|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
mój skład na Widzew:
Jovanić Cikos Cleber Chavez Diaz Kirm Garguła Sobolewski Piotr Brożek Małecki Paweł Brożek na zmienników typuje : RIOS,Paljic i ewentualnie Żuraw |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Pawełek w bramce i Kowalski na obronie - co oznacza, że na 0 z tyłu nie zagramy na pewno.Widzew pewnie przyciśnie tak jak z Lechem pokazali że na ich terenie trudno jest coś ugrać. Pytanie czy da się coś ustrzelić? Chętnie zobaczyłbym w pomocy Gułę, czy nawet Jirsaka, żeby wreszcie napastnicy dostawali jakieś piłki i żeby miał kto wykonywać stałe fragmenty gry. Bo u nas na razie nawet nie ma kto rogu wybić przyzwoicie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Rozjebałeś mnie chłopie, chodź to wcale śmieszne nie jest
![]() Widzew w pierwszym mecze pokazał bardzo ładną piłkę, nawet ze słabą amicą. A pierwszy skład widzę tak: Jovanić Cikos, Chavez, Cleber, Diaz (ew Piotrek Brożek, bo Diaz woli pomoc) Kirm, Sobolewski, Rios (jako cofniety napastnik), Małecki Żurawski, Brożek |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Chavez dostał pozwolenie na pracę ? Wydaje mi się, że jeszcze grać nie może, więc czemu piszecie, że Chavez w I składzie? Brożek w ogóle może już grać ? Garguła ? Jest wiele niewiadomych ;/ A ja po prostu nie chcę systemu z 4 skrzydłowymi i zeroma pomocnikami środkowymi!! Teraz jest piłka nowoczesna polegająca na szybkiej wymianie piłki a nasi niekreatywni piłkorze jak mają prowadzić akcje ? Jest za duży chaos ;]
![]()
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
- 1906 poparcia ikon Wisły Kraków S.A. Arek Głowacki za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy Tomasz Frankowski za 253 występy / 156 bramek Paweł Brożek za 246/ 110 bramek Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
Ja uważam, że nawet jak dostanie pozwolenie na pracę to i tak w sobotę zobaczymy duet Kowalski- Cleber, mam tylko nadzieję że w bramce zagra Jovanić. Musimy zagęścić środek boiska, więc raczej dla Kamila Rado nie będzie miejsca, choć znając ''zaskoczenia'' Kulawika znowu go zobaczę na boisku a wolę oglądać - Wilka, ciekawe kto teraz wyląduje na ławce ostatnio padło na Brożek Piotrka, nie wiem czemu. W tym meczu musimy nastawić się na kontrataki, bo w aktualnej formie, granie z Widzewem na wymianę ciosów może się dla nas bardzo źle skończyć. Co za czasy nastały, abyśmy się musieli martwić czy przywieziemy z Łodzi, choć punkt. Przedtem to licytacja na forum ile to raz bramkarz Polonii, ŁKS-u czy innego zespołu będzie wyjmował piłkę z bramki, a teraz modlitwy o to aby nasza obrona zagrała na zero z tyłu a ktoś jakimś cudem wepchnął piłkę do bramki Widzewa. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Myśl, że w kolejnym tak ważnym meczu znów zobaczymy w rolach głównych Kulawika i Rado, napawa mnie przerażeniem. Oby chociaż Kowalskiego zastąpił Chavez.
Za Kulawika Wisła jest nie tylko źle personalnie ustawiana, panują chore kryteria doboru piłkarzy do podstawowej jedenastki, ale też nie ma też żadnego planu taktycznego w ofensywie. Jest tylko chaos. Ciekawe, czy chcąc robić na siłę miejsce swojemu pupilkowi, znów posadzi na ławce Gargułę i odda walkowerem środek pola? ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Myślę , że zobaczymy "starą" ekipę znaną z meczów z Szewle i Karabachem. W środku powracający po urazie Garguła,
który to jak zwykle całe spotkanie będzie niewidoczny, może pośle jedną dwie niecelne piłki do napastnika co zostanie skrzętnie odnotowane i docenione przez Markusa (za same nazwisko +2 do oceny) . W bramce Milan Jovanić który niczego trudnego nie wybroni, ale też nie puści "Pawełka" więc zostanie entuzjastycznie przyjęty przez forumnowych "ekspertów" (za samo nie bycie Pawełkiem +1 do końcowej oceny) . Obstawiam łatwe 3:0 - oczywiście dla Widzewa, który to ma piłkarzy może mniej znanych, ale ambitniejszych. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
![]() ![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
)stawianie na nieznanych pilkarzy, ktorzy wiadomo ze nie zagraja dobrze- potwierdzil to tylko Rado w pierwszych meczach to samobojstwo. Gargula czy Jirsak to raczej gwarancja kilku ciekawych i przemyslanych pilek w trakcie meczu. Jesli dodatkowo za plecami mieliby jakiegos porzadnego czolga (Sobola w formie), to juz w ogole gra wygladalaby inaczej. Tymczasem Rado gry nie kreauje nijak, bega zupelnie chaotycznie bez celu i sensu. I co ciekawe po 45 minutach schodzi z placu... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że Kula przestanie się bawić w eksperymenty i przestanie wystawiać Rado Kowalczyka bo nie mamy czasu na kolejną stratę punktów. Sobola tez by pasiło usadzić na ławie, bo gość jest kompletnie niewidoczny, bez formy fizycznej, cien zawodnika, zupełnie nie podłącza się do gry, a my mamy grac atakiem pozycyjnym... :O Super że w odbiorze jest niezawodny, ale niech sobie odpocznie. Ja nie rozumiem, jak srodkowy pomocnik unika gry, nie wychodzi do piłek, chowa sie za pomocnikami przeciwnej druzyny, dla mnie to jest dramat. W środku niech zagrają Jirsak z Gułą, albo Wilk. Licze na przełomowe 0:1 w 85 minucie...
Ostatnio edytowane przez palikot : 18.08.2010 o godz. 17:06.
|
|
|
|
Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Jak Chavez dostanie wize to Widzew moze sie modlić tylko o 0:0
Ludzie o kim my tu w ogole rozmawiamy... to jest Widzew, beniaminek z 1 ligi fakt majacy barwna historie ale BENIAMINEK piszecie tutaj ze fajnie by bylo remis z Widzewem.... loooool jak wy prognozujecie remis z Widzewem to rozumiem ze do Poznania pojedziemy po 0:10? ![]() WIECEJ WIARY WISŁA PANY! |
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Adam a teraz powiedz ogladałes mecze Widzewa i Nasze w tym sezonie ?
Chyba nie ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
powiem tak jeśli kulawik znowy wystawi rado to nie licze na dobry wynik... co prawda był jednym z najaktywniejszych obok Małego w 1 połówce z Ruchem ale nie umie rozgrywać...
moj skład na Widzew: Jovanic - Cikos-Cleber-Chavez/Bunoza-Diaz - Kirm-Sobolewski-Garguła/Jirsak-Piotr Brożek - Małecki-Rios/Żurawski Zmiany: jesli żuraw nie zagra to on, Brożek i któryś z dwójki Garguła/ Jirsak ![]()
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Nasze mecze widziałem...na meczu z Arka byłem mecz z Ruchem ogladalem od 2 polowy... Fakt pierwszy mecz zagralismy slabo w 2 mielismy problemy z wykorzystywaniem sytuacji ale sa to problemy spokojnie do naprawienia do soboty... przeciez Brozek nie zapomnial jak sie strzela gole z dnia na dzien...
To my jestesmy faworytem i to NAS sie powinien widzew bać a nie my ich... troche to zenujace co niektorzy pisza brak wiary jest powalajacy ja nie wiem jak jestescie tak pewni przegranej Wisly to moze idzcie obstawiać do Buków kasiorke? Skoro to pewne ze przegramy z tymi uczniakami W ostatnim sezonie grali w 1 lidze wymagajacych przeciwnikow nie mieli wielkich zakupow nie zrobili... o kim mu tu rozmawiamy to jest Widzew a nie jakas Barcelona |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Nie wierzę, że zagra Jovanić. Przecież wg Kulawika Pawełek jest świetnym bramkarzem i to nie była jego wina, że puścił kolejnego babola tylko...Cikosa
![]()
"...Przed meczem fani obu drużyn śpiewają swoje klubowe hymny ;kibice Wisły: Jak długo na Wawelu, kibice Cracovii: Wisła to *****..."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Przykro mi ale nie da się tekstem 'to my jesteśmy faworytem i to nas się bać powinni'- zakląć rzeczywistości. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
No tak lepiej jedzmy na kazdy mecz z przekonaniem... na 100% przegramy chociaz fajnie jak sie moze uda ugrac remis na zwyciestwo nie mamy co liczyc to jest poza naszym zasiegiem... to jest kuzwa Wiara? Dobija mnie takie myslenie... w kazdym meczu gramy o zwyciestwo! Kazdy zespol jest do ogrania... niektorzy sa jeszcze chyba myslami na meczu z Karabachem a co bardziej sędziwi z Dynamem tibilisi... bylo minelo mamy nowy zespol ale SILNY ZESPOL! Wierze ze pilkarze sie juz otrzasneli i uwierza za grac potrafia BO POTRAFIA! Do Łodzi jedzie 800 osob zgotujemy im taki doping ze poczuja sie jak na R22
WIECEJ WIARY WISŁA PANY |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Niecaly tydzien temu ktos napisal:
'Czego wy sie boicie, szybkie 2:0 i wracamy do domu, sracie jakbysmy na Łazienkowską albo Konwiktorską jechali' Jak sie skonczylo wszyscy wiemy Widzew jest lepszy od Ruchu, a w dodatku publicznosc wieksza ;> i to raczej nie w skutecznosci lezy problem, oj chyba nie. |
|
|
|
Member
Od: 03.2003
Offline |
|
poza tym - zobaczcie jak u nas traktuje się młodych, na przykładzie Cikosa. Koleś nie gra ani lepiej ani gorzej od reszty, kumple z drużyny opierdalają go jak burą sukę - patrz Małecki na Litwie, koleś gra debiut a Patryczek jedzie po nim że nie podał tam gdzie akurat pobiegł, aż Cikos przepraszał, albo Sobol w Chorzowie, kilka razy go tak zjebał że aż żal. Jak oni mają się wkomponować nie wspomnę tu o Kulawiku który obarczył go winą za to że w Pawełek wygrał konkurs "mam marzenie" i gra w Wiśle zupełnie się do tego nie nadając. I ma taki trener pretensje że zamiast po polsku wyp... piłkę chciał ją wyprowadzić tak jak cywilizowany świat robi. Tyle że tam jest komu podać, u nas nie ma i są straty. Tam na takie ewentualności są stoperzy i bramkarz, a u nas jest Kowalski i Pawełek. Ale winę najlepiej na młodego Cikosa. ![]()
There is only one Dennis Bergkamp
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Przestań - za przeproszeniem - .......ić, bo jedziecie na Widzew, a nie Odrę Wodzisław.
To co tutaj uprawiasz, to myślenie życzeniowe. Wydarzyć się może wszystko, ale nie ma co się czarować, że Widzew powinien się nas bać. Niby kogo? Obecnie - po wyprzedaży - nie ma już komu ciągnąć ten wózek.
Mówią mu, żeby grał ostrożnie bo obrona to ser szwajcarski, to jego psim obowiązkiem jest słuchać trenera i kolegów z zespołu. Musimy grać konsekwentnie w obronie, bo inaczej nie mamy szans niczego ugrać. Cleber wszystkiego nie zaasekuruje i to jest fakt. Wy jesteście nienormalni - szukacie wiecznie usprawiedliwień dla poszczególnych piłkarzy zamiast przyjąć do wiadomości, że to po prostu frajerzy. Może komuś nie wyjść jeden, dwa mecze, ale jak ktoś rozgrywa jeden dobry na dziesięć chujowych, to o czym tu pisać? Kirma prześladuje Małecki, Cikosa Sobol, jeszcze trochę i okaże się, że Bunozę Kapka molestował. Ludzie - przejrzyjcie wreszcie na oczy!
Ostatnio edytowane przez wolfy : 18.08.2010 o godz. 18:24.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Member
Od: 03.2003
Offline |
|
![]() te kilka ciekawych piłek Jirsaka to masz na myśli statystyki za cały pobyt w Wiśle? bo mi sobie ciężko przypomnieć choć 1 prostopadłe zagranie-asystę w stylu Szymka ![]()
There is only one Dennis Bergkamp
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że nasi grajkowie wk...wia sie po porażce i zagrają ambitniej niż do tej pory.
Po ostatniej krytyce nie dziwiłbym sie gdyby Kula Cikosa posadził na ławie. Z Rado raczej nie zaryzykuje po raz kolejny ale Pawełek jest pewny. Kowalskiego tez chyba zobaczymy. Na lewej obronie Diaza nie chciałbym więcej widzieć. W meczu z Ruchem wozili go aż miło. Mam nadzieję, że Pietia go zastąpi |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Ja nie moge tego skumac co daje gra Rado po 45 minut...to czysty idiotzym...
Tak mozna bylo sobie pogrywac w Pucharze Ligi... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Jezeli sa az takie problemy z obrona to piwinnismy zagrac brzydko ale skutecznie czyli zagrac dwoma defensywnymi pomocnikami Sobol Wilk
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
a co daje gra jego fantastycznych zmienników przez następne 45 minut?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2006
Offline |
|
|
dalibyście sobie już spokój z tym, czy ma grać taki czy śmaki, przecież ktokolwiek nie wyjdzie jest w takiej samej formie jak cała banda
Maciek Żurawski może mówić piękne słowa o kolegach, ale tak naprawdę jedyne co ich zmotywuje to blokada kont do momentu aż zaczną zap...lać i wgrywać a co do meczu z widzewem to wygramy bo innego wyjścia nie ma i tyle |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
Jak czytasz bukietów piszących bzdury na forum to co sie dziwisz? Kto pisze, że nasi trenerzy nie wystawiają młodych, jak u nas wiekszosć składu to młodzi Co do Cikosa, Kulawik zwalajac na niego winę, zachował się jak kretyn, ale poza tym to, że Sobol się wydarł wtedy to akurat miało podstawy, bo zagrał piłke jak trampkarz, co wiadomo może się zdarzyć każdemu, ale o....... się mu należał.
Ostatnio edytowane przez palikot : 18.08.2010 o godz. 19:34.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
10 minutowy wywiad z Kulawikiem po środowym treningu http://www.xn--maopolska-rub.tv/port...-z-kulawikiem/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Teraz te kluby to loteria, Widzew zagrał bardzo dobrze w meczu z amica. Ruch zagrał w pierwszym meczu beznadziejjnie, a nagle drugi mecz bardzo dobrze. Nie bawmy się we wróżki- obstawiać to można w lidze angielskiej, gdzie wszystkie kluby prezentuja rowny da siebie poziom, a ta nasza polska piłka to jakas taka nie przewidywalna ;D
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|