koyoot napisał(a):

Panowie jak mamy rozmawiac dajac argumenty z dupy to moze wogole nie gadajmy. Nie Nedza w ataku nie jest spowodowana tym ze nam rozbili formacje obronna( ). Nedza w ataku jest spowodowana tym ze w ataku graja slabi pilkarze ktorzy zeby strzlic jedna(1) bramke potrzbuja do tego 6(!) 100% sytuacji strzeleckich. Tak bylo od dobrych kilku juz lat. Teraz probuje sie to wszystko zatuszowac jaimis chorymi wymyslami ktore wogole nie moga miec miejsca(tekst o tym ze atak zaczyna sie od obrony i meczylismy sie Szawlami dlatego ze wyprzedano obrone zakrawa o kpine i juz teraz pretenduje do miana najglupszego posta roku).
RoS. Mowisz ze pozwolmy Kasperczakowi pracowac. OK, pozwolmy, poki on tutaj jest zlego slowa na niego nie powiem. Ale czy dlugo tutaj zostanie? Musze zacytowac Wolfiego: "mam powazne obawy".
|
Pryzynam że nie chce mi się wyjaśniać Ci sprawy głębiej bo zapewne o grze (nie oglądaniu meczów) w piłkę nożną pojęcie masz ograniczone....cóż, możesz nie wiedzieć że w teraźniejszej piłce za grę obronną odpowiadają również zawodnicy przednich formacji nie tylko obrońcy a za ofensywną nie tylko napastnicy ale również defensorzy...szczególnie gdy drużyna gra atakiem pozycyjnym (a taki dominował)...to do obrońców należy zawiązanie akcji...jeżeli obrona nie jest dostatecznie zgrana z 2 linią to obrazek jest taki jak na litwie...widzę że kilka lat grania chaosu i długich wykopów Pawełka przyniosło skutek...
Cóż ziarno rzucone na beton nie zakiełkuje...tyle w temacie z mojej strony bo widzę że to z mojej strony strata czasu.