The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy uważasz, że nowy, stary trener poradzi sobie i wyciągnie Wisłe z kryzysu?
Tak 433 41,88%
Nie 250 24,18%
Pożyjemy, zobaczymy 351 33,95%
Głosujących: 1034. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.07.2010, 21:29
Do usunięcia
Powód: Dubel
Ostatnio edytowane przez Martinus : 29.07.2010 o godz. 21:31.
Eppur si muove!
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 29.07.2010, 22:04
Nie wiem czy Kasperczak zapomniał podać im taktykę na ten mecz, czy to co grali to była jego taktyka... To pierwsze mógłbym mu wybaczyć, młody już nie jest. To drugie... zmieńmy go, póki się liga nie zaczęła. Z małym ale - tylko i wyłącznie na kogoś z zagranicy.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 29.07.2010, 22:11
Martinus napisał(a):Wyświetl post
Tak jak długo broniłem Skorży to myślę że zmiana trenera potem była jednak koniecznością.Pomysł ściągnięcia Kasperczaka był dla mnie o tyle zaskakujący co ryzykowny.Po dzisiejszym meczu chyba jednak można spokojnie stwierdzić że było on po prostu chybiony.Nie chodzi mi tutaj bynajmniej o indywidualne błędy zawodników ale o kompletny brak pomysłu na grę.Azerowie byli lepsi technicznie,taktycznie,kondycyjnie...
Twierdziłem tak po zwolnieniu Skorży i konsekwentnie będę twierdził tak teraz - jedynym logicznym sposobem na osiągnięcie dobrego wyniku w Europie jest w pierwszej kolejności ściągnięcie dobrego,uznanego zagranicznego trenera.Mam nadzieję że ktoś w klubie wreszcie zda sobie z tego sprawę...
Masz calkowita racje. Juz w Gorniku bylo widac ze Kasperczak nie potrafi/nie ma pomyslu na ustawienie taktyczne druzyny. Z zagranicy chcialbym Avrama Granta (chyba poprawnie napisalem, chodzi otego co z Chelsea doszedl do finalu LM),.jednak obawiam sie, ze to marzenia nie do spelnienia..
JrQ-
Senior Member

Stary 29.07.2010, 22:13
tarantulaw2 napisał(a):Wyświetl post
Masz calkowita racje. Juz w Gorniku bylo widac ze Kasperczak nie potrafi/nie ma pomyslu na ustawienie taktyczne druzyny. Z zagranicy chcialbym Avrama Granta (chyba poprawnie napisalem, chodzi otego co z Chelsea doszedl do finalu LM),.jednak obawiam sie, ze to marzenia nie do spelnienia..
Izraelita trenerem Wisły...hmmm
Martinus
Senior Member

Stary 29.07.2010, 22:15
Lista zagranicznych trenerów których myślę że można byłoby zatrudnić jest na prawdę bardzo długa.Oczywiście należałoby takiemu trenerowi dać kredyt zaufania i zapewnić że nie ma możliwości aby to piłkarze mogli go zwolnić jak miało to miejsce chociażby w przypadku Petrescu.Myślę że dziś nie ma nikt wątpliwości że był to jeden z największych błędów jakie przytrafiły się nam w ostatnich latach...
Eppur si muove!
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 29.07.2010, 22:16
Tak cieszylismy sie z powrotu Kasperczaka to teraz mamy. Nie wiem czemu dzisiaj nie wstawił Garguły i Diaza a Piete nie przesunał do pomocy. Przeciez w meczu z Szawlami takie ustawienie było Ok. To nie jest ten stary dobry Kasperczak z przed paru lat. Mowił, ze zwycieskiego składu sie nie zmienia a dzisiaj co zrobił? Cleber nie mogł dzisiaj zagrac ale to wszystko. Pozyjemy, zobaczymy bo jak nie bedzie wynikow to szybko sie z nim pozegnamy.
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 29.07.2010, 22:19
Martinus napisał(a):Wyświetl post
(...)
Pomysł na grę był. Próba prostopadłych podań Jirsaka, bocznych przerzutów na skrzydło do Pajlica i Boguskiego. Niestety wykonawcy kiepscy.

Skorża zawalił przygotowanie do sezonu i odpadł z tragicznie słabą Levadią.

Kasperczakowi rozwalono drużynę, sprowadzono piłkarzy w ostatniej chwili bez szans na zgranie. A Azerowie są od Levadii znacznie lepsi.

Ja bym po Heniu tak nie jechał. Weryfikacją jego umiejętności trenerskiej będzie runda jesienna.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 29.07.2010, 22:24
JarTSW napisał(a):Wyświetl post
Izraelita trenerem Wisły...hmmm
Izraelita to biegał za Mojżeszem po pustyni w Starym Testamencie. Grant jest Izraelczykiem. Myślę, że przeciętny Żyd, nawet taki, który nigdy nie był w Izraelu zna różnice pomiędzy tymi pojęciami. Może zanim zaczniesz kimś gardzić, sprawdź najpierw, czy na pewno jesteś lepszy.
konkursowicz
Member

Od: 07.2010

Stary 29.07.2010, 22:34
flamengista napisał(a):Wyświetl post
.

Kasperczakowi rozwalono drużynę, sprowadzono piłkarzy w ostatniej chwili bez szans na zgranie. A Azerowie są od Levadii znacznie lepsi.

Ja bym po Heniu tak nie jechał. Weryfikacją jego umiejętności trenerskiej będzie runda jesienna.
Tylko, co ma zgranie drużyny do tego czy ktoś trafia karnego czy nie? Mały w drugiej połowie pokazał ile można zrobić indywidualną akcją (i nie mówię tu tylko o karnym). A nie rozumiejący się z kolegami Paljić nie musiał dziś grać od pierwszej minuty.

Można mówić o braku zgraniu, o tym że cierpimy przez brak stadionu,ale... Heniek nie jest bez winy.

Co do ostatniego zdania: za wcześniej żeby mówić o rundzie jesienniej, ten gość może jej nie doczekać.

Cupiał ostatnio przestał oszczędzać na transferach, mam nadzieję, że przestanie też oszczędzać na trenerach.
Adasss
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.07.2010, 22:47
Hmmm, proszę nie używać słów "tak cieszyliśmy się z powrotu Kasperczaka to teraz mamy", bo całkiem sporo osób się nie cieszyło.
A co do dzisiejszego meczu: Kasper dołożył do tej porażki nie cegiełkę, a solidną cegłę.
Tak zestawiać skład jak dzisiaj to można w sparingach, w których chce się wypróbować coś nowego. A nie w ważnym meczu o coś. To już zakrawa na lekceważenie rywala.
Bunoza - młody chłopak, debiutuje, ostatnio więcej jeździł za papierami niż trenował. Naprawdę nie było alternatywy? Ambitny chłopak, ale widać było sporą nerwowość. A u stopera liczy się spokój i doświadczenie. Wolałbym dziś zobaczyć Diaza lub Singlara. A nie "udane" spalenie tego chłopaka.
Paljić - też debiut, zgranie z drużyną też jeszcze słabe. Rozumiałbym jakby wszedł z ławki. ale od razu do pierwszego składu?
Jirsak - czy jak chłop sprawdza się jako zmiennik, to znaczy, że nadaje się na 90 minut? Widać było, że w drugiej połowie gasł już dramatycznie. W dodatku Guła nawet jak brak mu sił, to jako jedyny ma jakieś pojęcie o rozgrywaniu. Czemu nie było odwrotnej niż w meczach z Szawlami zmiany Jirsak-Guła?
Generalnie nie wypaliła mu żadna zmiana w składzie w porównaniu z meczem z Litwinami.
Biorąc pod uwagę również to, że zawodnicy naprawdę zdają sobie sprawę z tego, że jego decyzje są "dziwne" i nie jest dla nich autorytetem, to jego czas w Wiśle powinien już dobiegać końca.
FooFighter
Member

Od: 09.2008

Stary 29.07.2010, 22:48
To nie jest Henia wina, że ma w drużynie same koślawe dziewczynki, tylko czemu jedyny zawodnik z jajami wchodzi dopiero wtedy, kiedy wszystko jest pozamiatane?
tarantulaw2
Senior Member

Stary 29.07.2010, 22:54
FooFighter napisał(a):Wyświetl post
To nie jest Henia wina, że ma w drużynie same koślawe dziewczynki, tylko czemu jedyny zawodnik z jajami wchodzi dopiero wtedy, kiedy wszystko jest pozamiatane?
Zapewne chodzi Ci o Małego, a przeciez on wszedl na druga polowe, przy stanie 0:0.
Martinus
Senior Member

Stary 29.07.2010, 22:59
Zgadzam się w pełnej rozciągłości ze zdaniem Kolegi Adasss.Bunoza ostatnio miał głowę zajętą czymś innym niż treningiem i było to widać.Przypomnę że w rewanżowym meczu z Beitarem na stoperze zagrał Diaz.Wszystkie inne rotacje w składzie skończyły się niewypałem.
Wszystko to pokazuje że to co Kasperczak zrobił w Górniku nie było wypadkiem przy pracy a smutną rzeczywistością.Heniek jako trener się wypalił i im szybciej ktoś to w naszym klubie dostrzeże tym lepiej.
Eppur si muove!
dj_ibutti
Senior Member

Stary 29.07.2010, 23:09
FooFighter napisał(a):Wyświetl post
No masz rację, też nie rozumiem czemu Łobo wszedł tak późno

Rozumiem błędy w przygotowaniu fizycznym, rozumiem niewykorzystane okazje piłkarzy... ale tego co dzisiaj zrobil Kasperczak nie zrozumiem. Popełnił błąd, którego nawet 90% graczy FM'a by nie popełniła. Może zapomniał wziąć biovital i mu się pojebało że to sparing dzisiaj gramy, a jutro eliminacje?

Jak można wystawić tak niezgrany skład, z tyloma niewiadomymi? Jak można zmienić napastnika za Wojciecha, jak się przegrywa? Jak można pozwolić Żurawskiemu strzelać karnego. Zapomnijmy o jego przeszłości w Wiśle - gość, który trenuje z nami od miesiąca, ma strzelać decydującego karnego. Bo co? Bo nasze chłopaki jaj nie mieli, żeby strzelić? Czy Żuraw przewyższa wszystkich wyszkoleniem technicznym?
Savik
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 29.07.2010, 23:11
flamengista napisał(a):Wyświetl post

A czy ten zespół Ci czegoś nie przypomina, czy nie masz wrażenia, że już to kiedyś, gdzieś widziałeś?
Bo jak widzę obecną grę Wisły to jako żywo przypomina mi się Górnik Kasperczaka....
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 29.07.2010, 23:15
Adasss napisał(a):Wyświetl post
Hmmm, proszę nie używać słów "tak cieszyliśmy się z powrotu Kasperczaka to teraz mamy", bo całkiem sporo osób się nie cieszyło.
A co do dzisiejszego meczu: Kasper dołożył do tej porażki nie cegiełkę, a solidną cegłę.
Tak zestawiać skład jak dzisiaj to można w sparingach, w których chce się wypróbować coś nowego. A nie w ważnym meczu o coś. To już zakrawa na lekceważenie rywala.
Bunoza - młody chłopak, debiutuje, ostatnio więcej jeździł za papierami niż trenował. Naprawdę nie było alternatywy? Ambitny chłopak, ale widać było sporą nerwowość. A u stopera liczy się spokój i doświadczenie. Wolałbym dziś zobaczyć Diaza lub Singlara. A nie "udane" spalenie tego chłopaka.
Paljić - też debiut, zgranie z drużyną też jeszcze słabe. Rozumiałbym jakby wszedł z ławki. ale od razu do pierwszego składu?
Jirsak - czy jak chłop sprawdza się jako zmiennik, to znaczy, że nadaje się na 90 minut? Widać było, że w drugiej połowie gasł już dramatycznie. W dodatku Guła nawet jak brak mu sił, to jako jedyny ma jakieś pojęcie o rozgrywaniu. Czemu nie było odwrotnej niż w meczach z Szawlami zmiany Jirsak-Guła?
Generalnie nie wypaliła mu żadna zmiana w składzie w porównaniu z meczem z Litwinami.
Biorąc pod uwagę również to, że zawodnicy naprawdę zdają sobie sprawę z tego, że jego decyzje są "dziwne" i nie jest dla nich autorytetem, to jego czas w Wiśle powinien już dobiegać końca.
Bo to było zlekceważenie przeciwnika po raz któryś zresztą. I nadzieje na lepsza grę z Kasperczakiem na jesieni nie mogą przysłonić poważnej obawy że za rok znowu możemy kogoś zlekceważyć.

„Dużo nam brakowało w tym meczu - szczególnie wykończenia akcji, bo gdybyśmy strzelili gola, obraz gry by się zmienił” - jakie wykończenia akcji - ile dziś mieliśmy sytuacji ? Ten facet zaczyna żyć poza rzeczywistością.
tarantulaw2
Senior Member

Stary 29.07.2010, 23:21
Savik napisał(a):Wyświetl post
A czy ten zespół Ci czegoś nie przypomina, czy nie masz wrażenia, że już to kiedyś, gdzieś widziałeś?
Bo jak widzę obecną grę Wisły to jako żywo przypomina mi się Górnik Kasperczaka....
Dlatego nie zdziwie się jak po rundzie jesiennej, całej prowadzonej przez Kasperczaka bedziemy w okolicach 9 miejsca, z niewielką przewagą nad strefą spadkową.
Jednak Mam nadzieje, że mimo wszystko tak się nie stanie i zdobędziemy mistrzostwo jesieni a potem Polski. Ale z innym trenerem nie Kasperczakiem.

PS. Trochę się dziwilem czemu na stronie SKWK AŻ TAK jadą po Kasperczaku. Wczorajszy juz mecz przekonal mnie ze jednak mieli racje. Ale to tylko moje zdanie.
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 29.07.2010, 23:23
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Jak można zmienić napastnika za Wojciecha, jak się przegrywa?
Jakiego napastnika? Bo ja widziałem tylko czerwoną koszulkę z numerem 23. Dzisiaj widzieliśmy najgorszy występ Brożka od dawna. Rozumiem, że nie miał sytuacji żeby się wykazać. Ale w każdym elemencie piłkarskiego rzemiosła Paweł z Azerami nic nie pokazał. Brak przyjęcia, celnego podania, strzału nawet nie było (choćby zza 16). Trzy i dwa sezony temu Brożek brał obrońców na plecy, wygrywał pojedynki biegowe, walczył i strzelał z każdej pozycji. Teraz bazuje na odegraniu piłki bokiem stopy do skrzydłowego i wpakowaniu futbolówki do pustej bramki. Aha i jeszcze zagrania piętką.

Żeby było w temacie, to chciałbym powrotu Dana. Dużo ludzi w temacie o meczu pisze, żeby przypomnieć sobie Iraklis. Tylko, że właśnie Petrescu potrafił przygotować zespół do zapieprzania przez 120 minut. Módlmy się więc o powrót Mielcarskiego, bo on mógłby Rumuna przekonać do objęcia zespołu.
Ostatnio edytowane przez murray : 29.07.2010 o godz. 23:26.
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 29.07.2010, 23:25
Jak lubię Kasperczaka, tak widzę że chłop popada w coraz większy autyzm, zresztą razem ze swoimi paraolimpijczykami.

Powiedziałem parę lat temu, że zapłaczemy za Danem i ja już zaczynam powoli szlochać. Zresztą chyba nic by mnie tak nie ucieszyło jak świadomość, że na kazde "zakontraktowane" euro musza ciężko zapierdalac.
tarantulaw2
Senior Member

Stary 29.07.2010, 23:31
-Goral- napisał(a):Wyświetl post
Bo to było zlekceważenie przeciwnika po raz któryś zresztą. I nadzieje na lepsza grę z Kasperczakiem na jesieni nie mogą przysłonić poważnej obawy że za rok znowu możemy kogoś zlekceważyć.

Dużo nam brakowało w tym meczu - szczególnie wykończenia akcji, bo gdybyśmy strzelili gola, obraz gry by się zmienił” - jakie wykończenia akcji - ile dziś mieliśmy sytuacji ? Ten facet zaczyna żyć poza rzeczywistością.
Z mila checia policze wszystkie sytuacje Wisly w tym meczu:

I polowa:

Strzał Kowalskiego z 2m w slupek
Strzal Jirsaka wybity na rog

II polowa:
Strzal Malego z lewej strony pola karnego
Wywalczenie karnego przez Malego
Strzal Zurawia

---

Naprawde, wiele sytuacji mielismy w tym meczu.
Powód: dublety
Ostatnio edytowane przez tarantulaw2 : 29.07.2010 o godz. 23:35.
dj_ibutti
Senior Member

Stary 29.07.2010, 23:34
Dan do nas nie wróci. Chyba, że za ciężką kasę lub na trenerską emeryturę. Takie są fakty. Trzeba kogoś takiego jak on, który będzie wiedział o co chodzi i jednocześnie będzie naszych gwiazdorów zajeżdżał na treningach. Kasperczak jest dla naszych jak dziadziuś. Trener powinien być jak przysłowiowy teść. Od czasu do czasu wódkę się z nim wypije, ale lepiej mu nie podskakiwać.

Ale do tego trzeba zmiany podejścia we władzach Wisły. To oni muszą zatrudnić trenera, który zmusi gwiazdki do zapierd...a, ale co ważniejsze to oni muszą powiedzieć gwiazdkom: koniec wakacji za nasze pieniądze.
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 29.07.2010, 23:37
Dan do nas nie wróci. Chyba, że za ciężką kasę lub na trenerską emeryturę. Takie są fakty. Trzeba kogoś takiego jak on, który będzie wiedział o co chodzi i jednocześnie będzie naszych gwiazdorów zajeżdżał na treningach. Kasperczak jest dla naszych jak dziadziuś. Trener powinien być jak przysłowiowy teść. Od czasu do czasu wódkę się z nim wypije, ale lepiej mu nie podskakiwać.
Petrescu niejednokrotnie mówił w wywiadach, że mógłby do nas wrócić, bo ma sentyment do kibiców i Krakowa. Oczywiście, że trzeba mu dać ciężką kasę, ale skoro był temat Winfrieda Schaefera, to nie zarabiałby on na waciki. Na trenerach nie można oszczędzać.
tarantulaw2
Senior Member

Stary 29.07.2010, 23:39

Ale do tego trzeba zmiany podejścia we władzach Wisły. To oni muszą zatrudnić trenera, który zmusi gwiazdki do zapierd...a, ale co ważniejsze to oni muszą powiedzieć gwiazdkom: koniec wakacji za nasze pieniądze.
Petrescu nie wróci do nas.,Nawet za ciężką kasę. Po prostu będzie się bal, że kolejnym razem pilkarze go zwolnia. A do emerytury jeszcze mu daleko...
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 29.07.2010, 23:45
Szczególnie , że u ruskich dostaje 1,5 mln dolarów za rok
sporo pieniedzy na transfery( bodajze upragnionego Bucura tam sprowdził)
i wolną ręke przy przebudowie druzyny
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 29.07.2010, 23:49
Chyba jedyny pozytyw po tym meczu jest taki że do rundy jesiennej przystąpimy z jakimś normalnym trenerem a nie z "Gandalfem szarym". Ąri swoje najlepsze lata ma już dawno za sobą i myslę że jeśli ma jeszcze ochotę pracowac "w zawodzie" to powinien się najpierw "odbudować" w jakiejś Odrze czy Piaście. To chyba odpowiednie miejsca dla niego.

A jeśli chodzi o jego błędy to moim zdaniem:

1. Pisali o tym poprzednicy: pomysł aby w takim meczu wystawic na stoperze 21-latka dla którego będzie to absolutny debiut w drużynie i (nawet) w kraju to jakiś kompletny absurd. Żeby było śmieszniej miał grać do spóły z 23-latkiem który zagrał w Wiśle z 10 meczów wszystkiego.
Nie jestem pewien czyz jego strony to była arogancja czy może trener chciał udowodnić że nasi skauci (Edek) nie mają zielonego pojęcia o swojej robocie (nie to co on) ale wyszło krzywo.
2. Rozumiem że prawem trenera jest wybór rozgrywającego. Wybrał Tomka. Trudno mi ocenić czy na chwilę obecną jest on naprawdę lepszy od Gargamela. Być może. Ale było widać jak na dłoni (przynajmniej dla mnie) że od 60 minuty Tomek kompletnie zgasł. I wtedy trzeba było wpuścić G. Dlaczego trener tego nie zrobił? Nie rozumiem.
3. Za to wpuścił na ostatnią zmianę Wojtka. Czy ktoś z was zauważył jakąś korzyść z jego gry?
4. Na tle naprawdę dobrze ustawionych Azerów nasi wyglądali jak szkolna drużyna piłkarska. Pełna improwizacja. Nie wiem czy ta "spontaniczność" w grze to miała być właśnie "taktyka" trenera czy może piłkarze nie zrealizowali tego co trener miał na myśli ale i w jednym i w drugim przypadku odpowiada za to sam trener.
tarantulaw2
Senior Member

Stary 29.07.2010, 23:52
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Szczególnie , że u ruskich dostaje 1,5 mln dolarów za rok
sporo pieniedzy na transfery( bodajze upragnionego Bucura tam sprowdził)
i wolną ręke przy przebudowie druzyny
Dokladnie tak jak mowisz. dostal 3 lata na wybudowanie porzadnej druzyny i wielka swobode.
konkursowicz
Member

Od: 07.2010

Stary 29.07.2010, 23:54
Przestańcie dramatyzować, że z Heńkiem zajmiemy 9 miejsce... jestem przekonany, że jeśli w Azerbejdżanie nie wygramy, to na pocieszenie pozostanie nam fakt, że "Henry" wyleci.

Nie wiem czy można go obwiniać o wszystko. Nie grał Cleber, więc kto miał strzelać tego karnego jak nie Żuraw?

Swego czasu wspomniany we wcześniejszych postach trener, nie doczekał nawet rewanżu (co ciekawego też przegraliśmy u siebie 0:1). Tym razem tak szybkiej zmiany chyba jednak nie będzie, a może szkoda bo wtedy przyniosła ona efekt (wygrana 2:0 po dogrywce).

Zastanawiam się czy BC nie zrobi tak, że pozwoli Kasperowi zagrać rewanż,a niezależnie od jego wyniku i tak go zwolni, w tej chwili możliwy jest chyba każdy scenariusz.
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 30.07.2010, 00:02
Takiej ****a kiły nie widziałem od lat. Makabra....
Za Skorży przynajmniej cisneliśmy tych słabeuszy, ale nie wpadało, a teraz?

I co Kasperczak na to? "...Trzeba przeprosić kibiców.."
Prawda, że brzmi znajomo?
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Zwolnić już, będzie jakaś nadzieja na rewanż. Wbrew pozorom 0:1 w plecy to jeszcze nie jest zły rezultat przed rewanżem ale trzeba wyjść z odpowiednim nastawieniem i mobilizacją. A z Kasperczakiem będzie kolejny dramat.

Tylko kto w tak krótkim czasie. Z Polaków to chyba tylko Janas. On tą całą reprezentację Azerów to po 8 do zera gonił.

Liczę na Basałaja. W końcu to nie on go zatrudniał więc nie powinien mieć skrupułów ze zwolnieniem go.
Ostatnio edytowane przez -Goral- : 30.07.2010 o godz. 00:11.
Jonasz
Senior Member

Od: 08.2006

Zanim zwolnimy Kasperczaka na tym forum, to proponuję przemyśleć, jak on ma w 4 tygodnie zbudować drużynę? Przyszedł nowy bramkarz, odszedł podstawowy prawy obrońca i dwóch podstawowych stoperów, którzy byli ostoją tej drużyny - bronili, rozgrywali i strzelali. Jaka tutaj jest wina Kasperczaka? Kim miał zagrać? Nieprzypadkowo Diaz został na ławce. Pietia zagrał lewego obrońcę, bo jest bardziej solidny od Diaza - Kasperczak wstawił Brożka wiedząc, że środek obrony jest najsłabszy z możliwych. Będzie bardzo ciężko ale nie z takich opresji Wisła wychodziła. Śmieszyło mnie jak Iwanow podczas transmisji w Polsacie zapytał ze ździwieniem Iwana - mamy uczyć się piłki od Azerów? A tak - mamy się uczyć !!! I to wielu rzeczy - techniki użytkowej, dyscypliny taktycznej , podejścia do przeciwnika i wielu innych. Na razie dajcie spokój Kasperczakowi. Ten klub z mozołem i wsparciem szczęścia trzeba budować od podstaw - i od strony organizacyjnej i od sportowej. Ewentualne wyniki przyjdą za kilka miesięcy. Niestety nastawmy się w tym sezonie na podobne przykre niespodzianki w lidze - my nie wiemy na co stać tych zawodników po przepracowaniu ze sobą w dłuższej perspektywie może coś z tego będzie...

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów