. W Wiśle też jest kilku takich amatorów i jeśli się ich nie pozbędziemy, to przebudowa się nie uda.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Giza? on tam jeszcze gra w ogóle? Iwański? dla mnie zaraz po Manu najlepszy zawodnik, ale co mnie tam, niech tracą
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
A czy niektórzy piłkarze Wisły nie uderzali w klub kompromitując się w pucharach, a także grając na zwolnienie trenera? Czy my mówimy o Wiśle zwycięskiej, czy o Wiśle skompromitowanej, z której śmieje się pół Polski? Ktoś doprowadził do takiego stanu. W dużej mierze wina leży po stronie piłkarzy, którzy hańbią Białą Gwiazdę.
Ostatnio edytowane przez tormenthor : 14.09.2010 o godz. 16:47.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Te pół polski przepraszam ale gdzie gra,że mają prawo się śmiać?A może zwyczajni jest tak iż ci chłopcy mają tak mizerne umiejętności?Ot zwyczajnie, i niczego specjalnie nie robią,choćby chcieli. Hańba leży tylko po stronie tego, który sprowadzał takich grajków, proponując im gigantyczną gażę. Nie wiem, ówczesny dyrektor sportowy,trener. To jest problem,bo ja jestem w stanie zrozumieć choć z trudem takiego Łobodzińskiego,kiedy kopie się po czole a tutaj wpływa oferta na duży geld. Byłby głupcem gdyby nie skorzystał. Nie ma co liczyć na to,że ktoś powie,nie dziękuje,za cienki w uszach jestem.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 14.09.2010 o godz. 17:03.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Cieszy mnie, że Skorża ma silną pozycję w Legii. Trzeba mu dać czas. Nie od razu Kraków zbudowano.
Niech popatrzą na Fergusona, też nie miał na początku wyników. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
![]() Mi się wydaje że za atmosferę jaką wytwarzali nowym i tyle. W szatni ma być kolektyw, a że nie ma i są jacyś winni... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
Zawsze fajnie pojechać po warsztacie Skorży, nawet nie będąc czegoś w 100% pewnym, co? No, ale co by ten trener nie zrobił to niektórzy nadal się do niego nie przekonają... Wśród ukaranych znajduje się też Pączek, który jednak coś na tle pozostałych prezentował.Raczej w Legii jest kilka mocniejszych kandydatur na grę w ME. To są tylko moje domysły, ale moim zdaniem to nie gra zdecydowała o karze. Rozp*****lali "szatnię" krótko mówiąc. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Oczywiście, że nie polecieli za grę
![]() Jak widać w szatni były tarcia od samego początki i już trzech z "grupy krajowej" wylądowało w ME. Pewnie to początek przymusowej zsyłki, co mnie niezmiernie cieszy bo wolę takiego Kucharczyka lub Efira, którzy dadzą z siebie wszystko, choć nie zawsze im to wychodzi od zawodników, którzy odpieprzają manianę inkasując przy tym to grube $$$
Ostatnio edytowane przez emj10 : 14.09.2010 o godz. 17:24.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
To już prędzej, chociaż to też jest dziwne żeby nagle zaczęli wytwarzać złą atmosferę. Przez 3 miesiące nie wytwarzali i teraz zaczęli, czy też Skorża teraz się zorientował, że ją wytwarzają? A może po prostu Skorża szuka kozłów ofiarnych żeby zasłonić swoją nieumiejętnośc zapanowania nad (kolejną) szatnią i totalny brak umiejętności przełożenia swoich pomysłów taktycznych (jeżeli takie ma) na boisko?
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Sprawa jest prosta jak drut. Polecieli nie tyle za to ze sie opierdalali ( Wawrzyniak ) ale za to ze zrobili sobie grupe wzajemnego wlazenia w dupe i jatrzenia. Najlepszy ruch ze strony klubu. Lepiej slabszych brac ale chcacych i nie strzelajaych fochow, niz te gwiazdki bez ambicji.
Mamy piec swin w skladzie ( tak swin, bo jesli sie gra przeciwko trenerowi to gra sie przeciwko Legii ) i te swinie poleca na dywan. Albo sie w tepych lbach poystawia albo wypad z baru i do konca zasranej kariery w Legii beda grac z mlodymi. Ten sezon i tak jest na straty wiec w tym czasie wywalic wszystkie mendy bez ambicji. ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Nie powiedziałbym, że jest na straty. Oczywiście o MP będzie niezmiernie ciężko, bo środek tabeli jest bardzo wyrównany i o pierwszą trójkę będzie walczyło z 7-8 zespołów, jednak wciąż są szanse na dobrą grę i poukładanie zespołu.
Nie wiem kto zdecydował o takim ruchu, ale biję brawo. W końcu trzeba się wziąć za takich ludzi bez ambicji i wywalić z polskiej piłki Gizów i Łobodzińskich. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Gdzie sa Ci co tak walili konia po sparingu z Arsenalem?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Tam jest jeszcze poza tym wniosek o ukaranie 5 kolejnych piłkarzy dyscyplinarnie. Ciekawe o co tu chodzi... Tzn. obstawiać można, że chodzi o imprezkę do rana jaką podobno bałkański skład + jeden czarny pan sobie urząziło, bo słyszałem o czymś takim. Nawet by się zgadzało - Rado, Knezević, Vrdoljak, Antolović + np. Choto. Chinyamy by nikt nigdzie nie zabierał, bo mentalnie to on ma 10 lat, a Mezenga raczej odpada, bo on językowo chyba jest niekompatybilny. Pozostaje Manu i Choto, ale że Manu gra na najwyższych obrotach w zespole chyba a Choto jest cieniem samego siebie od dwóch kolejek, to obstawiam Czarną Skałę. Ew. może Kumbev zamiast któregoś z Bałkańców.
![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
http://video.eurosport.pl/pilka-nozn...5/videos.shtml
dobre podsumowanie 5 kolejki, piosenka o Maćku ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
No to Legia będzie dużo mocniejsza. Wypier... pączka, Gizy to są zawodnicy którzy powinni grać na poziomie 1 i 2 ligi...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Bardzo dobry ruch ze strony działaczy Legii.Pomijając fakt,że cała trójka prezenuje żałosny poziom piłkarski od paru ładnych lat(nie wiem jakim cudem Iwański znalazł się w kadrze,chyba tylko dlatego,że był ulubieńcem Smudy),to rozwalają drużynę od środka i jestem pewien,że to działo się już od kilku sezonów.Mam tylko nadzieję,że włodarze będą konsekwentni i nie przywrócą ich do pierwszego zespołu za tydzień,dwa czy miesąc,tylko wywalą z Legii po sezonie.Mam też nadzieję,że widząc to już żaden polski klub się nie nabierze i nie zatrudni tych pseudokopaczy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak kogoś bawią plotki na zasadzie kto-kogo, to polecam przewertować komentarze na legia.net, albo ułatwić sobie sprawę i przejrzeć forum LL. Jeżeli potwierdzi się info o zachowaniu Iwańskiego, to ten typ zastąpi Karwana w okręgówce.
![]()
Legionista
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie, kapitanem był Vrdoljak. Iwański, który już w zeszłym roku tak robił ładne oczy, machał rzęsami i twierdził, że on to tak naprawdę, to wcale nie chce być kapitanem, poczuł się chyba urażony - i stąd cała afera. Albo przynajmniej m.in. stąd. Wg. plotek Iwański właśnie przeciwko Vrdoljakowi organizował skład.
![]()
Legionista
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|