|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy uważasz, że nowy, stary trener poradzi sobie i wyciągnie Wisłe z kryzysu? | |||
| Tak |
|
433 | 41,88% |
| Nie |
|
250 | 24,18% |
| Pożyjemy, zobaczymy |
|
351 | 33,95% |
| Głosujących: 1034. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Koleś doprowadza mnie do wrzenia. Czikos jak gral tak grał ale grał z zębem i czasami całkiem dobrze wybiegał na podanie w pole karne, a Małecki macha łapami że ma być k*rwa przy lini bocznej..
A co do Kasperczaka, to póki co doprowadza mnie do wrzenia jeszcze jedna rzecz, a raczej mysl! Boję się że drużyna będzie dalej rozgrywać swoje akcje ofensywne na stojąco, za mało ruchu bez piłki. Nawet ten kretyn Borek to widzi, a trener nie? No nic może to faktycznie początek sezonu, może nie mają jeszcze swieżości i dynamiki ale jak sie to nie zmieni to nie mamy czego szukać w pucharach..
Ostatnio edytowane przez Mixu : 16.07.2010 o godz. 10:08.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Też mam taką nadzieję, że to brak dynamiki, bo wczoraj oni wygrali z tymi Litwinami "na stojąco". Miałem takie wrażenie jakby im się po prostu nie chciało grać.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
Chodzi Ci o druga sytuacje, w ktorej Maly schodzil do srodka i robil mu miejsce na obieg - wlasnie przy linii bocznej powienien sie Czikosz znalezc. Ale tez opierdalanie chlopa, ze nie wpasowal sie w schemat w niespelna dwa tygodnie po dolaczeniu do zespolu jest gruba przesada. Sytuacja jakich wiele, Maly chcial odegrac schemat z treningow, Czikosz pojechal na fantazji. Nie jestem jakims wielkim fanem Maleckiego (zwlaszcza po ostatnich wydarzeniach), trzeba jednak zachowac zdrowa ocene sytuacji - dla zespolu jest lepiej, gdy na boisku zyje, kiedy kopacze wymagaja czegos od siebie. Raz bedzie to bluzga, innym razem wiatrak. Ale potepianie w czambul wszystkich zachowan Maleckiego "bo to Malecki", "bo to nieladnie, niekulturalnie" jest dla mnie smieszne. To boisko a nie konferencja PAN. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
|
objawion napisał(a):
objawion napisał(a):
![]() |
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Minus dla Kasperczaka, za to, że trzymał na boisku tak długo Małeckiego. Nigdy w życiu nie widziałem gorzej grającego piłkarza w koszulce Wisły aniżeli Małecki we wczorajszym pojedynku. Łobo w najgorszej formie byłby i tak o klasę lepszy od PM. Zastanawia mnie również brak 3 zmiany w zespole. Przecież wynik był bezpieczny i nie rozumiem dlaczego Kasperczak nie dał zagrać paru minut Mączyńskiemu lub Kirmowi.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
A nie, jednak nie mógł, bo Żurawski jest zapuszczony i nie wytrzyma 90 minut. Mamy jednak tak szeroką ławkę rezerwowych, że... Acha, nie mamy ławki rezerwowych. Gdyby zapewniono Kasperczakowi normalne warunki pracy, to można by go było krytykować. W obecnej sytuacji jednak, kiedy musi składać skład nie na podstawie dyspozycji, ale w ogóle dostępności piłkarzy - proponuję dać sobie na wstrzymanie. Chcecie mieć do kogoś pretensje - wińcie ofensywę transferową. Gdyby trener miał do dyspozycji kogoś lepszego niż Małecki, to by ten ktoś pewnie grał.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.07.2010 o godz. 17:14.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Moglbym teraz cos napisac na temat Skorzy i wolfiego... ale nie napisze...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I bardzo słusznie, że nie napiszesz. Chyba, ze ma to jakiś związek z tematem "Henryk Kasperczak trenerem Wisly!!!".
Bo widzisz, nasz obecny trener przynajmniej nie zlekceważył rywala i (mimo znacznie bardziej zdekompletowanej i kompletnie niezgranej obrony) zagrał w pełni przygotowanym fizycznie zespołem i wywiózł zwycięstwo. Biorąc pod uwagę jak bardzo został olany przez obecny zarząd i z jaką kadrą to zrobił - czepianie się że graliśmy beznadziejnie ( graliśmy ) czy też, że gracz X powinien był zejść wcześniej (ale akurat nie było go kim zastąpić...) jest śmieszne. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie mam zamiaru zaczynac od nowa rozmowy na temat Skorzy/Kasperczaka. Dodam tylko zebys sie porzadnie stuknal w glowe zanim cos napiszesz na temat Kasperczaka. To samo tyczy sie reszty forumowiczow.
A odnosnie tego ze po jaka cholere on trzyma na boisku bezproduktywnych pilkarzy to sie zgodze mimo wszystko z Wolfym. Trzyma ich na boisku bo lepszych po prostu nie ma. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Zgadzam się z wolfym...dzięki wyprzedaży w obronie (3 podstawowych zawodników !!! ) Kasperczak nie miał łatwego zadania i trudno nagle mieć pretensje że gra nie wygląda najlepiej...i wygrywamy po męczarniach 2-0 z ogórkami z Litwy.
Inna sprawa że ten mecz mimo tego iż płynność gry pozostawiała wiele do życzenia powinien skończyć się znacznie wyższym wynikiem...Brożek 3 setki, Małecki 1, Żuraw 1...tak czy siak należy dać mu czas na to by poskładał tą ekipę po swojemu...myślę że jak się niektórzy nauczą grać tak jak Kasperczak chce to może być całkiem nieźle... Malkontentom przypomne że rok temu o tej samej porze po przebiegających bez większych wstrząsów przygotowaniach do sezonu, Wisłę z kwitkiem odstawiła równie śmieszna drużynka... Pozdrawiam ![]()
Żuraw my personal Jesus
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
Wracając do sprawy Patryka - bo nie zabrałem w niej głosu zawczasu - to nigdy nie był wirtuoz. Obiecujący i zadziorny, ale na ligę polską. Nigdy nie byłem zwolennikiem jego gry w reprezentacji, bo uważam, że jest na nią zwyczajnie za słaby, a u Skorży zaczął grać z konieczności. Strzelił w lidze kilka bramek, zagrał parę asyst - super, tego od niego wymagamy, niech to robi dalej, w zblazowanej Wiśle strasznie potrzeba chłopaka, który wrzuci wyższy bieg, gdy nie idzie z Odrą, czy Polonią - ale niczego wielkiego bym się nie spodziewał. Jeśli uda się tą jego zadziorność zamienić w sportową złość - super. Jeśli nadal będą z nim problemy, trzeba będzie się rozejrzeć za jego następcą. Niestety, obawiam się, że po odejściu Baszczyńskiego i Głowackiego, po powrocie Żurawskiego, współczynnik zblazowania w wyjściowej jedenastce znów niebezpiecznie podskoczył. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie masz nic sensownego do napisania - nie rozmywaj. Ale nie zabraniaj jednocześnie dyskutować innym na temat tylko dlatego, że obraża to Twoje uczucia religijne. Kasperczak potrafił przygotować w anormalnych warunkach zespół na zwycięstwo z ogórami, w dodatku wyjazdowe. Rok temu o tej samej porze "u siebie" rozpaczliwie udało nam się wywalczyć remis dzięki genialnemu planowi przygotowań Skorży (mecz pucharowy jako kolejny sparing - brak słów). I nikt nie napisze, że Kasperczak miał lepszy lub lepiej zgrany skład. Jak na nasze obecne warunki - sukces. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wytlumaczcie mi jedno. Co ma sprzedanie obroncow(OBRONCOW!!) do gry ofensywnej zepsolu, ze w meczarniach WYGRYWAMY mecz?
Bo ja zwiazku nie widze. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jeśli grałeś kiedyś w piłkę to powienieneś wiedzieć jak gra się środkowym pomocnikom gdy wiedzą że nie są dostatecznie dobrze asekurowani przez obrońców... To jest elementarz ![]() ![]()
Żuraw my personal Jesus
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Pozwólmy Kasperczakowi pracować, jeszcze nic nie zepsuł w tym sezonie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Panowie jak mamy rozmawiac dajac argumenty z dupy to moze wogole nie gadajmy. Nie Nedza w ataku nie jest spowodowana tym ze nam rozbili formacje obronna(
). Nedza w ataku jest spowodowana tym ze w ataku graja slabi pilkarze ktorzy zeby strzlic jedna(1) bramke potrzbuja do tego 6(!) 100% sytuacji strzeleckich. Tak bylo od dobrych kilku juz lat. Teraz probuje sie to wszystko zatuszowac jaimis chorymi wymyslami ktore wogole nie moga miec miejsca(tekst o tym ze atak zaczyna sie od obrony i meczylismy sie Szawlami dlatego ze wyprzedano obrone zakrawa o kpine i juz teraz pretenduje do miana najglupszego posta roku). RoS. Mowisz ze pozwolmy Kasperczakowi pracowac. OK, pozwolmy, poki on tutaj jest zlego slowa na niego nie powiem. Ale czy dlugo tutaj zostanie? Musze zacytowac Wolfiego: "mam powazne obawy". |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Gramy tym samiutkim atakiem od wieków. |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
P.S. Jak Cleber leżał na boisku zimny pot mnie oblał. ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Pewnie szybko złapie jaki uraz... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Cóż ziarno rzucone na beton nie zakiełkuje...tyle w temacie z mojej strony bo widzę że to z mojej strony strata czasu. ![]()
Żuraw my personal Jesus
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Zwłaszcza w stylu narzuconym przez nowoczesny futbol, gdzie boczni obrońcy włączają się w akcje oskrzydlające, a stoperzy do dośrodkowań w pole karne. Naprawdę, obrona musi trzymać poziom. Sam gram na obronie także wiem ile od tej formacji zależy (oczywiście innych kolegów na innych pozycjach też szanuję i wiem jaką wykonują robotę)...
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wiec blagam. Myslcie zanim cos napiszecie. Poki co jedyny problem to my mamy w obronie z lawka rezerwowych. A oni jednak maja inne zadania niz strzelanie bramek. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Nie macie się co kłócić bo tak de facto to wszyscy macie racje.Koyoot mądrze pisze że problem z tzw przodem(czyli tak pomocnikami jak i napastnikami)to my mamy od wielu lat bo niestety nazwiska nie grają.To że nasz atak tworzą byli(Łobo,Paweł Brożek,Małecki,Boguski) bądź obecni(Kirm) reprezentanci to tylko papierowe pocieszenie bo grają oni tak pojedynczo jak i jako całość żenująco.
Też prawdą jest że obrona od której w 70% zależy ile będzie w plecy ale też ze 30 ile w przód - została kompletnie rozbita.3/4 którzy dawali radę - już nie ma.Ten czwarty co się uchował gra w pomocy. Tył rozbity, nadzieja w nowym bramkarzu.Przód lekko wzmocniony(powrót Garguły + Żuraw). Ogólnie jednak zmiany wydają się być na dziś na minus i to spory minus.To niestety tak wygląda że ile klub, chyba raczej właściciel, finansowo zyskał, tyle Wisła sportowo straciła |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Z tego co pamiętam, to Koyoot był chyba przeciwnikiem zatrudnienia Kasperczaka. Zwolennicy Skorży, a wcześniej Petrescu, często podnosili zarzut, że nowoczesne drużyny buduje się od tyłu, że szkoleniowców za pierwsze sezony rozlicza się nie ze strzelonych, ale ze straconych bramek. Ta argumentacja mogła mieć sens w przypadku Rumuna, niestety zupełnie traciła na wartości jeśli chodzi o Skorżę - on tu zabawił znacznie dłużej.
Heniowi rozbito tyły i jest to fakt. Nie ulega wątpliwości też to, że w klubie wszystko zmienia się z dnia na dzień i gdy Kasperczak planował przygotowania mógł skupić się, zresztą tak, jak lubi, na ćwiczeniu wyprowadzaniu akcji, powtarzaniu schematów ofensywnych - o doświadczoną i zgraną defensywę mógł być spokojny. Teraz powinien być znacznie bardziej zaniepokojony, bo nie dość, że wyjęto mu ważny klocek z tej konstrukcji, to zupełnie się tego nie spodziewał i nie mógł się na tę ewentualność zabezpieczyć. Ale co z tego, ile bramek tracimy, teraz mówimy o tym, ile bramek strzelamy - powiecie. Rzeczywiście, skuteczność Pawła Brożka raczej nie zależy od formy Clebera, ani tego, ilu mamy środkowych obrońców w składzie. Ale z jego zwichrowanym celownikiem, większe szanse mamy na wygraną, gdy przeprowadzimy dwadzieścia, a nie dziesięć akcji. A to, ile ich przeprowadzimy, zależy także od zawodników defensywnych. Od wyprowadzeń piłki po kontrach, po rozpoczęciach. Od tego, jak obrońcy zgrani są z pomocnikami defensywnymi, jak boczni obrońcy wymieniają się pozycjami z pomocnikami itd. Zresztą, wystarczy sobie przypomnieć, jak kilka razy w lidze Głowacki czy Marcelo puszczali prostopadłe przez pół boiska - zabójczo skuteczne. Moim zdaniem najpierw powinniśmy zatroszczyć się o solidnych obrońców, a potem ewentualnie myśleć o poprawieniu naszej skuteczności. Na razie Paweł Brożek wspomagany przez Żurawskiego musi wystarczyć. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Tak jak długo broniłem Skorży to myślę że zmiana trenera potem była jednak koniecznością.Pomysł ściągnięcia Kasperczaka był dla mnie o tyle zaskakujący co ryzykowny.Po dzisiejszym meczu chyba jednak można spokojnie stwierdzić że było on po prostu chybiony.Nie chodzi mi tutaj bynajmniej o indywidualne błędy zawodników ale o kompletny brak pomysłu na grę.Azerowie byli lepsi technicznie,taktycznie,kondycyjnie...
Twierdziłem tak po zwolnieniu Skorży i konsekwentnie będę twierdził tak teraz - jedynym logicznym sposobem na osiągnięcie dobrego wyniku w Europie jest w pierwszej kolejności ściągnięcie dobrego,uznanego zagranicznego trenera.Mam nadzieję że ktoś w klubie wreszcie zda sobie z tego sprawę... ![]()
Eppur si muove!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|