The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Jak? Gdzie? Kiedy?
Nazwa użytkownika
Hasło

Jak? Gdzie? Kiedy? Pokój z informacjami na temat cen biletów, sposobu dojazdu do stadionu i tym podobnym. Jeśli szukasz informacji na taki temat - sprawdź najpierw tu. Pokój moderowany.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kibic_1906
Senior Member

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.02.2011, 20:50
SIP napisał(a):Wyświetl post
Co do możliwości udostępnienia komuś karnetu, otrzymałem odpowiedź z klubu (bardzo lakoniczną) cytuję: "u nas nie ma takiej możliwości" - koniec cytatu.
Zasada jest prosta, nieważne jakiego masz kibica, czy chodzi na mecze żeby drzeć ryja, czy jest piknikiem, może być niemową, ważne żeby kupił karnet i kasa się zgadzała. Zajebiście.
Dopiero teraz to zauważyłeś? Jeśli chodzi o podejście do Kibica to Wisła jako klub jest 100 lat za murzynami i z taką polityką daleko nie zajedziemy. Niektóre osoby które odpowiedzialne są za kontakty na linii Klub-Kibic chyba jeszcze nie wyszły z poprzedniej epoki i nie załapały że w dzisiejszych czasach Kibic to klient , a o klienta trzeba dbać.
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW..
Odpowiedz cytując
OSC.N.
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 15.02.2011, 08:10
Kibic_1906 napisał(a):Wyświetl post
Dopiero teraz to zauważyłeś? Jeśli chodzi o podejście do Kibica to Wisła jako klub jest 100 lat za murzynami i z taką polityką daleko nie zajedziemy. Niektóre osoby które odpowiedzialne są za kontakty na linii Klub-Kibic chyba jeszcze nie wyszły z poprzedniej epoki i nie załapały że w dzisiejszych czasach Kibic to klient , a o klienta trzeba dbać.
To nie wynika z "widzimisię" kogokolwiek w klubie, tylko z ustawy o bezpieczeństwie imprez masowych., która mówi, że każda wejściówka powinna być imienna. Ot, cały problem... I taka musiała być oficjalna odpowiedź klubu.

Inna sprawa, jak to będzie respektowane na bramkach, ale w takim przypadku klub lub firma ochroniarska bierze odpowiedzialność na siebie za nie przestrzeganie ustawy...

Widzę, że teraz dla niektórych klub jest winny całemu złu na świecie...
BEZ PODPISU...
Odpowiedz cytując
dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 15.02.2011, 08:57
OSC.N. napisał(a):Wyświetl post
To nie wynika z "widzimisię" kogokolwiek w klubie, tylko z ustawy o bezpieczeństwie imprez masowych., która mówi, że każda wejściówka powinna być imienna. Ot, cały problem... I taka musiała być oficjalna odpowiedź klubu.

Inna sprawa, jak to będzie respektowane na bramkach, ale w takim przypadku klub lub firma ochroniarska bierze odpowiedzialność na siebie za nie przestrzeganie ustawy...

Widzę, że teraz dla niektórych klub jest winny całemu złu na świecie...
Ale chodzi o przeniesienie biletu (w systemie) na inną kartę kibica. Która jest imienna i zgodna z ustawą. To jest w 100% wykonalne.

Do ludzi, którzy narzekają na ceny biletów - tanie nie są, ale pierońsko drogie też nie. Pamiętaj, że jak nie kupujesz karnetu, nie kupujesz biletów to nie możesz narzekać, że Wisła nie kupuje piłkarzy. To jest wszystko ze sobą powiązane.

zim zum napisał(a):Wyświetl post
Proszę również nie używać argumentów, że jak się kupi więcej karnetów, to będzie więcej transferów, bo są one lekko śmieszne
czynsz za stadion - jak go oddadzą - na bidę 5mln złotych. Sam się uzbiera, sam się zapłaci. A potem na resztę wydatków związanych z działalnością zostanie jeszcze fortuna. Oczywiście jeśli Cupiał nie weźmie jej do kieszeni << Ironia
Ostatnio edytowane przez dostuffca : 15.02.2011 o godz. 10:14.

Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 15.02.2011, 10:03
dostuffca napisał(a):Wyświetl post

czynsz za stadion - jak go oddadzą - na bidę 5mln złotych. Sam się uzbiera, sam się zapłaci. A potem na resztę wydatków związanych z działalnością zostanie jeszcze fortuna. Oczywiście jeśli Cupiał nie weźmie jej do kieszeni.
Widzisz ostatnim zdaniem sam sobie odpowiedziałeś. W ostatnich latach było wiele transferów za dość duże pieniądze a my ściągaliśmy głównie gości za darmo. Zatem pisanie, że dzięki kasie z karnetów będą lepsze transfery jest wielkim uproszczeniem.

Moim zdaniem ten temat się wyczerpał. Kto miał rację okaże się wkrótce.
Odpowiedz cytując
LanceTS
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 14.02.2011, 23:19
Bilety na Barcelona - Athletico zaczynaly się od 53 euro. Czyli w przeliczeniu na złotówki wiecej niż karnet na 9 meczy na Wisłe. Ciekawe ile tam kosztuje karnet.

Nie płaczcie, ze drogo, bo jak ktoś pracuje to stać go. A młodzież koło 14-15 lat możę porozdawać ulotki przez 30h i też będą mieli. A młodsi? Zawsze był problem, po ile były karnety na stare C? Wtedy było narzekanie?
Odpowiedz cytując
WislakWiDoK
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 14.02.2011, 23:21
LanceTS napisał(a):Wyświetl post
Bilety na Barcelona - Athletico zaczynaly się od 53 euro. Czyli w przeliczeniu na złotówki wiecej niż karnet na 9 meczy na Wisłe. Ciekawe ile tam kosztuje karnet.

Nie płaczcie, ze drogo, bo jak ktoś pracuje to stać go. A młodzież koło 14-15 lat możę porozdawać ulotki przez 30h i też będą mieli. A młodsi? Zawsze był problem, po ile były karnety na stare C? Wtedy było narzekanie?
No to dojebałeś porównanie, nie powiem na poziomie.
ɐɪʌoɔɐɹɔ
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 14.02.2011, 23:19
Zarobki w Poznaniu są średnio o 200 PLN wyższe niż w Krakowie. A teraz kolego sobie porównaj dysproporcje w cenach pomiędzy ich karnetami a naszymi.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Stary 14.02.2011, 23:27
przecież tam przychodzi od 60 do 90 tyś osób i raczej nie każdy zarabia kilka tyś euro
no wiec skąd pieniądze bierze reszta z 80 tyś osób na tak drogie bilety / karnety na FCB? tam przychodzą takie same osoby jak u nas, są bezrobotni, są dzieci, sa kobiety, są cięzko pracujący za ochłapy , śpią, piją , nie są odmieńcami, a skoro oni sobie radzą z uzbieraniem pieniędzy to i Wy też sobie poradzicie ) czasu do wolnej sprzedaży karnetów pozostało mnóstwo..
Ostatnio edytowane przez aNouc : 14.02.2011 o godz. 23:37.
Odpowiedz cytując
_gilardino_
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 15.02.2011, 09:03
aNouc napisał(a):Wyświetl post
przecież tam przychodzi od 60 do 90 tyś osób i raczej nie każdy zarabia kilka tyś euro
no wiec skąd pieniądze bierze reszta z 80 tyś osób na tak drogie bilety / karnety na FCB? tam przychodzą takie same osoby jak u nas, są bezrobotni, są dzieci, sa kobiety, są cięzko pracujący za ochłapy , śpią, piją , nie są odmieńcami, a skoro oni sobie radzą z uzbieraniem pieniędzy to i Wy też sobie poradzicie ) czasu do wolnej sprzedaży karnetów pozostało mnóstwo..

Skoro przychodzą tacy ludzie jak u nas to czemu oglądając Primera Division widzę stado murzynów i chinoli robiących zdjęcia z cyfrówki. Ruch kibicowski już tam dawno nie istnieje, no chyba że mówimy o tych 300 osobach za jedną z bramek, które są praktycznie niesłyszalne. Wysokie ceny biletów mogą sprawić że u nas będzie tak samo. Przykładem są chociażby kluby z Londynu. Tam gdzie jest wielka kasa, drogie bilety i mnóstwo sukcesów najczęściej nie ma atmosfery na trybunach, nie mówiąc już o sytuacji na mieście.
Już to widzę że 10-12 latek zapieprza z ulotkami żeby mieć na karnet. Klub powinien zachęcać młodych, dawać zniżki nawet do 18 roku życia(karnet za 100zł dla młodzieży byłby dobrym rozwiązaniem). Kiedyś te osoby będą zarabiać i stać ich będzie na droższe karnety a przynajmniej będzie je miał kto kupić. Młodzież to przyszłość ABG i niektórzy o tym zapominają zaślepieni perspektywą sukcesów.

Odpowiedz cytując
chopin
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 14.02.2011, 23:54
zdziwicie się dopiero jak się dowiedzie jakie bonusy FC dostało na tą runde...!! smiech na sali!
FC ma kupic karnet za 145zl na g i 200zl na f ... w ilosci 500 tutaj o 500tutaj.
tyle samo jest biletów(19zl top 35zl czyli podrożały z 15) .. wieć niektóre fc mogą tylko pomarzyć o kupieniu biletu na kuchanki czy pasy!
dla klubu liczy sie kasa a nie kibice !
"Biada pokoleniu, którego przywódcą jest kobieta" Warszawa
Odpowiedz cytując
WRzŚ
Senior Member

Stary 15.02.2011, 00:39
chopin napisał(a):Wyświetl post
FC ma kupic karnet za 145zl na g
daje to 16zł na mecz, czyli o całe 1zł wiecej.
nie mowiac o tym ze są w tym mecze top które dla fc dawniej tez kosztowały wiecej niz 15zł
nie podoba sie komus oferta dla fc to niech kupuje jak kazdy inny kibic
Odpowiedz cytując
Coolpick
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 15.02.2011, 00:42
Mam pytanie, bo nie wiem, może przeoczyłem info, czy były podawane informacje ile karnetów zeszło? Niestety w Krakowie będę dopiero za tydzień i chciałbym wiedzieć, czy dostanę karnet na G wtedy jeszcze.
Odpowiedz cytując
jaszczur90
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.02.2011, 05:50
Coolpick napisał(a):Wyświetl post
Mam pytanie, bo nie wiem, może przeoczyłem info, czy były podawane informacje ile karnetów zeszło? Niestety w Krakowie będę dopiero za tydzień i chciałbym wiedzieć, czy dostanę karnet na G wtedy jeszcze.
Spokojnie dostaniesz karnet , bo wiele osób "uważających się za kibiców " uważa wyższość bilarda nad meczem Wisły. Więc spokojnie kupisz karnet
Odpowiedz cytując
wojtek23
Junior Member

Od: 10.2009

Stary 16.02.2011, 21:21
Coolpick napisał(a):Wyświetl post
jaszczur90 napisał(a):Wyświetl post
Spokojnie dostaniesz karnet , bo wiele osób "uważających się za kibiców " uważa wyższość bilarda nad meczem Wisły. Więc spokojnie kupisz karnet
Mam podobny problem co Coolpick. Ponawiam zatem pytanie czy dostanę jeszcze w poniedziałek karnet na G, gdyż nie wiem czy odpowiedź Jaszczura mam interpretować jako ironię. Pytam także doświadczonych karnetowiczów jak długo trzeba oczekiwać w kolejce, gdyż muszę rozplanować podróż. Jestem spoza Krakowa. Pozdrawiam.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 15.02.2011, 09:26
Te 2 felietony na stronie głównej są co najmniej żenujące i zupełnie nie rozumiem po co je zamieszczono.

Dyskusja tutaj również traci swój sens. Jedni mają swoje racje i drudzy też. Każdy niech zrobi po swojemu i zarząd przekona się wkrótce czy zrobił dobrze czy źle.

Proszę również nie używać argumentów, że jak się kupi więcej karnetów, to będzie więcej transferów, bo są one lekko śmieszne
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 15.02.2011, 09:38
Gdyby można było wpuścić kogoś na swój karnet w przypadku gdy nie da rady przyjść na mecz można by się było nad zakupem zastanawiać. Niestety klub wyszedł z założenia że kiedy kasa jest już na koncie to resztę ma głęboko. Wystarczy że z przyczyn niezależnych opuścisz dwa mecze i już taniej wychodzi cię bilet. Stanie w kolejce to dla doświadczonego kibica żadna nowość żeby miał dopłacać chcąc tego uniknąć. Mało tego mam karnet i chcę kogoś zabrać na mecz jaka jest szansa ze kupię tej osobie bilet w okolicy mojego miejsca wynikającego z karnetu? Przypuszczam że taka jak wygrana w totolotka. Dziwne to trochę ale więcej jest argumentów przeciw bo przecież za przedłużenie karnetu nie ma zniżek i czy kupie go na tą rundę czy nie w następnej nie będzie to miało znaczenia.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 15.02.2011, 09:54
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Gdyby można było wpuścić kogoś na swój karnet w przypadku gdy nie da rady przyjść na mecz można by się było nad zakupem zastanawiać. Niestety klub wyszedł z założenia że kiedy kasa jest już na koncie to resztę ma głęboko. Wystarczy że z przyczyn niezależnych opuścisz dwa mecze i już taniej wychodzi cię bilet. Stanie w kolejce to dla doświadczonego kibica żadna nowość żeby miał dopłacać chcąc tego uniknąć. Mało tego mam karnet i chcę kogoś zabrać na mecz jaka jest szansa ze kupię tej osobie bilet w okolicy mojego miejsca wynikającego z karnetu? Przypuszczam że taka jak wygrana w totolotka. Dziwne to trochę ale więcej jest argumentów przeciw bo przecież za przedłużenie karnetu nie ma zniżek i czy kupie go na tą rundę czy nie w następnej nie będzie to miało znaczenia.

Dokładnie nad tym samym się zastanawiam - co zrobić kiedy chce się zabrać ze sobą kogoś "niedzielnego". Sam mam co najmniej 2 takie persony i nie wiem jak z tego wybrnąć. Mówię tu o moim szwagrze który jest Francuzem i przyjeżdża do Polski max dwa razy w roku i o koledze który mieszka koło Sędziszowa Mał.
O ile kolega Polak pewnie jakoś sobie poradzi o tyle szwagier raczej sam nie pójdzie.
Klub powinien pomyśleć o jakiejś możliwości jednorazowych zamian miejsc przypisanych do karnetu na jakieś wolne w innej części stadionu/sektora ( oczywiście przy założeniu, że miejsce karnetowe jednorazowo zostaje zwolnione do wolnej sprzedaży). Nie jest to jakoś specjalnie trudne od strony technicznej ( tylko pytanie co u nas jest łatwe ).

Jeżeli klub chce zapełnić stadion powinien jak najbardziej "ułatwić" wychowywanie nowych kibiców a wiadomo, że ktoś kto chodzi sporadycznie albo nigdy nie był na stadionie chętniej to zrobi w towarzystwie.
Nie jeden z tych "niedzielnych" może stać się w przyszłości stałym bywalcem R22.

ps. z punktu widzenia sportowego mój Żabojad jest wręcz niezbędny - zawsze jak był ze mną na meczu to Wisła wysoko wygrywała swoje mecze ( 4:0 Korona, Beitar ,Barca ( tu akurat mało goli ale za to jaki ten jeden ))) i wiele innych). Tak się składa, że często chodzi ze mną na puchary ( przeważnie przyjeżdża na wakacje więc akurat tak wypada ).
Pamiętam jak po Koronie podniecał się kibicami - "C'est incroyable" - dla rozumiejących francuski
Ostatnio edytowane przez rafkur : 15.02.2011 o godz. 10:00.
Odpowiedz cytując
Kibic_1906
Senior Member

Stary 15.02.2011, 11:25
Nie orientuje się ktoś czy mimo przedsprzedaży mogę kupić dziś karnecik jeśli nie miałem go w zeszłej rundzie? Sprawa jest dosyć pilna bo wyjeżdżam i wracam 27 lutego...
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW..
Odpowiedz cytując
Above
Voyage! Voyage!

Od: 02.2004

Stary 15.02.2011, 12:05
Jak teraz będzie wyglądać sprawa pożyczania karnetów na jeden mecz?
Jeżeli pożyczę swój karnet kumplowi to wpuszczą go?
Musi mieć dodatkowo swoją kartę kibica?
Bo gdzieś tam wyczytałem, że przy wejściu będą sprawdzać nawet dowód osobisty żeby porównać dane z kartą kibica...

I jeszcze odnośnie biletów - żeby kupić bilet na pojedynczy mecz trzeba wyrobić karte kibica czy dane będą spisywane na bilecie?
RÓWNIK ZA WISŁĄ!
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 15.02.2011, 12:41
Above napisał(a):Wyświetl post
Jak teraz będzie wyglądać sprawa pożyczania karnetów na jeden mecz?
Jeżeli pożyczę swój karnet kumplowi to wpuszczą go?
Musi mieć dodatkowo swoją kartę kibica?
Bo gdzieś tam wyczytałem, że przy wejściu będą sprawdzać nawet dowód osobisty żeby porównać dane z kartą kibica...

I jeszcze odnośnie biletów - żeby kupić bilet na pojedynczy mecz trzeba wyrobić karte kibica czy dane będą spisywane na bilecie?
Nie łaska dać jednej strony wstecz Rozumiem jakby to było na pierwszej stronie napisane ale chyba tą jedną do tyłu mógłbyś przeglądnąć.
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 15.02.2011, 12:11
odnośnie karnetu, już pojawiało sie w tym temacie że z karnetu może korzystac tylko i wyłącznie ta osoba która go wyrobiła...
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 15.02.2011, 12:34
Marcin_fan napisał(a):Wyświetl post
odnośnie karnetu, już pojawiało sie w tym temacie że z karnetu może korzystac tylko i wyłącznie ta osoba która go wyrobiła...
To ciekawe, bo klub gdzieś pisał, że wystarczy zgłosić telefonicznie zamianę. Wie ktoś jak rozwiązane jest to na innych polskich stadionach?
Odpowiedz cytując
dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 15.02.2011, 12:38
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
To ciekawe, bo klub gdzieś pisał, że wystarczy zgłosić telefonicznie zamianę. Wie ktoś jak rozwiązane jest to na innych polskich stadionach?
Znajdź taką informację. Najlepiej z numerem. Wdzięczny będę.

Cytat:
nie można odstąpić swojego karnetu innej osobie ani fizycznie (przekazując kartę innej osobie) ani elektronicznie ("przepisując" karnet na inną kartę)
Cytat:
nie ma możliwości "przepisania" biletu/karnetu ze swojej karty na kogoś innego
oficjalne stanowisko biura prasowego. Myślisz, że robią ludzi w trąbę?

Odpowiedz cytując
Fifiorek
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 15.02.2011, 15:45
Karnetów to chyba nawet jeszcze z 1000 nie zeszło...
Klub się jakoś specjalnie nie chwali wynikami.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 15.02.2011, 15:48
do kasacji
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Stary 15.02.2011, 15:50
Fifiorek napisał(a):Wyświetl post
nie klub się będzie musiał wstydzić tylko kibice..
.. jak nas widzą tak nas piszą.
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Od: 11.2002

Stary 15.02.2011, 16:06
Fifiorek napisał(a):Wyświetl post
999 sprzedanych (chyba)
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 15.02.2011, 18:33
PvD napisał(a):Wyświetl post
999 sprzedanych (chyba)
Oczywiście info telefoniczne.

Ludzie ogarnijcie się ... Zeszło na pewno duuużo więcej. Tylko na pewno atmosfery nie poprawią wasze gorzkie żale! Dlatego - kto się jeszcze nei zdecydował - jazda po karnety ! I wykupujcie miejsca na G jak najszybciej, jeżeli wam zależy na odpowiednim dopingu !
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Od: 11.2002

Stary 15.02.2011, 19:35
fialo napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście info telefoniczne.
oczywiście własne
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
PAC
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 15.02.2011, 15:57
Poczekajcie z liczbą sprzedanych karnetów aż skończy się również sprzedaż dla wszystkich, na razie jest dla wznawiających.
WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Jak? Gdzie? Kiedy?

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów