|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Zgadza się, ale o Andersenie nikt na Forum nie wspominał...
Ma ktoś informacje dlaczego zrezygnował w Mainz? Tam wyniki miał bardzo dobre, ale już w Kickersie "mizeria" o Xanthi w ogóle nie ma danych. ![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Osoba przyszłego trenera jest bardzo ważna ale nie mniej ważne jest nastawienie Cupiała. Musi dać jasno do zrozumienia piłkarzykom że stawia na tą osobę i jakiekolwiek próby dywersji z ich strony (fatalna gra, kilka meczów w plecy) tego nie zmienią.
Jeżeli trener będzie osobą sensowną a piłkarzyki będą wiedzieć, że MUSZĄ go słuchać i że to on jest szefem wtedy jest duża szansa na realny progres. Oczywiście profilaktycznie w okienku zimowym należy pozbyć się z klubu przynajmniej kilku piłkarzyków ze stażem w klubie. O nazwiskach tutaj pisać nie ma co, myślę że każdy ma tutaj podobne odczucia. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Scala to zgrana karta moim zdaniem. On by chciał pierdzieć w stołek i kaskę brać. Dlatego np 3 razy aplikował na stanowisko selekcjonera reprezentacji Szkocji.
Zrobił wynik z Parmą i później jechał na tym sukcesie. A prawda jest taka, że nie miał od tamtej pory wyników. Stopniowy regres, aż wylądował we włoskim radiu i od 6 lat tylko tam go chcą )Tak samo nie chciałbym Zoli, nie zawsze dobry piłkarz = dobry trener. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Scala i Larsson na nie.O Goncharence nie będę się wypowiadał ale na ten moment ma pracę i nie sądzę by chciał ją zmienić.
Jeszcze raz zapytam: Czy wie ktoś coś więcej o tym Andersenie ? ![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
skoro Petrescu sie w Wiśle sprawdził to może ściągnie Basałaj tu jego rodaka Gheorge Hagiego ?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Bez żartów, jako trener na prawdę kiepski fachowiec... ![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Scala od bardzo dawna nie miał żadnego klubu, jak dla mnie odpada
|
|
|
|
Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Sciali jest bardzo dobrym wyborem po pierwsze jest z włoch a więc wpoi technike i taktyke gry z zachodu naszym zawodnikom po drugie prowadzil znakomite kluby po trzecie od jakiegos czasu jest bez pracy wiec zgodzi sie na nizsza pensje...
Sciali jes lepszym wyborem niz Simeone czy Larson ktorzy poza sama gra w bardzo dobrych klubach jako trenerzy nic soba nie reprezentuja |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Ja wiem, że pewno chodzi o Nevio, ale bez jaj, jak piszemy o czymś to chociaż nazwisko napiszmy bez błędów. Wujek Gogel pomaga. przejdzmy do sedna. Mieliśmy Włocha Terzottiego. wystarczy
Ostatnio edytowane przez szprotson : 10.08.2010 o godz. 12:49.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
I teraz mam pewne wątpliwości, czy to Włoch był złym fachowcem od przygotowania. Czy zwyczajnie nasi grajkowie nie są przyzwyczajeni do takiego wysiłku. Przypomina mi się zajechany Śląsk z zeszłej rundy jak im Taraś zaaplikował trening kondycyjny zachodnich lig. W tym sezonie po tym samym treningu (chyba już przywykli) lepiej się prezentują. Nie ma co się czarować, nasi grajkowie nie są przyzwyczajeni do takiego wysiłku.
Moim marzeniem jest trener Niemiec, fizyczny sztab z USA, lekarz najlepiej któryś z cudotwórców z Mediolanu (ale to nie na naszą kieszeń), a ekipa szkoleniowa młodzieży, to najlepiej Holendrzy. I wtedy w ciągu 5-7 lat możemy mówić o postępach. Bo nie ma co się czarować, że ktoś przyjdzie i odmieni naszych piłkarzy w jeden sezon. Na to trzeba będzie czasu... A i jeszcze jedno, trener powinien mieć władzę nad piłkarzami, któryś podskoczy, to won do rezerw... |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
A kto to taki Terzotti ? Chodziło chyba o Paolo Terziotti
![]()
WISŁA WCIĄŻ WYGRYWA,
ZWYCIĘSTW NIKT NIE LICZY. PUCHARÓW TEŻ WIELE, LECZ Z POLSKIEJ MENNICY. |
|
|
|
Member
Od: 05.2010
Offline |
|
No tak oczywiscie napisanie ScIali a Scali to jest tak "ogromny" bład ze widze az nie mogles tego zniesc i musiales o tym napisac n/c Lepszy trener z włoch niz z bałkanów lub co gorsza z Polskiej ligi... Scali pracowal w wielu klubach Ac milan Borusia gdyby był leszczem to by go tam nigdy nie zatrudnili... a to ze ma przerwe w pracy to co? nagle zapomnial jak sie prowadzi druzyne? |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Jeśli Nasi Gwiazdorzy to czytają to na sama myś o Petrescu już im rura mięknie na samą myśl Hard Work .....bardzo żalowalem Dana bo jesli mozna by sie troche przyczepic do jego " trenerki" to na pewno i przed wszystkim chcial On u nas wprowadzic profesjonalizm, zapierdalanie itp. ..... jak w kazdej NORMALNEJ lidze na zachodzie ...tylko u nas gwiazdy rządza treningami ... ale cóż, ot Polska właśnie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Mnie się wydaje, że Cupiał zmądrzał i błędu z Danem już nie powtórzy (sytuacja z szukaniem trenera zagranicznego). Plusem jest to, że uparli się na kandydata z zagranicy, nie zamieszanego w polskie bagno zarówno piłkarskie jak i szkoleniowe. Do tego dochodzi także sztab. Mam nadzieję, że ten aspekt Basałaj również bierze pod uwagę, a Cupiał nie będzie szczędził grosza. Jeżeli ma być tak jak w przytoczonym tutaj artykule, gdzie nasz trener / sztab trenerski będzie najlepiej opłacanym pracownikiem w całej "ekstra"klasie to nic tylko bić brawo.
Za każde ew. płacze pod względem rygorów treningowych Boss powinien wezwać zawodnika i albo go wy****rdolić na zbity ryj, albo łagodniejszy tryb polecenia po premii, ew. pensji. Płacę i wymagam, kontraktu muszą przestrzegać obie strony. Koyoot, zbymak są podejrzanie bardzo optymistycznie nastawieni, także ten sezon wg zarządu i ww. osób może być podwaliną do budowania niezłej paki. Co do następcy Kasperczaka, nowym nazwiskiem, które chciałbym zobaczyć na onecie to Zohan -> nieźle w zośkę pykał, walory ma, muskulaturę ![]() ![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
![]() Więc ja też się pisze do grupy elementu wywrotowego, zaplutych karłów reakcji, głoszących wbrew "faktom" że będzie dobrze. A trener z zagranicy, to już kolejny fajny puzzel. Chociaż wolałbym żeby zbymak utopił kasę i wzieli kogoś spoza listy. Ale nie będę wybrzydzał Basałaj wie co robi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2010
Offline |
|
|
Zatrudnijmy Platiniego...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Podejżewam że ten Andersen był tylko na rozmowie i na zobaczeniu drużyny w niedziele nic nie jest jeszcze przesądzone Basałaj pewno gada jeszcze z innymi.Ja też jestem za opcja Niemiecka
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Zastanawiacie się nad tym kto będzie trenerem,a tutaj nie ma piłkarzy. Uczciwie trzeba przyznać,że każdy trener,który tu przyjdzie nie wiele zmieni. Nie nauczy przyjmować piłki Boguskiego, Dośrodkowywać Małeckiego, czy w ogóle grać Łobodzińskiego. Także nie nauczy rozgrywać Jirsaka i Garguły oraz nie powie Pawełkowi jak ma dobrze grac nogami i wychodzić pewnie do piłek. Pytanie nie powinno brzmieć kto,ale kim?Jeśli Basałaj otrzyma pytanie od ewentualnego kandydata na trenera,który obserwował Wisłę, czego od niego oczekuje, to jestem ciekaw jaką odpowiedź ma w zanadrzu prezes
. Mistrzostwa Polski?Awans do IV rundy eliminacji LE?Czy coś bardziej egzotycznego. Tak czy siak skusić kogoś do pracy z naszymi tuzami będzie niezwykle trudno. Nie wiem czym prezes będzie starał się zachęcić. Szczerze mówiąc jestem ciekaw co wymyśli Basałaj,bo problem jest,nie ma co ukrywać.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 10.08.2010 o godz. 11:09.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Małecki słabo dośrodkowuje, więc niech poświeci na ten element po kilkadziesiąt minut po każdym treningu. Boguski i Jirsak boją się walki, więc niech ktoś rozpisze im sensowny trening na siłowni. Kirm musi poprawić grę jeden na jeden i dośrodkowania. Paweł Brożek nadal ma kłopoty ze skutecznym wykończenie akcji. Niech po każdym treningu spróbuje dodatkowo wykorzystać kilkadziesiąt sytuacji 1 na 1. Ilu naszych piłkarzy potrafi grać dobrze obiema nogami? Przecież to jest kpina, żeby profesjonalista nie potrafił grać słabsza nogą. Wszystko da się wypracować, tylko trzeba mieć do tego chęć i serce. Nasi piłkarze mają spory talent, niestety za dobrze jest im w Wiśle, nie chce się im pracować i żaden praktycznie nie rozwinął się do tego stopnia, aby móc skutecznie i stale grać na europejskim poziomie. A jeśli umiejętności brak, to niech zaczną grać z niesamowitym zaangażowaniem i z wielką konsekwencją taktyczną. Przykład Grecji z Euro 2004 czy Urugwaju z ostatniego mundialu z pokazuje jak wiele można ugrać walcząc na boisku z takim nastawieniem. |
|
|
|
Guest
|
|
Dośrodkowania, rzuty wolne, rożne, poprawa siły uderzenia, nawet sprawność i koordynacja (obaj stoperzy!!!+Łobo), wydolność, szybkość - to wszystko da się w każdej chwili poprawić w jakimś stopniu tylko musi się chcieć to zrobić=ćwiczyć,ćwiczyć,ćwiczyć. Jak ktoś nie może tzn. że jest inwalidą i powinien zmienić profesję.
Ostatnio edytowane przez arti : 10.08.2010 o godz. 11:55.
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Jakąkolwiek, ja wiele nie wymagam. Byle tylko nie było chaosu, jaki mamy od dobrych paru lat. Zwłaszcza w defensywie, którą do tej pory przez lata trzymali za mordę Głowacki i (zwłaszcza) Cleber z Marcelo. Teraz, przy (prawdopodobnym) osłabieniu jakościowym tej formacji braki nadrobić można tylko taktyką właśnie. A jest źle - dość powiedzieć, że w meczach z potęgami pokroju Karabach czy Arka najlepsze noty zbierali bramkarze, bo napastnicy rywala wchodzili w nasze pseudo zasieki jak w masło... Niemiec z Mainz to dobry kierunek. Ja jednak twierdzę, że padnie nazwisko dotąd nie przewijajace się w spekulacjach medialnych. Pożyjemy zobaczymy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Obawiam się,że bez rzemiosła żadna taktyka nie pomoże. To takie czarowanie rzeczywistości. Technicznie słabi to bądźmy mocni taktycznie. Po co się tak oszukiwać? ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
A tu nie trzeba znowu szczególnych wirtuozów. Świat piłkarski zna sporo przypadków, jak relatywny słabeusz postawił dobre zasieki przeciw mocarzowi i coś tam ugrał. Zmniejszymy chaos i improwizację jakimi raczą nas obecnie kopacze to już będzie jakiś postęp. Wiele nie wymagam. Bądźmy realistami - wymiany składu nie będzie. Miernoty techniczne u nas pozostaną. Lepiej jednak poprawić choć jeden element piłkarskiej układanki, niż stać i biadolić, że Boguski piłki przyjąć nie potrafi. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Raf, z tym,że gdyby Ci ludzie,których wymieniłeś widzieli swoje braki i chcieli nad nimi pracować,to żadna zmiana trenera nie byłaby potrzebna. Małecki już dawno poprawiłby dośrodkowania,a Boguski nauczyłby się kleić piłkę. Ale oni nie mają potrzeb pracy nad tym i nie wiążę zmiany tego stanu rzeczy z przyjściem nowego trenera. Oni musza sami chcieć,a jak wiemy nie chcą.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 10.08.2010 o godz. 13:08.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Technike mozna w znacznym stopniu poprawic i podszkolic. Wiadomo Messiego sie z nich nie zrobi, ale cwiczeniami mozna ja podniesc do takiego poziomu zeby umozliwiala realizacje kazdej taktyki. Trzeba tylko chciec, zatrudnic odpowiednich trenerow i cwiczyc, cwiczyc..... Zobacz, ile mamy czasu, 5 miesiecy zostaje rokrocznie "przejedzone" (bo my nawet sily, kondycji chyba :( wtedy nie cwiczymy skoro potem jestesmy slabsi od Azerow). Dlatego potrzeba to trener z pasja, ambicja i z checia zmiany zastanej rzeczywistosci. Jak sobie pomysle o przygotowaniach i treningach jakie mamy a jak by ten czas mozna bylo uzyc to az serce boli. I spojrz na sklad: Zurawski, Paljic, Brozki, Malecki, Rios, Kirm, Jirsak, Gargula, Wilk, Sobolewski.... Czy uwazasz ze sa oni na tyle technicznymi analfabetami ze niczego sie ich juz nie nauczy? Moim zdaniem, sa srednio zaawansowani technicznie, ale praca mozna duzo, duzo zmienic. Pozdrawiam ![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Jeśli z Włoch i ma mieć pojęcie to Vialli.Zna się na rzeczy,ma warsztat i każdy z naszych piłkarzy może mu mówić per Pan.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Mądre słowa Panie Marszałku
![]() Dlatego też marzy mi się, by zatrudnić kogoś rokującego i dać mu konkretny, dwu-trzyletni cel : LM. Niech gośc wyrobi sobie pozycję, autorytet i ma realny wpływ na transfery w następnych dwóch okienkach. Jedynie takie cele wydają się realne, bo patrząc na dzisiejszy stan drużyny, to nawet Mourinho nie podejmie się chyba zagwarantować mistrza Polski w tym roku i mocnej walki o fazę gupową za rok... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
U ktorego to bukmachera mozna obstawiac nowego trenera bo tez bym chcial wygrac pare zlotych
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |